- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17369 üzenetére
Na kb ilyen volt az én esetem is ( bár igazság szerint ha rászántál 30 percet akkor kifeküdt a kártyám, de ugye a gyártó 2x végigküld a saját tesztprogramján legyen az bármi is, és több időt nem szán rá) és mint látod finom 5 hónapnyi asztalverés után gariztatták. Annyiban igazuk van, hogy ha nem tudják reprodukálni a hibát akkor test ok. Csinálhatsz fényképet, filmet, írhatsz naplót max külső igazságügyi szakértő és bírósági perrel lehet eljutni a végére, ha csak nem lesznek jó fejek és bevállalják.
Én már anno is mondtam, hogy kár volt a karidért én tuti nem fogadtam volna el egy javított kártyát helyette. Vagy az enyémet javítják meg vagy pénz vissza esetleg levásárolom. -
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17362 üzenetére
Elképzelni sem tudom,de ha ez ilyen sunyi hiba akkor lesz vele gond. A gyártót nem nagyon érdekli a videó,fotó,leírás. Az a lényeg, hogy az ő tesztkörnyezetükben is elő tudják idézni a hibát.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17360 üzenetére
Sajna itt van baj
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17353 üzenetére
Nálam csak terhelés alatt volt ilyen egy Inno 1080-assal. A kép megfagyott egy pár másodpercre míg a játék maga futott tovább szépen a hangokkal együtt majd pár másodperc múlva ment tovább.
Mondjuk Heaven és Valley bench alatt 3-5 prc alatt eldobta magát. Először 1-2 mp black screen-ekkel kezdődött majd a végén eldobta a drivert/programot. Superposition alatt 10 perc is eltelt mire kifeküdt.
Ha a power limitet lejjebb vettük akkor ment vele együtt az órajel is és megszűnt a hiba,ergo vagy a gyári órajelet nem bírta vagy elmelegedett benne valami aminek jót tett hogy csökkentettük a feszültséget. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Twesty #17290 üzenetére
Coil-t tudsz csökkenteni ha felteszed az AB+RivaTunert,majd a Ríván belül belösz egy fps fixet (nekem pl 120hz-re van belőve a monitor és 119-re a fix.Azóta csendben van a kari.
Ha tippelnem kéne akkor vga memória hiba,de ez csak tippelgetés.AB-vel csökkentsd a memória órajelét és nézd meg úgy mit csinál.nálam van egy 1080 ami a Heaven és más benchek alatt eldobálja a programot/kimerevedik a kép.Ha tdp limitet csökkentek rajta akkor helyrejön,de ugye ilyenkor nem azt a teljesítményt adja le amiért fizettem (6 hónapja megy a huzavona a gyártó és köztem a gari miatt). -
Milka 78
nagyúr
válasz
Apollo_21 #17280 üzenetére
Nem teljesen értem...az a baj,hogy 77 fok,vagy az,hogy 1276mhz-re boostol?
Az előbbi az én ízlésemnek sok,be nem nevezném egészségtelennek.62 fokon nekem már ledobott egy lépcsőt,majd 70 körül még egyett és lehet a 77 fokkal már a 3. lépcsőt is ledobja ami összesen -39mhz-et jelenthet nálad.
Az 1276mhz-s boost órajel kicsit alacsony egy customhoz képest,de egyálltalán nem egyedi (a foundersek volt,hogy az 1200-at sem érték el).Lehet alacsony asic értékű a kártyád az ok szoktak lightosabb boost órajelet kapni.
Csinálhatsz egyedi profilt a hűtésnek,hogy hűvösebb legyen és lehet tuningolni amivel feljebb tudod vinni a boost órajelet.
Nekem anno a G1 1360-ra boostolt,majd kapott egy kompaktot és 1530-on ment folyamatosan 60 fokon.Minden csak hőfok és beállítás kérdése.
Szerk:Ahogy látom az Asus karik alacsonyabb boost órajellel mennek a gyári oldalon is 1291-et említenek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
csirkemiki #17273 üzenetére
Alapfeszen egy deka degradáció sincs,de a + fesszel sem nagyon tudod kinyírni.Az NV limitálta az adható feszültséget,amit meg rátolhatsz attól meg nem nagyon lesz baja.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
F e Z o #17245 üzenetére
Mit nem értesz?Simán bepróbálkoztak.Nálam egy GSkill 3000-es 16gb-s kittel játszotta el a Bestmark hasonlót.
2 hónap és 5 megválaszolatlan email után telefont ragadtam (ez sem volt egyszerű) és megkérdeztem,hogy ugyan mizu.A koma azt mondta,hogy jöhetek a pénzemért (anno 25 ropiba fájtez a szett).Erre mondtam neki,hogy rogyásig van raktáron nekik a cseretermék és ugye nem gondolja,hogy majd most 65-ért fogok újjat venni és különben is miért nem kapok csere terméket??
Idézem..."erre nincs és kész"
Ráraktam a telót és pihentettem az ügyet kicsit.Majd rá 1 hétre jött egy bocsánatkérő email és mit szeretnék...blablabla.
Megkaptam a csere terméket és azóta sem tudom ugyan kivel beszéltem telón -
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17196 üzenetére
Ez egész gyors volt.Nekem 6 hetembe és többszöri emailbe tellett,igaz ezt leszámítva nem volt gond.
-
Milka 78
nagyúr
Alapfesz 1450 és koppig feszelve ment a fenti órajelen.Köztes értékeken is próbálgattam,de mivel a kopaktal kilőttem a boost lépcsőt,így ez lett a legjobb megoldás.
Értem mire gondolsz,de ez nem 1080-as.Ott agyrém a hőfok/fesz miatt a boost 3.0.Itt még lehetett tolni neki amit bír egy jó hűtéssel.Vicc,hogy 24/7-re lehet jobban jársz egy alulfeszelt gpu-val mint egy megfeszelt,oc beállítással.Nem is tetszik a Pascal,jobban szerettem a Maxwell-t. -
Milka 78
nagyúr
Az nálad a teteje lehet,de a Lightning hűtése/felépítése más tészta.Jellemzően "alsóbb" kategóriás 980ti-ken tud segíteni,ahol jellemzően dobálja le az órajelet a hőfok miatt.
Nekem a boost lépcső/hűtés miatt 1490 körül ment.A FrostFlow-al 1530-1540 körül használtam 24/7-re.Benchre 1550 volt a vége.Egyik esetben sem értem el a boost lépcsőt és ugye mindezt halkan tette.
Mindez természetesen koppig feszelve/limitelve. -
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17136 üzenetére
Azért arra számits,hogy ez egy 6-7 hetes megmozdulás lesz.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
F e Z o #17118 üzenetére
Nekem decemberben a 980ti árátadták vissza ami 212 volt.Ezzel még jól is jártam,mert 180-ért még elcsíptem egy 1080-at (akkor már nyaldosta a 200-at az áruk,ráadásul csak bontható hűtésű tipus jöhetett szóba),de sajna a kari hibás volt és most megy a drass,hogy mi lesz.
asvald : Elborult árak vannak.Én el sem adtam volna nyár közepéig a karit és akkor vettem volna egy next gent.,de sajna közbeszólt az élet.
MaxxDamage : Inkább várj vele,talán 3 hónap elég lesz,hogy valamelyest normalizálódjon a helyzet,bár azt mondogatják,hogy bitang idők jönnek.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17113 üzenetére
Mesés időzítés amikor egy 1080 210-230 ropiba fáj
Nagyon úgy fest,hogy egy ideig így is marad én is azon imádkozom,hogy nehogy pénzvisszafizetés legyen,mert a kártyám árával kb.kitörölhetem. -
Milka 78
nagyúr
válasz
balazska92 #17079 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
core i7 #16963 üzenetére
Nem 980ti volt hanem egy vizes 290x@390x oc bios@Afterburner V-mod és kilőtt energia gazdálkodás,fix feszen és órajelen,irgalmatlanul túlfeszelve.
Egyszerűen nem birta a strapát.6 hónap hadználat után kijött belőle az amper,nem adott képet többé és 100%-on forgatta a gyári hűtést (gari miatt vissza kellett rakni).
Mivel a bios mókot a gyártó nem támogatta így vissza kellett raknom a régit,de igp-vel az istenért nem tudtam hozzáférni a kártyához,ergo cf-be kötöttem egy másik karival és úgy sikerült.
A lényeg viszont ugyan az.Ha beüt a tré akkor kicsit stresszes lehet a tudat,hogy azon múlik e a gari,hogy átcsúszik e a rostán a vga.
Az AB-t be lehet úgy állítani,hogy induljon a rendszerrel és a háttérben fusson.Észre sem veszeszed,hogy megy.Nálam pl az AB és a Speedfan is alapértelmezetten indul és folyamatosan monitorozza a rendszert (hőfokok,venti,pumpa fordulatszám,stb).Nincs vele semmi gondom. -
Milka 78
nagyúr
válasz
core i7 #16953 üzenetére
Akartam mondani...Nem is értem miért akarod mókolni a biost amikor garis a termék?Én is addig flasheltem amig megdöglött a kari és itt paráztam mire a halott vga-ra vissza tudtam könyörögni a gyári biost,hogy gariztatni tudjam).Van 6 magod és egy rakat memóriád,kb halál mindegy,hogy az AB (ami max amd karik alatt hajlamos elfeküdni,de az is a driverük miatt) fut a háttérben
-
Milka 78
nagyúr
válasz
apollo12 #16870 üzenetére
Nincs elálítva a win energia gazdálkodás?
Nv driverben is van valami hasonló az is tud szivatni.Talán Power management mode a neve vagy valami hasonló (mondjuk az órajelet tartja).
Win 10 gaming mod tiltása is néha bejön.
Esetleg még a driver csere ami így hirtelen eszembe jut.
Alapon is csinálja ohne oc/ab nélkül? -
Milka 78
nagyúr
válasz
cyberkind #16798 üzenetére
Koppig feszelve/limitelve?
A memória nem Samu a tiéden?Ha jól rémlik az Extreme azokat kapta azok meg mennek mint a veszedelem.Különben meg ne búsulj,mert a legtöbb 980ti alulról kóstolgatja az 1500-at és nem sok példány van ami 1500 felett is stabil.Players-é meg egy kivételes darab volt,igen elenyésző ami 1550 fölött lépkedett. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
apollo12 #16766 üzenetére
Nálam 1450 simán megvolt alapfeszen és ha jól rémlik 1480-hoz kellett +10-20mw,de az is csak biztos ami biztos alapon.Amúgy meg no para,mert most koppig van tolva nálam a fesz/tdp csúszka és bírja(igaz más a hűtésünk).Én pl úgy lőttem be,hogy 63 fok alatt maradjon és tartsa a max boost órajelet,de ez csak az én dilim.A legtöbben úgy húzzák a karit,hogy felmegy 70 fok föké ahol egy -két lépcsőt ledob a kártya és úgy használják,hogy inkább halkabb legyen.
Izlések és pofonok -
Milka 78
nagyúr
válasz
apollo12 #16744 üzenetére
Mire vagy kíváncsi?
Oc az lutri,de alapfeszen 1450 az meg szokott lenni neki és AB-vel érdemes srofolni a frekit.
Hynix memóriával van szerelve ami ha mákod van megy 2000-en,de sok esetben 1900 mhz körül van a vége.A Samu memóriások e téren jobbak.
A hütése elég jó,de érdemes egyedi profilt beállítani oc mellé.62 fok körül dobja vissza a boost az első lépcsőt ami -13 mhz és most fejből meg nem mondom milyen fesz.Nekem a gyári hűtés már kevés volt koppig kitolt fesszel és power limit-tel,ellenben kompaktal a fején megtáltosodott.
Ha húzni akarod akkor a boost órajelen együtt tud csak húzni (e téren olvass kicsit utána).
Ja és elég tré a pasztázás a hűtőn.Nem létszükséglet,de ha van mx3/mx4-es pasztád és némi g-padod akkor érdemes lehet frissíteni rajta,de ez példány/állapot függő is. -
Milka 78
nagyúr
válasz
core i7 #16735 üzenetére
Ne vegyél,mert kb semmit sem ér,marha gyengus dolog.Ha van autófényező,autószerelő ismerősöd,vagy olyan akinek van normális kompresszora akkor ott fujasd ki.A 6 bar csodákra képes.Esetleg ha nincs csavarmatrica a vga-n akkor szét is boríthatnod és akkor át is pasztázhatod.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
imi123 #16680 üzenetére
Ha a kis Vega valóban az 1070 alá/mellé érkezik akkor a fenti beállításon egy dekával sem lesz lassabb.Én 1530/1950-en folyamatosan fogdosom az oc-s 1070-eket.
MaxxDamage : Na ja ha fhd-ben tolod akkor bizony lesz proci limited,kell majd neki egy K-s proci,vagy esetleg egy 1600-os Ryzen.
-
Milka 78
nagyúr
Na kedves új belépők akkor tdp limit/fesz koppig és egy finom 1500/2000 "oszt" hali
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Methionyl #16478 üzenetére
Jaja aoi,de megérte feldobni rá.
Esetleg újra pasztázhatnád és löj egyegyedi ventiprofilt rá.Nekem mindkettő megvolt anno és úgy simán vitte alapfeszen az 1450-et és 65 fok körül tartotta magát.
Mehetni mehetcsak visszadob pár lépcsőt az órajelben a hőfok miatt.
Az első lépcső nálam 64 fok volt,ott ledob 14mhz-t,majd még egyett valahol 70 fölött és ha jól rémlik 80 fok fölött már a 3. lépcsőt is ledobja.
Egy lépcső 13mhz. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Laraxior #16327 üzenetére
Ne darázz tőle én is megrögzött W7 fan voltam.Most majd 2 hónap után azt kell mondjam,hogy bevált.Mondjuk telepítés után úgy el voltam tévedve a rendszerbe,hogy percekig kerestem a c: meghajtót
Hozzáteszem én Rainmeter és ObjectDock modolással használtam a W7-et és ezt is,így kb nincs is sok különbség a kettő közt (igaz 1 napom ráment mire mindent belaktam),de kellett idő mire megszoktam.
Az csak hab a tortán,hogy tesztek/játékok alatt gyorsabb lett a karim,igaz nekem lehet gatya volt már a W7-em. -
Milka 78
nagyúr
Urak!
Használ valaki itt 4k-s tv-t monitornak?
4k 60 fps-hez 2.0-ás hdmi kábel kell e és ezt ki is tudja küldeni hdmi-n vagy más kábel/kimenet kell nekem? -
Milka 78
nagyúr
Az új driverekkel itt is van gond vagy csak a "pacalosok" szívnak?
-
-
Milka 78
nagyúr
Az a fém egy hővezető közeg és a bordákon keresztül a hőcsövekhez csatlakozik a vrm (nekem is ilyen kártyám van ilyen hűtővel).
Mondjuk ha cserére mész akkor érthető
Na igen a pasztázás a kókler munka.Nekem a mind a WF3OC-n mind a G1-en ugyan ilyen tré volt,nem győztem takarítani utánuk. -
Milka 78
nagyúr
Vrm bordát szerezz rá,mert gyárilag is volt.G Pad-el vezették el a hőt vagy a bordára,vagy pedig az eggyik hőcsőre (fene sem emlékszik).Látod az Evga 1070 vrm szekciója is eleresztette a füstöt,ráadásul nincs hő- dióda sem rajta.Én tuti nem hazárdíroznék ezzel
Legalább a backplate és a vrm közé vegyél termal pad-et.Én is vettem,de nem szedtem szét,mert nálam batár nagy vrm bordák vannak a kártyára rakva.
Amúgy grat a hűtéshez,remélem neked is bejön mint nekem -
Milka 78
nagyúr
Nekem előlapi szabályzóra van kötve minden,így ebben nem tudok segíteni,de 1-2 3pines Y kábel sosem árt tarcsiba otthon.
Fejből már nem vágom,de szerintem vegyél vagy 6 darabot,hátha farigcsálnod kell és amúgy sem tétel.Nekem ugye alapból NV-re való,Hybrid I-es bontásból megmaradt vrm bordáim vannak,így ez a sünis dolog nekem kimaradt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Laraxior #15612 üzenetére
198-ért tekergesse a halál,így kb használhatatlan,eladhatatlan volt a vga (0.960v-n is túlmelegedett)
.Akkor egy Hybrid I-em volt amit rá akartam dobni,de szerintem még az sem jegelte volna.Inkább kiszáltam belőle,rádobtam egy 10-est,azóta öröm és boldogság.
Halkan jegyzem meg a boltba egyből mondták,hogy ez nem garis,mert a boos órajel oc-nak számít ami nem garantált.Csak az elállás mentett meg egy 200 k-s buktától. -
Milka 78
nagyúr
válasz
F e Z o #15608 üzenetére
100%-os ventivel 85-87-fokos volt és nem tudta tartani az 1265-as boos órajelet,beindult a hővédelem,levette a feszt,ledobta magát 1070-re egy szimpla heaven alatt 4 perc alatt (szerintem még ment ez volna lejjebb is). Vagy nem feküdt fel a hűtő rendesen,vagy tré volt a paszta,vagy a hőcsövek voltak sérültek...gyanúsan olcsó Iponos vga volt.Inkább kimenekültem belőle elállással.
-
Milka 78
nagyúr
Nagyon komoly kis ketyere,most koppig feszelve 1540-en,leszabályzott ventikkel sem megy 50 fokig sem
Ellenben vrm bordát az kukáznod kéne,mert azt nem adnak.
Nekem ilyenek vannak rajta.
Esetleg ilyennel is megpróbálhatod,de itt azért lényegesen kevesebb a hőleadó felület.
Én kétoldalas Sekisui ragasztóval rögzítettem,de elég macerás,könnyű leütni.Én raktam egy vékony csík szivacsos kétoldalast a vrm bordák tetejére és úgy raktam rá a blokkot.Így odaszorítja a bordát a vrm-hez és stabilan tartja.Pofon egyszerű művelet,de a bordák beszerezése lehet macerás lesz.Lehet rendes ragasztóval is feltenni mint amit a aaz AC Hybridhez is adtak,de én nem akartam a nyákot összekenni. -
Milka 78
nagyúr
válasz
kasa85 #14817 üzenetére
Nem kell értened.Nekünk megy és nem,nem szenvedtünk.Kb feltoltam 1550-re a sima mezei G1-emet és kész,azóta is játszok.
Emlékeim(ink) szerint te harcoltál a vga-val amivel szintén nincs baj,de az mindenképp furcsa hogy pont te mondod ezt.
Persze emiatt nincs harag csak te minket nem értesz,mi meg téged end of story. -
Milka 78
nagyúr
Nekem is 1.27 v amit rá tudok pakolni,de 1550-alatt stabil,igaz lövésem sincs hol a vége,mert csak beállítottam és játszok vele.Mondjuk ez egy mezei G1,nem Extreme.Mondjuk a rápakolt hűtéssel ezt 50 fokosan tudja és még a ventik is le vannak húzva minimumra
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Motion_Blur #14679 üzenetére
Mert nem hozza sok esetben mint azt a fenti ábra is mutatja.
-
Milka 78
nagyúr
Egy OC-s 980ti alá tessék megrugdosni azt a procit és ne 4-4.2-őn szórakozzunk ez nem nyugdíjas est. 4.5,de ha tud többet akkor hajrá,kell a kraft egy ilyen vga alá.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Motion_Blur #13601 üzenetére
Olyat tudok ahol 1070 fe van oc-s 980ti-nek->[link]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Motion_Blur #13437 üzenetére
Gratula!
Told ki a tdp limitet koppig.Nekem is G1-em van és alap biossal,+40-es kitolt fesszel sem éri el a limitet,pedig itt már 1520 körül futkorászik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Cyberpunk 2077
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTI FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest