- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
Ettől még nem biztos, hogy anti-tuning. Az is lehet, hogy magasabb a GPU-d ASIC értéke és ez által a default fesz alacsonyabb. Monitorozd le, hogy 1450-en mennyi feszt kap a GPU. Ha alacsony, akkor kicsit emelj rajta és lehet, hogy úgy már stabil lesz. Akiknek alapon megy 1450-et azoknál lehet, hogy magasabb a default fesz és ettől stabil.
-
Joshi
titán
A Power limit csak arra van, hogy ha eléri a felső határt akkor vissza veszi az órajelet. Ha kifagy a gép akkor kevés az adott órajelhez a feszültség, emelj a feszültségen 10-15mV-ot és próbáld úgy. A feszültség emeléstől biztosan emelkedni fog a gpu hőmérséklete úgy hogy monitorozd. Szerintem olyan 1.200V körül megy most a kártyád, nyugodtan felrakhatod 1.210V-ra.
-
bombibmw
veterán
Nálam 1450/7600-on megy az Msi.
Mindent fullra téve néha leesik 40fps-re egyes helyeken, de az elsimítást 2x-re visszavéve mindenhol megvan a 60fps.
Így 80-85%-ra esik vissza a GPU kihasználtság 90-99%-ról úgy, hogy vsync be van lőve.
Érdemes egyel lejjebb venni az elsimit, hogy ne fogyjon el a GPU.
A látványból nem vesz el semmit, viszont sokat nyersz vele. -
bombibmw
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Az utobbi evben kiprobaltam par processzort...920/2600K/3770K/4770K/4930K/4790K/6700K.
Szerintem a sajat tapasztalat alapjan ha csak jatekra hasznalod a gepet total nem erdemes a 6 mag, sem a valtas a 4790K-rol. Az egy rohadt jo processzor, semmi ertelme nincs a valtasnak bench-eken kivul. -
ingalls
senior tag
A 77 fok sajnos nem OC miatt volt. Az én példányom egyébként 1340-re boostolja magát. Így hozta ezt a hőmérsékletet.
Maxot nem próbálgattam még. Tesztek alatt egyébként a 1540 körül produkál érdekes villanásokat, formákat. Nem erőltetem.Jut eszembe: nem w3 topic, de valaki tapasztalt beeső fps-t alatta? Kicsit mintha mikrolaggos lenne a Ti-jal.
-
TTomax
félisten
Ezekre tökéletes lesz,az MGS meg az NFS szerintem megint kap egy fps lockot... (MGS biztosan).A pascal még egy év vagy még több,és ha kijön se kell érte rögtön szaladnod.Ráérsz majd kedvezőbb áron vásárolni.A BF boritékolható hogy jól fog menni,az ACröl nem tudok nyilatkozni,sajnos az ubisoft nem áll a helyzet magaslatán...
Gigából ne építs SLI-t addig halk amíg van neki elég levegő (SLIbe nem lesz),én vagy az evga hybridböl építenék,vagy vizezném mindkettőt.
1440p-n elég sokáig el leszel két Tivel... -
TTomax
félisten
Vannak játékok ahol nem volt,és nem lesz MultiGPU support,mert az engine nem támogatja.Kevés ilyen van,van olyan is ahol nem az igazi a skálázódás cpu limit,vagy platform limit,ebböl se sok van...illetve van ahol annyira mindegy hogy van-e vagy nincs mert egy is elég fpst ad...régóta hajtok SLI-t,lehet hogy már irtad,de elsiklottam felette milyen felbontásra akarod,illetve milyen játékokkal játszol?
(#5364) KAMELOT
Nagyon jól skálázódik a 980SLI is...nálam hibátlan volt 1440pben...
UI: Az SLI SOHA nem éri meg,de megelözi korát,olyan teljesitményt kaphatsz amit majd csak évek múlva egy gputól.
Most nézegetem a 32"-os monitoromat,mert ez a 28" kicsi... 4K természetesen,én már nem szeretnék lejjebb adni a felbontásból.
-
Joshi
titán
Nekem még a Radeon 290-el voltak gondjaim DP1.2-es beállítással, egyszerűen nem mindig adott képet. Azt hittem a kábellel van gond, de mióta a 980Ti van meg működik DP1.2-es beállítással is a monitorom. Próbáld ki hogy a monitor menüjében DP-ét 1.2-ről átteszed 1.1-re. Nálam anno bevált. Érdekes hogy a monitorhoz adott gagyi kábellel jó volt a 290 is, de a 3m-es Delock DP kábel nem tetszett neki.
-
Montesantos
senior tag
6870 cf-em volt anno (ref) akkor egy kicsit elment a kedvem tőle
de csak ki kellene próbáljam az sli-t is.... jövő héten hirdetem még a kártyát ha nem megy el akkor lesz még egy.... de most egyenlőre ki kellene szűrjem mi a gondom net közben dobott egy kéket plusz játék alatt is egyet egy hét alatt...
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Yllgrim
őstag
A jo tap fontos, Superflower honapokat es nem kevest penzt olt bele hogy olyan tapbelsot csinaljanak ami a leheto legkevesbe cw-s, az a belso van az EVGA tapokban is. Alaplapot nem hiszem hgy az a problemas, ha valaki felso kategoriabol valaszt, ahol rendes japan kondik, alkatreszek vanna raepitve nem gondolom hogy ott lesz a gond, de hat nem erdekel, ingyen jart a kartyahoz a cw, nem kellett felarat fizetni ra
Hogy mit hoz a jovo nem erdekes, a 980 Ti most lerak egy olyan termeket az asztalra amit beraksz, feltolod a drivert es megy ezerrel. A legtobb embert ez erdekli es ez igy teljesen rendben van. sokan tulrugozzak most ezt a low lvl API temat, majd ugy fel ev mulva kell erre visszaterni, addig elvezd a kartyat
-
ffodi
veterán
A GPU órajelnél 3 értéked van tulajdonképp:
- base
- boost
- boost 2.0Utóbbi a lényeg, mert ezen ketyeg a GPU terhelés alatt.
A FS combined 4k-ban jó tesztelésre, főleg mert a CPU-t is nyaggatja, ugyanakkor a GT1 jobban terheli a GPU-t.
Szerk..: A power limit (power target) érték pedig relatív, mert vga-nként változó lehet mit jelent a 100%. Lehet, hogy nálad 300W a 100% és 390W a 130%, de ha nálam 400W a 100%, akkor....
Ja még valami, a VRAM órajel emelésre is szépen skálázódik a teljesítmény, így szerintem egy szokásos 2000 MHz-et érdemes neki adni, ha megy.
Morph76:
MSI Gaming-en is van.....
-
Joshi
titán
-
daveoff
veterán
Igazából ez a váltás nem sok logikát hordoz magában, ez inkább a pc őrületről szól, főleg hogy egyelőre FHD monitorral nyomom.
A Pascal az más tészta, ott azért lesz újdonság bőven, kérdés milyen áron. Meg a 980ti-t nem szabad sokáig megtartani, ha az ember nem akar hatalmasat bukni...
-
-
Drizzt
nagyúr
Hejj. Egyfelol nem ertem miert lenne a G1 a legjobb custom. Mire alapozod ezt? Szerintem az Evga Acx az. Nem azert irom, mert eppen ma vettem meg, hanem mert azert vettem epp ezt, mert eddigi tesztek alapjan ez volt a legcsendesebb custom, G1et csunyan elozve. Persze lehet csak nalam a hang az elsodleges. Ami egy tesztben eddig jobb volt, az az Inno3D X3. De minden mas oldalon Evga volt loadban legcsendesebb. Nalam Heavenben ment fel eddig legjobban a venti: 64%, 82 fok mellett. Nem veszes, de itt mar van hangja. Viszont jatek kozben egyaltalan nem volt hangja, ami nagy plussz. W3, Gta5, Da:I mindegyikeben full ultra + 4* msaa mellett 50 alatti fpst egyaltalan nem lattam(1680*1050-en). Gtx970hez kepest osszehasonlithatatlan. Van ahol duplaannyi az fps ugy, hogy 970-nel aa ki volt kapcsolva.
Ui.: Iponban vettem, teljesen bontatlan volt. Erdekes, hogy az Evga azt irja, hogy barmi baja van a kartyanak, ne a boltnak, hanem nekik kuldd, mert tuti jobb a supportjuk.
Lattam meg nyalanksagokat. Volt Sapphire Fury X, s Zotac 980ti amp.
-
Yllgrim
őstag
Jo mind a ket kartya szerintem, nekem G1 Witcher 3-at olyan szepen viszi 45+- FPS-el 4K-ban hogy orom nezni, HW off es koszontem. Ami erdekes lehet azok az igazan top kartyak majd, Classi, Kingpin, HoF, olyan kartyakat erdemes, ahol a VRM-et is aktivan hutik, mint G1-en.
Jol megcsinalt kartya es jol is megyen szerintem.
-
#Morcosmedve
veterán
Plusz, akinek szempont, se DVI se HDMI 2.0 nincs rajta, illetve, lesznek, akiknek fejtörést okoz, hogy hova is tegyék a kompakt radiátorát, a léghűtésesek, meg rosszabbak lesznek mint a 290X-nél, vagy tényleg vágnak a GPU-n.
(#2417) Erdei88: nálam se volt semmi probléma a driverekkel...
-
iceool20
tag
Egyetértek! Jó meglátás
Pénztárcával nincs probléma így mellékesen szólva csak nálam egy olyan rendszer működik, hogy ameddig most pl benne áll a pénzem egy másikban nem fogok a nyakára venni még egyet Sajnos így is a bolti ár feléért tud már csak új gazdára lelni
Persze ebbe is bele lehet mélyülni , hogy de az egyik munkára van a másik meg játékra. Én megvárom még elkelt a munkás és aztán jöhet a játékos
A gta v meg elvetemülten best favA gta 1, vice city, san andreas, gta v.. eddig ezek tudtak megfogni és a legutolsó mindenre rátett nem ki lapáttal
Egy régi mondással zárnám: Kinek a pap kinek a papné
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook U748 Üzleti erő, hordozható formában
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest