-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Most lesz majd érdemes 980Ti-be ruházni, nVidia nagyot fog vágni az árán mától. 35K-val lesz olcsóbb a nettója az új terméknek, de ezzel együtt szinte azonnal End of Life is lesz. Viszont a használt árakat ez is tovább fogja nyomni lefelé.
-
deicide
veterán
válasz
cyberkind #12956 üzenetére
Na de ha van egy kártyád, meg sem adod az esélyt, hogy működjön az SLI.
De nagyon összeszámolva is elég kevés játék volt, ahol előbb-utóbb ne működött volna az SLI. Az a titok, hogy nem feltétlen azonnal kell játszani a megjelenő játékokkal. Mondjuk nekem időm sem lenne mindennel azonnal játszani a meló és a versenyzés mellett, így gyakran mire játszom valamivel, rég meg van oldva a probléma, ha volt egyáltalán.WQHD felett meg erősen kompromisszumos az 1 kártyás rendszer.
-
deicide
veterán
válasz
akoska07 #12829 üzenetére
Hát, én azért elcserélem őket, azért a pár százalékért. Aztán persze azokat meg majd 1080Ti-re, amikor kijön.
De igazad van, elég nagy értékvesztés van most a "régi" nemzedéken, érdemes kihagyni a 1080-at és csak egyszer bukni a váltáson. Ellenben akik itt vannak a topikban, javarészt maximalisták és nem fogják kihagyni, úgy érzem. -
deicide
veterán
A Doom csak nálam nem használja a második GPU-t (365.19), vagy pont ugyanúgy nem lesz SLI támogatás, mint a Rage-ben?
-
deicide
veterán
válasz
Sebestyen01 #12173 üzenetére
A Division SLI-ben 60-80, nincs meg a 100, maximum zárt térben.
-
deicide
veterán
válasz
Sebestyen01 #12153 üzenetére
Hát, egy 3440x1440-es 100Hz-es monitoron biztos jobb a 100, mint a 60.
Mondjuk G-Sync mellett nem dőlök a kardomba akkor sem, ha csak 60-80, mint a Division most pl.Akoska07: a 144Hz még csak a "kisméretű" panelek kiváltsága, beszivároghatna lassan 34"-35" 3440x1440-re vagy 3840x2160-ra, akkor megint váltanék. Addig jó lesz a 100 is, ahhoz is kevés manapság a 2 TitanX.
-
deicide
veterán
válasz
chris0000 #12051 üzenetére
Hát nem tudom, alacsony az ingerküszöbötök, vagy mi, nálam a 2db ref TitanX sem zavaró, ha játszom, a játék hangja mellett nem lehet észrevenni, ha meg csak filmet nézel, oprendszerezel, egyforma halk mind.
Azt elhiszem, hogyha benchmarkot futtatsz, ami alatt nincs zene, akkor hallani, de abból már kiöregedtem.
-
deicide
veterán
válasz
Sebestyen01 #11299 üzenetére
A monitor különösen megérte, kicsit szokni kellett a 21:9-et, 1-2 hét, de a G-Sync és a 100Hz nekem nagyon bejött.
Először a fehér hűtő nem tetszett, de csak ilyen volt készleten, aztán nézegetve rájöttem, hogy pont jól megtöri az egyhangú feketeséget.
-
deicide
veterán
válasz
hdekakas #11288 üzenetére
A ref volt a kulcsszó. Teljesen vidáman elvan a 2 titán az amúgy nem túl nagy Thermaltake Dokker házban.
-
deicide
veterán
válasz
Sebestyen01 #10924 üzenetére
Eddig csak nem referencia kártyákkal volt gondom (EVGA, GBT), a refekkel sosem. SLI-ben meg pláne semmi értelme a customnak, ahogy már kibeszéltük.
-
deicide
veterán
válasz
helkis #10865 üzenetére
100Hz-es. Ha játékban (és driverben is) be va kapcsolva a v-sync, akkor 100 a plafon. Viszont úgy 60-62-vel megy és a GPU-k is unatkoznak.
Ha meg kikapcsolom csak a játékban (driverben továbbra is on), akkor egyből látszik, hogy a töltőképernyőn is felugrik többszáz fps-re, nem tartja a 100-at. Viszont a játék meg 10-el több fps-t tud, mert a GPU-k ilyenkor 100%-on mennek. Csak azt nem tudom, ilyenkor a G-Sync simító hatása működik-e. Simának tűnik, szóval így használom, de egy friss driver azért orvosolhatná.A monitor menüje G-Sync-et jelez ki és 100Hz-es max frissítést.
-
deicide
veterán
válasz
TTomax #10773 üzenetére
Te használtad valamelyiket a neten keringő 2 féle SLI fix közül, hogy ilyen jó a GPU kihasználtság? Nálam 3440x1440-ben, minden maxon és SMAA-val 60-70fps mindössze és a GPU-k max 70-80-on mennek, de néha még lejjebb is. A GSYNC miatt persze így is sima, de jó lenne ha szépen 100-al menne.
-
deicide
veterán
válasz
#Morcosmedve #10736 üzenetére
A játék jelenlegi SLI skálázódását nézve fórumokon, szerintem lesz probléma. Én majd csak talán ma este próbálom ki, de már előre idegesít, ha nem lesz legalább 70-80fps 3440x1440-ben. Márpedig esélyes, hogy nem lesz.
-
deicide
veterán
válasz
MPowerPH #10711 üzenetére
Igen, ez így is van. Engem régen sokszor leszóltak, hogy csak a ref-et használom bármiből, de SLI-nél tényleg nincs másnak értelme, vagy víz.
más: Tomb Raider-t próbálta már valaki maxon, hogy megy? Nekem talán holnap jön meg a kód, addig csak a tájékozódás marad, mire elég a masina 3440x1440-ben, lesz-e 100fps.
-
deicide
veterán
válasz
Sebestyen01 #9413 üzenetére
Ezt nekem is elmondhatnád, miért kellene újratelepítenem a 2010-ben, kis híján 6 éve, Core2Duo-ra telepített és azóta alatta csak platformokat cserélgetett Win7-emet? Minden hibátlanul, a megfelelő sebességgel megy.
Pedig elég nagy utat járt be a technológia az LGA775 és X1900 óta, az akkori 200mb/s sebességű SSD-m mára 2500-al olvas és a TX Sli sem egy kategória az akkori kártyával. -
deicide
veterán
4K 60Hz-en neked sem tudja a 4:4:4-et, csak korlátozott a színtér, nem zavar? (szar a fekete, mosottak a szövegek kicsit) Bár gondolom ritkán játszol TV-n, a filmek 23.976Hz-én meg tudja a teljes RGB színteret.
Pont ezzel szopok most, mert az AV erősítőm lebutítja a jelet 4K-n 60Hz 4:2:0-ra, ezért ki is kell cserélnem az 1 hetes Yamaha erőlködőt nagyobbra, mert nem olvastam el az apróbetűs részt, ahol le van írva, hogy csak a drágább modellek tudják átengedni magukon a teljes tartományt. Pedig HDMI2.0 mindkettő erősítő...
-
deicide
veterán
Volt még 4790K-val Firestrike Extreme eredményem, 6700K-val és DDR4-el sem lett sokkal gyorsabb, 200 pont a különbség, de azért csak gyorsabb valamelyest.
-
deicide
veterán
válasz
gainwardgs #8670 üzenetére
De most ha 4K kijelzője van és azzal akar játszani, mit csináljon? Vegye le a natív alá a felbontást?
-
deicide
veterán
Én ugye pont most váltottam 4790K-ról 6700K-ra, szinte semmi különbség nincs játékokban, mert eddig is VGA limitem volt, ezután is az lesz. De FullHD-ban elképzelhető, hogy hoz fps-t az új architektúra, bár ha minden szűrőt ráraksz és mondjuk nem 60Hz-es monitorod van, vagy nem használsz vsync-et, akkor ott is VGA limited lesz.
-
deicide
veterán
válasz
bombibmw #8654 üzenetére
A 2600K már a múlt, most 6700K van és DDR4, a rendszer elvben erősebb alatta, de cpu terheltséget nem néztem. Viszont az SLI skálázódása ezek szerint olyan 55-60%, az jobb, mint pl AC-Syndicate-ben.
Itt most találtam egy toplistát, eszerint a 160fps felett már szinte top10 van, szóval ez így skálázódik akkor, vagy tényleg cpu limit van.
-
deicide
veterán
Nem találtam tesztet még a 2600K-val Valley-ből, így nem tudom összehasonlítani, de szerintem azért picit jobban mennek az új rendszerrel a kártyák. Illetve 4.2.0-s Afterburnerben végre lehet +feszt adni a kártyáknak. Így +158 a GPU-nak és +550 a ramoknak (8100MHz), így még lefut a teszt.
Csak nem tudom, hogy ezzel együtt ez milyen eredmény: -
deicide
veterán
válasz
Areturus #8440 üzenetére
Semmi gond, csak belegondolva nem látom értelmét. Más lesz egy-egy adott megjelenített pixel, ha eleve 1920x1080-ban renderel a motor, mintha 4K-n renderel és az azt leskálázza 1080p-re? Ha igen, mitől? Mert abban egyetértünk, hogy a fizikai pixelek száma nem változik.
-
deicide
veterán
Még 3440-ben is nagyon kevés játék tud 6GB fölé menni, nem hogy FullHD/2560x1440-ben. Mondjuk engem nem zavar, elfér ott, de azért olyat mondjuk nem mondok egy 6GB-s kártyára, hogy kevés rajta a vram.
rambustibi: és a mi a f*szom értelme van 4k-ban rendereltetni, ha 1920x1080 mondjuk a monitorod felbontása? Na az parasztvakítás. De a kedvedért kipróbálom a TV-n is 3840-ben, hogy mi eszik meg 6GBnél többet. AC-Syndicate talán.
-
deicide
veterán
válasz
Erdei88 #8309 üzenetére
Nagyon friss a termék és még sehol sem kapni. Illetve ahhoz képest, amit tud (2500/1500), nagyon olcsó, olcsóbb, mint a Kingston Predator, ami lassabb. Ezért aztán mindenhol elkapkodják. Az országba most jön be az első adag, de csak azért lesz első körben 2db-om, mert közel vagyok a tűzhöz.
players111:
Én azt mondom, ha valakinek ez a hobbija, felesleges csak azért leszólni, mert másnak meg más. De vállalom, mert azért a hülyeségnek is kellene, hogy legyen határa, de nálam nincs.
-
deicide
veterán
válasz
- = Zk = - #8276 üzenetére
Persze, lehet az optimalizálatlanság hibája, de hát nVidia cím, csak jól kellene menjen. Mondjuk nincs bajom a 70-80fps-el GSync mellett, folyamatos így is és nekem nagyon tetszik is a látványvilág.
-
deicide
veterán
válasz
KAMELOT #7172 üzenetére
A méret is, persze, de igazán a G-Sync döbbentett le, hogy mennyivel folyamatosabb és röccenésmentesebb az élmény.
Egy apró technikai bibi van, hogy ha filmet nézek TV-n és átteszem 3840x2160@60Hz-re, utána pedig visszarakom a monitorra a képet, akkor a 60Hz-et állítja be a 3440x1440-hez is, nem a 100-at. De már rögzült, hogy azt mindig vissza kell állítani.
-
deicide
veterán
Pénteken végre megjött az Acer Predator X34, háááát, nagyon más élmény 80-100fps-el Watch Dogs-ozni 3440x1440-ben.
-
deicide
veterán
válasz
ingalls #4711 üzenetére
Csak az iPon és az Aqua ad kupont. És Gigabyte kártyákhoz egyáltalán, mert azok ivétel nélkül szürkecsatornán érkeznek az országba, ahhoz pedig az nVidia nem biztosít, csak azokhoz, amik a hivatalos Magyar disztribútorokon keresztül lettek eladva. Az iPon-on jól megfigyelhető, amik külföldi forrásból vannak, azoknál nincs ott, hogy jár hozzá az MGS, a többinél ott van.
-
deicide
veterán
Végre, megjelent egy monitor, ami instant kell, talán 2 hét és itt is lesz. Acer Predator X34.
34", 21:9, 4K, G-Sync, 144Hz, IPS. Ennél több nem kell. -
deicide
veterán
válasz
#Morcosmedve #1601 üzenetére
Sosem értettem ezt a nem szabad nem referencia kártyát venni kérdést. 980-ból volt 3 ventis gigám SLI-ben, annál jobban semmit nem utáltam, megváltás volt utána a TX ref SLI. Egyrészt van akinek a tuning nem szempont (pl nekem), másrészt jobban szeretem, ha a meleget hátul kitolja a ref hűtő és nem a házban keringeti a custom verzió, mert akkor kevesebb 12cm-es ventivel is kellemesen szellőzik a ház. Ergo nálam a refek mindig csendesebben működtek, mint a customok.
-
deicide
veterán
Egy előzetes ár alapján nem lesz a 980Ti annyira olcsó, bár az ilyen árak általában már a startra normalizálódnak, így simán lehet, hogy még megjelenés előtt módosulni fog lefelé. Egyelőre abból amit látok 290K körüli bruttó kiskerár néz ki. Azaz vagy nincs butítva a chip, vagy csökkenni fog az ár, más esetben nem lesz bestbuy.
Már csak 1 hét és minden kiderül. -
deicide
veterán
Érdekes, 680 óta csak ref kártyáim vannak/voltak SLI-ben (780, 780Ti, 980, TitanX), messze jobbnak tartom a hűtését a custom megoldásoknál amiatt, hogy kifelé viszi a meleget és nem a házban keringeti. Illetve nálam játékok alatt is bőven elviselhető hangjuk van. De hát kinek a pap...
-
deicide
veterán
Mitől jobb egy 144Hz-es G-Sync-es panel, mint egy 60Hz-es G-Sync nélküli? Már úgy értem, van-e szemmel látható különbség 60fps és mondjuk G-Sync-es up to 144fps között? Mert 60fps-t tud a TX Sli-m mindenhol 1600p-ben, de néhol jóval többet is, kérdés, hogy kellemesebb-e a szemnek a magasabb képkockaszám?
A másik gondom, hogy létezik ezekből 30"-os, vagy picit nagyobb? 27"-ra már nem mennék vissza 30" után. -
deicide
veterán
Mindent maxra húzva GTA V-ben 8400MB-ot ír a játék memóriafoglalásnak
De akkor már tényleg minden fullon, MSAA 8X, TXAA, FXAA, ami lehet bekapcsolva. Ezzel együtt az elején fix 60fps, kíváncsi leszek, ha beérek a sűrűjébe, a növényzet mennyit lop le a teljesítményből. Egyelőre a kártyák 40% körüli terheléssel mennek 1600p-ben. -
deicide
veterán
Számomra meglepően jól, azt ugyan nem tudom, hogy esetleg a táp miatt megy-e rosszabbul a tuning, mert elfogyna belőle a kraft, vagy az a kártyák miatt, de ettől eltekintve hibátlan, sem instabilitás, sem leállás nincs és nem is hangos. A fogyasztást nem mértem, nincs hozzá eszközöm.
-
-
deicide
veterán
Lassan nekem is el kellene kezdenem árulni az U3014-et, hogy eladjam, mire megjelenik egy G-Sync-es 30"-os 4K monitor.
h1mpi: biztos vagyok benne, hogy ilyesmi lesz a következő befektetése. Gondolom a Titan bedöntötte a büdzsét most.
Én inkább SSD-ből növeltem a tárhelyet, megdöbbentett, hogy kb 60GB lesz a GTA V.
-
deicide
veterán
Igen. Persze nem mennek mindig 100%-on, nagyjából ilyen 75-80% az átlag GPU kihasználtság, Fraps-al csak azt látom, amikor éppen leesik 60 alá egy-két pillanatra, de előfordult. Megnézem majd VSync nélkül is, mert az átlag biztosan magasabb, hisz pl HardOCP tesztek szerint 1db 780Ti is tud 44fps-t átlagban 1600p-n, de ettől függetlenül nem skálázódik túl jól az SLI és ez 4K-ra biztosan kevés.
Egyébként mi a különbség a Temporal SMAA és MSAA 4X között? Terhelésben és kinézetben is, ha esetleg valaki már tesztelt ilyet.
szerk: most nézem tüzetesebben a tesztet, a temporal SMAA jóval erőforrásbarátabb (46fps), mint a 4xMSAA (37fps), kipróbálom akkor azt is.
-
deicide
veterán
Háát, a 4K még túlzás lenne, most kiderült. Elkezdtem a Watch Dogs-ot, 2560x1600-ban is épp hogy megvan a 60fps, ha mindent maxra állítok és 4xMSAA-ra. Ez 4K-ban még 40fps is alig lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- XPEnology
- Google Pixel topik
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest