- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
-
alaves
addikt
Igazából nem értem mit szeretnél, milyen legyen a mozgás? A 'Film', 'Pure Cinema' (Philips) és a 'Moziszerű mozgás' (LG) (a többi gyártónál nem tudom ezek megfelelőjét) mozgásjavító algoritmusokat azért tették be, mert a 24 fps 'szaggatása' már nem érződik annyira, viszont nem 'simít' akkorát, és nem érzed azt, hogy belenyúl a képbe a mozgásjavítás, tehát optimálisnak mondható (kompromisszumos).
-
alaves
addikt
Talán már írtam, de így nem fogod tudni eldönteni, csak ha megnézed boltban saját anyaggal. Trumotion: ki-vel indulva fokozatosan tolod fölfelé a mozgásjavítót és majd meglátod, hogy van-e neked elfogadható beállítás. Én azért nem vettem sem A1-et, sem B1-et, mert C1-en megfelelő számomra a mozgásjavítás látható artifact-ok nélkül ('Moziszerű mozgás', amely majdnem azonos az OLED754 'Film' beállítással). A CX-en nincs 'Moziszerű mozgás' helyette a 'Cinema clear' már egy kicsivel simább mozgást ad.
-
alaves
addikt
A C1-ben kicsit erősebb a képfeldolgozó hardver, mint a CX-ben. Trumotion: ki, az összehasonlító videóban látszik, hogy pl. bekapcsolva hagyta a zajszűrőket, a 'smooth gradation'-t, ezek is hatással vannak a mozgás látványra, itt is az erősebb hardver más eredményt produkálhat. A 'real cinema', ill. a 'cinema screen' be állásban van, és az erősebb hardver miatt az 5:5 pull down művelet végrehajtása gördülékenyebb a C1-en.
-
alaves
addikt
Én megnéztem (félóráig teszteltem MM-ben) az A1-et nyáron és le is írtam itt a tapasztalataimat, többek között azt is, hogy DJ:1 beállításnál is 'szétesik' a kép.
Azért néztem meg, mert a fényerő nekem is megfelelő lenne, de a mozgásmegjelenítés/mozgásjavítás miatt én is lemondtam róla. -
PlayMax
nagyúr
Lel lett írva többszőr ,hogy az A1 egy roncshalmaz.
Csoda ,ha egy mkv fájlal megbirkózik akadás mentesen ,egy rémálom maga a hardver alatta még a webOS is össze fossa magát ,ellenségemnek nem kívánom azt a szériát - nem beszélve a fényerejéről / képjavításáról érthetetlen hogyan merték egyáltalán forgalomba helyezni ezt a típust.
TruMotion-t meg felejtsd el ,örülj ha megvan egy moziszerű mozgás ,húzhatod a csuszkát reggeltől estig. -
blakey
titán
A mostani felhozatallal nincs saját tapasztalatom, de érdemes megnézned a Philipseken a film módot (OLED754-en ez nagyon jól működik) vagy egy egyéni beállítást, a Sony-kat és Panasonic-okat valamint az LG C/G kategóriákat, ugye az első háromnak nincs olyan sok típusa egy évjáraton belül, és egyik sem pl. egy "LG A1 szint", ha szabad ilyet írni. Ha most vennék OLED-et akkor Philips 7/8xx, Sony A83/A90 vagy egy Panasonic JZ1000/1500 közül választanék.
-
alaves
addikt
A jobb TV-ken az erősebb processzor miatt jóval kevesebb interpolációból fakadó artifact látható még 10-es értéken is.
Amennyiben a teljesen sima megjelenítést kedveled kevés hibával, úgy kellene TV-t választanod, hogy megnézed teszt anyagon boltban, hogy melyiken látod a legkevesebb hibát (C1 vs. OLED706/806 vs. A90J vs. JZ1000/1500). -
alaves
addikt
De hát hónapok óta írom, hogy akinek fontos a mozgásmegjelenítés és a jó minőségű mozgásjavítás (kevés hibával), az ne vegyen A1-et
Balika911: az lehet, hogy a Panasonic nem gyárt már nagy fényerejű és kontrasztú LCD-t, viszont, amelyeket gyártanak abba legalább jó minőségű kijelzőt, erős hardvert tesznek és az összeszerelés sem trehány (pl. a sok bevilágításos hibás LCD).
-
daneel_hu
addikt
-
Pro Koryak
addikt
"és valószínű, hogy 55"-on ~2,7m-ről nem látod a difit a 1080p és a 4K között"
Pl. YT normális 1080p vs 4k ilyen távról, látható a difi + hdr meg főleg.Nem kell a táblázat, onnan nézem, ahonnan kényelmes a szememnek!
Azt sem hiszem el, hogy az ajánlott távtól 30-40-50cmrel távolabbról nézve semmit nem érzékeltek a nagyobb felbontásból, egyszerűen az egész 4k kép más, élénkebb, nagyobb a 3d hatás ...stb.
Persze nem 2-3000Mbit/s 4k anyagot kell nézni. -
alaves
addikt
Az, hogy kiadták lemezen UHD blu-ray HDR/DV-ben, még nem jelenti azt, hogy eredetileg úgy is készült, utólag rengeteg filmet újra maszterelnek HDR/DV-be, már ha megengedi az eredeti negatív minősége. Az eredeti kamera és maszterelés a mérvadó. Az imdb oldalon lévő technikai adatok viszonylag pontosak. Egy rakás filmet készítenek jelenleg is pl. 3k-s kamerával, amelyet felskáláznak, és így lesz 'fake' UHD blu-ray lemez. A régi jó minőségű alapanyagra rögzített filmek 6k feletti képrészletességgel bírnak, azokból szép 4k/HDR v. DV készíthető.
-
ricsip
addikt
Viharsziget megjelent 4K UHD lemezen: Dolby Vision-ben (sima HDR10-re történő visszalépés van minden Dolby Vision lemezen ha a lejátszó v. a TV nem ismeri a DV-t)
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom melyik film ez, de a képeidet nézve szerintem az SDR van a legközelebb az igazsághoz (esetleg még az 1. HDR).
Egyébként meg nem lehet tudni mi volt az eredeti anyag.
simán lehet, hogy SDR-re lett eredetileg masterelve és utána HDR-esítve, de az is lehet, hogy pont fordítva. Mindkettő szabványos út a filmkészítésben. -
Vhiktor
Topikgazda
Csakis külön fizetős szoftverrel lehet ezt feltolteni a tvre, de akkor meg más gondok lesznek.
A 4000 nites mastereknel próbáld meg bekapcsolt tone mapping mellett.Mi a lejátszó program?
Ha madVR akkor opcio lehet, hogy használni kell a madvr beépített tone map algoritmusat és a tvt sdr kepmodba tenni széles szinterrel max fenyerovel. És leesik az ember álla -
alaves
addikt
+1 Vhiktor, továbbá az említett 3 opcióval a 'sötét' képből is olyat varázsolhatsz, mint a 'normál'. Egyébként az általad sötétnek jelölt képpel sincs baj, sőt az van közelebb a valósághoz (azon látszik hogy nincs 'tone mapping' vagy csak kicsi). A Q82 képét inkább hagyjuk...
-
Vhiktor
Topikgazda
A 4000 vs 1000 nit miatt van. 4000 nitnel más tone mappinget hasznal a tv.
Lg tvk esetben lehetőség van saját tone mapping beállítást feltolteni a tvre.Ezért jó a HDR10+ és Dolby visison a dinamikus meta adattal mert ha megnezed fölösleges alkalmazza a tv a 4000 nites mappinget amikor az átlagos fenyerosswg kb ugyanannyi mint 1000 nit esetében.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Már leírtam, hogy csak a régi Pioneer erősítő a gondja az LG-nek.
Az alaplap cserével, csak feleslegesen lesz megbontva, ergo időpocsékolás lesz neked is és a szerelőnek is. Komolyan kérdezem, ha egyszer leírsz egy hibát és én megírom, hogy ugyanezzel az erősítővel a lányom férje ugyanígy szívott, akkor miért nem lehet elhinni?
A megoldás, Atmos képes új erősítő, ennyi a gondja a "kiszabott" LG tévének. -
kzkz
őstag
Sikerült kipróbálni egy JBL 2.1 Bar-ral (ami szintén jópár éves már) az LG OLED A1-et, és ezzel hiba nélkül ment, PCM/áthaladás/simaARC/eARC-t, bármit állítottam, jól működött. Szóval a Pioneer-ral nem kompatibilis "csak", illetve ki tudja, hogy még mivel nem, így azért elég lutri másik erősítőt venni, nem is akarok...
Egyébként holnap jöttek volna alaplapot cserélni, így ezt most elhalasztom, holnap megkérdem, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Az LG ügyfélszolgálatán és a szervizes is, aki holnap jött volna mindketten meglepően kedvesek voltak, és a kedden bejelentett hibát végül is holnap már orvosolták volna, csak sajnos nem ez lesz a megoldás.
-
sub71
aktív tag
-
-
alaves
addikt
Egyetértek. Valószínűleg a párhuzamos folyamatok futtatásával és feldolgozásával van probléma. Azért valószínűsítem ezt, mert pl. nálam, ha rádugom az USB HDD-t, a felismerés idejére pl. eltűnik a bemeneti listáról a serviio médiaszerver.
Nálam a C1-en párhuzamosan 1 HDMI + 1 jack + serviio (DLNA, wi-fi) van használatban probléma nélkül. Hátha javítják a problémádat, addig meg kösd analógra az 'erőködőt'. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mint írtam ne hasonlítsd a Samsunghoz, egyszerűen a két márka "utálja" egymást, főleg, ha az erőstő régi. Ha van lehetőséged kérj kölcsön egy erősítőt kipróbálni. Ha meg nincs, akkor az alaplap cserével, csak feleslegesen fog dolgozni a szerelő, feleslegesen lesz megbontva a tv etc...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Felesleges alaplapot cserélni. Pontosan ugyanez a probléma volt a lányom CX tévéjénél, szintén pioneer erősítővel. Hiába volt ARC képes az erősítő. Szóval, erősítőt kell cserélni, mert ez az erősítő már "réginek" számít a tévének. Olyan erősítőt vegyél, ami már Atmos képes, és minden gond megszűnik.
-
kzkz
őstag
Erre jutottam a #68375 jelzett HDMI ARC hibával kapcsolatban:
Lépések:
1. Erősítő reset, visszaállítása alapállapotba, HDMI CEC bekapcsolva, erősítő kikapcsolva, és nincs bedugva a TV-be.
2. TV-be nincs bedugva egyetlen HDMI se, majd TV visszaállítása gyári állapotra.Ezután ugye csak Tv-n van hang, szól is rendesen.
3. TV kikapcs, erősítő bedugva a HDMI ARC-ba a TV-n, erősítő bekapcsol, TV bekapcsol. Felismeri a TV az erősítőt, de egyelőre még a TV-n van a hang, mert nincs átállítva az erősítőre. Az erősítő és a TV már együtt be és kikapcsol a működő HDMI kapcsolat miatt.
4. Itt jön a hiba: TV-n átállítom a hangot, hogy a kimenet a HDMI ARC legyen, ekkor kb. 1 másodpercre van hang az erősítőn, utána kb. 5 másodpercig a TV-re visszavált, majd ez megy a végtelenségig.
Tehát erre kimondhatjuk, hogy valami miatt nem jól működik, ez még lehet TV, erősítő, és akár kábel hiba is. (Persze az erősítő és a kábel tök jól működik 2 másik Samsung TV-vel is, tehát nem gondolnám, hogy ez a hiba, hanem inkább a TV).
Aztán most jön az érthetetlen rész, ami már tuti a TV irányába tereli a hiba okát.
5. Rádugok a HDMI2-re egy Amazon Fire TV 4K-t, amin szintén megy a HDMI CEC, szintén van kommunikáció, mindhárom eszköz együt be/kikapcsol, a távirányítók is működnek. Még ekkor is rossz a hang ezen az eszközön is, mert itt is váltakozik magától a hang, ugyanúgy, mint a sima TV adás esetén a 4-es pontban.
6. A Fire TV 4K-ban kikapcsolom a HDMI CEC-et, és megjavul a hang, csak az erősítőből szól!!! Persze ekkor a TV távirányítójával nem megy a stick, de a hang eljut az erősítőig, és stabil marad.
7. Újra bekapcsolom a stick-en a HDMI-CEC-et, még ekkor is jó marad a hang!
Már itt megnyugodna az ember, hogy innentől jó lesz, de nem!!!
8. Ha átkapcsolom a TV-t a TV bemenetre, akkor megint elromlik a hang, megint hol itt, hol ott szól. Bár volt olyan is, hogy jó volt a hang, ekkor szerintem a sticken a CEC kikapcsolt volt, ha bekapcsolt ott a CEC, akkor egyből rossz a TVadásnál is. Szóval itt még van egy újabb csavar...
9. Ha nem kapcsolom át a TV-t, hanem kikapcsolom a sticket (ezzel minden más is kikapcsol), majd újra bekapcsolom a TV-t, akkor is újra rossz a hang bármelyik bemeneten.A hiba egészen addig jelen van, amíg a 6-os pontban lévő stick HDMI beállításon nem állítok valamit.
Mindebből szerintem az látszik, hogy egészen addig nem jó a TV-nek a HDMI kommunikáció kezelése, amíg valamelyik HDMI ARC-on kívüli bemeneten nem érzékel bemeneti hangot/jelet, ekkor helyreáll minden egészen addig, amíg ki nem kapcsolod a TV-t. Az erősítő és kábel hibát ezzel végleg kizártam.
Szóval ez így használhatatlan, hívtam a szervizt, a szerelő szerint ilyennel még nem találkoztak, de alaplapot cserélnek, hogy kizárják az alaplap hibáját. Ezt mondta...
Gyanítom az új alaplappal se fog ez megjavulni, de várom a csodát...
-
Celtis
veterán
-
-
Celtis
veterán
Igen, működik. Nekem is A1 van és hibátlanul küldi a hangot a soundbarra ARC-on. A médiaplayer nekem is a tv-re van kötve, mert a soundbar nem tud csak fullHD-t.
Ez a hangprobléma csak akkor jelentkezik,
- csak ha a mediaplayerrel játszol le valami,
- csak ha a tv belső lejátszójával játszol le valamit vagy TV adást nézel,
- mindig, függetlenül a forrástól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest