Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockCNC
senior tag
válasz Darth_Revan #106692 üzenetére
Elméletileg nem árt ha megtartod, de gyakorlatilag én másnap eltüzeltem.
[ Szerkesztve ]
-
KisZozó
kezdő
válasz Darth_Revan #106692 üzenetére
Szerintem ahhoz nem feltétlen kell.
Nekem a belvárosi ház pincéjében elfér a doboz.Amikor új készüléket vettem,a vásárló hálás volt,hogy dobozában kapta meg a régi TV-met.[ Szerkesztve ]
"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2
-
makoss
veterán
válasz Darth_Revan #106429 üzenetére
Tudom ajánlani a Prohardver Torrent meghívó kunyeráló topikját, a Netflix + haverjai csak pénzkidobás, de te tudod...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #106434 üzenetére
A panel homogenitása kiválónak tűnik. Ha pirosasnak érzed (a fotón nem látszik) a fehéregyensúllyal korrigálható. De inkább ne piszkáld egyelőre.
-
Csandi
őstag
Normális ha kicsit az, de tied jobb is mint az átlag.
-
félisten
Ez szuper panel.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Csandi
őstag
válasz Darth_Revan #106429 üzenetére
Standard csomagban nincs csak, a legdragabb kell. Sok eve van mar. De a standardban sztem 4K sincs pl Netflixen, szoval upgradeld.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #106310 üzenetére
Gondolom a leírásában benne van. Az rtings szerint mind a 4 port tudja.
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #106303 üzenetére
Igen. A HDMI-ARC pont ezt tudja.
-
Bati0501
őstag
válasz Darth_Revan #105833 üzenetére
Köszi az infókat, jól hangzik!
Fantomas80: a futárszolgálatok is már elkezdtek csúcs közelében pörögni, ez is akár közre játszhat (pluszba).
-
félisten
válasz Darth_Revan #105792 üzenetére
Akkor 3 év garancia kell,hogy legyen rá, hívd fel az ügyfélszolgálatot.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Darth_Revan #105787 üzenetére
1, Ha használt, visszaküdött ,újracsomagolt termék volt arra nem vonatkozik a fenti kitétel.
2, Ha nem közvetlenül az Emagtól vetted , hanem külföldi partnertől akkor is lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz Darth_Revan #105620 üzenetére
Jó ár
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Lestat3
csendes tag
válasz Darth_Revan #105628 üzenetére
Visszaolvastam és elvileg 65-ös ami QD OLED. Rtings-en én 55-nél is azt olvastam, de ott is írják hogy régiófüggő hogy mivel szerelik. Így tényleg inkább C4 már csak a gari miatt is.
-
anderledani
őstag
Vigyázzatok, mert a terméknév TXXH de a cikkszám EXXH, és az utóbbi a helyes, én is WOLED-eset (EXXH) kaptam. De én 394-ért vettem 3 hete de nem rendelem újra mert most nincs kamatmentes hitel 🤣
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Kaba
veterán
Woled
-
ndomokos
tag
-
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #105248 üzenetére
Erre az Alza-s kérdésre tudja valaki a választ? Létezik, hogy nem magyar hivatalos LG garanciát adnak?
-
Pro Koryak
addikt
válasz Darth_Revan #105224 üzenetére
LG oldalán -15% "Csak 2024. november 8. 13 órától
2024. november 11. 12 óráig"
55C4 416,491 Ft
Így a C4 +66e Ft, ha esetleg érdekel.
Persze pár hét és valószínű lesz olcsóbb is, de lehet a Karácsony miatt pont felviszik az árakat, azaz ha ünnep, akkor drágábban is megveszik. -
pjen
félisten
válasz Darth_Revan #105248 üzenetére
Én biztos az MM ben venném. Ott is vettem.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Darth_Revan #105229 üzenetére
Akkor az Euronics-ot kerülni kellene vagy csak régebbi OLED-eknél?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Vhiktor
Topikgazda
C3
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ndomokos
tag
válasz Darth_Revan #105227 üzenetére
Ha megtudsz valami plusz infot ami hasznos, oszd meg kérlek majd velem
-
ndomokos
tag
Rtingsen néztem énis ezt a 2-t, elvileg az idei B közel hozza a tavalyi C teljesítményét.
[link][ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Darth_Revan #104607 üzenetére
Összefoglalóban benne van, hogy az a Samsung LG paneles, így az LG c4 sokkal jobb választás. Van dolby vision és a garancia is sokkal jobb. Samsungból csak qd oled panellel szereltet van értelme venni.
Panelcsere: LG-nél sokszor azzal jár, hogy nézhetetlen lesz a tv a rossz színek miatt; lilás, barnás, stb mert nem állítják be a fehéregyensúlyt a szerviz menüben. Akkor szokott előjönni ha régi modelben cserelnek panelt, sokkal újabbat tesznek bele mint ami volt és ez okozza többek között a problémát. Nagyjából 2 hetente hív valaki hogy panel csere után nézhetetlen lett a tvje.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
belan
addikt
válasz Darth_Revan #104607 üzenetére
LG 55c4 eleve sokkal jobb garanciája, másik fele 55s90d nálunk sima oled és sima oledbe LG jobb mint a Samsung. Te QD-oled összehasonlítást láttad mert Amerikába 55 s90d is QD-oled de itt nem sima woled. 65 col tol s90d QD-oled, szóval c4 vedd meg.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Darth_Revan #78087 üzenetére
Csak HDMI inputnál van ilyen, zöld gombot kell nyomkodni amíg bejön.
The Truth is out there...
-
Chaser
legenda
válasz Darth_Revan #52654 üzenetére
ez bármelyik lcd-nél is lehet
az én volt b8-om minden téren hiba mentes, és vagyunk ezzel páran így_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
chros
őstag
válasz Darth_Revan #48922 üzenetére
Azert en varnek a tesztekre es nem csak a bordzsekis faszi marketing bullshit-jere alapoznek Valami nem kerek nekem: samsung 8nm (~TSMC 10nm), tul nagy watt ertekek, dupla cuda core szam megemlitve mint ami valojaban (ami csak "hyperthreading"-hez hasonlo valami), stb. Majd meglatjuk...
A HDMI 2.1-nel kerdes, hogy teljes vagy csak 40Gbps. Vincent szerint az uj Xbox csak 40Gbps! Tovabba, hogy vegre engedelyezik e a 10bit output-ot a gamer kartyakon... Mert ha nem,. akkor marad a 8bit 4k120Hz-nel a CX-ek eseteben.
Es van bennuk uj AV1 dekoder (hevc/x265 utodja) is, ez jo hir, remelhetoleg nem a butitott verzio, hanem a full.
En a 3060/3050-re leszek kivancsi es az uj AMD csodakra!
-
GalaHU
őstag
válasz Darth_Revan #48922 üzenetére
El is indult a nyálelválasztás a 3080-ra...
Kérdés: A TV ugye bírni fogja HDMI 2.1-en a 4k60 feletti tempót is. Mi a helyzet a G-Sync-el? Az is "tud majd" 60 fölött? Mert jelenleg 4k-ban tudomásomszerint 45-60 fps között működik csak. Jó lenne ha az elméleti sebessége legalább 90-ig felmenne, de nyilván a 120 lenne az igazi...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #44740 üzenetére
Én a helyedben már lemondtam volna a másikat és kihívtam volna újra a szolnokit (csak próbáld kezdettől te irányítani a beszélgetést, és ne fogadd el a kiugróikat, ami leállítana).
#44746 chros - Persze, hogy hihetetlen, sőt lehetetlen. Biztos, hogy elbeszélünk egymás mellett, hogy mit értünk YCC kimenet alatt (konvertált vs. natív). Sok Radeon kártya már a BIOS (nem UEFI, BIOS!) Post és Setup képernyőt is átkonvertálja és tudjuk, hogy szinte lehetetlen a natív YCC PC-n, különben azt használnák a jobb féle videólejátszók (akár pl. madVR is), de nagyon nem így van.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
aktív tag
válasz Darth_Revan #44740 üzenetére
Szinte hihetetlen, hogy ennyire türelmes vagy.
-
poli27
veterán
válasz Darth_Revan #43746 üzenetére
Nem kell elvinni a tévét a panelcseráhez, kb 10 perc sincs... kicsavarnak 20 csavart meg vissza, igazából a hangszórókat meg az alaplatopt szerelik le róla, a kijelző vezérlő az a panellal együtt jön úgyis... nekem 3 hét alatt 2x cseréltek panelt a b7v ben... és tök korrekt fiatal a szervizes (sztem Pestről jön)... Jha és ki se jöttek leellenőrizni az online bejelentésem (felhívott telefonon megkérdezte mi a szitu, mondtam látszik a csatorna logo és már rendelte a panelt), hanem egyből a panellel jött, 1-1,5 hét volt kb mire megjött hozzá a panel ,tehát 1x utazott ennyi volt...
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Darth_Revan #43729 üzenetére
"4x volt rájuk telefonalva"; "az le lett mondva" - tessék?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #43791 üzenetére
Az AIDA csak az EDID-et olvassa, amiben a támogatott bemeneti formátumok vannak.
Maga a kijelzőpanel 240Hz-es, a megjelenés előtt pár hónappal még nem volt letiltva a C9 szoftverében a funkció, ami ezt bizonyítja, és most a CX-en visszahozták (több lépcsős BFI, a C9 bemutatópéldányoknál is működött).(#43792) Segal - Korábban írtam, hogy a C9 már rég jelzi a 4k120-at az EDID-ben a forráseszköz felé. Persze kipróbálni nem tudjuk, de ennek így az lesz a vége, ha mégsem jó, hogy fekete képernyő fogad majd mindenkit, aki 2.1-es eszközt köt rá, és az automatikusan beállítja a legmagasabb támogatott módot, ezért nem hiszem, ha ilyen nagyot blöffölne az LG.
(#43794) gago1975 - Hivatalos Ultra kábel már van rég, a Club3D tavaly óta árul ilyet (azóta már biztos mások is, de az is egy régi, normális gyártó és az volt az első ilyen), de igazából bármelyik jó minőségű kábel meg fog felelni, ha hitelesítve van rá, ha nincs (a selejt pedig semmihez se lesz jó, mindegy milyen matrica van rajta).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz Darth_Revan #43801 üzenetére
Sajnos igen.
Nálad mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Darth_Revan #43799 üzenetére
Erre gondolsz? [kép]
Ha nem, akkor pontos beáll. jöhet akár priviben is[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Darth,
Nézd már meg légyszíves.
Nálad is úgy van G-Sync (laptoppal) a TV-n hogy a (laptop) kijelző ha le van teljesen csukva, akkor nincs, de ha fel van hajtva (és beállítva a TV, mint elsődleges és egyetlen megjelenítő) akkor van a TV-n is G-Sync ?Ez kicsit "zavaró" de ha ez van és így megy, akkor nincs mit tenni...el kell fogadni.
-
gago1975
őstag
válasz Darth_Revan #43781 üzenetére
Szia itt is
Most az 55C9-es MM-ben de csak boltban máj.25-ig 377K.
Az új 55CX3-as 579KPredator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Segal
veterán
Nem is az volt a kérdés hogy tudja e a 120Hz-et mert az egyértelmű tény hogy tudja, hanem hogy 4K felbontás mellett is tudja e majd a gyakorlatban az új videókártyákkal? Na ez az ami nem egyértelmű és az sem hogy mennyi bit mellett fogja tudni.
Ennek a kérdésnek a megválaszolásához minimum be kéne jelenteni az új nvidia/amd vga-kat."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
válasz Darth_Revan #43781 üzenetére
Én is múlt havi (gyártás) kaptam a T-től, full bontatlant (Made In Korea)
-
GalaHU
őstag
válasz Darth_Revan #43770 üzenetére
Én azért komolyan tervezek azzal hogy a C9 mondjuk egy 3080ti-vel azért G-Sync-el együtt is kicsavar majd 4k-n 100-120 fps-t, sávszélességbe belefér maximum kap egy nagyobb frissítést a cucc...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
válasz Darth_Revan #43768 üzenetére
Igen.
Ez van mikor egyik termék újabb teches mint a másik.
No mind1. A 4K 120Hz / G-Sync már sok lenne neki. Így is bőven jó.
Igen, 4K-n 60Hz a max.De valami van a háttérbe, mert régi TV-nem volt G-Sync de FHD/120Hz megvolt 1.4 HDMI kábellel és most az 1440p / 120Hz / G-Sync alatt érdekeset tapasztalok.
Pl. Chrome alatt futó game (C&C Tiberium Wars) a 120FPS-t hozta (max.) és az közelébe tartotta is. /FHD / 120Hz - G-Sync nem volt se más Extra/
Most meg 30FPS körül van amin tartja/max.
Ez így mennyire normális?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Segal
veterán
válasz Darth_Revan #43768 üzenetére
A fene...
Most akkor azt mondjátok menne a C9-el is a 4K 120Hz ha a vga támogatná a 2.1-es HDMI-t?
Csak mert 2 ok volt amiért nem vettem C9-et. Az egyik az hogy eddig én úgy értelmeztem hogy az csak 60Hz-et tud (ebben a felbontásban), a másik a méret, mert a 48 col sokkal jobban hangzik mint az 55.
Akkor ezekszerint a jelenlegi 1080Ti videókártyámmal (C9 esetén) menne a 4K 60Hz és ha év végén ampere csere lenne akkor menne a 120 Hz is? (természetesen ha kap 2.1 támogatást)
Illetve olvasom azt is hogy a CX csak 40Gbps verziót kapott míg a C9 48Gbps verziót.
Akkor a CX-el csak 8 bit lehetne a C9-el meg 12 bit is? (2.1 esetén)
Legvégül hogy nem lehet ezt a 2.1-et kijátszani valami dvi-hdmi kábellel vagy átalakítóval?"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
janos666
nagyúr
A Szolnoki, ugye? Hívd fel, és beszélj velük úgy, mint ha neked kéne eladnod magad ([link]).
Utána hetente egyszer kérdezz rá, hogy megvan-e az alkatrész, és aztán menni fog.(#43764) torma1981 - Viszont valahol írták, hogy valamiért nem működik olyankor a HDR és a G-Sync sem, bár nem értem miért (lehet, hogy user error, HDR-ről még azt is el tudnám hinni, hogy csak hiszi, hogy nem működik, mert 8bit [bár pl. a Warframe játék letiltja a HDR-t 8bit-en], a VRR-hoz pedig alapvetően semmi köze nem kéne, hogy legyen).
Jövő hónapban elvileg jön valami DP 1.4->HDMI 2.1 adapter, de nem tudni, hogy VRR képes-e.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Miért is? Kijön megnézi, leellenorzi a sorozatszámot stb. Megrendeli a panelt. 1 hét amig megjött a panel. Kijön beszereli, elviszi. Nálam el vitte. 2 nap után hozta. Ez 3 utazás volt igy. De ő csak egyedül volt. Nem javít helyben. Ez a Kaposvári szerviz. Szekszárdi helyben javít.
Nekem meg van a doboza pont ezért. 😉
[ Szerkesztve ]
-
válasz Darth_Revan #43748 üzenetére
Hogy lenne már meg? Én mindennek kidobom a dobozát. Ha nem így lenne, már egy külön szoba tele lenne.
[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Arra kíváncsi lennék, hogy egy nagyobb tévét, hogy szállítanak/mozgatnak egyedül. Vagy akkor 2 ember jön?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
torma1981
veterán
válasz Darth_Revan #43744 üzenetére
Nekem el akarta vinni a fószer. Mondtam nono. Majd ha megjött a panel. Így is lett.
-
sakal83
addikt
válasz Darth_Revan #43740 üzenetére
Ha kicserelik a kijelzot akkor a kijelzore ujraindul a ket ev
-
torma1981
veterán
válasz Darth_Revan #43740 üzenetére
Szia.
Szerintem nem. Miért ne próbálnád meg? Jó ötlet. Lehet hogy tudnak ilyet. Nekem csak jó tapasztalatom van az LG-vel. Valóban a szervizek elég eltérőek lehetnek. De nem szabad hagyni magadat. Fotót kell feltolteni a bejelentésnél. Ott láthatja bárki mi a gond. Ne már valami jött ment mondja meg csere vagy sem. Addig nálam nem is vitték el a tv-t amíg nem jott meg az új panel.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Darth_Revan #43726 üzenetére
Azonnal írnék az lg-nek.Ez nem normális.
-
arn77
aktív tag
válasz Darth_Revan #43731 üzenetére
A szolnoki szervizt hagyjuk az a vén köcsög kb semmire való aki ott van. B7-nél volt nálam elég komoly vertical banding ami filmezés közben is elég zavaró volt. Kijött egy fiatal srác aki rögtön azt mondta, hogy tuti csere a panel, de be kell neki vinni a szervizbe. 2 hét múlva hozza vissza, nem cseréltek panelt, mert az öreg azt mondta, hogy semmi baja a tv-nek. Ahogy bekapcsoltam egyből az RTL Klub fogadott volna ha lenne antennám. Mondom mi a rák ez? Behangolta DVB-T-re és az volt a nagy átvizsgálás? Inkorrekt, hozzá nem értő gyökér banda. LG válasza az volt, hogy ők maximálisan elégedettek a szervizzel. Még egy darabig használtam, azután eladtam. Ennyit a prémium szervizről, pestieknek nyilván háznál kicserélik.
-
sakal83
addikt
válasz Darth_Revan #43733 üzenetére
Pedig ahhoz van kijelzo meg...
-
sakal83
addikt
válasz Darth_Revan #43731 üzenetére
Szerintem egy irasos panasz az LGnel felgyorsitana a helyzetet:) de csak akkor ha racsorognel es megint hantazna.
Mondjuk annyi hogyha kijelzore varbak akkor 1-2 honap benne lehet. Milyen keszulek?
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Hol van ez helyileg? Ilyet itt meg senki nem tapasztalt.
Pandemia alatt is meloznak.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Jo turelmes vagy:) csorogj rakuk. Nekem 2 het volt a max.
-
szabeska
addikt
Szerintem azt elfelejtettek, szolj nekik! A hetekben tobbeknel (valakinel tobbszor is ) volt panelcsere.
F1
-
3L1T3
addikt
válasz Darth_Revan #39703 üzenetére
Ez azt is jelenti, hogy közben a TV nálad és használhatod? Helyszínen történik a panelcsere?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
JiMN
tag
válasz Darth_Revan #36661 üzenetére
Én kicsit tartok ettől, mert nem hivatalos forgalmazótól vettem.
-
JiMN
tag
válasz Darth_Revan #36658 üzenetére
És ilyenkor mit lehet tenni? Gari?
-
daneel_hu
addikt
válasz Darth_Revan #36658 üzenetére
Lassan kijelenthető, hogy a 2019-eseknek ez az Achilles-sarkuk.
-
krx21
nagyúr
válasz Darth_Revan #36631 üzenetére
Szerviz távirányító kell hozzá. Vagy infrás telo, szoftverrel...
-
belan
addikt
válasz Darth_Revan #36553 üzenetére
Értem köszi a infót .
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #36350 üzenetére
Megnéztem BD lemezzel újrakódolás nélkül és először picit megijedtem, mert még rosszabb volt mint a 10 bites újrakódolt és olyan vagy rosszabb volt mint a 8bites ... de aztán RGB Full-ról áttettem a BD lejátszó kimenetét ycbcr422 -re és a színek ugyan picit fakóbbak lettek, de banding terén fényévekkel jobb lett
-
chros
őstag
válasz Darth_Revan #36360 üzenetére
Hmm, akkor egy-ket gondolat, tehat te YCbCr 4:2:2 10-bit -t (limited) hasznalsz az nvidia beallitasokban es TV-n black level low + PC mod?
Ha igen:
- ebben az esetben nincs ertelme a PC modnak , valts vissza normal modra (valamelyik masik ikonra, mindegy melyik, csak ne PC legyen), igy nem lesz (annyi?) banding
- ha PC modot akarsz hasznalni mindenkepp, akkor annak csak chroma 4:4:4-el van ertelme, semmi massal, es mindig lesz valami xar a palacsintaban barmit is csinalsz (banding, poszterizacio, stb), ennyit tud az LG-ken a PC mod, itt 2 lehetoseged van:
-- YCbCr 4:4:4 8-bit (limited), (madvr 8 bit, ha hasznalod), TV-n black level low, mind SDR es HDR-hez is
-- RGB 4:4:4 12 bit (full), (madvr 10 bit, ha hasznalod), TV-n black level high, mind SDR es HDR-hez is (en igy hasznalom): itt lesz a legtobb problema az osszes opcio kozul(#36361) salapp , (#36364) Szatura : az Emby-appot nezzetek meg (kell a PC-re a server program is), sokat tud, de nem kompromisszum mentes megoldas. (En csak kiprobaltam, en PC-rol hajtom a B8-at). Ha kulso fizikai lejatszora gondoltok, akkor pedig ebben a topikban erdeklodjetek.
-
chros
őstag
válasz Darth_Revan #36346 üzenetére
> C9 (NVidia 422 10 bit kimenet beállítás
Ez PC rol HDMI-vel? Ha igen, milyen ikonnal hasznalod azt a HDMI bementet a TV-n? PC?
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #36350 üzenetére
Úgy érted nem újratömörített... A BD lemez is tömörített, otthoni felhasználó nem nagyon találkozik tömörítetlen videóval (és nem egyszerű bánni vele).
De ha hagyjuk a tömörítést, még a tömörítetlen videó sem "tökéletes", ha egy kamera vette fel, és aztán az általában kap még utómunkát, stb. Ami kvázi hibátlan lehet, az csak a szintetikusan generált tesztanyag (még a sima számítógépes animációs film sem mindig lesz az, mert függ a hozzá készített textúráktól, a későbbi feldolgozás minőségétől, stb).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #36348 üzenetére
Ha jobb minőségű videóval jobb az eredmény, akkor a rosszabb minőségű egyszerűen teljesen alkalmatlan ilyen tesztelésre (az anyag hibáit látod, és a kijelzők közti különbség csak felnagyítja, vagy kicsinyíti azokat [ránézésre szubjektíven]).
Az összefoglalóban találsz linkeket szintetikusan generált 10bit anyagokat (gradiensek és hasonlók), nézegesd azokat is.... és ne felejtsd el, amit írtam. Ha belenyúlnál a képkockába, és a feketét kicserélnéd benne képszerkesztővel olyan világos szürkére, mint amilyen a valóságban jelenik meg az LCD-n, akkor az OLED-en is sokkal kisebb kontraszt különbséget látna a szemed, így nem lenne annyira éles az átmenet a legsötétebb tartalom és 0 fekete közt (így jobban egybemosódna a "háttér" és a sötét él, nem lenne ennyire nagy lépcső ott). Ez ilyenkor nem a kijelző hibája, hanem a tartalomé (és attól még, hogy 10bit kódolású, nem biztos, hogy effektíve 10bit minőségű is a kép, nincs tökéletesen zajmentes kameraszenzor és gondolom tömörített anyag, nem RAW-ból nézed, stb...).
Ezt valamelyest közelítheted azzal, ha egyszerűen feltolod a Fényerő csúszkát az OLED-en addig, míg a 0% fekete szemre kb. olyan világos szürke lesz, mint az LCD-n (bár ilyenkor a nem-fekete tartalom is világosabb lesz némileg, így nem olyan jó szimuláció, mint képszerkesztőben csak a feketét cserélni szürkére, de ha ezt eljátszod, akkor talán érted majd, hogy mire gondolok...).[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #36346 üzenetére
Játék, vagy Színház+ALLM módban sem kéne ilyennek lennie, ha nem a forrás hibája, de olyankor rosszabb az árnyalás, szóval nézz meg magas késésű módban is (ha tudod, akkor a TV saját belső lejátszójával, vagy válts PC-n 24Hz-re, hogy kikapcsoljon az ALLM és válts Játék-on kívül valami más módba a TV-n).
A 10 bites gradiens nálam vaj sima a C9-en magas késésű módban (és Játék-ban sem borzasztó, PC módban "elmegy" kategória).Szerintem az is erősen belejátszik, hogy az LCD-n ott van az egész mögött a "szürke háttér", míg OLED-en a fekete háttéren sokkal jobban kiéleződik a durva átmenet, így LCD-n a szemed szürke-szürke lépcsőt lát, míg OLED-en szürke->fekete lépcsőt, tehát sokkal nagyobb kontrasztban van egymással az átmenet két oldala . De ezt így nem tudjuk megmondani, hogy mi az igazság. Legalább 10bit anyag? De mindebbe bele fog tartozni az is, hogy ha LCD-n készült a kép, akkor aki csinálta, az sem látta, hogy abszolút feketével bíró kijelzőn hogy fog ez kinézni (szigorúan véve egy hibás kijelzőn készített olyat, amiről nem tudhatta hogy fog kinézni normális kijelzőn, amin van valódi fekete is, mikor behúzta az átmenete --- ha egy összegyűrt papírt fényképezel le, a sima papírra nyomott fotón is görbe lesz az egyenes, amit eredetileg hibátlan vonalzóval rajzoltak).
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Darth_Revan #36236 üzenetére
Ez majd én is szeretném használni egyszer... -
stilo18
addikt
válasz Darth_Revan #36177 üzenetére
Azért, ahogy felteszi a szekrényre a 77-es szörnyet, még videón keresztül is megállt a szívem tőle egy pillanatra
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
janos666
nagyúr
válasz Darth_Revan #36120 üzenetére
Most komolyan azt kérdezed, hogy egy ismeretlen (vélhetően nem studio minőségű) videókamerával rögzített, majd youtube minőségre újrakódolt (!) videón látható color banding az a TV hibája-e?
Lehet, hogy élőben is ott lenne a TV-n (sőt lehet hogy már a demóanyagban is benne van), de ezt egy kamerán és főleg még youtube-on át (+ még amin épp nézed a videót) sohasem fogod megtudni.---
Közben szolgálati közlemény: töröltem kb. 10db rothfb hozzászólást, és ment vele több reakció is. Kicsit fogjátok ezt vissza, mert lehet, hogy egy rövid eltiltás is lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Darth_Revan #35879 üzenetére
Teteje pirosas, de gondololom ez film közbe nem érzékelhető..
-
renatto
őstag
Ahogy a banding-nál számít, hogy melyok profil és milyen OLED fény, így ennél is, amúgy azt nem árt figyelembe venni. A tetejét én is enyhén pirosasnak látom. De ahogy előbb is írtam szerintem ez csak ezen a teljes fehér képen látható, talán...
Amúgy itt az enyém:Nem is vizslatom tovább, inkább élvezem a hatalmas, gyönyörű képet!
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
Celtis
veterán
A teteje enyhén pirosas, de ez sokkal kevésbé lehet zavaró, mintha függőleges lenne a sáv. Az is lehet, hogy ha pont szemből fotózod és nem kissé felülről, akkor még jobb.
Egyébként teljesen mindegy mit gondol más a te tv-dről. Ha neked megfelelő, akkor jó. -
daneel_hu
addikt
válasz Darth_Revan #35780 üzenetére
"Én már kapom az ívet hogy xar ez a TV, mert RTLklub meg TV2 hd minőségben is "kockás" meg "Recés a szelek" míg a régi tv-n (49" Sony X9F va paneles ) szebb volt "
Ez a két fosláda csatorna néz ki a legjobban 65E8-ason.
Biztos szolgáltató oldali gond lehet. -
nagyúr
Ha nagyon akarják, rá kell tolni a képjavítókat és jobb lesz a TV műsor is.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
veterán
válasz Darth_Revan #35788 üzenetére
Mindjárt gondoltam, hogy ... iptv...
-
chros
őstag
> Az tény hogy gz950 dobozból kivéve szebb képet ad mert gyárilag kalkbraljak
Ez miert is teny? Es a tobbi gyartonal miert is nem?
-
veterán
Valaki a családból adja az ívet, hogy a C9 xar?
Ott valami komoly beállítási probléma lehet...
Amúgy melyik szolgáltatónál vagy? Telekom?[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35605 üzenetére
WTF?! Komolyan nem értem ezt az egészet... Nem cserélhető a helyszínen?! Akkor nálam Szupermen járt szervizelni! Szerintem hivatkozz a szervizesre, hogy azt mondta mondd vissza a kérelmet, mert elképzelhető, hogy megjavul pár hét alatt. És majd bejelented újra ünnepek után bármikor. Ez így már minden fronton elég zavaros (LG/Helyi szerviz) és némileg ellentmondásos is, ami sajnos Téged nem vigasztal.
(#35612) rothfb Mint ahogy azzal is hogy a nyíregyházi is jó (50km), hisz mindenképp a helyi jöhet csak szóba.
#35608) alaves Azt a nagyítót akkor kellene elővenned, ha új tévét szeretnél, mondjuk 2021 elején!
[ Szerkesztve ]
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
totar
csendes tag
válasz Darth_Revan #35609 üzenetére
Igaz nem OLED, hanem LCD VA kapcsán már találkoztam debreceni Pana szervizzel!
Telefonon problémát jelentettem a központi bejelentőn, az elmondottak alapján megrendelték az alkatrészt, majd pár napra rá hívtak, hogy jönnének!
Maximálisan rugalmas és gördülékeny volt velük az eset! -
veterán
válasz Darth_Revan #35609 üzenetére
Jó kérdés (nekem Panáim vannak), még nem volt dolgom szervizzel. De abban biztos vagyok, hogy az is megyénként változik.
De ahogy már írtam, pl helyileg nálam ugyanaz a cég intézi a Panát, mint az LG-t és nagyon rossz tapasztalatom volt velük egy LG tv-vel kapcsolatban. Azt hiszem nem kell részleteznem, hogy jobban járok, ha nem romlanak el a tv-im. -
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #35604 üzenetére
LG válasza hogy helyesen járt el a szervíz és OLED panel jellege miatt nem cserélhető a helyszinen.
Továbbá nem kívánnak állást foglalni a szervízes alltal mondottakkal kapcsolatban mivel ők nem voltak a helyszinen.
Továbbá O véleményük szerint ha helyszínen hagynak alkatrész megérkezése előtt akkor 6 út lenne ami indokolatlan költség. -
torma1981
veterán
válasz Darth_Revan #35572 üzenetére
Érdekes itt Pécsen nem is szólt semmit. Ez tuti hülyeség. A panel az Lg-töl jön. Mi köze van, hogy kap fizetést?
-
tothl
addikt
válasz Darth_Revan #35555 üzenetére
Es minek ment ki egyaltalan panel nelkul?
Amugy egyszeru.
Visszamondod majd bejelented ujra. Akkor mar tudni fogjak hogy mi a baja es ha megvan a panel majd kijon erte ujra.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Majd mond neki rendelje meg a panelt és ha itt van jövőre vigye a tv-t ennyi. Én ezt csináltam nálam. Majd persze hetekig a hideg, ki tudja milyen körülmények között tárolja a tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Darth_Revan #35563 üzenetére
Uh, van baj bőven... Ezért van az, hogy kijelenteni, hogy az LG-nek jó a szervize, az hülyeség, mert sok múlik a helyi cégeken, amik szerződnek az LG-vel. Nekem is rossz tapasztalatom van a tatabányai szervizzel. Többek között ezért sem merült fel, hogy oled tvnél LG-t vegyek. Vettem Panákat és amúgy ugyanaz a cég a szerviz, mint az LG-nél .
De legalább eddig semmi gond velük, ne is legyen. -
renatto
őstag
B, B, BBBBB! 3 pixelhibával azért el lehet lenni évekig is, még akár 10-el is, szerintem. Én mondjuk lehet csak 1-1,5 év múlva jelenteném be, ha már ők ezt javasolták. És 99% hogy nem fog megjavulni.
Azt viszont kajak nem értem minek elvinni a tévét? És hetekre?! Értem hogy nem jön meg a panel csak jövőre, mert Karácsony van, de addig miért ne nézhetném a tévét, amibe nem kevés lecsót toltam? Hacsak nem ők akarják nézni hetekig addig, mert ugye alkatrész nélkül szerelni tuti nem fogják... Pláne hogy kb 20-30 perc a panelcsere helyszínen, pakolással mindennel.
Telefonon bejelentettem, délután szerviz hívott hogy küldjek képet. Majd újra, hogy megrendelik a panelt kb 7-10 nap, szóval várjak. Időben hívtak is, hogy jönne a panellal. Helyszínen kicserélte kb 30 perc alatt...És ameddig a munkalap nyitva van, nála kell lennie a tévé(M)nek?! Ez óriási figura! Komolyan felhívnám LG-t újra és megkérdezném - rögzített vonalon - hogy ez tényleg így megy?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Magyarországon vagy? Úgy értem ez a szervizhozzáállás itthoni?
-
krx21
nagyúr
"az pedig ki van zárva hogy helyszínen javítsák és az is hogy az alkatrész megérkezéséig a helyszínen marad,"
Ezt mégis hogy gondolták???[ Szerkesztve ]
-
arn77
aktív tag
válasz Darth_Revan #35182 üzenetére
A Szolker az egy komolytalan cég! Hozzá nem értő, írástudatlan szakembernek nem nevezhető öreg csókára bízzák a szervizelést.
Még az 55B7-be szerettem volna panelt cseréltetni, mert elég erős banding volt látható, amit a srác aki kijött el is ismert, és rögtön mondta, hogy cserés lesz. Elvitte, a vén trotty meg azt mondta, hogy jó ez nincs annak semmi baja. Megjegyzem amikor visszakapcsoltam az RTL Klub jött be elsőnek. Én még a tunert be se hangoltam, mert nem néztem rajta tévé adást. Ennyit a szakszerű LG partnerekről! Panaszt is tettem az LG-nél amire az volt a válaszuk, hogy maximálisan megbíznak a Szolker tudásában, nem volt panasz rájuk. Bla Bla Bla.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
A szolnoki szerviz nagyon terhelt, idegesek, nemcsak az LG szakszerviz szolgáltatást látják el.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
Sajnos a szerviz konkrét "szerviz" részét a helyiek végzik, az meg lehet bármilyen. Az LG csak az alkatrészt intézi és a gyors ügyintézést. No meg hogy lesz új panel.
(#35184) athomi (2-3 alpixel hibával) lehet én is így tettem volna.
-
athomi
veterán
Hát akkor várni kellett volna 1.5 évet a hibabejelentéssel, és akkor onnantól +2 év a cserélt panelre.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Tehát akkor alza vásárlást a szervíz intéz gond nélkül itthon. 😉
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #35181 üzenetére
Telefonált a szolnoki LG szervizes, egyelőre csak azért hogy kérdezze mi a hiba... kérdésemre, hogy háznál javítják-e kb ezek voltak a válaszok:
"az nem olyan egyszerű", "meg kell rendelni a panelt a kollégának", "el kell szállítani".Meg is mondta, hogy marhára nem örülnek ,hogy 3 napos cseréltetés helyett "a nyakukba varrom" (ezekkel a szavakkal) ...
Nem igazán a pörgős, gyors, A+ minőségű LG szervíz, mint amikről mások írtak
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Darth_Revan #35139 üzenetére
Nálam egy folyamatosan világító W alpixelt az egyik alkalommal csak 2x egymás után közvetlenül futtatott pixelfrissítő javította ki. Visszaküldés előtti végső próba 5x egymás után közvetlenül futtatott pixelfrissítő (kanadai szerviz szokta javasolni ottani tulajoknak).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35161 üzenetére
Honnan van a TV? Annyinál már biztos cseréli LG. Akár vissza is küldheted vagy később cseréltetheted és lesz újra 2 év garanciád.
(#35160) lionshamlet Beállítani be lehet már az első perctől. Mondjuk nem tudom, mit látsz az Élénk képmódban...
(#35163) janos666 Most végig klikkeltem az összeset, de nem találtam így sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest