- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem értek egyet.
4GB-os kártyákból elég sokféle típus van, 3,5GB-osból eddig ez az egyetlen. Gondold végig, mire lesznek optimalizálva a játékok. 2GB-ra biztos lesz beállítás, 4GB-ra is, talán 3GB-ra is, de 3,5GB-ra ki a tök fog optmilaizáélni egy beállítást?
Másfelől pedig sajnos nem csak 3,5GB-os a kártya: [link]. -
HSM
félisten
Azt felejtitek el mindenhonnan, hogy az alkalmazások memóriaigénye egyre nő és nő évek óta. Lásd a "2GB elég mindenre FHD-n" és hasonlókat. Volt idő, amikor ez az állítás igaz volt, nem is volt olyan régen.
Ma még extrém felbontás és MSAA kell, hogy 4GB-ot megtölts, holnap már elég lesz High-ra tenni a textúrákat.
-
Zorel
senior tag
Nem a videokat kell nézni, hanem a nagy felbontáson mért min FPS értékeket, amit itt linkeltem.
Tény, hogy kisebb felbontáson a játékok nagyon kis részét érinti az, hogy mondjuk nincs 4GB VRAM a kártyákon, de mostanában azért láttunk párat még FHD-n is. Jövőre nézve ezek száma szerintem csak emelkedni fog... -
grunge
addikt
Csaka felsoroltak közül választhatok, mert azok vannak nekik jelenleg.
Nos, lehet hülyének néztek, de nekem fontos az optikai összkép, szerintem nekem a legjobb a Strix Lesz. Gainward-ot pedig kilőttem, mivel nincs hozzá backplate, nem is értem...
MSI és a Palit tús piros ide.
(#14821) torma1981: Itt is ma jöttek az infók a boltok részéről.
Nem értem ezt az egészet, hogy lehetett NV ekkora balfék...Ezért az árért a korrekt specifikációval is simán el tudták volna adni a kártyákat, mert igenis jók...
-
törölt tag
Ez nem a 970 topicja is ? Hol kellene "sírnunk" ? Aki most tervez ilyen kártyát venni nem árt ha mindennel tisztában van nekik még van választási lehetőségük...
Teljesen mindegy, hogy "csak" ez az egy amiben limitálva van, 4 GB-os kártyát vettem, ha 100-ból 1 alkalmazásban előjön ez a limit/lassulás akkor ott már gubanc van. És nem is kellett sokat várni, hogy előjöjjön ráadásul pont egy állítólag nV-re optimalizált címben, a későbbiekben pedig egyre több ilyen lesz. -
törölt tag
Teljesen mindegy milyen a Dying Light (meg úgy az összes GameWorks cím) portjának "optimalizáltsága".
Nem az a hozzászólás lényege, hanem az, hogy egy 4 GB-ként hirdetett/reklámozott/árult kártyán szaggat a játék mert vagy nem használ 3.5 GB-nál többet, vagy ha mégis akkor az a rész használhatatlanul lassú!
És nem is kellett sokat várni, hogy előjöjjön ismét egy eset, amikor egyetlen kártyával 1080p-ben már limitálva vagy. -
sid.:Rc211v
őstag
Itt részletesebb info van róla: [link] Szépen átdolgozták a hűtését, külsőleg csak annyit változtattak, hogy dombornyomásos az acx2.0 felirat rajta. review-ot nem találtam róla sajna, lehet később lesz. Kíváncsi lennék én is rá hogy mennyivel jobb, vagy mondjuk az FTW-től jobb e.
-
ffodi
veterán
Te a PER-t 10%-ra állítottad, az alatt könnyen lehet hogy nem működik, illetve nincs is összhangban a "szükséges" RPM értékkel.
Amit én írtam az elvileg hibátlanul működik, egyik kolléga tesztelte is egy 970 G1-en.
proci985:
Pont feljebb írtunk róla. Szerintem ezeket érdemes beállítani.
-
törölt tag
Nézd mindenki oda tolja ahová akarja,ha megvette rendelkezik felette,Az meg hogy a szakmai etelon nem Te vagy a számomra bocsásd meg nekem.Ezen a véleményemen jövőben sem szándékozom változtatni.Az álláspontom meg egyedi értelemszerűen,ne Te szabd már meg mit írhatok és hová.( valamint megint nem én szólítottalak meg,skippelj légyszíves már egyszer kértelek rá )
-
törölt tag
Itt 92K s EVGA volt a versenyző és az alternatíva.Én továbbra is tartom,hogy pár fok 3 év gari mellett nem nagyon számít,pláne,hogy a kisebb kártyák eleve 70 fok felettiek ,de tömeges meghibásodásokról nincsenek hírek.A hangosságával se értek egyet,volt nálam MSI 970/980 páros is és nem volt hangosabb.A 67 fok BF4 alatt egy kifejezetten szar szellőzésű házban volt,a mostani Corsair 450D ben biztosan jobb lenne.( bár engem személy szerint teljesen és tökéletesen nem érdekel,hogy 3-4 fokkal valami melegebb/hidegebb,annyira csekély a különbség )
-
Scholes9
nagyúr
De gondolom a sima Windforce is jóval halkabb lehet mint a Radeon 290 nem? Mert nálam baromi hangos, ha már az sokat csökken már megéri a váltás 970-re, nagyon érik a dolog csak nem tudom melyiket válasszam. De ha más nincs a g1 lesz, arról is csak jókat olvastam. Bár amit linkeltem EVGA sem tűnik rossznak, aprón néztem majdnem 3 év ipon garival 92k!
-
Joshi
titán
Köszi de mivel a hűtést lecserélem ezért a lehető legolcsóbb referencia kártya kellene. Akkor úgy kérdezem hogy létezik olyan ref kártya ami nem vagy csak kis mértékben cicereg de ajánlott kategória?
(#13291) kovy29 jó persze 3840 vs 4096 de sokan így ismerik ezért tettem zárójelbe. Ha egy konfig viszi az UHD felbontást annak szerintem nem lesz gond a 4k sem.
Szóval akkor konkrétan az UHD felbontásos teljesítmény érdekelne.
ui.: a linkelt kép nem jó mert az UHD és 4k vertikálisan megegyeznek azaz 2160 pixel.
-
Szinyák
őstag
nVidia Inspector írja majd . Nekem Hynix.-ramok vannak rajta . Tuning beállításokat, eredményeket most azonnal a népnek
Nekem is nyekereg egy kicsit az átvezető videók alatt lehet hallani a tücsköketpl: fc4 ,bf4 menü, meg ahol nagyon magas az fps... de játékok alatt csendben van , ezért nem küldöm vissza, szerintem nincs értelme .. Lehet kapnék egy rosszabb verziót
-
-
ALLAT001
senior tag
-
KAMELOT
titán
-
smallmer
őstag
így vannak az árak. árak függvényében melyik a nyerő?
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE: 117.500
MSI GTX 970 GAMING 4G PCIE: 109.990
EVGA 04G-P4-2974-KR GTX970 4GB GDDR5 SC PCIE: 108.990
GIGABYTE GTX 970 4GB GDDR5 G1.Gaming (GV-N970G1 GAMING-4GD): 99.990 -
Reggie0
félisten
Ugy ertettem, hogy igy ertetted. Szerintem is nagy hiba volt kisporolni.
Nekem is elmegy 80 fokig a ref, ha hagyom, hogy o kezelje a ventit. Csak akkor nem megy el addig, ha manualisan megadom a fordularszamot. Probaltam MSI Afterburner venti profilozojat, de meg se piszkalta a fordulatszamot, ugyhogy maradt az nvidia inspector. Igazabol kene egy sajat vezerlo progit irni, mert nekem kivan attol a brem, ha a terheles megszuntevel hirtelen esik a homerseklet. Legjobban ez oregiti a forrasztasokat.
Majd csinalok osszehasonlito videot a ket kartya hangjarol, csak most nincs kedvem megmozdulni -
Locutus
veterán
Nem tudom miért kapaszkodsz foggal körömmel ezekhez a beidegződéseidhez, amikor tapasztalat is van, és mást mutat.
Leirom neked utoljára, a lehető legegyszerűbben:
- a maxwell 980 közel sem melegszik annyira, hogy a vapor chambernek jelentősége legyen
- a ref 980-as nvidia hűtés hang nélkül teszi a dolgát, a boost sem esik le, 72-74 fok fölé sosem ment még
- hátra kifújja az összes meleget, tehát itt az sem számít, hogy hány fokról beszélünk, mert nem a gép többi részét fogja fűteni, hogy azokon meg feljebb vehesd a hűtést
- a linkelt msi ocv1-en NEM referencia 980 hűtés van, a bracket is más, backplate sincs, a ház is műanyag, és ki tudja belül még mi a különbség, de semmiképp sem összehasonlítható a rendes ref hűtéssel.
- aki tuningolni akar, az olyat vesz, ami erre alkalmas... ha más kártyán jobb hűtés van, és neki mindegy, hogy a gépét fűti vele, akkor csinálja azt... a referencia kártyának nem ez a lényege. Nem kell összemosni a különböző kritériumokat. -
rapidsquirel
aktív tag
Mivel nálam másodlagos szempont a tuning, elsődleges a 2 kártya használata, mert nem akarom kazánházzá fűteni a gépházat, köszönöm, maradok a ref.hűtésnél, ha nem gond.
Volt szerencsém nem 1 nonref. hűtéses előző szériás csodához, a felső kártya minden esetben "megsült", nem kétforintos gépházban.
Mondom ezt úgy, hogy 1kártyás rendszert terveztem, de keveseltem multiban amit a kártya magából kipréselt.
Szóval, mindenkinek más a szempont.Asbee: Egyszerűen, felfelé áramlik a hő.
-
Locutus
veterán
Akkor itt most fél perces néma csend azokért, akik még a 980-at is tuningolni akarják.
Mindenki másnak ott a csendes, és hatékony ref hűtő, ami nem a többi cuccodat fűti, hogy cserékbe azokon vehesd feljebb a ventit.FC4 alatt stabil 70-74 fok között van a kártya, 1252Mhz-en. Ultrán, FHD-ben, 4xAA-val, lazán 60 fps fölött. Akármeddig. Kérdés?
-
TomiLi
addikt
Addig sajnos csak találgatni tudok, hogy milyen lehet, amíg nem próbáltam ref. 980-at...
Az biztos, hogy a 970 (4gd5....) az nagyon xar....
(#12391) Locutus : Akkor ebből az következik, hogy a 970 4GD5 az nem ref. hűtés, hanem valami butított változat (az a kérdés, hogy az azonos küllemű 980 borítása alatt mi van hűtés gyanánt)
-
proci985
MODERÁTOR
valszeg muszaj volt nekik.
ha visszaemlekszel a 770/780/Titan topikra, ott kb "vegyel EVGAt" volt a kanon, meg esetleg az Asus Matrix. ehhez kepest a 970 / 980ban kb msi/asus/giga, evga max azoknak erdekes akiknek az utolso szeriai EVGAk voltak, cserebe az elso hirek a 970ekrol tele voltak cicergo EVGAkkal (tultoltak az olcsositast a VRMen valszeg), foleg az SSCk kozott. az SSC ACX olcsobb volt mint a G1, megis G1em lett.
btw, raraktak ket normalis 2BB ventit (csucskategorias videokartyaknal ez az alap szvsz), finomitottak a fin designen bar meg mindig elegge hulye a megoldasuk (kozepso finek azok igy mit csinalnak?), megcsinaltak normalisan a platet (avagy ha cicereg valamennyit megfog) es talan hajszalnyival jobb komponenseket hasznaltak.
az elozo -kozepkategorias- 7850 OCimnek masszivabb volt a PCBje mint par 970e, szoval arban is bele kene fernie.
btw: aztan lehet arrol van szo, hogy a gyartok komolyan vettek az nvidia 145/165Wos TDPjet es arra mereteztek. a G1em pl kizart, hogy 200W alatt egyen jatek alatt.
-
Reggie0
félisten
Azt kap, csak meleg levegot a lamellakon keresztul. Persze ez nem feltetlenul gond. Esetleg nehany kulfoldi oldalt erdemes megkeresni, hatha van hokameras kep errol a modelrol.
Az elso kep alapjan rendben van.
-
daveoff
veterán
Persze hogy nem érdemes az FC4-et ilyenre használni, nem is tudom hogy gondoltam.
Ez megint az az eset volt, amikor valamiféle elmélet és a puszta gyakorlat vívott csatát.....
(#11532) hpeter10: X-530 de egy őskövület, nagyon régi, de még mindig tökéletes, és nagyon jól szól....de alig használom, fülessel nyomok mindent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- Ford topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest