- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz torma1981 #88497 üzenetére
Csak hogy ne csak pozitív legyen az LG szerviz. Ez nagyon terület függő lehet. Másnak volt méltányossági csere engemet elhajtottak, a panel "rohadást nem cserélték garancia lejárat után sem méltányosságból. Így most itt vagyok, egy amúgy tinting banding mentes panellel, de a szélén körbe egyre több a fekete pixellel.
-
Sasi001
senior tag
válasz torma1981 #88495 üzenetére
Szerintem te arra gondolsz aki kiállított darabot vett az Euronics-ben nem Samu hanem bolti garival. Az nem ugyanaz. Szervíz problémák nem nagyon voltak Samu oled-nél (mármint nem volt szükség szervízre).Szerintem hely függő. Nálunk kifejezetten jó a szervíz. A c-1 en háromszor cserélték a f…s szivárványos panelt. Az első csere gond nélkül ment, utánna azért már volt egy kis kötekedés mire kaptam egy csere utalványt. Ha szintén vissza olvasol volt itt panasz az Lg szervizre is. Használni szeretném nem a szervizet várni.
-
szkutyi
addikt
válasz torma1981 #88497 üzenetére
Helyi szerviz 2x cserélt alaplapot hasra ütve...
Első alaplap csere után a tv mosott szárított angolul és románul...senki se tudta mi a gány van, de erről videom.van és.kepek...mindenki szét tette a kezét a Samsungnal..
Aztán kijöttek meg egy alaplappal, amivel ugyan olyan szar volt a tv....elvitték bevizsgalni azt mondták hogy az élesség le volt véve nullára....ez a jegyzőkönyv is megvan...onnan egyenesen bevittem médiába, bekapcsolasnál már rögtön látta mindenki hogy nem.okes, pedig a nézhetetlen hdrt meg még se mutattam
...Vhiktor szakvéleménye, és média szakvelemenye ellenére bemutatott a Samu....nekem erre 5nap szabi elment és már franc se tudja mennyi idegbajt okozott.... -
szkutyi
addikt
válasz torma1981 #88495 üzenetére
Én is megvettem volna ha nem számítana az 1milla.....
De nem kockaztatok...engem egyszer megpróbált megszopatni....helyi szerviz analfabéta volt, elküldte a media Pestre nagy szervizbe 2 szakvéleménnyel, igazgatói ajánlással, ott pedig a szemembe mondta a szervizes hogy valaki kijött a Samsungtol és aztmondta hogy márpedig ez a tv jó!.... -
-
Sasi001
senior tag
Lg-t cseréltem a sok javítgatás után Samsung s95b-re. Soha nem lesz olyan homogén a képe az Lg-nek mint a samun van. Nagyobb színtér lefedettség szebb kép. Samu HDR Lg DV nincs különbség. Viszont nincs Tinting banding meg társai. Mindenki a garancián lovagol, amit nem tudunk mert Samut nem igazán kellett javítani. Talán egy valakinek cseréltek panelt gond nélkül. Ne keverjük össze az oled tv garit a hajszárító stb. garival. Nálam hiba nélkül üzemel.
-
Calogero
addikt
válasz mocsyvitya99 #88486 üzenetére
A garanciára kérdezz rá, mert egyes helyen csak 1 év garancia jár céges vásárlóként.
-
Gaben360
senior tag
Szerintetek jó ötlet egy C9-et lecserélni egy C1-re vagy 2-re? Van érdemi elórelépés a C9 óta? Megmondom őszintén, eddig nem foglalkoztatott a téma, mert különösebb problémám nincs a C9-el sem.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
junkpod
veterán
válasz magellaner #88469 üzenetére
pedig ebben a videóban összességében a Samsung volt jobb.
Box's don't touch!
-
szkutyi
addikt
válasz mocsyvitya99 #88486 üzenetére
Erről én nem tudok nyilatkozni
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz kazmerr #88477 üzenetére
G3 most nagyon jó tv.
Itt a tesztem róla:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz mocsyvitya99 #88482 üzenetére
Én euronicsban kötöttem 104 rugó volt, szóval nem.olcso, cserében 5év védelem tores beázás esetén, plusz garancia..ezt te döntsd el.
De ha másfél évesen valamiért betorik, vagy 3év 1.nap múlva meghal a panel, beég akármi, akkor drága kuka....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz kazmerr #88474 üzenetére
Samsungnal nagyobb a színek fényereje és nagyobb a színtér lefedettsége ezért bizonyos hdr tartalmakkal jobban fognak rajta kinezni. Nagyon homogén a képe.
G3-hoz lehet venni talpat.
Ha. Atv nem támogatja a dv-t, akkor hdrben fogja lejatszani es bukott a dv dinamikus metaadatait., hogy ez mennyire fájdalmas arról megoszlanak a vélemények.
Jelenleg úgy néz ki a dv nyert.
Garancia szempontjából lg etalon.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mocsyvitya99
csendes tag
Érdemes tv-re plusz biztosítást kötni pl média markt vagy felesleges? Gold vagy platinát vennék, illetve céges vásárlás esetén is van rá ugyan úgy garancia meghibásodás esetén? Vagy nagy macera, vegyen inkább saját névre? Tapasztalatok?
-
Vhiktor
Topikgazda
Valós jelenség, de ugyanígy megvan ez az LG G3 és Sony A80L esetében is. De csak akkor venni észre ha úgy esik rá az erős fény. Inkább a tv kikapcsolt állapotában látni, filmnél nem igazán. Ha sötét van a szobában akkor nincs ilyen probléma.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kazmerr
aktív tag
Sziasztok!
Oled TV szűzként keresem első oled tv-m. Két típus jött szembe Té-nél, ami beleférne abban a konstrukcióban: Samu S95C és LG C3/G3. (LG G3 nincs raktáron nem tudom mikor lesz, ha lesz). Adott egy az átlagnál sötétebb szoba, ahol a TV-vel szemben lesz egy kisebb ablak (É-ÉNY tájolásal) magasan, aminek a tükröződését a tv függőleges billentésével ki tudom küsszöbölni. A tv-re sosem fog direkt napfény vetülni. Max én tudom a szomszédot zavarni, ha túl fényes a kijelző
Várható tartalom:
- 4K film (SDR/HDR), streaming 4k filmek (relatíve nagy film fogyasztó vagyok)
- minimális pc-s játék (nem akarom olyanra fejleszteni a gépem, hogy rendesen kihajtson egy 4k-s kijelzőt)
TV/SD tartalom elhanyagolható, több ismeretterjesztő youtube kontentet nézek, mint tv műsort.
Utána olvasva (rtings) azt vettem le, hogy a samunak jobb a kijelzője (fényerő/színtér), viszont nincs rajta Dolby Vision, rosszabb a tartalom upsclae-je. Az LG C3 overall jobb készülék, alacsonyabb fényerővel (csak a C3 a G3 pariban van), és van rajta DTS passtrough és DV. (Plusz a G3 aflközeli felfogatása nálam nem biztos hogy nyerő, mert idővel fel fog kerülni egy ambilight alternatíva, mert jelenleg nagy megelégedéssel használom 1080p-n.)
Kérdések:
- mennyire látható a fényerőkülönbség a samu és LG között?
- mennyire lehet gond a HDR+ vs DV szabvány választás? (Azt tudom hogy a streaming alapértelmezetten DV-n jön, de ha az nincs akkor van benne fallback HDR, vagy ha nincs DV-m akkor SDR fog a kijelzőre kerülni?)
- Mire nem gondoltam ami a hétköznapokban agyérgörcsöt okozhat? (felület, app támogatás, stb)
- Ti melyiket választanátok a két kijelző közül, és miért?
Előre is köszi minden meglátást, hasznos infót. -
Yodamest
veterán
válasz tothbe #88472 üzenetére
Igen ezt meg is szoktam jegyezni, hogy sajnos nem egy méretűek, jó lenne ha a C2 is 65"-os lenne. Nyilván ebből is adódik a különbség, nehéz ezt kivenni a képletből. Annyival próbáltam kompenzálni az összevetésnél, hogy a C2-t közelről néztem, ahonnan szoktam is kb 80-90 cm, a samut meg 3 méterről, de ez sem fullos megoldás, mert hiába vannak ezek az ábrák, hogy " egy xy méretű és egy xx méretű egyformának számít bizonyos távolságokból nézve" de ez mégsem így van. A nagyobb méret mindig szebb lesz, hiába nézed sokkal távolabbról, ez is egy érdekes dolog egyébként, biztos van rá tudományos magyarázat.
-
tothbe
addikt
válasz Yodamest #88468 üzenetére
És mekkora az a monitor? Mert a 42-esben egész másképp van sokminden mint a nagy tv-kben. De én amúgy nem értek veled egyet abban, hogy a Samunak szebb képe lenne. A C2 képe is gyönyörű, a két TV kb tök egyforma minőséget ad. Mindegyiknek van erőssége és gyengesége is ezen belül. Nálam pont ezek miatt és 2-3 élő teszt miatt lett végül a C2 az S95B helyett. De másnak meg pl ugyanigy lehet a Samu is jobb.
By(e) Tothbe
-
Yodamest
veterán
Jó ezt a riogatást én is olvastam tesztekben, kissé tartottam is tőle, de a valóságban ez egy ilyen felhypolt probléma csak, normális filmnézésnél tökre nincs jelentősége. Ha nem konkrétan ablakkal szemben van a tv akkor soha nem fogod fakónak látni a feketéjét...
-
szkutyi
addikt
Világít a fekete...az igen...xd
-
magellaner
tag
válasz mocsyvitya99 #88467 üzenetére
Énis ezen a dilemmán voltam c2 vs samsung qd oled. Végül a c2 lett. Nekem ez pl nagyon nem jött be a samsungon. [link]
-
Yodamest
veterán
válasz mocsyvitya99 #88467 üzenetére
Nekem s95b-m van, elvileg az s90c kb ugyanannak felel meg. Ha ez így van, akkor mindenképpen szebb képminőséget tud mit a C2. A monitorom C2 szóval látom napi szinten a különbséget, egyértelműen a samut venném.
-
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket vennének?
Samsung s90c vagy LG c2? Egy árban van a kettő, szívem a Samsung felé húz a nagyobb fényerős és újabb technológiás qd-oled miatt, eszem pedig a c2 felé, mert arról több infó van neten és egy bejáratottabb széria. Köszönöm előre is a válaszokat. . -
szkutyi
addikt
LG c3 elvileg kapott új fw-t tegnap.
Feltette valaki? -
apszi
őstag
válasz wallace 234 #88462 üzenetére
A próféta szóljon belőled. 😊
-
apszi
őstag
válasz wallace 234 #88454 üzenetére
Nyugi, ez nem csak LG, hanem kb. globále probléma, csak az LG javította. Hát a többiek?
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz mihione #88455 üzenetére
Egyre jobban bírják az Oledek, ma már akkor lehet beégetni ha extrém módon van használva ill valaki szándékosan azt akarja ! Rtingsen fut egy új teszt ez ügybe
Amúgy a 65qn90B VA panelt kapott! Ha ezt szeretnéd akkor válaszd azt, azzal se jársz rosszul! Tcl is nagyon jó mini led téren, sőt nagyobb a tapasztalatuk mint a Samsungnak ez ügybe. Rtings teszt [link][ Szerkesztve ]
-
donwusz
csendes tag
Sziasztok!
Vissza olvasgattam de nem találtam ilyen hozzászólást. Lenne egy 2 hónapja vásárolt Samsung 65S95 tv ami ez idő alatt már párszor csinált egy olyan jelenséget, hogy tv vagy konzol ment éppen és egyszer a képernyő elsötétült de a hang az ment tovább. Volt olyan hogy bekapcsoláskor sötét képernyő de a műsor hangja az ment. Csatornát is tudtam váltani, de kép nem jött elő. Csak konnektorból kihúzás után.Esetleg találkozott vagy halott ilyen hibáról?
-
Tikakukac
titán
válasz mihione #88455 üzenetére
Konkrétan ocsmány módon bánok az OLED-del itthon. Ez akkor ég be, ha valaki tényleg direkt teljesen elmeháborodott.
Ja igen, monitorként van használva, nem keveset olykor marha sok eszköztárral fixen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mihione
őstag
Samsung QE65QN90BATXXH, ez vajon tutira VA paneles lesz? Bejött a képbe ez is és a Hisense oledet kivettem a pakliból...hosszútávra kéne választani és fosok az oled beégéstől.Így most ez és a TCL 65C845 kéne választani.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
drsanya
aktív tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem jön mindig elő, van amikor beakad. És a legtöbben észre sem veszik.
Lehet azóta javították, nem tudom. Amikor legutóbb találkoztam Samsung tv-vel akkor ott még megvolt a probléma. De nem jön ám ez sűrűn elő.Érdemes minden tv-t néha napján teljesen áramtalanítani pár percre, sok gondot megold
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Lehet, hogy csak a HDR10 és DV van. Nincs ilyen előfizetésem, így nem tudom pontosan milyen HDR-eket használ.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz madkiller #88444 üzenetére
A Disney ad Dolby Vision-ben és HDR10+-ben is, hogy mennyire jó vagy sem, azt sajnos nem tudom, nincs ilyen előfizetésem.
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
madkiller
őstag
Hétvégn előfizettem Disney+ra. Bekapcsolom a tvt a dedikált diseney gombbal(77C2) és minden műsornál azt írtja, 4k HDR10 és HDRben indulnak el a filmek. Kilépek az appból a (tv kikapcs bekapcs nem elég, mert gondolom nem zárja be a memóriából), majd indítom a disney appot és minden Dolby Vision. Telepítsem újra az appot vagy a disney app ilyen bugos?
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Kollégám vett egy szépséghibás LG 65BX9LB tévét.
Az a problémája hogy miután bemelegszik random villan egyet a kép feketén, mintha pislogna.
HDMI és a TV applikációkal.is csinálja. Szóval a HDMI kábel kilőve. Nem jelez új frissítést. Ismert probléma, van rá megoldás, vagy vigye vissza? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #88438 üzenetére
Sony tv-knél minden egyes hdmi portra kénytelen vagy manuálisan beállítani, hogy akarsz-e 120 Hz-t (és VRR-t) vagy pl Dolby Visiont szeretnél. Elég amatőr és idegesítő dolog.
A80L tesztemben benne van, innentől:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Black Dragon #88436 üzenetére
Kipróbálni kipróbálhatod, ártani nem ártasz vele, aztán vagy tetszik vagy nem.
-
Black Dragon
addikt
Köszönöm mindekinek!
Amikor meg lesz a tv még lehet lesznek kérdéseim, de egyelőre úgy érzem minden tiszta!
A profilok tekintetében van valami követendő példa vagy ha egy rtings configot beálíltok előrébb vagyok valamennyivel?
-
blakey
titán
válasz Black Dragon #88431 üzenetére
Ez "csak" egy TV, normál beállítások mellett használd, ahogy szoktad, nem kell semmi extra "áldozás", "ima", semmi.
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem csak arra kell fgyelni, hogy SDR tartalom, főleg TV adás nem menjen max fényerőn, azzal szokták beégetni az oledeket.
-
lala666
őstag
Én pont ugyan úgy használom mint az lg oledeimet. Képes kikapcsolni ha úgy érzi rendeznie kell a panelt, de figyelmeztet rá előtte.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Black Dragon
addikt
válasz Vhiktor #88409 üzenetére
Még egy utolsó, valószínűleg buta kérdést engedj meg!
Mire kellene odafigyelnem egy QD-OLED paneles tv esetén? Mondhatni hogyan óvjam meg minél tovább, hogyan maradjon a kijelző olyan, amilyennek lennie kell. És direkt azért kérdezem erre a panelre vonatkoztatva, hátha ez bizonyos tekintetben eltér a többitől, vagy x év fejlesztés után ez már talán kicsit jobb lett, akár beégés tekintetében is.
De nagyon röviden a mit tuti ne, mit inkább ne, mit pedig simán lehet alapon is kérdezhetném.
Hálás köszönet!
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem, a menuben nem látszik semmi, ott minden jónak tűnik. Egyszerűen SDR tartalomnál lehet látni, hogy nem stimmel valami, túl világos összességében a kép (nem a maximális féynerő nő meg, hanem kicsit kontraszttalan lesz a kép). Nem mindenki veszi észre.
Szóval így lehet lészre venni, meg persze műszerrel mérhető.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #88425 üzenetére
Egy streamelt vagy agyon tömörített tartalom nem lesz olyan mint egy full BD lemez.
-
viera
őstag
válasz junkpod #88418 üzenetére
Az erősítőm egyáltalán nem nyúl bele a képbe,csak átengedi.
Kipróbáltam úgy is, hogy közvetlenül a TV-re kötöttem a lejátszót, a hangot pedig az erősítőbe de semmi különbség nem volt. Az erősítő minden létező formátumot támogat.
PS-t csak játékra használom semmi másra.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
szkutyi
addikt
válasz Vhiktor #88424 üzenetére
Kicsit elkeserítő.....van egy drága elég jónak mondott tv-m...6forrásbol 1az ami stabil, az összes többi olyan amilyen.....xd..
NYilvan ha minőségi filmezést akarok, akkor virágbolt aztán zidoo, de nem mindig van ötlet hogy mit, sokszor megy a tv adás vagy streaming appok....feleségem még a kulombseget sem látja egy 1080p és 4k között, én meg ezt a pici szar villodzast is észre veszem ..xddd -
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #88423 üzenetére
Szar a forrás video
-
szkutyi
addikt
válasz alaves #88422 üzenetére
A zaj nem zavar!sok film úgy készül....külső média lejátszón ha ott is van a zaj, nem villog nem gerjed...
De tv adason, streamingen és nehol.youtubon gerjed mintha picit villodzó lenne a.zaj a mozgások miatt...én is erre gondolok hogy a tömörítés a stb stb miatt, csak érdekelt a dolog hogy a tv-m szar vagy masnál is látni ilyet telefonomon látom...az is oled -
alaves
addikt
válasz szkutyi #88419 üzenetére
Nincs jelentősége. OLED-en a jobb részlet megjelenítés, a válaszidő (0,01 ms), a 0,0005 cd/m2 fényerőtől működő pixelek, valamint az esetleges 'luminance overshoot", stb. miatt a zaj is jobban látszódhat, továbbá a tömörítési paraméterek is nagymértékben befolyásolják a jelenséget. Mértéke csökkenthető: SDR: kontraszt:85, élesség:0, ha nagyon zavar akkor a zajcsökkentők és a sima gradáció opciók is jók lehetnek.
Normál tömörítés mellett nem szokott látszani (1-1,5Mbps-1080p-HDR/DV rilízeknél azért szokott látszani)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz LurkerSheik #88420 üzenetére
Másik topikban válaszoltam.
-
senior tag
Sziasztok!
Gari lejárathoz közeledve eladtam a hibátlan Samsung 55QN90A-t, de nem találtam épkézláb alternatívát így 55QN91A van érkezőben 244-ért. Nekem bejön a Tizen rendszer (bár legjobb az R szériáig volt amíg világos volt a menü)Érdemes rámenni az 55S90C-re 352k-ért vagy nem ad annyival többet 110k-val többért?
A Samsung Oled-ről nem sok jót hallok, de lehet csak itt...
Netflix, Disney, Ps5 hétvégente és Tv-zés a program rajta általánosan.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
junkpod
veterán
Szerintem a kép formátumok legteljesebb támogatása miatt ezeket a modern és drága TV -ket érdemes központként kezelni, nem az erősítőt.
Úgy értem, hogy minden videó forrást közvetlenül a TV -ben kell kötni és egy eARC képes erősítőt csak hangra kötni.
Az erősítők kép formátum támogatása vegyes, valami mindig hiányzik, néha kikapcsolhatatlanul belenyulnak a képbe.
A másik amire figyelj ha PS a videó player is, hogy a Sony HDMI bemeneti mód vagy 120Hz vagy DV, kettő együtt nincs.Box's don't touch!
-
Atish19
őstag
Sziasztok. LG OLED55C1-hez van esetleg valami kifejezetten ajánlott aftermarket talp ami állítható magasságú? Soundbar miatt lenne rá szükségem. Én egyenlőre csak ezt találtam, de nem tudom, hogy erre rá merném-e bízni a TV-t. A falra szerelés sajnos nem opció emiatt csak az utólagos talpak jöhetnek szóba.
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
Borisz76
veterán
Akkor lehet beragadt a TV szoftvere....
Reset vagy egy hosszabb áramtalanítás segíthet.
Nem igazán vagyok otthon TV szoftverben mert nálam "csak" megjelenítő a TV. Lejátszáshoz PC-t használok.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
madkiller
őstag
Egymás után nézegetve valóban világosabb az általános képe a hdrnek, viszont részleteiben vizsgálva a dv sokkal nagyobb fényekre képes pl ha besüt valahova a fény, kép azon részén sokkal fényesebb lesz dv alatt, mint hdrben. Dolby Vision dinamikus, a hdr statikus. Olyan létezik, hogy egy adott tartalomnál elcseszik a dvt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #88398 üzenetére
Semmi köze a 2nek egymáshoz, dv engine működése teljesen különálló dolog. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lemezen van meg a film, akkor nagyon kétesélyes, hogy mennyire dv az a dv (még lemezen sem biztos hogy ki van hozva belőle minden)
LG oledeken a dv nagyon jó, referencia közeli, míg a többi markarol ez nem feltétlenül mondható el. Meg hát márkán belül modellek között is van különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Black Dragon #88381 üzenetére
Az S95C-nek 10% képernyő lefedettség esetén nagyjából akkora a fényereje mint a 90r-nek. Teljes képernyő lefedettség esetén a fele. Sokkal több szint tud megjeleniteni az S95C mint a 90R. Összehasonlíthatatlanul jobb a kontraszt aránya és dinamikusabb a képe a 90R-hez képest.
-
viera
őstag
válasz Calogero #88402 üzenetére
Igen, tudom de a Sony nem képes magától átkapcsolni a képmódok között ha a PS5-öt erősítőn keresztül viszem.Meg sokkal drágább a Sony, akkor inkább Panasonic-ot (ha MLA paneles lenne ) vennék azon az áron.Ott minden ment rendesen.
[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!