-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Fandango #76706 üzenetére
ha kikapcsolod mind a képi belenyúlkálásokat, akkor mi haszna van a csoda jelfeldogozó processzornak? A mozgásjavításon kívül minden mást ki szokás kapcsolni.
Az meg h. a drágabb tv jobb bemeneti jelet kap, mint a kevésbbé drága gyengébb jelfeldolgozóprocesszoros, nos az nettó baromság. A hdmi-n digitalis jel utazik, nem analóg. Ha a kábel át tudja vinni az adatot hibátlanul, akkor a vilag összes hdmi-bemenetes tv-je PONTOSAN ugyanolyan bemeneti bithalmaz adattal kezd el dolgozni. Az hogy mit tud kezdeni ezzel a bemeneti adattal UTÁNA, nos az már valóban a jelfeldolgozó processzor és az engedélyezett képmatató beállítások függvénye. -
ricsip
addikt
válasz
Fandango #71897 üzenetére
A C1 manuáljában mintha írták volna, hogy ne nézzed alsó-felső feketecsíkos formátumban a bármit, hanem ilyenkor nyújtasd ki a tv-vel fullscreen-re.
Azt nem írta, hogy a fekete fog beégni. Ráutaló magatartással (ugye az ilyesmit véletlenül se magyarázzák meg a hülye vevőnek) arra lehet gondolni, hogy a fekete rész nem lesz használatban, így a többi használatban levő képrész fog elöregedni, az alsó-felső fekete csík helyén meg ott lesznek az alighasznált ledek. -
Celtis
veterán
válasz
Fandango #71897 üzenetére
Nem teljesen hülyeség. Fordított lehet a beégés, a nem használt pixelek frissebbek maradnak. Plazmánál is előfordult. Az eremény szempontjából pedig tök mindegy, ha így vagy úgy, de látszik a sávok helye.
De a mai oled-eknél nem hiszem, hogy kéne foglalkozni vele, mert ha elő is fordulna, ezt a pixel frissítés könnyedén tudja kompenzálni. -
odiepapa2
tag
-
Pullman
újonc
válasz
Fandango #69785 üzenetére
Nekem azt hiszem az utolsó előttit sikerült megvenni és én is köszönöm kolosszus87-nek, hogy belinkelte.
Én csak 1-2 hónap múlva tudom beüzemelni, zavarhatlak majd 1-2 kérdéssel a beüzemelés kapcsán ? -
ziggi_zug
aktív tag
válasz
Fandango #69334 üzenetére
Egyet értek. És nem csak én:
https://youtu.be/5yDeZ-6I0_A@odium - #69327
Ettől függetlenül a Philips által rendezett összehasonlító tesztet kivéve minden valamire való teszt csatorna a leggyengébbnek hozta ki. A fényerő amúgy kb. mindegy, hacsak nem hokit nézel egész nap. Egy átlagos OLED képe már nagyjából elég mindennapos használatra. Ha mozizni kell és nem vagy annyira kényes, hogy épp egy tized másodpercig mi látszott a másik szoba sarkában a képen (aminek nincs jelentősége a story szempontjából), akkor mindegy melyiket veszed. Amúgy az ambilight valakinek bejön, nekem kifejezetten zavaró (lenne). -
contaxg
veterán
válasz
Fandango #68378 üzenetére
Én úgy látom hogy itt inkább gamer fejlesztések vannak, plusz a 30%-kal nagyobb fényerű, de pont emiatt nem is érdekel olvasva ezt: "television should be equipped with a classic Oled panel and not Oled EX." Vagyis ha jól értem a régi panelt hajtják túl
és ez az élettartamára nézve nem túl meggyőző.
+
-
Mankó
veterán
válasz
Fandango #67735 üzenetére
Ez egy szülinapi kupon. Igen azt látom, hogy Tv-t és még néhány eszközt nem, de hátha partner hálózaton keresztül is megoldható. Ügyfélszolgálaton megkérdezem, veszteni nem vesztek vele.
alaves:
na az azért már űber lenne 2.8 - 3 m-es nézési távra, de nem szándékozunk ennyit rákölteni.
-
Celtis
veterán
válasz
Fandango #59576 üzenetére
Nem írtam le, mert nem gondoltam volna, hogy magyarázatra szorul. Természetesen ha megvan a pénz a tv-re és nem zavar a hitellel járó hercehurca, akkor megéri a 0%-os THM.
Viszont a kérdező mondandójából azt szűrtem le, hogy csak hitellel tud a tv-hez jutni, tehát teljesen más az alapállás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Hálózati / IP kamera
- GTA VI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest