- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
Witcher 3-at toltam 970-el fullon HW-el. Volt olyan h 35fps kornyeker esett be az fps. Ugyanez 980ti-vel nem megy 60 fps ala. GTA 5-nel szinten. Es akkor meg nem beszeltunk a vram zabalo jatekokrol. Kb ketto 970-el lehet hozni egy gyari oc-s Ti szintet. Aki mast mond hazudik. Nem egy liga a ket kartya es ez igaz az arazasra is.
-
Zorel
senior tag
válasz
prime77 #9758 üzenetére
Igen, de ez a Te elved. Attól még a másiknak lehet más...
Példádra reagálva én szívesebben ülök egy szalon új autóba amiről tudom hogy törésmentes és nem oda-vissza tekergetett km órás sufi-mafi módon mokolt szarkupac. Még akkor is, ha tudom, hogy megyek vele 0,5méter-t és már buktam rajta 20%-ot. Hozzáteszem, ha minimum 8 évig kitartasz a kocsi mellett akkor az új kocsi miatti bukó egyre inkább csökken. Gari javítások stb...
Részemről ennyi, harag főleg nincs, csak próbáltam megmagyarázni, miért nincs értelme annak ha magadból indulsz ki.(#9762) deicide:
-
Zorel
senior tag
válasz
prime77 #9747 üzenetére
Ez továbbra is csak kifogás. Nem értem mit kell ezen ennyit csámcsogni, mindenki azt veszi amit megengedhet magának és ez teljesen a magánügye. Az hogy mi mennyit ér mindenkinél más. Nekem a 3 980Ti-m van és ahogy kijön a Pascal csúcs azt is megfogom venni, akkor is ha 300 lesz a nyitóára, mert nekem megéri. Valaki meg sportautót vesz 60 millióért...és azokat is eladják az összeset mert van akiknek megéri.
Nekem is volt 970-em és a 980Ti teljesen más liga. Aki nem érzi és látja a különbséget annak más probléma van a gépében.(#9754) prime77: Lenézésről annyit, hogy Te írtad először, hogy bolond ez a világ, és ez nem más mint átvitt értelemben lebolondoztad azokat akik 980Ti-t vesznek csak azért mert Te nem teheted meg! Ez is lenézés!
Aki új autót vesz az .... ááá hagyjuk is... -
Zorel
senior tag
válasz
- = Zk = - #8321 üzenetére
Csak a Ti-nek lehet...
-
Zorel
senior tag
Nem bizony és még csuklószorítót is adnak hozzá!
Pumpa hangja miatt húzták le egy kicsit... -
Zorel
senior tag
Waterforce TPU review - szétszedve is látható.
-
Zorel
senior tag
Kint átszámolva 260k alatt van a WaterForce, csak ugye onnan még rájön 20euro szállítás is.
Itthon szerintem kb 250-255k lesz a nyitóára. -
Zorel
senior tag
válasz
rambustibi #8150 üzenetére
Az olyan gyenge, hogy nemhajcsaki az FX-et sem!!
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #8132 üzenetére
ááá Őt már nem tudom követni
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #8115 üzenetére
Nagyon tetszik, de már a 3. 980 Ti van nálam is. Nem hiszem, hogy benevezek még egy 4-re...de ki tudja...
-
Zorel
senior tag
Ettől még nem biztos, hogy anti-tuning. Az is lehet, hogy magasabb a GPU-d ASIC értéke és ez által a default fesz alacsonyabb. Monitorozd le, hogy 1450-en mennyi feszt kap a GPU. Ha alacsony, akkor kicsit emelj rajta és lehet, hogy úgy már stabil lesz. Akiknek alapon megy 1450-et azoknál lehet, hogy magasabb a default fesz és ettől stabil.
-
Zorel
senior tag
Pár hete úgy adódott, hogy megváltam a 980 Ti ACX-től, majd gondoltam kipróbálom a Strix-et.
Megosztanám rövid tapasztalatom...
A kártya hatalmas és nagyon szép. Talán a legnagyobb méretű kártya amivel mostanában találkoztam és az anyaghasználat sem rossz.
Beüzemelés után azonban elég hamar elszomorodtam. Witcher 3-at teszteltem vele ahol 10 perc játék után 83 fokos lett a GPU üvöltő hűtés mellett. Ugyanebben a környezetben az ACX 72-73fok közelében maradt, csendben. Sajnos a magas zaj és hő mellé hozzátársult coil whine már csak hab volt a tortán, ami már 60FPS közelében is zavaró volt. Ezek után nem is foglalkoztam tovább a kártyával, ASIC-ot és tuningot sem néztem. Kivettem a gépből és visszavittem.
Nemrég írta valaki itt a fórumban, hogy szerinte Asus-nál csak a dizájn a lényeg, minden más másodlagos. Egyetértek!Helyette hoztam egy ilyet
, beszerelés folyamatban...
-
Zorel
senior tag
Giga G1 tulajdonosoktól kérdezném, hogy load alatt milyen hőfokokat produkál a kártya, illetve mindezt hány %-os venti fordulaton teszi.
-
Zorel
senior tag
Szvsz egyikkel sem fogsz mellé.
3 közül az EVGA a leghalkabb, Giga sokak szerint hangos, MSI hangban a kettő között van.
OC írtad, hogy nem érdekel, de abban GPU lutri, ha a nyákot nézzük akkor a Giga, MSI jobb.
Ha a hang sem érdekel, akkor én azt venném amelyik épp olcsóbb. Ha fontos a hang és a hőmérséklet akkor pedig EVGA. -
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
Miért ne tudná?! Az Oxide kijelentése kavart be nagyon az összes tech fórumon az aszinkron compute-al, de az egész inkább egy félrevezetés vagy félreértés. Ettől függetlenül egyébként jelenleg nincs olyan VGA a piacon ami 100%-osan támogatná a dx12-t, se piros se zöld oldalon. Pascal nagyon ígéretesnek tűnik, biztosan gyorsabb, fejlettebb lesz, de ez itt a zöld oldal és itt mi azt szeretjük ha jelenbe megy minden gondok nélkül, maxon, brutál FPS mellett.
Találgatás, a lehetek az ígéretek a túloldalra jellemzőek. Majd ha már ott leszünk, akkor veszünk Pascal-t is.
Most látom Abu is írt már ph cikket az async compute-ról, ebben is szerepel hogy: "ténylegesen van hardveresen kezelt aszinkron compute a második generációs Maxwell architektúrán"
-
Zorel
senior tag
válasz
specterlich #5761 üzenetére
Kicsit off, de hátha segít. Kb 1 hete szívtam hasonló hibával egy ASRock B81-es lappal és egy GTX 750-el. Minden 8-10x indításnál jött elő a hiba, hogy nincs kép, majd egyre sűrűbben. Vga-t átdobtam másik gépből és 1 napon belül kiderült, hogy a lap hibás.
-
Zorel
senior tag
Itt egyedül max te szedsz valamit. Tényleg nem érted, hogy a gyári boost órajel az egy minimum érték. 99%-ba a tényleges órajel magasabb és gpu-nként eltérő lehet akkor is ha két ugyanolyan kártyáról van szó.
(#5333) beci43: Szvsz nem fogsz benne csalódni. Nagyon jó kis kártya, de ha tartasz ettől az Async Compute támogatásáról, akkor inkább várd meg az NV hivatalos közleményét.
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz
spanglee001 #5252 üzenetére
Próbáld meg a hardveres gyorsítást kikapcsolni a böngészőben.
-
Zorel
senior tag
válasz
Modst3R #5089 üzenetére
+ Marcikapap
MSI Gaming hűtője a Ti-hez már kezd kevéske lenni. Szinte mindenki egyedi profillal használja, hogy ne legyen 80+fokos a GPU temp. Viszont az emelt fordulattal nyilván a hangja is megjön szóval ha a halkság a lényeg, akkor szvsz Palit JetStream és az Inno X3 AirBoos a leghalkabb, de az EVGA ACX 2.0+ is elég halk.
Itt pár kártya hangját meglehet hallgatni.
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5050 üzenetére
Régebben is volt egy ilyen időszak igen, de aztán most újra előjött.
-
Zorel
senior tag
válasz
brumi1024 #5043 üzenetére
Geforce fórumon azt írja a legtöbb user, hogy a TDR megszűnt, viszont Win 10 alatt nagyon sokaknál azt csinálja, hogy pár mp-re fekete képernyő, majd hibaüzenet nélkül visszajön a kép. Hardveres gyorsítás kikapcsolása viszont segít a problémán és leginkább chrome-ot használók tapasztalják. Játék alatt nincs gond.
-
Zorel
senior tag
Valaki tudna futtatni egy TR benchmark-ot 1350MHz-es GPU órajelen, VRAM pedig gyári értékeken? FHD-ba kellene 4xSSAA-val, illetve minden ultra, árnyék is. Köszi előre is.
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #4695 üzenetére
Teljesen elégedett vagyok vele. Ezt a VRM kérdést meg már régebben kitárgyaltuk és se én se monosz nem mért magas hőfokokat. Mindemellett ez az egyik leghalkabb custom hűtős Ti.
-
Zorel
senior tag
válasz
Montesantos #4002 üzenetére
Ez az összeomlás Witcher 3 alatt nem egyéni probléma. Több fórumon is volt róla már szó és nem az NV driver a hibás, hanem az MSI AB. Ha kikapcsolod megszűnik a probléma, illetve egy összeomlás után ha 405MHz-en marad a GPU tudod orvosolni egy sima MSI AB restart-al is.
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3569 üzenetére
Erre gondolsz?
Nem tudom, hogy milyen kártyával teszteltek ők, de nálam például ezen a ponton lézeres mérővel ~86fok. Pedig fedve van:
Már ez is furcsa:
"It sure looks pretty but EVGA hasn’t added any thermal pads to conduct head away from the PCB in at least one key area." -
Zorel
senior tag
Palit GeForce GTX 980 Ti Super Jetstream Review
Jetstream ismét nagyon jól hűt és nagyon halkan! Elgondolkodom, hogy kipróbálok egy ilyet is, nekem nagyon tetszik.
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
Zotac GTX 980 Ti Amp! Edition 6 GB - TPU Review
Szvsz nem rossz hűtő az AMP csak load alatt kicsit hangos, de cserébe nagyon jól hűt.
-
Zorel
senior tag
A boost nem egy fix érték. Az 1075 egy minimális boost amit minden esetben tudnia kell, de ha a körülmények lehetővé teszik, akkor ez lehet magasabb is.
Ez ref hűtős? OK.
(#3204) Engomo: Ref esetén a hűtőnek tudtommal idle-ben is mennie kell. Biztos vagy benne, hogy teljesen áll? A kép szerint 26%-on működik. Ettől függetlenül valami nem lesz ott oké és ha nem szeretnél egyedi venti profilt akkor kikellene próbálni egy másik gépbe. Ha erre nincs lehetőség akkor meg gari.
-
Zorel
senior tag
1,2240-nél nagyobb feszt csak biosmod-al tudsz neki adni.
(#3161) Joshi: Eddig még nem hallottam ilyet, hogy valakinél ne működne és nem is igazán értem, hogy lehetséges ez. A bios-ba ebben az esetben fix 1,281 kerül megadásra, így a kártya load alatt fixen 1,281v kap, nálad mennyit kapott?
(#3169) regener: Első körben csalódás ez a Strix.
(#3185) steinmacher: custom
-
Zorel
senior tag
válasz
ScomComputer #3099 üzenetére
Grat! Alakulunk, lesz itt már minden.
(#3094) monosz: Csinálhatnál egyet úgy is, hogy közben nyitva van a GPU-Z és becsatolod a sensor fület max-ra állítva. Thx!
-
Zorel
senior tag
válasz
Firestormhun #3088 üzenetére
Én ehhez még annyit tennék hozzá, hogy érdemes elolvasni OC fórumon az MSI Gaming tapasztalatokat. Többen írták már, hogy játékok alatt gyári venti profillal 84-85 fokra melegszik komoly szellőzésű házakba és hangja is van rendesen. Nyilván egyedi venti profillal ezen lehet segíteni, de akkor meg a hangja lesz még nagyobb.
-
Zorel
senior tag
Szállingóznak az első Classi tesztek is. Azért itt már 1500+MHz sem gond léggel sem.
-
Zorel
senior tag
Ez a marketing téma említésre sem méltó. Pont mostanában nézegettem AMD oldalán a marketing maszlagokat Fury X-nél és még arra sem volt idejük, hogy az "Enjoy the View in 4K."-hoz ne egy Full HD feliratú monitort tegyenek be illusztrációs képnek!?...
-
Zorel
senior tag
válasz
Black_Sheep #2799 üzenetére
Így már más a leányzó fekvése. Így jó ötlet.
Pár infó miatt még azért dobok egy PÜ-t is. -
Zorel
senior tag
válasz
Black_Sheep #2796 üzenetére
A gari nem gond, mert elég németbe küldeni, de amit írsz, hogy ha kiszúrjak stb az már nem így működik. Minden esetben ha hivatalos úton érkezik bekerül VÁM alá és ezen kívül még ÁFA is fogja terhelni. A legjobb esetben ha a kereskedő rávehető, hogy GIFT jelzéssel magánszemélyként küldje neked, akkor is 2,5% + 27% amit pluszba fizetned kell, így a kártya valahol 245-250ezer forintból lenne meg. Szerintem annyira nem jó ötlet...
-
Zorel
senior tag
válasz
matteo_szg #2753 üzenetére
Szívesen besegítek ám!
(#2757) Yllgrim: Classi már rendelhető valahonnan?
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz
Yllgrim #2744 üzenetére
1510 az már rendben van!
Egyébként OC és Ph fórum alapján a ref nyákos kártyák átlagosan 1450MHz körül mennek, míg a custom PCB-sek 1550MHz körül. Utóbbi leginkább MSI Gaming és Giga G1 kártyákon lett mérve, ez a kör azért még jó pár komoly darabbal bővülni fog a közeljövőben. Strix, Classi...kíváncsi leszek hogy fognak menni.
-
Zorel
senior tag
Szépen megy a Titan X.
Egyébként lehet félreérthető voltam, de az általam belinkelt képen nem az volt a lényeg, h max mennyin fut le a 3DMark, hanem csak egy összképet csatoltam arról, hogy ilyen értékek mellett eddig mindenhol stabilnak bizonyul a gép. GPU-n és a memórián is lehetne még húzni FS-hez, de sajnos 20-30 perc játék után itt már hiba van. -
Zorel
senior tag
Úgy fest megvannak a stabil max értékek.1-2 óra teszt után legalábbis mindenhol stabilnak bizonyult:
1470 körül még lefut az FS, de játékok alatt már voltak hibák. 1470 felett meg már FS is kidobál.Gyári fesz mellett ennyit tud.
Memóriába van még lehetőség, de az annyira nem érdekel, a cél az volt, hogy eff 8000MHz-en stabil legyen. -
Zorel
senior tag
Esetleg valaki egy custom hűtős AMP!-t?
-
Zorel
senior tag
válasz
matteo_szg #2689 üzenetére
Örülök! Én például mindenre...
Ami fontos lenne, mondjuk egy out of box 3DMark FS eredmény és közben fusson a GPU-Z sensor fül max-ra állítva. Utána jó lenne látni ugyanezt hosszabb tesztel (mondjuk valley vagy valami játék), ez leginkább a hőfok érték miatt lenne érdekes. Aztán ha van időd nézhetnél egy kis OC-t is.Illetve úgy általánosan megirtatod, hogy milyen hangja van load alatt.
-
Zorel
senior tag
válasz
#Morcosmedve #2601 üzenetére
Jó kis kártya lett. Eddigi netes tesztek szerint itt sikerült a legmagasabb órajelet elérni.
Bár a kártya kinézete nálam továbbra sem nyerő.Este ha lesz időm készítek új vbios-t az EVGA ACX-re és kipróbálom mit tud TDP limit nélkül.
(#2604) hpeter10: Ezt én is észrevettem, hogy tesztekben általában alacsonyabb hőfokokat mérnek, bár a mostani kártyám ezt kicsit megcáfolja. TPU teszteben 76fokot mértek, nálam házban játék alatt max 77fok.
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz
HwAdokVeszek #2467 üzenetére
Felteheted őket nem lesz baja, csak a vizes verziót nem ajánlom, mert ott load alatt 1.281v-t kap a gpu, ami léggel szerintem sok lesz.
Ha nem akarsz nagyon feszt emelni, akkor az elsőt tedd fel, ott csak a TDP limit van kitolva.
Vagy ha komolyabb tuningra vágysz nagyobb fesszel, akkor a MAXAIR BIOS-t tedd fel. -
Zorel
senior tag
válasz
rambustibi #2394 üzenetére
Miért nem Fire Strike-al tesztelsz? Azzal lenne több összehasonlítási alap. Vagy nézted már, hogy FS-ben mi a vége a Graphics score-nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- Gumi és felni topik
- Synology NAS
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest