- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
én ebből semmit nem értek
-
Tim82
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Cool story, bro.
-
Marcsello31
őstag
Az egyik orvosom poénkét szólt hozzám annó, a gyógyszer nevére már nem emlékszem, ez jó pár éve volt már, azt mondta hogy és szedek e XyXyXy gyógyszert, mondta vigyorogva,
Erre az volt a válaszom hogy nem, mi a francnak, ha láttátok volna az orvos lefagyott arcát..
legalább egyhétig nem láttam
. -
válasz
Lortech
üzenetére
nekem a szapora pulzus volt először - olyan volt, mintha felpörögtem volna egy dupla kávétól. Ilyen 95 volt a pulzusom, úgy, hogy ültem, feküdtem...
Mindegy éjjel végig aludtam, aztán reggel megmértem a lázam, már 37,8, ami nálam évtizedes rekord. Vettem be Algopyrint, kicsit levitte, de még mindig hőemelkedésem van, csak kamillázok itt. Kicsit tényleg olyan, mintha másnapos lennék.
De mindjárt konfkóllom lesz. kettő is. Tuti penge leszek. -
Lortech
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Reggel felkeltem és nem hittem a szememnek: mi f@sz ez az időjárás?
Mintha legalábbis December lenne! -
tbs
addikt
..mind1...
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Igen, most tényleg felgyorsultak az események. Április 1-jén megkapták a háziorvosok a teljes listát (korábban csak szelektált listákat kaptak rajta az öregekkel), és úgy tűnik, hogy elkezdték behívni a relatíve fiatalabb embereket is, szisztematikusan.
A szűk baráti körömből hatunkat hívtak be pénteken, most hétfőre, keddre, szerdára. '79-'80-as születésűek vagyunk mind., szóval 40-41 évesek. Mind pestiek, Pest megyeiek, de mind más körzetben, XIII. ker, XIV., XVI. ker, Csömör, és mégis szinte néhány óra különbséggel hívtak be mindannyiunkat, tehát most valami tényleg történik, és nem csak azért, mert a háziorvosom egy nagyon régi jó haverom

hamarosan sorra kerülsz, hidd el.Amúgy huszonéves kollegáim azt csinálják, hogy este 6-kor mentek rá az oltóponton a fel nem használt adagokra, és megkapták!
----------------------
Ma megkaptam az Astrát. Nagyon pöpecül ment minden a XIII. kerületi oltóponton, respect.
5 órája kaptam az oltást, még nem érzek semmit, csak annyi, hogy a pulzusom magasabb, mint szokott, ilyen 90-95 nyugalmi állapotban, ami furcsa.
A baráti körömből ketten a halálukon voltak 39 fokos lázzal, ketten pedig relatíve meg se érezteék...
Kíváncsi vagyok, nálam mi lesz. -
válasz
Tothgera30
üzenetére
A srác olyan 16-17 éves lehet. Súlyosan, halmozottan fogyatékos, ami nyilván már 1-2-3 éves korában kiderült, nem kell diagnosztizálni... (szóval ennyit a hozzáértő Maestro pszichiátriás tanácsáról)
Kerekesszékben ül, a karját tudja mozgatni, rángatózik, nem tud beszélni, csak artikulálatlanul üvölteni, torkaszakadtából. Az, hogy ezt mikor csinálja, és mekkora intenzitással, az változó; néha tényleg nem hagyja abba egy percre se egész nap. Csinálni vele nyilván nem lehet semmit, max. leszedálni. Nyilván csinálják is, csak elég gyakran állítani kell rajta...
Az elmúlt években még annyi változott, hogy elérte a kamaszkor, meg gondolom a hormonok; így most felnőtt testből és hangerővel adja már ki ezeket a hangokat. Nagyjából az elmúlt két évben lett olyan, ami már tényleg elviselhetetlen, mondom, két emelet van köztünk, és mégis. És ezért mondtam már korábban azt, hogy ez egy bonyolult dolog; mert sajnálod őket, de közben pedig ők rombolják szét az életedet, non-stop. És így minden együttérzésnek van egy határa...A szülők nyilván totál bele vannak fásulva, hiszen mióta csinálják már. És hát igen, családtag. De ennek is van egy másik vetülete is, ti, hogy ez mindent szétrombol, az ő életüket is, ők is csak belerokkannak ebbe. (Etetni, itatni, nyugtatni, pelenkázni, mosdatni...) És minden körülöttük lévő is. Szomorú és fájó lehet, de tényleg ez nem való emberek közé, társasházba. Ezt hosszú távon senki nem bírja, és egy ház sincs úgy megépítve, hogy ezt kiszűrje.
De anyagilag nem kell őket félteni, magánzóként is jól élnek. Amúgy bérlik a lakást, szóval talán, egyszer elköltöznek... talán. -
Vérboci
addikt
mijazaz e-mail?

én külvárosi faluszélen lakok, itt nem emailezős a doki, hidd el.tudom, hogy sok huligán
így kapta meg az oltást, hogy leadták a drótot nekik. őszintén mondom, fel is vagyok háborodva emiatt. kicsit a haszonélvezőire is ennek a dolognak, de főleg azokra, akik így működtetik ezt a rendszert, hogy nincs érkezési sorrend, nincs rászorultság, nincs semmi, csak ügyeskedés. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Értem!Ez csak pro tipp volt...Mivel sok 30-as ismerőm így kapta meg hétvégén az oltást.
De ugye mail címedet szoktad nézni amivel regisztráltál? Vagy az is túl "high tech"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
rushty: ez egy privát insta fiók mit kezdjek vele?
btw nem tudom miért privátolta le,régen public volt -
Vérboci
addikt
nem vagyok válogatós, nekem forró lávát is beadhatnak, ha az használ
problémák:
1. nem fészbukozok
2. úgy ránézésre az orvos se nagyon...
3. jogkövető (többnyire), írni-olvasni tudó, regisztrált állampolgár vagyok. nekem ne a fészbukon üzenjenek az oltásról, pláne ne nekem kelljen ott szpottolni, hogy mi a szitu -
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
a macskáink esetében az állatútlevélben szintén, ez ebben az országban (és kb szerintem minden uniós országban) így működik.
-
Vérboci
addikt
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az első oltás után adnak valami sajtfecnit amin rajta van az oltás típusa,de nem tudom az mennyire hivatalos.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mikor 9 eve migraltam kellett oltasi bizonyitvany. Ami nem volt igy megkaptam mindent ami ellen oltanak meg egyszer. Az idei eves orvoslatogatason jeleztek, hogy jovore jon a 10 evenkenti TDAP oltas (tetanusz, torokgyik, szmarkohoges).
Modernabol jovo heten kapom a masodik adagot, feleseg meg most jelentkezett be a Johnson felere. -
parandroid
félisten
Kurtaegyszerű. Vagy hozol olyan olyan igazolást, amin szerepel, hogy olyannal oltottak, amit civilizált helyen is elfogadnak, vagy nem mész oda. Hogy pártunk és kormányunk milyen saját kis sajtpapírt talált ki, azt ők leszarják. Ja, a kutyáimnak az állatútlevélben minden évben belekerül a matrica, amit az oltás ampullájáról tép le az állatorvos, és rajta van az oltás összes azonosítója (megnevezés, gyártó, gyártási azonosító, adag mérete, meg mittudmén).
Amúgy németeknél nekem is lett megint oltási könyvem, megkaptam egy csomó ismétlődő oltást, amit Mo-n csak egyszer adnak, gyerekkorban, meg ide kerülnek az egyéb oltások is (influenza elleni pl, vagy tetanusz), abban is pontosan ugyanazzal a módszerrel vezetnek mindent, mint a kutyaútlevélben.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
tudom én aztat, csak nem hiszem el

https://logout.hu/tema/off_topic_44/hsz_76691-76691.html
kukac úr: szerinted azóta sikerült a visszaigazolást lefejleszteni? talán még 10 sor kód is lenne meg egy template?
-
tildy
nagyúr
Én azt halottam, most Pfizer meg a Sputnik ment az országba, szóval...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem tudom ezt hogyan ellenőrizhetnék le, hiszen a kis kártyára elvileg nem kerül bele az oltás fajtája.Mondani meg bármit lehet ugyebár...
De simán mondhatják azt, hogy az ő általuk engedélyezett vakcinát fogadják csak el. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Most AstraZenecát osztanak, már az én korosztályomnak is...
hamarosan sorra kerülsz, szvsz.
Márha Editke néni felvisz, ugye.
amúgy 2 hónap volt, mire lett egyáltalán egy ilyen oldal, szóval ne légy türelmetlen.
Alapból egy visszaigazolás sem jött azoknak, akik január-februárban regisztráltak...
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Marika néni kézzel írogatja az excelbe vagy mi a p*csa?
Ez eddig nem volt vilagos? Te hol elsz?
-
concret_hp
addikt
húsvétkor a bitek is lelassulnak, másodikán regeltem az oltásra, tegnap még nem voltam benne a rencerben, ma már igen... de ha valaki elmondja mi tart több mint 4 napig ebben, azt megtapsolom... Marika néni kézzel írogatja az excelbe vagy mi a p*csa?
(egyébként a napokban azon gondolkodom, hogy mennyire sanszos, hogy usákok azt mondják, hogy aki be van oltva általuk engedélyezett cuccal, az mehet, többieknek karantén? csak mert év vége fele kinéz egy út, ha lehet majd repkedni és akkor nem finnyázásból de inkább várok, hogy adjanak olyan cumót ami ezt megoldja... merthogy ha már kaptál valamilyet, akkor nem kaphatsz másikat...)
-
Vérboci
addikt
holnaptól glamour napok...
mától nyithatnak a boltok...
véletlen? aligha.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ami még kimaradt: a klímát tisztítás előtt áramtalanítsd
, utána meg járasd egy jó ideig a leghidegebbre állítva, hogy a kondenzvíz leöblítse a lamellákat, meg a csepptálcára került dzsuvát is lemossa.ez utóbbi céljából egy kis sanytolos vizet lehet a lamellákra csorgatni óvatosan. nem utolsó sorban így az egész kondenzvíz csövet átöblíted kicsit, mert abban is kialakul ilyen biofilm, ami szaglani tud.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
sokunknak nehéz belőle kikerülni
-
Spet
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ventilátor lapát a hivatalos neve. Ez pörög forog zúg a klímában, és ez is szereti a kosz összeszedni.
Én mondjuk egy klíma tisztító spray-el nyomom ki a gépet alulról felülről, és elég neki (nem koszos a lapátom szerencsére).
Ezen felül érdemes a kültéri hőcserélőt is tisztítani, elég szép bundát tud növeszteni, ha nincs letisztítva (és így csökken a gép hatékonysága is).
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Pont emiatt írtam hogy nem akarok észt osztani... Csak egy gyakorlati lehetőséget írtam le, hogy az is átlássa aki nagyon nincs benne. Hagyhatjuk, sőt hagyjuk is... De akkor viszont nem értem miért lett kioktató jellegű a hozzászólásod, miközben nem hiszem hogy joggal okot adtam rá.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
bocs, hagyjuk, alapban nem volt részemről túl konstruktív hozzászólás.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ha fali split klímáról beszélünk, akkor igen, meg lehet csinálni házilag, sőt, úgy legalább rendesen meg lesz csinálva, mert 10-ből 9 szerelő csak távolról befújja valami szerrel aztán tartja a markát. Az ózonos dolog meg halottnak a csók. Ez egy 1 éves, keveset futott klímának elég lehet, de a mechanikai tisztítás később már nem elkerülhető.
Mondom, hogy én hogyan csinálom.
1. burkolat leszed, szűrőket zuhannyal lemos
2. lamellák és mókuskerék gőzpingvinezése
3. lamellák és mókuskerék befújása vastagon sanytol-lal.
4. mókuskerék átsúrolása fogkefével, ecsettel. ez melós...
4. kicsit várok, aztán gőzpingvinnel újra "lemosom" a lamellákat meg a mókuskereket
5. szűrők, burkolat vissza.beruházási igény: gőzpingvin, sanytol
plusz esetleg egy pumpás kézi permetező, mert azzal a sanytolt nagyobb nyomáson lehet a lamellákra fújni, jobban közéjük megy.
időigény bruttó 1 óra klímánkénta klíma körül a falat nejlonnal vagy spéci klímatakaróval (goto aliexpress) célszerű védeni
summa summarum: nem egy nagy dolog, takarítani kell, nem szerelni. a burkolat levétele játszós elsőre, mert egyrészt a csavarokat meg kell találni, hogy mi hol fog, aztán meg először óvatoskodik az ember, hogy el ne törje, de aztán rájön, hogy ez "jó" műanyag, lehet feszegetni. amit ember összerakott, azt szét is lehet szedni.
ja, kültéri: egy hosszabb kefével a lamellákat szoktam a nyárfaszösztől megszabadítani. az ennyi.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha elolvastad és értelmezted a mondandóm, nem az alanyról volt szó, pusztán egy fiktív verzióról.
. -
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
bocs, de láttad már közelről az alanyt?
ha nem, akkor emvy megjegyzése rád is érvényes.én is találkoztam már ezzel-azzal, elég közelről még hasonlóval is, mégsem osztom az észt látatlanban, mert elég komoly gebaszról lehet szó.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
google klímatisztítás házilag, jó mulatást

-
concret_hp
addikt
lehet nettó fasság, de klímatisztítást meg lehet csinálni valahogy magamnak, minimális műszaki érzékkel? egyrészt nem szívesen hívogatnék szerelőt ha meg lehet, másrészt nem is szívesen fizetnénk neki egy halom pénzt

-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na most képzeld, nálunk néha a legnagyobb ütögeti a saját fejét , nekiszalad az ajtónak direkt, meg hangoskodik meg artikulálatlanul mint egy zombi hörög. Próbáltunk segítséget kérni, a háziorvos az az iskolához irányított, az iskola meg azt mondja hogy arany gyerek, semmi gond nincs vele. Na most akkor mit csináljunk? Valószínűleg szenzoros....
Ja és születése óta problémás az alvása . Csak neki . Melatoninnal meg nem akarom rebdszeresen tömni . Este 10-11 előtt ritka ha elalszik . -
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Értem, hát ez így eléggé kilátástalannak tűnik sajnos
-
Marcsello31
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na sajnos ez is igaz. adjanak neki egy szál cigit, hátha addig csend van (:
Van egy másik megoldás: üvölts vissza
. "jó ez nem vicc" -
Marcsello31
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Értem, és elhiszem. Gondolom ott azért láttál "ezt azt"...
hozzászólásom csak tipp szándéúvolt. Nem csak ő van ebben a helyzetben szerintem, csak mi nem tudunk róla, ill te azért tudsz. Mi a helyzet az antidepibogyóval? most nem a Skizofréniás szedálós gyógyszerekre gondolok itt. -
Lehet tompítani, ha olyan téren lenne vele foglalkozva, de ugye itt jön a szülő felelőssége képbe. Tegyük fel, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, ahol átlag pszichiátriai beteg és kezelés nem fontos, a kormány és a köznép nem akar ezzel foglalkozni ezzel, így támogatva sincs eléggé. Másrészt anyuka/apuka megszokta, mert "Tamáska ilyen", majd a cukortól/kólától/valamitől lenyugszik. Nem baj hogy agresszív, meg harap/karmol, a glükózól pörög, sokszor este ébren, nappal pár órát alszik, mert ő ilyen. Tudja hogy nem jó, zavarja, nyilvánulni, kifejezni nem tudja magát. Pszichiátriai konzílium után elrendelt th-t otthon sem biztos hogy megadják neki, meg a gyerek se akarja, mert újdonság, lehet keserű, nem finom. Ezután kerül osztályra, ha van olyan nevelő aki belátja hogy segítségre szorul. Viszont 20-40 pszichiátriai beteg között két ápoló édeskevés ehhez. Szakdoki beállít egy th-t (nem biztos hogy elsőre összejön, és az adagot általában kontrollálni kell), ott kapja rendesen, mondhatni nyugodt, nem lesz vele gond. Ezután hazakerül... kezdődik előröl.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem okoskodni szeretnék csak kérdem,köztes állapot nem létezik a gyógyszerezésben?
Amikor még nem csorgónyálú szobanövény,de nem is üvölt egész nap? -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Értem én hogy segíteni akartál, nincs is ezzel probléma. De jelen helyzetben ki lett merítve a tipikus "tízmillió e.ü. szakember országa vagyunk" fókuszcsoport. Elhiheted, összesen több mint hat évet dolgoztam pszichiátrián, addiktológián, nagyjából belelátok.
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Koszi a forumos diagnosztikat, kar hogy nincs tobb ilyen hozzaerto ember a vilagon!
-
Marcsello31
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jó, én csak segíteni akartam tippet adni, de akkor már ezek szerint tud róla.
Valami megoldás biztos van, Az nem megoldás, hogy megszokod.
Valahogy lesz, csak ne hogy az üvöltés át mennyen akaraton kívüli tettlegességre.
Volt egy hasonló ismerősöm, nem lett jó vége. Kitartás! -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Semmilyen pszichiáter nem megy ki, vidd el a magán/szakrendelőbe. Másrészt ha hivatalos gyám a szülő, csak ő járhat el ezügyben.
Milyen gyógyszer? Mire gondolsz? Csak receptorokat tudsz blokkolni. Rivotril, Tiapridal, Seduxen, Pipolphen, Haloperidol, stb. Le akarod szedálni? Mivel jobb az neki?
Bizonyára szülő is hibás, de mit tehet? Költözzön másik szomszéd mellé? Rezervátumba? Erdő szélére? Tegye be a gyerekét egy szoc. intézménybe?
Akármennyire egy oldalról nézzük a dolgot, van az éremnek egy másik része is, ők vele élnek, családtag, gyerekük. Bizonyára a nap nagy részét a gondozás tölti ki (jobb esetben) a fizetés ha reálisan nézzük, biztosan csekély. Örül ha egy panelban ellézeng a létminimumon.
Másrészt én sem örülnék ha a szomszédom lenne, sőt. De sok lehetőség nincs, főleg ha szülők fásultak, megszokták, nekik fel sem tűnik hogy a gyerek ordít, veri a fejét. -
7
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Mas gyerekehez te hiaba hivsz orvost vagy pszichiatert. Amugy amennyire ismerem, biztos vagyok benne, hogy Kukac mar vegigjarta az osszes racionalis lehetoseget, es normalis keretek kozt nem oldhato meg a helyzet.
-
Marcsello31
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Hali! Egy megoldásom lenne: pszichiáter. Elvinni oda egy orvost, és nézze meg kintről elősszőr, halgassa meg, aztán 1értelmű hogy gyógyszer, kétesélyes a dolog, mert nem ő tehet róla, oknélkül nem szoktak üvölteni az emberek, Vagy ott sérült meg, ahol nem kellett volna,
De mára már számtalan megoldás van erre, h ennyire zavaró. Azzal kapcsolatban a szülő is ihbás lehet mert leszarja az egészet ahogy van. Simán perre vinném a dolgot. De mondom mára már komoly bogyók vannak erre. üdv. -
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Asszonyt tegnap delutan oltottak vele, ejjel neki is fajt a feje, meg hoemelkedese lett, illetve a karja is gyenge, amibe kapta. De mar kezd jobban lenni. Az anyukaja is Astrat kapott, neki semmi tunet nem jelentkezett.
Anyam Pfizert kapott, mindketszer halalan volt tole, apamnak meg semmi baja nem volt tole.
Ez ilyen moka szerintem.
-
ToBeY
nagyúr
Bakker mi ez az idő?! Három napja még tök szuper idő volt!
-
parandroid
félisten
-
7
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
En altalaban csak elalmosodom az oltasokat kovetoen. 2020 es 2021 januarja kozott volt alkalmam ezt alaposabban is letesztelni, kb. egy tucat oltassal szortak meg. Remenyeim szerint majd a COVID elleni is hasonloan bekes tortenet lesz, amikor majd hiv a haziorvosom, hogy mehetek erte.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Na, első cimborámat ma oltották reggel AstraZenecával. Most írta, hogy sose volt még ilyen szarul, úgy rázza a hideg.... és hogy alig bírja tartani a telefont, mindjárt kiesik a kezéből
-
Lortech
addikt
Szerintem rájöttek már. Ha normálisak, nekik valószínűleg ezerszer rosszabb minden szempontból, egyrészt a tudat miatt, hogy zavarnak másokat, meg nyilván a gyerek (?) állapota miatt.
Nyilván költözniük kellene, én is azt tenném, nem tudnám elviselni, hogy másokat zavarok, és végignézik, de nem tudom mit csinálnék, ha pl. nem lennék olyan anyagi helyzetben, hogy csak úgy elköltözzek egy megfelelő helyre.
-
-
nálunk ma a fogyatékos üvölt reggel 10 óta. Igaz két emelettel van lejjebb, de mintha itt lenne.
Most épp' kirakták a teraszra. Az előbb láttam, hogy emberek sétáltak az utcán, és láttam az arcukon az ijedtséget, ahogy odafordulva nézték, hogy mi ez az üvöltés, ölnek-e éppen valakit... De nem, itt ez csak egy átlagos hétvége.
Szóval mi most így élünk.
Remélem, most már hamarosan tényleg elköltöznek, mert leírhatatlan. -
racskobalazs
senior tag
Nálunk a nyaralóhoz költöztek új szomszédok... Az egy dolog, hogy folyamatosan hangoskodnak (egy amúgy csendes vidéki nyaralóövezetben), de megvették a mégmellettük lévő telket is ahova konkrétan állatkertet csináltak, tehát ők is hangoskodnak, az állatok is hangoskodnak/elég "illatosak" valamint valahogy mióta beköltöztek azóta egyik évben sem teremtek a gyümölcsfák... Nagyon érdekes, eddig évente kb 40-80 üveg meggy/cseresznye befőttet el tudtunk rakni, pár éve egyáltalán nincs termés...
S ezeket így összevetve inkább áruljuk a házat mert így teljesen elvesztette az összes eddigi tulajdonságát amiért kijártunk. -
Mi azért próbálunk jó szomszédok lenni - mindenkit aki beköltözött az első adandó alkalommal köszöntöttünk és elmondtuk hogy nem bánjuk ha összejövetel van. Csak annyit kérnénk hogy 22 után az összejövetel ne a teraszon legyen (ez másfél méterre van a hálószoba ablaktól) és hogy ne nyomja el a zene és óbégatás a tv-nket. Tényleg igyekszünk mert pl ha elmegyünk a nyaralóba akkor szoktam hagyni cetlit hogy x napig nem leszünk most az erkélyt is nyugodtan használhatják ha úgy adódik. De semmi nem segít
Lehet tényleg el kellene költözni. -
én együtt érzek... Nekem sosem hatott semmi az ilyen emberek ellen. Vagy megvártuk, míg elköltöznek, vagy mi költöztünk.
Egyszer 2003-ban anyukáméknál a szomszéd ház felét megvette egy cigány, és meg akarta venni a másik felét is, hogy társasházat építsen, de annak a tulaja nem akarta eladni. Ezért oláh cigányokat költöztetett a házrészbe, azzal a céllal, hogy majd akkor eladja neki, ha elviselhetetlenné teszi az életét (és a mienket) Éjszaka érkeztek, úgy éjjel 2-kor, először azt hittem, csak részegek az utcán, de nem, ott maradtak. Úgy 5-6 felnőtt férfi volt, valami furcsa nyelven karattyolva üvöltöttek teli torokból hajnalig, mulatóssal. Ilyen volt a nyitás. Másnap megjöttek az asszonyok és a gyerekek, még 15-en. (olyan 60-80 m2-es házrészről volt szó). Ezek ott laktak másfél évig. A férfiak Ausztriában dolgoztak, amikor elmentek egy hétre akkor viszonylag nyugodt volt, a baj akkor volt, amikor hazajöttek.... Az üvöltözés általános volt... volt, hogy láttam, hogy ott szarnak az udvaron... az idők folyamán egy 3-4 méter magas szemét-dombot képeztek az udvaron...
Ennek a másfél évnek a csúcsa az volt, amikor egyszer karácsonykor az egyik férfi a mínusz 2 fokban, félmeztelenül, egy nagykéssel a kezében (!) kergette az asszonyt az udvaron, körbe körbe.
Mint egy Kusturica filmben...
Na, akkor kihívtam a rendőröket, de ki se jöttek. Szerencsére nem halt meg senki.
Mindegy, ez most csak eszembe jutott. Szerencsére ez egy másik házban volt, az utca túloldalán, de azért így is elég eseménydús időszak volt....
El se tudom képzelni, milyen az, ha ezt tényleg a fal túloldalán tolják... -
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
az ilyen suttyókkal a saját nyelvén kell beszélni, pl. mindenki elkezd pl. random időpontokban felcsengetni a kaputelefonon (épp mész boltba, hopp véletlen benyomod a kódot), ha áram / víz elzárható a lépcsőházban akkor az
ha vagytok rá páran, akkor döbbenetes eredményeket lehet elérni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hála az égnek itt nem ilyenek. Amikor voltak itt albérlők akkor feljöttek a rendőrök mindenki adatait összeírták, elmagyarázták nekik hogy mivel jár egy társas házi együttélés majd elbúcsúzott azzal, hogy ha második telefon megy az őrsre már nem jön ki, egyszerűen megírja a feljelentést. Csend is volt.
Valami baj van azzal a lakással. Van kisgyerekes család, kutyás meg minden lúaß és csak és kizárólag az ebben a lakásban lakók hangosak. Múltkor már a másodikról feljöttek szólni -először nekünk, mert nem tudták megkülönböztetni a zaj nagysága miatt az irányát - hogy legyen már a lófaßnak is vége. -
válasz
bitpork
üzenetére
...megnyugtatlak. Ki se jönnek, ha mégis, ház előtt lassan elkrúzolnak, és mennek az őrsre. Tavaly nyáron családi övezetben hasonlóan volt részünk, jelentettük, egy este többször is, de maximum megálltak a járőrautóval, azt nem hagyták el, álltak pár másodpercet a kapu előtt, majd elindultak... lassan... nyugodtan...
-
Itt már megvolt 22 kor- átmentem szólni h HANGOS a szomszéd de a részeg kurjongatástól és üvöltő zenétől se a csengőt nem hallotta, sem azt h a végén már vörös fejjel óbégatva ököllel ütöm az ajtót. Szerencsére a szám véget ért gyorsan így megjelent az ajtóban és bocs-lehalkítjuk ismételgetésével próbálta megoldani a szitut. De most messzire ment , mert már megint nem hallom a tv-nket... beígértem h mindjárt hívom a rendőrt jegyzőkönyvezni.

-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Csak úgy tarthatóak a szépen növekvő számok a gazdaság terén ha elinflálódik a forint.
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Jobban teljesitünk...
Csak a bérek bacnak követni! -
racskobalazs
senior tag
Nem tudom ez-e a jó topic, de mégis mi történik manapság az árakkal?
TV paprika 1600, sertéshús majdnem matchel a marhához (szarvashoz), kígyóubi 4-500, egy normálsiabb (nem fehér) kenyeret lassan nem kapni 5-600 forintos kilós ár alatt... Nagyon kemény. Elmegy az ember, nem vesz lényegében nagyon semmit és 5-10k-t otthagy a boltban... -
kraftxld
félisten
Találtam 20-30 db audio CD-t, gyáriak leginkább, de van 1-2 valszeg szerb piacos is.
Ezeket valaki vásárolja egyben, vagy kihajítsam a kukába, mert senki se hallgatja már? -
Vérboci
addikt
miért? te nem csináltál babkát? fogadjunk, hogy akváriumod sincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- EAFC 26
- Trollok komolyan
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Pixel 7 pro 128/8
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

így kapta meg az oltást, hogy leadták a drótot nekik. őszintén mondom, fel is vagyok háborodva emiatt. kicsit a haszonélvezőire is ennek a dolognak, de főleg azokra, akik így működtetik ezt a rendszert, hogy nincs érkezési sorrend, nincs rászorultság, nincs semmi, csak ügyeskedés.
btw nem tudom miért privátolta le,régen public volt