- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Ehhez azért az is társul hogy a munkavállalót rendesen megvezetik idehaza. Kirendelt hallgató nálunk hétköznap 15k-t, hétvégén 22,5k-t kap a pandémia miatt. Saját munkahelyemről egy hete átvezényeltek (egyik napról a másikra, szóbeli tájékoztatás alapján), olyan munkahelyre ahová szakképesítésem/tapasztalatom nincs. Majdnem ugyan azért az összegért amennyiért a gyakorlatos jön el. Jah... felmondani nem lehet. Szóval most inkább dolgoznék egy olajfúrótornyon 0-24-ben, fürdőruhában, nagyjából ugyan annyira értenék hozzá mint amit most köteles vagyok elvállalni.
-
Vérboci
addikt
igen így megy... sajnos.
nagyon alacsony ehhez az intelligencia az országban (világban). nap mint nap találkozom ezzel. családon belül is, és nem csak minimálbéres vonalon. após mondja mindig, hogy a sógor milyen jól keres. ja... jól. hajnali fél 3kor kel, 4re ausztriában kell lennie. délután kettőkor ér haza, ebédel, tesz vesz, aztán alszik. a 3 gyerek meg lábujjhegyen jár egész délután, mert apa fáradt. a valamikor szép, okos, intelligens, építészmérnök felesége meg gyerekterelő mosónővé vált mellette.
hát biztos jól keres. (netto 1500-1800 eurót amúgy, nagyobbrészt feketén persze).
nem jutnak el odáig agyban, hogy itthon is lehetne kertészkedni kevesebbért, de több szabadidővel, aztán akkor anya is dolgozhatna, és együtt jobban jönnének ki pénzzel is, idővel is.
de hát a ez micsoda jó pénz...lazán kapcsolódik:
Két ügyvezető igazgató beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni? -
Vérboci
addikt
nem gondolom. sőt, ennyit se kap. maximum okosba.
én az 50-60 órás kitételen akadok ki. meg úgy általában a túlóra emlegetésén. hogy "gyere hozzánk dolgozni, az alapbér lóphasz, de ha itt töltöd a fél életed, akkor nem csak hónap huszadikáig jössz ki a pénzedből, hanem akár huszonötödikéig is."
ha alapbérből, minimálbérből meg lehetne élni, akkor nem túlórára lenne szükség, hanem még egy alkalmazottra.
és a magyar nép örül, ha túlórázhat... -
concret_hp
addikt
ha a tenyleges orszag szintu karenyhites a celod, nem zsonglorkodsz a szamokkal, sot annyira transzparensse teszed, amennyire csak tudod
pl. latja a nep, hogy X varosban / regioban 3x olyan sulyos a helyzet mint orszagosan, amikor konkretan azt az infot kapja, hogy az o kornyezeteben mi van, akkor sokkal jobban figyel. ehhez kepest meg epphogy megyei szintu adataink is nagy nehezen vannak csak.szerintem iszonyu sulyos felelossege lenne a tajekoztatassal megbizott embereknek, mar hogy a tenyleges tajekoztatassal, nem azzal a bohockodassal amit lemuvelnek.
erdemes rakeresni pl. Merkel beszedere egy evvel ezelottrol vagy a masodik lockdownrol. vesd osse Vitya sokaig ervenyes jelszavaival, mint pl. nem zarjuk be az iskolakat, mert ervenytelen lenne a tanev, legyoztuk a virust es a tobbi hasonlo.
de akar az oltasi tervet is emlithetnenk ugy pl. ami ugy szivarog ki, de a legfobb parametere, hogy egy kurvanagy kaosz az egesz. -
de ha megnézed az elhunytak időbeli eloszlását, mindjárt más a kép.
Ott volt első hullám is amúgy, ezért tök fals az összehasonlítás.És jól mondja Juan-Pablo, 1 millió lakosra vetítve is az élbolyban vagyunk már, úgy, hogy nálunk most nagy a halálozás, és erősen törünk felfelé.
Ha lenne olyan mutató, hogy halálozás az elmúlt héten, ott valszeg még előrébb lennénk.amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ez hiteles adat belgiumra...
nagy fertőzésszámokat novemberre jelez a csárt, de az aktív fertőzöttek száma meg 700 e fölött van az összesen 822 ezerből... SZóval biztos rossz. Nem lehet sok százezer ember november óta beteg. -
EQMontoya
veterán
Szerintem az 1 millio fore vetittett elhunytak szama a mervado.
Ebben jelenleg 5. helyen vagyunk a vilagon, de nalunk epp sokkal durvabban emelkedik, mint a cseheket kiveve barhol, szoval jovo heten mar dobogon leszunk.Magyarorszag jobban teljesit.

-
concret_hp
addikt
meg naluk merhetoen nagyobb %nak volt eselye 80+ evesnek lenni, mint itthon, akiket a legsulyosabban erint...
ma kuldtek egyebkent egy kepet, hogy a honved korhaz elott allnak a mentok arra varva h bejussanak...

egyebkent a legjobb, hogy nagytudasu vezetunk nyilatkozatai mennyire nem jol oregszenek
de azert mindent megprobalnak, az ellenzek a hibas, mert oltasellenes, az eu mert nem kuldenek eleg anyagot, az orvosok akik felmondtak esatobbi
de ok amugy mindent jol csinalnak 
-
válasz
fokukac
üzenetére
Amúgy komolyra fordítva, nem is értem, hogy beszélhet a kedves vezető nyitásról, annyira szépek a számaink.
szvsz ez nem két hét lesz, hanem két hónap, és akkor még lehet, hogy optimista voltam. És közben meg fog halni még 10-15 ezer ember, mert nem kapnak ellátást, hiszen a kórházak telítettek.@Gaborbol: Belgiumra? semmilyet. Belgiumot a szuper közszolgálati magyar tévé hozta elő, gondolom, a BBC-sztenderdek alapján, ugye, hogy mennyire rossz ott.
Igazából ha ránézel a csártra, ez nem látszik. DE aki nézi az M1-et, az általában nem nézeget csártokat
vagy ha igen, akkor nem zavarja, ha nincs értelmük...
-
ToBeY
nagyúr
Szeretem az évszakokat, de azt nem amikor 15p alatt mindegyikben van részem
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
És a Belgák? Ott is brutál a helyzet, pedig szerintem ott van lóvé áz egészségügyben!
Ugyanakkor,ilyen "dzsunka" országoknak jók mutatói. Pl Kazah-ok nak
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
szarabbul csináljak, vagy csak őszintébben?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Nincs operatív törzsük.
p
-
concret_hp
addikt
amúgy arra van valakinek elémlete, hoyg a csehek mit csinálnak nálunk is szarabbul vírusügyileg

-
válasz
parandroid
üzenetére
Egyébként egyre több cég tulaj próbálja eladni a brand szeretetét és egyéb mondvacsinált humbugot mint okot a produktumával való foglalkozásnak az okát. Emiatt nem akarnak részesedést adni, mert hapibigfámili. Csak utána meg vannak sértődve ha másból 3-10x annyi elmegy.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
oké. ugyanaz a cég, ugyanaz a pozi, több kör... mea culpa, ezt nem bírtam leszintetizálni. túl logikus

én egy boci vagyok
fejek aztán alszok
-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
nemtom te milyen korokben mozogsz, de van am olyan, hogy tobb koron kell atvergotdni

egyiknel konkretan 2 korrel ezelott is ugy hivott a hr-es, hogy hat igen, kicsit sok, de inkabb biztosra akarnak menni... ma hivott, hogy tok fasza minden, de meg az engineering atyauristennel is lenne egy kis dumcsizas, de az inkabb csak formalitas
szerk: egyebkent nem teljesen elvetelt amit mondasz, az egyik helyen az a process h van kb. 10 pozicio ami nagyjabol stimmelhet elso ranezesre, de az nem 10 db full fuggetlen folyamatkent van kezelve.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
oké, akkor nekem ez magas. ha ugyanaz a cég, akkor miért van több interjú ugyanott? hát csak megvan a pozíció ami tetszik? vagy ha nincs ló, jó a szamár is alapon tolod?
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
persze persze... a pénz.
de egy szint fölött nem megyünk egy szint alá. hiába fizet mittudomén 100ezerrel többet egy cég, ha egy óra a bejárás, vagy 50 fős openoffice-ban kell senyvedni egész nap.
de ezek nyilván az én preferenciáim.
rabjuk is vagyok mondjuk, mert kereshetnék rég háromszor ennyit mint most, csak akkor nem ismerném meg a gyerekeimet. -
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
te elolvastad amit irtam?
a 15 interju az fele annyi cegbol jott ossze, volt ahol lement 4 kor, altalaban messze nincs ennyi epkezlab pozicio ami nekem fekudne (ezek kozt is van amirol kiderult, hogy nem fekszik, de altalaban 3-5 szokott lenni, most meg olyan 15ot sikerult osszevadaszni masfel honap alatt, kulonosebb erolkodoes nelkul , ertsd: linkedinen beallitott frissiteseket megnezem amikor kuld notificationt), de mivel gyakorlatilag 8-10 honapon at a legtobb ceg nem irt ki poziciot pedig igeny lett volna ra igy most mindenki elszabaditotta a lovakat... masreszt nem hatalmas baj, ha meg a folyamat vegen is marad valasztasi lehetoseged. hidd el, nem soretessel lovok mindenre 
egyebkent a legjobb, amikor random multitol 4-5 het alatt birnak eloszor felhivni aztan az a kerdes hogy surgos-e, mert ha igen akkor megporgetjuk... mindket kozvetlen konkurens hrese ezzel kezdte, tegyuk hozza mindket helyre ugy ajanlottak, hogy feltoltak a rendszerbe es instant email a hr-nek, hogy van ember, hivjatok fel. a megporgetes eredmenyekent egy ujabb het alatt sikerult egy elso koros tech interjut osszehozni, aztan megint matekozas van
(raadasul egy olyan figuraval aki konkretan teljesen alkalmataln interjuztatni szvsz, egy bakelittelefon hangminosegu mikorfont sikerult talalnia, neha ordito kolkokkel a hatterben
)egyebkent ha vegigszamolom korabban nekem is kb 15-20 volt eddig osszesen, igaz olyan helyen sem dolgoztam meg ahol 6 kor az interju, 2-3bol lement mindig, sot olyan is volt, hogy a leendo fonokom mondta, hogy jo lesz az ember, beszeljuk meg a managementtel h mennyi a fizetes
az mondjuk fel kornek szamit? 
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
akkor sem tudom elképzelni, hogy van egyszerre 15+ cég, ahol szívesen dolgoznék.
nekem ez úgy tűnik, mint ha nem szűrné meg valaki a pozíciókat.
amikor dömping volt, akkor se pályáztam háromnál több helyre.
sőt, igazából talán összesen se voltam 15 interjún, pedig eddig 7 munkahelyem volt.
persze sosem dolgoztam IT szektorban, ott ezek szerint máshogy megy. -
Marcsello31
őstag
Tényleg nem jöttök vonatozni velem?

[link] olyan jó nézni ilyesmit egy nagy tévén
Még jegy sem kel
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
hát most erre mit mondjak..?
Ó idők, ó erkölcsök...

@Vérboci: ó, ez classic Grafit.
Majd adok én neked Alain Delont..!
-
Marcsello31
őstag
Az jutott eszembe, hogy hátulról teszem be. "vicc" Megnézem ezt a falat mostmár közelebbről. Dead. (:
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
sztem adni egy 2-3 órás házit olcsóbb, mint beléptetni az embert, aztán kirúgni 2-3 hét után és újranyitni a pozíciót, szóval én nagyjából értem azért
. az a vicces, amikor egyszerre van az ember mindkét oldalon (már hogy nem teljesen egy időben, de érted
)Boci: van az a mondás, hogy ilyenkor a munkáltató is vizsgázik és most a szokásosnál több pozíció van nyitva szerencsére... ezekben van olyan is, hogy ugyanannál a cégnél lement 2-4 kör.
-
7
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szinten, en is egesz sok jelentkezovel interjuztam. Amugy egesz jo ez igy virtualisan.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
nálam hasonló, csak az asztal másik oldalán.
mondjuk a házit soha nem értettem, arra ott a próbaidő.
mindenesetre sok sikert!
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
te árulni akarod magad, vagy eladni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
múlt előtti péntektől most szerdáig 15 interjú / 8 munkanap, 3 db teszt kitöltés, ma 2 interjú lesz fixen (és valószínű még egy pénteken) és még lenne egy teszt kitöltésem meg egy házi irás (az olyan 4-5 óra minimum), valamiért kezdek fáradni, de legalább úgy tűnik igény az vóna' a tudásra

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
na jó, de melyik? a Schmitt vagy a Geronazzo?

Vagy a Szűz? -
FehérHolló
veterán
Mária irgalmazzon!
-
válasz
parandroid
üzenetére
...Én Maestro Mastroiannira gondoltam.
A Vérboci annál entellektüellebb.
-
Marcsello31
őstag
. -
Marcsello31
őstag
"vicc"
Már értem, hogy hol lettem akkor el rontva
. Az ördög sosem alszik. -
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
node várjunk, akkor viszont ne hívjuk Ihosnak, mert nemet váltott, és azt mi nem tűrheSSük.
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerintem te Ihos József és Forgács Gábor szerelemgyereke vagy.
-
Marcsello31
őstag
"vicc" tudja doktorur abba hagytam az ivást.. Doktorur:miért? Talán csak nem rájött, hogy rossz úton járt? Nem. Elfogyott a pénzem.

-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
bele se gondolj
-
válasz
parandroid
üzenetére
Hát nem tudom, a memóriádat milyen gyakran flash-elik...

Amúgy lehet, hogy volt az 35 is, nem?
-
válasz
parandroid
üzenetére
egy újszülött robotnak minden vicc új

@Nolf: az 1984 az egy nagyszerű oktató-kézikönyv, használják is nálunk rendesen

@kraftxld: a Puszi: Erzsis csávó (Homonnay) a fészbúkon tegnap megosztotta Petőfi "akasszátok fel a királyokat" c. versét, erre a fészbúk letiltotta uszításért. ZSeniális, nem?

-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem ma pont annyira találnád viccesnek, mint egy Chaplin filmet.
inkább kínos lenne, mint vicces.
tolj be youtube-on egy szeszélyes évszakokat. szenvedni fogsz.
kevés az időtálló humor. hofin kívül nem sokat tudnék mondani. -
kraftxld
félisten
Mai aktuális

Bemegy Petőfi március 16-án a Pilvax Kávéházba és odaszól a pincérnek:
- Két unicumot kérek!
Mire a pincér:
- Sándorkám, nem jó ez így... Tegnap is így kezdted, aztán mekkora balhét csináltál! -
válasz
concret_hp
üzenetére
szerintem nincs ilyen online, ingyenes. Van az Eurostat, ott válogathasz egy témakörben, hogy mi legyen az adatok között, de nem lehet random pakolni...
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Pago Pago, oh my sunny dreamland
Pago Pago, diamond of my eyes
Pago Pago, more than just an island
Pago Pago, you're my paradise -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
pagolni

-
concret_hp
addikt
van valami oldal, ahol mindenféle staisztikákat lehet felpagolni egy tengelyre, ilyenek, hogy gdp, várható élettartam, fogyasztás / év egy csomó mindenből, stb, 1-1 pötty egy-egy országot jelöl alapból
na ezt tudja valaki? legutóbb is atom nehezen találtam meg, de most meg egyáltalán nem találom
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Remekul szorakoztunk rajta, elhiheted... vegtelenul szomoru, hogy egyesek igy nevelnek gyermeket.
a valtozatossag kedveert egyebkent egy haverral voltunk ma, kedves nejem egesz nap dolgozott, en meg nem akartam itthon ulni.
egyebkent a hasonszoru magyar szakszavakat mar tokeletesen ismeri, neha hasznalja is

-
-
nagyon jó duma... képzeld, milyen jól nevelt lesz majd a gyerek ~10 év múlva.

szép dolog a szociális terepmunka...
Ui. a b. nejed is érti már ezeket a nyelvi finomságokat?
Uui. most láttam a neten ezt a mai képet a Bosnyák téri piacról. A boltok zárva, meg este 8 után nem mehetsz ki az utcára, de a piac, na, az mehet.távolságtartás, meg minden, ahogy kell.
Közben napi 9 ezer a hivatalosan detektált beteg.... Nem lesz ennek egyhamar vége.
-
-
NoLF
veterán
van annak valami diszkrét bája, hogy ilyen időben mindenki kirándul, mert tényleg MINDENKI, aki ép lábbal és némi szabadidővel rendelkezik. el kellett mennünk relatív messze Bp környékéről, hogy egyrészt parkolni tudjunk, másrészt ne egymás seggében lóga töltsünk el egy pár órát a friss levegőn. de azért így is sikerült egy kis mintát venni csodás országunk remekbeszabott állampolgáraiból

kedvenceim a mai napra:
a mindkét kb. 4-5 éves gyerekét, és a nemrégiben komoly szakember általi nyíráson átesett hófehér mini pudliját is maga után húzó házaspár volt egy olyan magaslati sziklarengetegben, ahol én is kihívásokkal küszködtem, hogy esés nélkül vészeljem át a túrát

őket követte egy sztereotípiáknak tökéletesen megfelelő kisebbségi család a természet lágy ölén ordítva és rommápiálva, köpködve cigizgetve ordenáré módon viselkedve, végül az i-re a pontot az őket követő ránézésre átlagos kiscsalád követte, ahol a két 8 év körüli gyermek közül az egyik panaszkodott, hogy fáj a lába, mire a másik megjegyezte, hogy neki nem - és erre konktrázott az anyuka:
"persze hogy nem te kis buzi, hát egész nap másokkal viteted a picsádat, baszd meg!"
sírok

Új hozzászólás Aktív témák
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- World of Tanks - MMO
- Projektor topic
- Sikerült önállóan 1 GHz-re és két magra ugrania Indiának
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen autót vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / ROG GTX 1070Ti 8GB / 512GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Xiaomi 15T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gyros evő íz tesztelő embert nem keresnek?
pl. latja a nep, hogy X varosban / regioban 3x olyan sulyos a helyzet mint orszagosan, amikor konkretan azt az infot kapja, hogy az o kornyezeteben mi van, akkor sokkal jobban figyel. ehhez kepest meg epphogy megyei szintu adataink is nagy nehezen vannak csak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)