-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
HarryMason #112761 üzenetére
Ha ennyire folyamatosan pattogós, akkor állj el tőle, ha még tudsz. Más esetben szerviz.
Egyébként YouTube -on nincs Dolby Vision. Csak kamu neveket adnak a videóknak.
-
válasz
HarryMason #112753 üzenetére
Csak HDR és Dolby Vision anyagoknál pattog, vagy mondjuk televíziózás közben is?
-
RockCNC
őstag
válasz
HarryMason #112753 üzenetére
Pattogás nálam sincs, de ez elég rosszul hangzik.
-
Piftuka
veterán
válasz
HarryMason #112739 üzenetére
A Sony 65AG8 nem pattog. (Viszont 2,5 év után alaplapot kellett cseréltetni benne.)
A megoldás egy jó kis, szálcsiszolt, vastag, alumínium készülékház volna; az biztosan nem pattogna.
Csak hát akkor miből fizetnék ki a gyártó a részvényeseket, ha nem akarna a felhasználók egy szignifikáns része 2-3 évente új készüléket vásárolni? (Mert a jelenlegi/régi készüléke ugyebár meghibásodott, vagy zavarja, stb.) -
alaves
addikt
válasz
HarryMason #112733 üzenetére
Számtalan tényező befolyásolja a hőtágulásos pattogást, ráadásul a lehető legolcsóbb és vékony műanyagból készül a TV-k burkolata. Ha zavar, akkor sajnos valamilyen külső tényező változtatása szükséges. A TV falon/talpon van, rögzítési körülmények, a talp milyen tárgyon helyezkedik el, levegő áramlás a szobában, a szoba hőmérséklet változásának nagysága, épület mozgása, a TV-re kötőtt kábelek elhelyezkedése, stb., stb.
Pl. ha mondjuk a 20. emeleten lakik valaki, a magas épület folyamatos kilengése miatt esélyes a recsegés még kikapcsolt állapotban is.
Nálam nem recseg(ett) a B7/OLED754/C1/S90C sem (gyári talppal fenyőfa íróasztalon). -
lala666
őstag
válasz
77s95d nem recseg,pattog semmit.
-
Sasi001
senior tag
válasz
Nálam a 77S95D csendben van, semmi pattogás de anno lgC1 sem pattogott.
-
hunspikey
őstag
válasz
Nekem van egy első gen Samsung Q60 qd-led lcd tv-m is és az is recseg.
Én egyébként azt csinálom hogy kicsit előmelegítem: SDR 50-es fényerővel neten elolvastom a híreket (kb 2 perc) aztán már jó is lesz.
Egyébként idővel (nekem most lesz 2 éves) rengeteget javul, nálam már alig roppan egyet egyet sokáig sötét jelenet után ha DV-ben jön egy kotta csúcsfényes nappali jelenet. De mivel megy a Denon valós tartalommal nem hallom.
-
anderledani
őstag
válasz
55S95D nekem nem recseg
-
válasz
55 G4-nél még nem tapasztaltam ilyet. Talpas verzió, ha ez számít.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Már CRT korszakban is velünk volt a hőtágulás, csak ott nagyobb problémákat okozott a hő. Jellemzően a forrasztásoknál.
Minden mai TV -nél is előfordul(hat). Max. nem mindenki veszi észre, vagy kevésbé jár nagyobb hanggal.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Samsung is recsegett ropogott bizonyos típusai. Nálunk a felra feltett qled is morzézott éjszaka. Baromi idegesítő volt.
Az S95C/D ha falon van akkor pedig időnként a hátlapra kell ránézni, hogy a helyen van e még.
-
hunspikey
őstag
válasz
Nálam 77G3 van és ez is hőtágul, ha fényes tartalmat mutat sokáig. Aztán kikapcsolódáskor vissza, mint a lada kipufogó. Előtte 65C9 volt - az is recsegett. Ezek ilyenek
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Nálam a B9 pattog, B7, CX, C4 nem.
-
válasz
HarryMason #75849 üzenetére
HDMI anya -apa és oda vezeted ahova akarod . ha 1 méter nem elég van két+ méteres is. [link]
Akár a Tv hátsó felén a vastagabb rész hátujára is teheted a készüléket nem látszik semmi a kábelből és az okosítóból sem. -
anrab
addikt
válasz
Értem.
És+kábellel?
Vagy oldalt nem lehet? -
válasz
Akkor miért nem olyan falitartót veszel ami állítható
-
anrab
addikt
válasz
HarryMason #75840 üzenetére
90°
[link]
-
anrab
addikt
válasz
HarryMason #75828 üzenetére
L alakú csatlakozó közbeiktatása.
-
törölt tag
válasz
HarryMason #75831 üzenetére
Én csak arra használom néha, hogy a telefont tükrözzzem a tévére. De neked ez nem lesz jó akkor. Olyat nem lehet, hogy a tévé mögötti falrészbe süllyesztesz egy dobozt, amiben elvan a Chromecast? Nézegettem, hogy a csatlakozóknál a tévé hátulján esetleg elférhet-e, de ahhoz nagy szerintem.
Ill. az AirPlay 2 támogatott, de gondolom, nem akarsz emiatt telefont cserélni.
Jobbak nem jutnak sajnos eszembe, de talán másnak majd igen.
-
törölt tag
válasz
HarryMason #75828 üzenetére
Samsungnál a Smart View tükrözi a képernyőt, és a tévéről megy a hang is. Xiaomit nem ismerem, de náluk is csak van ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged