- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsömica
aktív tag
válasz
xedamen #86288 üzenetére
Mert mint leírtam feljebb - egy jól működő modellre nem hiszem hogy bárki észvesztve szalad update-t keresni, mert minek..!? Jön az előbb/utóbb magától is.., szval nem a frissítési elv homályos nekem..!
Ez azokat a modelleket érinti ahol a user tudja/tisztában van vele hogy vmi nem ok a tvjével és rá van kattanva hogy nyomjuk fel az update-tet mihamarabb hátha változik vmi/bármi..! Aztán hallottuk már, volt hogy inkább ártott mint használt.., tvnél/telónál, bárminél amit említettél..!
Szval ezért sem nem megyek elébe..! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
xedamen #86091 üzenetére
A színek egyik legofntosabb összetevője a fényerő, nagyon nagy hatással van az adott színre. Így a színhűség sem ugyanolyan, teljesen máshogy néz ki az adott szín különböző fényerőn, pl vegyünk egy zöld szint adott x,y koordinátával, majd a harmadik Y koordinátát kezdjük el növelni, a végén teljesen más zöld fog keletlezni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
xedamen #86049 üzenetére
Ez a BFI, ilyenkor vibrál a kijelző mert fekete képet szúr be a képkockák közé gyorsan, bántja és fárasztja a szemet, valamint a fényerőt is felezi.
A mozgás felbontást hivatott javítani, de kb használhatatlan, egy két tvt kivéve (bár nekem azoknál is teljesen hasznavehetetlen). Valaki szereti. -
4264adam
veterán
válasz
xedamen #86012 üzenetére
Próbáld ki a Blur 10, Judder 0 értéket.
LG C2 azért ment nekem vissza mert a leírt pásztázó kép darabosság zavar és a Blur Algoritmus rengeteg Artifact-et generált amit én láttam és zavart. Samsungnál a Blur szinte tökéletes, a Judder-Ben forditva az LG nyert. De személyes preferencia miatt a Blur okoz nekem folyamatos képet és marad a Samsung.
Blur-t az RTings YouTube teszt videó alapján szépen lehet követni mikor mennyi Artifact keletkezik, és ott a 10-és értek is szinte hibamentes vagy kellően kevésbé zavaró.
Utána a YouTube-on a 8K HDR Top Gun Maverik 2.5 perces teszt videója. Ha 1.35 perctől a gyors repülőgép mozgásánál a gép törzse nem ugrál akkor jól sikerült az algoritmus szinten Samsung vonalon OLED esetén -
bigdigit
addikt
válasz
xedamen #86012 üzenetére
Nekem meg a mutogatás hagy hidegen és fárasztó. Annó korábbi valamelyik tv esetén volt 2 távirányító is hozzá abból az egyik mutogatós amit addig használtam míg kipróbáltam soha többet nem vettem elő. Sokkal kényelmesebb akár takaró alól is nyomkodni mert BT. Igaz hajlamos rá valamiért nálam időnként elveszti a jelet vagy mi lehet mert megáll pár secre időnként. Az tény szokni kell egy darabig míg tanuljanak ember mit hogy.
-
válasz
xedamen #85942 üzenetére
A dolby Vision miatt és a szervíz miatt valamint a DTS miatt és a nagyobb Fényerő miatt így egyben azt gondolom hogy 10-15% plusz pénzt megér egyben a dolog, ha lemegy az ára a G3 nak valamint biztos vagyok benne hogy a PS is fogja majd tolnia Dolby Vision 4 K gaminget.
Én a saját véleményemet írtam, nem meggyőzni akarlak, biztos nagyon jó Tv a samsung is, ha árban megmarad a különbség akkor főleg. -
válasz
xedamen #85933 üzenetére
Ha nem sürgős én várnék a G3 ra ( illetve én azt is csinálom,
) mert új modell, kell nem kis idő mire lemegy az ára.
Valószínűleg valamivel drágább fog maradni késöbb is de cserébe nem kell kompromisszumot kötnöd szinte semmiben . ( HDR10+ nem lesz) és a tesztek alapján most az egyik legjobb TV minden szempontból. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
xedamen #85933 üzenetére
Én saját véleményem, hogy ha csak az ár érték arányt nézzük akkor a G3 biztosan nem ér meg fél millával többet az S95C-nél. Ha csak streaminget nézel akkor szerintem a dv sem fog hiányozni mert az messze van az igazi dv-től.
Ha árban közel lennének egymáshoz akkor más a helyzet, de ez kb 40% felár.
A magic remote biztos hiányozni fog.
-
gertitorpe
tag
válasz
xedamen #57334 üzenetére
Igen, jár. Valaki posztolta a másik topicban 240e forintért, amiért szerintem alkalmi vétel ha új vagy újszerű állapotban van. Van benne eARC ami az új LG TV-knél kifejezetten előny az is támogatja. A hangminősége nagyon jó, nekem előtte valami 200e forintos Denon+Taga 5.1 em volt és hát összehasonlíthatatlan, mind filmnézés, mind zenehallgatás esetén... Úgyhogy én mindenkinek a Samsung barokat ajánlom a topicban
Amit még dícsérnek (ha nem ragaszkodsz a hátsókhoz): Yamaha hangprojektorok
Ami nem szimpatikus az alapján amit olvastam róluk:
Az LG soundbarokról azt olvastam hogy a center nem elég hangos, ami baj mert ott jön a beszéd. Van még egy másik márka amit sokan ajánlanak, ahol le lehet csatolni a két hátsó hangfalat a soundbarról és hátratenni, amik aztán akkumlátorról megy valamennyi óráig. -
arn
félisten
válasz
xedamen #56906 üzenetére
Ez a sony x900 nem hangzik rosszul... foleg, hogy a nagyobb is joval olcsobb. Viszont ez a hdmi21 nagy fail naluk. [link]
par alternativanak utana olvasok, mert oszinten szolva tobbet remeltem. A hdr 4k sotetben lenyugozo, de amugy inkabb pro es kontra. Pl nappalinkban 12 meternyi ablak van, nappal konkretan szart se latok a tukrozodes miatt, en nem is ertem, hogy a rtings hogy iteli meg ezt jo reflexiomentesnek. Szvsz barmi jobb nala.
Ez a panel lotto kiakaszto, hogy tesztekre gondolom mindenfele agyonvalogatott paneleket kuldenek ki, aztan kapsz egy sz*rt. Ezert vagyok vele ugy, hogy eddig elvoltam kozepes tvvel, ott nincsenek nagy elvarasaim, de egy olednel bassza a csoromet, ha nem nem 100as.
-
-
válasz
xedamen #56582 üzenetére
Akkor te eléggé szerencsétlen vagy ebből a szempontból. Kifogod mindig a jót mindenből.
Ahogy már korábban is írtam, én olyan gyártótól nem veszek többé semmit, amiből komoly pénzért hibásat adtak el. Akármilyen a hozzáállása a szerviznek. Pont az a baj, hogy igénytelenek a gyártók, mert igénytelenek a vásárlók. Megveszik a drága sz@rt és még örülnek, hogy a gyártó kicseréli, milyen rendes. Hol élünk? Persze, hogy a sz@rt is átenegedik a minőségellenőrzésen, majd a vásárló megítéli és ha szerencséjük van és az adott vevő totálisan igénytelen, még észre sem veszi a hibát, vagy ha mégis, úgy is jó lesz neki. Nem törődik vele. El kell ezt fogadnom? Neeem. Én ugyan nem. A pénzemért minőséget akarok. -
GalaHU
addikt
válasz
xedamen #56560 üzenetére
Tényleg nem akarok nagyon belevau, vannak itt nálam sokkal nagyobb szakértők, de minden OLED panelt járatni kell! Teljesen feleslegesen kap bárki a szívhez, hogy a dobozból kivéve -horribile dictu- csíkos a kép.
Tessék egy jóféle fullképernyős 4k-s anyaggal megküldeni közepes OLED-fénnyel vagy 10-20 órát, közben fusson párszor a frissítő, aztán az esetek 99%-ában már meg is oldódott a dolog. Itthon két C9 is ketyeg, az egyiken volt némi felhősödés de a "bejáratás" után csodák-csodája, nyoma sem maradt... Baráti körben CX szintén így "javult meg"...
A többi piedesztádra emelt gyártó simán lehet hogy csak a gyárban végzi el ezt a járatást, és hangol hozzá pár beállítást és máris mennybe mennek, holott a panel maga ugyanott készül...
Nem kell ezt a problémát túllihegni, első nap temetni a dolgot, használjátok ki a 15 napot az elállásra, ha végképp' vacakot dobott volna a gép...
-
DarkByte
addikt
válasz
xedamen #56172 üzenetére
Nem teljesen értem. Az LG javításra felajánlotta a panel cserét, amit a saját embereivel meg tud csinálni kiszállás után helyben. Miért kell ehhez visszaküldeni a Telekomhoz?
Vagy mindenképp az egészet akarod egyben cseréltetni?
Ja látom, közben grabber is pont ezt kérdezte.
-
válasz
xedamen #56172 üzenetére
Muszáj Telekomon keresztül intézni? NEm lehet egyből LG és akkor köjönnek panel csere és kész.
Amúgy a Q80T is jó lehet. Felhasználástól függ. Teljesen sötétben egy John Wick messze rossz élmény lenne egy OLED után. De ha világosban nézed vagy lámpa mellett rendes filmet akkor messze jobb a képe mint egy olcsó LCD-nek. Ki mennyire érzékeny rá. VAn akinek csak a fekete számít. Az nézzen kikapcsolt TV-tEgyik sem tökéletes. MIndegyikkel lesz baj. Csak az nem mindegy hogy valaki 200k-ért néz hibás tv-t vagy 600k-ért pl. Nekem a Q80T elődje van. Otthon semmi bajom nincs vele. Bekapcsolom megy éjjel nappal és semmin nem stresszelek. Működik,meglepően szép a fekete amikor megy a LD. A következő tv nekem már OLED lenne,de nem LG. De nem költenék rá 400k-nál többet. Annyit nem ér meg számomra,főleg hogy problémás.
-
wallace 234
őstag
válasz
xedamen #56172 üzenetére
Nem kell le takarnod a szemed, elég jó a feketéje a Q80T nek, tettem fel korábban képeket. De persze ki tudja milyen panelt, kapsz, ez a panel lutri mindenhol jelen van. De ha cserélik a panelt, és jó lesz az oled akkor nem lesz azzal se gond. Nehéz ilyenkor és bosszantó, hogy ennyi pénzért küszködés egy tv. Mindegy oled vagy más.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
xedamen #56132 üzenetére
Ez nagyon gáz...
A gond az, hogy 5 és 10%-on nem lesz semmilyen tartalom. A sötétebb jelenetek ezen a teszten főleg 1%-on vannak többségében, pl csak egyet említsek a rengeteg közül, a HANG NÉLKÜL című filmben, a film felében nézheted ezt a frankó pacát. Vagy a nyolcadik utas a halál-ban, mikor lemászik a tojásokhoz, vagy amikor már belépnek az U alakú űrhajóba, hát valami szörnyű.... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
válasz
xedamen #56117 üzenetére
"Kicsit szánalmas, hogy az egész BX és CX széria panel hibás, de lássuk be, van a vásárlók 5%-a (mi vagyunk azok), akik lefuttatják ezt a tesztet és sírnak. A maradék 95% meg hazaviszi és élvezi a kontenteket rajta, ahogy kell"
Ja vagy nem, ebből is jöhet, hogy deszar az oled, mennek qledet venni. Pl. edigi oldala is tele van újracsomagolt oledekkel, "Újdonság" címszó alatt.
-
Strezi
őstag
válasz
xedamen #56088 üzenetére
Azért neked olyan sok dolgod nincs a cserével. Házhoz jönnek, megcsinálják. Na jó, ott kell lenni, meg leegyeztetni. Van bőven (jó)tapasz itt a fórumban a folyamattal.
Minden termékből van gyárilag nem 100%-os, hogy hogy kezeli ezt az esetet a forgalmazó(gyártó), az talán fontosabb. -
esox
senior tag
válasz
xedamen #11757 üzenetére
Van szerencsém megerősíteni, amiket írsz
A hangzás viszont szerintem csak 20-25ös hangerőn kezd feléledni. De 25-30as hangerőnél már a Dolby Atmos hangsávos filmek demók is egész szépen szólnak.
A fekete...hát az csúcs. Ajánlom figyelmedbe a Stranger Things sorozat bizonyos részeit megtekintésre
Thome iptv-t tudod irányítani a magic remote-al? Kell valami speciális beállítás?
-
Joshi
titán
válasz
xedamen #11754 üzenetére
Amiket most leírtál pont ezekért kell OLED-t venni. Kicsit vigyázni kell rá főleg az elején. Mindenképpen vedd le az OLED fényerőt és ne nézz olyan tévé csatornákat hosszú órákon keresztül amiknek a logójában van piros és sárga szín. Ja és nem áramtalanítjuk a tévét kikapcsolás után. Soha, vagy csak akkor amikor nyaralni megyünk. Nyilván az első néhány hónapra vonatkozik ez, de a magas OLED fény továbbra se ajánlott.
ui.: OLED tévéről élménybeszámoló nem Off.
Gondolom a Planet Earth II és a Blue Planet II-re gondoltál, nagyon ütnek ezek a természetfilmek 4K HDR-ben.
-
PuMbA
titán
válasz
xedamen #11171 üzenetére
" Sajnos fehér a fal a TV mellett és látszik a különbség."
Persze, értem, de a szobádba beszűrődő mostani, felhős időbeni fény már más színhőmérsékletű, mint a napfény
Ezért látsz különbséget. Nálam Samsung LCD TV-n Meleg 2-n is vannak fehér színek bőven egy focimeccsen, ahol olyan megvilágítást használnak vagy havas természetfilmben, szóval a TV-d fehéret fog megjeleníteni Meleg 2-n, ha tényleg fehéret kell megjelenítenie és az van egy videóban. Ha ez nem megfelelő és több fehéret akarsz, akkor marad a más beállítás.
-
Partizan182
senior tag
válasz
xedamen #11171 üzenetére
Itt egy jó cikk a témában:
A lényeg:
"Here's the big question, though: Do you care? If you were to set your TV to Warm or one of the middle settings, your first reaction is that it's going to look too red. This is because you're used to the blue image.
If you don't care, go ahead and leave it. The calibration police aren't going to knock on your door and demand you change your TV to a more accurate setting. But if you want an image more like what the director intended, switch to one of the warmer settings. Give it a day or two to allow your brain to adjust. If after a few days you want to go back, by all means. I'll warn you though, it's now going to look really blue. "
Protipp: állítsd be mozi módra, Warm2, Rtings egy az egyben. Menj ki a szobából 5 percre. Gyere vissza és nézz valamit 20 percig. Majd rakd vissza Normal módra. Fájni fog ígérem
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest