- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrob71
tag
válasz
Joco_77 #94033 üzenetére
Két filmet néztünk meg és nagyon tetszett a mozgás meg általában a szinek, kontraszt is nagyon jók. Megnéztem két focimeccset ott is teljesen korrekt minden. Ahogy irtam egyelőre nem állitottam a gyárilag felkinált képen hanem a Filmmaker illetve a Cinema módokban használtam. Ami további plussz hogy a gyerkőcök Nintendo Switch konzolja is szép képet produkál. Egyedül az SD TV csatornák képe volt jobb egy picit a plazmán, de ez a kisebb képátlónak tudható be szerintem.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Joco_77 #93802 üzenetére
Szerintem ez se rosszabb, se jobb pixelhiba előfordulás szempontjából, mint bármilyen más lcd vagy oled tv.
Anno amikor az első notebookom meglett 2007-ben annál is a pixelhibát kellett vizslatni, rá 13 évre pixelliba miatt kellett visszaküldenem a samsung ívelt monitort, kettőt rendeltem egyszerre, az egyik pixelhibás volt.
Számomra meglepő hogy ennyi idő után is itt tartunk, hogy még mindig velejárója a gyártási technológiának. -
-
Mankó
veterán
válasz
Joco_77 #93653 üzenetére
Sosem volt plazmám, ellenben egy Samsung Qledet már eladtam 3 hónaposan a rossz mozgás megjelenítése miatt. 3 hónapig állítgattam, rettenetes volt a mozgás megjelenítése.
Nálam a 77-es G3 Vhiktor beállításai alapján van belőve és Sima mozgásra van állítva a mozgás javítás. Darabos mozgás nincs, ritkán látok 1-1 hibát, az is a mintha kategória, de az simán belefér kategória, mert a képe meg gyönyörű. -
Celtis
veterán
válasz
Joco_77 #93660 üzenetére
Nagyon jól látod, hogy a demo videók gondosan kerülik a problémás pontokat.
Vigyél magaddal teszt videót. Ilyesmit.
Persze előtt nézd meg otthon ugyanolyan távolságról (pontosabban azonos látószögből, ha méretvátlás is lesz)Ja igen, a plazmádon be van kapcsolva az interpoláció (IFC)? Mert ha igen, akkor nincs is miről beszélni.
-
Celtis
veterán
válasz
Joco_77 #93651 üzenetére
A mozgásmegjelenítési probléma a kijlező működési elvéből következik. Olvasd el az rtings oldalán a "stutter" magyarázatát. Ebben egy fikarcnyit sem javult az OLED az évek során.
A BFI csak szimulálja az impulzusos megjelenítést, de súlyos ára van. Csökken a fényerő és vibrál a kép (ahogy a plazmán is vibrál) Van egyébként BFI talán minden LCD és OLED tv-n ma is, de nem hiszem, hogy sokan használnák. Lehet, hogy a 120Hz-es BFI jobb volt, de szerintem annak hiányával sem veszítesz semmit.
Vagy megszokod a darabosabb mozgást vagy enyhén rátolsz egy kis de-juddert. -
törölt tag
válasz
Joco_77 #3230 üzenetére
Na, ezeket most miért is nekem írod?
Mit mondtam én neked, amiről én nem is tudok? "Lehet foggal körömmel védeni bármit", mondod te, de én egyiket se védtem
. Ha véd valaki valamit az a plazmás osztag, pedig az nagyon offnak számít itt és az összes LCD topikban is. Én csak azt mondtam,
hogy ne offoljunk tovább. Érted? -
daneel_hu
addikt
válasz
Joco_77 #3232 üzenetére
Hát nem tudom, nálam plazma és OLED is van.
Bár nekem a plazma sem "'vibrál", pedig csak egy 100 hz-es ősöreg PANA van a gyerekszobában.
Viszont az OLED még a szomszéd 5 éves plazmáját is keresztben lenyeli ha a színekről van szó.
Ott valamit nagyon el****tatok a boltban...De jó lenne már az elején tisztázni, hogy ki tetszik jobban. A moziban látható szürke "fekete", vagy az OLED feketéje. Mert ha a mozié akkor nincs kiről beszélni, felesleges erről vitatkozni.
Ami az OLED-nél furcsa lehet sokaknak az, hogy a sötétebb színtartomány élénksége megmarad. Ez műnek hat, pedig valójában ez a jó.Mozgásmegjelenítésben nem tudok segíteni, nálam itthon nincs pacásodás, bár kikapcsolok minden mozgást segítő "funkciót", és külső lejátszóval etetem a tévét. Rühellem a SOE-t, inkább bármi mint az.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Joco_77 #3230 üzenetére
Az OLED-nek nincsenek műszínei, maximum akkor ha nem állítottátok be rendesen.
Feltehetően egy boltban nem fognak hozzányúlni = marad a menüben kiválasztható ÁRUHÁZI MÓD, ÉLÉNK SZÍNEK beállítás, amely nem a színek helyes megjelenítéséről szól.Ha nem akarsz szenvedni a kalibrálással, akkor az OTTHONI MÓD / a színek menüben az ECO vagy az EREDETI beállítás szerintem elég jó eredményeket ad.
Egyébként mi az, hogy műszín?
Egy video vagy film színvilága sokmindentől függ, a felvevő kamera elektronikájától (ha digitális), optikájától, az utómunkálatoktól és magától a megjelenítőtől.
Az biztos, hogy egy mozifilm elkészítésekor nem azt veszik figyelembe, hogy otthon plazmán vagy oleden fogod nézegetni a blu-ray kiadást. Pont leszarják. -
Morph76
senior tag
válasz
Joco_77 #3191 üzenetére
Egy pixel az enyémben meghalt(pirosan világít).Amúgy tökéletesen működik.Leginkább az accony kínozza a hálóban,ahol szinte csak tv-t néz.Már 3. éves a tv és működik ,amúgy.Beégés ,logó maradvány nincs.
A mozgásmegjelenítés egész szar ,de ez van.A plazmához szokott szemed güvvedni fog rendesen!
A hajlítást nem fogod látni ,csak ,ha kifejezetten arra reflektálsz,de 3.5 méterről tuti nem zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest