-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Milka 78 #17370 üzenetére
Garancia futárt megigényeltem, elvileg holnap jönnek érte és majd kiderül mi is lesz a vége. (Asus Hungary is ezt javasolta, hogy juttassam vissza a vásárlás helyére és ők rendezik)
Most megint 1 hónapig biztos nem lesz kártyám, így a laptopot fogom használni, meg közben a Bitspower H2O Set is megérkezik és nem kell sietni a felépítéssel...csak akkor lesz szívás, ha ezt a Matrix kártyát nem kapom vissza, vagy nem cserélik, mert akkor a vizes blokkot hiába vettem meg hozzá.MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
Milka 78 #17370 üzenetére
Én eleve úgy vitettem vissza (garanciafutár) iPon-al, hogy "csere" (van 2 lehetőség ami választható volt, csere vagy javítás) ez nem fekszik ki (volt mikor 1 napig csak tesztek futottak), megy szépen, csak néha (nagy ritkán) produkálja ezt az esetet, mikor kikapcsolom a tévét, majd mikor vissza jövök és bekapcsolom és a kép meg van fagyva, rosszabb esetben egy (képen látható) csík is van rajt. Valahogy kezd kellemetlen lenni, hogy a HDMI kábelt kell ki/be csatlakoztatnom (és minden OK lesz)
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
Milka 78 #17363 üzenetére
Ma ismét tapasztaltam a jelenséget....
Nem tudom hova tenni már a dolgot, de biztos nem kábel gond volt (új kábel van most használva) inkább a VGA HDMI portjára gyanakszom. Asusnak is megírtam megint, mert utoljára azt írtam nekik, hogy kábelt cseréltem és azóta jónak tűnik.
Utolsó válasz az Asustól ez volt:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
Magát az eszközt kipróbálta másik kábellel, illetve kijelzővel? A probléma eléggé egyedi, ezért nehéz ár megoldást találni, és ezért van meglőve a gyártó is. Az IT kemény dió, és sajnos nem minden problémára tudunk választ adni, lévén létezik belőlük kismillió olyan, amibe még soha nem futottunk bele sem mi, sem a gyártó."
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
Milka 78 #17358 üzenetére
Nem akarom piszkálni (se feszt állítgatni, se mást) én gyári értéken szeretném használni. (ez csere kártya, javított - LED baja volt, ezt is megtudtam az Asus -tól, megnézték a rendszerbe, Csehek küldték, mert korábbi kártyámra cserét kértem)
Most kivi leszek mit fognak írni, szerintem valami sablon szöveg lesz. (a válasz)
Az elmúlt pár napba 2x tapasztaltam, ezért is gondoltam megírom az Asus -nak...hátha tudnak valami okosságot..MD
L -
Twesty
csendes tag
válasz
Milka 78 #17291 üzenetére
A Coil csökkentésben tényleg van valami, amióta 119 Hz-en megy nekem is a monitor, valóban halkabb lett.
Az órajelekre visszatérve, próbálgattam sokféleképpen az After Burnerben, teszem azt, csökkentettem mind a Core, mind a Memory clock órajelét, viszont sajnos ez nem oldja meg, még akkor sem, ha csutkára lehúzom.
Volt, hogy adtam hozzá +feszültséget is, esetleg növeltem a power limitet. Nem segített. Esetleg csökkentsem? Nem vagyok profi az OC-ban, így lehet van, amit nem próbáltam még ki. -
Apollo_21
addikt
válasz
Milka 78 #17287 üzenetére
Valszeg. Mert vicc hogy beakad minden profil 1214re.
Ha OC mód és 13xx az előre beállított is atlotte tegnap késő este 1214re. Előtte még írtam a bugrol és akkor pl több órát ment max 1391en ami gyári boost clock. Mind1. Nekem 1214en is 2x jobb mint ami a procihoz kellene/i3 8100/ -
NFree
addikt
válasz
Milka 78 #17156 üzenetére
S azt nem próbáltad max oc -nél , hogy feszt nagyon kicsit adsz neki ? mint mondtam nállam szinte nem számít , hogy 1,2v vagy 1,3v ugyan annyit megy . de majd ha beépítem a jelnlegi gépbe megkapja a vizesblokkot hátha 20 fokos gpu val jobb lessz .
Meg egyébként is (gondolom) ,hogy feszt nem kell adni mert csak hamarabb éred el gyengébb hűtéssel a boost lépcsőt.
Igen nem rossz gyárilag a hűtése s nem is szeretem 60 fok fölé semmit még léggel sem 24/7 es üzemre . Nem sokat használtam a lightningot , ugy igazán nem tudtam kiélni magam . s megismerni teljesen .
Játékok alatt meg nem nagyon néztem tán 1 hétig witcher 3 aztam vele, de ott meg ugye 60fps limittel nem is volt gond vele. A nagy multikhoz én már lassú vagyok így azok kimaradnak . -
-
-
asvald
senior tag
válasz
Milka 78 #17116 üzenetére
Akkor Én rossz időben adtam el...... Egyébként meg nem sok választásom volt ,ha marad ,2-3 hónap és 100ért nem tudom eladni ,de cserében 160-ért veszek 1080-at , inkább eladtam amennyibe megvettem 1 éve,félreraktam a pénzt ,és várás jön !
Ahogyan elnézem a 1070 árát itt is aprón , mit is mondhatnék, kicsit elszálltak páran ! -
MaxxDamage
félisten
válasz
Milka 78 #17116 üzenetére
Nah igen!
Végülis a kártya működését nem befolyásolja ez a Matrix RGB-s dolog, de a kártya funcionalitasat nezve engem zavar... No még van több mint egy év gari rajt, igy addig rendezem mindenképp.Itt látszik (15:55-nél) [link], hogy alap használat alatt nem sárga a ROG fénye a kártyán...
MD
L -
core i7
addikt
válasz
Milka 78 #16962 üzenetére
,hogy halt meg? rosszul csináltad a flashelést? vagy neked eprom hiba?
Nekem mükszik most minden normálisan csak ezt mondták ventit állítsam be de afterburnert mindíg nem akarom nyitva hagyni
Nekem csak az az érdekem a vga minnél hosszabb életű legyen semmi tuning semmi
-
kasa85
őstag
válasz
Milka 78 #16522 üzenetére
Lehet gariztatom amennyiben Vram hibás.
Vagy eladom jó árban csak kell 3 hónap 120 körül talán már van 1070.
Részletbe nem hiszem,hogy bárki bele menne havi 40 be.(#16523) core i7
Olvastam,és tapasztaltam elő fordulhat nagy teljesítményű kártyáknál ami hirtelen hűl,és melegszik.
Erre gondoltam Extrém hőingadozás mellett létre jöhet akár repedés is,és nagyon nehéz kiszűrni,mert kicsit bemelegszik nem hibázik a kártya.
Átmentem gyógyszertári alkohollal a kártyán,és úgy néz ki nincs baja.
Amilyen volt rajta a paszta atya úr isten.
Sztem ez már szét volt kapva.
Olyan száraz,és minden zsíros volt a pasztától alig tudtam körömlakk + fogkefével leszedni.
Igaz aceton mentest használtam!(#16526) NFree
Köszi az F27 megtalálja a pontos hibát ?
Valahogy bemérhető hol van a repedés.
Vagy is melyik lapkánál ?(#16527) Laraxior
Ha szerinted driver bug,és hipohondria aminek jól tudom a jelentését nem cserélünk kártyát
4x telepítettem újra a Windowst.
Első hiba ami jelentkeztet.
Betöltő képernyőnél vízszintesen ahol a kör megy körbe körbe darabos,és hosszú felező csík jelent meg.
Második kör.
Csináltam egy fiókot ergó betöltésnél mikor bejön a Win 10 pont egy csíkhalmaz jelent meg.
Volt piros,kék is.
Nem a szememmel van a baj
Majd játékokban hirtelen 3 másodpercre elment a kép.
Ezt követően 3 szögek jöttek ki a rib@anc bálban az emberekből ami villogott a Mafia 3 ban.
Assasin s C 3 átvezető sötét kép 2 másodperc.
Just Cause 3 kifagyás akadás.
Metal Gear Solid V P P középen játék közben egy nagy sárga paca.
3 kimeneten teszteltem.
Minitoron is.
Drivert felraktam 5 félét 4x telepítettem friss Win 10 et eredetit!
Eredeti Win 8.1 et!
Akkor most sértegess barátom -
Methionyl
senior tag
válasz
Milka 78 #16479 üzenetére
Szerdán költözik új kuckóba a gép plusz táp csere (mostani eléggé hadilábon áll) és akkor megnézem mit tud alapfeszen egy kis OC-t. Majd dobok képeket
Az újra pasztázáson gondolkozok és mivel te is megtetted illetve AIO van rajta gondolom akkor nincs gari vesztés illetve matrica akkor a csavarokon (még nem néztem). Ha majd szétszedem, mivel érdemes újra pasztázni? Sima mx-4/2 ?
-
Methionyl
senior tag
válasz
Milka 78 #16477 üzenetére
Na igen pont az ilyen eredmények látván gondoltam, hogy gyenguska
Csak nem 1 tuning bajnok. Mint mondtam 60% venti (van hangja), 72-73 fok @1380-60 körül tartja a dolgokat. Bár gondolom 80-85 fokig mehet, igaz?Illetve ahogy tudom a tieden egy AIO van, amivel könnyebb dolgod van
Többieknek pedig köszönöm
-
-Solt-
veterán
válasz
Milka 78 #15945 üzenetére
Juj, ne is mond... mire azt kisakkoztam, hogy mi okozza a BS-t és mire tudtam reprodukálni garanciáztatás közben, addigra szereztem pár ősz hajszálat!
Totál hülyének néztek már az iPon-ban, de nagy elégtétel volt amikor előálltam a megoldással!
(#15946) TTomax: 3 különböző DP kábellel próbáltam, ugyanaz a helyzet sajnos. Most próbálok másik VGA-t vagy monitort szerezni, hogy tudjam tesztelni melyik a problémás.
-
trufa12
addikt
-
nejad
aktív tag
válasz
Milka 78 #15741 üzenetére
Így néz ki, ott a pad de alatta tömör fém van meg vastag is a szintkülönbség kiegyenlítése miatt, de tapintásra nem az a hővezetős fajta. A ventik meg szinte semmi levegőt nem szállítottak csak vinnyogtak 2500-as fordulaton.
A pasztázás meg epic munka, picit a prociba beletöröltem mielőtt a képet csináltam, de a hűtőn látszik az érintetlen lenyomat meg a buborékok.
Attól nem félek, hogy elfüstöl ez keleti cucc ennek bírnia kell, meg amúgy is kell majd valami indok arra, hogy újat vehessek -
Laraxior
titán
válasz
Milka 78 #15614 üzenetére
Azért néztem meg én is alaposan a hűtőjét, mert azért elég baszom egy dög, mondom lehetetlen, hogy legalább 80°C alatt ne tudja tartani a GPU-t.
Az elején csak leszedtem, új paszta, vissza. Mint az előző tulaj... de ugye itt a topikban is volt róla szó. Vissza is tudtam olvasni.
Aztán leszedtem mégegyszer, alaposan megnéztem a bordát, semmi bajt nem láttam rajta, vagy deformálódást, nyomkodtam, piszkáltam, aztán amikor újra visszatettem 75°C körül megállt a GPU végre. Tehát tényleg valami érintkezési gond, de ez nem új volt, úgyhogy esély sincs rá visszaküldeni...De jól tetted, hogy visszaküldted
Bár nem értem, hogy miért mondják, hogy nem hiba, hiszen szerintem alapfeszen se tudja tartani szinte semmilyen 3D-s órajelet
-
F e Z o
veterán
válasz
Milka 78 #15609 üzenetére
Nekem annyi gondom van az enyémmel, hogy amikor az előző tulaj levette a hűtőkeretről a fóliát, akkor lehúzott a szériaszám matricából is egy részt. Egyébként anno én is ugyanígy jártam a Gigabyte GTX970 G1-gyel is, le volt válva már pár helyen, mondom mielőtt bekapja a venti leszedem. Felhívtam a boltot, s Hívtam is a boltot, s elpanaszoltam a dolgot, mégiscsak 110k-t kiadtam a kártyáért, de megnyugtattak, hogy tudnak a problémáról a nagykerben is, nyugodjak meg. Azért ez mekkora blama egy ilyen cég részéről.
(#15612) Laraxior : Én sem ebből fogok meggazdagodni...
-
Laraxior
titán
válasz
Milka 78 #14416 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy nem lesz olcsó, de még körbenézek lefogatások terén. Mert elvileg csak annyi baja volt.
és az sem biztos, hogy a 980-ra jó, mert a dobozán csak a 780ig vannak feltüntetve a VGAk.
Úgyhogy maradok a home madenél, ha nem sikerül akkor a Corsair Hydro még mindig elmegy árában, gyakorlatilag nulla forintból megúsztam.
Majd nézek más megoldást. -
WaterWawe
őstag
válasz
Milka 78 #13001 üzenetére
Most igazából annyira nincs vele nagy gond, 1418-ra boostol magától, 1405-re visszadobja, de azt tartja. 80-82 fokon. Nem hangos különben. Csak hát amikor a Guru3D tesztben 67 fokot mérnek, oké, biztos benchtable meg 22 fokos szoba (itt sincs sokkal több), de ez legalább 15 fokkal melegebb.
Az a venti kiírás bugos, és custom profilt sincs értelme csinálni neki, mert az is bugos. 60%-ra ír 4200rpm-et 100%-ra meg 3000-ret?
Hogy a viharba lett volna már az 4000 rpm mikor hangja nem volt a kártyának?
Egy AIO hűtést megérdemelne ez is, de már nincs kedvem annyira költeni erre, pláne nem +160-170MHz-ért.
-
-Solt-
veterán
válasz
Milka 78 #11536 üzenetére
Ha az ATS-t, ETS-t egynek vesszük, akkor is három különböző motor produkálja csontra ugyanazt a hibát... ez azért elég fura.
(#11538) Joshi: Vsync nélkül is jelen van a probléma, csak akkor nem 55-re esik be 60-ról, hanem 100-ra, 110-ről. Egyébként vsync nélkül én nem tudok játszani, mert rettenetesen zavar, ha törik a kép, ráadásul én sokkal folyamatosabbnak látom a képet, ha a vsync működik.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78 #11193 üzenetére
Olyan nincs, hogy hibátlan termék, de olyan van, hogy objektivitás, mérlegelés. Rambótibi meg sokat trollkodik, ne vegyétek fel.
Én is csak kis tábla milkát eszek, de ha kell felkockázom a nagyot is!
Nekem is necces a hetem, holnap is melo...na de megint annyi tüzet szítunk, hogy jön a hivatásos
-
norb55
őstag
válasz
Milka 78 #10173 üzenetére
Mi a problémád ezzel a hűtési megoldással? Ne feledd közvetlen érintkezik a GPU-val a hőcső , ja igen a két szélső nem de a 3 középső átadja a hőt a két szélsőnek is és utána elvezetik szépen a gpu felől a hőt. Nem kell megijedni azért mert nem fekszik fel rá közvetlen .
VincentVG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest