- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Van valakinek Palit Jetstreamje esetleg?
-
Laraxior
titán
válasz
lofagi #17183 üzenetére
Jó hulladék egy valami lett ez a VGA.
Hiába pakolsz oda akármit a bordák elég melegek, hogy meleg levegőt fújjanak rá.
El kellene szeparálni a ramokat, a GPU-t, meg a vrm-et a megfelelő hűtés érdekében.Pl így, ahogy nekem volt:
Pl., nézett ki így is az enyém: (Más, hogy nem voltam megelégedve vele)
ez a legjobb az ilyen VGAhoz alá:
Gyárilag az enyémen pedig elég nagy borda volt, de az is kevés rá:
-
Laraxior
titán
válasz
lofagi #17175 üzenetére
En is igy hasznalom az 1060-am, csak az KFA2, bonthato garanciavesztes nelkul.
Az a helyzet, hogy 250W a kartya TDPje, csinalhatsz amit akarsz a hutonek kicsi a bordaja, nincs ami leadja a hőt. Mert hiaba viszi a heatpipe a bordakra, onnan keptelenseg lefújni, annyira kicsi a borda.
Coil whine miatt ne aggodj. Termeszetes jelenseg. Mar a 7600GT ota, ami annyit tesz, hogy tobb mint 10 éve...
En megfontolnám a másik hűtést a VGAra, mert ez a 77fok, meg az idle kb 35, elegge nyirja a kartyat. Hőingadozás.
Meg a tobbi motyonal sem tesz jot ez a meleg levego. Mondjuk az eszi hid az alaplapon elegge kap belole, meg ugy minden, mert ugye a meleg levego felfelé szall. -
Laraxior
titán
válasz
Areturus #17003 üzenetére
Ebből új VGA lesz...Van az EVGA oldalon gondolom egy RMA kérős e-mail cím. Oda kell írni, mellékelsz pár fotót..
Küldenek egy RMA-t, elküldöd nekik, aztán vársz.
Szerintem bőven garanciális a dolog, ha szerencséd van, akkor nincs több 980Ti-jük. Javítani úgyse tudják, mert szétégett a picsába.
Úgyhogy ebből 1070-től felfelé akármi lehet.
Bár lehet, hogy nekik nagyobb készletük van, mint a KFA2-nek. -
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #16939 üzenetére
Azert hirdetem ennyiert. Az msi normalis arban van az fog elmenni.
Igy marad a vizhutes csak a CPUn. A KFA2-re nem kell viz, tul jo a cooler. -
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16919 üzenetére
Asus Aura szoftver fel van telepítve? Ott állítottad a színeket?
-
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16917 üzenetére
Nincs. Elég a szoftver.
-
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16913 üzenetére
Volt 5.3GHz-en is, de léggel sosem próbáltam, mivel nem adnak hozzá hűtőt, nekem meg vizem van alapból
5GHz megy neki 24/7, de 4.5GHz-en használtam. Semmit se gyorsulnak a játékok. -
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16911 üzenetére
Biztos, mert most teszteltem le az 1080Ti-t egy X58-as rendszerben.
Nem sokkal dobott kevesebbet mint a 7700K-val. -
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16907 üzenetére
Ha 4K-ban jatszol akkor nincs gond. Oda eleg egy hajszarito is ami kihajtja a VGAt.
-
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16902 üzenetére
Ez valami vicc?
Ez a graphics score pontosan a fele mint aminek lennie kellene. -
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16896 üzenetére
Majd szoljal ha megvan az 1600MHz-es GPU.
-
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16883 üzenetére
Jobbat mondok.
Visazavaltottam 1366-os rendszerre es ez is kihajtja az 1080Ti-t is.
Ennyit a nagy fejlodesrol...
Oke lemondtam az nvme-ről...meg az rgb-ről is.
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
A végére értünk a KFA2 Hall of Fame 8pack 980Ti-m kálváriájának.
A bolt visszaküldte a gyártónak. A KFA2 pedig megajándékozott egy limitált, válogatott GPU-s, 1000EUR értékű csúcsvideokártyával.
(Mint az ismeretes, hogy az én hibámból halálozott el a 980Ti.)Szóval nem lehet panasz a KFA2-re.
...és itt is köszönöm akoska07-nek az intézést. -
Laraxior
titán
Másik topikban:
" Szeretett EVGA GeForce GTX 980 Ti SC+ GAMING ACX 2.0+ kártyám VRM áramköre elfüstölt."
-
Laraxior
titán
Esetleg valaki segítene emailt váltani az overclockers-ékkel, hogy van-e esély a garanciára a VGAm esetében?
Nem igazán megy az angol, inkább a német, de azt hanyagolnám.
Esetleg honorálnám is az erőfeszítést, hogy legyen motiváció.
Többi adatot privátban.
(G.Translate verzió nem igazán érdekel) -
Laraxior
titán
válasz
F e Z o #16714 üzenetére
Nem igazán. Én itt pH!-n vettem. De ő is vette valakitől, úgyhogy 3. tulaj vagyok...voltam.
Először levelezek velük, mert ha nem hajlandóak a garira, akkor inkább megtartom. A hűtő hibátlan, a VGA meg megmarad polcdísznek
Mint az első hardverem ami tönkrement... a 13-4 év alatt amióta foglalkozok ezekkel. -
Laraxior
titán
Csak ugy megjegyzem hogy a KFA2-nel a garancia csak annak ervenyesitheto akinek a nevén van a vasarlasi szamla. Nem tudom milyen uj módi ez. Buzik.
Remelem az overclockers.co.uk azert normalisan kezeli... -
Laraxior
titán
válasz
MaxxDamage #16685 üzenetére
Egy FireStrike-ot futtathatnál, kíváncsi vagyok/vagyunk mennyire hajtja ki a VGA-t az a processzor. Szerintem nagyon sok tartalék marad benne...
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #16627 üzenetére
Majdnem. Ti-t.
De majd csak májusban. Csütörtökön megyek haza, felesleges most megvennem, arra az egy napra, mert kb szerdán jönne meg. -
Laraxior
titán
Nos... úgyfest a VGAm elhalálozott.
-
Laraxior
titán
válasz
cyberkind #16544 üzenetére
Nem, de szép fehéren világít
Anno a Xeonomnak és a GTX580, aztán később a GTX680-nak is egy HX1000i volt a motorja...
Inkább járjon félgőzön, úgy az élettartama sokszorosát bírja, minthogy épphogy elbírja a rendszert.
Meg ugye sosem lehet tudni mikor akad egy testvér az aprón, vagy valahol jó ajánlatba.. Akkor csak mellédobom, és nem kell még a táppal kínlódni(#16545) kasa85: 2016, januári, de ugye ez is kulfoldi, overclockers.co.uk. Elvileg 2 év garis.
(#16546) akoska07: Én úgy tudom, ha sokan figyelik, akkor beakciózzák. Máskülönben állandóan írhatnám a keresőbe
Az EVGA túl fekete, az a baj, nézegettem régebben azt is, Corsairt is. Ez a Super Flower jó belsővel van, Platinum is, fehér is... -
Laraxior
titán
válasz
kasa85 #16541 üzenetére
4x40-be odaadom az én 8Pack 980Ti-m
Ez tényleg megkímélt, vizből, levegőből is elég sokat kap
Úgyis jön lassan a 1080Ti HOF.(#16542) akoska07: Ja, de még mindig nem vettem nagyobb tápot. Már bent van a figyelőben amazonon egy Super Flower Leadex 1200-es. Majd ha beakciózzák lecsapok rá.
-
Laraxior
titán
ebay.de
Két HOF 980Ti eladó. -
Laraxior
titán
válasz
kasa85 #16537 üzenetére
Win10-et használok most én is, persze van egy tartalék Win7 is a gépen, ha esetleg...
De a legelső dolgom az volt, hogy a Win10-ben letiltottam az összes frissítést, és manuálisan csinálok mindent.Ha nem Home verziód van akkor gpedit.msc és ott megtalálod. ( felügyeleti sablonok-windows összetevők-windows update - automatikus frissítések konfigurálása letiltva, vagy értesítsen, stb, ahogy érzed.)
Win7 meg tökmindegy, hogy milyen verzió, lehet virágbolti is. Azt is tudok adni ha kell. Évek óta egy DVDről telepítem, mindig jól működött. Ott is van ilyen okosság, de ott sem kell túlzásba vinni a frissítéseket. Letiltás regeditben és kész.
Hővezető bizbaszt, vagy az aprón kellene megnézni, vagy talán a Merlinnél is van.
-
Laraxior
titán
válasz
kasa85 #16535 üzenetére
Én megnézném Win7 alatt is. Ha van helyed hova telepíteni.
Ventik terhelés alatt 100%-on mennek? Javaslom, hogy 60°C felett járassad 100%-on. A legjobb hűtés érdekében.
Nekem is volt ilyen csíkozós, driverösszeomlós történet, még a Bf1 kijövetelekor. Csak alapórajelen volt hajlandó menni, különben crash.
Aztán jött egy másik driver, azzal oké volt.
Win10 alá: 378.78, ez biztosan jó. -
Laraxior
titán
válasz
kasa85 #16528 üzenetére
Akkor ezt olvasd át mégegyszer.
Direkt kérdeztem, ezért sem válaszoltam már rá, mert nem volt mire. -
Laraxior
titán
Win10 betöltőképernyőnél van baja, a többi csak játékbug.
Ez a télen hideget kapott, meg ordas hülyeség.Annak viszont van alapja, hogy a hőingadozás miatt hamarabb meghal a VGA. Igen, csak nem 2 éven belül, hanem 4-5. Tehát ha most veszel GTX580-680-at akkor ott már előfordulhat nagyobb valószínűséggel.
Még azt is megkockáztatom, hogy nincs a VGAnak semmi baja, vagy csak drivergond, vagy hipochondria
-
Laraxior
titán
Rossz hír BF1-ezőknek... drivert kell frissíteni:
-
Laraxior
titán
válasz
spanglee001 #16468 üzenetére
Bármelyik CPU blokk jobban lehűti a GPU-t. Csak olyat keress ami el is fér, mert jó pár kritériumnak meg kell felelnie. A VGA hátuljára elég egy 8-as ventit rögzítened, az megbírja a VRM részt, mivel a GPU hője már nem szól bele.
Na meg ugye ezek nem igazán esztétikai megoldások -
Laraxior
titán
válasz
eszlenyek #16454 üzenetére
Driver gond lehet. Nekem is szórakozott Battlefield 1 alatt. Aztán az egyik driverük éppen jó, na én azóta nem frissítettem.
De ha 2-3 driverrel is csinálja alapórajelen, mindenféle piszka nélkül, akkor ott más gond lesz.
Azért én leszedném az Afterburnert is ha fent van, hogy anélkül fusson. Hátha beakad. Meg az Experience-t is. -
Laraxior
titán
Hát, nekem továbbra sem érdemes cserélni, tekintve 1920-as monitorom van. Magasabb felbontásra esélyesebb lenne, hogy kihasználom, de 1920-ra bőven elég.
Bár a kíváncsiság meg hajt... -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #16229 üzenetére
Kicsit ódzkodtam tőle, mert a blokkom alja nikkelezett, úgyhogy lehet le kellene szednem megnézni mit művelt vele
De a rézhez rendben van, csak az alumíniummal veszik veszik össze.
Érdemes neten utánakeresni a hővezetési értékeknek (W/mk) -
Laraxior
titán
válasz
TTomax #16227 üzenetére
Márpedig annak a VGAnak szép réz a hűtője, tehát semmi baja nem lesz tőle. Továbbra is ajánlom.
Nem kell mellékenni. Nem festmény ez, hogy összevissza kend. Csak a GPUra.
Olyan szépen egyenletesen tartja a hőmérsékletet, hogy csak na.
Arról nem is beszélve, ha delidelni akarja majd a CPU-t, akkor oda is jó lesz.(#16225) gainwardgs: Otthon én is a Merlintől vettem.
Nem kell belőle sok, úgyhogy gyakorlatilag egy paszta elég egy életre -
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #16220 üzenetére
Használj hozzá CLU-t. Én azt tettem a GPUra, és rohadtul meg voltam elégedve vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest