Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Bemutatkozott az Oppo Find X9s és a Pro is, de nem ugyanott lesznek kaphatók
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
-
varek
csendes tag
LG C5 tv-n Usb-ről lejátszott sorozatnál a manuálisan kiválasztott magyar felirat egy idő után eltünik. A film megy tovább felirat nélkül, hiába van magyar feliratra állítva Mi lehet a probléma ?
-
hockeyapu
senior tag
Kis segítség, ha valaki tudna segíteni !
Tesztelem a C5-ös LG-t, hogy mit tud lejátszani .
Próbáltam 60-80 Gb-os mkv fájlok lejátszani vele, de nem akarja felismerni !
na valami korlátja ? Kisebbeket elindítja és ok ! -
alaves
addikt
válasz
STC Speed
üzenetére
-WOLED: szobahőmérsékletű vízzel nedvesített puha mikroszálas, utána szárazra egy másikkal.
-QD-OLED (fényes felületű) kijelző tisztítása: 70 %-os adalékmentes etanol-os puha mikroszálassal áttörölni, majd szárazra egy másikkal. Ha már van optikai elváltozás (kékes folt), azon a helyen valószínűleg 2-3-4x is ismételni kell a törlést, hogy tökéletesen visszaalkuljon az optikai viselkedés (a már nem elérhető Samsung Display blog oldalán leírt tesztek alapján, valamint az Asus, MSI oldalán ajánlott). Saját tapasztalatom is ez 65S90C-vel. -
B.attila
tag
Sziasztok
Létezik hogy a WEBOS-re nincs NET4 applikáció
-
tibbike01
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Ssd-vel gyorsabb a scan. A meta adatokat két kattintással tudod korrigálni (hogy ne pankrációs filmnek ismerje fel).
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Úgy tűnik, sérült volt a fájl (Ragyogás)... A Download Station most ellenőrzi újra.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani
üzenetére
Feltettem az embyt, nagynehezen leszkennelte a 4tb könyvtáramat… 9 óra alatt. Amúgy pl a Clone Warst valami pankrációs filmnek ismeri fel…
de a Ragyogásba ugyanúgy nem tudok itt sem beletekerni. Ha megpróbálok (és is iszonyat lassan pörgeti csak előre), utána nem tudok semerre menni. -
Üdv Urak.
Be szállnék az OLED klubba egy samsung S90F-el (55"). Szerdán érkezik
Rögtön az lenne a kérdésem hogy mivel lehet takarítani a képernyöt mert a leírásban levö link már sajnos nem jó. -
alaves
addikt
válasz
evitiguF
üzenetére
Emby-nél csak így lehet megnézni: TV smart táv. 2x megnyomni a bal felső (beáll./123/szinek) gombot. Ez elég egyszerű.
Az emby ezt írja ki, de ebben nincs benne, hogy HDR10 v. HDR10+-ban megy (sőt DV-t ír):
Belső lejátszónál a középső gomb 1x (ahogy írtad is):

Pl. HDMI-ről pedig telekom box/kodi: a csatlakoztatott eszközöket kikérni és ismét rányomni ugyan arra a bemenetre:
-
judek
tag
LG C5 48" vs 55". A 48-as képátlósban van valami butítás az 55-höz képest?
-
evitiguF
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Ma kalibráltam az egyik fórumtárs Sony 77A95L QD OLED tvjét.
Másik topikban valaki sokat panaszkodott, hogy sárgás, rózsaszínes elszinezsodest lat a sony tvjen. Nem véletlenül.
Gyári mérés (profi1 kepmodban), valljuk be borzasztó:
De ez konkrétan 5 perc alatt rendbe rakható:

Kalibrálás utan brutálisan jó képe van a tvnek
Ennek a modellnek kalibráltan 1200 nit volt a max fenyereje 10% ablakban mérve. -
balazs025
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, és van e rá megoldás, hogy az olyan dv-s mp4 videók, amik eddig rendesen mentek, a legutóbbi frissítés óta vagy hdr-ben játsza le a gyári media player vagy el sem indítja? Lg oled b3 tv-ről lenne szó.
-
tibbike01
addikt
8 év Plex után most váltottam Embyre. A Plex már nagyon elment a fizetés irányában, ingyen már szinte semmi nincs.
Most az Emby minden vágyamat kielégíti. Gyorsabbnak, stabilabbnak tűnik. A kezelőfelület is jobb.
Simán megy az eredeti kép/hang áttolás, gyönyörű HDR-t tud. A Plex is tudta persze.
-
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Na ez az. A mai napig nem értem, hogy azonos win hozzáférési engedélyekkel (ráadásul rendszergazdai), mi a túró a különbség. Nálam serviio-nak és emby-nek jó, a plex-nek meg nem
Informatikai profi biztos rájönne seperc alatt, de én nem jöttem rá.
Ez még olyan is lehet, mint a NAS-nak a " karakter az eszköz nevében (ha benne van akkor nem látja, eredetileg pl. 65" OLED a neve a TV-mnek). 2025-öt írunk... a fájlnevek szóközeinél sem kell már a _ karakter jó rég óta... -
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Igen, HDR10+ is megy. Így ellenőrizhető Samsung-on (a filmmaker mód kivételével minden képmódnál jelzi):

-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Akadásmentesen lejátsza: PC-serviio-DLNA-belső lejátszó (65S90C). Samsung belső lejátszó magasabb bitrátánál (25-30 Mbps felett) film pörgetése: pause, majd folyamatosan nyomni karika gomb jobb vagy bal (nyil), pillanatok alatt a kívánt helyre vagy akár a végére is.
HDR10/HDR10+ vonatkozásában mindegy, hogy tömörített v. remux, csak a bitráta számít. Nálad valószínűleg a NAS nem képes valamiért megfelelő sebességgel adagolni az adatot (wifi sebesség, stb.) -
alaves
addikt
válasz
Sanyyka
üzenetére
Ha nem csutka SDR fényerőn megy, akkor nem lesz beégés (+ logó fényesség csökkentés magasra van állítva). Kb. olyan lesz 77/83" OLED-en az SD adás, kb. mintha most a 65"-en az SD adás (576i/480i) 360p-n menne. A real time felskálázás csak épphogy belenyúl, inkább csak felnagyít (nem lesz olyan mint amikor pl. winxvideoAI-al upscaling-ezel).
Ennek ellenére mindenben jobb lesz, 4k, HDR/DV, színtér, stb. Egy dolog lehet még plazma után a másfajta mozgásmegjelenítés (sample-and-hold), van aki megszokja/szereti, és van aki nem igazán tud átállni. -
anderledani
őstag
Az alábbi anyagot ti Samsungon le tudjátok rendesen játszani a gyári lejátszóval? Nekem meg-megakad, beletekerni sem enged. Mit játszik le könnyebben, a REMUX-ot, vagy ezt?
Synology NAS-om van, mással még nem volt ilyen probléma, a legutóbbi Samsung firmware frissítés óta a remuxokat (pl Dune) is lejátszotta és beletekergetni is tudtam.The.Shining.1980.US.Version.2160p.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.DoVi-HDR10+.x265.HuN-TRiNiTY
-
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
bocsi, ha hosszú lett, ezért külön hálásan megköszönöm, ha az itteni Szakértők közül végigolvassa valaki és tanácsot ad.
12 éve nagyon nagy megelégedéssel használok egy Panasonic 65ST50 plazmát. Elképesztően szép a FHD és PS5-ös képminősége.
Amit még nagyon szeretek benne, hogy az SD tv adások képei is viselhetők és ez fontos, mert sok ilyen megy rajta, mivel Telekom HDD-s boxunk van és HD-ben erősen korlátos lenne a párhuzamos rögzítés.
A reklámok áttekerhetősége miatt szinte mindent felvételről néz a család, ráadásul a feleségem kb. nem is látja a HD/SD különbséget, de ami biztos, hogy nem érdékli.
Szerintem nincs olyan, hogy túl nagy tv és az én számomra nagyon fontos a kiváló képminőség, ezért anno nagyon alapos utánaolvasás után jött a plazma, 15 éve 42, 12 éve 65-ös méretben.
Anno a telekomos szervizes srác is ámult rajta, hogy ekkora tv-t még nem látott.
A full HD kijelző miatt az anno 2,5-2,8m nézési távolság okán nem is bántam, hogy ennél nagyobb tv nem kapható, mert kb. ez volt az a határ, ahonnan nem látszottak a pixelek.
Tehát nagyon rendben van a Pana, de azért a PS5 miatt is egyre többet gondolok arra, hogy egy nagyobb 4k tv jó lenne.
Alapból a képminőség okán csak az oled jöhetett szóba eddig, de a közelmúltban kicsit elcsábultam a TCL 98C7K mini led irányányába, mint egy a méret okán talán vállalható kompromisszumként. Már majdnem vettem is egyet, azonban olyan borzalamas, rövid használat után jelentkező problémákat olvastam róla, hogy újra elengedtem, és marad az oled 77-83 colban, vagy, hogy esetleg még használjam a plazmát pár évig, míg tönre nem megy.
A kérdésem: a mi családunk használati szokásaink mellett - napi sok óra tévézés, 1-2 óra / csatorna, napi 1-2 óra PS5 - mennyire para a beégés?
LG 77 vagy 83 C%-ben gondolkodom.
( A Plazmán van némi RTL és csatorna logo ghost, de ezt évek óta észre sem vettem, csak most néztem rá, hogy írok erről. Ráindítottam egy ilyen scren cleaner video-t, kíváncsian várom, hogy ér-e majd valamit. )
A fentieket azért kérdezem, mert úgy tudom, hogy a plazma, ha nincs extrém idejú konstans tartalommal megküldve, akkor tudja regenerálni magát, az oled viszont gyakorlatilag hozzá öregíti a "beégésekhez" az elektronikával képernyő többi részét, ami elég para.
Bár mintha azt olvastam volna itt, hogy korrekt az LG ügyintézés és szinte kérdés nélkül cserélik a garanciaidő végéig a ghostos kijelzőket.
Tehát, ha így használjuk a tv-t jobban járok, ha maradok a Panánál, hátha bírja még pár évig, vagy jöhet végre a legalább 40%-kal nagyobb 4K-s élmény és remélhetem, hogy nem lesz gond?
Illetve azt olvasom még, hogy a tartalom felskálázásban az LG egészen jó, ezért remélhetem-e, hogy az SD csatornák továbbra is nézhetőek maradnak, vagy az teljesen felejtős?
Köszönöm szépen előre is, ha válaszol valaki!

-
Melorin
addikt
Úgy látom itt csak hardcore felhasználók vannak, akik elvből nem kapcsolnak be semmi funkciót a készülékeiken, úgyhogy segítek:
KÉP-> Szakértői beállítások - > Képtisztasági beállítások - > Képtisztaság Egyedi - > Elmosódáscsökkentés 5-10 ízlés szerint.
Forma 1-et sem lehet enélkül nézni, olyan mint amikor windowsban a kurzort úgy állítod be, hogy húzzon maga után ilyen szaggatott csóvát. -
ρσгτσ
addikt
válasz
NomAd_82
üzenetére
Ha van rajta beégés, tinting vagy egyéb más kijelzőt érintő hiba, ami nem hozható összefüggésbe a karccal, akkor cseréltetném a panelt az LG -vel eladás előtt. Garanciában.
Az a baj, hogy ilyen esetben nem feltétlenül számít, hogy van rajta garancia. Mert később megjelenő problémát rá lehet arra fogni, hogy olyan beheatás érte a TV -t, ami egyéb állapotára is hatással volt.
Vevőként nekem ez kockázatos vásárlás lenne, de nem mindenki gondolkodik így.
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek mennyiért lehetne eladni egy 55" C3 oledet, aminek a kijelzőjén van egy 5mm hosszú karc? Működés közben nem látszik csak kikapcsolt állapotban. Esztétikai sérülés.
Van még rá 2 év garancia. 200 körül elmenne?
Váltás lesz 65"-re.
Előre is köszi -
Bzzz
senior tag
Sziasztok, samsung 55s90f tévén nem tudjátok mit kell beallìtani,hogy pl sport adásnál, gyors moszgásnál a háttér ne legyen olyan elmosódott/szellemképes? Köszönöm.
-
Sziasztok!
Olyan csaladnak melyik tv t ajanlanatok akiknek nem volt meg soha oled tv je. Jelenleg egy 75" tv samsung led tv t hasznalnak a nappaliban kb 3-3.5m rol nezve. A pontos tipust nem tudom. De kb 7 eves lehet. Az uj tv pedig a haloszobaba lenne kb 2-2.5m rol nezve.
lg oled 65g5 vagy lg oled 77c5? -
alaves
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Nem tudom, de úgy kellene beállítani a Samsung-hoz, hogy a DV-t és HDR10/HDR10+ tartalmazó anyagnál ne a DV-t állítsa prioritásként a 1. helyre. Ha csak DV mp4 van, akkor inkább ne is induljon el a lejátszás. De nála TV belső app.-nál (pl. YT) sem jó a fekete szint, ha jól értem.
-
nfsu17
veterán
Fene. Az 55-ös felé húztok.
Adott esetben ez majd később mehetne apámnak a nappaliba és ott kb pont elfér (de majd lemérem).Viszont egy fontosat elfelejtettem.
Appok szempontjából is jobb az LG?
Több minden telepíthető?
Jobb a rendszere, mint a Samu?
Nem annyira fontos, mert sztem ritkán lenne használva, de akkor már... -
alaves
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Teljes sötétségben kell nézni és SDR-ben a 17-esnek, HDR-ben a 66-osnak éppenhogycsak látszódnia kell a villogásnak nagyon halványan. SDR gamma 2.2 +4-el már a 13-as is villog nálam (65S90C). Előfordul, hogy a nyers panel feketéje pár tíz óra után éri el a referencia szintet (világosodik). Pl. nálam egy B7 kijelzőcserét követően kellett idő mire beállt.
-
mp54
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Végső, tuti működő megoldások kombinálva
Ha a helyzet ennyire extrém, a legjobb sorrend:
1. Tegyél CEC blocker-t a TV → AVR közé
→ A TV nem fogja a HDMI buszt uralni.
2. Ha még így is rossz,...
Megtörtént, még így is rossz...
Kérek szépen konkrét javaslatot az EDID emulator-ra.
Én a következőket találtam:
[link]
[link]
MI a különbség a kettő között? Jó nekem az olcsóbb is?
Köszönöm -
blakey
titán
válasz
nfsu17
üzenetére
Természetesen első olednek is jó a C5, viszont a nagyobb nem fér el? Általában 55"-tól vannak normálisabb panelek.
Kisebb fényerőre nem lesz szükség, jól kell beállítani és nem lesz vele semmi gond. Ha LCD, akkor Miniled, találni azok között is nagyon jókat. DV-képes boxra nagy valószínűséggel szükséged lesz, nem fogod megúszni.
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Első OLED-nek jó lehet egy OLED48C51LA?
Vagy ennek az "E" verziója? OLED48C5ELBMa láttunk pár tévét üzletben és hát nem volt kérdés, hogy mi a nyerő, még apámnak is leesett az álla (nem a milliós tévén, hanem csak a kisebbektől is), pedig ő full technikai analfabéta, neki még a CRT is jó lenne, ha az lenne.
Még valamelyik 50-es Samsungon gondolkodtam.
Egy 14 éves Samu 3D LED (40D6100) lenne leváltva (ami szerintem pár felhősödést leszámítva, nagyon korrekt képpel bír).
Nem lenne nagy szobába téve, és az erős fényt sem bírom, még ez is le van véve kb 50%-ra. Nappal alig van használva. A fény is oldalról jön.
Itt olvastam, hogy más sem bírja mindig a túl erős fényt.Viszont ha eléggé le van véve, akkor SDR/HDR kárára nem fog menni?
Nem fogja elveszíteni az előnyét az OLED?Lehet akkor inkább valami jobb LCD lenne a jobb ilyen használatra?
Hogy az kisebb fényerő mellett jobb képet adna? Nem tudom, csak kérdezem.Van egy 4k külső boxom CoreELEC-el, nem DV képes, de HDR-t tud (nem próbáltam még).
De nem vagyok elzárkózva egy DV képes box vásárlástól sem a későbbiekben.
A belső playert nem erőltetném, Hz-helyesen szeretem nézni a dolgokat, képjavítók OFF állásban.
+van több DTS hangú filmem, úgy olvastam nem is mennének azok belsőből. -
alaves
addikt
-
blakey
titán
válasz
Melorin
üzenetére
Minden esetben a DV-t erőlteti és konvertálja HDR10-be.
- Abban az esetben, ha a film nem tartalmaz a DV mellett HDR10 sávot. Egyébként a Rendszer/Eszközbeállítások/Kijelző és hang/Screen resolution alatt még tudsz állítani 1-2 dolgot. Olyan anyagot szerezz be, ami tartalmaz HDR10 sávot, neked a DV nem lesz jó. Valamint ott az S905X4-es SoC-val szerelt Dune, ami olyan CE-t futtathatsz, ahol jó beállításokat alkalmazva a DV-HDR10+ konverzió jól működik. -
Vhiktor
Topikgazda
-
alaves
addikt
Nem lesz hang, DTS passtrough sincs. Úgy lesz, ha a HDD-t a laptopra teszed és telepítesz emby-t vagy plex-et (TV-re az app.-ját), majd beállítod, hogy csak a hangot transzkódolja (de csak akkor ha a TV nem tudja azt a kodeket).
Nálad egy külső lejátszó megoldana minden problémát. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
300 körül van szerintem a maximum Wifi -n. Legalábbis én még egy TV -nél sem mértem többet. 294-296 volt a csúcs. A pingre nem emlékszem milyen volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Bemutatkozott az Oppo Find X9s és a Pro is, de nem ugyanott lesznek kaphatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tárhely szolgáltató választás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Újszerű Hisense 55A85K OLED TV 4K/120Hz
- LG 55B5 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Az Oledet meg végképp félteni fogom