- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- Ismerős lehet az iQOO Pad6 Pro
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
48300 - 48201
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
Egeszseg! Bocsi de kicsit faradt voltam es kb 36 oraja nem ettem semmit, jovo heten kicsit kozlekenyebb leszek!
persze hazaertem 1re, beszeltem anyamekkal 1 orat es azota eddig ment a palinka-sor kombo haverral... Akivel elvileg delben megyunk strandra. Na o nem biztos, de en tuti 
-
EQMontoya
veterán
Jó kis hideg rozéfröccs...

-
Viszlát
addikt
Ugy ertettem, hogy egy masodik gyerkoc megoldana a kevesebb alvas kerdeset.

Sajat tapasztalatbol amugy csak annyit tudok mondani, hogy a fizikalisan aktiv eletmod egeszen megvaltoztatja az alvast is, eleg a kevesebb is. Mondjuk nalam a 6 ora a normal, de egy kis rendszeres mozgas mellett 4-4.5 oranyi alvassal bo fel evig teljesen jol elvoltam, nem befolyasolta a szellemi teljesitokepessegemet. Az persze mas kerdes, hogy okos emberek szerint hosszutavon ez rendkivul rombolo hatassal van a szervezetre nezve, szoval sokaig nem erdemes mokazni vele.
-
bobsys
veterán
Teljesen jol alszom azt a 8orat, nincs azzal baj
es a tobb alvas is megzavar masnap, tehat hetvegen is reggel 6kor keles van meg este 10 - 10:30 kozotti elalvas. Csak gondoltam hatha van valami modszer megvaltoztatni az idotartamot. -
lenox
veterán
Hat en is ezt mondom, azzal a kulonbseggel, hogy az alvasnak minosege is van, tehat 10 ora gyenge alvas helyettesitheto 6 ora szuper jo alvassal.
-
emvy
félisten
Parszor olvastam errol mar, es allitolag alkat kerdese. Korral csokken, de ha epp 8 ora kell, akkor nem lehet trenirozni a 6 orara. Az erzest, hogy faradt vagy, meg lehet szokni, persze.
-
bobsys
veterán
-
lenox
veterán
De miert kene atszokni? Amugy ha nem alszol jol, es esetleg ezen javit valaki, akkor kevesebbet fogsz aludni. Ha szuper jol alszol, es abbol kell 8 ora, akkor jo az ugy.
-
emvy
félisten
-
szőröscica
addikt
-
EQMontoya
veterán
Ma este inkább BMW-re spórolok!

Holnap indulok nyaralni, válogatom a zenéket, és beugrott, hogy milyen jó is volt azzal megjárni Dél-Spanyolországot többször is, a 3 literes hathengeres biztosította kellemes nyugalommal, a csenddel, remek útfekvéssel, mélyen, rendes sportüléssel, nem kakasülő+hokedli feelinggel mint a ma divatos kocsikban... A világ legtermészetesebb dolga volt vele 150-re rögzíteni a tempomatot és letekerni 3500km-t, még azt is imádtam benne, hogy nagyobb országhatárokat átszelve navigációs cd-t kellett benne cserélni, mert még nem dvd-s volt.

Ismerős érzés, amikor teljesen nyugodtan gurulgat az ember, mert megvan a megbízhatóság és a kényelmes erotartalek.

Jó utat, igyatok jó spanyol borokat! -
Viszlát
addikt
-
szőröscica
addikt
Ma este inkább BMW-re spórolok!

Holnap indulok nyaralni, válogatom a zenéket, és beugrott, hogy milyen jó is volt azzal megjárni Dél-Spanyolországot többször is, a 3 literes hathengeres biztosította kellemes nyugalommal, a csenddel, remek útfekvéssel, mélyen, rendes sportüléssel, nem kakasülő+hokedli feelinggel mint a ma divatos kocsikban... A világ legtermészetesebb dolga volt vele 150-re rögzíteni a tempomatot és letekerni 3500km-t, még azt is imádtam benne, hogy nagyobb országhatárokat átszelve navigációs cd-t kellett benne cserélni, mert még nem dvd-s volt.

-
BlacKSouL
addikt
Én nem tudom, én hónapok óta 6 vagy kevesebb órát alszom, mi a módszer, hogy megnöveljem 8 órára?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy típusfüggő. Én szeretek éjszakázni, de kelni meg muszáj. Viszont ha korán fekszem, 1-2 órát forgok csak.
Reggel 9-ig mosott kaka vagyok, aztán délután fél 2-ig pörgés, utána 1 óra kóma, aztán fél 4-től megint pörgés este 11-ig. -
EQMontoya
veterán
Enyhébb lejtőkön szoktam én is használni az ürest, amikor motorfékkel már lassulnék. Ilyenkor csak kirakom üresbe és legurulok.
Holló: Bontxo, Tattoria Toscana, Pomodoro, Dionysos Taverna, a teljesség igénye nélkül.
-
bobsys
veterán
At lehet szokni a kevesebb alvasra? Jelenleg 8 orat alszom ejszaka, van valami modszer, hogy ezt lecsokkentsem 6 orara es kozben ne legyek bamba a kialvatlansagtol masnap?
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy a cikk is írja, helyzete válogatja, hogy mi a jó megoldás. Adott távon lassulva gurulni, vagy kigurulva lassulni. Sebesség, emelkedő/lejtő és távolságfüggő. Intelligens sofőr kell hozzá, és nem lesz fogyasztásbaszósság. Adott pillanatban a legjobb, optimális megoldás megtalálása. Aki kicsit is ésszerűen gondolkodik, az úgy is így csinálja. Aki meg leszarom minden ilyen téren, az meg úgyis gáz-fék üzemmódban megy padló.
Mindazonáltal asszem én is ésszel vezethetek, ha a fogyasztás igen kellemes, és a gyári fékbetéteim bőven jó állapotúak 117 000 km után is. A tárcsát meghullámoztattam már sajnos, de vállasodás, kopás nincs. Már 2 szerviznél akarták cserélni, de mikor meglátták (a betéteket), mondták, hogy látják, hogy már cserélve volt, és elég vastagok. Ja, de nem voltak cserélve. Tényleg.Albínóvarnyú! Heejj!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fokukac
nagyúr
Én értem, de ha nem akarok megállni, csak lassulni, a gázt meg nincs értelme nyomni, akkor mégis ez a legjobb megoldás.
-
NoLF
veterán
-
bandus
veterán
Az OFF az új ON topic, mint régen?
Vagy mi történt?Mindegy.
A Szabadság tér 1000 méter sugarú környezetében tudtok olyan hangulatos éttermet ajánlani randira, ahol egy főétel megáll 4k alatt?
visszafújja a madarat a szél?

-
FehérHolló
veterán
Az OFF az új ON topic, mint régen?
Vagy mi történt?Mindegy.
A Szabadság tér 1000 méter sugarú környezetében tudtok olyan hangulatos éttermet ajánlani randira, ahol egy főétel megáll 4k alatt?
-
concret_hp
addikt
-
mmdms
addikt
Na mindenkinek ÁLLJ!!!
Hovalett a söröm? -
fokukac
nagyúr
No offense, de igenis van, amikor van jogosultsága az üresben gurulásnak, pont amiatt, mert a motorfék fékez. Ha pl. látom, hogy piros a lámpa, de el szeretnék gurulni addig, akkor miért használnák motorféket?
Szóval jó dolog a motorfék, használom is elég sokat (ezért vannak rohadt jó fogyasztási értékeim hegyekben), de azért nem mindig lehet használni.
-
EQMontoya
veterán
hogyhogy nem fogyaszt motorfékkel? tényleg nem vágom.
Ezt persze csak az okosabb, injektorosok tudják, a régebbiek (karbisok) nem.
-
BlacKSouL
addikt
-
concret_hp
addikt
-
NoLF
veterán
üresben gurulással mi a gond?
hogy ertelmetlen. alapjaraton fogyaszt a motor uzemanyagot, motorfekkel nem. a motorfek fekerot produkal, kevesbe hasznalod a tarcsat-betetet. ha veletlen ismet gyorsitani kell, csak ralepsz a gazra, nem kell valtogatni, etc...
-
concret_hp
addikt
üresben gurulással mi a gond?
-
NoLF
veterán
vicces, mennyire fogalmatlan emberunk a vezeteshez. uresben gurulas, allo kereknel kormanytekeres, altalanos valtasi problemak, van itt minden. barcsak elfernek egy s2kban es megmutatnam egyeseknek...

ja, ott log a soshinoya wakaba a belso tukorrol, nem szoltam semmit, tanulovezeto..
-
EQMontoya
veterán
-
lenox
veterán
Ez kicsit mellément. A 70Z rövidebb és könnyebb, vezetési élményben a legtöbbek (pl. Karotta(!) ) szerint többet adó gép lett, mint az elődje. Csajos tucatmodellnek pedig végképp nem neveznék valamit, ami 300+ ló, és hátul hajt.

Ha pedig puritánságot keresel, akkor nem tudom, miért dobnád ki a játékból pont az S2000-et, ami röpke 250(!) kilóval könnyebb (bár ha a nyitható tetőshöz hasonlítjuk, akkor 300-zal), nincs benne még menetstabilizáló sem, stb.
A 350Z-ben a motor egy nagyon jó pont, de a másfél tonna szerintem kicsit sok. Kiváló hétköznapi sportautó, ami pályán is megállja a helyét, de pont az általad említett kategóriában kap ki az S2000-től pl.

Mindig vicces s2000.
De amugy Toyota Supra egy komoly turboval...
-
lenox
veterán
Nyilvan az lenne a logikus, ha lehetne perelni, mert ha az elado kozben masnak eladna es a vevo megis utalna, akkor nyilvan ketszeres penzt akarna, olyan meg nem kene legyen, hogy csak az egyik felet koti az egyezseg a masikat meg nem. De amugy ez mutatja is, hogy ilyet nem kell csinalni, hanem szepen hagyomanyosan alairassal egyidoben le kell szepen rakni a penzt az asztalra.
-
concret_hp
addikt
augusztus pont a legideálisabb erre a tevékenységre.
Pláne, hogy vasárnap indítjákkomolyan, itt csak idióták vannak döntéshozó pozícióban?
[egy sávosra szűkül az M7-es]ja ezt én is néztem, hogy ez mi a p*csa? sztem az összes sávot le kéne zárni fehérvárig legalább

-
emvy
félisten
-
EQMontoya
veterán
-
emvy
félisten
Felhívtam fateromat, így valóban nem olyan rózsás a helyzet. Ha a szerződésben ki van kötve a foglaló, és aláírtad, hogy átutalod, akkor azt már a másik fél polgári peres úton érvényesítheti. Feltéve, ha a szerződés tényleg frankó. Szóval látatlanban nem lehet rá fekete-fehéret mondani, ügyvédnek meg köll mutatni a szerződést.
@: olvastam, teljesen agyamentek. Néha komolyan elgondolkodom, hogy a MOL szponzorálja ezeket. Utolsó g..k. Mint tavasszal, amikor vasárnap este fél pályás útlezárás és 10km dugó volt az M5-ön, mert aszfaltozzák a külső sávot. És nem, nem átterelték a belső sávot a szembe oldalra vagy a külsőt a leállóba, hanem fél pálya off.
A vevo ket ugyvedet megkerdezett, szerintuk kiszallhat. Az elado meg azt mondja, hogy az o ugyvedje szerint nem. Szoval valoszinuleg igen.
-
BlacKSouL
addikt
-
EQMontoya
veterán
Felhívtam fateromat, így valóban nem olyan rózsás a helyzet. Ha a szerződésben ki van kötve a foglaló, és aláírtad, hogy átutalod, akkor azt már a másik fél polgári peres úton érvényesítheti. Feltéve, ha a szerződés tényleg frankó. Szóval látatlanban nem lehet rá fekete-fehéret mondani, ügyvédnek meg köll mutatni a szerződést.
@: olvastam, teljesen agyamentek. Néha komolyan elgondolkodom, hogy a MOL szponzorálja ezeket. Utolsó g..k. Mint tavasszal, amikor vasárnap este fél pályás útlezárás és 10km dugó volt az M5-ön, mert aszfaltozzák a külső sávot. És nem, nem átterelték a belső sávot a szembe oldalra vagy a külsőt a leállóba, hanem fél pálya off.
-
fokukac
nagyúr
augusztus pont a legideálisabb erre a tevékenységre.
Pláne, hogy vasárnap indítjákkomolyan, itt csak idióták vannak döntéshozó pozícióban?
[egy sávosra szűkül az M7-es] -
emvy
félisten
Akkor szegény eladó rábaszott.
A foglaló tárgyát a szerződés megkötésekor át kell adni. Nem elég tehát az olyan szerződési kikötés, hogy a foglaló átadása később, a szerződésben meghatározott napon vagy a szerződésben meghatározott feltételhez kötötten fog megtörténni. Amennyiben a foglaló átadása a szerződés kötésekor nem történt meg, a foglaló kikötése érvényesen nem történt meg. A foglaló kikényszerítésére ezért eredményesen per sem indítható.
Ez tavaly nemileg valtozott, mert a foglalot utalni is lehet.
-
EQMontoya
veterán
Ide is beirom, hatha tudja valaki:
Ha lakasvasarlas soran a szerzodesben rogzitenek egy X osszegu foglalot, amit banki atutalassal kell teljesiteni, ill. a szerzodes a foglalorol ugy nyilatkozik, hogy az adott (!) foglalo a szerzodes meghiusulasa eseten az eladonal marad vagy a vevonek ketszeresen visszajar, akkor mi tortenik, ha a vevo a foglalot el sem utalja, es igy akar elallni a szerzodestol?
Akkor szegény eladó rábaszott.
A foglaló tárgyát a szerződés megkötésekor át kell adni. Nem elég tehát az olyan szerződési kikötés, hogy a foglaló átadása később, a szerződésben meghatározott napon vagy a szerződésben meghatározott feltételhez kötötten fog megtörténni. Amennyiben a foglaló átadása a szerződés kötésekor nem történt meg, a foglaló kikötése érvényesen nem történt meg. A foglaló kikényszerítésére ezért eredményesen per sem indítható.
-
emvy
félisten
Ide is beirom, hatha tudja valaki:
Ha lakasvasarlas soran a szerzodesben rogzitenek egy X osszegu foglalot, amit banki atutalassal kell teljesiteni, ill. a szerzodes a foglalorol ugy nyilatkozik, hogy az adott (!) foglalo a szerzodes meghiusulasa eseten az eladonal marad vagy a vevonek ketszeresen visszajar, akkor mi tortenik, ha a vevo a foglalot el sem utalja, es igy akar elallni a szerzodestol?
-
Tothgera30
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
Fú melóba holnap de jó leszek mint mosott szar..
-
BlacKSouL
addikt
Persze, rövidebb, könnyebb, szélesebb, elvileg minden adat arról szól hogy pályaorientáltabb gépet hoztak létre, de ha ránézel, egyszerűen tucatmodel kinézete van. Illetve a mondandómban szerepelt hogy számomra, tehát személyes vélemény lenne a szösszenet.
#48249 joamilestoné: Z3 anno még be is jött, Z4 sohasem. De Black-nak van igaza, 911-ből mindegyik egytől-egyig tetszett (főleg a levegősök). Csak ugye ott az árak nem túl kedvezőek, egy rozsdás hulladék is annyiba kerül mint egy pár éves középkat. autó.
Ja, így is van, konfigoltam má' egyet mer csak.
[link] Ha má' álom legyen nagy.EQM: én nem bánom ha lefúj

-
EQMontoya
veterán
-
Tothgera30
veterán
Ez kicsit mellément. A 70Z rövidebb és könnyebb, vezetési élményben a legtöbbek (pl. Karotta(!) ) szerint többet adó gép lett, mint az elődje. Csajos tucatmodellnek pedig végképp nem neveznék valamit, ami 300+ ló, és hátul hajt.

Ha pedig puritánságot keresel, akkor nem tudom, miért dobnád ki a játékból pont az S2000-et, ami röpke 250(!) kilóval könnyebb (bár ha a nyitható tetőshöz hasonlítjuk, akkor 300-zal), nincs benne még menetstabilizáló sem, stb.
A 350Z-ben a motor egy nagyon jó pont, de a másfél tonna szerintem kicsit sok. Kiváló hétköznapi sportautó, ami pályán is megállja a helyét, de pont az általad említett kategóriában kap ki az S2000-től pl.

Persze, rövidebb, könnyebb, szélesebb, elvileg minden adat arról szól hogy pályaorientáltabb gépet hoztak létre, de ha ránézel, egyszerűen tucatmodel kinézete van. Illetve a mondandómban szerepelt hogy számomra, tehát személyes vélemény lenne a szösszenet.
#48249 joamilestoné: Z3 anno még be is jött, Z4 sohasem. De Black-nak van igaza, 911-ből mindegyik egytől-egyig tetszett (főleg a levegősök). Csak ugye ott az árak nem túl kedvezőek, egy rozsdás hulladék is annyiba kerül mint egy pár éves középkat. autó.
-
BlacKSouL
addikt
-
EQMontoya
veterán
A 70Z túl csajos, harsány, tucatmodell, cicaszemű Celica jelleg. Az elődje erőteljesebb, puritánabb, minden szempotból a vezetési élményre összepontosít, aki kikeni a gumit az aszfaltra, egyszóval nekem nagyon bejön, és az S2000/Z4/Z3/stb. labdába sem rúghat.

-
szőröscica
addikt
A 70Z túl csajos, harsány, tucatmodell, cicaszemű Celica jelleg. Az elődje erőteljesebb, puritánabb, minden szempotból a vezetési élményre összepontosít, aki kikeni a gumit az aszfaltra, egyszóval nekem nagyon bejön, és az S2000/Z4/Z3/stb. labdába sem rúghat.
Pedig azért egy elsőgenerációs z4 is erősen vonzó jármű. Z3 és S2000 irányban én sem gondolkodnék, és a Porschét sem érzem hozzám illőnek, ellenben 3X0z barátainkkal.
-
Tothgera30
veterán
-
concret_hp
addikt
-
EQMontoya
veterán
Pedig egy jó 350Z narancsszínű bőrkárpittal... Nyami. Sosem tudom eldönteni, hogy erre, vagy valamilyen BMW-re spórolok éppen.

A 350Z ligájában már játszik az S2000, a Z3M, Z4M és a Boxster is, ebből már nem biztos, hogy a Z-t venném.
Nekem a 350Z formája valahogy nem tűnik annyira eltaláltnak (nem csúnya, félreértés ne essék), a 370Z valahogy jobban mutat. -
szőröscica
addikt
Pedig egy jó 350Z narancsszínű bőrkárpittal... Nyami. Sosem tudom eldönteni, hogy erre, vagy valamilyen BMW-re spórolok éppen.

-
EQMontoya
veterán
No ma be lett üzemelve. Működik.
Alpine CDE 173BT lett.
Kell majd hozzá egy mikrofon hogy menjen bluetooth-szal a telefonálás menet közben. BT-n keresztül megy a navigáció is, de ha az megy akkor a rádiónak lőttek. A kettőt vajon össze lehet hangolni hogyha a navigáció magyaráz akkor elhalkuljon a rádió? Igo szülinapp.Nem nyert, ilyet csak a fejegységbe integrált navik tudnak. Nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe.

Tothgera30: az se rossz, bár nekem a 370Z jobban tetszik.
-
Tothgera30
veterán
-
Winner_hun
félisten
Több, mint 5 éve nincs rádió az autómban. A héten ez megváltozik mert már megvan az utód. Nem kapkodtam el, különösebben nem is hiányzott.
No ma be lett üzemelve. Működik.
Alpine CDE 173BT lett.
Kell majd hozzá egy mikrofon hogy menjen bluetooth-szal a telefonálás menet közben. BT-n keresztül megy a navigáció is, de ha az megy akkor a rádiónak lőttek. A kettőt vajon össze lehet hangolni hogyha a navigáció magyaráz akkor elhalkuljon a rádió? Igo szülinapp. -
EQMontoya
veterán
Még nem láttam. Azt mondja, hogy pár helyen lejött a festék...
Komolyan mondom, ezzel a kocsival csak a baj van.

Már az első héten leszarta egy tengerparti sirály, úgy, hogy felmarta a festéket. Aztán betört a szélvédő, mert ráesett valami, most meg ez.
Ráadásul a b. nejem kétszer annyit használja, mint én.Kénytelen leszek venni magamnak egy másikat.

De ne legyél már akkor ilyen maradi, vegyél valami odabaszósat.
Pl. egy MX-5-öt... -
Tothgera30
veterán
-
NoLF
veterán
Uh, szegény autót veri a sors... A kis dobozautón én is észrevettem pár kavicsfelverődés nyomait a hátsó lökhárítón (led-esítettem a rendszámtábla világítást), szóval egy ügyes fényezőt megkeresek ezzel a problémával.
szerintem kavicsfelverodessel is ugyanugy megy, vagy ez az auto valami kiemelt torodest igenyel? no offense
-
Tothgera30
veterán

Már az első héten leszarta egy tengerparti sirály, úgy, hogy felmarta a festéket. Aztán betört a szélvédő, mert ráesett valami, most meg ez.
Ráadásul a b. nejem kétszer annyit használja, mint én.Kénytelen leszek venni magamnak egy másikat.

Uh, szegény autót veri a sors... A kis dobozautón én is észrevettem pár kavicsfelverődés nyomait a hátsó lökhárítón (led-esítettem a rendszámtábla világítást), szóval egy ügyes fényezőt megkeresek ezzel a problémával.
-
fokukac
nagyúr
Ha nem nagyon jégvert, akkor azt simán el lehet tüntetni.

-
szőröscica
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
Tothgera30
veterán
-
NoLF
veterán
-
BlacKSouL
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
NoLF
veterán
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
Tim82
félisten
Miféle perverziók...
Bár az igazat megvallva, most itt is jó lenne egy kis vihar, esővel, és minden jóval, úgy is megyek este dolgozni
.Ne aggódj, este biztosan elér hozzátok is.
-
NoLF
veterán
Miféle perverziók...
Bár az igazat megvallva, most itt is jó lenne egy kis vihar, esővel, és minden jóval, úgy is megyek este dolgozni
.Na ja, nemtom hogy s mint, de gyerekkorom ota imadom a viharokat

-
Tothgera30
veterán
Miféle perverziók...
. -
NoLF
veterán
huh jo hogy mondod, mar alig varom hogy atelhessek egy rendes otthoni vihart, dorgessel, villamlassal, szellel es minden joval
ha mindezt a balcsin elnem at, az maga lenne a gyonyor.es vegeztem a meloval, aug 19ig mindenki bekaphatja

-
fokukac
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
És az időjárásnak szóltak az okosok?
Amúgy fél óra szakadó eső után most tényleg ezerrel süt a nap 84% páratartalom hurrá. -
BlacKSouL
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Elég komoly kis esőzés alakult ki itt nálunk.Amitől ilyen frankó trópusi klíma lett egyből.
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes analógia, mi? Kiderül, hogy olyan sokban nem is különböznek az emberi társadalmi viszonyok az állati közösségektől.
Amúgy valóban a galambokról akartam értekezni. Tehát akkor ezek szerint normális dolog az, hogy az eddigi néhány száz egyedből álló csoportot felváltja egy mesterségesen túletetett, szemmel láthatóan betegeskedő, agresszívebb, kevésbé távolságtartó gyors szaporodású több ezres csoport? Mert akkor nem agyalok rajta, hagyom a francba, és elkönyvelem, hogy valami megint rosszabb lett, mint volt. Legfeljebb rugdosom őket, ha b.sznak odébbsétálni mikor reggel sietnék munkába. -
Tim82
félisten
Más életmód, más hatások. Van aki magának gyűjtögeti az ennivalót, és szinte észrevétlenül beleolvad a környezetébe, van aki meg csak szaporodik és feleszi az egyesek által csak úgy elészórt segélyt aztán meg tőle hangos és vele van tele az utca..
Budapestet példának hoztam, ott fordultam meg gyakrabban ahol a jelenséggel találkoztam akkoriban, amikor itt még nem volt jellemző. Annyira nem volt más mint a balkáni, hogy amikor néha 1-1 tenyésztett galamb leszállt az erkélyen megpihenni, gyűrűtől függetlenül is messziről látni lehetett, hogy nem helyi. Most meg szó szerint egyetlen darab balkánit nem látok, csak ezeket a tömeges sötéteket. Amazoknak amúgy kiszórhattak bármit az utcára, mind a verebek ették fel. Ezek meg...Kezd az a halovány érzésem lenni, hogy lópikulát, azt van szó az ornitológiáról.
-
fokukac
nagyúr
Más életmód, más hatások. Van aki magának gyűjtögeti az ennivalót, és szinte észrevétlenül beleolvad a környezetébe, van aki meg csak szaporodik és feleszi az egyesek által csak úgy elészórt segélyt aztán meg tőle hangos és vele van tele az utca..
Budapestet példának hoztam, ott fordultam meg gyakrabban ahol a jelenséggel találkoztam akkoriban, amikor itt még nem volt jellemző. Annyira nem volt más mint a balkáni, hogy amikor néha 1-1 tenyésztett galamb leszállt az erkélyen megpihenni, gyűrűtől függetlenül is messziről látni lehetett, hogy nem helyi. Most meg szó szerint egyetlen darab balkánit nem látok, csak ezeket a tömeges sötéteket. Amazoknak amúgy kiszórhattak bármit az utcára, mind a verebek ették fel. Ezek meg...Aztán miért nem a csajokat nézed inkább?
orvos látott már?
-
BlacKSouL
addikt
Budapestet példának hoztam, ott fordultam meg gyakrabban ahol a jelenséggel találkoztam akkoriban, amikor itt még nem volt jellemző. Annyira nem volt más mint a balkáni, hogy amikor néha 1-1 tenyésztett galamb leszállt az erkélyen megpihenni, gyűrűtől függetlenül is messziről látni lehetett, hogy nem helyi. Most meg szó szerint egyetlen darab balkánit nem látok, csak ezeket a tömeges sötéteket. Amazoknak amúgy kiszórhattak bármit az utcára, mind a verebek ették fel. Ezek meg... -
fokukac
nagyúr
-
kraftxld
félisten
Nehéz megfogalmazni a problémámat, és lehet, hogy egyedül is vagyok vele. De még az is lehet, hogy akad itt szakértő akiről nem is tudtuk.
Szóval van a galamb. Mint rendszertani család. A többség ebből a sötétes színes tollú fajtákat ismeri, mint a házigalamb, vagy parlagi galamb. Kevesebb helyen még jellemző a balkáni gerle, ami világosszürke, nyakán feketés éles határvonalú félgyűrűvel. Előbbi nagyobb testű, bumfordi, utóbbi kisebb, kecsesebb, esztétikusabb.
Namost a 80-as 90-es években azt tapasztaltam, hogy míg kishazámban Starjánban jellemzően a balkáni gerle volt jelen, nem kiemelkedő létszámban, de észrevehetően, és jelenlétük pont annyira volt észrevehető/észrevehetetlen, hogy az egyedszám és az életmód miatt tökéletesen megéltek a városban, de nem feltűnően. Mindeközben Bpesten járva folyamatosan elhízott, nagytestű, sokszor beteg, csúnya parlagi galambbal találkoztam, csoportokba verődve, nagy létszámban, egyes helyeket ellepve.
Örültem is, hogy nálunk nem ez a városi csúnya fajta van, hanem a szebbik.Erre kb. 1-2 éve vettem észre, hogy Starjánban is eltűntek a balkánik, miközben egyre több parlagi jelent meg, és a korábbi szép, kecses, kis létszámú állományt felváltották a repülő patkányok. És már itt is a beteg, elhízott, nagytestű, csoportokba verődött parlagik lepik el a tereket.
Nemrég pedig megfigyeltem, hogy tonnaszámra szórják ki nekik emberek a magot, ételt, miegymást, ezek meg százával falják be az erőfeszítés nélkül megszerezhető ételt. Hát persze, hogy úgy szaporodnak, ahogy még sosem. Jelenlétükkel kiszorították a balkáni gerlét, és most már utóbbit nem is látni sajnos a környéken. Pedig azok nem szorultak az etetésre, nem is nagyon szoktak rá az ingyenkajára, nem verődtek tömegbe egy helyen. Persze nem is repdestek százával a szaladgáló gyerekek feje fölött 2 centivel felkavarva a saját szarukat, mert félénkebbek voltak, de hát hagy örüljön a gyerek, etessük ezeket a sötét színűeket amik idejönnek.Közismert tény, hogy a parlagi galamb épületeken fészkel, és arrafelé szarik össze mindent, érdekes mód a fákon fészkelő balkánik esetében nem is lehetett látni galambszart. Abba nem megyek bele, hogy mi is a probléma a galambszar tömeges megjelenésével a házak közt, közterületeken. [link]
Mindenesetre az egyszerű emberek ész nélküli tevékenysége egy kellemes jelenséget undorító állapottá változtatott itt is, ahol eddig még nem volt jellemző. [link]
Kereru-t minden háztartásba! Vagy főzzenek a közmunkások üstben galamblevest a hajléktalanoknak, hogy a populációt leszabályozzaák

[link]
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
-
Tim82
félisten
Nehéz megfogalmazni a problémámat, és lehet, hogy egyedül is vagyok vele. De még az is lehet, hogy akad itt szakértő akiről nem is tudtuk.
Szóval van a galamb. Mint rendszertani család. A többség ebből a sötétes színes tollú fajtákat ismeri, mint a házigalamb, vagy parlagi galamb. Kevesebb helyen még jellemző a balkáni gerle, ami világosszürke, nyakán feketés éles határvonalú félgyűrűvel. Előbbi nagyobb testű, bumfordi, utóbbi kisebb, kecsesebb, esztétikusabb.
Namost a 80-as 90-es években azt tapasztaltam, hogy míg kishazámban Starjánban jellemzően a balkáni gerle volt jelen, nem kiemelkedő létszámban, de észrevehetően, és jelenlétük pont annyira volt észrevehető/észrevehetetlen, hogy az egyedszám és az életmód miatt tökéletesen megéltek a városban, de nem feltűnően. Mindeközben Bpesten járva folyamatosan elhízott, nagytestű, sokszor beteg, csúnya parlagi galambbal találkoztam, csoportokba verődve, nagy létszámban, egyes helyeket ellepve.
Örültem is, hogy nálunk nem ez a városi csúnya fajta van, hanem a szebbik.Erre kb. 1-2 éve vettem észre, hogy Starjánban is eltűntek a balkánik, miközben egyre több parlagi jelent meg, és a korábbi szép, kecses, kis létszámú állományt felváltották a repülő patkányok. És már itt is a beteg, elhízott, nagytestű, csoportokba verődött parlagik lepik el a tereket.
Nemrég pedig megfigyeltem, hogy tonnaszámra szórják ki nekik emberek a magot, ételt, miegymást, ezek meg százával falják be az erőfeszítés nélkül megszerezhető ételt. Hát persze, hogy úgy szaporodnak, ahogy még sosem. Jelenlétükkel kiszorították a balkáni gerlét, és most már utóbbit nem is látni sajnos a környéken. Pedig azok nem szorultak az etetésre, nem is nagyon szoktak rá az ingyenkajára, nem verődtek tömegbe egy helyen. Persze nem is repdestek százával a szaladgáló gyerekek feje fölött 2 centivel felkavarva a saját szarukat, mert félénkebbek voltak, de hát hagy örüljön a gyerek, etessük ezeket a sötét színűeket amik idejönnek.Közismert tény, hogy a parlagi galamb épületeken fészkel, és arrafelé szarik össze mindent, érdekes mód a fákon fészkelő balkánik esetében nem is lehetett látni galambszart. Abba nem megyek bele, hogy mi is a probléma a galambszar tömeges megjelenésével a házak közt, közterületeken. [link]
Mindenesetre az egyszerű emberek ész nélküli tevékenysége egy kellemes jelenséget undorító állapottá változtatott itt is, ahol eddig még nem volt jellemző. [link]
Nem mintha a balkáni gerle nem 19-20. században bejött, szintén invazív faj lenne.
-
fokukac
nagyúr
ez olyan Blekis volt. ornitológus Blekis.

-
BlacKSouL
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
bandus
veterán
-
EQMontoya
veterán
-
Pttypang
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
48300 - 48201
89154 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- P16s Gen2 16" FHD+ IPS i7-1360P RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5070 TI 16GB GDDR7 PRIME OC - Gari 2028.04.10. -ig - Eladó!
- Eladó - DELL Inspiron, DELL Latitude, HP EliteDesk, DELL PowerEdge R630
- HP 14-dk0009nh FHD IPS Ryzen 3200U Radeon 530 16GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Garmin Instinct 2 solar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AM4 A520M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 TI 8GB Zalman S2 TG be quiet! 600W
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
ha mindezt a balcsin elnem at, az maga lenne a gyonyor.