Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dewo
aktív tag
-
-
válasz
concret_hp
üzenetére
A lényeg, hogy igyál is...
Amúgy igen, kerékméret, gumi szélesség, peresség és az autó tömege, ezeken múlik.
-
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
biztos kerékméret függő is vagy én nemtom, de ennyit írt, én is csodálkoztam. holnap azért megnézem még1x
de 3ra fújtam mielőtt elindultunk olaszba az biztos, és megnéztem a kútnál mennyire kell mert meg voltunk pakolva.1,6 hdi lomhajószág amúgy, de rákérdeztem bátyámnál hogy vajon hogy forogja le a 200at ha elvileg egy gyenge szar, hát mint utóbb kiderült kicsit belenyúltak azért
-
-
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
vagy nekem vannak mostanában nehéz autók a kezem alatt, vagy rosszul emlékszem, de a kistraktorba 2,4-2,8 megy, a mostaniba meg terheletlenül 2,6 terhelve 3 kell
mondjuk a kistraktor 1,3 emez meg 1,4 tonna. -
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
az volt a gond, hogy egy fos volt a méróje annak amivel felfújtam, meg siettem...

nekem még ilyen szenzor nélküli oldscool autóm van

egyébként konkrétan ma volt először h bekapcsolt az abs a verdában, látszik sokat szoktam vezetni, főleg télen

-
válasz
parandroid
üzenetére
"aztán visítoznak a szenzorok"
Tudom, hogy ritkán jársz balkáni kis országunkban, de szerintem a magyar autópark átlagletkorából az következik, hogy max. az autópark 10%-ában van egyáltalán szenzor...
Amúgy ma közlekedtem picit, az elmúlt 2-3 napban akkora kátyúk lettek több helyen, hogy csak úgy néztem.
Mi lesz itt, ha akár több napig is tél lesz?
Persze az önkormányzatoknak mostantól még annyi pénze sem lesez karbantartani / betömni, mint eddig, hiszen a kormány elvette a pénzt, és lefelezte az iparűzési adót is, mondván, hogy segíteni kell a vállalkozásokat, nem baj, hogy az önkormányzatok legnagyobb bevétele ez volt... a máséval a csalánost ugye.Szóval én azt prognosztizálom, hogy a következő egy évben földutakká alakulnak a pesti utak.
Aztán már nem is kell majd bevezetni a 30-as sebességkorlátozást, meg lesz az magától...
Ez a magyar vidékfejlesztés -
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ahogy @ is írja, az lehet a gond, hogy hidegben összemegy a levegő, melegben meg kitágul. Ha hidegben túlfújod a gumit, az ahogy elkezd melegedni (akár menet közben a súrlódástól egy hosszabb úton, vagy esetleg beállsz vele a fűtött garázsba), az már eldurranthat valamit, aztán az sokba kerülhet. Ezért van az is, hogy amikor megjön a hideg, a népek sorban állnak a kúton a kompresszornál, mert az addig 2,2-es nyomáson használt gumi beesik 2 bar alá, aztán visítoznak a szenzorok. Na most, ha a hidegben beletett 2,2 barból alkalomadtán jobb időben 2,4 lesz, az annyira nem gáz, de ha a 3 barból lesz 3,2-3,3, amikor eleve a 2,0-2,4 a gyári spec, az logikusan végiggondolva nem biztos, hogy egészséges.
p
-
válasz
concret_hp
üzenetére
semmi baja nem lesz. De ha netán hirtelen +10 fok lesz, akkor lehet, hogy hirtelen már 3,5 bar lesz benne a nyomás, és akkor már nehezebb lesz vele menni...
guruljál el 500 métert az omv-hez, és ereszd le.
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem semmi baja nem lesz.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Egy het nem gond, de 2 honap mar bajos lehet (Mustang kerekei meg is sinylettek a nyari allast)
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ja hogy izé' alapvetően abban lehet-e baja, hogy egy helyben áll?
(a pattogósságot éreztem hazafele, de már nem volt kedvem foglalkozni vele), szóval ha úgy áll mondjuk 1 hetet, attól nem sz@rik be a gumi v torzul el v mittomén ugye? (inkább kérdezek, mint hogy 3x annyi meló legyen vele később) -
szia, köszi, sajna nincs olyan állítási lehetőség. A windózban az be volt állítva, hogy nem színes, hanem fekete-fehér, de mégse akarta...
mindegy, vettem patront...@Mikrobi: persze a 3 bár az sok, de télen amúgy mindig fújni kell bele, hiszen a hideg miatt kisebb a nyomás. (Bohr törvény, ha jól rémlik). Nekem pl. tegnap még 2,4 volt, ma már csak 2,2, pedig csak 7 fokkal hidegebb volt. És ilyenkor annyival többet fogyaszt.
Amúgy ma egész nap szirénáztak, annyi baleset volt...
-
Uher
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
jobban kopik a kozepe, illetve ha nagyon tul van fujva elofordul, hogy kevesebb a tapadas.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Így télen nem egy nagy ötlet, pattogósan sokkal jobban csúszik, inkább engedj le belőle.
p
-
concret_hp
addikt
ha valószínűleg sikerült túlfújni az autó első kerekeit (sztem lehet hogy van benne 3bar), abból lehet baj? sz@r volt a mérő

-
Lortech
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
De most tényleg, lehet itt van életed lehetősége, megépíthetnéd az örökmozgódat vagy saját 5G adótornyot vehetnél belőle, te meg elszalasztod.
-
kraftxld
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
-
Marcsello31
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Lézeres nyomtató (:. De am ja. ki van találva, nem véletlenül hogy ezen is pénzt akarnak kersni, sajnos.
Ezen a mai emailemen jót nvettem, kár, hogy kamu "
Szia, Richard Wahl vagyok, 1 800 000,00 USD adományod van. 2018. március 30-án megnyertem az 533 millió dolláros Powerball lottót, amelynek egy részét öt szerencsés embernek és tíz jótékonysági szervezetnek ajánlom fel. E-mail címe nyertesként jött ki. Sürgősen forduljon hozzám kárigényekért." -
miért van az, hogy az itthoni Epson nyomtatóban a színes patron kifogyott, a fekete tele van, de nem enged fekete nyomtatást se?
Ki van ez találva... -
Marcsello31
őstag
Ahoj! Tud valaki Jó iptv szolgáltatást?Eddig a telekomot nézegettem, de hiányoznak a sport csatornák, valamiért az iptv szolgáltatásban nincsenek meg az eurosport csatornák.
Lehet drágább lenne acsomag, ha benne lenne. -
-
-
NoLF
veterán
ha a kábeled támogatja a gyorstöltést akkor menni fog, ha nem akkor nem - gondolom esetedben a nem lesz az aláhúzandó
MÁS:
holnap megyek Kecskemétre, csütörtökön Szegedre - ha esetleg Bpn kellene valakinek valami innen vagy onnan, vagy fordítva, akkor tudok rohangálni ezért-azért -
ToBeY
nagyúr
A micro USB kábel képes a gyorstöltésre?
Mert a telefonomhoz vettem egy b*szó töltőfejet,de nem vált gyorstöltésre a telefon.
Lehet a gyári kábel nem támogatja ezt? -
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
mivel régi fostos gáztűzhelyünk van gázsütővel egyelőre, ezért 200 körül - a "rendes" pizzához magasabb hőfok kellene.
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
hamu es gyemant egyutt meg jobb
-
lenox
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=jsxroTt9IhY
Itt van 40 mukodo, tesztelt megoldas.
-
Spet
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Hamuelem, citromelem, krumplielem a kémiai folyamat (galvanizáció) miatt működnek.
-
Marcsello31
őstag
HA csak nincs egy elem el rejtve a ventinlátorban vagy nem látható dologtól műküdik, én annó ezt megpróbáltam, nem megy, mert nem tud forogni, beáll az állandóság. Rengeteg fake videó van erről. És azok akik ezt csinálják a nézettségért csinálják meg a pénzért.
Minél többen nézik meg, annál jobb nekik. én még mindig az általam belnket videóban hiszek. Persze mehet ez is de nem hinném. Viszont a hamu elem működik.

Mi lenne, ha 10 dbot csinálnék ebből, és telefont töltenék fel vele?
[link]A Hamulámpa összeépítése lépésről lépésre.
Az alumínium vissza adja azt az energiát amit a készítése során közöltünk vele.
Egyik része elektromos ,másik része hő formájában nyerhető ki.
A lámpa 3 hónapig folyamatosan világít ,használható fényként .Utána csökken egy kicsit a fényereje.Az alumínium felületen egy szigetelő kő réteg alakul ki ezt kell lekaparni és utána megnedvesíteni a hamut.És tovább működik.Több hónapos rövidzárlat sem árt neki ,nem merül le.
Élettartama :alumínium vastagságától és a hamu lúgosságától függ 3-50-500 hónap. -
Spet
addikt
Mert valaki már pár mágnessel, egy ventilátorral, és egy feszültség átalakítóval, gyors töltőt készített.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
hát ez hiánypótoló volt, még nekem is, köszönjük.
Ui. még a tanárúr is a p*nára gondol...

-
kraftxld
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Bölcsekköve, örökélet, ingyensör ugyanitt?
Vagy ez csak a like and subscribe után jön?
-
Marcsello31
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Jolvan megpróbálni meg lehet, max a kukában végzi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
LOL! Feldobtad az estémetmegint. vicces.
-
concret_hp
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére

-
FehérHolló
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
4 percig minden trükk nélkül forog.
Komolyan mondtam, hogy ha ki akarod próbálni, először szedd le a CD-ről a fém réteget.
-
Marcsello31
őstag
Feldobtátok az estém köszi. Ezért cserébe holnap építek egy mini részecskegyorsítót és megsütöm vele a földet, "szalonnát'
.
Most vagy az van, hogy el van dugva egy nagyon pici motor, amit nem látunk, vagy egy elektro mágnes, vagy távolról kap áramot "vezeték nélkül, DE ha jól láttam két oldalt mintha drótok lennének kifelé vezetve ami előre megbillenti a kerék hajtó mágnest nem? Még a mágnesesség hatása előtt...?! A videókat lementettem."Először azért marjad le a CD-ről az alumíniumot/aranyat, különben kevésbé fog örökké forogni." persze mindenféleképpen.
Nehogy elégjen pörgés közben...
."Honnan tudod hogy nem lesz belőle fekete lyuk?!" Nem tudhatjuk még nem próbáltuk ki
.
Azzal tutokbabrálni amim van, az meg nem sok, de kicsiben szeretném megoldani,
Nem kel nekem hogy 100al pörögjön, kezdetben elég ha megy.
VAgy videó edited videó és szimplán csalás mint a többi."ezen jót nevettem Ezt már áltisk negyedikben megoldottuk a hurkapálcára tűzött papírkígyóval. Az is örökké pörög, csak ne vedd le a radiátorról. "
fekete lyuk afekete fejekben szokott lenni nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Honnan tudod hogy nem lesz belőle fekete lyuk?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FehérHolló
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Először azért marjad le a CD-ről az alumíniumot/aranyat, különben kevésbé fog örökké forogni.
emvy: nem árt vele senkinek, ha kipróbálja.

-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerinted lesz belőle Nobel-díj? Az összes fizikai elméletet újra kell írni emiatt. Fantasztikus, hogy pont egy Youtube-ernek sikerült ez a dolog. Remélem nem fogja elhallgattatni az olajlobbi.
-
Marcsello31
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
A sütővel 1ütt azóta
-
Marcsello31
őstag
Szerinted sem ugye? Próbálom értelmezni a dolgot, és egy kapcsolási rajzot összerajzolni az elkészítéséhez. HA igaz amit látunk, akkor:
zseniális ahogy megoldotta a srác, pont a holtpontnál löki tovább az a biszbasz, izé,
ezáltal a mágnes meg pluszban meglöki, de mi irányítja a mágnest az átbillenéshez? A drót? a youtube profilján van magyarázat, és ez a végtelenségig így el tudna forogni, mert ugye pont úgy van megoldva, ne tudjon megállni. -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerintem nincs csalas, ez valodi orokmozgo, ingyen energia.
-
Marcsello31
őstag
Szerintetek hol lehet a csalás?
[link] Keresem de nem találom, eletkro mágnes? -
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
igen, sűrűbb, "jobb", ízletesebb, drágább. amint ToBeY írta ő aldiba/lidlbe megy, ott meg nincs, ezért ajánlottam azt.
egyébként mi szószokba nem rakunk passatat, abba canned chopped/peeled tomatoes megy mert mi úgy szeretjük.
hacsak nem nyár van mert akkor a sajátunk, megforralva lebőrözve aztán szépen lepasszírozva... de ez most nem jöhet szóba, mert tél van.cirio és társai jelenleg nem jöhetnek szóba, főleg mert nincs munkánk és bevételünk, de nekünk alapból nem túl híg és épp elég jó az aldi/lidl passata is, mert számunkra a pizzára jó, íze nem rossz, nem csinál savat, és harmadannyiba kerül mint egy márkás (és nyilván minőségibb) cucc. régen csak ilyesmiből főztem/főztünk, aztán jött a házprojekt stb, és szép lassan lejjebb adtunk az ilyen flancolásokból
de még bőven maradt miből leadni így is.valamelyik nap pl. lidlben találtam mezei extra dry chardonnay pezsit ("blanc de blanc") 995 ft-ért az "eredeti" 1299 helyett.
régebben 1299ért habzóbort sose vettem volna, most meg megvettem ezt ennyiért. megittuk, ízlett, nem csinált savat, nem fájt tőle a fejünk másnap, tehát lehet, hogy volt benne szőlő...
ennyi erővel akár vehetünk ebből ismét, mert a laurent&perrier kifogyott, a moet&chandon snassz, a dom perignon utolsó évjáratai elég karcosak, rendes pezsgőt meg úgysem tudsz megfizetni, akkor mit szarakodjunk?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
A szolgáltatás is elég jó.
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mint a viccben.
Nyuszika: Tudod mit medve? Akkor baszd meg a porszivodat!

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
nyomassad, abból élnek h jó az image-ük
-
FehérHolló
veterán
Egy kiflis kiszállító leparkolt egy szűk kereszteződés közepén, kiszállt, elindult a csomaggal, majd amikor elkezdem nagy ívben kikerülni (semmi duda, vagy egyéb agresszió részemről), hogy be tudjak fordulni, nekitámadt az autómnak azt ordibálva, hogy "valami baj van tesó?".
Komolyan gondolkodom rajta, hogy jelentem a kifliseknél... -
NoLF
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
jövök, de rendet épp nem vágok, csak elmondom mi hogy csináljuk - természetesen ez mind ízlés dolga.
az állagot mindenképp egy normális passata fogja megközelíteni, ezt nem kell darálni, turmixolni vagy hámozni meg vágni meg bohóckodni vele

szóval passata, nyilván a minőségibb jobb, de sokszor mi is aldis vagy lidl-ös verziót használunk, ezeken a helyeken is van dobozos, valami 169 ft-ért...a mennyiség majd kiderül, mi nem használunk fel egy dobozt egy tepsi pizzához - a pizzának nem az a lényege, hogy tocsogjon a szószban. ha focaccia, akkor már mehet rá több nyilván, de arra is mehet kevés, ha inkább a tészta ízét akarod érezni - ezért mondom, ízlés dolga.
tehát teszem azt fél doboz passata, bele két evőkanál RENDES olívaolaj, egy csipet só, két nagy csipet oregano, és ha nincs nápolyi haverod a környéken aki ezért pofánverne, akkor rakhatsz bele egy pici apróra zúzott fokhagymát, vagy akár egy csipet fokhagymapelyhet/fokhagymaport a friss helyett.
cukrot felejtsd el, bazsalikomot ha akarsz akkor csak frisset rakj bele, a szárított nem okés.
kész vagyunk. ha sok lett a szósz, (mert mint mondtam, nem kell összeokádni vele a pizzát, csak szép vékonyan kenni, hogy alatta simán átlátszódjon a tészta - de a feltéteket sem kell eltúlozni!) akkor főzz 10deka spagettit, keverd bele a szószt, és edd meg, míg sül a pizza

-
b+, most megint éhes lettem.
miattatok..
-
Lortech
addikt
Annyira kell sűrű legyen csak, hogy ne másszon le a tésztáról és ne áztassa el, kb. ilyen masszívabb kecsap állag. Ha a konzervet nem higítod fel rendesen, akkor az a nyers keserű konzerv íze megmarad, csipet cukor javít a konzerv ízen. Az se mindegy, mennyit teszel rá. Nehéz elképzelni, ha rendesen raksz rá, nem egy átlátszó filmrétegnyit, akkor ráég. Én kb 2-2,5 decit rakok egy tepsinyi lapra. Meg attól is függ, meddig sütöd és milyen hőfökön, ill. hogy mennyire van betakarva még feltéttel. Normálisan nagyrészt sajt vagy egyéb fedi, azért se nagyon tud megégni.
-
bugizozi
őstag
Pizzaszósz recept (pizzavas.hu)
Hozzávalók
Egész paradicsom konzerv (pl Cirio aprított paradicsom 400 g)
Kevés só és bors
(fokhagyma bazsalikom opcionális)
Elkészítés
Turmixoljuk össze az összetevőket botmixerrel a konzervdobozban és kész is.Régóta így csinálom, egyszerű, gyors, finom.
-
bugizozi
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
felhívtam őket, 5 munkanap
-
Lortech
addikt
Nem vagyok szakmabeli, még olasz feleségem sincsen, de nemár, egy pizzaszószt hogy lehet elrontani.
Főzés nélküli 2 perces, téli változat 1 közepes méretű pizzára: kis konzerv sűrített paradicsom fele kb., 1-2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva (nem nyomva), csipet cukor és só, oregánó, annyi víz, hogy krémes állagú legyen, ne follyon le a tésztáról, ill. én szoktam 1-2 kanál olívaolajat és bazsalikomot is tenni bele.
Van, hogy robotgéppel beleküldök még egy pár szárított paradicsomot is, az ellensúlyozza a konzerv vackot.
Ha van jó paradicsomleved, akkor a sűrített paradicsom és a víz értelemszerűen kiváltható.
Persze ha van jó minőségű paradicsomod meg marha sok időd, akkor frissből készíteni a legjobb. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha rendelek egy terméket a Media Martk weboldalán személyes átvétellel, és megérkezik, onnantól hány napom van átvenni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon X Elite 32/1TB FHD+ 22Hó Gar
- Samsung Odyssey LS49CG954SU OLED Monitor
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de 3ra fújtam mielőtt elindultunk olaszba az biztos, és megnéztem a kútnál mennyire kell mert meg voltunk pakolva.

Nehogy elégjen pörgés közben...