Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Asztalon használod monitorként? Ha ige, töltenél fel képet, hogy "mekkora" ? 42C2-t használok monitornak, jó lett volna ha lett volna 42G5 idén, de nem csináltak ekkora méretben, és a 48G5 is jó lehetne, de az már lehet túl nagy lenne.
-
Gicz
addikt
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Oledet fix CNN tartalommal ahogy ők csinálták beégetsz 30-as fényerőn is, csak nem lesz olyan durva mint az RTINGS teszten. 30-as fényerőn egy lcd az 10 év múlva kb olyna lesz mint újan. Félreértés ne essék imádom az oledet, a monitorom is az, de azért jobban kell vigyázni rá sajnos.
-
Gicz
addikt
válasz
Sundesz
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az LCD-knek általában az volt a baja náluk, hogy meghaltak a LED-ek. Mivel ők napi 20 órában max fényerőn tolták a tesztet, a hűtést meg nem erre méretezi valsz senki sem. ha normál fényerőn, pl 30/100-on mentek volna a tv-k valsz tized ennyi LCD-n haltak volna meg a ledek.
Főleg, hogy a hatásfokuk romlik ahogy egyre több áramot kapnak. PL elég lenne 1A 200 nithez, de 400 nithez nem 2A kell, hanem 3-4, így exponenciálisan több hőt termelnek kevés kis plusz fényerőért.
Van anyáméknak is LG LCD 2012-ből, edge lit, kb 30% fényerőn ment egész életében, van hogy "egész nap" és semmi baja.
-
Gicz
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Kár, hogy ilyen szar tartalmak kerülnek fel és több ezren like-olják, és hiánypótlónak minősítik a hozzászólásokban. Gyakorlatilag tanácsot végig nem is adott, csak elmondta, hogy nagyjából mi mire jó.
Szabványokról persze egyetlen szó sem esett. Sajna hulladék videó.
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
dropi
üzenetére
Nem az a lényeg. Korlátozottabb fényerővel kevesebb a valószínűsége a beégésnek, ami játékoknál hatványozott veszély a HUD-ok miatt. Plusz az ABL is sokkal kevésbé agresszív ha eleve nem enged olyan magas fényerőt.
42C2 a monitorom, game módban van folyamat, ezen dolgozom is napi 8 órát, most már túl van 4300 órán, 0 beégéssel. Nyoma sincs semmi.
-
-
Gicz
addikt
válasz
dropi
üzenetére
"Arról nem beszélve, hogy nem moziban ül az ember, hanem otthon. Manapság már mindenki a telefonjával a kezében néz tévét otthon, nem azt nézed, hogy mennyi látszik a gyertya árnyékából a falon, hanem pörgeted a facebookot (én néha a tiktokot is, sőt mellettem a laptopon egy meccs is megy) és néha odapillantasz a filmre."
Hát ez kemény. Nem, ha filmet nézek filmet nézek. Szeretem ha bele tudok merülni. Ha telót van kedvem nyomkodni mellette akkor inkább kikapcsolom a filmet mert nem köt le.
-
Gicz
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Abszolút tetszik, természetes, nem retinakiégetős, nem túl hideg, agyon szappanopera folyósított effektelt, artifaktolt izé.
Amit te mondasz, hogy hogy szereted, az egyszerűen elképzelhetetlen nekem. Agyon artifaktolós hibàk nélkül ha működne a mozgásjavítás, akkor is valahogy irritáló az a folyamatos szappanopera effektes kép.
77G5 tv-m van, és a tv adás 25/100 fényerőn megy, a tv valahogy így a nappali része, nem egy "világító fal". -
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
ezt valami av-online.hu tesztben láttad ugye?
Ha nem, akkor érdemes ránézni az oldalra, hogy az erősítőbe dugott félmilliós tápkábeltől hogyan lesz mélyebb az ég kékje a tv-n.A másik amit imádtam, hogy ha audioquest USB kébellel másolod a zenét az ipod-ra akkor az is ott is szellősebek lesznek a magasak és kinyílik a tér.
-
Gicz
addikt
válasz
james008bond
üzenetére
Emiatt gondolkodom most már én is egy külső lejátszón. Nem értem hogy baszhatta el ezt ennyire az LG, eddig semmivel nem volt gondom, mindent lejátszott...
az alap Dune 4k ami kb 60k, az megfelel erre?
-
Gicz
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Azt kihagytad, hogy végre a fekete tényleg fekete. Nekem ez nagyon sokat számított. 50St60 plazmám volt. sokkal jobb volt mint a legjobb LCD, de azért a fekete a plazmán is szürke.
Amit Pro listához írnék:
-valós fekete
-nincs rainbow effekt gyors szemmozgásnál
-nincs dithering. (nagyon közelről bizonyos típusoknál van, de az is csak monduk 5%-a egy plazmához képest.
-sokkal nagyobb fényerő
-sokkal kevésbé érzékeny a beégésre.50ST60-on egy óra natgeó nézés után még 10 percig látszódott a sárga logo helye a sarokban, pedig nem full félnyerőn ment.
-
Gicz
addikt
válasz
miningboy
üzenetére
A pontos különbségeket csak akkor tudjuk meg, ha szétvágjuk őket. Viszont mindkettőre rá van írva a 2.1 szabvány, szóval mindkető képes 48gbps-re. Szóval hacsak a kinézete/tapintása/kábel burkolata nem szempont, akkor az olcsóbbikkal és ugyan azt a képet fogod kapni.
-
Gicz
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Szerintem egy jó tv-hez alap, hogy eszébe sem jut az embernek ilyesmi. Be Filmmaker módba és mindenféle AI vagy nem AI "képjavító" off.
-
Gicz
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Persze, stimm. Volt 50ST60 plazmám, mozgásmegjelenítése hibátlan volt. Ott persze volt más baj, rainbow effekt hogyha hirtelen mozdult a szemed pl... meg hát az is vibrált, de az akkori felhozatalban vibrálással, rainbow effektel, 120cd max fényerővel is no brainer volt bármilyen LCD-vel szemben.
Most volt upgrade 77g5-re, ezen is van "oled mozgás" sajnos itt is 60hz-en, pedig itt már van fényerő amiből veszíthet nyugodtan
A plazma 24p-je kurvajó volt ehhet képest. Engem a bármilyen mértékű interpoláció jobban zavar mint a 24p, szóval marad offon. Igen még a "cinemític motion" bellítás is zavar...szerk: kellene is venni egy 65VT60-at nosztalágiából

-
Gicz
addikt
24p nekem bejön, maradjon sokáig. A mozgásmegjelenítésen kéne mókolni, plazmákkal sokkal jobb volt a 24p mert azok impuzus kijelzők voltak nem "sample and hold". Erre jó lenne az "OLED mozgás" alias BFI, csak magasabb frekin, hogy ne érezzem a vibrálást.
-
Gicz
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Én is, c2-nél igy nem is volt gond, az 50% terhelés alatt volt.
gurus 117472:
a tiplik durvák, nem azzal van amit adtak hozzá, 10-es fischer tipli, atom csavarral. Magától a szerkezettől tartok, hogy a 34 kilo nagyon betesz a 40kg maxot tudó konzolnak. Lehet túlgondolom. -
Gicz
addikt
Megjött a 77G5, felraktam a 65c2 helyére.
egy ilyen konzolon volt eddig a tv, erre felraktam ezt is.
[link]viszont nem tusom most mennyire bízhatok benne, spec szerint 40kg-ig jó, ez a tv 34kg.
teljesen betolva eléggé feszülősnek tűnik. Cseréljem? Mit ajánlanátok helyette? Fix nem lehet, mert sajnaos fali díszlécek miatt legalàbb 5 centire el kell tartanom a tv-t a faltól, meg király, hogy ha be kell dugni valamit csak kifordítom kicsit és hozzáférek.
-
Gicz
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Én is betévedtem tegnap véletlen amíg feleségem bement pár üzletbe. Meg is talált az egyik eladó srác, én nem is tudtam a glamour napokról. A végeredmény az lett, hogy 880-ért vettem egy 77G5-öst
Ennyiért nem szoktam látni kifutó modelleket sem tavasszal. Viszont nem fért bele a kocsiba, szóval várhatok egy hetet, hogy kiszállítsák.65C2-t fogja leváltani, már várom

-
Gicz
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Gamingnél nem is csak a dadogás, hanem ha 24 fps-ed van, vagy 30, akkor legalább 1/24-1/30 másodpercnyi input lagod is van rögtön, nekem ez az ami zavaró volt gamingben (baromi régen).
Most 42" c2-t használok 4k 120+fs-ben pc-vel, pl COD MW, és atomjó. Imádom. Kipróbálnál milyen lehet mondjuk 165 vagy 240hz, de sajna ezt még nem tudják ezek a tv-k.
Idénre vártam, hátha lesz 42" G5, d enem jött
-
Gicz
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Kis füzetben h te pénzed én pénzem, közös?

Én úgy vagyok ezzel, hogy csak simán tilos közös számlára kerni a fizukat. Nálunk külön saját számlára jön a fizu, és onnan fizetünk be közösbe egy revolutra. Ami marad a saját számlán neki is, nekem is, az full saját pénz. Nem szólhatok ha abból megveszi a 72. cipőt, meg a 25. táskát, vagy hogy 40k volt a fodrász, stbstb. Cserébe ő sem szólhat, hogy a sajátomból én mit és mennyiért veszek. Saja van hobbi rendesen, oled tv, monitor, gaming PC, rc heli, fotózás, és most akarok elkezdeni dobolni
. Nekünk ez a módszer nagyon bevált 
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Elhiszem, hogy okkal jobb mint a philips megoldása, és ezt a képek alá is támasztják, ne érts félre

Valószínűleg valós tartalomnál nem lenne feltűnő ennyi hiba egyáltalán.
Plusz abban is igazad van, hogy ez szubektív kérdés, valakinek bejön, valakinek nem, képek alapján jól néz ki, de én meg pont azt szeretem az oledben, hogy néha a sötétben nem is látni hol a tv széle, szóval nem nekem való ez. De azt el kell ismerni, hogy jó cucc, főleg ennyi pénzért, szerintem ha szeretnék ilyet, én 300 euróra is azt mondanám, hogy ez megéri.
-
Gicz
addikt
válasz
YelaWolf001
üzenetére
Nem maradt el csak nem vetted észre, 100%. Nekem 2db C2 van itthon, mindegyiknél mentek az 500 órásak is, szervizmenüben is látszik, hogy már lefutott párszor mindkét tévén, és sosem vettem észre. Nem ír ki hozzá semmit, csak megcsinálja csendben.
-
Gicz
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Csak C2 oleden próbáltam, és a fényerő csökkenést még el is fogadném, de a vibrálását nem bírtam. Előtte volt utolsó szériás Pana plazmám, a mozgóképfelbontás ahhoz képest borzasztó. Plusz a pana plazmán a 24p judder is sokkal jobb volt, pont azért mert impulzus kijelző nem "sample and hold".
-
Gicz
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát, a kettő kapcsolódhat. Hiszen a mostani BFI-k vibrálnak és alacsony a fényerejük.
Logikailag, minél nagyobb fényerőt tud egy oled panel, annál rövidebb ideig elég felvillantani (így nagyobb frekin mehetne a BFI rövidebb impulzusokkal) és aktív BFI-vel is hozhatna egy viszonylag használható fényerőt vibráló érzés nélkül.
Lehet, hogy elhozza ezt egy tényleg brutál fenyerejű oled panel.

Egyébként tök fura, hogy erről a mozgókép felbontásról nincs egy jó cikk sehol amit lehetne linkelni, én is csak egy 2012-es HDT shootout videó QA részénél elhangzó magyarázatnél értettem meg. Az akkori HDTVtest.co.uk szerkesztő David McKenzie előadásánál kerül szóba.
Időponttól linkeltem, hátha hasznos a topik tagjainak:
[link] -
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Ha van lehetőség, emiatt mindig inkább SDR-t szerzek be a virágboltból. Sajnos egyre gyakrabban a 4K és a HDR kéz a kézben jár, és nincs 4K ami nem HDR, csak nagyon ritkán.
Másik baj, hogy nincs kontroll. Pl C2-n apple tv vagy netflix appból ha előfizetésed tudja a HDR-t vagy DV-t, azt kapod, nincs kérdés. Ezt úgy kerültem meg, hogy a PS5-ön kikapcsoltam a HDR-t, így a PS5-ön levő netflix, vagy apple tv app is SDR-t streamel.
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Nekem volt egy 55EC930 tv-m, első szériás fullhd oled. 3 évesen vettem használtan aztán beleraktam még 5 évet kb. Az utolsó 2-3 évben barátnőm is használta és mivel már nem ért szinte semmit a tv, én is leszartam hogy használja. Simán volt h egész nap háttérben szólt, akár egész nap ugyanaz a csatorna. 100-120 nit körülire volt llítva, talán 50 Oled brightness beállítással.
Azok még hírsen beégősek voltak, de ilyen alacsony fényerővel több évnyi teljesen odafigyelés mentes háttér tv-zéssel is makulátlan volt beégés szempontból mikor megváltam tőle. Szóval a mai tv-kél, 120 nit körül, ami talán SDR-ben ilyen 30-ass oeld fény lehet kb, szerintem esélytelen h beégesse, akráhogy is használja.
2 éve kb használok monitornak 42C2-t, irodai munkára 20-as oled fényen sötétített szobában tökéletes, és ezen sincs még semmi jele sehol sem
legalább napi 8 órát megy, utána meg még játszok is. -
Gicz
addikt
Nekem 65" van, 3,2m a táv, és ha nem lenne aránytalanul drágább, akkor biztos 83" méretet vennék 77" helyett legközelebb.
-
Gicz
addikt
válasz
Squirrel
üzenetére
Nekem is így volt sokáig, garázsban a polc tetején fektetve, pont elfértem alatta fejjel. 65" nem 83, de én költözés miatt tartottam meg, hogy ha kell, akkor abba visszatéve biztonságban szállítható lesz majd. Vagy pl eladáshoz is jól jön, ha majd elhatározom, hogy jöhet egy 77G3-4-5 majd a 65c2 helyett.
42c2 dobozt pl kidobtam, mert az sztem anélkül is szállítható kocsiban probléma nélkül. -
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
Ez csak megszokás kérdése hidd el. Minden héten vedd le egy tizest a fényerőt.
Én 42C2-n home officeolok, és utána gaming. SDR-ben gaming módban, munka közben 15-20-as oled brightnessel elvagyok, minimális szoba sötétítéssel.
A saját PC-m hez 30-as oled brightness van állítva ott sokkal kevesebb a statikus tartalom. Játék közben meg HDR 100-as fényerőn.
-
Gicz
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem használok plexet, és az 5ghz wifin nagyon jol mennek a 60GB-s remuxok. Ennél nagyobbal még nem volt dolgom.
-
Gicz
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
synology 920+
van benne 1TB ssd torrentezni, hogy ne legyen gond a gyors letöltés ha megy a feltöltés is, 2db 4TB WD red raid-ben, erre megy a fotók mentése két iphone-ról a synology photos appal, fontos doksik, és van egy 6TB WD green, erre másolom át a cuccokat ha kell hely az ssd-n, pl több évadot tárolok egyszerre valamiből ilyesmi. Nekem nagyon bevált, imádom. -
Gicz
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
vagy még hazafele a kocsiban lenyomom a telóról a nas-ra, mire otthon vagyok max 10 perc alatt lejön 1000-es nettel, aztán a nasról csak megnnyitom a tv-ről rögtön. És akkor még mindig ott az előny, hogy nem kell fizikai hordozót dédelgetni, nehogy karcos legyen, tárolni, stb.
A fizikai tárolók felett eljárt az idő.
-
Gicz
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
A virágbolti remuxnak pont az a lényege, hogy bitre ugyanaz mint a BD lemez. Ergo ugyanaz a minőség. Fene se akar fizikai hordozot meg dobozokat tárolgatni, meg odasétálni, betenni a filmet, mrgvárni valami disclaimert, bd menuben bohockodni...
-
Gicz
addikt
válasz
vlorika
üzenetére
Az a baj, hogy a nyomorult stremingeknél ha van a csomagodban HDR, akkor csak úgy kapod, nincs opció, hogy nekem jó sdr-ben is. Én ezt úgy kerültem ki, hogy nem a tv appjait használom. Van egy PS5, azon kikapcsoltam a HDR-t, és a ps5 appjait használom. Így a streaming sem HDR-ben jön.
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Van youtubon egy magyar video, ahol a hifi hangjáról tart előadást egy szakértő(nem), 5-10 embernek egy szobában, ahol ezt a bőr rezgés csillapító patkányt rárakja a wifi routerre, és szerinte szebb lett a spotify hangja így. Egy dolgot lehet ebből megtanulni: mindig van lejjebb.
-
Gicz
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
az bemegy az apple store-ba vagy az apple.com-ra és vesz egyet. Ezeket a szarokat direkt keresik "hifisták" "hívők", 0 műszaki és szakmai érzékkel és tudással. Pont azok akik megveszik a százezer forintos HDMI kábelt mert "mélyebbek a színek" vele. Általában ők azok akik miután az erősítő tápkábelét kicserélték úgy érzők, hogy kinyílt a színpad és szellősebbek a magasok. Persze pakstól nem számít milyen kábelen megy oda, meg a házban sem, csak az utolsó 1 méter számít a faltól az erősítő seggéig.
Ezek a cégek pedig a tudatlan emberekől kuuuurvanagy hasznot húznak. Szerintem ez a digitális homeopátia.
-
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Vééégre valaki... én ezt leírtam már párszor egyéb helyekre, pl az av-online oldalra ahol tobb100 ezres hdmi kabeleket "tesztelnek" ahol az az eredmény, hogy egyikkel mélyebb az ég kékje a másikkal meg szebb a kontraszt... az lett a vége h kitiltottak. Információ elmélet órán szépen végigmentem én is a tmds, meg 8b10b stb kódolásokon.
Aki ezek után képes olyat írni erre, higy van az elmélet meg a gyakorlat, azzal nem érdemes vitatkozni, hiszen ezzel a mondattal sajnos be is bizonyította, hogy elolvasta a dolgot, csak nem érti.
-
Gicz
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
42 nekem az a határ ilyen távolságról amit még épp belátok ha a közepét nézem. Játékokhoz ez így pont jó. Munkához jó lenne 50-55 is, amit el tudnék osztani 100% scaling mellett 4db ~24" monitorra, hogy sok ablak kiférjen egyszerre, de az meg úgy lenne jó ha hajlított lenne

-
Gicz
addikt
válasz
koxminator
üzenetére
Hasonló a felhasználás, napi 8 óra home office, és játék. Nekem egyáltalán nem zavaró a subpixel elrendezés, nagyon közel kell hajolni, hogy lássam. A szemem kb 100cm-re van a képernyőtől, elsőre bazinagy volt, de hamar megszokható. Én game módban használom, munkára 15-30 oled fényen, attól függően hogy mennyi a környezeti fény. Játék, pl COD az HDR-ben 100% oled fényen.
Beégés ellen: be van állítva kb 100db háttérkép amik pár percenként váltakoznak, a tálca elrejtve, és az ablakokat nem teljes képernyőn használom, hanem kb 80% méretben és kézzel néha arrébb toszogatom őket hogy ne legyen 8 órán keresztül ugyanott a UI az adott ablakban. Lehet ez overkill. májusban vettem, eddig 750 óra benne kb (1-2 hete néztem akkor 705 volt), és egyelőre semmi beégésre utaló jel nincs. pár havonta csekkoltam szürkeskálával meg színekkel, és semmi. Ebéd közben ki szoktam kapcsolni, hogy tudjon pixel refresht futtatni, ezt 4 óránként szereti megcsinálni.
Ha választani kellene, újra megvenném, nagyon szeretem. Nekem C2 van a tavalyi modell. Szerviz menüben ki van kapcsolva az a TPC.
-
Gicz
addikt
válasz
koxminator
üzenetére
Szia, én használok, imádom
Mire vagy kíváncsi? -
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
De pont ezaz, a némafilmeket moziban nézték, 18fps-sel, 18x másodpercenként meg volt szakítva a fény a shutterrel, míg képkockát váltottak. LCD-n és oleden nincs ilyen. Nincs megszakítva a fény, emiatt nem is vibrál. Kevered a szezont a fazonnal. Persze a legegszerűbb megoldás h "nézz utána én lezártam". A 18 fps néma film a moziban filmről meg a 24hz lcd-n, mint makó jeruzsálemtől.
-
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
"Javaslom, hogy nézz utána, hogy miért nem így működik a videózás." - Ezzel a résszel egyetértek, utána kellene nézned.
Semmi különbség nincs ilyen értelemben telefon meg tv panelek között. Magyarázd el lgyszi imért lenne. Ha Oleden bekapcsolod a BFI-t akkor balóban vibrálni fog, mert megszűnik a sample and hold mivolta a képernyőnek. De alap esetben nem ez van.
-
Gicz
addikt
válasz
blakey
üzenetére
"A 23,976 és a 24,000 esetében a TV-k 24Hz-et írnak, mint külső forrásból bejövő jelnek, ezt nem fogják ilyen alacsony frekvencián megjeleníteni, mert nézhetetlen lenne"
Ez tök igaz a CRT meg plazmákra. Meg a mozira is, ahol két kép között el kell takarni a fényforrást.
De egy sample and hold displaynél, mint az LCD, vagy az oled, abszolút nem igaz. Mi a helyzet az 1Hz-en frissülő always on displayre-re telóknál, szerinted ez 1hz-en villog? Mert nem. Csak simán 1 secenként frissül a tartalom, és ott ennek energia felhasználás okai vannak, hogy lemennek 1hz-re. De az 1 sec alatt folyamatosan kint van a kép, nem csak egy pillanatra mint CRT vagy plazma esetben lenne.
Már értem honnan jön neked a kadenciá kérdésben ez a fura helytelen értelmezésed. Egy LCD frissülhet 5 hz-en is nem fog villogni. A CRT esetében azért volt 50hz a 25 fps esetén, mert a foszfor hamarabb kialudt mint egy frame idő, ezért vibrált volna. Sőt még 50hz-en is ezért vibrált, mert hamarabb kialudt mint fél frame idő, ezt maszkolandóan lett az interlaced megjelenítés. De ez LCD vagy OLED mivel sample and hold, nincs iylen.
-
Gicz
addikt
A DTS annyival jobb mint bármi más? Őszintén sose nézem milyen hang van mihez, lejátsza a C2, stereoban szól az erősítő, nincs több hangfal, és tök oké nekem így.
-
Gicz
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
nekem game optimizer képmódban a beállítások alatt érhető el, nem tudom, hogy a tieden is van-e ilyen menü sajna :/
-
Gicz
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én 42" C2-t használok monitornak, és játékra, és ennek van szélesvásznú módja, menüből kapcsolható. Olyankor 21:9-nek látja a GPU is, és 40" úgy az átmérő 21:9 módban. Viszont dolgozni meg böngészni 16:9-ben jó, nem szoktam váltogatni.
-
Gicz
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A doby vision szabvány szerint úgy van masterelve, hogy töksötét szobában kell nézni. Így készül a master, azt feltételezve, hogy a user is ott nézni otthon, tök sötétben.
És hiába tud a tévéd 20k nitet, a dv abszolut értékbne van masterelve. Ami azt jelenti, hogy ha a sötét utcát úgy álmondták meg h a kocis belseje 20 nittel fog megjelenni egy éjszakai jelenetben, akkor az említett 20k-s csúcsot tudó tv-d is 30 niten fogja megjeleníteni az adott részletet (ha nincs bekapcsolva tone mapping).
Pont ez a bajom a HDR-rel és DV-vel, hogy alapvetően sokkal sötétebb a kép mint kellemes lenne egy napos nappaliban. A csúcsfény kiveri a szemem nappal is, a sötét részleteket meg nem látod tone mapping nélkül nappal, köszönjük kedves HDR és DV.
-
Gicz
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Az a baj, hogy ez nem fekete meg fehér kérdése. Igen, jók a streamek, nézhetőek, én is nézem. Emellett meg az is igaz, hogy a bluraynek ami majd egy év múlva megjelenik belőle jobb a minősége. Nyilván streamen fogom nézni a mandaloriant amikor megjelenik az új évad mert a story jobban izgat, mint hogy várjak a blurayre.
De pl ha meg akarom nézni a random filmet ami már jópár éves, akkor nem elinditom a streamet, hanem leszedem a virágboltból a remuxot. Mert ennyit nekem megér pluszban a jobb minőség.
Tök rendbe van, hogy streamet nézel, az is tok rrndben van ha valaki csak blurayt nez mert pixel peeper
-
Gicz
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
42c2-t hasznalok monitornak. Munkára 20-30 oled fény gaming módban. Így a legkisebb a lag. Szerintem jobb egy sötét háttérkép helyett, ha van ami random váltogat. Nekem kb 50-60 tájkép van, par percenként vált, igy az egesz oled felulet haszbálatban van, nem csak a közepe ahol az ablakok szoktak lenni.
-
Gicz
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Eddig semelyik eszközzel nem volt semilyen sávszél probléma. A wifin 5ghz-en lóg 2db iphone, 2 apple watch, homepod, onkyo erosito, 2 laptop, 2 db c2. 2,4ghz-en van egy tv, meg egy mosógép, meg egy porszívó.
Lanon a routeren van egy asztali pc, meg egy synology NAS ahonnan mennek a streamek. Igazából pc-n multi kozben sem veszem észre pl ha netflixezik a barátnőm vagy epp valami 50gb filmet néz. A net az telekom optika 1/1gbps.
-
Gicz
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
attól, hogy a tv wifin van, meg a többi eszköz is wifin van és a logikád alapján a többi eszköz "elkezded archivalni a zintetnetet" akkor a net sebességed lesz a szűk keresztmetszet nem a wifi. Nálam is wifin van a C2, NAS-ról játszok le a beépítettjével 5GHz wifin 50-60GB remuxokat. Soha, szó szerint soha nem akad meg, nem estt szét a kép mint a kolégánál. Ha stream esik szét netflixről, akkor meg tökmindegy h a TV-je kábelen van-e vagy nincs, mert a WAN port a szűk keresztmetsze ami maga a net jön, azon meg a wifis eszközökkel ugyanúgy osztozik a TV hiába van kábelen.
-
Gicz
addikt
Persze tiszta sor
Ez meg az én egyéni hülyeségem, de 100-as fényerőn szép statik eredményjelzős sportcsatornát nézni olyan, mintha vennék egy kocsit es 2-esbe megyek vele nyélgázon a tengerpartig. Hogy tudja meg minden, de azérta na...
de ez csak szemyles vélemény, nem flame keltés stb, fontos tisztázni. 
-
Gicz
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
8 évesen adtam el egy ec930v elso genes oledet. A szeleken volt mar pixel halás de attól eltekintve, főleg h első gen cucc volt, szerintem jól vizsgázott.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha nem, akkor érdemes ránézni az oldalra, hogy az erősítőbe dugott félmilliós tápkábeltől hogyan lesz mélyebb az ég kékje a tv-n.

A plazma 24p-je kurvajó volt ehhet képest. Engem a bármilyen mértékű interpoláció jobban zavar mint a 24p, szóval marad offon. Igen még a "cinemític motion" bellítás is zavar...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)