- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
Areturus #17003 üzenetére
Én már gariztattam velük, flottul megy.
A honlapjukon indítani kell egy RMA-t, kapsz egy azonosítót és egy dobozcímkét, amit rá kell ragasztani a csomagra. Csak a kártyát kell feladni, a többi cullangot nem muszáj.
A kifele postát Te fizeted, a visszafele postát ők.Nálam egy héten belül fordult a kártya.
Cserélik, nem javítják.
A cserekártyát beregisztrálják a nevedre, ha az rma-zott kártya is be volt.Ha van még kérdésed, keress bátran.
-
Laraxior
titán
válasz
Areturus #17003 üzenetére
Ebből új VGA lesz...Van az EVGA oldalon gondolom egy RMA kérős e-mail cím. Oda kell írni, mellékelsz pár fotót..
Küldenek egy RMA-t, elküldöd nekik, aztán vársz.
Szerintem bőven garanciális a dolog, ha szerencséd van, akkor nincs több 980Ti-jük. Javítani úgyse tudják, mert szétégett a picsába.
Úgyhogy ebből 1070-től felfelé akármi lehet.
Bár lehet, hogy nekik nagyobb készletük van, mint a KFA2-nek. -
ffodi
veterán
válasz
Areturus #12974 üzenetére
Ha 80% körül mozog, akkor az azt jelenti, hogy van még 20% a 100%-ig, vagyis nem ütközöl TDP limitbe....
Ha 100% lenne az aktuális teljesítményfelvétel értéke, akkor lennél 325W-nál, és a kártya elkezdene visszavenni. Itt lehetne még rátolni a power limit csúszkát, és akkor 365W-ig nem lenne gondod.
Egyébként pedig:
A power target (limit) nem azt az értéket adja meg, hogy ha megterheled a kártyát, akkor mennyi lesz annak a "fix" fogyasztása, (szép is lenne, lehetne fasza műterhelést vagy fűtőtestet gyártani a kártyákból, úgy hogy közben csak az MS Word fut), hanem azt, hogy mi az az érték, amit ha elér a kártya terhelés alatt, akkor ott bekorlátozza a teljesítményt. Jelen esetben ez az érték relatív, ugyanis kártyánként változó lehet, hogy mit jelent a 100%.
A GPU kihasználtság pedig nem összetévesztendő az aktuális teljesítményfelvétel százalékos értékével.
"Ha ez ebben az esetben normális, akkor nem lehet rákényszeríteni, hogy a rendelkezésre álló összes energiát felvegye?"
De, indíts egy 3DMark Firestrike Ultra-t, ott nem lesz elég szerintem a 325W.
ÁdiBá:
Ha tudod hűteni, nem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Areturus #11789 üzenetére
Elvileg 1,27V letudsz adni a ref GTX980 Ti kártyának is, személy szerint nem tudom mi értelme lehet, mert tapasztalataim alapján 1,200V mellett már kimutatja a kártya a foga fehérjét, a plussz +0,070V sokat nem gyorsul, nem tudom lényegesen tovább húzni csak brutál hőt termel majd neked.
Amúgy az 1,27V nem tesz kárt már a kártyában? Szerintetek?
-
-
Joshi
titán
-
ffodi
veterán
válasz
Areturus #11776 üzenetére
Az AB beállításainál a következőt kell tenned:
Monitoring -> Graph columns (kb. középtájt). A beállításhoz tartozó érték alapban '1', vagyis egy oszlopban jelennek meg a monitorozott dolgok. Ha ezt átállítod pl. 3-ra, akkor szétszedi 3 oszlopra és több minden lesz látható.
-
Joshi
titán
válasz
Areturus #11776 üzenetére
"Hú ez jó köszi, erről még nem is hallottam. Kipróbálom amint hazaérek. A fő monitorról eltűnik az OSD és csak a készüléken jelenik meg?"[/OFF]
ui.: én kiszedtem minden számomra felesleges értéket, és csak azokat monitorozza a progi amiket szeretnék. Fontos, hogy ezen progi esetén nem kell aktiválni az OSD funkciót.
-
Joshi
titán
válasz
Areturus #11768 üzenetére
Passz, de ha van egy Androidos kütyüd, akkor simán megoldható a dolog.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Areturus #11768 üzenetére
Nem hiszem, de olyat igen hogy oldalra minialkalmazasban kibirja az Aida az adatokat amiket beallitasz neki, és azt utanna athuzod!
Ádi :
Lapozofile van meghagyva a rendszernek? Akkor szokott így csinálni ha nincs, vagy csak minimális! Bár ettől ujraindulni nem kellene! Látja a win az összes memóriát? -
monosz
őstag
válasz
Areturus #9951 üzenetére
Ezt kb. csak a "megmondó" embereknek jeleztem.
De igen,én,és szerintem sok Ti tulaj ezt a gondolatmenetet vallja.
Részemről óriási előrelépés volt a Ti,a 980G1 után,természetesen az is keményen OC-val volt használva.
Egy alap Ti teljesítményét is csak messziről (sem) közelítette. -
válasz
Areturus #9778 üzenetére
Nem... mert más méretű a chip is...
Ha mindig ugyanakkora chip lenne igazad lenne, de a 780Ti és a 980Ti is egy nagyobb chip.
Most nézzük csak a 28 nanométeres termékeket, és a közel azonos tranzisztorszámot.
690 - 7 millió - 1000 USD (igaz két gpu)
Titan - 7 millió - 1000 USD (a Z 2x7millió - 2000 USD)
Titan X - 8 millió - 1000 USD680 - 3.5 millió - 500 USD
780/Ti - 7 millió - 500/700 USD
980 - 5.2 millió - 550/500 USD
980ti - 8 millió - 650 USDÉrted? Nem a "680" at drágitották neked, hanem a Titan-t hozták lentebb (igaz megvágva). Tehát nem panaszkodni kéne, hanem örülni hogy nem 1000 dollálért kapod.
(Meg hogy a konkurencia ezt kikényszerítette.)
Ha nem lenne ez az új kategória, akkor bizony 1000 dollárt kéne leszurkolnod. Ezért kellett (vagyis az AMD miatt inkább valszeg, köszönd nekik).
Ami ugye ma már 200 ezer helyett majd 300 ezer forint lenne. -
prime77
aktív tag
válasz
Areturus #9773 üzenetére
Nagyon jól látod a helyzetet.
Valamelyest az Nvidia is tehet arról,hogy ennyi a kártya ára,de a legnagyobb baj az,hogy a dollár rohadt erős most.
Szerintem már túlértékelt is.
Remélem akkora értékcsökkenéssel fog szembenézni mint az angol font 2014-ben.
Emlékszem ,hogy azon a nyáron a GBP/USD már 1.70000 is volt.
Az állandósult kamatemelés lebegtetése miatt ment fel annyira ,na meg valóban,állandóan csak a jó adatok jöttek szinte minden héten a kalendáriumból.
Aztán mikor kiderült,hogy nem emelnek kamatot mégsem,és az adatok sem voltak már olyan jók,akkor aztán szépen elindult egy oltári nagy esés.
Már 1.65-67-nél is tudtam,hogy túlértékelt a deviza,de angol fórumokon emlegettek már 1.80000-et is.
Szóval szerintem hamarosan pukkani fog ez az egész és a dodó kicsit konszolidálódik.
Remélem! -
válasz
Areturus #9773 üzenetére
Igazából a Ti egy új kategória lett... persze lehet úgy is nézni hogy ez nem más, mint burkolt áremelés... de én inkább onnan nézem hogy a Titan kategóriát hozták lentebb... vagy a kettő közé csináltak még egy kategóriát.
A 680-780-980 meg végülis végig az 500 USD szinten mozgott (egy nagyon rövid pár hónapos első időszakot nem nézve), tehát nem változott az áruk.
-
válasz
Areturus #9750 üzenetére
GTX 280 - 650 USD
GTX 285 - 400 USD
GTX 480 - 500 USD
GTX 580 - 500 USD
GTX 680 - 500 USD
GTX 780 - 650/500 USD
GTX 780Ti - 700 USD
GTX 980 - 550/500 USD
GTX 980Ti - 650 USDGTX 260 - 400 USD
GTX 260v2 - 250-300USD
GTX 460 - 200 USD
GTX 560/560Ti - 200/250 USD
GTX 660/660Ti - 229/300 USD
GTX 760 - 250 USD
GTX 960 - 200 USDGTX295 - 500 USD
GTX590 - 700 USD
GTX690 - 1000 USD
GTX Titan/Black - 1000 USD
GTX Titan Z - 2000 USD
GTX Titan X - 1000 USDHa megnézed a sormintát az árak olyan hűdenagyon nem változtak, itt inkább arról van szó, hogy a pénzünk, a jó magyar forint drasztikusan esett a dollárhoz képest. Ezért van ez a bődületesen nagy drágulás PC hardver fronton.
(Az hogy a dollár felment 200-220-ról 290-300 Ft-ra.)
-
blu79
addikt
válasz
Areturus #9729 üzenetére
- én bármikor megtehetném hogy veszek, de nem esnék tőle hanyat,mikor 970-em volt a 970/980 topicban ís írták hogy mekkora különbség van egy 970 és 980 közt, és mikor írtam hogy nagyon kevés a különbség és a tuning 970 egyenlő a ref. 980-al akkor jöttek a hsz-ek hogy nem, nem lehet meg így gyorsabb a 980 megy úgy, ez igaz de csak bench progiknál, mert játékoknál alig van különbség, ezt megtapasztaltam.....
-
ssj4vegita
csendes tag
válasz
Areturus #9066 üzenetére
Feszt nem emeltem rajta ha jól emlékszem. Pont a jobb OC potenciál miatt váltottam EVGA-ra MSI-ről (MSI-nek még ennél is rosszabb volt, alig engedte az emelést), ahhoz képest meg csak alig 50-80 Mhz volt a különbség.. De az tényleg lelombozó hogy a 250e HUF+-os kategóriában kell nézelődni, vagy egy jót kifogni. A sima 980-nál azért jobb a helyzet.
-
monosz
őstag
-
deicide
veterán
válasz
Areturus #8440 üzenetére
Semmi gond, csak belegondolva nem látom értelmét. Más lesz egy-egy adott megjelenített pixel, ha eleve 1920x1080-ban renderel a motor, mintha 4K-n renderel és az azt leskálázza 1080p-re? Ha igen, mitől? Mert abban egyetértünk, hogy a fizikai pixelek száma nem változik.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Areturus #8248 üzenetére
84-85 fokon még simán funkciónál.
Gyári biossal vissza felé fog lépkedni az órajelekben, de amúgy ezen egy BIOS mód segít.
84-85 fokon gond nélkül funkcionál még, sehol semmi hiba, nem fagy ki, nem hibázik.
Nekem referenciám van, én 82-84 fok között ugyan úgy használom.... baja nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Sapphire R7 250 1GB
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest