- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
norb55 #13644 üzenetére
Nekem is ez a bajom... 800D-m van, mert vizet szerettem volna építeni aztán időhiány miatt maradt a lég (+ procin kompakt víz).
Így teljesen feleslegessé vált a ház, ráadásul oldallap nélkül kell használnom mert ugye telilpexis az oldallapja. Eladni meg nem lehet olyan áron hogy egy minőségi huzatos házat kapjak érte.
-
s912
aktív tag
válasz
norb55 #13605 üzenetére
gaming-em van és nincs húzva.. bocsánat, ha nem értem a kérdést (referencia vagy custom)
gyári a kártya, nem lett semmi plusz hozzáadva vagy cserélve. Csak már megszoktam a 60 fokot fullHD-n (ugyanúgy 31fokos melegben, tehát az nem változott).. A felbontás igen..
Ok, köszönöm Nektek, akkor nem aggódom. 83 fokig oké vagyok. De azért még plusz ventit teszek a házba.. biztos, ami biztos
-
VTom
veterán
válasz
norb55 #13195 üzenetére
Ti-ről eddig is csak azok váltottak, akik a) bepánikoltak b) mindig a legerősebb VGA-t akarják tudni a gépükben c) kíváncsiak
1080-ra a 700-as szériáról, ill. 970-ről, lehet döbbenetes a váltás, esetleg 980-ról. Főleg 1440p-n.
A Classira nem vettél plusz garit? Ki lehet bővíteni 5-10 évre EVGA-nál, és cserélik, ha nincs már náluk, akkor erősebb kártyát adnak helyette.
-
westlake
félisten
válasz
norb55 #13133 üzenetére
Attól függ, mit értünk megfelelő híd alatt. Flexibilis, vagy merev hidakat adnak, de ezek olcsó "szarok". Az NVIDIA szerint (ennek majd azért utánajárok) már 3K 120Hz felett sem "megfelelőek" ezek a hidak. Én pont tegnap vettem egy EVGA 2/3-way hidat 20k-ért(!). Nem én vettem drágán, ennyibe kerül.
Egyébként meg itt jól látszik, hogy nem tudták volna használni a gyári megoldást, mivel a harmadik kártya másmilyen, és a csatlakozók sem ott vannak, ahol a másik két kártyánál.
A teszt jó, csak éppen már elavult. -
TTomax
félisten
válasz
norb55 #13104 üzenetére
Dehogy elég egy 980Ti 4Kra,még 1440pre sem túlzás két 980Ti egy 144Hzes monitrohoz. Gyanítom nem volt neked sem még 120/144Hz-es monitorod esetleg G-synces is... addig én is azt hittem 60Hz elég amig meg nem vettem az első 120Hzes monitoromat,sőt ezt hittem a FHDról is...
-
mlinus
őstag
válasz
norb55 #13104 üzenetére
"de ez az emberek 90% képtelen rá."
most tényleg egy ilyen levegőből előkapott statisztikával kell előjönni? Nálam már 2010 óta 120-144hz monitorok vannak, és gyakorlatilag bárki aki itt volt nálam, és látott valami játékot a monitoron megjegyezte hogy mennyivel simább. Az emberi szem nincs "limitálva" 60 fps-re egyáltalán, bárki azonnal észreveszi a 60 és 120fps közötti különbséget egy 120hz-s kijelzőn.
Itt nem arról van szó, hogy ki veszi észre meg ki nem, hanem arról hogy megéri-e az extra pénzt amit be kell áldozni rá.
-
keIdor
titán
válasz
norb55 #13099 üzenetére
Igen, mert azért veszel SLI-t és a mai 144/165Hz-es monitorok korában ez olyan hihetetlen? Egy hat magos X99 rendszer meg alig drágább, mint egy Z170-es.
180/240Hz-es monitorok is úton vannak, szerintem az már értelmetlen de lesz és lehet használni. Ott annyi képkockát is jelenít meg.Rise of the Tomb Raider meg a másik egyébként. És jön még a többi ilyen. x8-x8 ma már limitál, nem is véletlen jön jövőre a PCI-E 4.0 a Skylake-E-vel.
-
válasz
norb55 #13000 üzenetére
Véleményem szerint az összes custom valamennyire elb*szott megoldás. A borda túl közel van a nyákhoz és hiába a nagy szép ventilátorok, tuti lassabb a levegő mint egyébként lenne. Mellékes de ha a bordázás párhuzamos a vga-val akkor a GPU közelében van egy hely ahol kvázi nem is tud cserélődni, mert ott a két ventilátor beszorítja a bordák közzé. Lent meg a hőterítő lap elég komoly gát szóval beragad.
Ha nem ugrana a garancia és kompatibilis lenne, egy teszt erejéig simán rátenném a GTX570 DC2 hűtését a 980Ti-n, hiába 3slot és ormótlan, de van 2centi hely a borda és a nyák között, a lamellázás meg merőleges a nyákhoz nézve, így nincs beszorulás sehova.
Más: ha úgy adódik levizezni ez mennyire hatékony? Vagy javíthatok a hűtésen egy kivezetéssel gépházon kívülre? Előköszi!
-
VTom
veterán
válasz
norb55 #12936 üzenetére
Igen, tudom, a 980Ti-ken közel sem a legjobb hűtés az ACX 2.0+ a mezőnyben, de minőségben, és customer service-ben még mindig nagyon jó az EVGA.
Gyári venti profillal 81-82 fokosan ment a 980Ti FTW, saját profillal 73-74 fok max., ez szerintem nem sok egy mini ITX házban. Cserébe 1418MHz boost out of the box.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
norb55 #11366 üzenetére
+1 az ASUS GTX 980 TI Platinumra
Amúgy meg szerintem nagyjából tök mindegy melyiket veszi. Az Asust, vagy amit írt a (#11358) kommentben, mert mind jó kártya. Én Pl eőször a Zotac AMP Extremet akartam venni, csak pont nem volt. Aztán a giga Extremet meg kolléga vitte el előlem Ipoonból (nem is megy neki a LED
) és maradt a Matrix, amiben nagyon nem csalódtam.
Majd írok lassan róla "élménybeszámolót, ventilátor fordulatról, hangról és hőfokokról, csak időm nincs rá ezt a részét tesztelni.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
norb55 #11378 üzenetére
De kikapcsol, amirol az elo kep keszult azt en krealtam, hogy megnezzem ki lehet e iktatni azt hogy ne alljon a ventillator, van itt vagy 4 ventiprofil, elkiserletezgettem vele egy darabig
De csinalt nekem ffodi forumtars kitolt tdp-s biost is ott fix feszhez fix orajel van nevezetesen 1.27v es 1530, na ott mar felment 70-72 fokra is, de nem mondanam hogy zavaro volt a hangja meg akkor sem! Ennyi elonye van a 3 slotos batar hutesnek -
Sebestyen01
őstag
válasz
norb55 #11373 üzenetére
Nem tesztelek en semmivel, Armored Warfaret jatszom, es Diablot mig meg nem jelenik a divizion, lehet ezek nem terhelik le annyira, es ezert nem melegszik
Bar hozzateszem hogy 2db 14-es tolja ra a levegot, es 3db 12-es tolja kifele a levegot! Bar neked is jol szellozik a kucko, majd a divizion mehjatja normalisan, es ott nekem is feljebb megy a hofok!
En igy konfigoltam a ventit, lehet meredeknek tunik, de tenyleg nincsen nagy hangja!
Tomb Raider alatt sehogy leginkabb, fel nap alatt eladtam a kodot ami jart a kartyahoz
-
Sebestyen01
őstag
válasz
norb55 #11366 üzenetére
Szerintem nem gyengebb a zotac hutese, vagy is nekem csak ezzel van tapasztalatom, 1500/2000 orajeleken hazban 62 fok, 50 foknal kapcsolnak a ventik, addig meg csak allnak, persze ezt en allitottam be, amugy 60 foknal kapcsolnanak a ventik, de szerintem jobb ez igy 60%folott meg sosem forogtak, es nincsen nagy hangjuk egyalltalan!
-
-
ForRedGlory
félisten
válasz
norb55 #11177 üzenetére
Meg azon agyaltam, ami neked is van (Anniversary Editon) de sok kulonbseget nem latok. A Matrix meg 20k-val olcsobb es van melle Tomb Raider kupon, amit mar eladtam 7.5k-ert
(Plusz a szine tul sarga nekem)
Epp megyek a motyoert es este teszem is ossze a gepet
Rohadt regen tettem mar ossze gepet nullarol. Remelem minden alaktresz jo lesz mert kulonben mindent vihetek vissza, mert semmibol nincs potalkatresz hogy cserelgessem.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
norb55 #10939 üzenetére
Dettó ez volt ma velem a G1-el.1380-on állt a kártya alapfeszen.Vagy driver amit nem értek,mert 1 hónapos,experience mentes verzió és eddig tette a dolgát rendesen.A másik tipp,hogy lehet az AB okádott be.Előre beállított 1500-as profil amit be is töltött,de cseszett alakalmazni.
Mondjuk egy csúszka tologatás után megjavult és azóta is teszi a dolgát. -
Tomdriver
őstag
válasz
norb55 #10980 üzenetére
Hűtésnél maradva, nyilvánosan is szeretném megköszönni ffodi mester munkáját!
Nálam a Zotac OC biossal 65 fok fölött visszavett az órajelből, ffodi belenyúlt és 71 fokig feltornászva a hőt sincs már ez a jelenség.
Saját ventiprofillal eddig egy játék tudta 66 fokig megizzasztani és elég idegesítő volt, hogy már itt visszaboostolt.Köszönöm ffodi!
-
Tomdriver
őstag
válasz
norb55 #10813 üzenetére
A tervezett hangkari egy Xonar Essence STXII-es lenne, ez kb. 2/3-ig érne a kártyának vagy valamivel a felén túl. Persze ettől még müködhetnek együtt, nem tudom mennyi hőt ad ki VGA backplatje.
(#10814) h1mpi: amit használsz az valóban jóféle DAC, benne van a listámban.
Most is USB-s cuccot használok egy Xonar U7-t, csak mint írtam kevésnek érzem a fejesemhez.
(#10816) KAMELOT: Z97-es lapom van még, ott ez a PCI/E 2.0 a felső kütyü, nem tudom arra gondoltál e, de az be is volt jelölve a rajzon.
(#10817) +SoulRiever-: Hát nagyon remélem, bár most megint külső eszköz felé kacsingatok. Nehéz döntés ez.
-
brumi1024
veterán
válasz
norb55 #10418 üzenetére
1450-1480/2000-en használom (játéktól függően) 24/7, 1.18-as alapfeszültségen. Hogy mennyi a vége azt nem tudom, mert mire kijött az AB, amivel már rendesen tudom feszelni (gyárilag, LN2 mód nélkül 1.3 V-ig), már rég kiéltem magam az előző két Ti-ommal.
A hangja miatt választottam ezt a kártyát, bár 33 centis, majd 1,5 kilós hűtéstől azért a halk, hűvös működés elvárható.
Egyébként ebben a kategóriában is nagyjából mindegy a PCB levegős tuningra, érzésre sokkal jobbat tudott a refnyákos Palitom, mert az jelentősen jobb ASIC Q-val rendelkezett.
-
válasz
norb55 #10361 üzenetére
Sziasztok!
Bocs, de megint kérdezek egy alap dolgot ...(az előbb véletlen a vizes topikba írtam ezt a kérdés és itt meg kerestem a választ...)
Mikor tudjátok azt megmondani ezekből a tesztekből, hogy mikor van CPU ill GPU limit?
Olvasgatom most a VGA csere előtt ezeket a topikokat, de kicsit elbizonytalanodtam, a tekintetben, hogy a 3820 @4.8 GHz-n mennyire bír majd kihajtani egy GTX980Ti-t. A mostani R9290 elvérzett, de kérdés, hogy VGA csere után jöhet a platform váltás...?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest