Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
morfondőr
üzenetére
A webOS-ban van egy bug: ha a forrás oldal HDMI 2.0-val 60 Hz/4:2:2/8-10-12b, a fogadásai oldal pedig HDMI 2.1, akkor a TV mindig 4:2:2/8b-t jelez (pl. GTX950-el). Ha pedig a forrás is HDMI 2.1 (pl. RTX3050-el), akkor már 4:2:2 lehetőség nincs is, de van RGB, 4:4:4 és 4:2:0, mind 120 Hz/VRR-el együtt.
Tapasztalatom alapján HDR-nél hiába 8bpc-t ír ki a TV, de a valódi megjelenítés 10bpc. -
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr
üzenetére
Nem bírtam ki, átkábeleztem gyorsan, gyors teszt eredmény ugyanaz. Viszont ha a Shield-en kikapcsolom a DV-t és 10bit HDR-re állítom a kimenetet, akkor SDR-ben 10bit-et ír, egy 10bit HDR film elindításakor vissza vált 8bit-re! Fene se érti ezt!
Van valami színskála, amit a TV-n megjelenítve ránézésre látszik a 8 és 10 bit közötti különbség? Mert szerintem itt tényleg nem a valós adatot írja a TV, ahogy Vhiktor is utalt rá.
Calogero: Mode 1-en van, ahogy kell. Semmi extra kábel nincs, de elvileg mindegyik 18Gbps-nek kellene lenni.
-
morfondőr
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Remélem tényleg csak "elírás" mert kipróbálásig átdugom a TV-re, de kb a 2010 előtti filmek nagy része DTS HD, az összes többi TrueHD hanggal van meg, ezreket nem engedném el.
Egy régi LCD-ről váltottam OLED-re nincs nagyon összehasonlítási alapom 8-10-12bit színre. De pl DV anyagnál is RGB 8bit-et ír, jól tudom hogy a DV-nél a 12bit a minimum? Meg ugye HDR sem nagyon lehetne 10bit alatt? A HDR hatás látványosan megvan, szóval azzal nincs gond! -
morfondőr
addikt
-
Ronam
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Egészen biztos a garanciavesztés? Le van ez írva valahol? Ebben a topikban is téma volt sokszor, és nekem úgy rémlik, hogy volt aki gariztatta a készülékét, és nem érdekelte a szervizest, hogy belepiszkált a service menu-be. Ha esetleg mégis kikapcsolnád, asszem így kell, Smartthings app-pal is meg lehet oldani..
4) Turn Off ASBL (Service Menu Change) - This is also at your own risk and I suggest again you are very careful with your TV if you do this as I went over above.
With an older Samsung remote or a programmed universal remote:
Press: Mute > 1 > 1 > 9 > OK at an even pace. This should bring up the Hospitality Menu.
Then press: 1 > 2 > 3 > 4 to get to the Service Menu.
Go to: Control > QD Option > Screen Saver Brightness.
Press OK and then change the default of 7 to 0 with the Left Arrow.
Press Return twice to go back to the root of the Service Menu and then turn off the TV.
If you update your TV firmware later then you will need to re-apply this setting. -
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Rég jelentkeztem, azóta is örömmel használom az S95B-t, viszont van egy időnként jelentkező bosszantó tulajdonsága:
HDR filmek nézésekor, amikor viszonylag hosszabb ideig sötétebb jelenet fut, hajlamos az EcoSensor felülbírálni a mindennemű beállításokat és még jobban le-dimmelni az amúgy is sötét jelenetet, gyakorlatilag szinte élvezhetetlen szintre.
Igen, minden Eco beállítás ki van kapcsolva és mégis csinálja. Amennyire utánajártam a témának, ez egy széles körben jelentkező általánosnak mondható jelenség sajnos ennél a típusnál. Az EcoSensor a felelős érte, amit nem lehet a TV beállításainál vezérelni, csak szerviz menüből legfeljebb. Ez sajnos azt csinálja, hogy a sötét jeleneteket tovább sötétíti (logic?) ha a szobában is sötét van.... Ne kérdezzétek, semmi logika nincs benne és warranty vesztés nélkül nem is lehet vele mit csinálni. Redditen rengeteg bejegyzés van róla, szóval nem valami egyéni user error és hasonlók (sajnos).
Azért bedobtam ide, hátha warranty vesztés nélkül van rá valami házipraktika, hogyan lehet kijátszani az írtó intelligens szenzort....
-
NoMagix
addikt
-
rendon
tag
Sziasztok!
1 hónapja vettem egy új oled tv-t. Pár napja figyelmes lettem, hogy bekapcsopáskor halk sípoló hangot hallok a tv hátuljánál. A sípoló hang ereje változik, hogy, miyen képet jelenít meg a tv. Pár perc után megszűnik. Várjak még vele, mertbmég bejáratós, vagy hívjam a szervízt?
-
Mosqu!to
addikt
-
dropi
senior tag
válasz
ricsip
üzenetére
De hát a telefonban is van app hozzá alapból. Én arra tettem az osszes távirányítót, klímát, mindent. Szal az ingyenes. Meg van még a store-okban is ingyenes dögivel. De ha valaki okos és megírja a szervíztávirányítót, akkor annak adakozok 790 ft-ot
Megéri mint megvenni a szervíztávot sokszor ennyiért 
-
ricsip
addikt
Hardver+szoftver páros kéz-a-kézben jár mióta az első 2 tranzisztort összekötötték. Hajadra kenheted a hardvert, ha nincs hozzá vezérlő logika. Ezért különösen cinikus azt mondani h. ott van a telefonban az infra adó hardvere, csak nem tudod kihasználni, mert a hozzá tartozó szoftver meg külön fizetős.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
KRoy19
üzenetére
Felhívtam az LG üfsz-t, és elvileg 2021 januártól volt csak 3 év, előtte 2 év volt a hivatalos, de a vonal túlsó végén nem igazán voltak biztosak benne, hogy mi a szitu. Neten mindenféle infók keringenek, hogy 3 év vagy akár +2 év panelra stb. Lehet erről valahol explicit infót találni, hogy a CX szériára mit adott a gyártó?
-
proly01
őstag
Nekem nem dob fel a C2 frissítést.
Miért? -
woodyka
csendes tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Kolosszus87, köszi szépen az infókat, amelyek alapján a 807-es lesz a befutó.
-
tothbe
addikt
válasz
Mosqu!to
üzenetére
nem tudom mi volt 2020-ban LG vonalon, de más termékekre már 2017-ben is csak egy gyári garipapírt küldött ki a Telekom az abban érvényes garanciával. Pl Asus laptop, Samsung TV és többféle márkájú telefon. Bár tényleg volt olyan telefon (jelesen Samsung), amire Telekom-os garipapírt adtak 1 évvel.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
LG 77 C2 (esetleg G2) tv vásárlása volt a cél mostanában, de erősen kifutott mindenhol, csak brutál túlárazva találtam. Van arra valami tipp, hogy 900-950 körül fog-e még felbukkanni valahol?
+1 kérdésem az lenne, hogy előfordulhat, hogy Telekom 2020-ban a CX OLED-ekre csak 1 év garanciát adott, vagy az LG felé 3 év garancia van ettől függetlenül? Szeretném eladni a meglévő tévém, jó lenne tudni, hogy még garis-e.
-
h1mpi
félisten
-
tothbe
addikt
-
Gicz
addikt
OTA-n nem tudom mikor jön, 1-2 hét is lehet, de a honlapon már fent van, USB-ről raktam fel én is mindkét TV-re.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! 65” méretben 800e Ft-1 milliós ársávban mi most a BB vétel?
köszi
-
Gicz
addikt
Kis infó, kint a 03.33.65 C2-höz, és beletették a kevésbé agresszív ASBL javítást amit a C3 G3 megkapott. AVSforumon már az egyik fórumozó tesztelte is, youtube-ra is felrakta, tényleg eltűnt, már nem sötétedik el sárkányok háza hosszú éjjeli jeleneténél.

-
Vhiktor
Topikgazda
Igen, azért kell túl sok kattintás mert mindig aktív a dtm. Nincs valós hgig támogatás.
Próbáld meg 15 kattintással és nézd meg úgy.
Egyébként amik be vannak állítva Neked azok kiindulasnak jók. Esetleg a kontrasztot vedd le 45re és nézd meg úgy.
Na meg ha a Devil May cryban van hdr állítási lehetőség nézd meg azt is, meg úgy emlékszem, hogy ott volt valami hdr vagy feketeszint gixer a játékkal is. Cask olvastam, nem játszottam vele.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha a mereseit nézzük akkor azok alapján ez a legjobb:
Here is Game mode ON, Game HDR Off, HDR10+ Advanced, ST -2De ez aktív dinamikus tone mapping mellett nem ennyire egyszerű, mert a mérés és valós tartalom esetén teljesen máshogy működik a dtm, ugyanis az a képen levo tartalomtol függ.
-
-
Ronam
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igazából arra, hogy amiket ír a srác, azok mennyire valósak, és jók-e ezek a beállítások. Többször volt már téme a részemről az S95B game mode-ja, és sajnos nem tudok vele megbarátkozni. Most épp a Devil May Cry 5-el játszom, és vannak olyan részek, ahol nagyon világos a játék, próbáltam lőni egy képet telefonnal, nem tudom mennyire látható amire gondolok. Ez csak szerintem nincs rendben?
Ezeket a beállításokat használom:1
2
3
Meleg2 helyett normált használok, nekem az game mode-ban nagyon bántja a szemem..Egyébként a konzol HDR beállításainál még mindig bugos a tv a 14xx fw óta. Elvileg 15 kattintásnál kéne eltűnnie a napocskának, de valahol 21 környékén tűnik el, ismert bug..
-
kolosszus87
senior tag
válasz
woodyka
üzenetére
Az a 90J is egy jó tv, olyan nagyon oled kategoriaban nem lehet mellenyulni, minden oled minőségi tv. Ár -ertek aranyban viszont nem a legjobb. Összességében azt lehet mondani, hogy kepnminosegben ebben az arkategoriaban az LG G2 a legjobb kepminosegu tv, az adja a legnagyobb csucsfényerőt , ott lesz a leglatvanyosabb a hdr, viszont hang teren vannak hianyossagai, ami a te esetedben nem mindegy. Sztem a Philips 807es oledje lenne ami a te igenyeidet legjobban kiszolgalna és minden téren hoz egy minőségi szintet.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Ronam
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Okés, majd megtennéd hogy ránézel, ha otthon leszel?
@Vhiktor: Nekem ezek a mérések nem túl sokatmondóak
, szerinted ez mennyire van rendben?
Ezt írja a végén, jelenleg ezt használom: To conclude Game mode ON, Game HDR Off, HDR10+ Advanced, ST -2 looks best on screenshots. But DTM is still in play no matter what you do. -
woodyka
csendes tag
Kedves b. és kolosszus87!
Így már értem és nagyon köszönöm a részletes és tényleg szuper informatív segítségeiteket.
Igen 500000 a limit, így most már hajlok a 807 felé, még annak ellenére is, hogy nagy favorit volt nekem a Sony Xr-55A90J, mert eddig egy Sony LCD-m volt és tökéletes.
Viszont most a Philips lehet, hogy befut előtte.
Köszi
-
GalaHU
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Hát ezzel már szórakozzon az, aki nagyon ráér. Torrenteztem eleget, sorra jött a kicsit akad, de nem szemcsés, ez pont jó lesz, jaj nézzünk már valamit mantra…

Ehhez most már se türelmem, se erőm, 3 kattintás a távirányítón, aztán kész.
A gyűjtèsi szenvedély rèszét megértem, én is költöztezek NAS vinyóról vinyóra egy olyan termetes MP3 gyűjteményt amit vagy 3 éve meg se nyitottam.
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
Tök jó videó, szépen látszik a különbség.

-
kolosszus87
senior tag
válasz
woodyka
üzenetére
Nem csak a hangrendszerben van különbség, a 807 minden szempontból egy minőségibb szintet képvisel. Magasabb csúcsfényereje és a teljes képernyős fényereje mint a 707-é (a 807 már az LG újabb fejlesztésű oled ex paneljét tartalmazza, a 707 még a régi hagyományos panelt), képalkotó processzorban a 807 az újabb gen6-os procit használja, a 707 még a gen5-öt) így jobb a felskálázása a tv-nek, valamivel látványosabb rajta a HDR tartalom, kevésbé tükröződik a panelja világosban, mert van rajta valamilyen tükröződésgátló réteg. 3 helyett 4 oldalas ambilighttal rendelkezik, forgatható talpa van, minőségibb összeszerelése, jobb minőségű távirányítója. Hogy ez megéri-e a plusz pénz azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ha nagyon fontos az ár akkor a 707-tel sem fogsz rosszul járni, de mivel 500 ezres keretet adtál meg így ezért ajánlottam a 807-et, de he ez plusz összeg azért komolyan hiányozna akkor nem feltétlen éri meg a pluszt. Itt van egyébként ukrán csatorna ahol egymás mellé tették a 2tv-t, bal oldali a 707...jobb oldali tv a 807, azért még így videón keresztül is látszik a difi és ha kapcsolsz mellé feliratot akkor egy-két dologgal okosabb lehetsz: [link]
-
válasz
woodyka
üzenetére
Szia! A 707 és a 807 között már nem csak az a különbség.
Az idén a 807 Hivatalosan OLED -Ex panelt kapott , igaz hűtés nélkül.
+ jobb távirányítót és Hardveres feldolgozást kapott, az erősebb SOC miatt.
A 707 ben is lehet OLED-EX van , mert ha jól tudom LG már nem gyárt mást, de valószínűleg a fényereje is ezért a különbségért kisebb, de erről nics hivatalos specifikáció. Avforumon a felhasználok szerint a 807 max fényereje 740- 870 nit, ami elég nagy szórás, nem tudom mitől függ.
A 707 ről egy hivatalosnak nevezhető mérést találtam, 720 nittel. Nem hivatalosan felhasználóktól olyan 700 nit. -
woodyka
csendes tag
válasz
kolosszus87
üzenetére
Kedves kolosszus87! Köszi az ajánlást. Megnéztem az összehasonlítást és abban ténylegesen a hangrendszer teljesítményében van a különbség a 707 ês a 807 között, ahogy írtad. Ezek szerint még a panel is azonos? Viszont nem értem a Philips árazását, hogy lehet 130000 ezerrel több a 807-es, ha csak a hangban van különbség? Vagy valami elkerülte a figyelmem?
-
okay
aktív tag
Üdv! Venni szeretnék egy 48C2-t, ha valaki el akarná adni szóljon. szóljon. Köszi!
-
Pro Koryak
addikt
Panasonic oleden melyik sor mutatja az 1 órás kompenzációk számát?
Korábban tudtam, de ez a sok vinyón lévő film ...
-
apszi
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Nálam pl. pont korral ment el a gyűjtögetős korszak. Még fiatal jánykoromban megnéztem egy filmet a moziban. Ha tetszett, megnéztem itthon dvd-n újra, majd azt meg is őriztem magamnak, és az örökkévalóságnak egyaránt. Aztán ez a tevékenység elkezdett szép lassan kikopni, és beállt az egyszer megnézem és szép volt, jó volt, emlék marad időszak, és várom a következő remekművet, amiből ahogy ti is mondjátok, sajna egyre kevesebb van. Ezért is tud nagyot ütni nálam egy tényleg remek filmecske.
Ettől függetlenül még a VHS garnitúra ott lapul a szekrény alján. 
-
anrab
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
Most 61 múltam és még nekem se jött el!

Én is úgy vagyok ezzel hogy letöltöm, megnézem és törlöm. Valószínű hogy többet le se töltöm. Főleg ha emlékszem rá. Magyar filmekre meg egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Ha régi akkor pláne.
Amerikaira sem. Csak szinkronos kell.
Kétszer vagy többször csak tv-ben nézem meg amit már láttam. Közbe lehet fórumot olvasni.
-
válasz
KRoy19
üzenetére
8 év 2 hónap 1 nap

Szerintem egyre kevesebb film van, amihez lehet is kötődni, szóval ez a korral megjön egyre kevésbé állja mega helyét.
Azért hébe -hóba születik manapság is egy-egy jó film. Persze ez az én véleményem , én ízlésem, biztos vannak sokan, akik elégedettek. -
KRoy19
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Biztos velem van a baj, de én nem kötődöm érzelmileg filmekhez, szóval nincs "szükségem" rájuk és nem akarom "biztonságban" tudni őket. Ha valami nem elérhető, amit meg akartam nézni, akkor nem fogok könnyeket hullatni, hanem akkor nézek mást.
Ettől függetlenül tiszteletben tartom, hogy ha valaki nem úgy gondolkodik, mint én. -
Aurig@
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Gigabites netem van, de egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy bármi féle streaming szolgáltatásért fizessek. Nagyjábó 25 terabájt film van külső vinyón, csak Blu-ray és UHD Blu-ray remux. Rengeteg olyan film van, ami az életben nem lesz elérhető sehol, lehet akármekkora sebességű neted. Ilyen esetekben annyit és a gigabit, mint halottnak a csók.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
KRoy19
üzenetére
Jó, de mi értelme tárolni a vinyón a virágbolti anyagot, amikor akkor töltöd le, amikor akarod és lejön pár perc alatt?
Egy új filmnél , sorozatnál persze, hogy sokan vannak....akiktől le lehet tölteni.
De mi van egy régi de jó anyaggal ?
Nem sokan seed-elik......
Ekkor bizony lassan lehet csak letölteni...ha lehet egyáltalán.
A torrent már csak ilyen....a friss / felkapott cuccokat sokan seed-elik de az elfeledett vagy kevésbé jól sikerült alkotások....esetleg réteg-film/sorozat bizony nem sok embernél marad meg hosszútávon. -
viera
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Nekem kb. 25TB-nyi film van de csak az amit bármikor újranézek.Sok film 70-80GB-os,így nem nehéz megtölteni egy vinyót.
Meg csak azokat tárolom rajta amiket nem tudok lemezen beszerezni.A letöltés sem egyszerű sokszor mert ha kevesen seedelik akkor nehezen jön le.Kb 2 hónapja leejtettem egy 2TB-os vinyót és elszállt minden.Kb két hétig töltöttem le a filmeket amik rajta voltak mert sokat már csak 1-1 ember seedelt.alaves: én teljes mértékben megértelek.

-
alaves
addikt
válasz
KRoy19
üzenetére
Egyéni ízlés és értékelés alapján két csoportra osztottam a filmeket:
1. Film archivumba érdemes: ezek maradnak véglegesen
2. Egyszer nézős: megnézni - törölni
Többé kevésbé azért duzzadt ekkorára a tárhely, mert az egyszernézős filmek feltorlódtak időhiány miatt, de talán majd lesz időm egyszer megnézni azokat.
Az archivum meg azért van, mert megnyugtató a tudat, hogy ott van. Ez olyan mint pl. a régi audió kazetta gyűjteményem. Szerintem a hozzám hasonló gyűröttebb fejűek értik. -
KRoy19
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Jó, de mi értelme tárolni a vinyón a virágbolti anyagot, amikor akkor töltöd le, amikor akarod és lejön pár perc alatt?
Megnézed amit akarsz, aztán letörlöd és csá.
Pro Koryak
Ebben az esetben érthető, ha tárolgatod, de gyanús hogy a fórumtárs nem ilyen anyaggal töltötte meg a 30TB-nyi adattárolót.

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Megéri mint megvenni a szervíztávot sokszor ennyiért
A leírásban sem írja a Telekom, hogy OLED csak azt, hogy LED.... LG-nél pedig írja ez kevert meg.