- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
deicide #12834 üzenetére
Na hát igen az ok rendkívül egyszerű amíg a titanx/980tiben van +30-40% addig látszólag a 1080FEben nincs ami nem is csoda,lévén a power target 180W és egy 8pines tápcsatival max 225Wig mehet amit már egy gyári biossal majdnem elér ha kitolod a power targetot (216W),nem sok minden marad már benne.Majd a customok jobb hűtéssel jobb pcbvel ellépnek...
De igazából rendben is van ez így,nem is igazán mi vagyunk a célközönség.Gyanítom a 980Ti használt árak szépen visszamásznak,engem inkább az aggaszt egy kicsit,hogy a 1080 szerintem sokat fogyaszt.Nagyon hamar elkezdi elengedni a boostot,és nem a tt miatt hanem mert zabálgat...
Ezt azért nézd meg... [link]
-
TTomax
félisten
válasz
deicide #12832 üzenetére
Éppen most néztem egy tesztet ahol az 1430on menö 980ti 3%-ra volt az 1850Mhz-es 1080tól.A Titan X 1500on meg 9-10% vert rá... max oc vs max oc-n a TitanX egy szinten van a 1080al.Ezek az FE-k nem igazán lesznek jók ,és drágábban jönnek mint a 980Ti-k anno...majd a custom 1080al lesz egyértelműen erösebb a 1080,
-
TTomax
félisten
válasz
deicide #12812 üzenetére
Tessék a Doomhoz a custom sli bit.Inspectorral tudod betallózni kitömörítés után.Ígérték,hogy nemsokára elérhető lesz hivatalosan is...[link]
Mindent kimaxolhatsz,csak az árnyékot nem,azt hagyd ultran,mert valamiért stuttert okoz ha nightmare-re állítod,
,már tudnak róla javítani fogják.Még egy nagyon fontos adalék,ez ha jól számolom a harmadik olyan játék (Division,Rainbow6) ahol komolyan visszafogja a két TitanX-em a PCI-E 3.0 8X...tehát ha nálad lesznek skálázódási problémák akkor az e miatt lesz.Nálam 1440p-ben 120-200fps között ugrál,nagyon,de nagyon simán fut.
[link] -
TTomax
félisten
válasz
deicide #11322 üzenetére
No igen ebben nem voltam biztos,amugy elég jól birja a 3.0 8x,eddig még csak akkor futottam bele limitbe amikor olyan 8-10GB volt a vram foglalás,ez ugye TI SLIvel nem nagyon kivitelezhető.Az viszont elgondolkodtató,hogy ha a nagy pascal valóban hozza a TI SLI-t akkor abból mindenképpen csak x99ben érdemes SLIt csinálni,még azt is el tudom képzelni esetleg már kap egy ujabb pci-e szabványt,bár arról már kellene lennie valamilyen hirnek.Jut eszembe sikerült felraknod TRhez az injectort?Sokat dob rajta.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
deicide #10934 üzenetére
Mindjárt kész a rövid videó,amúgy van ott pár dolog amit nyugodtan ki lehet kapcsolni,mert szerintem csak ront a képen.Ezek szép sorrendben... Depth of field,Vgenette Blur,Motion Blur,Bloom,Film grain, opcionális a Lens Flaire,Screen effects,screen space reflection (ez nálam nagyon feltolja a gammát).Ezek nélkül a játék szebb,egy 2xSSAA-val,illetve érdemes még felrakni ezt... [link] scroll lockkal ki/be kapcsolható,ha nem meggy szólj,csinálok neked egy zippet,mert úgy kell összeszedni.
Na fel is ért,majd itt lesz a videó ha egyszer a youtube feldolgozza... [link]
-
DigitXT
félisten
válasz
deicide #10915 üzenetére
Rum a tejbe...
ÁdiBá: nem a folyadék mennyiségén múlik hanem a radiátor hőleadó képességén. Egy szimpla radi elég karcsú 300W körüli fogyasztáshoz. Le tudja adni, de akkor a hűtőfolyadék (ahogy tapasztaltad) nem lesz nagyon "hűvös". És/vagy iszonyatosan meg kellene fújni, mondjuk ipari kategóriás ventivel, 3000 rpm magasságában.
Úgy éppenséggel (szobahőmérséklet +10 fokos vízzel is) el tudna ketyegni, viszont ha ugyanezt SLI-be akarod, akkor egy normális 360-as alá nem adnám... -
TTomax
félisten
válasz
deicide #10880 üzenetére
Azzal biztosan elégedett leszel,nagyon jó cucc csak ajánlani tudom.A ventiket le lehet rajta cserélni.Csak a gpu blokkot kell levenni,viszont arra készülj,hogy nem kevés csavar fogja a burkolatot,és a sorrend sem mindegy,a vrm plate rajta marad,és a mokuskerék is fix, 40%-on el van vele csendben.A 4 pines csatival lehet megszenvedsz,ha a kábele el van dugva a vrm plate alá,ne kapkodd el,szánj rá egy fél napot hogy nyugodtan szétszedhesd,a gyári paszta jó ami rajta van,csak elöbb ref.pasztát vakard le finoman,óvatosan.Youtubeon vannak fenn videók,mindenképpen nézz meg párat.
-
TTomax
félisten
válasz
deicide #10876 üzenetére
Mert exclusive fullscreen a normális full screen,a játékban lévö full screen csupán kirakja keret nélkül teljes kijelzöre,(máshol ezt hivják "borderless fullscreennek")és ilyenkor bizony a windows ablakmendzsmentje dolgozik,persze ezt is felül bírálhatod a gsync opciókban az nv control panelon,és olyankor megy a gsync rendesen,keret nélküli ablak módban is!Még talán annyit,hogy viszont igy nagyon használja a kártyákat,sosem láttam még 52Cfokon a felsö kártyámat,nem is tudom mi lenne léggel,biztosan downclokolna.
-
SoulReaver
veterán
válasz
deicide #9448 üzenetére
4.7 és a vga tuning sem maradna el
#9449) ittakary
Nem szeretnék majd pofára esni, ha megveszem majd, mert jártam már úgy, hogy a 750ti hez kevés volt a 400-as chieftec táp :/ De lehet csak hibás volt. Húzott gép mellett játékok alatt kikapcsolt a gép miatta.
(#9447) modster
Azt már ajánlották nekem
-
bombibmw
veterán
-
Areturus
tag
válasz
deicide #8442 üzenetére
Remek kérdés, a miértjét én sem pontosan értem. A különbség viszont tapintható, de sajnos rengeteg képkockába kerül, nem igazán éri meg. Az nv oldalán rákeresve most találtam ezt: [link] Itt elvileg írnak róla. Munkából hazaérve átbogarászom.
(#8441) modster Szíved joga, de szerintem ha bárkit megkérdezel itt a topikban azt fogja mondani, hogy ha negyedmillióért veszel maxwellt akkor már ne azon spórolj, hogy az i5 25 ezerrel kerül kevesebbe mint az i7
+ tipp, ha advanced user vagy akkor a nyolc szálon jobban szét tudod dobálni a rendszerfolyamatokat a microsoft "interrupt-affinity policy configuration tool" programjával.
-
Areturus
tag
válasz
deicide #8438 üzenetére
(#8423) modster Az, hogy 4.5 vagy 4.6 ghz-en jár a proci már édes mindegy
"és a mi a f*szom értelme van 4k-ban rendereltetni, ha 1920x1080 mondjuk a monitorod felbontása?"
Minden tisztelettel, de ezzel nem értek egyet. BF4 multit én például így játszottam, BL2-t is, sőt GTA V-öt is egy kis ideig. DSR-rel felskáláztam 4k-ra, mivel nincs 4k monitorom, a gép azonban bírja a felbontást. Az egyéb élsimító eljárásoknál mint pl msaa, fxaa, txaa etc mérföldekkel szebb és élesebb képet kapok. Az erőforrásigénye igaz óriási, mivel 4k képet renderel, azonban ha bírja a vas akkor gyönyörű képet eredményez
-
keIdor
titán
válasz
deicide #1187 üzenetére
MSI GTX-980 Gaming-emnek meg annyi hangja van játék alatt, mint asztalon, ugyanúgy semmi, ez lenne a normális.
680, 780 ref-em is volt, azok amúgy tényleg jók voltak, a 780Ti többletfogyasztása viszont megmutatkozott már hangban is. Vagy elviseled, hogy visszaveszi az órajelét, akkor tényleg csendes marad és 83°C-on elvan. -
TTomax
félisten
válasz
deicide #1139 üzenetére
Már egy G-Sync nélküli 144Hz-es panel is sokkal jobb annak aki érzékeny rá.Én speciel nagyon,már nem tudnék visszamenni 60Hz-re,olyan darabosnak érzem.Na most ugye egy 60Hz-es G-synces panelnál sokkal kisebb az az intervallum ahol kifejti jótékony hatását.Olyan 45,de inkább 50fps kell ahhoz,hogy te igazán simának érezed.Egy 144Hz-es panelnál ugy ennél sokkal több is lehet,és bizony úgy 100fps-ig érzed is hogy jobb,simább,és gyorsabb,és jobban direktebben reagál.Ha jó tudom akkor nemsokára jönni fog egy 3440 x 1440 144Hz-es hajlított monitor,gondolkodtam 4K-n de lehet inkább én is ezt választom. [link]
(#1137) players111
(#1138) akoska07
Igen,hát a Cry3 elég szépen skálázódik,nem mindenhol van ez így de jellemzően azért egy 80%-os terheléssel mennek azért a többi játékok is... a +50-60% szinte mindenhol megvan,ami már egy olyan határ hogy érzed is,habér a kasszánál úgy +100 vételárat fizettem ,és még ugye a TX sem olcsó mulatság igy hát azért nem egy költséghatékony megoldás TX SLI,és gyanítom nem is lesz az soha... viszont az ereje nagyon rendben van,és mivel kifelé fújnak így a meleg sem reked benn.Halknak nem halk,de még elviselhető,és mint a videón látszik is nem fő meg még ha 1300on megy,és nem is antiboostol.... -
ÁdiBá
veterán
Az hogy lehet akkor hogy másik oldalakon a különbség 10% míg a Guru3D 50%?!
Hát fiúk ahány teszt annyi FPS?! ...
Remélem a GURU3D lesz az igaz, mert ha ez a helyzet még 980Ti*se vásárolok.(#974) deicide Nincs kizárva hogy az Intel processzor kicsit oda tette magát a Guru3D oldalon. 4,4 GHz 8 magos i7, vagy egy i7 4790K nem mindegy a GTA5-nek.
Jobb ötletem nincs. -
ÁdiBá
veterán
Viszont a 980Sli OC gond nélkül elveri a Titan X-et még ha húzod akkor is. Végre egy SLi ready program.
Arról nem beszélve hogy majd 3DB GTx980 veszek a Titan X árából...
Ennyit számít hogy valami optimalizáltak.
Amúgy 51FPS-31FPS az nem az 50% még kerekítve sem.(#970) rambustibi Igaz ez Intel processzor esetben, AMD-vel szerintem jobban jársz ha meg se veszed....
Hogy a picsába van az hogy ahány oldal annyi teszt van?!
Szerintetek?!
Én szerintem megvárom a prohardver tesztet mert ahány oldal annyi teszt van...
-
keIdor
titán
Nem akarnék a világért sem túlozni, de szerintem a G-Sync az évtized fejlesztése, én ezer éve vártam már egy ilyenre. Megkapod a V-Sync minden előnyét, az összes hátránya nélkül! Minden tükörsima, semmi képtörés nincs, és input lag is a béka segge alatt marad. Bár ez inkább az 1ms panel miatt van.
Én már soha többé nem vennék szinkron nélküli monitort.
Ha félsz a TN-től, akkor itt van ez: [link], de az én ROG-omban is a legjobb TN van, amit láttam, színekben és kontrasztban kb. a régi Dell U2711 szintjén van, csak rosszabb betekintési szögekkel persze, de az nem zavaró, mert egyedül nézem, pont szemből. A Dell U2713H (nem HM) volt csak szebb, úgyhogy ezt is nyugodtan bevállalhatod, szerintem nem lesz csalódás.
Ha 4K is érdekel, akkor én ezt várnám meg: [link], ebben már nem TN lesz, nyáron jön. -
keIdor
titán
G-Sync-el szerintem az is jó, ha 45-60fps között vagy. Én egy 980-al elvagyok 1440p-n, de azt hozzá szoktam tenni, hogy FXAA, SMAA, 2xMSAA-t használok, ilyen pixelsűrűség mellett, 80 centiről nincs értelme többnek. Állóképnél látom, hogy minimálisan szebb a 4xMSAA vagy 2xSSAA, de tényleg annyira minimálisról beszélünk, hogy én emiatt biztos nem SLI-znék megint.
Emiatt nekem az 1600p TX-el simán jó lenne. De még szerintem a 4K is sima liba TX SLI-vel, amennyiben az megy rendesen. G-Sync-el főleg, ott bőven jó a 45-60fps közötti tartomány. (Persze azt mondom egy nagyon pörgős multihoz jó ha több van, de azt én eléggé "kinőttem" már. Ahhoz sajnos már nem nagyon van se időm se energiám, ráadásul én vagyok a szűk keresztmetszet, mert egy hosszú nap után valahogy a koncentráció se megy.) Ha meg még maradnék 27"-en csak 1440p-ről ugranék 2160p-re szerintem semmiféle AA nem kéne. -
h1mpi
félisten
Erre céloztam pontosan, hogy vissza veszi az ember néha a full-full-ról és elég 1 db TX. Persze nehéz "megélni", hogy egy 350K-s VGA 12 GB rammal se tudja 1600p-ben kimaxolva vinni az összes játékot, de legyünk őszinték, ez direkt van így, különben ki venné meg majd a következő generációt. Mindig a fejlesztők vannak előnyben és sajnos nem a felhasználók. Ez persze az élet számos más területén is pontosan így működik.
-
h1mpi
félisten
Az kemény! Azt hittem, hogy egy ilyen VGA SLI-ben már lazán dobálja a 4K-t. Persze a WD az pont egy olyan játék, ami nem biztos, hogy mérvadó, hisz nincs a legjobban portolva. Ilyenek az AC részek és sajnos a legtöbb Ubisoftos játék. Nekem, amikor a 980 SLI-m volt, pont ugyanez volt a bajom, hogy azok a játékok, amikkel játszottam, nem használták ki az SLI-t vagy, ha kihasználták valami grafikai bug volt benne. Ezek szerint, akkor a 4K felbontásban való játszást el lehet felejteni, de az 1600p-re meg elég 1 db TX is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest