- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-S
senior tag
válasz
OPiiPO #72648 üzenetére
Miért kell pánikolni ha eddig semmit nem tapasztaltál amíg használtad?
Ha tapasztaltál volna hasonlót most teszt alatt akkor is mit számít ha nem veszed észre egyébként?
Teljesen felesleges ilyeneket nézegetni, annyira mint olyan sub-pixel hibát vadászni amit amúgy sem lát az ember soha. -
alaves
addikt
válasz
OPiiPO #72531 üzenetére
Indítasz egy Dolby Vision anyagot, a TV-nek azt kell kiírni, 'pause' és választod a Dolby Vision – sötét-et (az alábbiak közül), majd beállítod sorban az opciókat.
• HDR Egyéni
• HDR Élénk
• Dolby Vision – világos
• Dolby Vision – sötét
• Dolby Vision – játék
Ha csak Dolby Atmos-t ír ki, attól még lehet SDR is a képanyag. -
mohow
tag
válasz
OPiiPO #72528 üzenetére
Szia!
HDR(Dolby Vision) és SDR anyagok esetében külön külön tudod állítani a megjelenítést. Épp azt állítod ami fut. Tehát egy épp futó HDR anyag közben a beállításokban a mozgás javítást keresd meg és azt kapcsold ki vagy tedd film módba.
Nekem ez szüntette meg a szappanopera hatást. Úgy vélem ugyanarra gondolunk. Nem csak Philipsre, hanem minden mozgásjavítós 4K TVre jellemző bizonyos beállításoknál. Nekem is 706-om van. -
blakey
titán
válasz
OPiiPO #72278 üzenetére
Mindkettőt néztem, nézem, az van, amit előzőleg írtam, egyes anyagokon az NF-nél látható a hiba, új anyagoknál már egész jó tömörítést használnak, bőven nézhető és jó minőségű. NF 4K DV és HBO Max 4K DV esetében az utóbbi valamivel jobb minőségű, de előfordul, hogy fel sem tűnik a különbség, igazából ugyanazzal az anyaggal kéne megnézni.
-
blakey
titán
válasz
OPiiPO #72274 üzenetére
Apple TV 4K-n az HBO Max jobb képminőséggel bír, mint a Netflix (legalábbis eddig így volt), utóbbi esetében gyakoribb a poszterizáció, a tömörítési hiba, HBO Maxon a 4K Dolby Vision nagyon jó, és a bitráta is magasabb, 30Mbps körül mozog, de vannak gyenge minőségű anyagok is, mondjuk NF esetében is előfordul. Sajnos eszközök és OS-ek között is vannak különbségek.
-
szakmaster
tag
-
blakey
titán
válasz
OPiiPO #71831 üzenetére
Az OLED-panel sajátosság, hogy "él", tehát az LCD-vel ellentétben az OLED-nél van "önjavítás", aminek a neve pixelfrissítés, az, hogy 1 új készüléken le kell futtatni, az egyáltalán nem hiba. Ha te is beállsz a "sorba", miszerint 1 hiba már mindent felülír, akkor tedd azt, a "hülyeségvonatra" van még szabad hely.
-
bnorci71
addikt
válasz
OPiiPO #71732 üzenetére
Netflix tökéletes
Prime ott ha beletekert az ember volt, hogy megfagyott
Youtube saját lejátszó Kodi hibamentesen megy
mást nem használok
Szerintem elég gyors a rendszer, mondjuk én pont a kivétel vagyok nekem néha a tv rész megfagy meg volt pár alkalom hogy nem kapcsolt be. De másnak tökéletesen megy szóval egyedi az eset. -
z-csongor
csendes tag
válasz
OPiiPO #71582 üzenetére
Esetleg Philips 65OLED706 icipicit dragabban?
-
-
wallace 234
őstag
válasz
OPiiPO #54169 üzenetére
Hát b9 től jobban sikerült a Q80T, olednek vannak vitathatatlan előnye ez tény! De az utóbbi időbe eléggé meg nyirták. Jelenleg azt látom olednek, van mit be hoznia és talán idén jönnek a nagyobb fényerejü oledek. Mini ledes tvk, hát TCL próbálkozott vele, de a külföldi tesztekbe nem voltak elájulva tőle.
-
wallace 234
őstag
válasz
OPiiPO #54167 üzenetére
Nos annak idején, B7 el kezdtem, nagyon jó fényerejü tv volt, gondoltam le cserélem egy B9 re hátha fejlődött. 6 hónapig használtam,bizonyos dolgokba történt előre lépés, de van amibe nem. Ezt próbáltam 6 hónapon keresztül elfogadni. Közbe egyik, barátom vett egy Hisense tvt. Megnéztem és elképedtem milyen jó a képe, fényerőbe és kép élességbe is jobb, mint a B9. Sokáig agyaltam mi legyen, aztán módom lett ki próbálni a Samsung 55q80t. Hát az a tv brutális, a fényerő a kép mélysége, körbe ugorja a B9 em. Számomra vissza esés a B9, így marad a Q80as. Biztos van jobb oled, de számomra egyenlőre ennyi volt az oled
-
-
-
sakal83
addikt
válasz
OPiiPO #45219 üzenetére
Vegre mar azt is tudhatom hogy oled TV melle egy 700ks hangrendszer az alap illetve az oled TV!!-n szentsegtores tv musort nezni
ez egyre jobb
A kedvencem meg a fejes kultusz. Mostanaban kiprobaltam parat 100e ftig es isten biza az 5kert vett hasznalt studiofejest is ugyanolyannak talalom mintva draga tesokat:) nagy baj van velem
-
daneel_hu
addikt
válasz
OPiiPO #43140 üzenetére
Miért negatív az ha megírom, nekem megért volna +100k-t egy jobb interpolációs képességekkel rendelkező modell?
Ettől még jó tévét vett Adam, nem kell ezt ennyire felfújni. Nem kell többet kiolvasni a sorok között mint ami oda volt írva. 910v után valószínűleg ütni fog a cucc.Leírtuk a véleményünket, nem egyezik itt pár tagéval. Uff.
Szerk.: végülis egy jó külső lejátszóval akár meg is lehet oldani...
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
OPiiPO #28301 üzenetére
Igen, jól tudom.
Az a gond, itt sokan abban a mámorban élnek, hogy van az LG oled panel és akkor az LG, mint márka már prémium. Baromság.Amúgy van még pár személy itt, akik ugyan így =
beírnak az LG ellenében, mégsem ...
.
Azt sem értem, miért csak ketten vagyunk itt Pana tulajok?!
Lám, nincs semmi oledre jellemző, látható hibájuk.
Más miért nem meri/merte megvenni, mert nincs webos + hadonászós táv???
(Ugyan annyiba kerül, mint a C8)
Akkor lehetne mondani, hogy a Pana oled is sz.r. Vagy mégsem?
(Amíg lehetett kapni a Pana plazmákat, mindenki azt vette, mintha muszáj lenne, ott nem volt gond a Pana szervizháttere???) -
MrBazsi
senior tag
válasz
OPiiPO #28119 üzenetére
Tényleg nincs, én többször is írtam még az elején mikor megvettem a tv-t hogy biztos a szerencsések közé tartozom h nagyon jó paneles tv-t kaptam. pixelhiba, banding tinting abszolút nincs, blokkosodást is csak egyszer vettem észre a sokat szidott GOT8x03 alatt.
Most épp a Stranger Things 3.évada ejt ámulatba a tv képességeit illetően. Sokszor csak olvasom itt h kinek milyen hibák vannak, és ilyenkor csak hátradőlök és élvezem h az enyém hibátlan.
Pont ezért félnék 65re váltani, ahogy olvastam itt ott nagyobba szórás. pedig angyobb méret csábító lenne, bár ez is több mint elég. -
Joshi
titán
válasz
OPiiPO #27995 üzenetére
Azt kell megérteni, hogy a prémium szó mint olyan OLED vonatkozásban a panelre és úgy általában a kategóriában a technológiának köszönhető. LG megvásárolta a gyakorlatilag alap terméket amit aztán továbbfejlesztett ilyen-olyan segítségekkel. A WRGB OLED előtt tényleg nem volt jó tévégyártó az LG, habár az IPS LCD panel szinte eggyé vált a nevükkel és azt talán ők fejlesztették a jelenlegi szintre. A lényeg, hogy attól hogy gyárt egy valamilyen panelt egy gyártó, még nem biztos hogy az ő termékük a legjobb. Egyébként nem is a legjobb az OLED-ek között. Kár ide keverni a garanciás eljárásokat, mert az más téma.
-
janos666
nagyúr
válasz
OPiiPO #27793 üzenetére
Ha jól rémlik, még a 2016-os (?) panelek közt volt pár selejt, amikbe gyakorlatilag instant be tudott égni ilyesmi logó is, ha magas OLED Fény beállítással villantak elő (pl. felhúzta koppig amíg betöltött a szoftver és utána állt át a kiválasztott képmódra, ha már eltűnt a logó), emiatt maradt meg riogatásképp, hogy "jajj ne, be fog égni a Youtube logó", mert volt pár fénykép neten, ahol beragadt ez a logó (de szerintem még ott se volt végül teljesen tisztázott, hogy pár nap normál használat és pár "refresh" után kifakult volna-e vagy sem, illetve ha nem, szerintem kicserélte nekik a szervíz).
-
Celtis
veterán
válasz
OPiiPO #26288 üzenetére
Megszólítva érzem magam, mivel sokat panaszkodtam itt a tintingre.
Könnyű kigúnyolni azt aki egy tesztábárn demonstrálja a TV hibáját, nehezebb megérteni, hogy az a hiba amit egyesek észre sem vesznek, mást végletekig zavar, és nem azért mert teszt ábrákat néz, hanem azért mert normál képtartalomnál is látja. Persze nem az áruházi demo dzsungel felvételeknél, hanem pl egy focimeccsen folyamatosan, és kibaszottul zavarja.
Ma vettem egy XF9000-es Sony-t. Hiába csúcs kategória, az OLED után hiányérzetem van. Viszont nincs zavaró képhibája. Alig várom, hogy újra OLED TV-m legyen, de már normális színtisztasággal.
-
daneel_hu
addikt
válasz
OPiiPO #26269 üzenetére
Sokkal jobban promótálva van az LG OLED mint a többi, az is elképzelhető, hogy ebben az esetben meg van kötve az "alternatív" gyártók keze.
Az OLED összefort az LG névvel, ezen elég nehéz változtatni, ráadásul nagyon-nagyon sok műszaki boltban csak LG oled volt eddig. Most már kicsit oldódik ez a helyzet, de 2016, 2017-ben ritka volt, hogy nem LG OLED-et néztél amennyiben ilyen cuccot akartál valahol megvenni.
Emlékszem amikor az E8-at elhoztam 2018 novemberében, a budaörsi MM-ben volt vagy 8 oled kiállítva, ebből 5db LG márkanév alatt futott. (B8, C8, C877, E8, W8... miközben SONY-ból, Philipsből és Panából volt 1-1 db).
Más MM-ben még rosszabb volt a helyzet, ahol volt oled, az tuti LG volt.
Az LG tudja a legjobban skálázni is a terméket, míg a többiek valamiért nem teszik ezt. De elképzelhető, hogy nem is tehetik meg mert az LG nem engedi.Összességében megmosolyogtató, hogy az "árérzékenység" miatt a többség LG-t vesz. Ez annyiban igaz, hogy az LG-nek szinte egész évben van olcsó oled megoldása, míg a többieknek nincsen. Viszont az LG-nek vannak a legdrágább cuccai is oled-ben, pl 77W8 és most már 88Z9 és 65R9. Utóbbi három készülékre a konkurens gyártóknak egyáltalán nincs alternatívája és úgy tűnik ebben az évben sem lesz.
Talán a SONY-nak lesz 88-as, és egy nagyobb mintha ezt olvastam volna, de W9 és R9 biztosan nem. -
PuMbA
titán
válasz
OPiiPO #25956 üzenetére
Ha egymás mellé téve nézed őket élőben az a valós tapasztalat. Ez pont annyit ér, mintha 1 milliós hangfalakat hasonlítasz össze YouTube videóból
Lehet találgatni, de végleges konklúzióra alkalmatlan.
(#25954) Joshi: Az OLED jobb homogenitásban általánosságban, ez nem kérdés.
-
Partz
senior tag
válasz
OPiiPO #25562 üzenetére
Nekem is Lg van, de nem azért mert az a legjobb. Amikor én vettem Sony még nem volt a piacon, Panának meg volt a CZ950 modellje, ami két-háromszoros áron volt az Lg-hez képest. Szép is lenne ha a japánok többet adnának el a koreai anyacégnél. Itt azért jó pár év fórban vannak és valamilyen szinten az oled összenőtt korai branddel a köztudatban. Mai kínálatban, árak mellett, valószínű már én is a japán tábort erősíteném.
-
AkosKJ
tag
válasz
OPiiPO #25562 üzenetére
Ez az egyik amit te is írsz ,(de szerintem azért ekkora összegnél szervíz is garancia is bejátszik már) elég kevés a felhasználó és ha hiba lenne nem valószínű hogy eljutnának cseréig, talán Sony de panába nem bíznék, szerintem ha 1000 tv ből olyan 900 LG a többi a maradék de inkább az is Sony.
LG nem nagyon figyel a minőség ellenőrzésre Max cseréli a panelt ha valakinek nem tetszik még így is jól jár ő gyártja 😁
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest