-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Areturus
tag
válasz
Laraxior #17004 üzenetére
Köszönöm, ez remek hír, titkon remélem is, hogy nem foglalkoznak vele és azonnal cserélik mert egy tuning bios volt rajta mikor elolvadt
Most, hogy említed a KFA2-t mintha neked is lett volna a közelmúltban egy kártya cseréd nem? Ha jól emlékszem az 1080 Ti topikban volt róla szó talán?
VTom köszönöm, így már átlátom teljesen a gari menetét! Jó hallani, hogy másnak is gördülékenyen ment a csere, mert olvastam több esetet is mikor az EVGA kötözködött. Most sebtiben meglestem a Guest RMA oldalt:
Shipped Date: 06/25/2015
The days left for warranty period : 234 Days
Jól néz ki, stimmelnek a dolgok. Mostanában sajnos nincs időm vele foglalkozni, az nem probléma ha később szólok nekik, gariztatnám? Csak ne fussak ki a 234 napból igaz? -
Areturus
tag
Sziasztok urak!
Egyik nap munka közben (ebben a sorrendben) hirtelen megfagy a kép, pukkanás, robaj, a gép leáll, büdös van. Oldallap leszed, szimatol, gyanakvás, kártya kiszed, szétszed, bánat. Öröm az ürömben, hogy csak a kártya adta meg magát, IGP-ről vígan száguldott tovább a rendszer. A tápáramkör minden előjel nélkül elszállt, csatolok pár képet:
Egy GeForce GTX 980 Ti SC GAMING ACX 2.0+ (06G-P4-4993-KR) példányról van szó, hivatalos számlával vásárolt 2015.07-én. A bolti garancia sajnos már nem él, de a kiterjesztett EVGA viszont még igen. Azonban a gyártón keresztül még sosem gariztattam, nincs benne tapasztalatom, nem tudom a menetét. Akinek van tapasztalata és megosztaná, segítene az kérem szépen jelezze, lenne pár amatőr kérdésem. Köszönöm szépen!
-
Areturus
tag
Köszi szépen a válaszokat urak! Tervben van egy sli rendszer és egy 2560 vagy 4k monitor is mellé. Viszont ha tuningolni is szeretnék akkor táp is kell úgy néz ki, esetleg hagyok mindent alapon. No majd megálmodom.
akoska07 Gratulálok a rifthez! Ha lesz kedved esetleg egy Ti-vel is megnézhetnéd, hogy megy a VR, mivel Abu szerint a Maxwell nem ideális VR-hoz. Örülnék ha ez meg lenne cáfolva.
-
Areturus
tag
Valakinek van tapasztalata 980TI SLI-vel félminőségi 700W tápegység mellett? Beleférhet, vagy felejtsem el? (FSP Hyper M 700)
-
Areturus
tag
válasz
westlake #12964 üzenetére
CPU 4.6Ghz-en megy. Tovább nem tudom vinni mert akkor már 1.3V-ot kér, hogy stabil legyen. A GPU usage az összes mért esetben 96-100% körül mozog, FPS is rendben van, az órajelet pedig nem dobálja. Stabil 1,261V amit felvesz terhelés közben. Csak furcsállom, hogy a TDP ki van tolva és ezek szerint mégsem veszi fel a teljes árammennyiséget?
TTomax ffoditól idézek "Power limit 100% 325W, max 365W" Ha ez ebben az esetben normális, akkor nem lehet rákényszeríteni, hogy a rendelkezésre álló összes energiát felvegye?
-
Areturus
tag
Az normális, ha a power limit nem 100% körül mozog hanem jóval alatta? Megmértem pár játéknál (1474/7404, custom fan, ffodi bios). Pár százalék ingadozással:
Doom: ~80%, ~66C
ARK: ~80%, ~66C
Dying Light Following: ~85%, ~69C
GTAV: ~80-85%, ~68C -
Areturus
tag
-
Areturus
tag
Elnézést kérek, az előbb nem írtam le egész világosan mit szeretnék! Maga az afterburner ablak a második monitoron van, de a riva tuner statistic server OSD felülete amit rátesz a játékra azt akarnám, hogy átvarázsolódjon a második monitorra. Tehát erről van szó:
Sebestyen01: Köszi a tippet, jó rég használtam már aida-t. Az ab-vel szeretném valahogy megoldani az OSD panel átrakását, de ha nem jön össze az amit szeretnék lehet ismét előveszem
Joshi: Hú ez jó köszi, erről még nem is hallottam. Kipróbálom amint hazaérek. A fő monitorról eltűnik az OSD és csak a készüléken jelenik meg?
ffodi: A probléma az, hogy egyszerre sok mindent monitorozok ([link]) és nem igen fér ki ez a nagy görgethető ablak, hogy mindent lássak
Esetleg a gráfok méretét tudom állítani? Vagy ki tudok rakni valahogy több ilyen ablakot egymás mellé?
-
Areturus
tag
Olyat valami úton módon lehet csinálni, hogy az afterburner/riva statistic OSD paneljét ne a fő monitorra rakja ki amin éppen fut a játék, hanem a másodlagos monitorra?
-
Areturus
tag
Köszi urak, akkor így hagyom!
Másrészt megnyugtató, hogy az új TR szépen fog szaladni a csúcs maxwelleken D3D11-ben is. Ez a D3D12-re való átállás borzasztó nyögvenyelősen halad. Ahogy kinéz még egész 2016-ban is velünk lesz. Arról szólt a fáma, hogy milyen elavult, közben Battlefront is csodaszépen fut. Nem tudom már mit gondoljak.
-
Areturus
tag
Ha a kártya folyamatosan 1100mhz-en megy 1029mV-tal, ezzel egyetemben a ventik 11%-on pörögnek, így állandó 62C a kártya az lehet negatív hatással az élettartamára? Kellene aggódnom?
-
Areturus
tag
válasz
MPowerPH #10065 üzenetére
1261mV, 1474mhz, (efölött már artifact van jelen) 100% ventivel 60-62C körül, ffodi Úr biossal. Neked EK vízzel tuti 1500 felett lesz valamivel. De kíváncsi vagyok mi a plafon nálad!
(#10095) players111
Resolution scalet tudod még piszkálni
2560, esetleg 4k render mellett megnézed mit megy?
-
Areturus
tag
válasz
Sebestyen01 #9788 üzenetére
Tetszik a kártyád!
és a zoknid is -
Areturus
tag
válasz
FollowTheORI #9776 üzenetére
"Igazából a Ti egy új kategória lett"
Pontosan ezt hangsúlyozom, hogy ezt miért kellett
4-5-680 vonalat kellett volna továbbvinni, nem kiherélni a chipeket és felárral árulni.
680-780-980 viszont nagyon csalóka. Ez a vonal azért nem teljesen állja meg a helyét, mert míg a 680 a teljesértékű csúcs kártya/chip volt, a 780 pedig a teljesértékű chipes 780Ti vágott verziója. 980 szintén jócskán butított, a TitanX-ből amin a teljes GM200 van.
Viszont ezzel a témával kapcsolatban többet nem szeretnék offolni, már így is érzem Daveoff lehelletét a tarkómon!
-
Areturus
tag
válasz
FollowTheORI #9771 üzenetére
Igen, az árfolyam sokat rontott a helyzeten, azonban én a zöldek új politikáját is nagyban hibáztatom. Folyamatosan sunyin tornásszák felfelé az árakat. Az előző két generációnál például 200 USD volt a különbség a két csúcskártya között minden ok nélkül: GTX 680 - 500 USD / GTX 780Ti - 700 USD
A két GPU-s kártyák árát is folyamatosan tornászták felfelé:
GTX590 - 700 USD / GTX690 - 1000 USD / GTX Titan Z - 2000 USDJelen generációban pedig elérték, hogy a vágatlan chip legyen a luxus prémium kategória, amit már drágábban adnak mint régebben a két GPU-s darabokat: GTX Titan X - 1000 USD
Nem akarok gyűlölködni, de az új árpolitikájuk nagyon nem emberbarát
-
Areturus
tag
válasz
prime77 #9742 üzenetére
"2011 decemberében az egyik legjobb kari volt.
110 ezerbe került.Most meg 220-280 ezres árakról beszélünk.
Bolond ez a világ na."Nem a világgal van a baj, csak az nvidiával. Ferminél és keplernél 480, 580, 680 volt a teljesértékű csonkítatlan csúcs chip 120k körül. A zöldség 7** sorozatnál kezdte el azt, hogy kreált új kategóriákat és agyon szabdalta a csúcs chipet, majd csak lassan vezette be a piacra ezeket őrült pénzekért. Emlékszünk? 780, utána Titan, később 780Ti. A régebbi 4-5-680 áron hozta be a csonkított 780-at, később aranyáron Titan, majd a csonkítatlan 780Ti ami a csúcs chipet kapta mint anno a 4-5-680 csak sokkal drágábban. 9** szériában ugyanez, annyi különbséggel, hogy most a TitanX-en van a teljes értékű chip sokszoros áron. Persze a Titan és TitanX kétszeres memória mennyiséget kapott és az árfolyamok sem kedveztek nekünk, de ez akkor sem indokolja az árkülönbözetet.
A 980 2048:128:64 közelében sincs a TitanX-hez képest 3072:192:96. Ha a régi tendenciát követjük, akkor a 980 ma egy középkategóriás kártya lenne(!!) De köszönet a zöldségnek ez már teljesen megváltozott. Ezért sajnos/nem sajnos a régi trendet már nem lehet az újhoz hasonlítani. [link]
-
Areturus
tag
válasz
GeneraL_XTX #9713 üzenetére
"Én úgy vettem észre, hogy 980TI-vel kb úgy vagy kicsit rosszabbul megy minden 1440p-n, mint 970-el FullHD-n."
Hmm érdekes. Én 290/X vonalról jöttem, s az kb 970 szint, váltás után pedig megtáltosodott minden játékom. El sem akartam hinni, hogy ekkora különbség lehet a két széria között, pedig csak egy generációs ugrás. 970 után nálad is szárnyalnia kellene. Nem lehet, hogy nálad van valami gubanc? Kevés hozzá a táp, driver probléma, esetleg OS, kevés a proc?
Nekem Hawaii után 120k pluszba volt a kártya. Ez egy rétegtermék itthon, indokolatlanul drágára belőve (lsd bármilyen szupersportautó) ezért a -megéri- és -nem éri meg- kinyilatkoztatások értelmüket vesztik. Ilyen kártyát olyan ember vásárol aki megteheti, az pedig nem az ára miatt fog álmatlanul forgolódni. Legalábbis én így látom.
-
Areturus
tag
Szentségtörés! Hozd a szentelt vizet!
(#9292) h1mpi
Mondasz valamit nem hülyeség. Amúgy is kéne új Mondeot venni... A HeroesIII-hoz pedig IGP is bőven elég. Néha azonban kedvet kapok és megyek egy két kört BF4-ben, GTA-ban, W3-ban, ARK-ban pedig levadászok ezt-azt. Ezekről le kéne mondani. Az új TR és FC viszont még érdekelne. Ennek ellenére félek, hogy Maxwellt is elgyalulják majd mint a Keplert. Pascalt pedig még drágábban fogják árulni a nyakamat teszem rá. Érvek, ellenérvek...
-
Areturus
tag
Mi ez a nagy eladási hullám? Daveoff, monosz, players? Pár hónap használat után már megy is fel apróra? Kisebbre váltotok, jön a 970 mint himpinél? Nem volt még ilyen értékű dVGA-m, ez így megy ebben a széfrában, hogy ne bukjatok rajta sokat és ne csökkenjen annyit az értéke? Confused. I'm.
-
Areturus
tag
Maxwell Bios Tweakert [link] Ádibán kívül használ más is?
-
Areturus
tag
válasz
ssj4vegita #9064 üzenetére
[link] Ez a kártyád végül hozzám keveredett kavarodott
S jól emlékszel, az ASIC 69.9%. Az is igaz nem megy 1500-zat csak kicsivel alatta, de azért szeretjük egymást. Legalábbis Pascalig mindenképp. Feszt meddig próbáltad, emelted? Én maximum 1.261-ig mentem el vele.
Ha 1500 feletti órajelekre vágysz, akkor EVGA Kingpin, Galax HOF és a Zotac AMP! Extreme talán a három legjobb választás.
-
Areturus
tag
Nagyon mókás amit a zöld vs piros topikban rendeztek! Abu meg van izzasztva
Ennél már csak az volt szórakoztatóbb amikor -tudjuk ki- kijelentette, hogy a következő VGA-ja egy AMD lesz ([link])
-
Areturus
tag
Nálam ezt a mostani driverrel 359.06-nál is csinálja. Ha egy játék kifagy, összeomlik, nem rendeltetésszerűen zárom be akkor előfordul, hogy 595mhz-en beragad. Innen viszont már a jóisten sem mozdítja el, akármit csinálok így marad. Csak az újraindítás oldja meg a helyzetet.
ffodi mester ismét megmentett bennünket!
Köszi szépen az infót, ha előjön ismét a hiba kipróbálom. Így végre nem szakítja meg a munkát ez a hiba, s dolgozhatok tovább mayában.
-
Areturus
tag
Világos, én AB-ben profilozok. Amióta megvan a módosított bios az van fent. Mikor dolgozom akkor az alap 1101 van, viszont ha beindul a csodavonat akkor jöhet a kettes profil 1474-gyel. A memóriákat viszont még tesztelnem kell mert azok valószínűleg tudnak többet is.
Az asic egy igazi bajnok 69.9%. De boldogít, hogy pléjörsz még nálam is szarabb a 64-gyel
-
Areturus
tag
Szervusz! Szomorúan olvasom, azt hittem jobb a Matrix hűtése, ha már akkora felárral adják
Így tényleg a víz tűnik a legközelebbi megoldásnak.
rambustibi
Hmm, lehet a particles quality más volt. Sajnálom, akkor az ő tesztvideóit sem lehet komolyan venni pedig van neki elég. -
Areturus
tag
Itt valami ordenáré nagy fingszag és sunyulás van a levegőben. 980 és TitanX között több diffi van. Azt tudom elképzelni, hogy a 980-at az jól meghúzták, de akkor pedig a hőfokok nem stimmelnek, mert az 51 - 57C kevés. Jó a Matrix hűtése, de ennyire nem. Ádibá vízhűtése 60C, az pedig erősebb mint akármilyen léghűtés.
-
Areturus
tag
Na már pingvin...
-
Areturus
tag
válasz
Lagolit #8505 üzenetére
Nem kell ennyire hanyatt vágódni Pascaltól. 2016 második negyedévében fog megjelenni, ami nyáron esedékes. Ergo az első példányokig még bő fél év van hátra. S ahogy láttuk az előző két generációnál a felsőkategóriában legnépszerűbb *80Ti-s változat mindig legutoljára került bemutatásra ami borítékolhatóan 2016 negyedik negyedévére esedékes. Amennyiben követik a trendet, ami elég logikus.
Másrészről az is valószínű, hogy a Pascal még a Maxwellnél is drágábban lesz kapható. Kifizettetik velünk a K+F költségeit, az új architektúra fejlesztési és gyártási költségeit. Drágítani fog még a számottevően több tranzisztor a GPU-ban (17 milliárdról írnak a források szemben a TitanX 8 milliárdjával) és a 16nm-es gyártástechnológiára való átállás is. Az újdonságok felára is a kárya árában lesz tudható mint például HBM2-es memóriák, kevert pontosságú feldolgozás, NV-Link, NV VR.
Harmadrészt a DX12 sincs még sehol, gyerekcipőben járnak még a vele kapcsolatos játékfejlesztések csak a hype train dübörög. Ahogy Abu már többször írta, a DX11-es motorokat rengeteg idő és nagy tőke átírni alacsony elérésűre, ez egy lassú folyamat az ipar számára. Sok stúdió nem is engedheti meg magának az átállást, náluk marad a DX11-es leképező. DX11-es játékokban pedig a Maxwell verhetetlen.
Konzekvencia képpen: vegyél nyugodtan 980 Ti-t.
-
Areturus
tag
válasz
deicide #8442 üzenetére
Remek kérdés, a miértjét én sem pontosan értem. A különbség viszont tapintható, de sajnos rengeteg képkockába kerül, nem igazán éri meg. Az nv oldalán rákeresve most találtam ezt: [link] Itt elvileg írnak róla. Munkából hazaérve átbogarászom.
(#8441) modster Szíved joga, de szerintem ha bárkit megkérdezel itt a topikban azt fogja mondani, hogy ha negyedmillióért veszel maxwellt akkor már ne azon spórolj, hogy az i5 25 ezerrel kerül kevesebbe mint az i7
+ tipp, ha advanced user vagy akkor a nyolc szálon jobban szét tudod dobálni a rendszerfolyamatokat a microsoft "interrupt-affinity policy configuration tool" programjával.
-
Areturus
tag
válasz
deicide #8438 üzenetére
(#8423) modster Az, hogy 4.5 vagy 4.6 ghz-en jár a proci már édes mindegy
"és a mi a f*szom értelme van 4k-ban rendereltetni, ha 1920x1080 mondjuk a monitorod felbontása?"
Minden tisztelettel, de ezzel nem értek egyet. BF4 multit én például így játszottam, BL2-t is, sőt GTA V-öt is egy kis ideig. DSR-rel felskáláztam 4k-ra, mivel nincs 4k monitorom, a gép azonban bírja a felbontást. Az egyéb élsimító eljárásoknál mint pl msaa, fxaa, txaa etc mérföldekkel szebb és élesebb képet kapok. Az erőforrásigénye igaz óriási, mivel 4k képet renderel, azonban ha bírja a vas akkor gyönyörű képet eredményez
-
-
Areturus
tag
"...Radikálisan eltér azonban a Pascal működése a korábbi Maxwell architektúráktól. Ráadásul a fentiek alapján ez olyan formában nyilvánul meg, hogy amelyik optimalizálási stratégia a lehető legjobb a Pascal számára, az a lehető legrosszabb opció a Maxwellnek..."
Hát akkor... akkor csere jövőre is
-
Areturus
tag
Joshi, ÁdiBá,
Köszi urak! Egy új halkabb fan profilt akarok csinálni, s kíváncsi voltam meddig tudom még úgymond biztonságosan felvinni a hőfokot. ffodi úr egyik custom biosát használom, ki vannak tolva a limitek szóval csak óvatosan merem levenni a hűtést
1,237V-on 1474Mhz-en használom, ennek a kártyának itt van vége de azért szeretem.
-
Areturus
tag
válasz
#Morcosmedve #8234 üzenetére
SC+ főnök, mert a sima SC-hez nem jár backplate
-
Areturus
tag
Tisztelet az uraknak!
Jobb későn mint soha, tartja a mondás. Újdonsült büszke tulajdonosa lettem egy EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ kártyának. 290 Tri-X volt előtte. Még csak az ARK Survival Evolved játékban próbáltam ki, de durván 2x teljesítményről tudok beszámolni. FullHD-n természetesen. Tuningban pedig 1448-ig jutottam, efölött már hibázik és CTD-t kapok. Az ASIC quality 69.9% (a 290-nek 78.7% volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest