- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
75500 - 75401
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
hát ez mehetne aláírásba is, Öveges doktor úr!

-
EQMontoya
veterán
egyébként brazil kollegám mondja, hogy tud lenni 100% feletti páratartalom, amikor már nappal is súrolja a 100%ot és estére lehűl picit a levegő... na akkor nem szárítasz meg semmit, igaz legalább 25 fok alá nem megy a hőmérséklet 1 hónapig

Azert a fizikat ne basszuk meg, pls.
A 100% azt jelenti, hogy a levego nem tud tobb vizet megkotni, ennel adott homerseklet mellett nem lehet magasabb.Ha ezt elkezded huteni, akkor nem 120% lesz, hanem elkezd kicsapodni. Ezt lathatod itthon is, hajali harmatnak hivjak.
-
fokukac
nagyúr
egyébként brazil kollegám mondja, hogy tud lenni 100% feletti páratartalom, amikor már nappal is súrolja a 100%ot és estére lehűl picit a levegő... na akkor nem szárítasz meg semmit, igaz legalább 25 fok alá nem megy a hőmérséklet 1 hónapig

nem kötelező a trópusokon élni...
Amúgy a csajom, mikor fürdik, olyan gőzfürdőt csinál, hogy konkrétan felhőképződés, majd eső zajlik a fürdőszoba-ablakban, ahogy jön be a hideg levegő... -
concret_hp
addikt
Mert ez relatív páratartalom. És a hideg levegő 57%-os relatív páratartalma is kevesebb párát jelent, mint a szobahőmérsékletű levegő 30%-osa...
Ui. ezt egy órája írtam, csak nem ment el valamiért. na mindegy.
Einstein=mc2, tanulmányozd az alábbi görbét, ez a levegő max. pára-kapacitása. Ezek abszolút értékek. A relatív páratartalom ennek a maximumnak a százaléka.
A 0 fokos levegőben max. 4,8 g pára lehet köbméterenként, a 10 fokosban 9,4 g, a 20 fokosban pedig 17,3 g, és így tovább. Tehát a hideg levegő általában szárazabb, mint a meleg.

-
lenox
veterán
Tehát ha jól értem és következtetek, akkor a lakáson belüli levegő páratartalom/hőmérséklet aránya sosem lehet kisebb (és most csak a természetes szellőztetést vesszük figyelembe), mint a kinti levegő pára/hőmérsékleté. Illetve, ha kellően hosszú ideig van a szellőztetés, ugye akkor egy idő után már nem változik a mérőeszközön feltűntetett értékek, akkor nagyjából kiegyenlítődött a "szárazság" kint és bent, azaz becsukhatom az ablakokat.
levegő páratartalom/hőmérséklet aránya
Ez egy hasznalhatatlan fogalom. Ha telen szelloztetsz, beengeded a kinti hideg levegot, felmelegited, melegen a relativ paratartalma jo alacsony lesz. -
fokukac
nagyúr
Úgy, hogy kint nem nagyobb a páratartalom, hanem kisebb
Adatok a felső képen:
Kint: 3,9 Celsius fok hőmérséklet / 57 % páratartalom
Bent: 24,8 Celsius fok hőmérséklet / 42 % páratartalom57 > 42...
Adatok az alsó képen:
Kint: 4,5 Celsius fok hőmérséklet / 58 % páratartalom
Bent: 22,1 Celsius fok hőmérséklet / 33 % páratartalom.58 > 33...
Tudomásom szerint ezek az időjárásállomások nem két külön, hőmérséklet-pára kapacitás alapján nézik a kinti és benti páratartalmat, hanem összevethető ez a két adat. Ettől még lehet mérési hülyeség/megbízhatatlanság a dolog persze.
Mert ez relatív páratartalom. És a hideg levegő 57%-os relatív páratartalma is kevesebb párát jelent, mint a szobahőmérsékletű levegő 30%-osa...
Ui. ezt egy órája írtam, csak nem ment el valamiért. na mindegy.
Einstein=mc2, tanulmányozd az alábbi görbét, ez a levegő max. pára-kapacitása. Ezek abszolút értékek. A relatív páratartalom ennek a maximumnak a százaléka.
A 0 fokos levegőben max. 4,8 g pára lehet köbméterenként, a 10 fokosban 9,4 g, a 20 fokosban pedig 17,3 g, és így tovább. Tehát a hideg levegő általában szárazabb, mint a meleg.

-
lenox
veterán
A "száraz" szó nincs jól definiálva.
> a kint 3,9°C melletti 57% pára az azt jelenti, hogy szárazabb a levegő, mint a benti 24,8°C 42% pára
Azt jelenti, hogy ha a kinti levegőt felmelegíted 24.8 fokra, akkor az onnantól nem 57%-os lesz, hanem jóval kevesebb. Tehát ha kint szárítasz ruhát, akkor az nem fog gyorsan száradni, de a bőröd mellett felmelegedő levegő relatív páratartalma nagyon alacsony lesz, ezért ki fog száradni a bőröd.
a bőröd mellett felmelegedő levegő relatív páratartalma nagyon alacsony lesz, ezért ki fog száradni a bőröd.
Hosszabb ido alatt, ami a kiszaradashoz kene szerintem lehul az ember bore, igy nem melegiti fel a levegot.
-
e=mc²
őstag
> a kint 3,9°C melletti 57% pára az azt jelenti, hogy szárazabb a levegő, mint a benti 24,8°C 42% pára
Azt jelenti, hogy ha a kinti levegőt felmelegíted 24.8 fokra, akkor az onnantól nem 57%-os lesz, hanem jóval kevesebb. Tehát ha kint szárítasz ruhát, akkor az nem fog gyorsan száradni, de a bőröd mellett felmelegedő levegő relatív páratartalma nagyon alacsony lesz, ezért ki fog száradni a bőröd.
Tehát ha jól értem és következtetek, akkor a lakáson belüli levegő páratartalom/hőmérséklet aránya sosem lehet kisebb (és most csak a természetes szellőztetést vesszük figyelembe), mint a kinti levegő pára/hőmérsékleté. Illetve, ha kellően hosszú ideig van a szellőztetés, ugye akkor egy idő után már nem változik a mérőeszközön feltűntetett értékek, akkor nagyjából kiegyenlítődött a "szárazság" kint és bent, azaz becsukhatom az ablakokat.
-
emvy
félisten
-
e=mc²
őstag
Tehát azt mondod, hogy a kint 3,9°C melletti 57% pára az azt jelenti, hogy szárazabb a levegő, mint a benti 24,8°C 42% pára? (én ebben kételkedem)
miközben kint esik (esett) az eső...
-
Tim82
félisten
Adatok a felső képen:
Adatok az alsó képen:
Tudomásom szerint ezek az időjárásállomások nem két külön, hőmérséklet-pára kapacitás alapján nézik a kinti és benti páratartalmat, hanem összevethető ez a két adat. Ettől még lehet mérési hülyeség/megbízhatatlanság a dolog persze.
fokukac:
Sztornó, amit írtam, újra végiggondolva - én nem voltam elég figyelmes.

-
bobsys
veterán
Csak hulye amerikai csartot talatam
-
Tim82
félisten
Adatok a felső képen:
Adatok az alsó képen:
-
fokukac
nagyúr
Kíváncsi vagyok egy jelenségre, kérlek segítsetek megérteni. Adott egy vályogház, amelyet kell szellőztetni időnként a pára miatt. Van egy "időjárásállomás", amely az alábbi értéket mutatja szellőztetés előtt:
Szellőztetés után:
Ha kint nagyobb a páratartalom, mint bent, akkor miért tud csökkenni a benti pára a szellőztetéssel, miközben a benti hőmérséklet is csökken?
Nyáron, amikor kint 50-60% páratartalom volt 30°C mellett, akkor bent semmilyen körülmények között nem ment a pára 50-60% alá, miközben bent volt 23-26°C. (nincs légkondi) Azaz nyáron nem ment a kinti páratartalomnál lejjebb a benti pára mennyisége, télen meg igen.Köszi
Úgy, hogy kint nem nagyobb a páratartalom, hanem kisebb. Mert a levegő pára - kapacitása a hőmérséklettől függ. A hideg levegő sokkal kevesebb párát tud megtartani, mint a meleg.
Tehát igazából szárazabb.
És igen, igazából ezért szellőztetünk...
-
e=mc²
őstag
Kíváncsi vagyok egy jelenségre, kérlek segítsetek megérteni. Adott egy vályogház, amelyet kell szellőztetni időnként a pára miatt. Van egy "időjárásállomás", amely az alábbi értéket mutatja szellőztetés előtt:
Szellőztetés után:
Ha kint nagyobb a páratartalom, mint bent, akkor miért tud csökkenni a benti pára a szellőztetéssel, miközben a benti hőmérséklet is csökken?
Nyáron, amikor kint 50-60% páratartalom volt 30°C mellett, akkor bent semmilyen körülmények között nem ment a pára 50-60% alá, miközben bent volt 23-26°C. (nincs légkondi) Azaz nyáron nem ment a kinti páratartalomnál lejjebb a benti pára mennyisége, télen meg igen.Köszi
-
concret_hp
addikt
Ez ilyen öreg szokás, hogy többet mondasz...
A nagyapám már egy éve is azt mondta, hogy 90, pedig csak tegnap lett annyi.
@Mikrobi: tegyük hozzá, hogy a csávó az ájpedjén írta a gránitszilárdságú alkotmányt, a 'zasszony volt a főbírónő,
de most már éppen alkotmánybíró. Amúgy rohadtul leszarom, hogy milyen az irányultsága, tényleg, de hogy lehet ennyire amatőr, hogy így, és itt... Ez hihetetlenül nagyot szólt. Még az amcsi filmekben is mindig megy a nemzetbiztonsági átvilágítás, nem hiszen, hogy ilyenekre nincs...@absztinens Mikrobi: Majd jól odamegyünk, és jól megisszuk a boraitokat. Inkább kárba vesszen, mint pocsékba..!

öregek úgy nyomják hogy a kilencevenedikben van gyakorlatilag a 89. születésnap másnapjától

remélem legalább akkora forma, mint a szigetes csajozós bácsi

-
ToBeY
nagyúr
-
csapos2
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Vajon hol tudnék venni ilyen classic radiátorra tehető párásítót kerámiát, amibe vizet kell tölteni?
-
csapos2
addikt
@Mikrobi: tegyük hozzá, hogy a csávó az ájpedjén írta a gránitszilárdságú alkotmányt, a 'zasszony volt a főbírónő,
de most már éppen alkotmánybíró. Amúgy rohadtul leszarom, hogy milyen az irányultsága, tényleg, de hogy lehet ennyire amatőr, hogy így, és itt... Ez hihetetlenül nagyot szólt. Még az amcsi filmekben is mindig megy a nemzetbiztonsági átvilágítás, nem hiszen, hogy ilyenekre nincs...@absztinens Mikrobi: Majd jól odamegyünk, és jól megisszuk a boraitokat. Inkább kárba vesszen, mint pocsékba..!

Remélem ilyet én is fogok még tudni mondani. Kukackám te fent vagy a térképen?
-
fokukac
nagyúr

-
csapos2
addikt
Csak azt tudom, hogy te csak egy csacsi vagy, én meg egy mániákusan depressziós robot. Már attól megfájdul a fejem, ha megpróbálok a te szinteden gondolkozni. *
p
* nem pontos idézetA csacsi, ha szabad kérnem.
Hol lehet ezidőtájt a moderátorok agyára menni?
-
parandroid
félisten
Csak azt tudom, hogy te csak egy csacsi vagy, én meg egy mániákusan depressziós robot. Már attól megfájdul a fejem, ha megpróbálok a te szinteden gondolkozni. *
p
* nem pontos idézet -
csapos2
addikt
Nem tudom feltűnt-e, de a fejed majdcsak nagyobb mint a tested. Egy ekkora golyóban csak van némi tárolóegység, ami még ép. Koncentrálj.
-
parandroid
félisten
-
csapos2
addikt
Elgondolkodtam az életről (a világmindenségről, meg mindenről), és arra jutottunk a zasszonnyal, hogy a vacsihoz megittuk a maradék bort a hűtőből. Tudom, tudom, arab csirkéhez spätburgundi, pfujj. Már csak olyan 8-10 üveggel van itthon a borospolcon (van ám olyanom is!), de némelyik évek óta ott figyel, szerintem kibírja még egy darabig.
p
Laknál csak közelebb, nem volna ennyi borod. Mire jutottál a mindenről?
-
parandroid
félisten
Elgondolkodtam az életről (a világmindenségről, meg mindenről), és arra jutottunk a zasszonnyal, hogy a vacsihoz megittuk a maradék bort a hűtőből. Tudom, tudom, arab csirkéhez spätburgundi, pfujj. Már csak olyan 8-10 üveggel van itthon a borospolcon (van ám olyanom is!), de némelyik évek óta ott figyel, szerintem kibírja még egy darabig.
p
-
csapos2
addikt
Különben miért innám?

Ha csak szomjas vagyok, akkor vizet iszok. Vagy edzés közben, után izotóniás löttyöt, bár abból is igyekszem olyat, aminek normális íze van, de ezeknél pont nem szempont.Épp elég nehéz naponta a megfelelő mennyiségű (legalább olyan 3 liter) folyadékot bevinni, nemhogy még az alkohollal ki is hajtsam magamból - hogy az egyéb káros hatásait ne említsem. Pozitív meg nem nagyon van. Ízekre elég igénytelen vagyok, hülye meg tudok lenni magamtól is.
Gaborbol: Érdemes megemlíteni még az eddigi, már eddig is épp elég pikáns aprósággal tűzdelt sztorihoz kapcsolódó azon kis színest, hogy az illető ereszen menekülős perverz bácsi (ex) felesége volt az első számú furkósbot a fidesz kezében a bíróságok függetlenségének szétverèse közben.
p
Milyen káros hatásokról beszélsz?
Ma rádöbbentem, hogy 45 éves vagyok. Kb. fél éve valaki rákérdezett mennyi idős vagyok, 46-ot feleltem. Egészen a mai napi ebben a tudatban éltem, majd ma megvilágosodtam. Nyertem magamnak egy évet. Ügyes kis csacsi vagyok ugye?
-
parandroid
félisten
Különben miért innám?

Ha csak szomjas vagyok, akkor vizet iszok. Vagy edzés közben, után izotóniás löttyöt, bár abból is igyekszem olyat, aminek normális íze van, de ezeknél pont nem szempont.Épp elég nehéz naponta a megfelelő mennyiségű (legalább olyan 3 liter) folyadékot bevinni, nemhogy még az alkohollal ki is hajtsam magamból - hogy az egyéb káros hatásait ne említsem. Pozitív meg nem nagyon van. Ízekre elég igénytelen vagyok, hülye meg tudok lenni magamtól is.
Gaborbol: Érdemes megemlíteni még az eddigi, már eddig is épp elég pikáns aprósággal tűzdelt sztorihoz kapcsolódó azon kis színest, hogy az illető ereszen menekülős perverz bácsi (ex) felesége volt az első számú furkósbot a fidesz kezében a bíróságok függetlenségének szétverèse közben.
p
-
gaborbol
őstag
Tegnap este en is kaptam par uzenetet itteni szuletesu kollegaktol meg ugyfelektol ugy, hogy eleg nagyot szolt.
A mesekonyv tepkedos holgy... a masokat nemi hozzatartozas miatt kirekeszto torvenyek elfogadasa utan szinten jott par kerdes. Nem alszentkedes volt, mert a demokracia szetverese, a lopas itt is nyelgazon megy. -
lenox
veterán
Ha megtudod, hogy én még sörből is csak alkoholmentest iszok, szerintem lemondasz rólam.
p
Es azok izlenek?
-
parandroid
félisten
Lehet, hogy ha izlesednek megfelelot talalnal, akkor meginnad. Erteni nem szukseges hozza, kezdetnek eleg a nyitottsag, aztan ami tetszik az tetszik.
En franciabol meg igazan izlesemnek megfelelot nem talaltam, persze nem is kerestem annyira, mert tularazottak. Argentina, Chile fele szoktam probalkozni, azok bejonnek. Nincs annyira megszigoritva, mint Europaban, akar Magyarorszagon, meg nem is sznoberia, mint a franciaknal.
Ha megtudod, hogy én még sörből is csak alkoholmentest iszok, szerintem lemondasz rólam.
p
-
lenox
veterán
1. Mert úgyse iszom meg.
2. Nem értek hozzá.
3. Elvileg ez se szar (valami francia palackozású újburgundi, de ajándékba kaptuk).p
Lehet, hogy ha izlesednek megfelelot talalnal, akkor meginnad. Erteni nem szukseges hozza, kezdetnek eleg a nyitottsag, aztan ami tetszik az tetszik.
En franciabol meg igazan izlesemnek megfelelot nem talaltam, persze nem is kerestem annyira, mert tularazottak. Argentina, Chile fele szoktam probalkozni, azok bejonnek. Nincs annyira megszigoritva, mint Europaban, akar Magyarorszagon, meg nem is sznoberia, mint a franciaknal.
-
parandroid
félisten
-
lenox
veterán
Na, arra várhatsz egy darabig. Bár idén már a második üveg bort nyitottam épp a napokban, de tartok tőle, hogy ez is az előző üveg sorsára jut, és megromlik a hűtőben...
Amúgy friss sajtóértesülések szerint szükség lesz még egy módosításra, a ‘meztelenül’ szót is bele kell emelni a szövegbe.

Szerk.: Amúgy szerintem ilyet részegen sem tudnék kitalálni, ez annyira tökéletesen kerek sztori.
p
Miert nem veszel valami jo bort?
-
EQMontoya
veterán
Valamit megint alkotott a lelkes PH fejleszto csapat, mert tegnap ket chrome tabom is rendkivul sok cpu-t zabalt (ami gy i7-8850H-n azert megsuvegelendo teljesitmeny), kiderult, hogy mindketto a PH volt.
Nade anno kiirtak, hogy nem fizetnek brutto 500-at, mit varunk?

-
ToBeY
nagyúr
-
Pttypang
veterán
Az alairasod nagyon jol all a kep alatt.
-
concret_hp
addikt
várd meg a terelő szöveget

ez kész

-
concret_hp
addikt
Na, arra várhatsz egy darabig. Bár idén már a második üveg bort nyitottam épp a napokban, de tartok tőle, hogy ez is az előző üveg sorsára jut, és megromlik a hűtőben...
Amúgy friss sajtóértesülések szerint szükség lesz még egy módosításra, a ‘meztelenül’ szót is bele kell emelni a szövegbe.

Szerk.: Amúgy szerintem ilyet részegen sem tudnék kitalálni, ez annyira tökéletesen kerek sztori.
p
várd meg a terelő szöveget

-
parandroid
félisten

p
-
bobsys
veterán
A ‘droggal a tatyójában’ rész kimaradt, az később jött hozzá. Na nem baj, majd egy 2/3-os módosítással...
p
Jahogy az az volt, most mar ertelmet nyert a hozzaszolasod. Eddig az hittem, hogy csak reszeg vagy.
-
parandroid
félisten
-
bobsys
veterán
Elmentunk edzeni a fiuval es mondja a masik magyar, hogy Szajer Jozsi megprobalta kiengedni a gozt Brusszelben csak most lebukott?
-
fokukac
nagyúr
“Az apa férfi, az anya nő, jelen alkotmány megalkotója diplomáciai mentességére hivatkozva az ereszen át menekül brüsszeli orgiák után.”
Szerintem aranyos sztori.
Szerk.: Bedének amúgy minden szavával egyetértek: [link] .
p
Hát ezen a mai mém-áradaton én nagyon jól szórakoztam...
Legalább a magyarok humora a régi. -
csapos2
addikt
Nem ígérem, hogy jó leszek. Igazából nincs is hozzá kedvem.
Ez neked szólt, csak elbénáztam. Nem hiszem, hogy csak az idő hiánya a magyarázata ennek a temetői hangulatnak itt.Meg is találtam a képet az adatlapomról. Csak már nem igazán rémlik miféle ámokfutást rendeztem.
Boci: Abban a korban még én is elfetrengtem egy akkora ágyon másodmagammal.
-
Vérboci
addikt
-
csapos2
addikt
-
Vérboci
addikt
irigylem a problémáidat

-
csapos2
addikt
Nem ígérem, hogy jó leszek. Igazából nincs is hozzá kedvem.
Boci: A saját nevedben nyilatkozz. Én gyermek vagyok mindmáig. Mennyi idős is egyébként a társaság? Ahogy kivettem szemérmetlenül fiatalok ide nem írkálnak.
Miért ragad annyira a fika és ami jobban érdekelne, mitől?
-
parandroid
félisten
Basszus, legalább a saját EP képviselőiknek szólhattak volna, hogy ne olvassák el a Meseország mindenkié című könyvet...
“Az apa férfi, az anya nő, jelen alkotmány megalkotója diplomáciai mentességére hivatkozva az ereszen át menekül brüsszeli orgiák után.”
Szerintem aranyos sztori.
Szerk.: Bedének amúgy minden szavával egyetértek: [link] .
p
-
FehérHolló
veterán
Basszus, legalább a saját EP képviselőiknek szólhattak volna, hogy ne olvassák el a Meseország mindenkié című könyvet...
-
Vérboci
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
csapos2
addikt
-
csapos2
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
csapos2
addikt
-
fokukac
nagyúr
sötétlelkű szerintem már megfagyott, hisz odaát már vagy -3 van.
nálunk a cégnél fogta magát a főnökasszony, kiment műfáért, és feldíszítette a picsába.
én itthon még nem láttam olyat, aki szenteste előtt díszít, angliában viszont nem láttam olyan angolt, aki szentese díszít, nem pedig vagy 2-3 héttel korábban.
de az olasz feleségem is aszondja, hogy náluk nem szenteste díszítenek, hanem előbb. mi ezt úgy bekkeljük ki, hogy sosincs fa

"nálunk a cégnél fogta magát afőnökasszony, kiment műf%szért, és feldíszítette a picsába."
Kicsit félreolvastam :
-
csapos2
addikt
-
NoLF
veterán
akkor időd az akad ezek szerint
-
csapos2
addikt
Hogy még mindig ott... kitartó fajta..
Jó dolog ez a fórum itt, el is feledtem már. Éppen most egy 2007 karácsonyán íródott régi Off-ot olvasgatok. Nem is gondoltam volna, hogy valamikor is lehetőségem lesz ilyen módon időutaznom.
Köszönöm a vezetőségnek a lehetőséget.
-
NoLF
veterán
-
csapos2
addikt
nálunk a cégnél fogta magát a főnökasszony, kiment műfáért, és feldíszítette a picsába.
én itthon még nem láttam olyat, aki szenteste előtt díszít, angliában viszont nem láttam olyan angolt, aki szentese díszít, nem pedig vagy 2-3 héttel korábban.
de az olasz feleségem is aszondja, hogy náluk nem szenteste díszítenek, hanem előbb. mi ezt úgy bekkeljük ki, hogy sosincs fa

Nem vagyok hajlandó - mert lusta vagyok - kikeresni hol van. Hol odaát van?
Opsz, el is felejtettem, havazik. 8)
-
NoLF
veterán

-
csapos2
addikt
Kérdés. Kik azok akik a közelgő ünnep ékes kellékét korábban díszítik mint 24.-e, vagy esetleg már meg is tették és kik azok akik régiesen csak a Szent Estén díszítenek fát?
És hol van a sötétlelkű is?
-
EQMontoya
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Az igazi user ott segít ahol tud
-
csapos2
addikt
Gondolom ez most legalább akkora örömmel töltötte el, mint a mi biztatásaink. ;-]]
Mellékesen megjegyezném, hogy holnaptól december lesz. Amennyiben a Télapó nem tolja ide arcocskáját, fel kell keresnem és testüregmotozást kell végeznem a plüssállatain.
-
ToBeY
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
parandroid
félisten
-
csapos2
addikt
Mit játszik ott?
kraftxld: A törött kijelzőt szar nézni. ;-[
NoLF: Egyem azt a kis kinyiffanós képed, szeretem az efféle hozzáállást. ;-]]
-
NoLF
veterán
-
kraftxld
félisten
Yeah, ma megjött az emag-tól rendelt 65-ös LG TV, törött képernyővel...
-
parandroid
félisten
-
csapos2
addikt
-
7
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
-
csapos2
addikt
Üzenet írás közben feldobott nekem egy olyat, hogy minden képem. Meg lehet tudni, hogy egy adott képet hova töltöttem fel annó?
-
csapos2
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
7
addikt
-
csapos2
addikt
-
NoLF
veterán
-
csapos2
addikt
Hogy mit kértél a Jézuskától nem érdekel. :-]
Milyen széles ez, 140? Mert ha igen, akkor még nagy a l’amour. -
Vérboci
addikt
-
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
-
csapos2
addikt
ja, hát persze. nem gondoltam, hogy nekilátsz eme kései órán

szóval:
400g liszt
fél csomag sütőpor
1 tk só
2 ek joghurt
3 ek olivaolaj
150 ml vízlisztet, sütőport, sót elkeverni, aztán hozzá a joghurt, olaj és a víz.
rugalmas tészta lesz.
én 8 részre osztottam, gombócoztam, aztán sodrófával 2-3mm vastag köröket nyújtottam.
150-160 fokos olajban pikk-pakk kisütjüknem lesz a világ legjobb lángosa, de 15 perc munkával bőven 80%-os
Köszönöm! Ki fogom próbálni.
Most pedig játszunk! Volt már olyan játék itt, kinek milyen a szobája, hol alszik? Természetesen képpel illusztrálva. Rajta rajta, csak szépen sorban, ne tolongjatok.
Este megnézem, ki volt ma a legügyesebb.
-
fokukac
nagyúr
-
7
addikt
-
bitpork
nagyúr
-
Vérboci
addikt
-
fokukac
nagyúr
én csirkemellet, berni kolbászt és virslit grilleztem a teraszon, mert annyira háziasch vagyok.
De elég finom is volt. -
Vérboci
addikt
ja, hát persze. nem gondoltam, hogy nekilátsz eme kései órán

szóval:
400g liszt
fél csomag sütőpor
1 tk só
2 ek joghurt
3 ek olivaolaj
150 ml vízlisztet, sütőport, sót elkeverni, aztán hozzá a joghurt, olaj és a víz.
rugalmas tészta lesz.
én 8 részre osztottam, gombócoztam, aztán sodrófával 2-3mm vastag köröket nyújtottam.
150-160 fokos olajban pikk-pakk kisütjüknem lesz a világ legjobb lángosa, de 15 perc munkával bőven 80%-os
Új hozzászólás Aktív témák
-
75500 - 75401
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Yettel topik
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+++ OLED 3év Prémium GAR
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig csak most tért vissza, oly hosszú idő után...