- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
Nem csámcsogtam rajta.
Csak igazat adtam egy fórumtársnak,hogy annyival nem ér többet mint amivel többet tud a kari.
És egyébként nem kifogás ez.
Hanem elv!
Basszus nem gondoltam,hogy ekkor kavar lesz ebből.
Elnézést mindenkitől!
De azt tartom,hogy nem egy ár/érték bajnok ez a kari.
Bár bennem a hiba biztosan,mivel nagyon keveset játszom már évek óta.
Kivétel volt most a Witcher 3. -
monosz
őstag
Mi volt a problémád az acx-el? Én a mai napig azt használom,de ha gond van,már megy is apróra.
Anno én is a G1 -et néztem ki,előtte ,G1 volt csak ugye 980.Csak amikor rendelésre került a sor,éppen még nem volt.
De hogy jót is mondjak az SC+-ról,nekem nagyon bevált,hüvös,viszonylag halk,és bitangul megy.természetesen,bios mod nélkül. 78,8 Asiq-val bír.Talán még egy Lightning,amit kipróbálnék. 780-ba bitang a kicsike.
Grat a G1-hez.
-
bombibmw
veterán
Az Asus kerülendő már sajnos, mint videókártya.
Nem is értem őket.
Viszont grat az új szerzeményhez!
Persze, azért tesztek jöhetnek, ha majd lesz hozzá kedved.Nálam is volt CW az Msi-nél, de most valamiért abbahagyta/ritkán csinálja.
Meg is maradt, mert összességében jó kártya nagyon. -
hdekakas
senior tag
Ki van tolva 109%-ra, 105% volt a max.
Igazából 1515 körülről indul, de leugrik egyből 1493-ra, utána 1481-re áll be, és néha 1468-ra le, vagy 1493-ra fel ugrándozik. Párszor meg 1505-re, de ritkán.
Másik, hogy tök mindegy mennyire állítom a csúszkát MSI AB-ben, úgyis 1481-1493 órajeleken megy.Játékoknál nem, ott az 1505-re beállt órajel változik akár egyessével is, ahogy belövök AB-ben, csak a Heaven-ekben nem.
-
#Morcosmedve
veterán
Crytek: nem bantas, csak nem tudtam szebben megfogalmazni. nincs kedvem mindig mindent reszletesen kifejteni. egyebkent mas a fogalmunk a poenrol ezek szerint.
Igen ezert irtam egy szot, mert ha tudja mi a boost, akkor nem jelent ki ilyet, ha pedig nem tudja, leirja, hogy neki miert a legjobb, de nem sikerult. aztan meg kitorli a hsz-t, ahol hangot hasonlit százalékos aránnyal a sebességhez, itt keszultem ki es nem reagalatam, plane mert kitorolte.
Az egyeni "legjobb" preferenciahoz nem linkelek teszteket, felesleges, plane, mert mindenkinek mas a legjobb. -
-
Engomo
újonc
-
ffodi
veterán
Érdemes pl. a Giga G1 és az MSI Gaming zajszintjét vs. hőmérsékletét összehasonlítani. A G1 jelentősen hangosabb terhelés alatt, persze hűvösebb is. Szerintem az MSI-n kicsit morcosítani kell a profilon és ugyan ott vagy.
scomcomputer:
Vártam én is a G1-et, végül mégiscsak MSI lett.
-
monosz
őstag
Köszönöm.
1329Mhz-re boostol,úgy hogy minden alapon van.(gpuZ)Néha leejt egy lépcsőt (1316)-ra,de többnyire tartja az 1329-et.
Sajnos hamar belefut a TDP limitbe OC-nál.
Estefelé próbálom,hogy hol a vége gyári bios-al.Egyenlőre örömködök.(#3071) Yllgrim: Köszi.
(#3082) Demo77:
(#3081) KAMELOT: Szerintem 1-1,5 év és mindenki vált,feltéve ha jön az új széria.Nem lesz gond a garival.
-
Joshi
titán
Sajnos nem mert a Maxwell_II_BIOS_Tweaker_v1.36 progi nem támogatja a 980Ti kártyákat, a feszültséges része olyan mintha nem teljesen támogatná a kártyát. Az első alkalommal fel lett tolva 1.280V-ig, de gyakorlatilag semmire nem lehetett használni a vga-t. Én azt a tanácsot kaptam hogy egyenlőre várjak hátha lesz egy újabb verzió amiben ez orvosolva lesz. Én azért kérdeztem meg itt, hátha valaki olvassa vagy aktívan részt vesz külföldi fórumokon ahol előbb hallani valamilyen eredményről.
-
Yllgrim
őstag
En tegnap meguntam hogy allandoan meleg a kartya es kiszedtem a fenebe.
Aztan nezegettem kicsit a dolgokat es rajottem hogy szimplan csak idiota vagyok, ha rarakom a CPU hutore akkor persze hogy nem tud rendesen lehulni, igy leraktam eggyel lejjebb, igy atjarja rendesen a levego mindenhonnan es tadam, 1510-Hzen ment le FS, este majd teszek fel kepeket, kellet hozza az 1.205V, memoriat nem piszkaltam meg.
Alapfeszen olyan 1450~ ig megy nekem is. Valami limit lesz ami nem engedi feljebb, ja, meg valami, ha nem piszkalok semmit, csak kitolom maxra a TDP es a ho imitet, 1380~ig boostol.
szerk: azert az alap 1000-hez kepest ezek nagyon kemeny tuningok, 40-50% emeles... Ja, es tegnap nem adott ki hangot magabol a kartya, valoszinuleg megkoszonte hogy kap vegre helyet meg levegot, vagy csak szimplan hozzaert a backplate-ja a CPU heatsink-jehez...
Nem baj, most mar sokkal huvosebb, csendesebb es gyorsabb
-
Yllgrim
őstag
Majd tesztelgetem mit bir, azt mar tudom hol merte el magat a progi, kinyitottam mindent, beallitottam az ertekeket majd ranyomtam a FS-re, ekkor egybol raadta a teszt elejen az ertekeket (1600~) ezert maradt az bent...
Jo kis cucc ez, ma elhozom a monitort es megnezem 4K-ban mit csinal, na meg jatszok vegre kicsit ha mar megvettem
(#2592) hpeter10: Oke, ha hazaertem megnezem ahogy ajanlottad.
-
#Morcosmedve
veterán
Az se ment, hanem az volt egy probalgatott max ertek es bent ragadt a GPU-Z-ben.
Yllgrim:
Kis segitseg:
Power target maxra tolni
Temp target maxra tolni
Minden más alapon hagyva, apply...Ezutan nyitni GPU-Z es megnezni hova boostolt max, FireStrike alatt.
Ezt nagyon nem ártana tudni, mert kiderulne hany lepcsot megy a VGA.Ha megvan, probalgathatod tovabb:
Lehet adni a +13MHz-eket (ennyi egy boost lepcso) a GPU-ra, amig eloszor ki nem dob a FireStrike.Mivel 1.187v on ment 1466 ot teszt alatt, fel lehetne tolni a feszt 1.21-re (minden mas valtozatlan) es ugy ujranyitni a GPU-Z-t es lefuttatni a FireStrike-ot es megnezni hova skalazodik a GPU órajel.
Ha nem dob ki, nezd meg 7800 on a memoriat, ha nem dobal hibakat, mehet fentebb +100-as lepcsokkel, amig kidob, onnan visszaveszel 100MHz-et es az stabil lesz.Azaz most mondjuk 8000Mhz-n stabil rammal, stabil 1479Mhz GPU nal lehetsz, max limitkitolassal es 1.21v al.
Kezdhetsz jatszani, ha kidob, leveszel egy 13-at. DE figyelem! Csaloka lehet, mert ugyan te levetted, de lehet, hogy valamilyen limit miatt siman ő ráboostolja a 13-at amit te levettél es ugy dob ki ujra!
Ekkor még leveszel 13-at, illetve akkor is, ha továbbra is kidobál, addig, amig egy komolyabb jatekban 4 ora korul mar nem dob ki. Ha igen veszel még le, vagy adsz egy meg egy fesz lepcsot, ha nem tartod hangosnak melegnek a VGA-t.
Ezt ki kell játszani, hogy hova tolja a boost ot fesz fuggvenyeben, ami meg tekeri hangosra a ventit, nem meleg es stabil mindenhol. Fentebb is lehet menni, toled es a VGA kepessegeitol fugg.Nah, hat kb ennyi.
u.i.:
GPU Z t mindig ujranyitni, minden probalkozas, allitgatas utan, es maxra tolni minden kis meresi sorban!!! -
Joshi
titán
Tegnap westlake felrakott nekem egy 1.280V-os biost, de sajnos instabil volt hiába vizesblokkos a Giga refkártyám. A hőfok max 36 C°-volt, ettől függetlenül nem szerette a magasabb feszt. Valószínű hogy nem egy tuningbarát verziót fogtam ki, mondjuk gyári biossal is viszi az 1400/2000-et.
-
westlake
félisten
Köszönöm, számomra nagyon hasznos mérés ez. Nem tudom, hogy az ACX megoldás hanyadik helyen áll az egyedi hűtési megoldások versenyében, de gondolom egy három ventilátoros hűtés azért jobb.
Igaz, hogy az SC gyári órajele 100MHz-cel magasabb, mint a referencia modelleké, de az jól látszik, hogy valóban érdemes valamilyen egyedi megoldást választani.Már nem hátráltat a 7-es torx hiánya, így holnap fel tudom szerelni az Arctic hűtést a kártyákra. Minimum olyan hatékonyságot várok, mint amire az ACX képes. Aztán jöhet a voltmod és a tuning.
Ha nem is akarod nagyon tuningolni a kártyát, egy TDP limit módosított BIOS-t mindenképpen beírnék a helyedben.
-
westlake
félisten
-
TTomax
félisten
Igen,ezt sajnos most tapasztaltam meg magam is,pontosan ahogy írod élsimítás mellett jön ki főleg, FC4et pl nem tudtam a 980SLIvel csak SMAAval játszani,mert már 2XMSAA-nál olyan darabos lett,és most meg látom amit AB monitoroz,hát hatalmasat rácsodálkoztam.
(#766) Asbee
Igen nálam ez volt,ahogy írtam is.Az a gond ezzel,hogy ebből ha trend lesz nem lesz túlzás a 8GB VRAM sem.Mondjuk nálam speciel a vásárlásnál komoly szempont volt,mert a jövőben jobban tudok esetleg SLI-t épiteni belöle,eddig mindegy ilyen konfigom pont a VRAM mennyisége miatt hasalt el.Igaz ígérik a DX12-ben hogy majd multiGPU esetén összeadódik a VRAM,de az még picit odébb van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest