Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Az Alien Romulus-t szerettem, nekem is tetszett a nagy képernyő és az általánosan szép kép miatt... de a HDR az kb. nincs benne jelen sajnos. Persze nem csak a HDR kell a jó képhez, csak valahogy az a leghatásosabb "effekt", ha az új TV-nket akarjuk tesztelni... legalábbis nekem.
-
WhiteAngel89
aktív tag
egy kis off: én plex helyett infuse-t használok apple tv-n és azon keresztül érem el a pcn a filmeket
-
válasz
bmakszim
üzenetére
Teljesen laikusként szólnék csak hozzá, de ez nyilván kiderül:
a Philips 55OLED770-em gyárilag 100-as OLED fényerővel beállítva érkezett (SDR, 100-ig tart a skála), nekem pl. eszembe nem jutott volna lejjebb venni, ha nem paráztam volna be itt a fórumban olvasott degradáció miatt. Szóval levettem 80-ra, kb. ott kezdett el csak valamicskét szemmel láthatóan csökkenni a fényerő, gondoltam akkor még hagyok 20% mozgásteret a jövőre nézve. Aztán jött a FW frissítés, és minden beállítás ment a levesbe, visszarakta 100-ra többek között a fényerőt is... Most akkor küzdjek a tévé ellen?
Papíron 1000nit-et tud csúcsban (gondolom egy körömnyi felületen 0,2mp-ig), de most azért vegyem vissza a tudását SDR-ben, hogy majd 5 év múlva egy sötét jelenetnél HDR-ben lássam egy gyertya lángját igazán ragyogni?
(Nem pont a védelem miatt olyan agresszív az ABL? Még vegyem le önszántamból is a fényerőt? Hát a valóságban is vakít a havas táj, ugyan vakítson már itt is, egy picit legalább, amíg működik...
de ugye nem vakít, mert ABL) -
Ciccuka
veterán
Samsung 65" S85F" első benyomás a jól beállított Samsung H6400 után:
Durván ilyenszerű érzésű az XTB reklám (régebbi Telekom TV SmartBox, 1080p->2160p-re állítva)
Persze a H6400-on mindenféle képjavítás és hókuszpókusz ki van állítva (100/40 fényerővel), az S85F pedig alapbeállításon ment (50/15 fényerővel, Energiatakarékos módban 50/7-re áll be).
S85F-en az is zavaró, hogy a fényerő látszólag változik (olyasféle, mint a dinamikus kontraszt). Kíváncsi leszek, mit lehet ebből kihozni, mert eddig nem tetszik annyira.
Persze vannak új és jó tulajdonságai is, de a megszokott, bevált képminőség lett volna a fontosabb.S85" szemkímélő esti TV-nézéshez nem a legoptimálisabb, mert ezen a fényerőn a sötét részek túl sötétek, noha mikor a világos részek még megfelelőek (fényerő növelésével javult a helyzet, de nem szeretem a nagy fényerőt, érzékeny a szemem). Az emberek arca mosottnak tűnik (Photoshop-olt szerű), nem látni a részleteket annyira, mint a H6400-on. A színvilága se tetszik. Lehet nekem az OLED technológia nem jó választás.
A menürendszer (Samsung Tizen) áttekinthetetlen, logikátlan, észszerűtlen, tele van szeméttel, kezelhetetlen, de szerencsére gyors. A távirányító pedig a kukába való (kiesik a kezemből, széle kissé éles és érzésre gagyi, alig van rajt nyomógomb cserébe a gombok fele felesleges). A Youtube a böngésző és más el se indul Samsung fiók nélkül, ez érthetetlen lépés a gyártótól.
A képe viszont szép homogén, a fekete az tényleg fekete. A kép nagynak tűnik 40"-hoz képest, de szerintem 77"-ost kellett volna inkább választani. Nincsenek gyors menügombok, ami a régi TV-n 1 gombbal elérhető volt, az itt 3-4 kattintás is lehet.
Frissítést nem talált (1131 van kiírva).A H6400-nak voltak hibái bőven (kompromisszumokkal vállalhatónak bizonyult, akkoriban BestBuy volt), de ennek is vannak éppúgy. Szerintem ezek a mai OLED TV-k (még) erősen vannak árazva.
-
Csandi
addikt
válasz
Rp526
üzenetére
Nekem Wifi7 es modemmel, 4000/2000 res internettel is akad a film Plexen ami gépről megy. TV az C4. Ha lekorlátozom Plexben 20mbps re akkor nincs gond, ha hagyom natívan ami változó filmenként akkor többszor beakadt már. A látvány viszont ég és föld ez a 2 beállítás között.
-
Rinkasime
tag
Kifejezetten Oled Tv-hez valami jó látványfilm?
-
-
bmakszim
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Hagyjatok már ezekkel az idióta hasonlatokkal! Hangerőt is addig tekerem, ameddig jól esik, autóval is olyan sebességgel közlekedek, ami szabályos és biztonságosnak érzem. Ha nem elégítik ki az igényeimet, akkor pedig veszek olyat, amik igen, nagyobb hangszórót, vagy gyorsabb autót.
És igen, a tv-t is olyan fényesre veszem, ami kényelmes. 4-500 nittől pedig még marhára nem ég ki a szemem, szóval, ha a beállítás engedi, feltolom. Nem fogom babusgatni, mint egy tamagoccsit. Se a laptopom kijelzője, se a monitorom nem kezdett vibrálni tőle és egyiknek sincs semmi baja, ha így használom. -
Grampy
aktív tag
Most vettem észre C5-nél, hogy Win11-ben blooming van az egérkurzor körül, mint a mini led-es kijelzőknél. SDR-nél nagyon halványan, HDR-nél viszont eléggé látni lehet. Itt egy reddites poszt, szóval nem egyedi eset. [link]
HGIG-en használom.
Valaki találkozott már ezzel? Mert eléggé zavaró. -
hockeyapu
senior tag
2 napja tesztelem a C5-öt ! Hát 'gecci' jó legalábbis nekem az 5 éves 43" nanocell után !
Ez tavasszal megy a telekre, itthonra meg kell egy másik !
A G5 jobb még ennél is annyival mint az árkülönbség (kb150e)
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Ha lenne egy olyan hangrendszered, hogy amikor max. hangerőn tönkretennéd a hangszórókat, akkor automatikusan visszavenné a hangerőt, azelőtt is ilyen értetlenül állnál? Azért van ekkora tartalék a fényerőbeállításnál, mert maga a forrás is sokféle lehet, sötétre fényelt filmeknél tudod kompenzálni. Normál vagy eleve nagy fényerejű anyagoknál meg maxon beletolod a limiterbe, ez így működik. Hangosra masterelt zenénél se csavarnád fel koppanásig a hangerőt, igaz?
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok! Berendeltem egy C5-t az imént. Kérdésem, ha nem akarok plexet, transcodingot.. semmit.. akkor milyen állapotban van a DLNA manapság? Ugyanolyan használhatatlan, mint régen? A cél annyi lenne, hogy a TV belső lejátszója egyszerűen LAN-on nyissa a fájlokat. Remux lejátszás a cél, főként FHD SDR, de néha UHD HDR anyag is.
Működik, használja vki? Köszi!
-
alaves
addikt
HD/SD TV adásnál az SDR képmódot álíthatod be (kivéve ha TV box van és állandó HDR-re van állítva, adaptív HDR helyett). HDR képmódot pl. úgy állíthatsz be, hogy modjuk elindítasz a youtube-on egy HDR demot, megállítod és akkor a kép beállításoknál HDR képmódokat állíthatsz (abból is látszik, hogy fényesebb a menü és van HDR-tónusáthelyezés opció is).
-
Vhiktor
Topikgazda
-
hockeyapu
senior tag
55" C5-ön Pip-et azt hogy tudom működésre bírni ?
Látom a menüben, beállításoknál, de bekapcsolni ? -
Grampy
aktív tag
Próbálgattam az LG C5 belső médialejátszóját DV filmekkel, illetve PC-ről használva Win11-ben Media Player-el (DV Extension-el). Belső lejátszó beállítások és PC filmnézés beállítások ugyanazok. (Otthoni Mozi, meleg 40, színskála 50, minden képjavító off, ahogy Vhiktor javasolta videójában).
Miért van az, hogy, ha PC-ről játszom le, a színek élénkebbek? Melyik a helyes? -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Egy másik probléma is van.
Édesanyám vásárolt 1-2 hete új tv-t.
A tv modellkódja OLED65B53LA.DEUQLJP
A tv szoftververziója 33.22.65
Szériaszáma 510MATW5B417
webOS tv verzio webOS25/10.2.1-55
A távirányítón lévő Netflix és Disney+ gomb lenyomásakor az írja ki, hogy “Ez a gomb nem érhető el”. Az apps-ban való keresés sem hozott eredményt. Csak a skyshowtime volt elérhető. A Netflix, Disney+, Appletv, HBOMax, RTL+ alkalmazások nem találhatóak meg. Be van jelentkezve a profilba.
Mi lehet a probléma? -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi tv-m.
A típusa: OLED55C9PLA
Szoftververzió 05.50.00Az alábbi probléma látható:

Lehet látni, hogy a panel két szélén is vannak apró foltok.
Mit tudok csinálni?
Ez már menthetetlen? Panelcsere? Tv csere? -
-
bmakszim
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekem teljesen más a hozzáállásom. Ez egy szórakoztató elektronikai eszköz, egy tárgy azért, hogy szórakoztasson. Nem egy kiskutya, hogy pátyolgatni kelljen. Ha elromlik, majd veszek másikat. De addig legyen az én örömömre. És, ha engedi 50-ig állítani a fényerőt, akkor 50-re fogom állítani. És nappal még a csúcsfényerőt is rátolom, ha nekem úgy jobban tetszik. De, ha ezt már 0 percesen a dobozból kivéve se tudja, akkor ne engedjenek akkora fényerőt beállítani rajta, mert így vissza fogom adni.
Csak a játékok ne néznének olyan jól ki rajta HDR-ben...
-
tibbike01
addikt
S95D-n hogyan lehet developer módba belépni? A sw frissítés óta nem működik az app beállításokon állva 12345 beírása.

Szerk: rájöttem, be is kell lépni az alkalmazásokba.
-
eL Geri
őstag
Én csak egy HDR film ajánlást hozok:
Downton Abbey: A nagy fináléLetöltve, DV módban néztem, és nem extrém, de nagyon látványos HDR csúcs fényei vannak. A gyertyák a vacsoraasztalokon pl. nagyon szépen, viszont a szabad ég már szinte sok is. (Este, sötét szobában néztem.)
-
KTTech
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Az OLED nem plazma, hogy törölje az esetleges elhasználódást (mozgó képtartalommal), itt a panel többi részét hozzáöregíti a rendszer a pixelfrissítés során, tehát a 2x7 óra nézés pontosan 14 órának fog megfelelni max fényerőn...
Akinek folyamatosan nagy fényerő kell, az vegyen mini LED LCD-t. Az tovább fogja bírni. (amíg a háttérvilágítás LED-jei fel nem adják a küzdelmet a hőterheléssel - onnan meg panelcsere ott is).
-
szkutyi
addikt
-
alaves
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
Az OLED monitorok ABL-je ~harmada-ötöde a TV-kének (vagy nincs is), így nem látod (vagy csak kicsit). HDR-ben a képet a csúcsfény (kis ablakban nagy, nagy felületen kicsi) és az EOTF határozza meg főképpen (az SDR APL-el ellentétben), ezért nem látszik annyira az ABL működése.
"Nem is változott a megjelenített tartalom, szemből mutatták a pilótát a kocsiban ülve a boxban, mégis fel-le ugrált a fényerő." Valami képbe belenyúló opció lehet, hogy mégis bekapcsolva maradt, pl. kontrasztjavító, maximális fényerő: 'magas' okozhat ilyet, esetleg a fényerő mozgáshoz vagy az adaptív kép bekapcsolása. -
tibbike01
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Srácok nem értitek őt félre? Nem a csúcsfényerő van neki "magas" értékre állítva, hanem a standard fényerő van 50-re állítva. Én is így használom SDR tartalomnál is habár be van kapcsolva a fényerő csökkentés sötétben opció, ami 25-ig lecsökkenti a fényt. De nappal az 50 egyáltalán nem sok. Nekem S95D van. Soha nem tapasztaltam ilyen 1-2mp fényerő csökkentést.
Ahhoz, hogy beégjen legalább 24 órán keresztül kellene menjen valamk logó a sarokban nem?
-
bmakszim
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Van egy LG OLED monitorom is, az nem csinál ilyeneket, pedig full fényerőn használom azt is.
Nem is változott a megjelenített tartalom, szemből mutatták a pilótát a kocsiban ülve a boxban, mégis fel-le ugrált a fényerő.
Amúgy ezt HDR-ben, a csúcsfényerőt is maxra tolva miért nem csinálja? -
alaves
addikt
válasz
bmakszim
üzenetére
ABL: nagy SDR fényerőn, nagyobb világos felület esetén hirtelen visszaveszi a fényerőt, majd ismét visszerősít ha kisebb lesz a világos felület. Kijelző védelem minden TV-n működik, de miniLED-en több fényerő marad nagyobb világos felület esetén is.
E szerint nálad fontos a fényerő: TCL C8K, Hisense U8Q, Samsung QN95F javasolt. -
ρσгτσ
addikt
-
bmakszim
őstag
válasz
lala666
üzenetére
Leszarom, hogy mit mond a műszer. Ez egy szórakoztató eszköz, ami értem van, márpedig az én szememnek kellemesebb a magas fényerő. De nem is ez volt a kérdés. Őszintén szólva 2. meleg színtónus is túl zöld és némely tartalom esetén a 1. meleg jobban nézett ki. De mindegy.
Szóval lehet esetleg a tv-nek vmi ki nem kapcsolható limitere, ami valamilyen védelmi mechanizmus alapján csökkenti a fényerőt 1-2 másodpercre? Mert akkor küldöm is vissza inkább. -
bmakszim
őstag
Vettem egy 55" S90F-et. Alaves ajánlása szerint beállítottam. Bár nekem a fényerő így nagyon kevés, így feltoltam 50-re.
Viszont most nézem a forma 1-et és időnként ilyen 1-2 másodpercre leesik a fényerő, majd vissza. AI, meg energiatakarékosság kikapcsolva. Hibás lenne? -
hockeyapu
senior tag
Beüzemeltem az 55" C5-t .
Tetszik ! A táv tényleg nem rossz ! A piros nekem kicsit rózsaszínesnek tűnik . Még nem nyúltam a beállításokhoz, csak elindítottam .
Még meg sem néztem, hogy van-e a monitoron védőfólia ? -
so_ha
senior tag
Partz-hoz, vagy más szakértőhöz lenne kérdésem: A Huawei a héten jelentette be a Mate 80-as telefonját, amiben "... 1-120 Hz képfrissítésű LTPO OLED panel kétrétegű, ami akár 8000 nites fénysűrűséget is képes produkálni." Mit tudnak a kínaiak, amit az LGD és Samsung Display nem, illetve ki gyárthatja ezeket a paneleket, és milyen új technológia állhat mögötte? Milyen (Oled-el kapcsolatos) iparági hírek vannak 2026-os évre?
-
Poti73
csendes tag
válasz
laci1117
üzenetére
A Samsung OLED TV-n a logó fényerejének beállításához kövesse az alábbi lépéseket a beégés elleni védelem érdekében:Nyomja meg a Home gombot a távirányítón a Smart Hub megnyitásához.Navigáljon a Beállítások (Settings), majd az Összes beállítás (All Settings) menüpontra.Válassza az Általános és adatvédelem (General & Privacy) lehetőséget.Ezután lépjen a Panelgondozás (Panel Care) menübe.Végül válassza a Logó fényerejének beállítása (Adjust Logo Brightness) opciót. Itt a következő opciók közül választhat:Ki (Off)Alacsony (Low) - ez az alapértelmezett beállítás.Magas (High) - ez a beállítás agresszívebben csökkenti a logó fényerejét, növelve a képernyő védelmét a beégéssel szemben. A "Magas" beállítás fokozottabban védi a képernyőt, mivel a statikus képek, például a csatorna logók vagy hírfeliratok fényerejét automatikusan csökkenti az adott területen, ha azok hosszabb ideig a képernyőn maradnak.
-
laci1117
aktív tag
Nagyon régi bejegyzést találtam csak, az sem pontosan erre irányult.
A logófényerő módosítás menüben a "magas" jelenti azt, hogy leginkább leveszi a fényerőt a logóról, vagy pont fordítva? Vagy hogy tudom leginkább óvni a kijelzőt a statikus tartalmak ellen?
65S90F -
figoal
újonc
Segítsetek légyszi!
Q800F soundbar HDMI-IN portjába csatlakozik a PC. Másik HDMI-vel a PC az S95F TV-be. Ha bekapcsolom a TV-t, kikapcsolás után (monitor DP csatlakozás a PC-hez) nem látja a win11 a soundbart. Ezen az sem segít, ha kihúzom a TV-soundbar közti eARC hdmi kábelt.
Ha DDU-val újra felteszem az amd vga drivert, akkor jó lesz, egészen a következő tv bekapcsolásig - monitorra visszaváltásig. A TV nemrég érkezett, addig tökéletes volt a pc - soundbar hdmi kapcsolat. Miért csinálja ezt, mit kellene a TV-n beállítani?
-
STC Speed
őstag
válasz
laci1117
üzenetére
Van olyan lakóhely ahol kétféle beállitás/csatorna keresest kell megadni a one listán rajta van ( pl kecskemét sima és kecskemét volt digi hálozat) .
Amúgy nekem ilyen volt az elozo tv -m és hagyni kellett fél órát azután bejott az adás...
persze ezt csak először kellett a hangolás után. -
laci1117
aktív tag
Ma este erkezett meg a samsung 65S90F es sajnos valami lett a CI kartyaval mert hiaba talalom meg a csatornakat nincs jel hibam van. Hetfon jonnek a szervizesek a Onetol.
Kerdesem az lenne, a kijelzo vedot foliat azonnal le kell szedni es csak ugy szabad hasznalni, vagy hasznalhatjuk a tvt es fent maradhat hetfoig? Nem eg ra? Szűkös a hely a tv-nel es felek hogy barbarok jonnek es megkarcoljak a kijelzot.
-
junior19
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Attól függ, mit értünk tartalomfogyasztás alatt. Ha sporteseményt nézünk, vagy világosabb jeleneteket tartalmazó műsort, illetve nem kifejezetten a műsor van a fókuszban, akkor lehet környezeti fény a helyiségben.
Ha viszont, mint a moziban csak a film megtekintése a cél, csak arra figyelünk, akkor viszont sötét helyiségben kell ezt tenni. A környezeti fény haza vágja a fekete közeli megjelenítést, elvesznek részletek. Az sem véletlen, hogy minden gyártó, minden képmódban sötét helyiséghez adja meg a fekete vágási szint értékét.
Így inkább nem a kevés maximális fénysűrűség miatt(nincs elég fényereje a megjelenítőnek) kell sötét helyiségben nézni ha valamire tényleg kíváncsiak vagyunk, hanem a fekete közeli részletek megjelenítése miatt. -
roseA580
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
És a másik véglet:
A román Emagon az egyetlen eladó 2.5 millió forintnak megfelelő áron árulja igaz van mellette egy 10% utalvány is!
Már csak két darab van belőle... -
Pro Koryak
addikt
Bazzzz, németben 584e a 65G59LS ...
-
mp54
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem a jó öreg Pana 50G30 plazma tv-met Samu 65s95f-re. Eddig a kölcsönzött filmeket laptop+VLC játszottam le, 1080p minőségben, az ARCAM 400 nem is tud továbbítani 4k képet. Azt olvasom, ez a tv már megérdemel egy dedikált média lejátszót (MP)....az AVR-t megtartanám, mert a HD hangokat viszont tudja!
Az eddigi olvasmányaim alapján nekem olyan MP kell, aminek két HDMI kimenete van, egyiken megy közvetlenül a tv-be a kép (csak a kép?), másikon az AVR-be a hang (csak a hang?). A cél 4k+HD hangú kölcsönzött filmek nézése. Streaming tudás nem fontos, arra elég nekem a tv. ATMOS-t az AVR nem tudja, de egyelőre nagyon nem is izgat, a rendszer is csak 5.1.
1; Legyetek szívesek javasolni nekem ilyen, jó ár-érték arányú, mindent evő MP-t. Mivel hülye vagyok az ilyenekhez, olyan kellene, melyet kiveszek a dobozból, bedugom és működik! Lehetőleg konkrét típusokat mondjatok, ajánlott beszerzési forrással, lehet használt is. (Két HDMI-set egyet találtam, 650 eFt..., a tv volt ennyi...).
2; Milyen HDMI kábelt javasoltok hozzá? Min. 1,5 m hosszú kell.
3; Ha az MP csak 1 HDMI kimenetes lenne, az utána kötött HDMI splitter-rel megfelelő minőséget tudna adni? Ha igen, kérek javaslatot erre a párosra is.
Köszönöm! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Projektor topic
- Anyagi helyzetek és életutak
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Bialetti kézi kávéőrlő
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A Dolby Vision-os filmek nagyon királyok a C5-ön!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)