- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyLife
aktív tag
válasz
EasyLife #60193 üzenetére
Sikerült be programozni a távirányítót
Hívtam ügyfélszolgálatot ott a szokásos sablon áramtalanítás, gyári beállítás visszaállítása… na ez utóbbit el akartam kerülni. Szóval ami nekem bejött: rádugtam az xboxot az iptv helyére majd kihúztam a tv-t a tápból, bekapcsolás után egyből fel is ismerte az xboxot, ezután újabb áramtalanítás iptv vissza dug, így már ment rendesen az univerzális távirányító programozás.
-
scavy
tag
válasz
EasyLife #36826 üzenetére
Sziasztok!
Erre azóta van bármi megoldás esetleg? Netflixen nálam a színek között nincsen szürke sajnos. (8 szín közül tudok csak választani.)
Mindemellett sajnos nem csak netflixen jelentkezik a probléma (vakító fehér feliratok), hanem bármilyen más HDR-es tartalom esetén is. Elég bosszantó hogy az embernek van egy nagy értékű TV-je és egy ilyen egyszerű hibát nem tudnak orvosolni. Külföldi AV fórumokon is ha jól látom már 2 éve megannyi user jár hasonló cipőben. És ahogy a kolléga is említette, le lehet venni az 'oled fényerőt' 100-ról mondjuk 30-ra, de akkor a Dolby Vision értelmét veszti. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
EasyLife #49515 üzenetére
Van az néha jóval több is, de ennyire most nem mennék bele. Legyen 4, de a Netflix nem tud emelni a bitrátán és nem is akar. Neki nagyon jól jött a covid, amikor szinte felére csökkentette az egész hóbelevancát, pedig egy DV 4K atmos-nak minimum 25-ön illene mennie 2020-ban. De csücsülnek a 15.25- ön, a sima 4K meg a 11.44-en.
Ahogy fejlődik az oled képminőség, ezek szar bitráták egyre jobban láthatóak a minőségen. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
EasyLife #49508 üzenetére
Amit most írtál az a hülyeség.... Hiába raktál ki ekkora röhögős szmájlit.
A netflix sávszéle hajszálon táncol, ezért nem emelnek évek óta, én így értettem...
Egyébként, ha már folyamatábra, találtam egy frankót, ami nem neked szól, de ebből minden érthető, ha ebben sincs benne a válasz, akkor feladom. Privátban bárkivel folytatom...Katt képre...
-
blakey
titán
válasz
EasyLife #45337 üzenetére
Felőlem bárkit idézhetsz, mert amit írtál az nem ua.. Attól, hogy a DFS csatornákat nem ismeri egy TV még nem kell 20MHz-re butítani, elég 36-48-as csatornákat választani és 80MHz-en is tökéletesen működnek, az összes AC képes TV így működik. EAGLE esetében nem az a gond, hogy nem látja a Wifit hanem lassú, a két dolog megint nem fedi egymást.
Tehát 5GHz-en a 36-48-as csatornák biztosan jók minden eszköznek, a 80MHz maradhat, az Auto mód is. -
nitro16
senior tag
-
Pelican
őstag
válasz
EasyLife #43448 üzenetére
Nekem nem teljesen világos, hogy akkor mit ad ki és mit nem a C9 és a CX?
Külső HDMI forrásból mindkettő kiad mindent? (Nekem ez lenne a fontosabb.)
Belső forrásból az appok (youtube, netflix, amazon, stb.), a tv tunerje illetve a tv saját lejátszója mit nem ad vagy nem ad ki?
Az appoknak és a tunernek egyáltalán lehet lossless hangja? -
PuMbA
titán
válasz
EasyLife #39506 üzenetére
A telefon azért annyira nem jó példa. 30-35k-ért veszel Xiaomi-t, ami 95%-ban ugyanazt tudja, mint bármelyik csúcsfon. Van rajta GPS, tudsz netezni, játszani, filmet nézni, zenét hallgatni, facebookozni. A kamerája gyengébb aztán csá
És nem megbízhatatlanabb, mint más gyártó fonja, a családba már az ötödiket "fogyasztjuk".
Az, hogy valaki kidobja hamarabb az OLED TV-jét, a szeméthalmot növeli.
-
hunspikey
őstag
válasz
EasyLife #39409 üzenetére
Easy, Daneel, azt kell mondjam hogy nem tudok egyetérteni és nem tudom azt pixel faragásnak hívni, hogy 15%-ot kell belenyúlni a TV tónusmegjelenítésébe.
Fisha, elég jól látja. Ha OLED-et veszel mert számít a minőség akkor nem lehet szó nélkül elmenni ezek mellet.
Engem bocsi, de zavart, hogy van egy 600ezer forintos TV ami HDR-ben vakító pacákat ugráltatott full bedőlt fekete pacák körül, mindezt fossá szaturáltan. Ez bazári csóri kép, nem referencia szintű mozi élmény.
Szóval igen is van értelme, ugyanis egy HDR anyag akkor van jól masterelve és megjelenítve, hogy ha a normál tónusok, tehát nem a csúcsfények, szépen megjelennek és a HDR megjelenítés plusz fénysűrűségét arra használjuk hogy a csúcsfények, robbanások, villanások, gégen világítás stb rendesen ábrázolódjanak. Ez a helyes tónus görbe ismérve.
Az említett természetfilmben azért nem mindegy, hogy Afrika egy fekete paca, illetve az árnyékos föld egy fekete óceánt mutat, vagy ehelyett égy-két csúszka helyre rántásával látható a valós képi tartalom - amit a rendező bele tett.
Másik nagyon jó példa, tessék megnézni: Netflix, Valós Halál (altered carbon) 8. epizód, 08:10-től beszélget Kovács elvtárs és Vágott szemű Mari. Mari kék ruhában van, ami ráadásul függőlegesen csíkozott, Kovács meg fekete garbóban, ami szintén struktúrált.
Ebből az egészből a gyári beállításokkal semmit nem látsz, csak amikor a kamera mögött van az ablak. A hiba az ellenfényes jeleneteknél van, csak erről beszélek.
Szóval gyári beállításokkal csak a vakító ellenfények és a fekete pacák váltják egymást. Nekem bocsi de ez nem élmény, de elhiszem hogy van akinek az, pl láttam már olyat is hogy a szaturációs csúszka maxon volt maxra tolt trumotion mellett.Azért írtam, hogy akinek hasonlóan esetleg baja van a sötét részletekkel dolby vision esetén, az mit tegyen. Ha nem akarod nem tekered- nem kötelező semmi
Természetesen mint mindig elmondom, lehet ez csak az én C9-esem.
-
Joshi
titán
válasz
EasyLife #39398 üzenetére
Azt írtad hogy 77"-os és egy alapos leírás. Ilyen már volt, minden panel nagyjából ugyan azt tudja. Az LG 55C9 és 65C9-ről már közel egy éve van ilyen teszt.
Na mind1, azért köszi.
ui.: egyébként minél nagyobb a panel annál nagyobb a valószínűsége, hogy lesz vertical banding és color tinting. Magyarul minél drágább annál szarabb.
-
Joshi
titán
válasz
EasyLife #39396 üzenetére
Telefont?
Nekem egy 40k-s Samsung J530-am van, amire kell arra tökéletes. Igaz telónál is kritérium volt az OLED.
Azért írsz ilyeneket mert nem olvasod a topikot. Volt olyan is aki a tinting miatt váltott vissza LCD-re. Azért elég nagy a szórás, persze ez évről-évre jobb lesz, legalább is remélhetőleg.
-
Partz
senior tag
válasz
EasyLife #39173 üzenetére
"Szóval feltalálták a fényérzékelőt ami a telefonokon évek óta létezik
Sőt az LG-nél AI fényerőként is megtalálható."
Fényérzékelő a sok éves tv-ken is van, ez eddig a tv-k általános fényerejét állította. Az idén bevezetett (DV IQ, egyéb AI módok) a PQ görbébe fognak belenyúlni, külső fényviszonyok függvényében, ez a lényegi újítás.hunspikey
"Egy kalibrált DV profil minden sötét részletet helyesen megmutat, nincs szükség ilyen online photoshopra."
A kalibrált DV profil minden sötét részletet helyesen mutat, feltéve ha a tv-t kalibrált fényviszonyok közt használod. Például magasabb környezeti fényben, a sötétben kalibrált készüléken már nem érzékelsz annyi sötét közeli részletet. Ezt hivatottak ezzel kiküszöbölni.
-
válasz
EasyLife #39173 üzenetére
Azért annyi különbség van, hogy ez kimondottan a DV-hez van fejlesztve. És ha már itt tartunk én azt gondolom, hogy a DV egy szabadalom, amit a Dolby birtokol. A Dolby engedélye kellett ahhoz, hogy a Dolby Vision IQ-nak ez lehessen a neve. Tehát akármilyen kamu dumához nem lehetne felhasználni a Dolby Vision márkanevet.
Gyerekek. Értem én, hogy az LG a minden (pedig nem és nem kezdem megint), de legyen már a fórum reális. Ha az LG hoz ki ilyet, tuti ez egy király feature lenne és menne a nyalás, hogy ez mekkora találmány. Vegyünk már kicsit vissza. Meg, hogy majd olyat senki nem vesz majd, meg a hasonló buta dumák. Ne legyünk már óvodások. Próbálok kinőni a márkavitákból, de mindig akad egy két hülye beírás, ami felett nem tudok elmenni.
Persze 10-ből 9 nem ez alapján a fórum alapján vesz oledet, én sem így tettem, szerencsére és milyen jól tettem. De azért kérlek titeket, hogy némi realitást őrizzünk már meg.
Köszönöm. -
SzlobiG
félisten
válasz
EasyLife #38596 üzenetére
Jó lett a 32-es csatornára leraktam most 80mbit-el tud, mennek is a filmek, de ettől a 100-as kábel még mindig jobb szóval átfogok térni arra, mert gyanítom ez többet nem fog tudni wifin keresztül. Néztem rohadt sok ssid van körülötte.
Mod: Ez a twonky jónak tűnik, sokkal jobb mint az lg elavult progija.
-
válasz
EasyLife #37951 üzenetére
Folyamatosnak folyamatos, csak olyan mintha valami hobbi házimozi kézikamerás felvétel lenne.
Ráadásul mivel nincs motion blur, minden éles, ezért tiszta és a hibákat rendkívül előhozza... kicsit olyan monty pythonos lesz egy két jelenet így.Persze egy idő után meg lehetne szokni, ha minden úgy jönne ki, nem tűnne fel... de így hogy a maradék 99% meg 24p, nagyon nagy a kontraszt még. És a kivétel a zavaró.
-
-
válasz
EasyLife #37011 üzenetére
Tegnap ezt a filmet néztem meg. Jó kis film, kár, hogy nem zárták le. De majd a második rész...
Ezt az egybe csomagolt hdr+dv-t meg nem értettem mire jó, pedig Trinity rls. Mkv-ből tudtommal sem lehet DV-t lejátszani. Főleg így egyben nem értem mire jó...
Na mindegy, nekem tetszett a film. Bár, hogy minek rá true hd atmos hang? Mikor max a zene szól az egész film alatt... -
válasz
EasyLife #36483 üzenetére
Persze idővel. Tudom. Netflixet én is használok. Láttam egy tesztet egyébként erről és ha egymás mellé van téve hdr10 és dv, akkor sem könnyű észrevenni a különbséget. Amúgy ki lett már itt vesézve, miért jobb a dv, János már elmagyarázta nekem és megértettem, de nem vágok eret magamon, hogy nekem még nincs.
-
renatto
őstag
válasz
EasyLife #36409 üzenetére
Ha a webOS-sel van a baj, szerintem sehogy nem működne.
De csak a belső lejátszó + MKV nem megy.
Igen azt írtam, külső lejátszót nincs értelme rákötni, mert úgy is gondolom. De nem azért mert nem működik.Hanem mert - ahogy írtam
- nincs értelme. Azoknak az AVR-be kellene mennie.
Minek vezeted át a tévén? Erre értettem, hogy nincs értelme.
Pláne, hogy a fenti vizsgálódásom alapján a TrueHD ból, akkor is DD+ lesz. (bár van rá esély, hogy az én erősítőm a ludas.) -
daneel_hu
addikt
válasz
EasyLife #36275 üzenetére
1 millió bruttó volt a 77c8 (alja), de csak az Euronics-ban volt ennyiért pár napig. Amúgy inkább 1,2 volt az.
Most a 77c9 1,5 millió, a 77w9 pedig...
A Pana vagy Sony 77-esek is csillagászati áron mennek. Ezért írtam a 77c8-at, ott az 1 millió bruttó már egy nagyon jó ár volt szerintem.
Sajnos a HUF miatt ez nem nagyon fog egyelőre 1 millió alá menni. -
chros
őstag
válasz
EasyLife #36197 üzenetére
Oh, meg annyit, hogy epp tegnap jelezte az egyik cimbi kollega, hogy o fog kapni egy 65W-t (ugyan nem 77), mert az apja cege vett 10 db-ot (!)
es o is neha bedolgozik nekik, de Svajcban tortent a vetel az ottani (csak!) 1%-os corporate ado miatt, igy varni kell ra, mig a UK-be er
Igy a 65-os Q90R megy a gyerekszobaba
Tudom, 1st world problems
-
chros
őstag
válasz
EasyLife #36143 üzenetére
Nekem ezen az ikea dohanyzo asztalon van 65B8, magassaga tokeletes, az also polcra tehetsz centert, erositot, soundbar-t, stb. Es olcso, mint a fene
-
renatto
őstag
válasz
EasyLife #35526 üzenetére
Valószínűleg azért mert "veszteséges" Atmos-t tartalmaz a videó, de azzal eddig sem volt gondja az LG OLED belső lejátszójának (B7-en is ment). Sőt, ezeket a hangokat korábban is át tudta engedni már, külső forrásról (pl XboxOneX) eARC-nélkül is. A "veszteségmentes" TrueHD Atmos az, ami nem megy és ez nem "csak szoftveresen vannak letiltva".... A belső, netes streaming alkalmazások mint Netflix, Disney+ mind a "veszteséges" változatot használják (Atmos), így azokkal működnie kell.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
EasyLife #35522 üzenetére
"A HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű visszirányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) csatornája már a tömörítetlen Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, és az ezekbe csomagolt Dolby Atmos, DTS:X valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok továbbítását is lehetővé teszi. Amennyiben a TV és a külső hangrendszer is rendelkezik eARC funkciójú HDMI csatlakozóval, az előbbi a legmagasabb minőségű audioformátumokat is képes továbbítani az utóbbinak, akár egy a TV-hez csatlakoztatott Blu-ray lejátszótól is. Vagyis a forráskészülékek jeleit nem kell többé az AV vevőerősítőn átvezetni, és a TV-ben működő megfelelő támogatással rendelkező alkalmazásokkal elért streaming szolgáltatások tartalmainak legkorszerűbb hangsávjai is továbbíthatóak a külső hangrendszerhez."
Ennek ellenére mégsem működik tv-erősítő között a dts:x, atmos.
Így ez kapufa, mindenképp kell egy közbenső forrás - mediaplayer. -
PuMbA
titán
válasz
EasyLife #35262 üzenetére
"5Ghz-es wifin pufferel pár másodpercenként a 4K UHD plexen"
Valószínűleg közelebb kell vinned a wifit, mert a 2.4GHz-es wifi hatótávja jóval nagyobb, mint egy 5-ösé
Kipróbálhatod a 2,4-est is egyébként. A TV böngészőjében tudsz sebességet mérni, minimum 80Mbit/s legyen.
-
janos666
nagyúr
válasz
EasyLife #32855 üzenetére
Én ma vittem be egy LG C8 távirányítóját Szolnokra, szintén Alza számlával, és a TV hátáról lefényképezett, majd kinyomtatott vonalkódos gyári számos matricával, és nem mondták, hogy gond lenne (bepötyögte).
Bár az nem tetszett, hogy be kellett vinnem, és vissza is kell majd mennem az újért (addig nem rendelték meg előre az újat, míg nem viszem be, és nem postázzák a cseredarabot, esetleg saját költségemre és felelősségemre). Az pedig még kevésbé tetszett, hogy két hete már bejelentettem ezt az LG weboldalon, de mint kiderült, mikor már türelmemet vesztve telefonáltam, hogy abból semmi sem került be a rendszerükbe, pedig nem dobott hibaüzenetet a weboldal. -
daneel_hu
addikt
válasz
EasyLife #32855 üzenetére
Hivatalosnak hivatalos, csak lehet nem az LG Magyarországtól veszi a készülékeket, így az LG Magyarország nem szervizeli ezeket, vagy csak térítés ellenében. (Alza-n keresztül)
Meg kell kérdezni.
Nincs sok áruház magyarországon aki hivatalos, gyári LG garit ad ezek mellé.
EDigital, MM, Euronics biztosan ad... Alzánál nem tudom mi van.
De szerintem az LG-től kell megkérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fogyjunk le!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ZIDOO médialejátszók
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Once Human
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged