- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
TTomax
félisten
válasz
hdekakas #11318 üzenetére
Ha az SLIt engedte bekapcsolni akkor valószinü megvolt a sávszèl,egyébként még az lehet hogy valamelyik energia takarékossági funkció kavart be.Nekem is asus lapom van,le is van kapcsolva minden ilyen ficsör.Kiváncsi vagyok majd mire jutsz.Ám mèg egy dolog ha nagy difi volt a két kártya között hömérsékletben akkor az is probléma lehet,ha 91Cfokos volt az alsó akkor persze hogy kifagyott 1300on,SLIben amugy sem mennek a kártyák annyit mint single.Nálam single Titan X 1354MHzre boostol SLIben viszont már csak 1316ra ,mindezt persze alapon.Van is olyan perf cap reason gpu-zben,hogy sli sync limit.Sajnos ez az AFR miatt van igy amit az sli használ.
-
TTomax
félisten
válasz
hdekakas #11271 üzenetére
Nézd csak meg gpu-zvel mennyi PCI-E sávot kapnak a kártyák,van-e egyéb PCI-E eszköz a gépben?Mert a leggyakoribb hiba,hogy az userek nem tudják hogy 8x sávszél kell az SLInek máskèppen nem megy akkor se ha 3.0as a slot.Most nézem a konfigod,lehet az M2SSD lesz a gond,bár ha jól tudom az a SATA két portját üti ki ha benn van.GPU-Z megmondja megvan e a sávszél lehet a biosban kell keresned a hibát,de annak a két kártyának mennie kell együtt ha nem teszik akkor két egyforma se fog...
-
deicide
veterán
válasz
hdekakas #11288 üzenetére
A ref volt a kulcsszó. Teljesen vidáman elvan a 2 titán az amúgy nem túl nagy Thermaltake Dokker házban.
-
válasz
hdekakas #11288 üzenetére
Na azért ez nem egészen így van.
Én sokáig használtam 2-3way SLI-ket minden gond nélkül léghűtéssel.
És tuninggal is. Egyik húzta a másikat.
Soha semelyikkel nem volt gondom.Nálad vmi nem kerek !!!
Ez nem azt jelenti,hogy nem megy az SLI rendesen.
Természetesen ajánlott a víz,egyértelműen jobban fognak működni (ha el nem áztatja az user
).
De léggel is megy a 2-3way SLI. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
hdekakas #11273 üzenetére
Hat akkor oke. Nem hinnem, de azert DDU-val letorlonem, net nelkul a drivert es az utolso WHQL-t tennem fel, szinten net nelkul, mert a Win szeret kontarkodni.
Persze, 1300 is jo alacsony mar, de most akkor meg nem a ket Waterforce van egyutt!? Szerintem se art, ha egyeznek a kartyak, eleg erzekeny az SLI, CF-nel nem lenne gond.
Vegso esetben Win install, de az eleg hulyen hangozhat, mint megoldas.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
hdekakas #10931 üzenetére
Teljesen igazad van.
Van aki azzal frenkizik, hogy ő 16x-ig is ki tudja tolni a csuszkát van aki meg azzal, hogy mi az az fhd, ő már 1440p-ben nyomja. Igaz 30 fps-el és medium beállítással, de azzal.
Én egyelőre megmaradtam 1080p-n, mert nekem ott is tű éles a kép. Tudod 50 fölött már nem olyan jó az ember szeme!
-
Maotun
őstag
válasz
hdekakas #10895 üzenetére
"Igen, 4K felbontással, 1495/8200 MHz-en, plusz fesszel Witcher 3-ban"
legmélyebb tiszteletem mellett 4k -nál mennyi az fps?
Nekem Batlefront, crysis 75-144 illetve 58-82 között van 1440p 144Hz G-sync on, ultra graf, v sync off, AA off.
de már a 2k is megdolgozza a 980 ti-t
4k az már diavetítés egy kártya esetén? -
daveoff
veterán
válasz
hdekakas #10889 üzenetére
Nem lehet, a feszt pont azért veszi vissza, mert eléri azokat a bizonyos hőmérsékleti lépcsőket. Azokat nem tudod állítani, csak annyit lehet, hogy adsz neki még feszt biosban, és akkor is meglesz a max boost 2, ha abból is visszavesz. De mondom ehhez meg kell adni neki a max feszt, amit lehet biosban állítani, az meg sok. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy TDP-nek nem sok köze van a teljesítményhez, viszonylag korrektül állították be ezeket gyárilag. Viszont a hőmérsékleti korlátokra figyeltek nagyon. A boost2 egyébként sem garantált, boost1-et meg hozza simán mindegyik.
-
daveoff
veterán
válasz
hdekakas #10881 üzenetére
Használhatod a programot is, elvileg működik, vagy csak simán felrakhatod nvflash-el is. Csak ugye le kell választani a kártyát eszközkezelőben, meg a legfrissebb nvflash kell. A program egyszerűbb.
De azt hiszem ebben a bios-ban valamennyi fesz is lehet adva van neki, nem biztos, nézd meg. Ha esetleg nem tetszene a bios, akkor küldd át a tiédet, a TDP kitolást meg tudom csinálni én is. Ja, a saját biost ne felejtsd el lementeni!
-
Macka
veterán
válasz
hdekakas #10696 üzenetére
Még a 27" 1440p vs 28" 4K között is hatalmas a különbség még az asztalon is, nemhogy játékokban, de tény, ami tény, 1 db Ti vagy TX nem elég hozzá, ha 60 fps-t szeretnénk high/veri high/ultra beállítások mellett. És ahogy írtad, egyes túl jól sikerült játékoknál még kettő sem.
Véleményem szerint majd 2 generáció múlva leszünk ott, hogy a középkategória csúcskártyái ( Gtx 970, Radeon 390) eleget tegyenek a fenti követelményeknek.Areturus: nem
-
TTomax
félisten
válasz
hdekakas #10686 üzenetére
Pont az MSi Gamingre lehet AIO-t rakni,adott a vrm hütése csak a gpu blokkot kell leszedni a gpu körüli négy csavarral,matricát pengézd le.Egy kraken G10el meg mondjuk egy corsair h75el 20 perc alatt megvan a müvelet,és mehet is felülre a radi meg a ház hátuljába.Relativ olcsón meguszod,és simán menni fog az SLI ,nem fog droppolni.A krakenre meg keresel egy csendes 80as ventit,vagy leszabályzod ami van alapból hozzá,még akkor is jobban fogja hűteni a vrm bordát mint a gyári megoldás mert telibe fuj.Alulra meg rakhatsz egy Gigat,ha nincs hely minkettőt levizezni,vagy a második AIO radinak nincs hely a házban,garantálom neked hogy még igy is a felső kártyád lesz a csendesebb,meg hűvosebb is!Ez a legolcsóbb vállalható megoldás SLIben ugy sem fogod szénné küldeni öket,mert nem lesz rá szükség,max a power limitet tolod ki.Az egész megvan egy blokk árából,és ha cserélni akarsz sokkal könyebb szivvel teszed a H75 megmarad talonba,a gyári hűtéssel meg eladod.
-
-
daveoff
veterán
válasz
hdekakas #10675 üzenetére
Szerintem az sem lenne az igazi, két kártya azért baromi sok hát termel még úgy is, hogy az egyik AIO. A gamingnek eleve nagyon jó szellőzés kell, SLI-t csak refből építenék, vagy két AIO, de azt is olyan alaplapba, ahol bőven van hely a két kártya között, és persze jó szellős házba. Mint pl TTomax TitanX SLI-je, na az komolyan meg van építve, ott biztos nincs gond a hőfokokkal. Persze mindez nagyon sokba kerül, csak akkor érdemes belevágni, ha ki is használod majd.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hdekakas #10677 üzenetére
Majdnem semmit. Csak azt, ami a VRM-rol meg a hatlaprol tavozik. A ho tobbseget a GPU adja, azt meg a viz 100%-ban elviszi. A maradekra pedig jo a venti az oldalaban, az tol annyi friss levegot. Igy akkor a leggel hutott kartya nem futi fel a kompakt vizes VRM reszet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hdekakas #10675 üzenetére
Az is megoldas, mert tulajdonkeppen nem befolyasolja. Egyedul a VRM hutest kell megoldani, mert az olyankor is kap a hobol, ami felfele megy. Egy oldalso venti, ami a ket VGA koze fujja a levegot, az jo megoldas. Kerdes az mennyire elegans megoldas. Ha van hely, akkor mar jobb, ha mindket kartya megkapja a kompakt hutest.
(tudom mirol beszelek, egy darabig hasznaltam HD7990+7970 CF-t, aftermarket hutesekkel, es nem tudtam megoldani a melegedest)Bar pont forditva lenne jo. Az also a vizhuteses, akkor a felso alig kap meleget abbol az iranybol.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hdekakas #10673 üzenetére
SLi-nel az a gond, hogy a after hutess ki vannak csukva.(mindegyik megbukna, egytol egyig) meg ref. megoldassal is jobb eredmenyt ernel el, persze az is katasztrofa lenne.... Az osszes hot a hazba nyomja az also kartya, amit a felette levo szepen beszopal. Itt jon az, hogy csak a vizezes mukodik, vagy alapbol kompakt hutessel szerelt kartyakat kell venni.
-
daveoff
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz
hdekakas #7008 üzenetére
Na ez a gond a 14 napos elállás lehetőségével! Sokan ezt arra használják, hogy így keresnek jól tuningolható példányokat, és ha az adott példány 15% helyett csak 13,5%-t tud, vagy éppen "gyenge" az ASIC, akkor visszaküldik!
Mégis mit kéne ezekkel kezdeniük a kereskedőknek? Dobják ki, vagy mi legyen velük, hogy mindenki érintetlen példányt kapjon?
Azóta ugrott meg a bontott példányok száma, amióta van ez a szabályozás, ami ugye elvben nem ezt a célt szolgálná!
A kiskereskedő meg azért próbálja benyeletni veled, mert a sok ügyeskedőt valahol ellensúlyozni kell, mert ha hiszed, ha nem a kisker is megküzd a nagykerrel az ilyenek miatt.
-
mlinus
őstag
válasz
hdekakas #7008 üzenetére
azért ez már nagyon összeesküvés elmélet szvsz... nekem is volt nagyon rossz tapasztalatom velük(egy 180ezres 6990-em bánta), de nem hiszem hogy válogatnak, mert egyáltalán hogy?
viszont az tény hogy sokszor csak az asztalcsapkodás segít, máskülönben elküldenek a francba ha van valami bajom vásárlás után.
-
brumi1024
veterán
válasz
hdekakas #6867 üzenetére
6 dB az pont 4-szeres hangteljesítmény, vagy 2-szeres hangnyomás. 20 dB pedig hangnyomásban nagyjából sqrt(10)-szerese a 10 dB-nek (kb pi, 2 századdal több), hangteljesítményben pedig 10-szeres az eltérés. Persze az A súlyozás kicsit bonyolítja a dolgot, mert ott frekvenciafüggőséggel is számolni kell.
-
h1mpi
félisten
-
blu79
addikt
válasz
hdekakas #6845 üzenetére
Fhd ba játszok és nem 15 fps-el !very high beálítással , az advanced graphics nál nincs bekapcsolva semmi. 4xMsaa, shadows nvpcss ,reflection 2xmsaa, txaa on , a többi mind very high , post fx ultra. De majd csinálok képet a beállításokról. Csak a kritikus helyeken esik be 4x re az fps máshol mindenhol 6p-70 fölött van, főleg városban.Ha a 980ti ennyit bír nálad akkor ott valami gáz van.
-
h1mpi
félisten
válasz
hdekakas #6845 üzenetére
Ja csak ez kár, hogy csak nálad van meg... Te pont az a típus vagy, aki, ha kifog valami olyat, ami nem jön be Neki vagy esetleg nem olyan jó, akkor azt a porig alázza, az új meg az isten.
Melyik részét nem érted annak, hogy másnál/nálam sose volt annyi hőfok a G1-nek, mint Nálad?
De ismered is magad, mert mindenből egyből 4-et rendelsz...
Amúgy érdekes, hogy daveoff-nak ugyanaz a vga, nem 63 fokos...
vs G1:
-
blu79
addikt
válasz
hdekakas #6834 üzenetére
Hát ez nem kérdés hogy így 5x fok a karid, hát az én ref 980-am is ennyi lenne ezekkel a beállításokkal, ráadásul v-sync on, én a 980 al 4xMsaa val tolom meg a Shadows is az nv féle van beállítva, +motion blur is maxon van meg stb. Ha én ezekkel a beálításokkal játszanék a ref-em is 50 fok körül lenne
-
bombibmw
veterán
válasz
hdekakas #6834 üzenetére
Há vsync-el nekem még hűsebb is.
Gondótam.
Kapcsold már ki légyszi és nézd meg úgy is!
Igaz, általában én is csak 60fps-t követelek meg és belövöm a vsync-et, de van, amikor nem elég és bizony ki kell kapcsolni.
Na ez érdekelne engem, csak a Te kártyádnál.
A G1 70 fok volt bekapcsolva a vsync-et?Brumi1024:
Olyan sokkal nem ehet többet a Ti.
Én 370W-ot mértem a teljes rendszernél húzva(alapfesz, alap Power Limit), GtaV-ben. -
válasz
hdekakas #6829 üzenetére
Türelem. Én majd ezut fogok felbombázni vagy 30GB anyagot, persze nem egyszerre juhturóra, ha elkészül a kritériának megfelelően az, amit akarok de az még egy hét
Én is emeleti vagyok de nekem földközelben a gép. Nem tartok a 30foktól sem, mert a fogyasztás gyakorlatilag nem változik. GTX 770 230watt, 980Ti 250watt. Nem fogom cibálni a bajszát, mini OC lesz ami kb, 1-2 fok szórás lesz felfele ha lesz. Különben is megy a V-Sync rá, mint most a 770-en is, így ha beáll 60-ra egy game mondjuk 60% GPU-val, igencsak hűvös marad, 100%-on nyilván melegebb max 75fok, és bár adva van neki mint limit, nemigazán látszik a játékban hogy most a hőség miatt vissza vesz a gyorsaságból.. 980Ti is kb. ugyanígy fog menni... 1440 soron persze a helyzet változik, arra meg ott lesz a barkácsszellem, a közvetlen friss levegőért folytatott harcban
-
brumi1024
veterán
válasz
hdekakas #6821 üzenetére
"...nekem játékok alatt még csak le sem boost-ol, a 60 fokot sem éri el."
Passziánsz alatt nekem sem
Milyen fordulatszámon? Mert a többi tulaj és a tesztek nem ezt mondják a gyári profillal, erről azért egy GPU-Z képet legalább dobj be, mert ezt még a Lightning sem tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest