- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Erre is gondoltam, de épp a minap sírt a szám, hogy az Atomos Dell (Venue 8 Pro) tabletem már netezéshez is kevés szegény, Androidot nem akarok, iPad is volt (páromnak), az sem jött be igazán, szóval egyelőre marad netezni az iPhone (telefonban többé-kevésbé ki vagyok békülve az IOS-sel, bár a Win10-es mobilok piszkálják a fantáziámat most). Szóval amelyik Win10-es tabletben már normális hardver van, ott meg már jönnek az egyéb igények (proci, RAM, kijelző, felbontás), és pillanatok alatt ott vagyok, hogy akkor már minek mellé asztali gép?
Szerk.: Még annyi a tablet témához, hogy egy Surface 2 Pro elég is lenne, de pont a linkelt hozzászólásban keseregtem, hogy újan már nincs, használtan meg ahhoz képest, hogy használt, betyár drága. A Surface 3 Pro-ról nem is beszélve. Ráadásul, ahogy ott is írtam, mindenképpen jó lenne a fix billentyűzet, hogy nem asztalnál ülve, is lehessen pl. fórumhozzászólást, emailt, stb-t írni.
Ráadásul anyának mindenképpen kell vennem egy gépet húsvétig, ahogy néztem, azt olyan 50-60k alatt úgysem úszom meg (akkor már i5, meg normális mennyiségű RAM, hogy időtálló legyen), ellenben nekem itt van egy az asztal alatt, amit alig használok, downgrade-elem belőle a VGA-t (R7850), talán azért még kapk valami keveset, mert maga a gép úgysem menne el amúgy egyben.
p
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Es miert nem egy tabletet veszel inkabb, es marad az asztali gep? Az nem annyira draga, es jobban lehet netezni vele, mint egy telefonnal.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Lehet, hogy a liberóta (imádom ezt a szót, ebből is látszik, milyen sokat köszönhetünk Pataki Attilának, remélem még sokáig köztünk marad, és nem rabolják el többet az ufók) városi kerékpáros hipsztergyerekek úgy nőttek fel, hogy anyuci a széltől is óvta őket, és gonosz elnyomónak titulálódott mindenki, aki szerint talán mégiscsak nem anyucikicsivirága púzta a passzátszelet, de a kegyetlen nagyvilágban a villanyoszlopnak mindig elsőbbsége van.
--------------------------------------------------------------------------
Ja, de ha már itten félig szakmáztunk kicsit korábban, ezúton is szeretném bejelenteni, hogy utálom tivet (már megint), mert elültette a bogarat a fülembe,és most három lehetséges forgatókönyv között vacillálok:
1.) Veszek kurta drágán egy 2in1 tablet/laptopot az asztali gépem helyett. Ha nagyon kemény vagyok, akkor Acer Aspire-t, hogy szemen köphessek mindent, ami és aki valaha voltam.
2.) Veszek egy nagy levegőt, és utána szokás szerint egy használt üzleti laptopot, hogy kukac és Tim (és még sokan mások) is boldog legyen.
3.) Megtartom az asztali gépem, és netezek tovább a telefonon, ha már nincs kedvem az asztalnál ülni (sosincs, szóval ez így eléggé kihasználatlan), miközben anyának mindenképpen kell egy 'új' asztali gépet vennem, mert az övé már a végét járja (hosszú történet, a lényeg az, hogy a buta videódigitalizálója csak 32 bites WinXP-ig van támogatva, szóval ennek a cseréjével kell majd kezdeni).Részletesen itt sírtam el a bánatom, de annyi reakciót sikerült szereznem vele, hogy igenis van X-es sorozat fullHD felbontással, ami tény, papíron én is találkoztam vele, meg 800 EUR-s használt laptop hirdetésben, de ettől nem lesz elérhető és racionális a dolog (mondjuk ez nem szokott zavarni, nem is értem, most mi bajom). Mindezt Sipi legnagyobb derültségére, mert ő bújtogatott, hogy mindenképpen kérdezzem meg a topikban is, a szemét.
Röhögjetek ki ti is egy kicsit, légyszi, hogy legyen ma is egy jó napom, aztán hátha valakinek van valami épkézláb ajánlata, amit utána majd fintorogva lefikázhatok.
p
-
7
addikt
-
mindeközben Budapesten

-
EQMontoya
veterán
-
7
addikt
-
EQMontoya
veterán
Nagy zseni volt a csávó, konkrétan valakinek az aláírása lett egy elszólásából:
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik.Ő ugyanis váltig állította, hogy a jobb oldali kart húzogatja, ha nem mennek ki előle a belsőből.
-
7
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Ez mar lassan olyan, mint amikor dragonfx azt hitte, hogy az avatarja egy granat
Ez volt:

-
válasz
unclefucka
üzenetére
Űrszamár?
-
EQMontoya
veterán
Egy szép Triangle hangfal márpedig szép. És jól is szól.
Köszönöm, leülök magamtól.
-
Fercsáj
csendes tag
Nem értem, hogy mi rossz van a kérdésemben. Egy másik topicban kétszer is törölték, itt meg nem vesznek komolyan. Gondoltam, hogy egy ilyen jelentős oldal fórumában akadnak olyanok is, akik idegen nyelven is olvasnak híreket, és tudnak valamit ajánlani. Persze a guglit én is ismerem, majd keresgélek.
-
Fercsáj
csendes tag
válasz
szőröscica
üzenetére
jó vicc
-
szőröscica
addikt
-
Fercsáj
csendes tag
Tudtok ajánlani német nyelvű hardveres weboldalt, ami hasonló a ph oldalához? Szeretnék németül is teszteket, hardveres híreket olvasni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Fogadjunk, hogy 1/1-es bérelt vonalatok van, külföldi szolgáltatónál, és az összes minden a külföldi céges szervereken megy keresztül.
Mint nálunk. Hogy kvázi a billentyűm leütése, és a monitoron való karaktermegjelenítéshez is szükséges hogy megjárják az utat a bitek.
Ráadásul most a szemerkélő esőcske miatt már hunyorognak a lámpák. Nemtom milyen tápok vannak a gépben, de ilyenkor már rég hanyattdobják magukat az átlag tápok.
Stabil hálózatok... esik, olyankor otthon általában kiesik 10-15 csatorna a tévén, és mindig a környéken elkezd ingadozni a hálózati feszültség. Mint most. -
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én a belvizes gazdákat kérdezném, hogy ősszel ki lettek-e rendesen, végig takarítva a belvízelvezető árkok. Ja, hogy azokat évtizedekkel ezelőtt beszántották... köszönöm, nincs több kérdésem.
A rossz, vagy rosszul használt rendszerekhez, programokhoz: világ méretű cég, de hogy a gépem bekapcsolásától eljussak addig, hogy a leveleimet elolvassam, 15 perc várakozás. És nem úgy, hogy bekapcsolom, elmegyek reggelizni, aztán mire visszaérek már kész is. Nem, molyol 5 percig, aztán várja a jelszót. Újabb 5 perc, el tudom indítani a levelezőt. Az megint 5 perc, mire betölt és letölti a leveleket.
Pár éve ez gyengébb gépen kb. 2 perc volt összesen, igaz, akkor Lotus Notes-ot használtunk. Most Outlookot. Aki szerint ez a fejlődés, annak csak nagyon erősen gratulálni tudok.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Mult evben jelentleztem par helyre, az esetek legalabb feleben valami hazi takolt oldal volt beallitva az alltalad emlitett kerdeshegyre.
Viszont a masik fele meg akarod, hogy a LinkedIn profilodbol kiszedjuk az adatokat.? Igen. Koszonjuk, hogy jelentkezett. Aztan atlag 4-6 honap mulva jott is a valasz
-
mark!
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem, az überelhetetlen sztori az, amikor egy *khmm* butuska osztálytársamnak mondta a tanár, hogy ragozza el a muttert (poénból mondta!), az meg elkezdte hogy ich mutte du muttest. Há' tanár úr bevágta neki az egyest
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
sztem az überelhetetlen sztori az, hogy ismerősnek küldtek emailt, hogy betöltötték a helyet, köszönik a jelentkezést. őt vették fel. addigra lejárt a próbaideje

-
e=mc²
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Csak az utolso mondatodra reagalnek:
Az utobbi idoben (cca. 5 ev) egyre tobbszor kerulunk olyan helyzetbe a parommal, es estenkent megkerdezzuk egymastol, hogy most akkor mi hulyultunk meg, vagy mindenki mas helikopter?
Pontos peldat nem tudok irni, de komolyan egyre tobbszor erzem azt, hogy tenyleg hulyenek kell lenni, mert ugy jobban boldogulsz barmiben. Nem mondom magam nagyon tanult embernek, bar elvegeztem egy egyetemet, de azt gondolom, hogy meg van a magamhoz valo eszem es egeszseges szinten van az intelligenciaszintem is. De olyan primitiv, buta, ostoba egyenek kerulnek a latokorombe - tovabba az ismerosok, kollegakrol is sajnos ezt kell mondjam - hogy a fejemet tudnam neha fogni, es tenyleg neha nem tudom eldonteni, hogy most en gondolkodom rosszul vagy tenyleg kezd ez altalanossa valni...
De nem csak aprosagokrol van szo, hanem nagyobb hordereju ugyekben is munkahelyen, kozeletben, maganeletben is. Es ezek az emberek olyan pozicioban, helyzetben, korulmenyek kozott vannak/kerulnek/elnek (megfelelo alahuzando), hogy az agyam eldobom...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
2-3 éve az UniCreditnél a honlapjukon történő állásjelentkezés úgy nézett ki, hogy kb.30 perc volt a kitöltés, de 25 perc után kivágott a honlap.

-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Stressztűrést tesztelnek ilyenkor szerintem. Épp Monty panaszkodott a rendszerre nemrég, de nekem is ismerős a sztori. Aztán volt, aki egy év után jelzett vissza, hogy megtalálták az önéletrajzom, érdekel-e még a dolog. Mondanám, hogy hülyék gyülekezete, de egyre inkább úgy tűnik, hogy mi vagyunk a helikopterek.
p
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Lattam egy nekem tetszo melot, nosza jelentkezzunk. Regisztralas, cv feltoltes majd irjam be az osszes eddigi munkahelyem, hoyg mit csinaltam, mikortol meddig, majd az iskolai vegzettsegek es egyeb papirok aztan meg 10 kerdes, faji hovatartozas, referenciak, disability, ujabb oldal ahol ujra feltolthetem az oneletrajzomat aztan meg egy oldal par kerdessel majd vegre 30 perc utan ott volt, hogy submit

-
lenox
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
Nem probaltam, de elvileg netflix 4k certified. Maga a hw az tudja, hevc main10-ben is, de megfelelo player kell hozza, ami ki is hasznalja, nem tudom, hogy kell netflixet nezni. Az biztos, hogy ugyanez a hw ubuntu alatt tobb playerrel nem tudta (nyilvan nem hasznaltak ki a hw-t), de youtube-on is van 4k lejatszas teszt, meg altalaban is azt mondjak, hogy megy. De en nem 4k-zok otthon.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Látom, nem mondom én, hogy egy -5 fok nem férne el - meg lesz is még - ha közben néha napot is látni. Mondjuk a hétvége egész kellemes volt.
De a belvíz nem a nem fagyott föld miatt alakul ki, hanem a térben és időben rossz eloszlású csapadéktól. Ősszel tényleg porzott minden hetekig. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Az nem lehet, hogy a sűrűbb hideg levegő tolja maga előtt a délnyugaton már felhalmozódott 20 fokot, és az csúszott be éjjel? Nyáron is vihar előtt először összesűrűsödik a meleg ugyanezért. Vagy mondjuk hogy elállt az eső?

A 21-es főút mellett kétoldalt mindenhol állnak a tavak, belvizek. Ami akkor nem gáz, ha fagyott a föld, és nem engedi be az esővizet. Csakhogy a föld már jó ideje nem fagyos, tehát a kell az eső a földekre kitétel most ott tart, hogy hektárokban mérhető állóvizek alakultak ki, amik alól már az előző években sem nőtt ki a kukorica se, a napraforgó se, és a többi se. Néhol a lejtős fennsíkokon megállt a repce, de dél felé haladva az is néhol dagonyában állt. Fura, mert ugyanígy tavaly, mikor már bokáig gázoltunk itt mifelénk a mocsárba, a Nyírségi gazdák meg sírtak, hogy porzik és repedezik az összes föld, nem tudják megmunkálni sem.
Akkor aszondod, hogy jó nyarunk lesz? Megmondjam melyik héten megyek nyaralni?
Csak hogy az eső mikor essen. Lehessen tervezni. Most idén nem augusztusban lesz a mindent elöntő özönvíz, hanem júliusban. -
Bleki, olyan komoly ez a globális felmelegedés, hogy napnygta után még melegebb is lesz - februárban. Valószínűleg nagyon meleg évünk lesz....
------------------
De hogy ontopic is legyek, egy első generációs i5 még azért sok mindenre elég, van itt is egy T410-es Thinkpad, és szerintem teljesen pöpec kis gép még 4 GB RAM-mal is, soha még egy döccenést nem láttam rajta, pedig a b. nejem egyszerre 16 lappal tolja a chrome-ot, meg még 10-zel a firefox-ot.
A Sandy- és Ivy Bridge-eken pedig aztán tényleg nyoma sincs semmilyen böngészési nehézségnek.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
És nem csak úgy nem, hogy lassú kicsit, hanem konkrétan perceket kell időnként várni egy 444 címlapra
Ööö, mondjuk a 444.hu az Index.hu-hoz hasonlóan remekül optimalizált honlap.
Hasonló hardverű Bay Trail tableten netezek mostanában - Lenovo Miix 300-10IBY -, én nem érzem lassúnak. Igaz, Win 8.1 + Vivaldi, nem Win 10 + Edge. A legtöbb bajom még a retek Realtek wlannal van, amit ezekbe tesznek.
Az anyámnak vett, ám meglehetősen kihasználatlan IPS-es Thinkpad T60 (Core 2 Duo 2 GHz, 3 GB RAM, Intel G1 80 GB SSD, Win 7 HP 32 bit) pl. egészen gyors a régi, Presto motoros Operával. Mondjuk erre lassan valami kevésbé erőforrásigényes Linux disztró lenne az igazi, ezt a Windows Update tudja rendesen megfogni.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ha lenne flash, akkor a telefon is izzadna rendesen, egyébként ja, a sok flash, meg mindenféle beépülő szir-szar úgy le tudja lassítani a gépet, hogy ihaj, és sokan csak lesnek, hát de pár éve még ezen a gépen ment a net rendesen, most meg szaggat, hát ezért.
-
mark!
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Látod. És ezek után szarozzák le az almásokat. (Nem itteniekre gondolok!!) I4s még ma is egy használható telefon, a korához képest tűrhető sebességgel.
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Inkább i5. Nálam Mo-n van egy ilyen 6910p. Nem mondom, hogy használhatatlan, de sajnos bosszantóan lassú tud lenni. Operát használok rajta Win7 alatt, ha már megy egy-két torrent is, akkor gyakorlatilag idegölő tud lenni egy-egy oldalbetöltés. A mai világ csodaszép erőforrásgazdálkodása sajnos eléképesztő módon gyilkolja a nem új generációs hardvereket. Épp a napokban csodálkoztam rá, hogy az Atomos (3740) Dell Venue tabletem, ami egy éve még teljesen használható volt, Win 10-zel, Edge-dzsel, 2GB RAM-mal gyakorlatilag már nem alkalmas böngészésre. És nem csak úgy nem, hogy lassú kicsit, hanem konkrétan perceket kell időnként várni egy 444 címlapra, ráadásul a lagoló megjelenítés mellett érintőképernyőn gyakori a mellékattintás, ami megint durván perces várakozáshoz tud vezetni. Jó, ez is gyakorlatilag két éve megvan már, és akkor sem volt erős cucc, amikor vettem, de akkor is hihetetlen, hogy ennyivel erőforrásigényesebb lett a sima böngészés. Core 2 Duo procikkal ugyanezt látom sajnos...

Mindeközben az iPhone-om mára már ugyancsak nem túl acélos hardverével tökéletesen mennek a nem mobilos oldalak is. Ja, hogy ott nincs flash, meg egyéb kutyám kínja, mert azokat nem tudja megjeleníteni...
Szerk.: A hatlapos finom süti, szeretem!
p
-
-
bobsys
veterán
HP 6910p Core 2 Duo 1.8GHz + 3GB RAM eleg Windows7, Office meg Youtubera?
-
Viszlát
addikt
Uh, tényleg... Köszi köszi.

-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Még ha az volna, de ez apu Prius-a. Mondjuk a felnikupak az nem olcsó, de a többi az filléres tétel, érti a fene...
Voltam már, csak nem úgy jött ki a lépés, de még megyek is a héten (nem tudom még mikor, jelzem majd). Busszal.

Crytec: neem, akkor nem lennék azért ilyen vidám. Csak megelőzendő a további károkat.

-
Viszlát
addikt
Valami van a levegőben...
Péntek: Ikea parkoló Budaörs, felnikupakok elpárologtak mire végeztem.
Szombat: Magánrendelő parkolója Szfváron, a hátsó ablaktörlő vált kámforrá.
Vasárnap: Balaton plaza Veszprém, a vadriasztókat tépték le az első hűtőrácsról.Ma már gyalog megyek...

-
BlacKSouL
addikt
Gödöllő gépész. Ok, elég sokmindenhez kellhet a hőtan később is, mint alapismeret ráadásul ez még csak tényleg a felszín amit kapirgál a tárgy, de akkora anyag, hogy simán ketté kellene venni, hogy fogható legyen elsőre vagy max másodikra. Ezt el is mondtam, mire mondták, hogy ez eredetileg két féléves volt, csak összevonták. Namost az meg szerintem sem csak és kizárólag a hülye hallgató hibája, hogy 90-95% a bukási arány, hogy minimum 4, de inkább 5-6 évfolyam jár vissza sokadik TF-el, meg hogy mecha szigorlat és más egyéb nehéz tárgyak simán 4-essel 5-ösel tol le valaki, ebből meg ugyanaz az ember 3 TF-el is 4-5 vizsgával tud csak átmenni.
Ja, és a 4. tf vagy a 6. sikertelen vizsga ugye a kiszórás, és magasan vezet a hőtan ebben. TO szerint is elég durva. Pedig alapvetően nem tűnik extrémnek: van egy online megoldható 2 részes házi feladatsor, csak eredményt kell beírni, max 3 próbálkozás van. Ha nem jó 3 próbálkozás, akkor nincs aláírás. Van egy ZH, ami 51%-ra kell az aláíráshoz. Van 2 db pótZH. Viszgán van egy írásbeli beugró, 75% fölött maradhat szóbelire. Viszont az anyag sok. Tömény. Az szerintem elég tömény, ha az angol és a görög ábécé minden betűje legalább 3x van felhasználva, és minden témakörben mást jelent...
És a szóbelin néha nagyon nagyon szigorúak, és a 70-80%-ra megoldott és előadott 2 tétel sem elég a 2-eshez. Az meg hogy 1 db hiányzó képlet esetén is kib...nak, kicsit gáz.
Mondjuk jó, el tudom képzelni, hogy szükségem lesz arra, hogy a szikragyújtású belsőégésű motor körfolyamat termodinamikai hatásfoka 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken, vagy hogy a kompressziós gyújtásúé 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva ró a kappadikon mínusz egy per kappa szor ró mínusz 1. Vagy hogy a vegyes körfolyamaté 1 mínusz 1 per epszilon a kappa mínusz egyediken szorozva lambda szor ró a kappadikon mínusz egy per lambda mínusz 1 plusz lambda szor kappa szor ró mínusz 1... de valahogy jobb, hogy ez most pár hónapig nem jön majd elő
(bónusz, hogy speciel értem is hogy mi mit jelent, tehát sikerült nem csak képleteket magolni, de valami mögöttes tartalom is megrekedt az agyban. Ami jó. Csak néha sűrű.) -
Ugyfelkapunal a jelszovaltas reszrol h lehet tovabblepni?
Akarmilyen uj jelszot adok meg, csak lefrissul az oldal, torlodnek a mezokbe beirt szovegek, kiveve az aktivalo kod, de semmilyen hibauzenetet nem kapok, az uj jelszoval pedig nem tudok belepni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez szintén Nagoyában van.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Csak Szingapúrban és Tokióban voltam ezek közül, Szingapúrban szerintem nem feltétlenül van egy hétnyi látnivaló. Pár napra simán jó.
Tokió környékén utazgatni is tudsz, pl. ott van Nikko, egy szép nagy nemzeti park, nagy vízeséssel, régi tenplomokkal, stb.
A skytree szerintem gyerekekkel is poén, császári palota parkja is tök jó, bár Nektek ott most szerintem hideg van.
Ha van a családban technikai érdeklődés, akkor Nagoya 2 óra Shinkansenel, ott a Toyota múzeuma, az brutális, és maglev visz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bestbuy játékok
- GTA V
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)