- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fokukac
üzenetére
most nem panaszkodom kivételesen, jól alakultak a dolgok a nyáron. viszont ennek ellenére is marha nehéz elindulni egyedül a 0-ról, szülői segítség nélkül, teljesen önerőből. főleg, hogy eleddig nem is folytattam túlzottan felelős gazdálkodást és a pénz kifolyt a kezem közül, de nem tudom megmondani hova
szóval olyan túlzottan sok megtakarítással nem igazán rendelkezem. -
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hat igen, anno Ex-el mi igen csak raereztunk a nagy lehetosegre. Az allamilag tamogatott forint alapu hitel lett volna 35K a CHF meg 22K igy persze az utobbi lett. Vettunk is egy lakast 9M-ert rament + 1 es a nagy lufi vegen 6.2 -re arazodott be.
Ha valakinek tanacs kell szoljon bartran! (es csinalja a tok ellenkezojet amit mondok)
Hasznalt kocsira itt nem akartam hitelt felvenni, mert kp-be ki is ki tunank csengetni, de 1.99%-os hitelt adtak ra. A 30 eves fix lakas hitelre 3.8% 15 evesre meg 3.1%-ot mondanak ebben a pillanatban.
A 2.5X brutto fizu is megremiszt kicsit, mert "sokat" keresek, de sokat is koltunk. -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
megnézed a 2000-2005 közti éveket pl, elég jól felpörgött a hitelezés, pedig 10% alatt nem nagyon kaptál hitelt
Forintban nem is vett fel senki.

És ez ugye a hivatalos adat, ne felejtsük el, a devizahitelek előtt pedig fű-fa-virág kapott államilag támogatott lakáshitelt. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
Mondjuk szerintem kicsit más a helyzet lakás esetén - ez nem kocsi, nem amortizálódik úgy, tartja az értékét, sőt, az értéke – mivel nem helyettesíthető könynen, “korlátlanul”, mint egy tárgy – a lakások iránti kereslettől függ, tehát akár nőhet is. Egy autó ezzel szemben értéke tart a nullához, és általában költeni kell a karbantartásra, kopóalkatrészekre.
Persze, lakás esetében is kell költeni rá, de ez egészen más jellegű, itt 10 éves az időtáv.
A fentiek miatt jelentősen befolyásolhatja a képletet a meglévő vagyon (önrész) értéke, a finanszírozás típusa, a rezsi, az állapot, a technológia amivel épült, stb.
És ugye bejön még a hitel, a kamat, az érték várható változása, a jövedelem várható változása, az infláció, stv.
Mindegy, gondolkodtam, szóval itt lehet, hogy mégsincs olyan univerzális huvelykujj-szabály, mint a kocsik esetében
Ui. látom, Bandus jól keres

-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
a rendkívül alacsony kamat azért nem volt mindig igaz ha egy 20-30 évet visszanézel, akár UK akár US, ill sztem a magyar helyzetet sem írja igazán jól le, megnézed a 2000-2005 közti éveket pl, elég jól felpörgött a hitelezés, pedig 10% alatt nem nagyon kaptál hitelt
-
EQMontoya
veterán
De egy ilyen távhoz kell egy stabil fizetőeszköz és egy rendkívül alacsony kamat.
Az elég nyilvánvaló, hogy 25 éves hitelt akkor vesz fel valaki, ha annyira alacsonyak a kamatok egy nagyobb hitel esetén, hogy kis önrész mellett is kevesebb lesz a kamat a lakásra, mint az önrész kamata + egy bérlés lenne, és emellett hosszú távon is garantált a kamat (legalább nagyságrendileg).Ezért nem volt Magyarországon pár éve lakáshitelezés. A hitelkamat volt 8-9%, a lakások bérleti díja pedig az értékűk 6%-a/év. Ebből nyilvánvalóan látszott, hogy 50% önerő esetén is csak a saját likviditását csökkentette az ember, de jobban nem járt.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Azzal tényleg elég olcsón jársz. Szervíz sem több, ellenben a fogyasztás igen.

Azt viszont ne feledd, hogy új autónál azért évente 50-100k a márkaszervízben is ott fog maradni, mert a garancia alatti olajcseréket és hasonlókat nem csinálják ám olcsón.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
keresd meg valamelyik topicban defranco-t neki jó excelje van erről a saját kocsijára vonatkozóan.
lakás: szvsz fölé lehet lőni annak a 4-5 évnek, akár bruttóról, akár nettóról beszélünk, már csak azért is, mert nagy valószínűséggel 4-5 év alatt változik annyit a jövedelmed, hogy a végén ennyire jöjjön ki egy lakás megvásárlása. a valóság persze más, a jelenlegi helyzetemben, a számításaimat alapul véve pl olyan 14-15 millás lakást engednék meg magamnak reálisan (nem kevés hitellel) és azt is két évnél nem hamarabb. holott ez valójában kevesebb, mint a 2 éves bruttóm.
-
concret_hp
addikt
ha már itt tartunk, mennyi szervíz költséggel számoltok egy autónál és ez mennyire kor függő? pl újabb verdákba még drágább az alkatrész? nekem most kb. úgy néz ki a matek, hogy 2 év alatt kb. 100K lesz a szumma szervízköltség (ilyenek, hogy téli - nyári gumi csere meg hasonlók nincs benne) de kb. ugyan annyiért el tudnám adni, mint amiért vettem. szóval havi ~5K , de úgy sejtem ezzel egész szerencsés vagyok , tekintve, hogy minimális a + amortizáció szerintem (ugye egy 3-4M közti új autó 2 év alatt óvatos becsléssel amortizálódik 7-800K-t cserébe a 0 szervizköltségért)
-
Nem tudom, másoknál hogy van - a panelházunkban nem akarják beindítani a fűtést, pedig már lassan esedékes kéne, hogy legyen, llévén, hogy egy hete 8 és 18 fok között van a hőmérséklet, de leginkább 15 alatt. Most is 10 fok van kint, ha jól nézem, reggel is hőség lesz, ha jól látom 5 fokot jósolnak az időképen hajnalra.
Én szombat óta fűtök a légkondival, így tartom a szobahőmérsékletet, de alulról süt a hideg. Így tartom a 22 fokot, mert szeretem a luxust.
A fűtésrendszer azonban már vasárnap óta rendszeresen bugyog (feltöltötték vízzel, meg légtelenítik), meg időnként hallom, hogy szerelik, de be nem indítanák. Lehet, hogy a vénasszonyok még nem fáznak eléggé, meg akkor ugye 3 ezer forinttal több lenne az adott havi rezsi, meg úgyis tudnak a gázrezsóval fűteni (én meg fizetem a havi gázátalányt, ugye, pedig havonta egyszer használom).Na mindegy, Bleki nem írt ma ide, gondoltam kitöltöm a karaktereit időjárással.

De addig is megyek, és én is begyújtom most már a gázrezsót

És eladom most már a lakást is, és keresek egy passzív házat

Montoya, lakásár / jövedelem viszonylatban is van valami általános arányod, mint a kocsira?

-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Csatlakozom.
Mondtam is munkatarsnak, azt mondja ismeros cegnel szinten volt, meg tesznek pendrive-ot etkezobe, break room-ba, aztan nezik hogy ki dugja be ceges gepbe
A regi cegnel meg az volt a standard, hogy az ilyen fake "jeltekezz be/ update your password " oldalakon egybol gepeletek be a: nyalazd meg a makk**at@koc*og.com meg a hasonlo hozza illo jelszo.
Kivancsi lennek arra mit lep az audit team -
bobsys
veterán
Hat ez baromi jo, nem is gondoltam volna

-
bobsys
veterán
Kaptam egy spamet, e-mail johnakarki@hr-communications.com. Email headert megnezve a kuldo server mail.nova.phishme.com a pishme.com pedig Anti-Phising ceg weboldala

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Igazad van.
Szerintem kurvázd el a pénzt, akkor legalább biztos a magyar GDP lendül fel, és neked is jó volt
De a viccet félretéve, sose vennék telefont 150 ezer Ft-ért. Egyszerűen nincs számomra akkora hozzáadott értéke, hasznossága. Akkor már inkább elmegyek egy hétre a tengerpartra.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Engem a Motorola Nexus 6 meggyőzött, de még sajnálom kiadni rá a pénzt, mert a 8X-em mindent tud, amire szükségem van, csak egyre gyakrabban gyengélkedik.
Szóval teljesen egyetértek veled, abszolút nem érdekel, hogy 3 vagy 4 éves telefonom/laptopom, vagy épp 10 éves autóm van, ha kielégíti az igényeim. Viszont ha bármiből újat veszek, akkor a funkcionalitás mellett fontos számomra a megjelenés is. Ha nem tetszik, lehet bármennyire jó, nem fogom megvenni. De csak a külseje miatt sem veszek semmit.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem a telefon egy eszköz - ha nem győz meg, akkor nincs is szükséged rá.
Vegyél egy Moto G 3. gen-t, jó az is, olcsóért. -
szőröscica
addikt
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Dízel A4-est adjál neki. Az most olcsó lesz az usában :-)
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem mondtam, hogy barmire is jo, csak kerdezted adtak-e valamit

-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez annak a jele, hogy most már tényleg jön az új.
@Szakállas: kocka vagy. Akarsz körszakállat..?

-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Látom már megoldódott, de a német store-ban jelenleg nincs készleten, illetve pillanatnyilag nem elérhető szöveget dob csak fel a teljes telefon-palettára, és az árakat sem hajlandó mutatni.
p
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Most irtak, hogy sajnaljak es jovairnak 5000 merfoldet
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
akkor passzolom, azt hittem mindegyiken van
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Mert a kasszas neni nemtudja, hogy milyen alma az amit veszel
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Azert biztam benne, hogy a szerelok ugyesek es megoldjak meg a kapitany is ketszer ellenorzi mielott ujra felszallunk.
(#49136) concret_hp orulj, hogy leertel, nem jar semmi. Ugyanaz, mintha 6 orat kesik a geped. Orulj, hogy elvittek. Ha ottragadsz valahol, mert toroltek a jaratot akkor szoktak adni hotel vouchert
(#49137) lenox Na akkor tuti bereltem volna egy autot es azzal megyek

(#49141) Viszlát Hogy egy hulye poent is nyomjak. Remelem a masodik. Az elso es az utolso
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
érdekes. Egy csomó alkalmazás (többek között a Google maps is!) úgy érzékeli, hogy én az irodai IP alapján Londonban, a West Enden vagyok, de a play store mégis azt mondja a Nexus oldalra, hogy sajnos nem ott vagyok, és az én országomban nem elérhető.
Trükkös ez a gugli. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
369 és 419 GBP a hivatalos story ár UK-ban, szóval az kifejezetten jó ár.
-
-
concret_hp
addikt
tudja valaki mi értelme van az almák egyesével való megcímkézésének?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Hamarost lesz új Nexus 5-ös, azt várd meg.
Szakállas: örülünk, hogy megmaradtál. Rá se ránts, ha nagy rajtad a nyomás... :-)
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem tudom, USAban mi a szabályozás rá, EUban jár.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ugyanazzal a geppel
Megszereltek. 3 ora alatt, utanna ujra beszalltunk, vartunk meg 15-20 percet, hogy elokeruljon mindenki es indultunk. -
bobsys
veterán
Ma pedig ateltem egy kenyszerleszallast. Csuzdazas nem volt, elgurultunk a kapuig de egy kicsi azert osszeszorult a seggem. Fort Lauderdalebol jottem Dallasba, felszallas utan egy oraval a kapitany mindenkit a helyere parancsolt, mondtak, hogy kabin nyomas problema van es elkezdtunk ereszkedni, kozben meg majd szetment a fulem. Kozoltek, hogy akkor New Orleansban lesz a leszallas. Landolaskor pedig latni lehett, ahogy varnak a tuzoltok meg a mentok akik el is kisertek a gepet egeszen a kapuig.
-
bobsys
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
32GB $499
64GB $549 -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Holnap meg tudom nézni angol proxy mögül, ha gondolod.
-
szőröscica
addikt
peterkeT vagy más külhonba szakadt kollégától kérdezném, hogy mennyibe kerül jelenleg a Google Storeban egy 32 gigás, fehér Nexus 6?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Defekt?
-
válasz
parandroid
üzenetére
hi!
nem mondtam, hogy au naturale szeretem, azt mondtam, hogy nem tarkopaszon, nagy különbség.
Hasonló a véleményem a témáról, mint Hank Moody-nak:
[link]@Joe: szerintem csak bukósisakban menj az utcára.

-
szőröscica
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy a bankkártyám elnyelése, valamint a klímakompresszorom és telefonom cseréjének szükségessége után még milyen meglepetések fognak érni a következő napokban.

-
adalbert1
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Köszi a sok ötletet, végül nem innen választottunk(Pho levest -amiben volt valami édesebb zöldség/fűszer, amire nem volt túl jó élmény ráharapni, attól eltekintve egész jó volt- és steak-et ettünk
, de elraktároztam későbbre őket.Ha már Win10-re frissítés: ha nem tetszik, van lehetőség downgradelni? Akár úgy, hogy egy új Win7 telepítéshez használom azt a termékkulcsot?
-
Ma hajnalban kitiltásban részesítettem magam a PH-ról... kellett nekem szórakozni az e-mail címekkel, tekintve hogy citromail-re már biztos nem léptem be 5-7 éve, és jelszavam megszerzése sem volt lehetséges.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Meg az Ikea.
-
válasz
bandus
üzenetére
Rakd újra, rakj bele ssd-t, jónak kell annak lennie.
-------------------
Visszatérve a win10-es témához, a konkurens portálon (hwsw) elég jól megfogalmazták azt, ami engem is zavar.
"A Windows 10 (ahogy a Start menü esetében már láttuk) igyekszik a két platform egymás mellett létezését kissé harmonikusabbá tenni, mint a Windows 8. A „metrós” alkalmazások már futnak ablakban, ráadásul nem csak az UWP-re fejlesztett verziók, hanem a régebbi „Windows Store-os” appok is működnek így, sőt, bizonyos lépcsőkben át is méretezhetőek. Ez nyilván nem újdonság (az első bétáktól fogva így működik a Windows 10), a rendszerrel ismerkedőknek azonban hatalmas könnyebbség lesz, hogy az appok nem kényszerítik ki a teljes képernyős működést.
A kettősség a rendszer egészén végighúzódik. A számológép már UWP alkalmazás, a Notepad azonban maradt Win32. A beállítások menü alap nézete már az új platformot használja, elég mélyre ásva viszont gyorsan előbukkannak a régi .cpl-alapú Vezérlőpult elemei. Az új felületű beállításokban sehol sem kell túl sokat klikkelni ahhoz, hogy egy új, különálló ablakban felugorjon a régi típusú Vezérlőpult aktuális szekciója – miközben az új felület is nyitva marad, könnyen összezavarva a kevésbé tapasztalt felhasználókat.
A "duális" dizájnnyelvezetnek köszönhetően hamburger menük, bal felső sarokban feltűnő vissza nyilak is látszólag véletlenszerűen szerepelnek ott, ahol, az új és régi felület közötti szakadékot pedig csak még jobban kihangsúlyozza az eltérő tipológia és képernyőelem-elrendezés. Mintha a két felület közti kommunikációban is lenne hiba: előfordul, hogy egy-egy elem meghívásakor nem történik semmi vagy az ablak "magától" bezárul, esetleg kiakad a shell. Elszomorító, hogy a fantasztikus erőforrásokkal rendelkező Microsoft nem érezte azt, hogy immár egységessé kellene tenni legalább a rendszer alapvető elemeit. Mégegyszer: három évvel vagyunk a Windows 8 kiadása után, erre idő és erőforrás is bőven került volna, ha a cégnél ezt bárki prioritásként kezelné."
-
válasz
fokukac
üzenetére
valami i3 van benne, 4 gb rammal, ennyit tudok. azt hiszem hp 4530s a pontos típusa. sokáig gyors volt a win7 is, de már nagyon szemetes lett, az az igazság. de még plusz 4 gb ramot is sajnálok bele venni, annyira keveset használom. szinte mindent tableten nézek/intézek már, ha meg gép kell, akkor is inkább hazaviszem az elitebookot bentről.
-
Namost, mivel éjfél volt, és intuitív módon próbáltam megnézni a rendszert, shortcut-okra még nem jöttem rá. Engem önmagában az zavar, hogy kétféle felület van, és nem sikerült összemixelni, de mintha nem is akarnák. Az persze, hogy az új felület nem mindig fullscreen,, hanem kvázi méretezhető ablakban van, az nagyszerű - de ha lekicsinyítem az ablak méretét akkorára, hogy mondjuk a 19 colos monitornak csak a felét foglalja el, akkor már nagyon csúnya, és nehezen kezelhető, hiszen minden nagy benne.
-------------
@Montoya: ezt nem ismerem, hallgatom

@Bandus: egy 4 éves notin (1. gen i3-, i5, esetleg már korai Sandy Bridge), 4 GB rammal, SSD-vel gond nélkül, pörgősen kell, hogy fusson a Win 7 és 8 is. Az elmúlt fél évben szereztem két ilyen notit a családtagjaimnak, és tényleg pörgősek ezek a konfigok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Fogarasin egy Tesco van meg asszem Obi(?)
Örs Vezér terén pedig Árkád I-II. +IKEA -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
A Bidapestieket kérdezném,hogy a napokban egy fél napot,a kerepesi,fogarasi út körül kellene eltöltenem Van ott a közelben vmi pláza,vagy bevásárlóközpont? Az arena plázát azt tudom,de az igencsak messze van oda.
Köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
szóval olyan túlzottan sok megtakarítással nem igazán rendelkezem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)