- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeee
senior tag
válasz
subaruwrc #17193 üzenetére
Ezen nem veszünk össze
45-fok netezés/fimezés közben a kártya. Az assetto alatt 60-62 fok. Mivel egy Noctua nhd 15 van a cpu-n, játék közben minden ventit maxon járatok, ugy forgatva hogy a videokártyáról felfele elszivja a levegőt, fent pedig 2 db 120-as ventin távozik a házból, illetve hátul is a vga felett fúj kifele egy venti, a ház elején pedig egy szintén nagy venti fujja befele, ez olyan szellőzést biztosít, hogy épp hogy bekapcsol a vga gyári venti szabályozása. Lent a vga alatt van egy táp, azt most nem tudom hogy szív vagy fuj-e a gépbe. Nos a witcher 3-nál már más a helyzet. az izzasztja a gépet.
-
zeee
senior tag
válasz
Bjørgersson #17190 üzenetére
Szuper! Köszi hogy szóltál
-
zeee
senior tag
Uraim!
-
zeee
senior tag
Szerintem meg felesleges állandóan cserélgetni a vga-t! A mai játékok és a 980ti tudása szerintem pont egyensúlyban van. Na ez így most hülyén hangzik, de kifejtem.
Én úgy gondolom hogy lassan a játékoknak is el kellene kezdeni fejlődni grafikailag a film szerű látvány irányába. Amihez már tényleg erősebb kártya kell. De egyenlőre nekem a játékokon még mindig látszik hogy játék. Majd amikor kb így fog kinézni egy játék, amit néha látunk már azért az animált trailerekben, átvezető videókban, (most hirtelen hasra ütve kerestem ezt a videót) ilyen animációk lesznek benne ilyen mozgásokkal, szóval ez már kezd hasonlítani arra amire én várok a játékiparban, na majd akkor kell fejleszteni tényleg bivaly erős vga-ra meg gépre. Nem tudom ez hány év még, de egyenlőre amíg a játékok ilyen játék szerűek kinézetre, addig ezekre bőven jó egy jó öreg 980ti.
Nem tudom sikerült-e jól megfogalmazni amit gondolok, de biztosan értitek.
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy ilyet. Nem volt egy ökör ára, a vásárlási véleményeket elolvasva volt akinek működött, volt akinek nem, gondoltam teszek egy próbát, mert a két tv jelenleg csak úgy működik hogy mindkettőn van kép, de vagy az egyiken van hang, vagy a másikon, nekem kell átállítani, kép pedig úgy van hogy az egyik a hdmi-portra van dugva, a másik egy dvi-hdmi átalakitón keresztül a dvi-ból kapja a jelet. . Más eszközzel nem próbáltam, de a lényeg hogy nálam nem működik.
Optimista hozzáállással s a véleményeket figyelembe véve tegyük fel hogy a kábel jó.
Mi lehet akkor a probléma? Egyik tv-re sem ad ki se hangot, se képet. Esetleg nem az lehet a probléma hogy nem 1.6-os vagy nem is tudom már pontosan hanyas hdmi port van a 980 ti-on. Nem tudok mire gondolni. Vagy vmi beállitás kell a biosban?
-
zeee
senior tag
Van valaki Debrecenben aki ügyes tapasztalt és elvihetném hozzá a gépem egy vga/proci pasztázás miatt? Garis a vga én meg nem vagyok annyira tapasztalt, úgy értem biztos meg tudnám csinálni, de ha van lehetőség, nyugodtabb lennék ha rutinos tapasztalt ember csinálná meg.
-
zeee
senior tag
üdv! Kis segítséget szeretnék kérni. Költözés után vagyunk, próbálom összehozni a dolgokat. Jelenleg a tv-n van a hang, hdmi-n keresztül. Beüzemeltem másik szobában is egy tv-t, azt is rákötöttem hdmi kábellal a gépre a dvi portra egy dvi/hdmi átalakítóval. No! Van kép mindkét tv-n. Viszont a hanggal nem boldogulok. Hangbeállítások--->lejátszóeszközöknél tudom kiválasztani hogy melyik tv-n legyen az alapértelmezett hangbeállítás, tehát vagy egyik, vagy másik! De én mindkettőn szeretném hogy kimenjen a hang
Van ötletetek erre?
-
zeee
senior tag
Szuper! A hozzászólások alapján elég lesz a procira és a vga-ra pont az 1gr. Húha!
1gr 2375ft, míg 26gr 9366ft. Nosnem akar valaki társulni?
akár 3-an is vehetnénk, még postaköltséggel is bőven megérné a 8gr fejenként
Így végre szétszedem a vga-t, s le tudom méretezni, s tervezek rá egy vízblockot. Majd lesznek kérdések bőven hozzátok
aluból, vagy rézből, stb stb, majd folyamatában mutatom majd a modelltstb stb.
-
zeee
senior tag
válasz
spanglee001 #15549 üzenetére
S ez nem káros a felületekre? Lejebb volt valamiilyesmiről szó
-
zeee
senior tag
válasz
cyberkind #15521 üzenetére
Ahogy mondod!
Az a plusz 100w napi 5 óra játékkal, 40ft/Kw-al számolva 1 hónap alatt 600ft. Ok, hogy környezet kímélés meg minden, de miről beszélünk? 7000ft egy évben. Folytassam?
még 2 évig bukok a fogyasztáson 14eft-ot. És ebből semmi sem igaz, mert egy hét alatt játszok talán 5-6 órát. Szóval jelenleg vga váltásnál ezt figyelembe venni tényleg nevetséges.
Azért a 15-20 fps-ért súlyos sok 10 ezreket bukni, hát nem is tudom.... Aki erre késztetést érez persze szíve joga, de ha a haverom ezzel jönne, szemébe mondanám hogy te idióta vagy b@zmeg
Hogy miért? Mert ami miatt talán érdemes lenne váltani, az a 4k felbontás. De ahhoz édes kevés az 1080, de szerintem az 1080ti is kevés lesz. Szvsz amíg 4k felbontáson nincs meg a min 60 fps, s szerintem a legtöbb játékosnak az az az alsó határ, ami alatt már nem érzi folyamatosnak a képet, addig szerintem felesleges 980 ti-ról váltani. Talán az 1100-as széria már tudni fogja 4k-na 60fps-t, de ott meg bizony hamar számolni kell majd a kompromisszumokkal, hisz a játékok is fejlődnek. És a 4k-án 60fps dolgot éppúgy komolyan kell venni mint most az fhd-n minimum 60fps-t, s én nem akarnék olyan kártyát venni, amiről tudom hogy rövid időn belül kevés lesz. Ez a 980 ti-ra nem mondható el, mert szerintem egy egy aaa cimet leszámítva még jó ideig elég lesz fhd-ra.
Én mondjuk Fhd-n nyomom.
Így a vga fejlődés és a 4k megjelenítő árának a csökkenése kb 2 év múlva lesz ideális számomra a váltásra. 220-ért vettem a kártyát, igaz most nagy bukónak tűnik, de 2-3 generációra avagy 2-3 évre nézve, a közelgő kompromisszumokkal is mindent összevetve szerintem ponjóó így. Természetesen ez csak egy vélemény, nyilván másképp nézne ki az összképem az egészről, ha mondjuk 1440p-s megjelenítőm lenne és azon szempontok szerint közelíteném meg a dolgot, vagy amit említettetek, hogy kisebb kártya kell, vagy stb stb
-
zeee
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, de engem egy egy ilyen teszt mindig meggyőz, hogy igen zsír kártyánk van s még egy ideig felesleges a váltáson gondolkozni
Mert hogy én el nem adom 120-ért, hogy kitoljam 60-80eft-al a kevesebb fogyasztásért és azért a 15-20% sebességnövekedésért.
-
zeee
senior tag
válasz
Laraxior #15296 üzenetére
Próbálkozok újra.
Valaki ismer olyat, vagy hallot esetleg olyanról aki ismer valakit? Vagy ha nem ismer ilyet, vagy csak hallott olyanról aki nem ismer senkit, de tud arról hogy van valakinek egy rossz giga kártyája? Csak addig kellene, amíg leméretezem, lemodellezem. Természetesen meghálálnám valami úton módon.
-
zeee
senior tag
válasz
Laraxior #15271 üzenetére
Ha már csinálom, akkor mindegy mehet a Vram-ra is. Egy réz blockra gondoltam. [Itt] egy példa, csak szemléltetés képp mutatom, hogy hasonlóképp szeretném lemodellezni, s megmarni. De addig nem tudok hozzászagolni, amíg nincsenek méretek. 50-et adtál érte?? Nos! Ha ez nekem bevállna, s elmondom majd mennyiből hoztam ki, akkor sírva fogsz fakadni
szóval nagyon örülnék, ha esetleg valaki tudna segíteni nekem ebben. Nyílván a legjobb egy halott vga nyák lenne.
-
zeee
senior tag
Üdv! Nemrég már pezzegettem, hogy készítenék egy komplett hűtőblockot a vga-ra. Sajna sehol nem találtam modellt neten, viszont én nem szedném szét. Pl mert béna vagyok, inkább egy hozzáértő kézre bízom. Egyébként a furatpocíciók, vramok stb poziciói, vagy magasságuk gondolom gyártónként más és más.
Esetleg nem lenne valakinek egy halott giga vga-ja, amit kölcsön tudnék kérni? vagy eseteleg valaki, aki mondjuk egy újrapasztázás mellett bevállalná hogy beméretezi? -
zeee
senior tag
Srácok! Tomb raider 2013, 1080p, max out. Az OC Guru-s kép csak a húzás mértéke miatt tettem be. Ezek így rendben vannak? Most húztam meg először a kicsikét. Proci 4.2-őn. Nem tudom hogy van-e még benne. De azért örülök hogy csak pár fps-nyire van egy 1080-tól.
-
zeee
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Hát ha nem karácsonyra, akkor jövő ilyenkorra talán. Én is bízok fhd-ben a 980ti erejében még 2-3 évig, de szerintem a nagy címeknél már jövőre is vissza kell venni ezt-azt majd. Lásd egy Witcher 3 példának okáért. Bizony épp hogy elég neki a 980ti (gyári órajeleken) ultra beállításoknál a 60fps-hez. Szerintem fog kelleni egy másik 980ti jövőre, ha nem akarok kompromisszumokat.
-
zeee
senior tag
Mit gondoltok èv vègère mennyi lesz használtan egy giga g1 980ti? Próbáltam eladni, de már nem fog menni. Sebaj, veszünk hozzá majd másikat
meg egy nagyobb tápot. Bevallom èn remènykedek abban, hogy talán 70-èrt már tudok venni èv vègèn.
Másik dolog, ami èrdekelne. (Egyèbkènt tehetek mellè sima 980-at is?) Szóval 10-es szèria, új sli rendszer, vagy hîd vagy mi. Na most az újabb játèkok mèg azèrt fognak menni a 9-es szèriás sli kártyákon, vagy már felejtős lesz az is. Egyèbkènt mèg 2-3 èvig nem tervezek nagyobb felbontást, marad az 1080p.
-
zeee
senior tag
Látom itt van már a ,,barátom" is...
Igazatok volt, a Valley rossz eredményeket mutat, miután sikerült rábírni az AB-t a monitorozásra, a gpu 1342--re boostol. A többit stimmel, hőfok stb.. De! Volt itt káosz közben. Valley közben lett egy kék halál. Rápróbáltam a Metro LL benchmarkra is. Megállt közben, elszállt a vga driver. Gondoltam visszaveszek akkor AB-ben a memóriából, de ismét kék halál. Gép újra indul, betölt az asztal, s amikor az AB-t töltené be, világoskék képernyőre vált az egész rendszer. Gondolom meghülyült az AB, vagy nem bírja a +500-at a memória. Mivel más megoldást nem láttam, meghát egy ful világoskék képernyővel nem sokra megyek, kikapcsoltam, csökkentett módban újra indítottam., eltávolítottam az AB-t profillal együtt, ill a vga drivert, ujraindit, visszatettem mindkettőt és most jó. nyomtam még egy Metro benchmarkot biztos ami biztos. Nem mondom hogy bekuláztam hogy kinyirtam a kártyát, de amúgy majdnem bekuláztam hogy kinyirtam a kártyát.
-
zeee
senior tag
Megcsináltam mindent, amit mutattatok.
Szóval alapon így néz ki húzás nélkül+500 (előtte +250-es teszt is megvolt) a memóriának. Proci 3.9 turbón, cpu package 50 fok (brutál jó hűtő ez a NH-D15), gpu 74 fokon tetőzött. Ugyanúgy 1544-re boostolt, illetve 4005-ön mentek a memóriák.
-
zeee
senior tag
fent van az afterburner, ill fut is. Valley 1.0-ban 1544 és 3500-on ketyeg extreme hd-ban. Legalábbis ezeket az értékeket mutatja a jobb felső sarokban benchmark közben
-
zeee
senior tag
válasz
cyberkind #12508 üzenetére
Igazából megvan a kártya. Elmúlt karácsonyra megajándékoztam vele magam. Nem mintha olyan jó fiú lettem volna hogy megérdemeljem...
Még ha nagyon nincs is rá szükség (most még), de azért erősen fúrdaja az oldalam a kíváncsiság, hogy mit tud. De én soha nem húztam még semmit. Vagyis tegnap először életemben megnyomtam az oc panelen egy gombot. Felhúzta a procit 4.2-re. Ez jó buli, gondoltam megnyomom még egyszer, felhúzta 4.4-re. 10 perc múlva kék halál lett. hát jó... akkor ezt nem erőltetem tovább
Szóval igen, vannak ilyen számítástechnikai analfabéták mint én. Remélem legalábbis, hogy nem vagyok egyedül! Ugye nem???
De az élet más területein kiemelkedően tudok érvényesülni. Tudok lepcsánkát sütni, cad-ben modellezni, palacsintát sütni, cam programozni, zenét szerezni stb stb.. Na mindegy, csak azt akartam ebből kihozni, hogy mindenki jó valamiben, ki ebben, ki abban. Persze mostanra már fogalmam sincs mit fosom a szót. A lényeg hogy megvan a kari, a háttér is hozzá hogy kihajtsuk valamikor. Bár ez a tegnapi kék halál hagyott kérdőjeleket a fejemben.
De egy biztos, ahogy korábban is leírták már, aki szellemileg csak annyira képes hogy lekezelően válaszoljon, az inkább ne írjon és ne segítsen tényleg. Mert nem vagyok rá kíváncsi, akár jókat mond akár nem. Sokat számít a tálalás.
-
zeee
senior tag
válasz
Sebestyen01 #12504 üzenetére
Ez az. Igazold csak tovább magad. Megint vidéki tajba nyomod
(tisztelet a kivételnek, ami a vidékieket illeti)
-
zeee
senior tag
válasz
PandaMonium #12502 üzenetére
...és még büszke is rá, hogy vígan kiröhög azért, csak mert számára egyértelmű dolgot, adott esetben ha hülyeséget is kérdezel. Kinek van gusztusa ilyen közösség morálban bármit is kérdezni?!
,,Ilyen asiccal 1500/2000 stabilnak kéne lennie"
,,1400/7500-on elmegyeget, ez jó lesz így 24/7-be"
nekem ezek tök kínai dolgok. Talán majd lesz egyszer valaki, aki még nem felejtette el hogy ő is volt kezdő valamikor, s azt se tudta mihez nyúljon és szájbarágósan leírja hogyan kell a karit húzni, vagy biost feltenni stb stb. -
zeee
senior tag
Na ugye hogy megy ez normálisan is! Csak nem értem miért kell kinevetni valakit, amiért közelről sincs otthon az ilyesmikben. Nem, nem tudtam hogy ez így működik, illetve nem működik. Valójában meg nem is értem miért nem működik ez a dolog. Úgy gondolom hogy egy szakszervízben megfelelő képzettségű szakembereknek kell dolgozniuk. Elektronikai műszerész, stb. Nem kellene hogy problémát okozzon, ill vállalni a garanciát egy víz vagy léghűtés cserére. Mert ok, hogy én sanszos hogy elb@szom, de neki nem kellene, hisz kisujjban van és a többek között a munkája is e, s még pénzt is kap a szolgáltatásért.. Így azoknál a gyártóknál. akik engedélyezik a cserét, nem értem hogy miért nem bevett szokás napjainkban a szervizekben ez a folyamat. A szervíz garanciát vállal a cserére, illetve az abból okozott károkért vagy meghibásodásért, a vga gyártó pedig a nem ebből kifolyó meghibásodásra, ha már egyszer engedélyezte a hűtés cserét. Nem értem mi ebben nagy vasziszdasz. A giga engedélyezi a cserét tudtotokkal? Egyébiránt, 35 éves vagyok. És én kérek elnézést, amiért nem értékelem a lekezelő kommunikációt. Mert ha ez így megy, ezek után ha eljutok odáig, hogy kevés lesz a kártya teljesítménye, hogy kérdezzem majd meg, hogy hogyan kell húzni? Mert Decemberben vettem meg, ez még soha nem volt húzva. De nyílván majd eljön az ideje amikor már szükséges lesz. Persze amikor olvasgattam itt a fórumot, nem mondom hogy nem lennék rá kíváncsi, hogy az enyémből mit lehet kihozni...
-
zeee
senior tag
kis taknyosok... nem mindenki van belebuzulva a számítástechnikába. Aztán jön egy olyan, aki csak felhasználó, csak használja a gépet, nem lóg fórumokon hogy hogyan sajtoljon ki még 10 mhz-et a kártyájából mert ettől jön az erekciója, feltesz egy normális kérdést laikusként, aztán jön a cinizmus, hisz ez milyen szórakoztató hogy valaki baromságot mert kérdezni. Az oviban így volt, ott belefért... Az öntudat, személyiség ott kezdődött, nagyjából onnantól nem születés kérdése, hanem mindenkinek döntés kérdése hogy férfi vagy úriember lesz. Köszönöm az ,,elgondolkodtató" felvilágosítást és segítséget.
-
zeee
senior tag
válasz
Sebestyen01 #12482 üzenetére
Minden napodban ennyi örömöd legyen akkor!
-
zeee
senior tag
válasz
#35434496 #12471 üzenetére
Szia! Ez engem is èrdekelne. Nekem is giga van, s szeretnèm èn is bevizezni. Most hogy vettem egy noctua 15-öt, zajtalansága mellett igen hangossá vált a vga. Sőt, igazából csak annak van hangja a gèpben. Mivel a fülest nem szeretem, ill hangosan sem játszok soha, igen zavaró tud lenni mikor felpörög a 3 venti. Szóval segíthetnèl benne, mik kellenek hozzá, mennyi stb
csakhát..... a garit nem szeretnèm elveszíteni. Van olyan szakszervíz, ahol rászerelik a hűtőt bizonylattal, hogy a garancia nem vèsz el?
-
zeee
senior tag
Ujabb kèrdèsem merült fel
procihűtő csere miatt tehetem egyel lentebb a vga-t?
A felső slot PCIE_X16/X8_1 (amiben eddig volt), de lejebb tennèm egyel ahol PCIE_X16_A2 felirattal van ellátva. -
zeee
senior tag
Hi! Játék közben 70-72 fokot produkál a giga 980-am. Nem lesz ez sok szerintetek hosszútávon?
-
zeee
senior tag
Lehet kapni már rá vízhűtést? (gigabyte) Kicsit soknak találom azt a 70-72 fokot játék közben. Most nyitott ablaknál (csak netezek) 40 fokos, úgy hogy le van szedve a ház oldala. Itt a videóban egész jól sikerült a srácnak. A 3 ventit meg feltette felülre.
Kár hogy terhelés közben nem mutatta, de a 26 fok meggyőző szerintem.
-
zeee
senior tag
Ez most jónak számít? 1342/3506 Mhz-en futott, 72 fok volt a plafon. Kicsit szokatlan még az afterburner, de majd megszokom. Egy core i5 4570-el hajtom.
Semmit nem állítottam az afterburnerben, miközben a kari gyárilag a következőkkel operál.
Boost:1241 / Base: 1152 MHz in Gaming Mode
Boost:1279 / Base: 1190 MHz in OC ModeMETRO REDUX BENCHMARK RESULTS
2015.12.18. 18:37:36
Preset 0
Options: Resolution: 1920 x 1080; Quality: Very High; SSAA: On; Texture filtering: AF 16X; Motion Blur: Normal; Tesselation: Very High; VSync: Off; Advanced PhysX: On;
Run 0 (Scene 1 )
Total Frames: 11842, Total Time: 171.1731 sec
Average Framerate: 69.22
Max. Framerate: 150.38 (Frame: 1280)
Min. Framerate: 15.84 (Frame: 3) -
zeee
senior tag
Sziasztok!
Kaphatnék egy kis segítséget? Beízzitottam a GB 980Ti G1 gamingot. Első körben a cd driverét tettem fel, meg nem mondom már hanyas verziós driver, illetve a Gigabyte Oc guru progit. Az utóbbi nem indul el, ,,program működése leállzt, hiba keresés a neten bla bla. Rendszergazdaként se. Jó, akkor letöltöttem a Gigabyte oldaláról az utolsó OC_GURU II V1.92_B151111.exe-t, feltelepítettem, ezzel sem indul. Mi lehet a gond?
win7 64
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: OC_GURU.exe
Alkalmazásverzió: 1.9.2.1
Alkalmazás időbélyegzője: 5642ebdd
Hiba – modul neve: GVDisplay.dll
Hiba – modul verziója: 2.9.7.0
Hiba – modul időbélyegzője: 5444cead
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 00003ac5
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: e196
További információk 2: e196e9d4f1aa34851df68670e5bda8c1
További információk 3: 2898
További információk 4: 289879aac446eb85e7e0e57af0b51697 -
zeee
senior tag
Na majd rámegyek erre a hűtés dologra
Otthon vagyok a 3d tervezésben, ill cnc programozó és kezelő is vagyok, aztán majd összehozunk valami f@sza hűtést
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Csütörtök vagy pénteken érkezik az Ipontól a GIGABYTE GV-N98TG1 GAMING-6GD GTX980Ti 6GB GDDR5 PCIE karim. Ma kezdtem el olvasgatni itt a fórumon. Hát olvastam hideget-meleget. Pl hogy használt volt a kari, fólia nem volt rajta, cicereg, stb stb... Mire kell majd majd nagyon figyeljek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest