- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dogt
csendes tag
Hyperthread hiányának oka lehet egyedül hogy nem hajtja ki, nem? Két szorzózár mentes 4690K és 4790K között csak fizikai magokra vetítve nincs akkora különbség, hogy a 4790K javára épp kihozza még a 980Ti 100%-os teljesítményét a 4690K meg épp nem..Húzás nélkül, turboboostal.Tudom, hogy a kolléga szorzózáras példány mellett tette fel a kérdését.
Épp melóban vagyok, most nem nézek utána de biztos vannak tesztek 4690 + 980Ti hajtással.
-
Ez egy nagyon jó változat.
Már régebben is írtam,jól kitalálták.
700$ nem drágább,mint más kártya.
Akinek Rift-et fog venni,annak ez nagyon szimpatikus.Én azért nem fogom lecserélni a Lightning-ot.
Majd vhogy bedugdosom a kábeleket,ahogy előtte is tettem a DK2-vel.
Annyi lesz,hogy nem tudok majd a kártyára csak DP kötni monitorokat,mert az az egy HDMI csatlakozó kelleni fog a Rift-nek.
Ez is egy újabb magyarázat miért jó dolog amit az EVGA megcsinált.
Biztos,hogy lesznek követői. -
-
norb55
őstag
Így van , Matrixom volt és beleolvadt a gépbe. Ez legalább kitűnik.
nagy.matyika Igazad van .
Joshi Aki nem akar vele szenvedni, vagy hülye hozzá mint én akkor megéri az 50 plusz költséget, mivel ezt a gyár garantálja és garanciát vállal rá. Van jó oldala is és rossz oldala is , ezen kár lenne vitázni kinek mi mennyit ér . Ha nincs +50 K kidobandó pénzed és viszonylag haszonnal akarod túladni a kártyát ne vegyél goldot.
-
kenwood
veterán
Engem nem erdekel a rizsa.
Mutass kerlek egy gpu-z screenshotot,ami a teljesen hihetetlen allitasodat igazolja.
Normalis teszt legyen,rendes gpu terhelessel,ahol az atlag relevans ott azt,ahol a max., ott azt szeretnem latni.Ne azzal akar kitunni a tomegbol, hogy olyat allitasz,amitol az emberek 99 szazaleka a falnak megy.
-
Joshi
titán
"Joshi nálam a memókkal nincs gond mennek akár 8400mhz et is."
Azt se értem hogy jön ide egy sima 980, ez 980Ti/TX topik.Esetleg ugyan ezt a tesztet elvégezted egy 980Ti-vel is? Mert ha nem akkor ennek itt nem sok értelme van.
Ráadásul ne buzdítsunk senkit a hűtő levételére főleg úgy, hogy az garivesztéssel is járhat. -
daveoff
veterán
Memória nincs hűtve, VRM-en csak egy kis borda van, hőcsövek nem érintkeznek a GPU-val(ezek lassan már tendenciává válnak asusnál). A garit meg én biztos nem kockáztatnám egy 300k-s kártyánál. De mi ez már, hogy ennyiért szar a paszta, lol. Persze ettől még lehet jó, nem mondom, hogy nem, de a többi nagy gyártó megoldotta ezt is, szóval ezért írtam, hogy a leggyengébb. Legalább jól néz ki, mondjuk a Gold nekem nem tetszik.
(#10138) norb55: Ne érts félre, ha neked ez tetszik, akkor vedd meg nyugodtan, és használd egészséggel!
Meg tényleg, ahogy Macka mondja, legalább lesz tapasztalat a fórumban ilyen VGA-val is...
-
GeneraL_XTX
veterán
"erős a 980ti és nem is mondom hogy nem, de nekem nem adná meg azt a hú ez igen! érzést, míg mások ájúldoznak tőle...."
pontosan így van, ezt érzem most én is. Tegnap pl két játékot is próbáltam ahol megint csak csalódást okozott a kártya.
Az egyik a Crysis 3, amit még mindig nem lehet maxon futtatni normális sebességgel élsimítás mellett. Legalábbis 1440p mellett ki kellett kapcsolnom, hogy ne nézegessen 30!! fps alá.....
A másik a GTA5 volt, mindent ami létezett fullra toltam, 1440p 4xAA, éés azért elég sűrűn láttam 40fps körül....és semennyivel sem volt szebb mint (ésszerű beállítások mellett) 970-en és hasonlóan is futott. Ez utóbbi inkább a játék hibája mint a kártyáé, na de akkor is.
AC Syndicate maxon továbbra is kifekteti a kártyát stabil 30 fps alatti értékeket produkálva...
-
TTomax
félisten
Mégis mennyivel legyen gyorsabb a 980Ti???? 100-200%-al??? Az már úgy okay?Hiszen így volt mindig igaz?A 780 kb háromszor gyorsabb mint a 770,sőt a Fury x kétszer mint a 390!Mit akarsz megmagyarázni?Amióta világ a világ ez így van,ennyi szokott lenni a közép és a felső kategória között a difi 60-70%.Miért támasztasz irreális elvárásokat?És miért állítod be úgy hogy az a normális?És miért akarsz erről mindenkit meggyőzni?Most csodálkozol rá a vga piacra,amióta létezik kb így van...ne csodálkozz ha kivered az embereknél a biztosítékot,irreális elvárások,kiragadott részigazságok mint pl a teszted ugye
-
Zorel
senior tag
Witcher 3-at toltam 970-el fullon HW-el. Volt olyan h 35fps kornyeker esett be az fps. Ugyanez 980ti-vel nem megy 60 fps ala. GTA 5-nel szinten. Es akkor meg nem beszeltunk a vram zabalo jatekokrol. Kb ketto 970-el lehet hozni egy gyari oc-s Ti szintet. Aki mast mond hazudik. Nem egy liga a ket kartya es ez igaz az arazasra is.
-
MPowerPH
félisten
En probaltam anno ref. 980Ti-t. Ugye nekem az 5760x1200-as felbontason kellene megoldas. Na, nem voltam elragadtatva, 35 FPS helyett kaptam 42-ot(igaz nem huztam a Ti-t). Viszont most a Witcher alatt ossze tojta magat a gep, grafot visszavettem, de igy is 30FPS, rosszabb esetben 25 -el vagyok. Szoval meg ha csak 10FPS-t is kapok egy huzott Ti-vel, mar annak is orulni fogok.
Csondben megjegyzem, eddig a GTX980 SLI vitte a primet, Ti-nek is nagyon odavert FPS-ben, 1500MHz-n szepet szoltak. Es majdnem annyiba lenne, mint egy Ti, igaz ez hasznaltan. Csak voltak vele nyugok, foleg driverbol adodoan, meg nalam a CPU OC-t is megnehezitette. Egyebkent mar banom, hogy tuladtam rajta.Szoval meg meggondolom, lehet visszaepitem az SLi-t, ha nem talalok Ti-t normalis aron.(mert nem nagykepusegbol, de en is megvehetnem boltbol, akar SLi-be is...csak en mashogy nezek a penzre, es nem szivesen olom olyanba korlatlanul, ami kis ido utan megfelezodik. Ezert vettem hasznalt 6 eves BMW-t, nem 2 eves VW-t)
-
rambustibi
őstag
-
daveoff
veterán
A teljesítménykülönbség a kártyák között egyszerű matek(benchekben, és játékokban is), az árkülönbözet meg annyi, amennyi. Ha többet akarsz hatványozottan többet kell érte fizetni, ez van. A másik topikban is megbeszéltük már ezt, de Te még mindig ugyanúgy közelíted meg a dolgot, komolyan nem értelek. Ha bármikor megteheted, akkor miért nem próbálsz ki egyet, aztán utána alkoss véleményt, amíg nem teszed meg, addig ez csak megalapozatlan vitára ad okot...
-
MPowerPH
félisten
Meg ugy tudom, hogy a ket szelso hocso majdnem egyaltalan nem erintkezik a GPU-val. Talan annyi a kontakt, hogy a sok paszta, ami kitolodik a gpu-rol, az tovabbit nemi hot, de szerintem az edes keves.
Strix -en levo PCB elegge kemenyen nez ki. Kb. semmit nem tartottak meg a gyari specbol/elrendezesbol.
akoska07: Matrica majdnem mindegyiken van. Valahogy megprobalom leszedni. 2-bol egyszer eddig sikerult, masik kukas lett. EVGA lenne ilyen teren a legjobb, de uber draga kat. lenne, ami nem ref.
-
Areturus
tag
Szervusz! Szomorúan olvasom, azt hittem jobb a Matrix hűtése, ha már akkora felárral adják
Így tényleg a víz tűnik a legközelebbi megoldásnak.
rambustibi
Hmm, lehet a particles quality más volt. Sajnálom, akkor az ő tesztvideóit sem lehet komolyan venni pedig van neki elég. -
Areturus
tag
Itt valami ordenáré nagy fingszag és sunyulás van a levegőben. 980 és TitanX között több diffi van. Azt tudom elképzelni, hogy a 980-at az jól meghúzták, de akkor pedig a hőfokok nem stimmelnek, mert az 51 - 57C kevés. Jó a Matrix hűtése, de ennyire nem. Ádibá vízhűtése 60C, az pedig erősebb mint akármilyen léghűtés.
-
deicide
veterán
Én ugye pont most váltottam 4790K-ról 6700K-ra, szinte semmi különbség nincs játékokban, mert eddig is VGA limitem volt, ezután is az lesz. De FullHD-ban elképzelhető, hogy hoz fps-t az új architektúra, bár ha minden szűrőt ráraksz és mondjuk nem 60Hz-es monitorod van, vagy nem használsz vsync-et, akkor ott is VGA limited lesz.
-
Milka 78
nagyúr
Viszem vissza,de most raktam össze 3x.Semmi változás,sőt a kártya folyamatosan 83-85 fok körül mozog.Ezzel csak az a baj,hogy 1170-en pötyög a kari,mert visszaveszi az órajelét 1265-ről.
Srácok!
A GPUZ-ben a PerfCap Reason sor mire utal?
Nekem folyamatosan rózsaszínben (Thm) van terhelésen,de ha feltekerem a ventit akkor bekékül (Vrel) és mintha az órajelere is rákapcsolna. -
hdekakas
senior tag
"Csak a kritikus helyeken esik le 40 fps-re"...
Erről beszélek. Nekem ne essen le SEMMIKOR 40 fps-re, mert az igen zavaró!
De nem tudom miről beszélünk, mikor elmondásod alapján lényegesen gyengébb beállításokkal futtatod, és 40 fps-ed van a "kritikus helyeken". 40. Nekem meg erősebb beállításokkal 60 megvan. Az 50% plusz!De legyen, akkor nálam valami nagy gáz van...
-
hdekakas
senior tag
Te 15 fps-sel játszol?
A gtx 980 Ti jól feltuningolva ennyit bír. Ne mondd nekem, hogy te a sima 980-al mindent maxon hajtasz, és állandóan megvan a fix 60 fps-ed.
Ennél jobban nem emelek fel semmilyen beállítást, mert nem akarom, hogy bizonyos pályarészeken 40 meg 30 fps-t kapjak. Te játsszál csak 16x élsimítással is, ha nem bántja a szemed.
Megjegyzem, ha mindent feljebb tolok (egy-két beállítás van csak ami nem a maxon van), akkor max 1 fokkal melegebb a kártya. És? Itt nem 1-2 fokokról beszélünk, hanem 10+ fokról!
Igen, a G1 70 fokon ment ugyanilyen beállításokkal.
Mint ahogy az Unigine is MSI-vel 63 fok, G1-el 72 volt. -
nullpoint
őstag
Megmondom miért nem kell 150K -ért proci. Renderelésre használom a gtx 970-et (amikor vettem azt hazudták hogy 64 aktív rop van benne, mint a 980-ban). Ilyenkor szinte alig használja a processzort, tehát jó a meglévő is. TitanX-re kinyőgném a lóvét, és amire használom arra jó a meglévő cpu. Persze még várok a tapasztalatokra aztán meglátjuk.
-
deicide
veterán
Nem azért nincs 5960X-em, mert nem tudnék venni egyet, hanem mert egyrészt 1600p-ben játékok alatt nagyon minimális a különbség 2600K és akár egy 5960X között (pár százalék), másrészt lusta vagyok újrarakni a win-t. De azért egy 4790K-t megpróbálok nemsokára, hátha megeszi a win7, akkora különbség nincs LGA1155 és LGA1150 között talán, hogy összeomoljon a váltástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hegesztés topic
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Bluetooth hangszórók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest