- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #77696 üzenetére
"Nekem jobban tetszik ez, mint az LG-féle ragasszuk körbe műanyag fóliával is a tévét."
Akkor Te még nem üzemeltél be LG-t?
Az a lehúzható fólia nagyon jó, világbajnok!Csak annyit említek, hogy nem kell cérna kesztyű a kézre, mikor a helyére teszi az ember. Így garantáltan zsír és foltmentes marad a panel.
Valamint annak a fóliának a vissza tétele, tökéletesre lehetetlen, tehát már mutatja is hogy, gyári originál a készülék. Lehúzni meg olyan, mint amikor .... szóval nagyon olyan...
(Ráadásul volt olyan TV-m, ahol az látszódott, hogy kis karcolás érte a kijelzőt. Lehúzva a fóliát sértetlen volt...) -
umek
tag
válasz
#72042496 #76997 üzenetére
Jogos.
krx21: Nekem még különböző okok miatt nem sikerült mélyebben belemennem a dologba, mint ribarszki kollégának, illetve én arra sem leszek jó, hogy összehasonlítsam egyéb OLED-ekkel pl., mivel nálam egy régebbu samu lcd-t váltott le, tehát ég és föld. Csak ámulok és bámulok. Tényleg.
Maga a készülék egyébként gyönyörű, tényleg elképesztően vékony, nálam amint lejjebb olvashattátok, egy fix konzolon van, amire nem mondom, hogy nem volt szenvedés feltenni, de ez nem a készülék hibája, meg amúgy is a leírásában minimum 10 centis faltávolságot írnak, és úgy nyilván a bekábelezéssel sincs gond. Először talpra állítottam egyébként, úgy is szép volt, stabil, de nekem a fix, simuló konzol volt az elképzelésem, így ezt választottam. A vele járó szenvedés már az én saram.
Eddig xbox series s-sel próbáltam ki igazán a tudását, elképesztően nagy élmény, sokat olvasgattam itt a topicban, hogy játékmódban melyik készülék milyen, melyik a jobb, stb. Hát nem tudom, hogy igazából ki veszi észre ezeket a különbségeket, főleg, ha nincs egymás mellett a két készülék és csinálod rajta ugyanazt, de ez már az a szint, mint az audiónál a vájtfülűek. Az egyszerű ember mint én, bizonyára tátott szájjal vigyorog az lg-n, panán, phili-n és samun játszva max beállításokkal...
Nálam egyébként telekom a tv-szolgáltató, a hd adások minőségével nem vagyok maradéktalanul elégedett.
A kicsi távirányítója nekem nagyon bejön, szerintem baromi egyszerű használni (és egyébként vicces, de a régi samsung tv-m távirányítójával is tudom kezelni, véletlenül derült ki). Külön plusz pont a napelem.
A hangját is kiemelném, az is nagyon tetszik, kifejezetten jó térhatása van, zenehallgatásnál (youtube) pedig rendesen odateszi magát, kb egy házibulit le lehetne tolni vele. Panelban nem lennék a szomszéd.
Eddig a telekom, egy kodi, egy xbox S van rákötve, mélyebben kitesztelni, képbeállításokkal komolyabban babrálni még nem volt időm.
keresőhöz: samsung s95b
-
DJMDJM
tag
válasz
#72042496 #76572 üzenetére
Az a baj C2 nincs a telekomnál, de ha máshol nézem a c2 árát majdnem annyi, mint a g2, 14e Ft az eltérés. Vagy a g2 lett olcsóbb vagy a c2 drágább. 2 éves kamatmentes részletre el lehet hozni, legalább nem nálam értéktelenedik ez a pénz. Mire kifizetem az egészet, ez az összeg még annyitsem ér, hála a hazai inflációnak.
Viszont a talp nyitott kérdés még így. Én sem merném rátenni olyan tartóra, ami nincs ekkora súlyra, méretre ajánlva.
Tudtok-e még másfajta asztali tartóról?#bnorci71 Köszi, mindjárt nézem.
-
DJMDJM
tag
válasz
#72042496 #76559 üzenetére
Köszi.
Hogy ennyit nem tudott az LG megtenni, döbbenet.
Sejtettem, hogy nem kétfilléres tétel, de ez nem baráti, az tuti.
Vmi univerzális vesa asztali tartó nem lenne ehhez? Nem ismertek ilyet?Nem látszik a talp, ezért nem kell eisa díjasnak lennie, csak stabilnak. :)#krx21
Igen, vmi ilyesmire gondoltam, de ez 60'' max. sajna. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
#72042496 #76532 üzenetére
Szinhelyességben nem lesz nagy különbség, meg színtér lefedettségben sem. Inkább csak a féynerő az ami számottevően eltérő, illetve amin még jobban látható a különbség az az EOTF görbe követése, tone mapping (bár ez már beállítás függő, mert LG és Panasonic esetében is tetszőlegesen testre szabbható a tone mapping (LG esetében meg aztán főleg)).
Ha lesz időm előtúrok egy JZ mérési eredményt és egy C1-et.
-
DVlad
őstag
válasz
#72042496 #76325 üzenetére
Ez igaz, de nálam pl. 50-es plazmát váltott le a nappaliban a 65-ös oled. Az bizony nálunk meghozta a "hű mekkora" hatást, már a hazahozatalnál is, mert ekkora doboza egyik tévének sem volt a boltban (és az a közel 60 kiló is emberes volt). Pedig az előző készülék sem volt keskenyebb, mert annak a 2 oldalán voltak a hangfalai, de ez bekapcsolva még mindig döbbenet, szerencsére.
-
HarryMason
csendes tag
-
-
-
-
-
meliska73
csendes tag
válasz
#72042496 #75235 üzenetére
Természetesen direktbe sose érné nap, az ablak nyugati tehát délután van beszűrődő fény az ablakon. A tv pedig az északi falon van. Csak félő hogy oldalról így is kapná azért. Főleg, ha a barátnőm délután 3-4kor akar szellőztetni (mert miert ne?) es akkor a kétszárnyú ajtó már nyitva állna 0 gátat képezve az UVnek
így emiatt tartok tőle kicsit
Meg nem szeretném 3 év után a kukába dobni a tvt. Szeretnék 4-5 évet azért tőle, ps5-tel,streaminggel stb
-
meliska73
csendes tag
válasz
#72042496 #75208 üzenetére
Szuper
Akkor nem kell félnem, hogy beégne. És ezt úgy kell elképzelni, hogy mondjuk ha statikusan ott is hagyjok rajta valamit,de kikapcsolom akkor kvázi resetelődik a történet? Vagy hogy ? Mert látom az rtingses teszteket, ott kb 24/7 ugyan az a tartalom megy és ott elég rendesen beégett azért mondjuk egy CNN, ami kicsit ijesztő
Hosszú távra tervezek 5+ évre nem nagyon akarok újra tvt venni mostanában.
Bocsi, ha valami hülyeséget beszélek a TV-k világában sajnos nem vagyok otthon
-
Csandi
őstag
válasz
#72042496 #72819 üzenetére
65 a max ami elfér a helyre
Viszont akkor b3Ro kommentjére reflektálva, ugyanúgy 50-50 gaming vs film aránnyal ha ár nem számít mit javasolnátok?
C2, A90J, LZ/JZ2000? Tudom olvashatnék teszteket a neten, de feltételezem van itt aki jobban benne van és régebb óta mint én és tud egy összegző választ adni, hogy "ezt vedd ha x vagy ezt vedd ha y"
Köszi
-
Kobe
veterán
válasz
#72042496 #72451 üzenetére
Nem tudom, tippelek csak, a telefonban annyit mondott az usz es hogy ezt meg tudjak helyszinen.
Kizarasos alapon akkor van olyan amit mar nem.Szinten tipp de a haztol hazig szervizesek altalaban caddy meretu jarganyokkal jarnak, gondolom abba egy 77es panelt dobozzal berakni mar eleg maceras lehet
Ps: foltosodasra homogenitasra meg raneznek azert. Azt hogyan tudnam tesztelni pontosan?
-
alaves
addikt
válasz
#72042496 #72438 üzenetére
Az nem tudható, hogy milyen szóbeli információk kerülnek elő és hová jutnak el. Az azért érdekes tény, hogy pl. egyik fórumtársnak 3 kijelzője (eredeti+2 csere) is pixelhibás volt, sorban egymás után. Én már a 5. gyenge minőségű kijelzőt nyúzom (három B7, két C1). A jelenlegi kissé 'dirty screen'-es, de tűréshatáromon belüli, majd cseréltetem valamikor...
(Az OLED754 kijelzője láthatóan jobb minőségű és hibamentes.) -
ImACeltic
őstag
válasz
#72042496 #72387 üzenetére
Teljesítmény igény alatt mit értesz, minek a teljesítménye kell?
Közben megnéztem a nem túl nagy blu ray gyűjteményemet és a Sötét Lovag Trilógiával lehet bajba leszek a C1-el mert ott nincs atmos sáv, mint a Zack Snyder Trilogy-nál és a Mátrix Trilógiánál, viszont van Dolby Digital, ami nem tudom, hogy a DTS családba tartozik-e vagy egy teljesen más hangsáv.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
#72042496 #72285 üzenetére
Nem szoktam áramtalanítani a TV-t.
Ez jó hír. Olvasgattam már a témában azért, csak most nem volt sok időm rá, gondoltam inkább rákérdezek. Meg azért a 8 óra sem egyhuzamban történik, közben nyilván felállok időnként, járok egyet. Két óránként pl. Gondolom az is segíthet kicsit, ha arra az 5-10 percre átkapcsolom a TV-t egy filmre vagy valamire? -
-
salapp
addikt
válasz
#72042496 #70134 üzenetére
Speciális helyzet. Házra nem kell gyűjtenie, autót nagypapától örökölt. Még tanul, de informatikus diákmunkával elég jól keres, szenvedélye a filmezés. Úgy van vele, hogy ha egyszer átköltözik a házba, oda egy akkor legjobb, legnagyobb Sony-t akar venni.
Nem konkrétan a 2021-es A90J-t írtam, hanem, hogy olyan kategóriájút, mert ugye fene tudja, mi lesz majd annak a neve évekkel később.
Eddig úgy volt vele, hogy elvan a szobájában az 50GT60-as plazmával, de most ugye vette az XBOX SX-et, és egy jó OLED ajánlatra azért váltana. A plazmát se tartanánk meg, már végképp nem tudom hová tenni, annak az eladási ára is belemehetne neki.
Ha ma nem lankad a lelkesedése, akkor a Philips 55OLED706-ot ajánlottam neki, MM-ben 360K-ért inkább, mint a 2020-as Sony A8-at 300K-ért.
De lehet, érdemes ezzel várnia (lehet, nem, mert ki tudja, meddig száll, és majd egyszer hova esik vissza a jobb pénz-HUF árfolyam.) -
kzkz
őstag
válasz
#72042496 #70097 üzenetére
Pont erre keresem a választ. Pl.:, hogy valaki beírja, hogy ennek ellenére jobb a C1 mozgásmegjelenítése (jelentsen ez bármit is
).
Ha nincs más különbség, mint a 120hz, és a 10-20%-kal kisebb fényerő, akkor ez nekem nem ér meg 100eFt-ot, mert a filmnézéshez ezek nem kellenek.
Viszont itt a CX-et és a C1-et hasonlítja össze, és azt állítja, hogy kikapcsolt truemotion-nál is jobb a C1. Ennek nem értem egyelőre az okát.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
#72042496 #70042 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy leírtad még sincs hang. Minden úgy van beállítva ahogy leírtad. Az input assign-ba látszik hogy ha a TV-t választom ki akkor mellette ott az "X".
Már szinte minden kombót kipróbáltam, de hang sehol. A TV-t természetesen átváltom ARC kimenetre.
Az erősítőben pedig az ARC engedélyezve illetve az egyéb lehetőségek is. -
Ren Hoek
veterán
válasz
#72042496 #69759 üzenetére
Egyébként most keresgéltem... tehát elvileg pl a 65 C1-ekben már EVO panel van, mint a G1-ben.
Itt írják miként lehet ellenőrizni utólag... mondjuk vásárlás előtt nem tudom.
Azért nem mindegy, mert nem csak a fényerőkülönbség a lényeg. A hidrogént lecserélték deutériumra a kék rétegben és változtattak a rétegek szerkezetén is. Így overall 20%-al hatékonyabb. Magyarul ugyanazt a fényerőt ki tudja köhögni alacsonyabb feszültségen és kisebb degradálódás mellett.
-
zsombor22
aktív tag
válasz
#72042496 #69742 üzenetére
Köszi!
akkor meg rendelem.
Páran ezt ajánlották a ps5-s topicba [CLUB3D HDMI 2.1] de ha nem tud többet minek adjak érte 3x többet. -
zsombor22
aktív tag
válasz
#72042496 #69739 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ő is jó lenne [Gembird (CCBP-HDMI8K-3M) ] ? -
ziggi_zug
aktív tag
válasz
#72042496 #69674 üzenetére
Van rá a gyorsmenüben egy lehetőség. Külön gomb a távirányítón nincs. Valszeg a Google le tudja kapcsolni hangutasításra (angolul), mert a hangerő, ki-bekapcsolás, stb. az megy hanggal. ezt nem próbáltam és nem is tudom hirtelen mi lenne az utasítás. Talán "Turn TV screen off" - majd kipróbálom, de most az asszony vette birtokba a TV-t és nagyon komoly teljesítmény próbának veti alá. Valami sz@r beszélgetős műsort néz és komoly teljesítmény részemről, hogy türtőztetem magam.
Nem 8K-s vetítőre gondoltam, bocs. Csak 4K-ra. 8K-hoz még jó pár évig nem lesz forrás sem, hacsak nem akarok YT-os természetfilmeket nézegetni.
-
Gajho
csendes tag
válasz
#72042496 #67311 üzenetére
Jogos, csak az a 3,6 olyan sz*rul nézett ki :D
Na de megnéztem és ezen még info gomb is van, mem úgy mint a távirányítón.
Egyelőre úgy néz ki simán mindenben helyettesíti a távirányítót, sőt az ambira is vannak külön menüpontok.
Plusz ugye a távirányító hiába kapott háttérvilágítást, az első nyomást meg kell tenni ahhoz hogy világítson szóval ott el lehet nyomkodni mert ugyse látszik mit nyomsz csak érzésre -
3L1T3
addikt
válasz
#72042496 #67064 üzenetére
komoly is meg vicc is, többen ajánlották vásárlást követően, hogy garancia lejárat előtt panelt cseréltessek.
Tekintettel arra, hogy van 5000 órám a TV-ben és nincs beégésem, az összes pixelrefresh lefutott mindig, így gondoltam bedobom a kérdést, félig viccnek szánva.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #67017 üzenetére
Vincent videójából látszik, hogy mégis új, kisebb az a Sony A95K táv, a számgombok pl. lemaradtak róla. Nem is baj szerintem.
-
gurus
aktív tag
válasz
#72042496 #66702 üzenetére
Igen lg webos se fut még(frissitésen remélem rajta lesz) nem véletlenül linkeltem mi a legjobb tv rendszer .most tizen beelőzte de itt már nincs légegér 4 éve ezért az se tökéletes.egér hozzáadás már nem ugyan az.akinek nincs lg távja annak úgyse tudom elmagyarázni mennyire szuper.ezt tapasztalni kell.nekem 3 gyártó tv figyel és a Phillips a rosszabb, fapados ezekhez a rendszerekhez.Android tv, erre nem lehet telepíteni a vodafon tv app-ot!
-
anrab
addikt
válasz
#72042496 #66692 üzenetére
Nem légegérről beszéltem de ha már szóba került itt egy androidhoz való akár programozható légegeres távirányító.
Tökéletesen működik, bár én már nem használom. Nagyon jó távirányítója van a tv-nek, plusz a vezeték nélküli egér.
A megjelenés a nagyképernyőn pedig úgy illeszkedik ahogy kell. HD,FULL HD,4K
Szóval nem értem a problémát. Persze ha a programozó nem úgy írta meg ahogy manapság kell...
Azt nem állítom hogy nincs olyan ami valóban nem jól jelenik meg de azt nem kell használni.
Még valami, hogy a háttérben futó torrent sem akasztja meg az Android tv-t. Legalábbis nálam nincs vele gond.
Nem promóciós célzattal írtam le.
Csak a "fos Android tv"miatt reagáltam. -
Laca19 (a)
aktív tag
-
jookomak
őstag
válasz
#72042496 #66586 üzenetére
Erről jut eszembe. Van olyan oled tv, aminek cserélhető a tápkábele? Jz2000, g1, a90?
Hasonlóan van megoldva nálam is a kábelelvezetés, de a szerelő túl kicsi lyukat vágott, a villásdugót levágta, úgy húzta be a csatornába (már nem volt garim).
Jelenleg 55-ös tv, hónapokon belül tervezem a 65-öst. Jó lenne, ha nem úgy kéne zsonglőrködni hogy tv a kézben, másik ember cibálja át a dugót közben. -
Winne
nagyúr
válasz
#72042496 #66581 üzenetére
Jogos, így volt anno az előző helyen ahol laktam, csak teljesen törölte az agyam. Ethernet az ftp gigabit lesz mögötte, a router meg mellette egy méterre, de a frissítéseket leszámítva kb nem fog menni a netes részem jóformán egy kijelző lesz csak.
Ez az obo hogy működik? Mivel jobb, mint egy túlfeszvédős elosztó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- E-roller topik
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Erős specifikáció, kompakt formában
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest