Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nekem az a véleményem - tapasztalatom, hogy a kompromisszum mentes 1440p-re ~5070ti/9070xt. 4k-ra 5090 vagy valami még combosabb... Ezért sem veszek 4k-t.
Nem jó a szemem (sőt), de rossz szemmel is jobb a nagyobb felbontás. Aki ismeri mi az SSAA vagy a DL-DSR, az érti mire gondolok, noha nem teljesen pontos analógia, de hasonló elv.
Csak inkább használok 1440p-t jobban kimaxolva, mint 4k-t kompromisszumosan.
A framegen pl szerintem csak a motion blur-nek egy másfajta megközelítése. A motion clarity-t aligha javítja (bár a darabosságot tudja mérsékelni, de ha darabos a kép az rég rossz).
A felskálázás meg szerintem natívban jó, AA-nak. Ha nem natív, akkor már látszik, hogy a képélesség rosszabb. Egy 1440p felskálázott 4k mondjuk valszeg jobban néz ki, mint egy 1440p natív felskálázott, de azért van teljesítmény költsége annak is.Szerintem még nem tart ott a videókártyák és játékok viszonya, hogy a 4k kompromisszummentesen használható legyen. És ez csak rosszabb lesz (lásd borderlands 4).
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Sorozatok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futás, futópályák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Skynet258