- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gallimi
tag
Újra indult a tab magától. A kisebb partició kiosztást választottam.
-
törölt tag
Sajnos ez a szervizelés nem jött be , szerintem nem csináltak vele semmit. Az a gond hogy ha sleepbe megy akkor nem jön vissza hanem újraindul. Hiába csináltam factory resetet akkor is , talán reflash megoldaná ? Vagy megint szerviz.. Egyébként 3 nap letelte után a vevőszolgálat egy vicc, szarnak az emberre.
-
gallimi
tag
Köszönönöm szépen Abel-nek a v3as romot minden rendben vele szépen települt. Csak így tovább.
-
philips20
aktív tag
valaki írja le nekem pontosan mik kellenek hozzá, hogy újra bejöjjön a boot.
-
philips20
aktív tag
lehet, mert a gépen annyit írt hogy kész nyomjak egy gombot, de a tabon sötét kép, azóta semmi, csak az usb ikon jön be.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
_Soma77_ #2280 üzenetére
A leírásod alapján elindulva..
"Ha a teclast rom felment, akkor már boot-ol a tab-od, de ez még nem elég, mert a boot0 és boot1 partíciók (amiben a hw-ért felelős firmware van) most teclast-os, "
Ezeket a partíciókat a boot.bin (boot.img) lemezképből írja fel? Tehát ez maga a kernel? Vagy nem tudjuk? Ha tudjuk melyik fájl(ok),akkor miért nem házasítjuk össze egy kimentett eredeti...
Izé... két dolog kéne nekem! A Telcast rom, amit fel tudsz tenni akkor is, ha "döglött" a tab és a ti gyári romotok, amit fel szeretnél tenni, de nem tudod, mert... mert még nem tudod... kérek szépen két linket, mert annyi felesleges időm nincs hogy végignyaljam ezt a hozzászólás áradatot!
-
philips20
aktív tag
melyik flash tool a jó hozzá ?
vissza szeretném állítani, mert csak az usb ikon jön be -
Simba86
senior tag
válasz
RoundRobin #2284 üzenetére
Ha jók a mobilarénás cikk infói, akkor a viva i8-ban z2580-as proci van, azaz 2 ghz-es. ez nem jelent problémát? vagy ettől még lehet re-brandelt-nek nevezni? láttam, hogy azon kívül kb ugyanaz, de a z2520 és a z2580 között csak az órajel az eltérés vagy más is?
-
philips20
aktív tag
Fel akartam rakni az 5,5 ös rom ot, de végül csak az usb ikon jön fel, ilyenkor mi a teendő ?
-
válasz
RoundRobin #2285 üzenetére
Fake, reklám, adware, malware stb.
-
edeleny
őstag
A Tabom-ra feltettem az Abel féle szkriptet.
Frankón lett is 5,4-es data.
A kolléga ide adta az övét, viszont ha lehet neki az 5,9-es Data kellene.
Hogy tudom ezt megcsinálni? -
NePee
csendes tag
válasz
RoundRobin #2285 üzenetére
Ez csak valami szívatás sajnos, kerestem lollipop-ot én is azonos procival rendelkező eszközökre. Két telefonnál és egy tabletnél is előjött ugyanez a link ugyanezekkel a google-os url partokkal
-
RoundRobin
aktív tag
Egy jónak tűnő hír:
http://www.rom-lollipop.org/2014/12/allview-viva-i8-6081.html
1. Download Android 5.0 Lollipop ROM for Allview Viva I8 from link below :
The ROM File size is big, so I split the file into 3 parts :
ROM Part 1 : http://goo.gl/7pyL97
ROM Part 2 : http://goo.gl/ffHU2x
ROM Part 3 : http://goo.gl/l1zKh5
Tutorial Video : Easy Way To Download ROM = http://how-to-root.com/10 -
_Soma77_
tag
válasz
lacafaca #2282 üzenetére
de a laucher-ig el sem juthatott, mert ahhoz először droidboot-ban (4 menüpont, háttérben a droid) kellene lennie a tabnak...és ha nincs droidboot, akkor a launcher nem ér semmit. A launcher működéséhez szükség van a fastboot protocolra, ami először droidboot alatt él. ADB-zni meg leghamarabb csak CWM-ből (sok menüpont, szürke háttér, kalap középen) tud (vagy normál módban, ha egedélyezve van neki az USB debug, és minden driver OK)
hoztunk már vissza fehér villás tabot az életbe, de azt csak a v1 módszerrel (flash-tool-lal) lehet jelen állás szerint, ahogy mondod.
(ha elő tudnánk állítani az ifwi.bin-t, ami dott-os, akkor lehetne azt is flash-elni kapásból, és akkor a v1 módszer 2. fele teljesen kihagyható lenne --- mert akkor nem cs.sznénk el a firmware-t teclast-ra, és nem kellene visszairogatni...
)
-
_Soma77_
tag
egyébként meg hogy kerültél USB-ikon állapotba? elindul a tab egyáltalán? ezt nem láttam sehol leírva korábban, csak hogy backup-olni akarsz. ezek szerint megy a tab-od? ( -- mert akkor ez egy szériahibás USB-logo-s darab...úgy tűnik - amin sosem lesz cwm, sem droid-boot, azaz alapból szerviz, vagy a flash-tool-os bűvészkedés, ha bevállalod.
)
-
_Soma77_
tag
ha USB ikon van, akkor nincs más megoldás, mint a flash-tool, mert valszeg nincs droidboot-od, tehát launcherrel ne is kínlódj. Launcher a CWM felhúzásához kell, előfeltétele egy működő droidboot (ami most úgy látszik, nincs), így bármilyen backup felejtős sajnos.
Flash tool-hoz bootloader-ben kell lennie a tab-nak, azaz kikapcsolt állapot után 5mp-ig volme_DOWN + power, majd USB-re rádug. Flash tool itt connected-ként felismeri a tab-ot. Sajnos a v1 módszernél csak teclast ROM-unk van, ami flash-elhető, ezért annak a flash.xml-jét kell kiválasztani, majd hagyni felflash-elni. Nekem min 10x el szokott hasalni, ilyen-olyan indokkal, de kitartónak kell lenni, és össze fog jönni.
Ha a teclast rom felment, akkor már boot-ol a tab-od, de ez még nem elég, mert a boot0 és boot1 partíciók (amiben a hw-ért felelős firmware van) most teclast-os, így azt vissza kell írni dott-osra. Mivel van droidboot (igaz teclas-os, de megteszi) (volume_UP + power, amíg be nem jön), itt most már tudsz CWM-et indítani launcherből, majd követed a v1 módszer második felét, ahol ADB-vel visszaírod az mmcblk0boot0/1-rt. Ha ez megvan, akkor a HW-ed rendben lesz, mert dott-os firmware kerül rá vissza.
Ezek után már mehet Abel script-je, és kész is vagy.
-
RoundRobin
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
lacafaca #2276 üzenetére
Egyelőre csak egy elinduló CWM kéne nekem és backupolnék.
Flashnél még nem tartok.Van valahol egy lépésről-lépésre howto, mert rákeresve a problémákra kb minddel találkozok a topicban, de 1000 féle leírás van, sok már nem is aktuális (sok kézi módszer helyett van azóta script ahogy látom... meg javított scriptek később...) a linkekkel együtt.
Nem az első cucc amit backupolnék, flashelnék, rootolnék, de bevallom itt most semmi nem tiszta.
PEdig olvasva még annak tűnt: 2 driver, és 1-2 batch file/script... kb. ennyi lenne a legutóbbi leírások szerint. Aztán mégse?szerk: Lehet, hogy a file-okból is kéne vmi összegzés, mert launcherből, driverből is 2-3 félét leszedtem legalább. Most meg Soma linkjei pl nem élnek már.
-
sb
veterán
válasz
lacafaca #2272 üzenetére
Ezzel nincs gond, eleve így raktam fel win7 kompatibilitási módban, mert ezt megtaláltam 1-2 hsz-ben.
Szóval eddig:
1. Driverek fent vannak, ezt a flashtool installkor ki is írta. Mindkettő OK. A Flashtool szerint connected. Launcherből nem látszott.
2. Volt adb kilövés, tab restart, gép restart. Elsőre nem segített.
3. ADB driverrel volt valami, mert sárga volt device managerben. Kézi kiválasztás (Samsungos (?), ezt is egy régi hsz-ből láttam itt) és újabb restart után OK! launcher szerint van kapcsolat.Viszont most: Elindítom a launchert, T3-at beütöm, tab újraindul és bejön az usb ikon, közben a progi "waiting for device"... éééés a tab kikapcsol.
szerk: Win8.1 x64
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #2271 üzenetére
8.1 64 van nálam és gond nélkül ment föl anno...szerintem a mellékelt 2_IntelAndroidDrvSetup1.1.5 telepítésénél lesz a gond. át kell lőni manuálisan a komp.-ot xp sp3-ra, csak így települ ezen a rendszeren...
sb-hajrá!
-
sb
veterán
válasz
RoundRobin #2267 üzenetére
Már megvolt mindkettő + gép restart is.
Eddig semmi. -
sb
veterán
válasz
RoundRobin #2261 üzenetére
Némileg több segítség elkelne.
Vagy nagyon láma vagyok (pedig a héten már flasheltem párat adb-ből, csak az Huawei volt) vagy elnéztem valamit, de elvileg feltoltam az ADB drivert is.
(Bár az nehezíti a helyzetet, hogy egy rakás hsz-ben van róla szó a win8.1-es anomáliákról, plussz minden második hivatkozás driver ügyben Soma törölt linkjére mutat.)
-
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2260 üzenetére
Egyébként majdnem , illetve bele is futottam egy ilyenbe.Hasomlót okozott az amikor a tabon be kapcsoltam a Tall Back opciót .Hát ne tudd meg , és nem ajánlom senkinek , hogy kipróbálja.
Alig bírtam egy kis megszakítást elkapni , hogy ki iktassam .Szóval nem ajánlom senkinek , hogy kipróbálja.Szinte önállósította magát a tab mintha amikor egy cd lejátszó kiakad .És úgye itt még az aksit se lehet kivenni , szóval elég húzós volt. -
GyureX
tag
válasz
RoundRobin #2252 üzenetére
Köszi! Most már az aksi is ok.
-
sb
veterán
Mi lehet a gond nálam?
Drivereket feltettem: 1.0.1 és 1.1.5 (kompatibilitási módban, mert Win8.1-em van) + Flash Tool.
A tabot elindítom droidboot módban, de a lanucher.bat (IntelAndroid-FBRL-12-29-2014) indítása után nem látja: device unknown.Ellenben a Flash Tool látja és "conneted".
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2251 üzenetére
A GPU nem gond, benne van a MID kernel kódútban. Minden más szinte igen. Át kell állítani a borad fájlokat, az összes létező SoC-on kívüli eszközhöz kell stabil driver. Előbb persze ki kell deríteni mi is van körbe. Touch, hangkezelés, akku, RF részek, ISP stb-stb... Mindet be kell forgatni az alap kernelbe. Képtelen vagy rá egy emberként. Több 10 ezer sor csak a wifi kernel drivere....hónapok alatt sem állítod össze datasheet alapján sem...
...és ha még csak a kernel lenne: de sajnos az Andorid nem nagyon kedveli az x86-ot ám... Át kell írni a JIT compilert is... zárt forrású... jupi...
Szóval nem, sajnos ez nem megy. Nem tudjuk megcsinálni, hiába volna jó...
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2245 üzenetére
Ne legyenek hiú ábrándjaid: hiába fenyegeted a gyártót a GPL-re hivatkozva...
Az volna a kisebb bibi.
A nagyobb az, hogy az intel viszont nem kötelezhető a grafix chip kódjának kiadására, de sztem azt a SOC mellé csomagolva megkapod (ha jó sokat veszel), még ha csak object file formájában, de akkor is. -
-
GyureX
tag
Még egyszer köszönöm a segítséget. Igaz, hogy a flash tool 68%-nál elakadt, de lett droidboot, onnan meg másodjára futtatva az 5.58-as cmd simán végigment. Köszönöm!
Az elején dobott egy hibát: FAILED (remote: GPT command failed).
Ennek van jelentősége? Mert a többi mind ok volt.Szerk: A tárhely rendben, wifi ok, de az akkut 0%-nak írja. Mit nem csináltam meg?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2244 üzenetére
"A forrás ott van a gyártónál"
Az. Csak az életben nem fogják neked oda adni... Egyébként nem a gyártónál van, hanem egy bér fejlesztőnél, akinek kizárólagos joga van hozzá. Az össze Intel eszköz kernele digitális aláírással védett, kivéve a Grand X In-t. Hogy is szeretnéd tehát lefordítani és aláírni is a soha elő nem kerülő kódsort? Ne legyenek hiú ábrándjaid: hiába fenyegeted a gyártót a GPL-re hivatkozva... semmi értelme...
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2237 üzenetére
Miből szeretnél kernelt fordítani? Megírod? Nincsen forrásod hozzá! Én is le tudom forgatni az Intel alap kernelt, csak éppen implementálni kéne bele vagy 40-50 drivert ehhez az eszközhöz... ki fogja őket megírni? Senki? Persze hogy senki!
A forrás ott van a gyártónál, a perifériák egy része mikrokódolt és ott van a SOC-ba ágyazva, másik része pedig ott rohad a teclast raktáraiban, a forrás meg a mérnökeinél. Nem kell megirni, csak update-elni a már meglévő kódot.
-
Abel
tag
Szóval a driverek és flash tool itt,
a flash toolhoz a ROM pedig itt letölthető -
philips20
aktív tag
Cseh fórumon is ezt a topicot likelgetik
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2234 üzenetére
Miből szeretnél kernelt fordítani? Megírod? Nincsen forrásod hozzá! Én is le tudom forgatni az Intel alap kernelt, csak éppen implementálni kéne bele vagy 40-50 drivert ehhez az eszközhöz... ki fogja őket megírni? Senki? Persze hogy senki! De ha erre bevállalja valaki, akkor minden további nélkül megcsinálhatjuk GXi-re is. Intel SoC, forrás nuku, egy vonalban vagyunk erősen... Arra még KitKat sincs... sőt... még JB sem. Lehetetlennel vetekszik a megvalósítása...
Ja és azt már el is felejtettem mondani, hogy nem csak forrás nincs, de config sem, anélkül meg nem forgatsz Android kernelt....
-
tiki
tag
No csak Nokia N1 megnézné valaki.
-
Abel
tag
@róland: Ez a link is mehetne az összefoglalóba, mert fontos, ha az én megoldásom nem jön össze valakinek.
-
Abel
tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
RoundRobin #2226 üzenetére
Ha lenne Inteles eszközre, akkor lenne a RazrI-re is (SMI), ami a referenciamodell Intel esetében. Esély sincs rá...
Még Intel lemezkép sem létezik 5.0-ából sajnos..
@róland:
Én nem hsz-ek alapján írnék ide összefoglalót...
-
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Keeperv85 #2215 üzenetére
és mivel az új chip nem írható még, mert nincs rajta a fájlrendszer.
Sőt, partíció sincs rajta,
de attól függetlenül írható.A blank gépeket mind így programozzák fel.
Ott tévedsz, hogy ez nem egy kopasz CPU, hanem a perifériák fele össze van tokozva a CPU-val, sőt, mikrokódolva is van az egész. Ezért SOC (System ON Chip). -
VMatteo
őstag
Itt is megkérdezem, hátha tudja valaki:
Milyen jack elosztót (2en tudjunk filmezni) érdemes venni? Számít itt hogy nokia kiosztású a jack? Szerintem nem számít, csak ha mikrofonos fejest csatlakoztatnék, de erősítsetek vagy cáfoljatok meg -
Abel
tag
Itt van egy mentés a sajátomról, ennyinek elégnek kéne lennie: mmcblk0boot.7z
-
VMatteo
őstag
Srácok, lesz valamikor összefoglaló első hozzászólás? Mert annyi mindent olvastam már, hogy ha akarnám se tudnám visszakeresni, viszont összegyűjtve sztem rengeteg ember használná
-
RoundRobin
aktív tag
Nem csak az intelnél.
A DPS-nél vettem észre először ugyanezt, de az usb 1.1-en is flashelhető volt, méghozzá sokkal könnyebben mint ez, pedig abban szutyok RK proci van.
De talán ennél is izgalmasabb, hogy már a WonderMedia procik is tudták ezt, csak azok úgy, hogy nem USB portról, hanem SD-ről voltak éleszthetőek, romolhatóak. -
Buvana
aktív tag
Nekem már teljesen OK a TAB, már ígyis túlteljesít a vártakon a szakemberek segítségével, megdöbbentő pozitív csalódás! Viszont az emberi kapzsiság miatt valaki ráfeküdhetne a wifi sleep problémára, azaz hogy ne alukáljon a net. Tudom hogy hogy lehet ébren tartani terminal emulatorral, de elegánsabb lenne ha a wifi nem aludna el alapból!
-
Keeperv85
nagyúr
Ahhoz előbb meg kéne írni. Én most ezzel sajnos nem érek rá egyelőre foglalkozni...
@tiki:
"ha a nandtól kapna visszajelzést , hogy van benne , mert egyébként hová is írna akkor ?És mivel nincs nand így nem adja az usb kimenetet."
...és mivel az új chip nem írható még, mert nincs rajta a fájlrendszer... és így tovább... kezded érezni látom!
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2212 üzenetére
Keresgetek egy olyat , hogy az intel soc kiépítésnél lehet az amit mondasz, de arra jutok , hogy igen .Mivel a soc ban van boot rom ebből az következik , hogy lehet az , amit írtál .Viszont a nandot nem tudom hová tenni akkor működésileg.Mert az usb UART módot csak akkor tudná kapcsolni , ha a nandtól kapna visszajelzést , hogy van benne , mert egyébként hová is írna akkor ?És mivel nincs nand így nem adja az usb kimenetet.
-
GyureX
tag
Ebben tudna valaki segíteni?
Flash tool látja a gépet, csak nincs mit betöltenem, mert a hülye fejemmel nem csináltam mentést. -
philips20
aktív tag
Olyan elképzelhető, hogy valamikor össze dob valaki egy lollit a tab ra?
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2207 üzenetére
De a 2.0 ással igen .Egyébként a nandos gép a teszt gép , viszont a másik az hozta azt amit leírtál azelőtt , de az nincs bontva.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
poczabence #2194 üzenetére
Egy részlet a forrásból:
enum DeviceTransportType {
XFSTK_USB20 = 1,
XFSTK_WD_USB20 = 2,
XFSTK_SERIAL = 3,
XFSTK_SOCKET = 4,
XFSTK_ITP = 5,
XFSTK_USB30 = 6,
XFSTK_WD_USB30 = 7,
XFSTK_DEDI_PROG = 8,
XFSTK_NOT_SPECIFIED = 666
};Ebből kiderül, hogy USB 3.0 kompatibilis a cucc, viszont nem kompatibilis az 1.1-es USB portokkal.
-
tiki
tag
válasz
RoundRobin #2203 üzenetére
Én értem , hogy a fash tool stb , de lehet kell neki a nand nem tudom.Csak saccolok most.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
poczabence #2194 üzenetére
Semmi jelentősége nincs.
Nézd meg a flash tool forráskódját. -
tiki
tag
válasz
Keeperv85 #2200 üzenetére
Igen elírtam azt nem persze.Viszont akkor csak az a megoldás lesz , hogy a 8 as nandról át copyzni a 16 os ra utána már minden rendelkezésre fog állni a többi meg már tudott.Egyébként is ezt az utat választanám mivel jobb a nandot úgy feltenni , hogy van is rajta nem csak üresen , és hagyatkozni arra , hogy még ha üres is , hogy lenne e komunikésön .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Dell notebook topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (241)
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad Pro 11 3rd gen 128 Gb Wifi + Cellular Space Gray
- IPad 10gen 64Gb kék wifi( + Tok, Töltőkábel, Doboz ) + Apple Pencil Extra költség
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest