Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ciccuka

veterán

Samsung 65" S85F" első benyomás a jól beállított Samsung H6400 után:
    Durván ilyenszerű érzésű az XTB reklám (régebbi Telekom TV SmartBox, 1080p->2160p-re állítva)
    Persze a H6400-on mindenféle képjavítás és hókuszpókusz ki van állítva (100/40 fényerővel), az S85F pedig alapbeállításon ment (50/15 fényerővel, Energiatakarékos módban 50/7-re áll be).
    S85F-en az is zavaró, hogy a fényerő látszólag változik (olyasféle, mint a dinamikus kontraszt). Kíváncsi leszek, mit lehet ebből kihozni, mert eddig nem tetszik annyira.
    Persze vannak új és jó tulajdonságai is, de a megszokott, bevált képminőség lett volna a fontosabb.

S85" szemkímélő esti TV-nézéshez nem a legoptimálisabb, mert ezen a fényerőn a sötét részek túl sötétek, noha mikor a világos részek még megfelelőek (fényerő növelésével javult a helyzet, de nem szeretem a nagy fényerőt, érzékeny a szemem). Az emberek arca mosottnak tűnik (Photoshop-olt szerű), nem látni a részleteket annyira, mint a H6400-on. A színvilága se tetszik. Lehet nekem az OLED technológia nem jó választás.

A menürendszer (Samsung Tizen) áttekinthetetlen, logikátlan, észszerűtlen, tele van szeméttel, kezelhetetlen, de szerencsére gyors. A távirányító pedig a kukába való (kiesik a kezemből, széle kissé éles és érzésre gagyi, alig van rajt nyomógomb cserébe a gombok fele felesleges). A Youtube a böngésző és más el se indul Samsung fiók nélkül, ez érthetetlen lépés a gyártótól.

A képe viszont szép homogén, a fekete az tényleg fekete. A kép nagynak tűnik 40"-hoz képest, de szerintem 77"-ost kellett volna inkább választani. Nincsenek gyors menügombok, ami a régi TV-n 1 gombbal elérhető volt, az itt 3-4 kattintás is lehet.
    Frissítést nem talált (1131 van kiírva).

A H6400-nak voltak hibái bőven (kompromisszumokkal vállalhatónak bizonyult, akkoriban BestBuy volt), de ennek is vannak éppúgy. Szerintem ezek a mai OLED TV-k (még) erősen vannak árazva.

Új hozzászólás Aktív témák