Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy a kompromisszum mentes 1440p-re ~5070ti/9070xt. 4k-ra 5090 vagy valami még combosabb... Ezért sem veszek 4k-t.
Nem jó a szemem (sőt), de rossz szemmel is jobb a nagyobb felbontás. Aki ismeri mi az SSAA vagy a DL-DSR, az érti mire gondolok, noha nem teljesen pontos analógia, de hasonló elv.
Csak inkább használok 1440p-t jobban kimaxolva, mint 4k-t kompromisszumosan.
A framegen pl szerintem csak a motion blur-nek egy másfajta megközelítése. A motion clarity-t aligha javítja (bár a darabosságot tudja mérsékelni, de ha darabos a kép az rég rossz).
A felskálázás meg szerintem natívban jó, AA-nak. Ha nem natív, akkor már látszik, hogy a képélesség rosszabb. Egy 1440p felskálázott 4k mondjuk valszeg jobban néz ki, mint egy 1440p natív felskálázott, de azért van teljesítmény költsége annak is.Szerintem még nem tart ott a videókártyák és játékok viszonya, hogy a 4k kompromisszummentesen használható legyen. És ez csak rosszabb lesz (lásd borderlands 4).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Crimson Desert - Íme a végleges gépigény
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Bomba ár! HP ProBook 445 G9 - Ryzen 3 5425U + Radeon I 8GB I 256SSD I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Skynet258