- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Újra van Giga Water az iponban majd 2 hónap után.
Most kaptam a raktárértesítőt.
Bár már nekem nem kell, van kettő is. De aki esetleg keresi, vigye, jó kártya! -
hdekakas
senior tag
Szia!
Ha van rá pénzed, érdemes. Az már nem egy über vga.
Ha nincsenek tuningolva a hardverek akkor a teljes gép fogyasztása 980 ti esetén is kb 400W lesz. Ha tuningolva, akkor 450 körül. Persze a táp minősége sem mindegy, mert egy 800W-os 15 ezer ft-os táp nem elég hozzá. -
hdekakas
senior tag
válasz
FollowTheORI #11479 üzenetére
Waterforce sem kapható már.
Felvásároltam mindet a gyér készletből.
Csendesnek ez sem mondható.
60% venti, 63 fok. (4K-ban, fhd-n pár fokkal alacsonyabb.)
Eddig a leghalkabb az msi gaming volt, négy kártyából. -
hdekakas
senior tag
válasz
VincentVG #11465 üzenetére
Köszi!
11 ventilátorral próbálom kompenzálni a kevés helyet, hadd mozgassák a levegőt meg világítsanak.
Lehet, újra kellene raknom a Win 10-et, mert nem tudom a kártyákon a felirat színét megváltoztatni, hátha az a gond. (Másik gépben igen.) Ha meg aztán se, akkor legalább dolgozom egy fél napot feleslegesen az ügyön.
Pedig csak fél éves a rendszer. De másra nem tudok tippelni, hogy miért nem reagál a Guru programra.
Mert így érdekesen néz ki, hogy 6 db kék ventilátor világítja meg a gép közvetlen belsejét, a két kártya meg sárga-zöld-rózsaszín-lila-stb árnyalatokban cikázik. -
hdekakas
senior tag
válasz
FollowTheORI #11456 üzenetére
Erről beszélek!
Meg el is romlana, akkor ott a gari 3 évig. Nem egy tuningos darab, azért is meg 1.5-ön 4,8-al. Ennél csak jobbat kapok gariban.
Hőmérséklet meddig mehet Skylake-nél? Haswellnél valami 73 fokra emlékszem. Annyi nincs. Jó, egy-egy mp-re felmegy 80-ra néha, de 99%-ban 55-60 között marad terhelve. -
hdekakas
senior tag
válasz
#Morcosmedve #11450 üzenetére
Skylake kicsit magasabb fesszel megy mint a Haswell, 1,45v-ig mehet léggel.
Nekem is volt előtte egy másik Corsair tápom, az cicergett, vinnyogott! De az másik fajta volt, egy olcsóbb 750-es kategória, már nem emlékszem hogy melyik típus.
Az Seasonic belsős volt, ez pedig flextronics. Ebből még nem hallottam cicergőset. -
hdekakas
senior tag
válasz
daveoff #11442 üzenetére
Ehun-e.
Jó zsúfolt már a ház, de igazából befért, akkor meg...
Alulra push-pullban raktam. De majd ha elmegy az msi kártyám, vagy jövő hónapban lehet hogy veszek egy Phanteks Enthoo Primo házat, de majd meglátjuk.
Egyforma hőmérsékletű a két kártya. Fesz ki van tolva, és 1481/8000-en mennek, így 62 fokosak. Azért a nyákok pokoli forrók a kompakt kártyán is, játék közben nem lehet hozzányúlni. Igaz, nem is kell azt fogdosni.
Az egyik kártya memóriája csak 7950-et bír, de a másik meg 8100-at, azok így mennek. (Még egy kicsivel lehet hogy megy feljebb, egy nap alatt nem lehet biztosra kitesztelni.)
GPU órajelet csak 13 MHz-enként tudom állítani SLI-ben, nem tudom miért van így.
(Vagyis tudom egyesével is, de csak kb 13-anként változik mégis.)
Szóval 1481 még megy, de 1493 a következő lépcső, azon már kifagyott egy fél óra után.
TTomasz mintha azt írta volna, hogy SLI-ben kevesebbet bír a tuning.
Asiq: egyik 80,8%, másik 77,4%.
Az alsó kártyám 5 fokkal melegebb volt, mire rájöttem, hogy alulról a sűrű porszűrőt vegyem már ki, mert lefogja a légáramlást, és semmi értelme ha nem befelé szív, hanem kifelé fúj.
Az újabb kártyámon már világít az indikátor led, a másikon nem. Nem lehet, hogy a kártyán belül valami csatlakozó van szétcsúszva? -
hdekakas
senior tag
6700K 4.800-on 2db 980 Ti-val (1470/8000) ha jól van optimalizálva az alkalmazás, 50% körül mennek a magok.
De van olyan program is, amivel az első szál 99%-on megy, a többi 7 meg 1-2%-on. -
hdekakas
senior tag
Na kipróbáltuk a Waterforce-ot másik gépben, ott sem világít a két indicator led. Úgyhogy gyári hibás.
A világítást pedig az én gépemben nem tudom szabályozni, a másikban igen.
Holnap érkezik a másik Waterforce, majd látjuk mit produkál.
Még itt az msi is, lesz három.
Annyiból jó hogy nem ég a led rajta (azon kívül hogy nem süti ki a szemem), hogy ezzel pár év múlva vissza lehet küldeni garanciába, s mivel addigra ilyen kártya már úgysem lesz, le lehet vásárolni az árát egy úgy csúcskártyára.
(Rendelnék most is még egy harmadikat cserére, de napok óta nem kapható.) -
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11317 üzenetére
Nincs más pcie eszköz a gépben.
Most már kivettem az egyik kártyát, és újra tettem a drivert, már nem teszem vissza.
Az egy kártyára x16 sávszélt ír.
Van hogy alap órajeleken 3 percig bírja a sli, van hogy tuninggal is egy órát. De előbb-utóbb az nvidia driver leállt majd helyreállt hibával kilök. -
hdekakas
senior tag
válasz
Amilo02 #11289 üzenetére
Vagy még tudsz egy kicsit javítani a hőmérsékleten, ha szétdobod a kártyádat, úgy értem a legfelső és legalsó pci-ba.
Csak akkor meg buksz némi sávszélt.
30 fokkal volt melegebb a fölső kártyám, úgy, hogy oldalról direktbe közéjük fújt egy 23 vagy hány centis ventilátor. (Ha elszívott, még rosszabb volt a helyzet.) -
hdekakas
senior tag
válasz
Amilo02 #11281 üzenetére
Sőt, tuti, hogy meg fog sülni a felső kártya!
Sli-ben felejtsd el a léghűtést!
A tuningot meg végképp.
Próbáltam, több szériával.
Jelenleg is azért cserélem az egyik kártyát, mert hiába az egyik lég a másik meg kompakt, a lég úgy is forr!
Kb alap órajelekre készülj és a felső kártya 91 fok hőmérsékletbe fog ütközni.
Tök mindegy milyen a ház szellőzése. Kb 2 hete volt már itt téma. Még két ref is jobban megy, mint két custom lég.
Vagy válts Te is vízre vagy két kompakt vizesre mint én. -
hdekakas
senior tag
Nem egyformák még a kártyák, jövő héten jön a másik Waterforce.
Remélem csak amiatt nem mennek mert különböző márkák. :/
Nvidia honlapja szerint támogatott a sli azonos gpu de különböző gyártók esetén is.
Volt CF-em Asus+Msi kombóként, azok szépen mentek. -
hdekakas
senior tag
válasz
#Morcosmedve #11272 üzenetére
Rendesen rajta van a híd.
Táp Corsair AX860i Platinum, konnektorból mért teljes gép fogyasztása max 650W volt.
1300/7000 MHz-en se mennek együtt. Nehogy már ebből is vissza kelljen venni.
Remélem hogy két egyforma típusú kártya fog menni legalább. -
hdekakas
senior tag
Az mivel magyarázható, hogy külön-külön mindkét kártyám megy kifogástalanul, kb 20% tuninggal is, de együtt már kifagy minden, alapon is?!
Nem egyforma márkák a kártyák, ha van ennek jelentősége.
Nvidia illesztőprogram leállt, majd helyreállt, és kidob minden. Van hogy 5 perc alatt, vagy hogy egy óra után. Alapon is, húzva is. -
hdekakas
senior tag
válasz
Sebestyen01 #11236 üzenetére
Pedig így van.
A vga kompakt ventije forró levegőt nyom ki hátul, a cpu pedig 5 fokkal hűvösebb játékok alatt!
Két napja teszteltem.
(Ja, és a vga is 15 fokkal hűvösebb.4K felbontásban feszelve, húzva nem megy 60 fok fölé.)
-
hdekakas
senior tag
válasz
ForRedGlory #11219 üzenetére
Ezért kell venni kompakt hűtős vga-t, az kivezeti a hőt, nem tele nyomja a házat.
-
hdekakas
senior tag
válasz
#Morcosmedve #11174 üzenetére
Múltkorában rövid venti csavart kerestem ott, s elhajtottak, hogy ez speciális, menjek számítástechnikai boltba.
-
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11170 üzenetére
Köszi! Phanteks Enthoo Primo házad van, segítek.
Bekerült ez is a kalapba, mint alternatíva. Előbb a tánc, aztán a lakoma.Jövő héten kipróbálom a SLI-t a mostani házamban előbb.
PushPull-hoz hol lehet kapni csavart? Ház ventikhez csak rövid csavart szoktak adni, de hosszúval lehetne rögzíteni. -
hdekakas
senior tag
Na kipróbáltam a Gigabyte OC Guru programot, és a led feliratot se tudom szabályozni.
Bármit állítok be, ugyanúgy váltakoztatja az összes színt.
Ha a fényerősségén állítok, akkor meg ki is kapcsol azonnal a szín, újra kell indítani a gépet hogy ismét világítson. Fasza. -
hdekakas
senior tag
Na, nincs most már Waterforce az iponban, elvittem mindet.
Ha lúd, legyen kövér.Remélem nem bánom meg.
Tudnátok valami házat is ajánlani hozzájuk?
Tudom hogy arra van másik topic, de kihalt, ott is kérdeztem, csak egy válasz érkezett.
Ti miben használnátok ezeket a dögöket párban?
Amúgy 3/4 órája fut a Heaven 1526/7970 beállításon. Talán ez lesz a vége, még FC4-et meg Witcher 3-at is ráküldök egy-egy órát. -
hdekakas
senior tag
válasz
Montesantos #11130 üzenetére
És 1530-on se fagy ki semmi?
Nehezen hiszem.
Enyém 80,8% asiq-on kb 1515 ami minden játéknál stabil, meg heaven se fagy ki órák alatt.
Nekem továbbra sem világít a két indicator led az oldalán. Feltettem az OC Guru-t, de abban sincs semmi ilyesmi. Lehet hogy ez gyári selejtes, hogy nem jelez semmit. -
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11108 üzenetére
Nem tudom, az OC Gurut még nem telepítettem fel.
Hát ez nem zölden, hanem kéken világít elvileg, de ugyanaz a funkciója. Anno egy Asus-on volt ilyen zöld led, de az még kikapcsolt állapotban is világított.
Na, 1550 nem megy!
Viszont kevesebb fps-t kapok ezzel 1540/7910 beállításon,
mint az MSI-n 1450/8200 -on. -
hdekakas
senior tag
válasz
akoska07 #11103 üzenetére
Már szét is szedtem megnézni, mit tud a Giga.
Egyelőre 1541 MHz-en 10 perce fut a Heaven.
Kártya 60 fokos.
De azt nem értem, hogy nálam miért nem világít a két rikító kék led az oldalán.
Montesantos azt mondta, hogy annak világítania kellene, jelezvén, hogy elég neki a táp. Hát egy Corsair AX860i platinum táp van alatta.
Na, rápróbálok az 1550-re. -
hdekakas
senior tag
Megjött a kompakt Giga.
Asiq: 80,8%
Nem tudom mennyit megy, mert SLI-ben van az MSI-vel.
De a memória biztos nem megy 8000-et, mert kifagy. Talán 7900.
Az msi-t viszont mindegy hogy alulra vagy felülre rakom, 90 fokot eléri alapon is.
Felraktam apróra, veszek ahelyett is egy másik gigát.
Nálam viszont nem világít elöl a két kék led rajta.
Eléggé kinőttem már ezt a házat is.
Igazából felülre be sem fért a kompakt hűtője a vga-nak, az csak a proci ventilátor fogja.Egy csavar se fogja, mert nem fér be, mivel a ház hátulján a vga csavarozó blokk olyan közel van, hogy csak egy 12-es venti fér be. A radiátor meg kb 14 centis a két oldalán a bütyökkel.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Montesantos #11039 üzenetére
Holnap az enyém is gyün!
Most kaptam az e-mailt, hogy beérkezett a rendelés, ma átadják a futárnak.
(Ma már újra rendelhető a webshopokban.) -
hdekakas
senior tag
válasz
Tomdriver #10922 üzenetére
Kellenek kompromisszumok, igen, egyik játékban alig, másikban több. Viszont gyönyörű a képminőség cserébe.
Ennyi erővel akkor játsszon mindenki 800x600 felbontással, és maxoljon ki minden csúszkát, küldjön rá 16x élsimítást, és mehet a frenkizés, hogy nem kell kompromisszumot kötni.Nagyobb élvezeti értéket ad egy tűéles, gyönyörűen megjelenített kép, mint egy PCSS+, HBAO+ és 8x TXAA. Aki mást mond, az hazudik.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Sebestyen01 #10899 üzenetére
Így van, lényegében összefoglalva.
De még minimum beállítással is szebb volna, mint fHD-n.
Na de majd egy hét múlva már SLI-ben mehet ultrán is.De élsimítást az sem bír el, már ki lett próbálva.
-
hdekakas
senior tag
válasz
KAMELOT #10894 üzenetére
Igen, 4K felbontással, 1495/8200 MHz-en, plusz fesszel Witcher 3-ban.
fullHD-ban GTA V-nél csak 60 fok.Ma megnéztem, fullHD-ban csak egyszer vesz le 13 MHz-et, 4K-ban kétszer. Lehet, hogy még így is kevés neki a TDP?
Na megrendeltem a Giga XTREME Gaming kompaktvizes kártyát. Ma lement az ára 5ezerrel, meg amúgy is ma akartam megrendelni. Jövő hét csütörtök-péntek körül hozza ki a futár.
-
hdekakas
senior tag
válasz
daveoff #10886 üzenetére
Akkor így eszi meg a fene.
Úgy gondoltam nem fesz miatt teszi, hanem hogy azt ki lehet belőle lőni, hogy 60 meg 70 foknál ne óvja még meg, hanem csak mondjuk 85 és 90 foknál.Alulra szerintetek nagyon nagy szentségtörés lenne kivezetni egy kompakt hűtős kártyát? Nem hátra oldalt, hanem alulra. Ott van egy 14 centis befelé fújó ventim, ahelyett menne a 12 centis kifelé fújó radiátor. Elvileg kivinné a meleget, lábakon áll a ház, ki tud távozni, max annyi a hatásfok csökkenése, hogy a meleg lefelé felfelé száll, és az ott vissza is akarna jönni jobban mint ha oldalra vezeti ki.
Vagy pl kompakt hűtős SLI esetén is hogy lehet kivezetni a másik kártyát? Hátulra csak egyet lehet. Felül gyakorta foglalt a procihűtő radiátor miatt. Marad a ház alján való kivezetés. -
hdekakas
senior tag
válasz
daveoff #10882 üzenetére
Na felraktam. Ez a bios jól át van alakítva.
Alapból 1420 mhz körül indul a gpu, meg a memória is 8000-eb.
Emiatt ki is fagyott már induláskor is, mert az AB az én kártyámra volt igazítva, ezzel meg 1550 és 9500-on akart menni.
De megoldódott.
Kétszer vesz vissza 13-13 MHz-et. Azt nem lehet megoldani, hogy azokat se vegye vissza? -
-
hdekakas
senior tag
MSI 980 Ti Gamingre van valahol letölthető BIOS, ami kitolja a power limitet, és 4K-ban nem vesz vissza 85 MHz-et?
Vagy privátban kell írni ffodinak?
Eddig még nem cseréltem bios-t vga-kon, de ez nagyon nem tetszik, hogy ilyen mértékben visszaveszi az órajelet. -
hdekakas
senior tag
Na én szétszedtem az MSI Gaming-et.
A matrica az csak úgy rá volt köpve, simán le lehetett szedni.
Belül jó minőségű paszta volt, de a szükséges mennyiség tízszerese.
Mindenen végig volt folyva, csurogva, a gpu körül nem is nagyon babráltam, a nagyját felszedtem amit viszonylag könnyen bírtam.Raktam rá egy vékony réteg MX-4 -et.
Végül a matrica is visszaragadt, mint ha mi sem történt volna.
Végeredmény: 2 fokkal alacsonyabb lett a GPU hőmérséklete terhelés alatt.
Nem sok, de amúgy sem egy rossz hűtőteljesítményű konstrukció, így ez is ajándék. -
hdekakas
senior tag
Bizony nagyon látszik. Aki még nem próbálta ki a nagyobb felbontást, annak elhiszem, hogy nem látszik.
Egész eddig fullHD-n játszottam, mert én is amondó voltam, hogy elég az. De miután 4K-ra váltottam, egyből feltűnt hogy hihetetlen a különbség! Nem is értem, hogy tudtam eddig fullHD-n játszani. Élvezhetetlen.
Ha néha kipróbálom, hogy átváltom a felbontást UHD-ről fullHD-re, hogy hogy mutat azon a játék, mindig ledöbbenek, hogy okádék.
(Még 4 méterről is.)
-
hdekakas
senior tag
válasz
Modst3R #10679 üzenetére
Két vizes nem férne el a házamban, meg a Gamingnél ugrik a gari ha vizezem, újat venni ahelyett is meg inkább nem.
Igazából ha 80 fok alatt tudnám tartani a felső kártyát, az már jó lenne. Ez a 91 foknál leszabályoz és kifagy nem túl elegáns megoldás két léghűtésű esetén.Dombi81: Befelé fújja. De próbáltam két kártyával ha elszívná is, de nincs különbség, akkor is limitál a felső kártya hőfoka.
-
hdekakas
senior tag
válasz
MPowerPH #10676 üzenetére
Oldalsó ventilátorom van a ház oldalába beépítve, egy 20 centis.
Erre még nem is gondoltam, hogy alulra kellene a vízhűtés.Csak nem tudom, hogy az mennyi hőt bocsát ki a fölső kártyára. Mert gondolom 100%-ban azért nem vezeti el a csöveken.
Azért vannak léghűtéses kártyák, amik legalább valamilyen szinten SLI-re bírhatók, de vannak amik egyáltalán nem, fenti példám az MSI.
-
hdekakas
senior tag
Tegnap teszteltük a 980 Ti SLI rendszert Montesantossal, 4K felbontás alatt.
Nos, MSI Gaming nem való SLI-re, legalább is felső kártyára nem!
Eredmények:
1: Felső kártya MSI 980 Ti Gaming, alsó kártya Gigabyte G1 980 Ti: Felső kártya 91 foknál visszavesz az órajelből (ezáltal az alsó is), majd 10 perc múlva ki is fagy.
2: Felső kártya Gigabyte G1 980 Ti, alsó kártya MSI 980 Ti Gaming: Felső kártya 85 fokig melegszik, bár az órajel ugrándozik 50 MHz tartományban, de nem fagy ki.Már másik szériáknál is próbáltam az MSI Gaming-et SLI / CF rendszerekben, de sosem mentek. Ha felül van az MSI Gaming, akkor megsül. Házam jól szellőzik, kártyák közé is fúj levegőt oldal lapról. De ahogy említettem is, ha nem MSI van felül, akkor megy a SLI anélkül hogy szétsülne a felső kártya. (Anno R9 290 esetén is hiába szerettem volna két MSI Gaming-et, kénytelen voltam az egyiket visszaküldeni, és Asus DC2OC-ra becserélni, ami felső kártyaként már megállta a helyét.)
Játékokban Unity, FarCry4, Witcher 3 néztük meg hogy mit tud 4K-ban, és meglepően jól hozta a teljesítményt! Witcher 3 esetén minden maxra feltolva 50-ig süllyedt az fps. FarCry4 esetén mindent feltolva megvolt a 60, de csak a legkisebb élsimítással. Unity most is hozta a formáját, hogy nincs optimalizálva se egy, se két kártyára, bár minden max beállítással 65 fps-t adott, de élsimítást már SEMENNYIT nem lehetett rá tenni, mert sima fxaa-val is 45 lett az fps.
Élsimítást el kell felejteni 4K-ban, de két 980 Ti kártya (némi tuninggal) már elegendő maximum beállításokkal játszani.Úgyhogy valszeg beruházok majd egy SLI rendszerre, de mivel a felső kártyának baromi jó hűtéssel kell hogy rendelkezzen, jóformán csak a vizesblokkosak jöhetnek szóba. Szerintem egy Giga N98TXTREME kártyára ruházok be fizu után.
Vélemények?
-
hdekakas
senior tag
Üdv!
4K felbontásra váltottam, és ezen már igen kevéske egy db tuningolt 980 Ti.
Érdemes mellé venni még egyet, vagy inkább várni kell a következő csúcskártyára? Ez utóbbiról lehet tudni valamit? Mostanában annyira nem érdekelt a téma. Ha ősszel jön csak ki (az egyedi hűtésűek), és "csak" max 40% körüli gyorsulást hoz, akkor vár rá a fene.
Más: fullHD-ban az 1488 MHz-re húzott kártya 1475-ös órajelen megy, uHD-n leboostol 1404-re. Csúcs.Még ezzel is bukok egy pár % teljesítményt. Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni, hogy ne csinálja? Oké hogy visszavesz 13 MHz-et ha eléri a 60 fokot, de azért ne 85-öt vegyen már.
Még attól is tartok, ha másik kártyát veszek mellé, akkor jobban felfűti az alsó kártya a felsőt, és akkor már 1404-en se megy, csak 1100-on.(Anno AMD-vel így jártam.)
-
hdekakas
senior tag
Abban tudtok segíteni, hogy miért lehet az, hogy 4K-ban tudok 60Hz-ben játszani, meg fullHD-ben is, de 2560x1440 felbontással csak 30Hz a max?
Csak 24, 25 és 30 Hz közül tudok választani.
Valahogy beüzemelhető 2K 60 Hz-en, vagy miért nem működik?
VGA: MSI 980 Ti Gaming
Display: Samsung UE48JU7500 -
hdekakas
senior tag
válasz
daveoff #7308 üzenetére
A videó feltöltőjének valóban 760-asa van, de a kommentekben van akinek 980 is.
Igen, nálam van a gond biztos. Két gépen is. Meg mindenki másnál is.
Lődd be az összes beállítást maxra, játssz végig valamennyit, és nézd meg. Vannak percek, hogy nálam sem csinálja. Visszarakta a régi drivert, és hibátlan.
De mondom, biztos nálam van a gond két gépen is, -na meg a youtube hozzászólóknál is, az összes többi embernek hibátlan. -
hdekakas
senior tag
-
hdekakas
senior tag
A 358.50 driver bugos.
[link]
Kezdi már az Nvidia is, hogy sz@rabbnál sz@rabb drivereket lök ki. -
hdekakas
senior tag
Na most jöttem rá így éjjel negyed 3-kor, hogy GTA V-ben, ha a fű minőségét nem ultrára állítom, hanem "csak" very high-ra, akkor legalább 40 fps-t nyerek vele azokon a részeken ahol dominál a fű-gaz-gyigyom.
-
hdekakas
senior tag
válasz
ingalls #7139 üzenetére
Akkor próbáld ki, ha megvan a játék. Meg mindenki. Lehet vele úgy is tesztelni, hogy nem is játszol vele, csak elindítod, és beállsz valahová, ahol mozognak a fák, esik a hó vagy valami, és úgy hagyod. Megnézed egy 20 perc múlva, és már feketeséget látsz, hogy az FC4 működése leállt.
-
hdekakas
senior tag
válasz
gainwardgs #7077 üzenetére
-
hdekakas
senior tag
Különben meg nem értem, miért nem lehet lefóliázni a dobozokat?
Röhej, hogy alaplapot is vesz az ember, és már ha pofával lefelé fordítom is könnyen kieshet belőle minden szir-szar.
Bezzeg a tápok zöme fóliás dobozban van, meg a kompakt hűtések is. -
hdekakas
senior tag
Fólia az enyémen is volt. De kipróbálni ki lehet fóliával is, hogy gyenge az asiq, vagy már windows alatt is sípol a kártya.
Mindegy kitől kapom, ipon-on keresztül. Meg nem a nagyker monda, hogy nem tudok semmit se csinálni, nyeljem le a kártyát, hanem az ipon. Másik cégek meg álltak szíves segítségemre, bármi volt. -
hdekakas
senior tag
válasz
gainwardgs #7002 üzenetére
Iponból én is mindig antituning és cicergős kártyákat kaptam.
Máshonnan amiket rendeltem (Aqua, PcLand leginkább) meg minden rendben velük.
Ráadásul elhajtottak ipontól, hogy nem tudok elállni, sem másik (drágább) típusban levásárolni az árát.
Ezek után egyértelmű számomra, hogy hol NEM fogok kártyát venni ezután, bármennyire is szép az ára. -
hdekakas
senior tag
Ajánlott gépigénye: 64-bit Windows 10 or later
Kinek van Win 10-nél is frissebb oprendszere? -
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
KAMELOT #6854 üzenetére
Érdekes hogy beesik nálam 40-re, mert Neked is beesik. Ezt jól megmagyaráztad.
Jaa, meg még egy fontos dolog!
GTA V-ben a Field of View az kivan tolva maxra, hogy minél nagyobb legyen a látótér. Na, az is eszi az fps-t!
És ha kitoljátok a FOV-ot, akkor minden jóval kisebb lesz, és már mindjárt nem kell nyócszoros élsimitás rá, hogy ne kocka legyen az emberek feje. -
hdekakas
senior tag
"Csak a kritikus helyeken esik le 40 fps-re"...
Erről beszélek. Nekem ne essen le SEMMIKOR 40 fps-re, mert az igen zavaró!
De nem tudom miről beszélünk, mikor elmondásod alapján lényegesen gyengébb beállításokkal futtatod, és 40 fps-ed van a "kritikus helyeken". 40. Nekem meg erősebb beállításokkal 60 megvan. Az 50% plusz!De legyen, akkor nálam valami nagy gáz van...
-
hdekakas
senior tag
Nem lényeg, hogy "pont a" cincogósat, "pont a" melegebb, stb fajtát fogtam ki. Kifogtam. Tehát van köztük. MSI-ből meg "pont a" jót fogtam ki. Engem nem vigasztal, hogy másnál mi a helyzet. Én a saját tapasztalataimat írtam le. Ha tökéletes lett volna, nem cseréltem volna le. De sajnos így jártam, buktam rajta egy csomót, de minden jó ha jó a vége.
Az is biztos, hogy az összehasonlító teszteken azonos fordulaton nézik a ventilátorokat, az megy úgy semmitmondó. Ha 100%-ig felhúzom a ventiket, még akkor sincs akkora hangja, mint a G1-nek 50%-on. Inkább azonos dBA-n kellene tesztelni, és mindjárt más eredmények jönnének ki. -
hdekakas
senior tag
Te 15 fps-sel játszol?
A gtx 980 Ti jól feltuningolva ennyit bír. Ne mondd nekem, hogy te a sima 980-al mindent maxon hajtasz, és állandóan megvan a fix 60 fps-ed.
Ennél jobban nem emelek fel semmilyen beállítást, mert nem akarom, hogy bizonyos pályarészeken 40 meg 30 fps-t kapjak. Te játsszál csak 16x élsimítással is, ha nem bántja a szemed.
Megjegyzem, ha mindent feljebb tolok (egy-két beállítás van csak ami nem a maxon van), akkor max 1 fokkal melegebb a kártya. És? Itt nem 1-2 fokokról beszélünk, hanem 10+ fokról!
Igen, a G1 70 fokon ment ugyanilyen beállításokkal.
Mint ahogy az Unigine is MSI-vel 63 fok, G1-el 72 volt. -
hdekakas
senior tag
Na, feltöltődött a videó. [link]
56-7 fok. FC4 alatt felment 58-ig is. ^^
Ilyen fordulaton még nem hallani a kártyát, kb mint egy normál 12-es házventi. Eddig a G1 2500 rpm (x3 db, nem is csak 2) körül süvöltött 70 fokkal. -
hdekakas
senior tag
válasz
SchumiBácsi #6828 üzenetére
Emeleten van egy asztalon a gép.
Még van 193 perc a videó feltöltéséből.Ha addig meg nem unom és ki nem kapcsolom a gépet...
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
csillagkomp #6819 üzenetére
Emeszáj géming!
Nem a legolcsóbb és nem is a legdrágább kártya. Nem cincog, a visszajelzések alapján rekord memóriatuningra is lehet számítani, gpu-tuning legalább átlagos. Ja, és halk.
A "hűtési teljesítményben kicsit elmarad" kijelentéssel nem értek egyet, nekem játékok alatt még csak le sem boost-ol, a 60 fokot sem éri el.Vagy az enyém valami spéci darab, de ez tény.
Ha lapul még vagy 40-50ezer a zsebedben, akkor meg ligthning. -
hdekakas
senior tag
válasz
Montesantos #6804 üzenetére
Nem stabil az az 1470. Azért kérdezte bombibmw is, hogy kifagyott-e. Nézd meg a minimum fps-ed, 5. Kb 40 körül kell lennie. Mondtam hogy 1460-at bír alapfeszen, 1475-öt a feszt felhúzva. FC4 -ban valszeg ezeknél is jóval kevesebbet, az enyémből kiindulva.
Valszeg azért nem kapsz 3dMarkt-ban sem megfelelő pontszámot, mert néha leesik az fps az instabilitás miatt. -
hdekakas
senior tag
Nálam minden megy 1520 MHz körül, de a FC4 kidobál, 1488 MHz a vége, amit stabilan vitt 1,5 óra játék alatt is. Ennyit erről, hogy mi a stabil, meg mi nem.
Viszont GTA V alatt 1488 / 8515 órajelekkel +87 fesszel 56 fok fölé nem megy a gpu. Erről meg annyit, hogy milyen sz@r az MSI Gaming hűtése.(FC 4 alatt 58 fok a max.) Még csak le se boost-ol soha az órajel, csak Unigine-ek alatt, ahol max 65 fokig felmegy.
Giga G1-em valamiért 70 fok körül tekert játékok alatt. -
hdekakas
senior tag
válasz
KAMELOT #6776 üzenetére
Már miért ne lenne értelme a memória tuningnak?
Ja, hogy Te írtad, hogy egyáltalán nem is tuningoltad a kártyádat.
Még az amd 7xxx szériában volt az, hogy valóban mindegy mennyin ment a memória, semmit sem jelentett.
De futtass egy bármilyen tesztet alapon, meg mondjuk +1000 - 1500 MHz-en (már ha lefut), s utána az összehasonlítás képeivel együtt írd be, hogy SEMMIT SE jelent...
-
hdekakas
senior tag
Úgy néz ki, nekem is 8600 MHz fölött van a memória tuning vége!
Nem semmi, hogy hogy mennek ezek az MSI Gaming-ek. És még azt mondtátok, hogy a Gigácska a legtuningosabb fajta.
Hűtése: 1500/8615 órajelen fél óra Heaven alatt max 68 fok.Játékok alatt 61.
-
hdekakas
senior tag
Ahogy látom, ennél a videónál is ugrál az illetőnek. [link]
1455-1468-1480-1487 között.
Érdekes ez, az MSI azonos hőfok mellett is fel-le veszi az órajeleket vagy 4 boost lépcső között. -
hdekakas
senior tag
Ki van tolva 109%-ra, 105% volt a max.
Igazából 1515 körülről indul, de leugrik egyből 1493-ra, utána 1481-re áll be, és néha 1468-ra le, vagy 1493-ra fel ugrándozik. Párszor meg 1505-re, de ritkán.
Másik, hogy tök mindegy mennyire állítom a csúszkát MSI AB-ben, úgyis 1481-1493 órajeleken megy.Játékoknál nem, ott az 1505-re beállt órajel változik akár egyessével is, ahogy belövök AB-ben, csak a Heaven-ekben nem.
-
hdekakas
senior tag
Na, lecseréltem a Gigát egy MSI-re. 1505 MHz körül megy, memória egyelőre 8150 MHz-en, de ez még nem a vége.
Egyet viszont nem értek. Unigine alatt ugrál az órajel 1515-1503-1493-1481-1468 MHz között. Megy 68 fokon a kártya, nem esik le a hőmérséklet, nem is megy fel ennél jobban, és 50 MHz-eket ugrándozik az órajel állandóan.Gigánál ott egyszer leesett 13 MHz-el, aztán úgy maradt. Játékoknál sem ugrándozik, ott 1505-re leugrik, és úgy marad folyamatosan.
Akinek MSI-je van, nálatok is ugrál állandóan az órajel Heaven és Valley alatt?Amúgy az MSI ventilátora 100%-on sem csap akkora zajt, mint a Giga 60%-on.
Ilyen magas fordulaton pedig már jobb is a hűtése. Azonos fordulaton forgó ventik esetén rosszabb az MSI hűtése, de hát kb kétszer olyan gyorsan is foroghat mint a Giga, hogy ugyanakkora zajjal menjen. Ott meg már akkor jobb a hűtés is.
-
hdekakas
senior tag
-
hdekakas
senior tag
Na ki lett próbálva Montesantos gépében is a kártyám, ugyanúgy vernyog.
Neki egy ref Gigája van, az is cincog kissé mindkét gépben, de nem ennyire mint az enyém.
Giga silányabb anyagokból készíti a kártyáját, cserébe 20 ezerrel olcsóbb, mint nevesebb konkurenciáié. Ennyi az egész. Véletlenek nincsenek. -
hdekakas
senior tag
Mindent próbáltam.
Nem csinálja ezt a zajt csak játékok és benchmarkok alatt. Pl mikor betölt a játék, akkor még semmi zaj, de mihelyst betöltődött (még a ventilátor nem is forog), azonnal el kezd zümmögni. Amint kilépek egy játékból, azonnal megszűnik ez a hang, még ha a ventilátorok egy ideig tovább is pörögnek 60-70 százalékon. -
hdekakas
senior tag
válasz
bombibmw #6547 üzenetére
A classified mennyivel megy nálad? Mintha az se menne valami jól, ahogy linkeltél múltkorában.
Tudom hogy jó ajánlat, semmit nem lehet eladni bolti áron, ráfizetés nélkül. Én már nem akarok lutrit venni, melyiknek mi a gondja.
Tavaly a procidat vettem meg bolti ár fölött.Idén meg senkit nem érdekelt hogy mennyit megy és milyen fesszel, sepénzért adtam el.
-
hdekakas
senior tag
válasz
bombibmw #6540 üzenetére
Nem tudok elállni, mert céges vásárlásnál nem lehet.
Az enyém is bontott volt, tele volt ujjlenyomattal, már akkor tudtam hogy gáz lesz. Gondoltam, hátha "csak" antituning. Az IS. Meg sercegő IS.Amúgy van aki szokott köztetek más márkára, típusra váltani, (pl itt van most a Lightning), úgyhogy ha valakinek van nem zümmögő, normális tuning képességű kártyája eladó, akkor azt BOLTI áron átveszem.
-
hdekakas
senior tag
válasz
akoska07 #6537 üzenetére
Egy hete van meg. Eddig is csinálta, csak új konfig révén a ventilátorok nem igen voltak beszabályozva, elnyomták. De most hogy csendes lett a gép (csak a kártya üvölt máris ha benyomom a power gombot
) elég idegesítő.
Garanciában foglalkoznak ezzel, vagy csak az minősül garanciális hibának, ha kukás a kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házi erősítő építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- További aktív témák...
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest