- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #37382 üzenetére
+1
Én is azért vegetálok hetek ót, hogy teljes legyen a választék -
gaben88
őstag
válasz
Én megvárom az első olyan játékot, ahol már én is kevésnek érzem a 970-et az én szintemen és majd akkor cserélek, bukjak így bármennyit is... Úgy érzem ez majd csak év végén fog eljönni! Remélem addigra a RX 490 is kint lesz.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Na ja én is eddig azt hittem ráérek eladni a 970-et, ez egészen tegnapig volt így
-
nejad
aktív tag
válasz
Malibutomi #37380 üzenetére
és valószínű, hogy ők zöld helyett pirosat fognak venni
-
BiP
nagyúr
válasz
Malibutomi #36720 üzenetére
Virtuális farokméregetésnek vagyunk szemtanúi
, de nagyon nem férfias a kűzdelem. Kicsit facebook színvonal szagú. De már k#vára nem vicces.
Biztos valami korábbi sérelem/sérelmek is vannak a háttérben, amikről nincs tudomásom. -
shteer
titán
válasz
Malibutomi #36720 üzenetére
Mert láttad már egyszer is, hogy akoska feladja az elveit és beismerje, hogy tévedett?
-
rambustibi
őstag
válasz
Malibutomi #17983 üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #17983 üzenetére
Lényegesen jobb, de mivel a Dell-nek annyira jól sikerült szériái vannak egyáltalán nem meglepő szerintem, hogy mindenki azt ajánlotta. Most már LG, BenQ-ból vannak pl teljesen korrektek.
(#17984) akoska07: Már most is gyártanak. Annak aki képes ésszerű kompromisszumokat kötni, úgy hogy lényegében nem észre vehető. Nem kell sarkalatos példákat hozni. Persze, hogy ki lehet fektetni 980-at akár fullHD-ban is nem egy játékban. Akkor ne ajánljuk azt sem?
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #17903 üzenetére
Több mint egy hónapja nem volt abban a topikban kazánozás, ott is csak megemlítve volt. Hónapok óta semmi. Ne az amd vs nv-ből indulj ki. És azt felejted el, ott sokan úgy írták le a véleményüket hogy volt/van olyan kártyájuk. Itt meg sokan bejönnek fölösleges feszültésget gerjeszteni, úgy hogy nincs ilyen kártyájuk. Nem beszélve arról hogy nehezen reprodukálható a dolog. 1080p és 1440p-ben nem igazán jön elő, felette elfogy a gpu is.
(#17904) blu79: Nekem is ez a véleménye. Vagy ha van infójuk, tesztjük, ahol ez ténylegesen szépen kimutatható akkor az jöjjön.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17903 üzenetére
+1
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #17509 üzenetére
Ez jól hangzik, de Abu többször is hangsúlyozta, hogy DX12 nem biztos, hogy támogatja a több GPU-t, mert a Microsoft nem akar költeni az optimalizálásra. Most akkor mégis lesz támogatás? Ezek szerint biztos....
-
válasz
Malibutomi #17509 üzenetére
Köszi az infót,mindjárt átolvasom.
De amit kicsíptél belőle az már elég bíztató.
Kicsit sürgethetnék ezt a DX12-t,ha ez valóban fog működni,és jól is fog működni.
Akkor a 970 SLI tökéletes megoldás lenne jó áron.
Akár a legolcsóbb 970 SLI is.
De amd vonalon is sokat hozhat akár egy 280X CF.3-way SLI akkor lehetne 970 esetében 10.5Gb.
Hát várunk-kivárunk...
Lehet,hogy ezért nem töltik már az idejüket a játékok multigpu-ra való megírásával.
Nem vagyok programozó,nem tudom mennyi időt vesz ez igénybe.#17510 muld :
Így van,a Palit nem annyira reklámozott,pedig költhetnének rá. Volna értelme.
Miklós barátomnak is Palit 980 van,abszolút elégedett vele és tuningos is. -
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #17499 üzenetére
Akkor meg van oldva a GTX 970 VRAM problémája
2 DB-ot SLI-be és máris 7 GB a 3,5 helyett -
válasz
Malibutomi #17499 üzenetére
Nekem is az lehetne...
Sajna amd-nek hívják.
Remélem majd az nvidia is csinál vmi hasonlót.#17501 muld :
A Palit nem noname.
Egy jó ideje már igencsak ott vannak a piacon és jó termékeket adnak ki a kezükből.
Általában elég hamar lehet látni teszteket a Palit kártyákról,az új kártyák megjelenése után. -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #17371 üzenetére
Nálam egyáltalán nem akadt a mordor. 1440p-ben... Azt használtam memória tuning tesztre.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ne a hardvert hibáztasd, ha a szoftver a szar 😉 . El van szabva ez nem kérdés. Szélsőséges példák mindig is lesznek.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Megint a Mordor példaként
Egy olyan játék, amihez maximális grafikához 8 GB-os VGA-t ajánlottak a fejlesztők. ÉS annyira azért nem szép, hogy indokolná. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #17336 üzenetére
Pedig abban 100%biztos vagyok hogy nem egyszerre fognak jönni...az ok rendlivül egyszerü,osztozni kellene az altuális vásárlópiacon.
-
LackoMester
addikt
válasz
Malibutomi #15781 üzenetére
Mi okuk lenne rá?
mondjuk csak annyi, h. megnyugodjanak a kedélyek, mert bárki bármit mond, ez nagyon is negatív reklám az nVidia- nak, biztos, h. a fejlemények hatására nem volt cégesbuli.Lehet, h. nem verik nagydobra, de biztos vagyok benne dolgoznak a megoldáson, csak ugye nem olyan egszerű a dolog, időbe telik.
De szépen sutyiban minek?
Ha estleg kijönne egy kimondottan GTX970- et javító meghajtó szerintem csak olaj volna tűzre, szépen csenbe kijön majd egy ( általánosított ) driver, megoldódik minden, mindenki lenyugszik oszt csókolom.
Egyébként egy szóval sem írtam, h. rosszabb lett a kártya, nap mint nap használom, és elégedett vagyok vele. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #15779 üzenetére
Most hogy 500 fontba kerul lehet egy jo alternativa.
mas:
Vegul is akkor maradok az 1440p-nel, 4K majd 1-2 ev mulva ha mar elmultak a gyermekbetegsegei.
-
LackoMester
addikt
válasz
Malibutomi #15775 üzenetére
Azzal, h. ha nVidia most elkezdene kapkodni egy új driver után egyértemű lenne a helyzet, elismerné h. elqúrtak valamit ( persze elqurták
) szépen be fognják építeni a köv. driverbe, driverekbe a megoldást, h. az mi lesz, h. fog működni, lövésem sincs, de valami lesz.
-
katt777
félisten
válasz
Malibutomi #15161 üzenetére
Én a minap még azt olvastam, hogy készül.
Csak nem hagyják ennyiben...
Asbee: Nekem anno a gyárig kellett elmennem egy bios modolt karival, amely úgy hibásodott meg, hogy nem működött PCI-Ex16 slotban, noha ennek semmi köze nem volt a bios-modhoz, ráadásul ott sem túlhúzásról volt szó, csak minimális hűtés-modról, nem is változtatva a minimumon, csak kicsit meredekebbé téve a görbét. A gyári garban ált. az van, hogy érvényes a gar, ha nem a bios mod okozza a hibát, a magyar kereskedők viszont sajnos bármilyen apró okkal készek elutasítani a jogos igényt.
HSM: Ez természetesen így van, viszont a sebesség növelésére nem tudok más módot. Vinyó sem annyira lassul be, mint particionálás nélkül. Végül is mindegy, meddő vita, mert nem mi döntünk róla. Én eddig azt olvastam, hogy ha valaki nem direkt akar 3.5 (de inkább 3) GB fölé menni, akkor a legbarmabb játéknál sincs ekkora RAM-igény, legalábbis ha a hétköznapi halandó által elérhető felbontásokat vesszük. Remélem, lassan most már én is tudom tesztelni. Guru3D szerint épelméjű beállításokkal semmi gond.
Mi több, most néztem, milyen érdekes beállítási lehetőségek vannak vezérlőpultban, sokkal több, mint anno 560 idején vagy CCC-ben. Legföljebb majd eljátszom velük.Anubris: DX12 közelgésével DX11-es kártyák bukták.
Henker2: Játéktól függ. Nálam nem volt túl zajos, de nem is melegedett ez a fránya kari, hogy megtudhattam volna.
Tegnap linkeltem asszem tapasztalatokat, elég jó. Egyébként hasonló helyzetben vagyok, mert nálam még le is állnak a házventik, hangszigetelés ellenére búg azért 1500-on.
Nekem is bejöttek eddig (éles ellentétben az ASUS-okkal).Szinyák: Full HD fölött használunk szerintem sokan. Az a mérvadó.
Mozaart: 1500RPM-en 34°C-os a kártyám.
proci985: Idle akkor is nagyon zajos.
Amúgy FC 4 mi van, ha egyszerűen nem kér több RAM-ot? Ahogy eddig láttam minden kártyán szépen belövi az optimális memória-használatot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #9345 üzenetére
koszi, akkor szerintem utannakerdezek 290x topikban is. nezem Kyle tesztjeit hardocpn (290cf/780ti sli / 290x cf / 970 sli / 980 sli - 4k es eyefinity beallitasokkal), nagyon ugy nez ki, hogy extrem felbontasokban a 290x meg mindig erezhetoen gyorsabb a 970nel, plusz ami nekem fontos, hogy frame pacing tekinteteben ugy nez ki az amd ilyen felbontas mellett sokkal jobban all. alacsonyabb fps nem zavar, tuskek az fpsben igen.
viszont hocp metodikajanak utanna kell neznem, hogy hogy merik a frametimeokat, mert az is problemas terulet szokott lenni.
arban a 970 es a 290x kb egyforma, a 290x kb 10-15%al gyorsabb es kiegyensulyozottabbak a framek (5760/4k alapjan, alacsonyabb felbontas engem nem erdekel), viszont a 970 alapvetoen egy elhetobb kartyanak tunik.
driverpara kb egyforma szinten.
--
btw, melyik 970ek halkak / melyikeknek eleg eros a VRMje, melyik tipusok ajanlottak? halk modellt akarok adott esetben ket kartyaval, tehat normal ventik (pl Adda) es megfeleloen meretezett VRM a meleg miatt kovetelmeny. "premium" OC darabok valamennyire kiesnek, tul kozel vannak arban a 980hoz / dragabbak arabol kb kijon egy olcsobb modell vizesblokkal.
viszont a 290x hutese itt off, szoval ezzel a kerdessel megyek a masik topikba.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #9345 üzenetére
No igen, a tényszerűeség kedvéért a Matrix 290X a sima DC2 hűtéjét kapta átcsicsázott burkolattal, ami már a sima DC2-n se domborított valami nagyot, hogy nagyon finoman fogalmazzak.
A jóféle 290X-ek, mint pl. a Vapor-X-et, PCS+, vagy a Lightninget, lazán meghűtik a kártyát normálisan szellőző házban. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #5607 üzenetére
Ezt is nézegettem,csak az ugyanilyen 970-nél nagyon elbarkácsolták a hűtést... hozzáér a takarólemezhez,ezért nem feszül rá a gpura... félek a 980-nál sincs ez másképpen.. [link]
(#5609) DigitXT
No hát igen,és nem mellesleg a ventinek sem tesz igazából jót ha fél percenként elindul...persze a két évet kibírja,de lehet lesznek zörgő példányok idő előtt...(#5608) daveoff
Hm...lehet csak G1 lesz már olyan mindegy a 30font... amúgy ránézésre az msi pcb-je igencsak letisztult...amúgy meg voltage lockos ez mind,az is marad,nem nagyon szeretik a feszelést ahogy nézem csak ln2 alatt...víz se sokat dob rajtuk.. -
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #4906 üzenetére
A padlogaz alatt a tuningolt kartyakat ertem. Az OC nelkuli referencia kartya nem megy el 80 fokig sem es nincs throttling sem.
Erdemes elolvasni az idevago teszteket, mert ezekre a dolgokra az atlagos tesztoldalak nem ternek ki: [link]
-
válasz
Malibutomi #4859 üzenetére
akkor 185W, teljesen mindegy. a lényeg, hogy azok a kártyák fogyasztanak sokat, amiknek ki van tolva a power limitje, nem pedig mind.
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #4903 üzenetére
Teljesen mervado. Egy kocsinal sem az donti el, hogy erdemes-e vele munkaba jarni ,hogy mennyit tudsz padlogazon menni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #4848 üzenetére
Csak a ref kartyat nezd. Banyara senki sem tuningol, ha szamit az energiahatekonysag. Az AMD-re is ugy jott ki a 300W, amugy siman benyel 350W-ot is ha arrol van szo, meg az X nelkuli 290 is.
Emlekszem en anno meg a GTX770-em is tudtam hatekonyan uzemeltetni, csak kellett egy undervoltage es orajel limit, valamint a power-t 50W-ra korlatoztam. Igy tudott 130kH/s korul, amikor a max teljesitmenyen volt 330kH/s(#4884) gainwardgs: Ezt fejtsd ki legyszives, mert erintett vagyok benne. Mondjuk a WoT tud dolgokat, a legutobbi patchben az Nvidia 3D vision kezdett vacakolni.
(#4888) szasanyi: Mondjuk a nagyobb feluleteket nem art hangszoroszivaccsal bevonni a haz belsejeben. Baj nem lehet belole.
-
válasz
Malibutomi #4848 üzenetére
persze, hiszen a Gigának annyi körül van a power targetje. a referencia ugyanabban a tesztben 177W-ot evett. ehhez mérten a Giga nyilván gyorsabb is, de meglepne, ha 10-20%-nál több lenne a különbség.
-
Rekro
aktív tag
válasz
Malibutomi #4831 üzenetére
Jah azért kérdezem, akiknek van 970-e mennyire zavaró akkor, ha zárva van a ház és mondjuk lent van a lábadnál nem a fejed mellett hallani lehet-e/zavaró-e.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Malibutomi #4319 üzenetére
Ez igy elég gáz... na mindegy... :/
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #3803 üzenetére
Megvan ám feszelve az a kari bár szerintem hatásfok nincsen levonva... Fogyasztásban nem kérdés melyik a jobb.
-
Erdei88
veterán
válasz
Milyen?
Mert én a 290-el (1050/1300-on) mértem 380W körüli fogyasztást. A proci 4,5Ghz-en ment -
törölt tag
válasz
Ne szídd a szakit jó!
-
Zorel
senior tag
válasz
Malibutomi #3742 üzenetére
Ez azért tartom valószínűtlennek, mert a cicergéses esetek többségében a tekercsek nem vagy nem megfelelő szigetelése okozza. Tehát nem hiszem, hogy 48 óra valley új lakkréteget adna a tekercseknek...
-
HSM
félisten
válasz
Ekkora baromságot, sírok... Akármennyi coil-whineos karim volt, semmit nem változott a hangjuk az idő múlásával.
Sanszosan ezek sem fognak, se 48, s 480 óra működés után sem.
-
polarzoltan
csendes tag
válasz
Malibutomi #3747 üzenetére
Én is elvagyok a 980-ammal, ami nem sípol, jobb teljesítménnyel, kevesebb fogyasztással..
hehe.. -
brumi1024
veterán
válasz
Malibutomi #3747 üzenetére
Ja bocs, kevertelek valakivel
-
brumi1024
veterán
válasz
És kipróbálod? Ha igen, mindenképp várjuk a tapasztalatokat!
(#3745) szasanyi: Én elképzelhetőnek tartom. Nekem nagyon gyári állapotba csomagolták vissza a kártyát, amikor visszavittem. Persze lehet, hogy nem ezért.
-
Erdei88
veterán
válasz
Ez most komoly? Ki az aki bevállal egy 48 órás Valleyt?
-
Montesantos
senior tag
válasz
Malibutomi #2792 üzenetére
Aminek nem sok értelme van... viszont elég jó pörög mindkét topik, olvasni való van bőven bennük
-
válasz
Malibutomi #1030 üzenetére
290X-t nem ebben a topicban kell ajánlgatni.
Ha beleolvastál a topicba,akkor azt is láthattad,hogy aki megkérdezte váltson-e 290X-ről,azt a választ kapta,hogy nincs értelme,csak ha ki akar próbálni vmi újat.
970-em elakadt a kib@szott szállítónál.
01:00-kor felpakolták a kurv@ kocsijára.
Garantált 1 napos szállítással küldte el a bolt. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1030 üzenetére
Dehogy spórolták. A hűtés majdnem teljesen megegyezik a 780 Ti referencia hűtésével. A 780 Ti mellesleg nem azért volt olyan forró, mert rossz volt a hűtése. Indokolt volt, mivel annyit égetett a kártya. Nade a Maxwell? Ez nem is mutat valós képet a valódi melegedésről. A 3DMark tűl rövid ahhoz, hogy felhevüljön a VGA. Egy Valley, vagy egy Metro Benchmark utan a 970 ugyanúgy 70 fokos, a 980 meg 85. Ja, és hozzátenném, hogy downclock-olt sebességen mértem, nem is tuningolva.
Kellene egy custom 980 is. Ha már a 970-et Strix verzióban tesztelem, akkor a 980-nak is olyannak kellene lennie. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #1027 üzenetére
Igen. Kezdem azt hinni, hogy ez egy sz*r. Éppen arra próbálok rájönni, hogy egy 165W-ot égető kártya, hogy melegedhet majdnem annyira, mint a 780 Ti. Ehhez képest a 970 Strix egy hűtőszekrény.
Sőt, a boost-ollt sebességet akkor is elkezdi leszabályozni 1-2 lépcsővel, ha még közelében sincs a hőmérséklet limitnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest