- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
concret_hp
üzenetére
a minap láttam az aranyélet első részét, valóban jónak tűnik.
-
lorcsi
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
ne már hogy a stól ripacskodása bejön ?!
az aranyélet is csak magyar viszonylatban szembeötlőamúgy szerintem : Munkaügyek

a terápiát én is bírom -
Bleki, megvagy még???

-
concret_hp
addikt
azt kell mondanom, fejlődik a magyar sorozatgyártás, az utóbbi sok évből a 2 évad terápiát tudnám említésre méltatni, de most az aranyélet és a válótársak is egész okés (bár utóbbit inkább nem kiabálnám még el) ez ahhoz képest, hogy semmi más magyar gyártás nem jutott el hozzám, gyakorlatilag 4ből 4

-
Basszus, ma vizsgán totál lefagytam. 8-tól kezdődött, üres hassal és álmosan mentem, csökkent VC-vel álltam ott délig. Persze mikor behívtak egyszerűen blokkoltam. Csütörtökön restart.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
nekem is ez a terv, tényleg 2-3 hónapra gondoltam. amúgy olcsóért biztosan nem fogok bérelni, nem hiszitek el (én sem hittem, amíg nem néztem utána), de győrben abszolút bp-i albérlet árak vannak. sőt, mondhatni drágábbak is, mert jellemzően bútorozatlanok a kecók. legalábbis a kis (1, másfél szobás) lakások esetén így van. a nagyobbak azért olcsóbbak a fővárosiaknál.
tényleg, főbérlőnek szólnátok előre, hogy 2-3 hónap múlva költöznétek, vagy inkább érdemes betartani a 30 napos felmondási időt?
-
válasz
bandus
üzenetére
Még van egy fél órám aludni, és mehetek vissza burcsázni.
Két napig bazi rossz lesz, de olyan szerdára visszaállok szerintem időeltolódásilag.Ui. amúgy hozzászólnék az ingázásodhoz, mert eddig még nem tettem: egy darabig megoldás lehet a napi 220 km, de hidd el nekem, egy idő után bazi fárasztó. Én bérelnék helyben egy kulipintyót olcsóér'.
-
-
tildy
nagyúr
Utolag is boldog uj evet mindenkinek. Kiscsimpi is ebren toltotte. Csutortokon pedig megyunk beadni az allampolgarsagi papirokat

-
Winner_hun
félisten
35 217 070 hozzászólás (törölteket nem számítva). Ez lassan több, mint amennyi Ft-ot eddig eBay-en elköltöttem (39 879 718).
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Én szerencsére dolgoztam a két ünnep között, de még másodikán is, úgyhogy megúsztam a korán keléstől való elszokást. Huh. Mondjuk az tény, hogy kicsit elengedtem magam az évváltáskor, és csütörtökön már nem mentem el edzeni munka után, szóval a 4 nap pihenő után megint kinéz egy derekas izomláz, ha holnap jól csinálom, amit csinálni kell.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus
üzenetére
amikor nincs időd semmire, akkor persze sok ötleted van mi?

nehogy azt mondd, hogy 4 hétig nem tudsz mit csinálniegy tejfakasztó buli kapcsán azért meg kell állapítanom, nem csak játék és mese az élet
a gyerek 1. gyerek volt a kórházban idén és adódott a kérdés, hogy amúgy kinek milyen volt az éve... hát volt 1-2 durva sztori negatív értelemben is
persze tudjuk hogy az élet kemény meg stbstb, de azért amikor ránézésre minden ok, akkor még nem biztos hogy tényleg az -
Viszlát
addikt
Esetleg valaki Hamburg kornyeken? Jovo heten estenkent raernek egy kicsit tarsasagi eletet elni.

-
Sracok bugzik a PH vagy miert lettem hirtelen ph addikt?
Valtozott a rangrendszer? Azt szamoltam, hogy kell vagy 3000 hsz meg az "elolepteteshez"... -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
En attol leszek lassan depresszios, hogy mi a fenet fogok magammal kezdeni februar elsejeig
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy buek mindenkinek! Szilveszterkor nyomtam egy idoutazast kb tiz evvel elore... Ket napig agybol ki nem mozdulas, sorozes, borozas, filmezes
bar azert elfaradtam rendesen, if you know ehat i mean 
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Akad... De nemsoka hazalatogatok es szettomom a testem minden foldi joval, foleg olyasmivel amit nem lehet, plusz uszom es szaunazom amennyit csak tudok. Aztan mehet a menet megint

Ja, meg ugye elmegyunk majd jol beasvanyvizezni vmikor a nagyfaluban, lassan el lehet kezdeni gondolkodni hol es mikor, hogy raerjen mindenki, aki akar

-
BlacKSouL
addikt
Újévi depresszió, valaki?
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Pl. beszélgettünk is vagy 5 percet

-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Én is elég maradandó emlékekkel keltem, de kezdjük az esténél: Ésszel ittam, semmi durvulás, örültem is, hogy nem leszek másnapos. Cserébe úgy elfeküdtem a vállam, hogy azóta is fáj, és a már gyógyuló félben lévő náthám is megajándékozott fél óra folyamatos köhögéssel.
Tanulság: Szilveszterkor be kell rúgni, mint a csacsi, mert az el van rendelve, hogy elsején szarul kell lenni.

-
tiv83us
veterán
Boldog Uj Evet!
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Boldog szülinapot akkor mindenkinek, akit érint!

Ismerős téma amúgy, kisebbik lányom(at) holnapután ünnepel(jük) már tizedik alkalommal. Mi is szurkoltunk, hogy meglesz-e az 1-jei szülinap, de aztán csak egy nappal jött korábban a tervezettnél.
p
-
concret_hp
addikt
na aki nálunk maradandóbb emléket szerzett az utóbbi fél napban az tud vmit
bnőm nőpvére 8ára volt kiírva szülni, f5kor született a kölök 
-
PindurAnna
Közösségépítő
✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ ░B░O░L░D░ O░G ░Ú░J░ É░V░E░T░░2░0░ 1░6░ ˚ ✰*
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚ ♥♥" ✰ -
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ki tudja mi ota nem melozom szilveszterkor igy aztan eleg boldogab kivanok mindenkinek olyan uj evet, amilyet szeretne

Bar en meg varok itt kicsit

-
Minden usernek boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok.
-
parandroid
félisten
Scott Bradlee and the Postmodern Jukebox
27/5 - Budapest, HU; Syma Event and Congress Centre
Mondjuk engem nem érint, jönnek Frankfurtba, ahogy tavaly is, csak figyelemfelhívás mindenkinek!
Bővebben: [link]
p
-
concret_hp
addikt
na boldog új évet meg mindenmásegyéb

-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
En csak Rainexet rakok a szelvedore, mosni nem nagyon szoktam a kocsikat, itt tobbnyire tisztabb lesz az esotol a verda

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
az olyan jellegű fillérbaszóság mindig vicces, hogy nem tart árukészletet...
juniusban tri verseny velencén, mondták hogy 1-2 közt fogyott el minden ehető a büfékből, úgy, hogy tudták odamegy nagyon minimum 800 ember, aki nem strandolni megy... így ha átlag 500ft-t (többet) költ mindenki, akkor az 400K oszlott volna 2-3-4 fele, az egy 50%os profit marginnál már lehet megért volna minimális gondolkodást... (főleg ha csak te gondolkodsz, a többiek nem)
persze tegyük hozzá vasárnap volt és nem tudott elugrasztani valakit a teszkóba 20 kiló lisztért hogy legalább lángost tudjon sütni

-
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Illetve nekem határozottan jó tapasztalatom van a viaszozással. Sokkal nehezebben tapad az autóra a mocsok, meg a víz is szépen lepereg róla, kisebb esőnél pl van, hogy be se kell kapcsolni az ablaktörlőt. Persze sárban, latyakban ott eszi a fene az egészet. Egy út Mo-ra és vissza, és az egész autó olyan undorító latyakos ettől a párás-ködös-sáros kombótól, hogy undorodom hozzáérni. Gyakorlatilag minden tankolásnál le kéne mosni még az oldalablakokat is, nemcsak a szélvédőt és a lámpákat, de azzal a mocskos mosóvízzel, amivé a kitett vödörben lévő víz két lehúzás után válik, még ehhez sincs gusztusom.
Karácsonyra egyébként hazarohantunk pár napra, úgyhogy a boltbezárásos hisztihez is volt szerencsém (kb úgy voltak nyitva az üzletek, mint itt, a hanyatló nyugaton), tény, hogy fatornyos kisfalunkban kiürültek a boltok 24-én, de én ezt nem a hosszabb bezárásnak tudnám be, egyszerűen a tualjdonosok fillérbaszósága párosul az igények rossz felmérésével és pocsék logisztikával. Beültünk az autóba, és elugrottunk egy nem egészen 20 km-re lévő Sparba, ahol kényelmesen bevásároltunk (egy vevő állt előttünk, amikor beálltunk a sorba, pedig összesen négy pénztár volt az egész üzletben, amiből kettő üzemelt), és mindent kaptunk, amit szerettünk volna. Illetve Győri Édes
KurvajótDuplajót itt sem tudtak egy egész kartonnal adni, csak az volt nekik, ami ki volt rakva a polcra, úgyhogy lesöpörtem onnét egy kartonnyit, pedig csak rendes akartam lenni, hogy ne legyen üres a polc, és ne kelljen még egyszer feltölteniük, de ilyenkor mindig olyan bután néznek rám, amikor ennyit kérek, hiába magyarázom, hogy exportra lesz.
p
-
szőröscica
addikt
Tegnap este elmentem bevásárolni. A szokásosnál 2 perccel álltam tovább sorban, és minden volt. Kész agyrém!

-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Telen a sos latyakos dzsuvat lemosni, osszel meg a sarat van ertelme
-
concret_hp
addikt
esztétikán kívül amúgy van értelme az autómosásnak? a parkolótól légvonalban 30m-e építkeznek így kb. fél éve nem mosattam le
na jó, szept eleje óta 
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
én megfordultam hazajöttem, igaz a szomszéd utca, szóval 5-6p sétát buktam meg azt, hogy egy 500ft-s kedvezménykupon nem lett beváltva, de amúgy is tele az éléskamra
tegnap gondoltam, hogy lemgyek este veszek ezt-azt, de nem volt kedvem 
karira kenyérsütőt kaptunk, sztem nagyon király cucc

-
válasz
concret_hp
üzenetére
én 4 boltban próbálkoztam ma, de olyan reménytelen volt a helyzet, hogy végül egy benzinkúton kötöttem ki, ahol van egy spar expressz. Agyrém az egész, a kormány sikeresen abszolválta a hiánygazdaság újbóli megteremtését ezzel a szabályozással. Pl. kenyér sehol nem volt.
-
Vicces egy ország ez... Van egy rendelet, ami szerint december 31. munkanap. És van egy másik törvény, ami szerint a boltok december 31-én csak délig lehetnek nyitva. Egy munkanapon. (Amiért én pl. szabadságot vettem ki.) Logikus. Értem, hogy az Úr a hetedik napon megpihent, de ennek mégis mi értelme volt?
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
4
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@: Carina Coupe. De, az, gyári állapot, 77e van benne, lassan le kéne OT-zni.

-
Bleki mindenhez ért, kérdezzétek bátran..! :-)
A jövő heti téma a mosás, majd a sütés-főzés, utána nőügyek :-) -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
A kemény víz az elmosott edényen fehéres foltot hagyva szárad meg.
"...
Lágyítási folyamat: Vízlágyítóink az úgynevezett ioncserélő eljárás alapján működnek. A kemény víz átáramlik a kiváló minőségű kation cserélő gyantán, amely egy nyomásálló műanyag tartályba van betöltve. A gyanta kivonja a kalcium és magnézium ionokat a nyers vízből és kicseréli azokat nátrium ionokra.A vízlágyításban alkalmazott gyantaszemek természetes állapotukban negatívok, de nátriumionokkal pozitívan töltöttek. A plusz egy pozitív töltésük miatt a nátriumionok (Na+) hozzákapcsolódnak a negatív gyantaszemekhez. Mind a kalciumnak (Ca2+), mind a magnéziumnak (Mg2+) két pozitív töltése van. Amikor a kemény víz átáramlik a nátriummal (Na+) feltöltött gyantaszemeken, akkor a negatív gyantaszemek vonzása a kalciumion és a magnéziumion két pozitív töltéséhez nagyobb, mint a nátriumion egy pozitív töltéséhez. Ennek eredményeképpen rátapadnak a gyantaszemekre, és a nátriumion leválik, majd átveszi a kalciumion és magnéziumion helyét a vízben úgy, hogy két nátriumion jut minden egyes kalcium és magnéziumionra. A folyamat eredményeképpen a nátrium kicserélődik a kalciumionokra és magnéziumionokra úgy, hogy azok a gyantaszemeken maradnak.
Regenerálási folyamat: Az ioncserélő gyanta egy bizonyos vízátfolyás után elveszíti lágyító kapacitását. A vízlágyító az automatikus vezérlőfej segítségével a lemerült gyantát regenerálja NaCl (konyhasó) oldat felhasználásával.
Az ioncserélő gyantaszemek újratöltése úgy zajlik, hogy a gyantaágyon bőséges sólé oldatot engednek át (nátrium-klorid, NaCl). A nátriumionok nagy mennyisége miatt a sólé oldatban a gyantaszemek nem tudnak ellenállni a vonzásuknak, és a gyantaszemekhez tapadt kalcium- és magnéziumionok leválnak. Tulajdonképpen egy fordított ioncsere megy végbe. A regeneráló NaCl oldat klórionjai kémiai reakcióba lépnek a kalcium- és a magnéziumionokkal. Kalcium-kloridot és magnézium-kloridot alkotnak, amelyek kiürülnek a regenerálási hulladékvízzel. A regenerálási folyamat befejezésekor a gyantaágy újra telítve van mobilis nátriumionokkal és a vízlágyító újra készen áll lágy víz előállítására..."
-
bobsys
veterán
A kijelolt resz az mit is jelent egy kapcsolasi rajzon? Azok a vezetekek ossze vannak kotve?

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Mennyire van ertelme x ezerert venni az erre valot, ha nagyjabol sima konyhaso is jo erre, toredek aron?
Ez volt a vitatott dolog. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
mármint mimi?
exkolléga somat márkájú mosogatógép vízlágyító műgyanta szűrő sója hozta fel a dolgot. Mert új kolléga kérdezett felőle. Hogy hónapok óta só nélkül használja, és kezdenek foltosodni az edények. Na mindegy, kell a só, én az ár/érték arányt vontam kétségbe. Hogy tudniillik a gépsó 99%-os NaCl, a konyhasó meg 98%. Namost a konyhasó kevesebb szar anyagot tartalmaz szerintem, mint a sok kajamaradék, és a csapvíz, ami szintén keresztülmegy a műgyanta szűrőn. Valaki esküdött a hüvelykujj méretű sószemcsékre, de speciel a somat éppen pont a vákuumsó méretű, vagyis kb. 0,5 mm átmérőjű szemcsékből áll. 2500 Ft-ért. Ugyanilyen vákuum konyhasó, meg valami 130 Ft. Tehát a kálium jodid nélküli vákuum só, amiben van 0,1 % csomósodásgátló (valami cianid), nem hiszem, hogy annyira rettenetesen marhára rongálná a műgyantát, mint a jellemzően sok vas mangán és klórtartalmú, és magnézium meg kálciumsókat tartalmazó (kemény) víz.
Ennyi röviden, lapozzunk.

-
kemotox
addikt
Nektek görcsölt már be az arcotok?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
nekem nem, kukacnak igaza van.
Most 5 percig gugliztam, de hiába írtam be bármit, nem jött fel....
-
lorcsi
veterán
lemmy...volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Automata kávégépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bestbuy játékok
- GTA V
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a gyerek 1. gyerek volt a kórházban idén és adódott a kérdés, hogy amúgy kinek milyen volt az éve... hát volt 1-2 durva sztori negatív értelemben is
persze tudjuk hogy az élet kemény meg stbstb, de azért amikor ránézésre minden ok, akkor még nem biztos hogy tényleg az
Valtozott a rangrendszer? Azt szamoltam, hogy kell vagy 3000 hsz meg az "elolepteteshez"...