- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Rossz topic.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Találam egy érdkes cikket, gondolkodok rajta hogy meg vegyem e vagy sem. cikk:
[link] Lényege, hogy a falban lévő villany vezetéket képes internet használatra is használni a speciális adapter segítségével, Ezzel a megoldással nem kel lan kábelt kihúzni. Elvileg.
bolt:
[link]
Ha működik ez a dolog, mind a 4 szobát el látná szerintetek?
A választ előre is köszi!
Megosztom mert hátha mást is érdekel. -
válasz
venember83
üzenetére
4,75Tb
-
venember83
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
200 üzemóra
Ez nettó, tehát az effektív írási/olvasási idő összege?
-
válasz
fokukac
üzenetére
Azért Sentinel adatokban sem lehet teljesen bízni, haverom Toshiba Satellite (AMD A6-4400M-es förmedvény) lapijában 9 napot írt a HDD-re... ez volt fél éve, éééééésssss napi szinten használja. Bar mazochista a srác, van hogy 3 percig tölti a Win-t, így inkább folyamatosan megy. Pont múlt héten vakartam le róla a gyári pasztát és kapott MX-4-et.
Szüleimnél lévő E6440-ben van a "leghasználtabb" 250Gb-os Samsung 840 Evo. Még 2017-ben vettem használtan a HA-ról, most olyan 200 üzemóra van benne, és két Win újratelepítés. Alapjában véve csak OS és alap programok vannak rajta. Még mindig 98%-ot ír a Sentinel.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Erre a modelre konkretan jott ki firmware frissites ennek a hibanak a csokkentesere. Az fent van?
Ahogy olvasom nem sokat javitott rajta es as intel support is elismeri , hogy nem kene igy csokkenie az elettartamnak.
A 250-es Samsung valami 37 dollar? En siman dobnek bele egy ujat.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
A kondíció elviekben azt (is) jelenti, hogy a gyártó által megadott információk alapján az élettartamából elvileg mennyi lehet hátra. A 0% jelentené azt, hogy elérte a gyártó által az élettartamra megadott értékeket, ami nem jelenti azt, hogy ne működne még évekig tovább akár.
-
hi
na, hát most én jövök SSD-s kérdéssel, nem Bleki.Az asztali gépemben egy 120 GB-s Intel 535 SSD van, talán 2015-ben vettem, azóta ezzel megy a gép. Csak a rendszer van rajta, kb. félig van.
Most nézem, aszongya a Sentinel, hogy már csak 48%-os a kondíciója...
Ilyet még nem láttam. Utoljára azt mondta, hogy ~80%.
cseréljem? vagy még semmi komoly?
Mondjuk azt tényleg érzem, hogy valamiért mintha lassabb lenne a rendszer... -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Teljesen olajozottan ment. Pozitívan csalódtam.
Pedig tök jó lett volna másokat ölni ma a Pfizerért. Ettől az élménytől is megfosztottak!
-
Vérboci
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
van belőle, és lesz is, több mint 1 millió adag jön májusban. csak ugye az uniós szabott áras cucc, nem lehet vele mutyizni mint a kínaival.
de hát nem lángol a parlament meg a fidesz székház még mindig.
nem mondom, én sem gyújtanám fel, de gyufát már adnék kölcsön... -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem tudok más okot mondani rá. De tudod, az van, hogy aki ilyen hanyatló nyugatos vakcinát akar, az úgyse a Pártra szavaz, szóval értük nem kár.
Látod, az origo-n ez sikertörténet.
Jól szétszopattunk pár tízezer embert, azt' kész. Lehet meccsre menni. Örülnek a szotyola-árusok.Amúgy ez a nyitás dolog is nagyon megy ám. Most lenéztem az irodából, látok pár tucat embert itt sétálgatni, de senkin nincs maszk.
-
megvan a 4 millió!
holnap mehetünk meccsre..!
éljen a focializmus..!
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!
Komoly dolog ez az alternatív valóság... 
"Én azt hiszem, hogy normális vagyok,
Csak megbolondultak az ápolók.
Kényszerzubbonyt kötnek és mellém fekszenek,
S még azt kérik, hogy értsem őket meg.Hát így élünk mi együtt annyian,
E házban hol jelenleg béke van.
Ki tisztességtudó és jól viselkedik,
Azt néhanapján kiengedik."
(Bródy, egy 1986-os kabaréban - itt meg is hallgathatod.)@Monti: 8 millió választópolgár van kb, és úgy 3 millió nem szokott elmenni szavazni, na, ha egyszer vennék a fáradtságot, akkor elég hamar vége szakadhatna.
A Montenegrói út meg azért elég messze van, főleg azért, mert nincs autópálya, csak sima főút, szerpentin, meg ki tudja mi van a határon, azért az is dobhat rajta néhány órát. Én elég sokat autókáztam már Boszniában, Macedóniában, de még Montenegro-ban is, kb. 40-es óránkénti átlagaim voltak.
Elég durva. Amikor 5 óra alatt mész 200 km-t...Amúgy mai hír, hogy a horvátokhoz lehet menni majd egy oltással, igazolással is.
[link] -
Vérboci
addikt
Hatalmas siker az egész napos oltási akció
na ez bazmeg, eeeez... itt ülök és ordítok. ilyen nincs.
-
NoLF
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
olaszban is be lehet cibálni a pélót simán, de természetesen a 11 óra az optimális - múltkor Mammától 9,5 óra alatt értünk haza 999 kilométerről, az azért bőven az aztakurv@ kategória, node ugye semmi forgalom nem volt.
mindenesetre ha az ember el akar valahova menni pihengetni, akkor szerintem eleve ne siessen - nekem személyszerint pl édesmindegy, hogy 11 vagy 14 óra az út, csak érjek oda egyszer
tényleg, ha már onlány vagy, mit szólnátok egy szeptemberi szardíniai mini kiruccanáshoz? (wed 2.0)
-
EQMontoya
veterán
Kuldenem a "Depeche Mode - Dream On" cimu szamat a kolleganak, es mindenkinek, aki szereti.

Megjartuk mi is par eve Montenegrot az egyik nyaron.
A 11 ora az az ido, amihez kecsket kell aldozni megfelelo csillagallasok alatt: nem szorulsz be a szerpentinen kamion vagy busz moge, mindket hataron atsurransz, mint kes a vajon, stb.Szoval siman benne van a storyban a 13-14.
Olaszorszag fele ennyi ido alatt Romaban vagy.
-
Vérboci
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
tudod talán az a legnagyobb baj, hogy "ezek" annyira bunkerlakók lettek az elmúlt években, hogy nincs egy fórum, ahol nyilvánosan bele lehetne ordítani a pofájukba, hogy "terheléses támadás anyádat érte, amikor apád nem szállt ki belőle hatvannál"
a dolgok nem igen változnának meg, de hogy én ettől jobban érezném magam, az fix. -
EQMontoya
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Pont irtam ma egy kolleginanak, hogy nem tud valtozni semmi.
Van ket millio birkajuk, akik vallasi fanatikuskent hisz bennuk. Teljesen mindegy, mi tortenik, akkor is Orban kepe van otthon az agy folott, a cimerrel es Krisztussal egy szinten.
A tobbieknek meg mindegy, azok mar 7 eve sem szavaztak rajuk, es nyilvan azota is csak meg biztosabbak ebben a dontesukben.
-
-
Uher
aktív tag
Viszont ez hivatalos:
Az operatív törzs szerint pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el” és hasonló akcióra más országban is volt példa. -
Szlovénia? az már rég nyugat....
Viszont Montenegro nekem elég balkáni élmény volt, igaz, az rég volt, 2012-ben, lehet azóta fejlődtek. Illetve, akkor elég csóró voltam, ha akkor is lett volna már napi 100 euróm szállásra, akkor lehet, hogy akkor is jót kaptam volna már, de a 45 eurós szállás olyan volt, hogy visszamenekültünk a második nap a civilizációba, a horvátokhoz... : )
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nekem be se jön az oldal... 3 eszköz × 2 böngészőn próbálom
-
válasz
Vérboci
üzenetére
aztán hogy mész montenegro-ba? Kocsival? Úttalan utakon, SZerbián át? 40-es átlagtempóval?
@Concret_HP: amíg beírják a júzerek, addig se terhelik a rendszert, tudod

figyeld meg, holnap be fogja mondani az operatív törzs kopasz rendőrcsávója, hogy ellenséges támadás volt..!

-
-
concret_hp
addikt
az igazán szép az lenne, ha azt közben okosban eladnák

egyébként ilyen 5 percek alatt lehet haladni 1-1 lépést az oldalon, csak azt mondja el valaki, hogy miután bejelentkeztem pl. ügyfélkapuval, miért kell a következő oldalon megadnom, hogy mikor születtme, meg mi a tajszámom?

-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Tegnap beszéltem a háziorvosommal aki mondta,hogy már felkérést sem kap hogy oltópontra küldjön embereket nyugati vakcinára,és hozzá a rendelőbe is csak kínai érkezik oltásra.Azt mondja szerinte ráültek a pfizer-re, hogy így nyomassák a keleti a vakcinákat! Mert látja a rendszerben hogy érkezik pfizer,moderna,de utána el is tűnik a homályaba mind. Az elég nagy genyaság, játék az ember életekkel.
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
"A Győri Petz-kórház oltópontjánál is több száz méteresre duzzadt mostanra a sor. A katonák és rendőrök karszalagot osztogatnak a sorban állóknak – akinek jut, az biztosan kap oltást – és hozzájáruló nyilatkozatot. Mindenki lázas telefonálgatásba kezdett, futótűzként terjed a hír, hogy aki délig ideér, az még talán beállhat a sorba. Aki regisztráltként kínai vakcinára vár, azt kiszedik az emberkígyóból és előreviszik. A sor akkora, hogy van, aki már kisszékkel érkezett."
na ezt bazmeg megint megcsinálta a csúti geci
-
nagyon jól sikerület ez a dolog. Egy ismerősöm írta a fészbúkon, hogy tudott regisztrálni hajnalban, és már meg is kapta. DE nem mindenki volt ilyen szerencsés, ezért ezernyi ember áll a kórház körül, hogy hátha kap...
Annyira jól szervezett, hogy bravúros.De az igazán csodás, hogy FÉLRETESZNEK a tinédszereknek, de nem most adják be neki, hanem MAJD, érettségi után. Előbb hadd kontaktáljanak egymással a vizsgán, és majd utána.
Közben pedig azokat az idősebb korosztályokat nem oltják ezzel, akiket lehetne...Amúgy heti 350 ezer Pfizer jön most már, májusban 1,3 millió, szóval nincs már hiány.
eszem megáll, de tényleg.Szerk: "Versenyt indított az oltásszervezők között az operatív törzs – mondták a Népszavának nyilatkozó háziorvosok. Kaotikussá vált az oltásszervezés miután néhány napja megnyitották a közvetlen online jelentkezési lehetőséget is, de a háziorvosoktól sem vették el a feladatot. - Miután ugyanazon betegek több forrásból kapnak meghívást ugyanarra az oltásra, csak a telefonáláskor tudjuk meg, hogy már máshonnan is kapott időpontot a páciensünk.
Miközben folyamatosan telefonálunk, tíz páciensből hat-héttől az a válasz, hogy már van időpontjuk vagy oltásuk. Így sokkal kevesebb vakcinát adhatnak be a háziorvosok, mint azt tervezték, illetve amennyi oltóanyaghoz jutottak, ráadásul egy csomó energiájuk megy el feleslegesen a szervezéssel is. "Zseniális szervezés, bravó.
-
NoLF
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
C +4 lesz az
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
akkor gondolom elállítódott a fej a magnón és most fut a headjust, azért nem megy
-
ToBeY
nagyúr
Reggel óta próbálok időpontot foglalni,de kb esélytelen mivel az az oldal is lehalt.
-
NoLF
veterán
lassan már az is csoda, ha ide tudok pötyögni valamit
prohardvert is elérte a mészáros-birodalom?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem ez nem rajtuk múlt. Ők bérelték a helyet. simán lehet, hogy a tulaj (az állam) tette ki őket.... Kellett a hely másnak, vatevör.
-
válasz
venember83
üzenetére
ez azért érdekes elsősorban, mert megmutatja, hogy 2021-re Románia mennyivel nyitottabb, normálisabb ország lett... Hogy pl. ezek az adatok elérhetőek.
Magyarországon szinte semmilyen regionális adatot nem közöl a kormány, még megyei szintűt se nagyon. Se a fertőzöttekről, se a halottakról, se az oltottakról.
Az egyetlen adatközlés, hogy megmondják, hogy aznap hányan fertőződtek / haltak meg. Aztán publikálnak egy kis Magyarország térképet, képként, egy kemény 600 pixeles felbontásban, amire fel van írva megyénként egy szám, hogy hány fertőzött volt a megyében addig, a járvány kezdetétől (2020 márciusától kezdve). Másnapra ezt a térképet törlik, és újat raknak fel.
Minden, amit tudunk a járványról, az azért van, mert szorgos újságírók minden nap lementegetik ezeket a kis felbontású térképeket, és excelbe viszik az adatokat, így ki tudják számolni, hogy BAZmegyében hány fertőzött volt aznap.
És amikor adatigénylést nyújtanak be, akkor azt mondja Cili néni, hogy nem lehet kiadni az adatot, mert az hátráltatná a védekezést...
Szóval, ezért érdekes, hogy máshol ez nem így megy. Ahogy telik az idő, úgy kerülünk egyre messzebb a hanyatló nyugat (kelet?) liberális demokráciáitól...
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Igen, igen, továbbra is itt táplálom a szebb jövőt illető reményeimet.
-
NoLF
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
gondolod áthozzák?
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Annál több marad nekünk. ;-)
Változatlanul a keleti szomszédságunkban élsz?
NoLF: hát, ki nem fogják önteni.
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nálunk lassan kivonják az Astra-Zenecát, csak Pfizer marad, mivel előbbivel nem nagyon akarják oltatni magukat az emberek. 350-400 ezres város, jelenleg 40%-os az átoltottság. Bár nem tudom, hogy ezek az infók bárkit is érdekelnek-e. Mindegy, a reggeli kávé mellé elmegy.
-
-
FehérHolló
veterán
Hajnalban jött a mél, hogy az egyik távolabbi gyárban lesz astra oltás, lehet jelentkezni, cég megoldja az oda-vissza fuvart.
1 órára rá 444-en megjelent, hogy lehet regisztrálni sino mellett astrára is.Kíváncsian várom mi lesz a céges szervezésűvel. Valami 150 embert kellene BP-ről leutaztatni és vissza, munkaidőben.
-
Nekem csak egy nagy gyanúm van. India most belefoschik egy új mutánst a levesbe, na hogy az hogyan fogja megkavarni a dolgokat. WHO előbb csak ok, új mutáns, most meg Hajaj mi lesz itt!
-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
meg KoVoMo
-
LK
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Valakinek ezt is meg kell kapni

Egyébként a Szerbek rámértek, és van ellenanyag a vérben. Ha nincsen másra lehetőséged, jó lesz ez most hirtelen. A NER-t gazdagítod, de ezt most elnézzük neked, hiszen vészhelyzet van
Sok sikert, jó egészséget !
(én gyógyszergyárnál dolgozok és ott is most kezdtek oltani, diákokat, külsősöket, mindenkit, mert nem volt elég saját jelentkező.... perszehogy Kínai
, lehet hogy ugyanott dolgozunk? )
Kérdés mindenkihez: offtopicban miért teszitek offba a hsz-t?
-
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Még egyszer:
- a beoltás megtörténte és a védettségi igazolvány kiállítása nem mindig következik egymásból, ld. lejjebb kifejtve
- a védettségi igazolványt hivatalból az alapján állítják ki, hogy a magyar egészségügyi nyilvántartásba bekerül valamilyen formában az, hogy az igazolvány jogosultja vagy kapott oltást, vagy átesett igazoltan a koronavíruson (van róla teszteredmény az egészségügyi nyilvántartásban)
- a magyar egészségügyi nyilvántartásba a fentieket akkor tudják rögzíteni, ha a jogosult rendelkezik érvényes magyar TB-vel (melynek következménye, hogy rendelkezik érvényes TAJ számmal)
- ha nem kapott igazolványt vagy nem felel meg a hivatalból kiállítás feltételeinek, akkor utólag igényelni vagy pótoltatni is csak érvényes magyar TB (TAJ szám) birtokában tudja.Tehát én szigorúan a védettségi igazolvány kiállíttatásáról beszélek, azzal nem vagyok képben, hogy magának az oltás beadatásának jelenleg előfeltétele-e az érvényes magyar TB (TAJ szám) megléte.
Ennek megfelelően nem is szeretnék információ hiányában semmilyen elhamarkodott következtetést levonni, gondolatmenetnek álcázva.
-
-
NoLF
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
ez egész egyszerűen elképesztő!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Megosztom mert hátha mást is érdekel.
Az!
.
Komoly dolog ez az alternatív valóság... 

tudsz valamit a háttérből?