- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
smallmer #30999 üzenetére
Nem rossz... csak az alaplapot nem értem igazán... majd 70k egy lapért sok (ahogy nézem annyiért vesztegetik).
Nomost ha vettél volna egy 30-40ezres lapot máris lehet GTX980-ad lehetett volna a 970 helyett.
Máris +10-20%-ot kaptál volna ugyanazért a pénzért.Szóval költséghatékonyságban, vagy amit kapsz a pénzedért lehetett volna jobb is... főleg ha ennyit nyomoztál utána.
-
-
blu79
addikt
válasz
smallmer #30072 üzenetére
Szia, így utólag.... én is vásáróltam Lec től. Igaz nem itt az aprón leveleztünk és kötöttünk üzletet. És nem videókarit vásáróltam tőle. Nekem megadta a tel. számát és rendes nevét írta a garipapírra meg stb. Személyesen nem találkoztam vele, de nagyon jó cuccokat kaptam tőle, sőt nem kellett előre utalnom hanem utánvétes volt.
-
ingalls
senior tag
válasz
Többször is volt már dolgom velük, nagyon korrekt és barátságos arcok. Cole kicsit trógernek tűnt elsőre, mert a megbeszélt időpontban ébresztettem a háza előtt, s aztán ennek megfelelő mederben zajlott az üzlet
. De végső soron vicces volt az egész helyzet, és teljesen megbízható eladó. És segítőkészek is!
Amit GeneraL mond a teljes névről, az igaz. Szerencsére garanciás ügybe még nem keveredem egyikük termékével sem.
Gianni is igaz. Sőt, anno az Ivy platformra egy itteni galerinél váltottam, akik már szintén évek óta eltűntek.
Ebből az okból és abból is érdemes inkább a mai menőbb kiskereknél vásárolni, mert néhány ezres az árkülönbség és náluk tuti hivatalos formában működik a jótállási rendszer. És ott az elállási lehetőség is.
Ráadásul a vga-khoz még kupont is kapsz, amit ha eladnál (, amit persze nem teszel, mert nem szabad), máris az ő áraiknál vagy. Arról nem is beszélve, hogy könnyebben adsz el egy vga-t kisker garival. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Nekem is volt velük dolgom, teljesen korrekt arcok, jó áron is van a cuccuk, DE: azt vedd figyelembe, hogy a garancia, amit adnak nem áll épp erős alapokon. Egyrészt egyikőjük se írja rá a garancialevélre a rendes nevét, csak a nick nevét (remélem mondanom se kell, hogy ez így kb mennyit ér) másrészt senki nem garantálja, hogy 3 év múlva is még itt lesznek (lásd Gianni hogy eltűnt az apróról).
De amíg itt vannak, addig mindenben a segítségedre lesznek, abban biztos vagyok
-
rup1u5
nagyúr
válasz
smallmer #30028 üzenetére
+8GB ram
Nekem is lassan esedékes lesz egy új ház de még nem találtam meg az ideálisat. Phanteks Enthoo Pro M tényleg egész jónak tűnik de ez sem az igazi. Kevés a hely felül a 240-es radinak és hiányolom az oldallapról a 12 centis ventihelyet. Divat ez a fancy plexiablakos oldallap de venti helyét rendre lehagyják a gyártók.
Nálam ez alapkövetelmény különben túlforrósodik a VRM rész a proci körül. -
Bandi79
aktív tag
-
Bandi79
aktív tag
válasz
smallmer #29903 üzenetére
Itt egy videó különböző GTX 970-ek zajkibocsátásáról :
GTX 980 kontra 970:
1. GTX 980 gyorsabb mint a 970, de nem annyival, mint amennyivel drágább.
2. A memóriájának az egész 4GB-ja teljes sebességgel elérhető
3. Kevesebb belőle a coil whine-os, mint a GTX 970-ből, bár erről megoszlanak a vélemények.
Ezek alapján mérlegelj főként. Én a 2-3-as pontok miatt vettem 980-at, lehet Neked az 1-es a fontosabb, te döntésed. -
Interceptor
addikt
válasz
smallmer #29862 üzenetére
Összeségében a legjobb GTX970 jelenleg szerintem az MSI GAMING 4G. A legcsendesebb 970-es és a tuningolt kártyát is zajmentesen hűti, 70%-on tulajdonképpen nincs hangja a ventinek. A GPU-t 1500 fölé lőttem be valamivel, de 1550-et megy stabilan fesz emelés nélkül, a memória meg 2ezren megy, de annak még nem néztem meg a végét, nyilván tud többet is.
-
blu79
addikt
válasz
smallmer #29856 üzenetére
- igen tuningal lehet javítani, de nem kell csodákat várni, és nem utolsó sorban egyik vidikarinál sem garantált a jó tuningképesség. Na hogy döntöttél melyiket veszed?
(#29857) Szinyák milyen órajelen ment a kártya? látom hogy 1454 de biztos ennyin ment mert lehet ennyit ír ki de többen megy , egy sensors ablakot kellett volna megnyitnod, egyébként normálisnak számít ez az eredmény
-
-
Bandi79
aktív tag
-
ALLAT001
senior tag
válasz
smallmer #12348 üzenetére
970 vs 980: +25% teljesítmény +60% felárért
Azért ennyivel drágább a 980, mert a prémiumot is meg kell fizetni, hogy ez a leggyorsabb kártya a piacon.
A következő generáció kijövetelekor ez a prémium meg fog szűnni, ami netto veszteség.
Mivel a 970 is mindent képes futtatni a legjobb beállításokkal, szerintem ez a jobb vétel. -
SSJPeter
őstag
válasz
smallmer #12346 üzenetére
Talán van még 1 előnye a 980-nak, a 970-hez képest, a teljesíményen felül. Itt a fórumban kevesebben panaszkodtak coil whine-ra, mint a 970-ek esetében. Meg persze egy csúcskártyából nem spórolják ki az anyagot sem, valószínűleg jobb minőségben összerakott kártyák a 980-ak. Na nem mintha a 970-ekkel gond lenne ilyen téren, de azért mégis...
Amúgy ha 980-at vennél mégis, abból én az MSI-t ajánlom egyértelműen, a 980-nál figyeltek mindenre.Nem letámadni, MSI fan vagyok.
-
szasanyi
félisten
válasz
smallmer #12202 üzenetére
Ha van játék üzemmódja a tv-nek akkor nem hiszem. De lényegesebb, hogy böngészéshez és/vagy szöveges dokumentumokhoz nagyon nem ideális mert arra nincs optimalizálva a TV kijelzője. Bár nem tudom ilyen célra mennyit használnád.
A konfig szvsz jó, bár én beletenném a 4690-et... illetve a Zalman Z9-cel vigyázz, mert túl nagy VGA nem fér bele (~29cm körül van a maximum). -
szasanyi
félisten
válasz
smallmer #12187 üzenetére
Természetesen igen. Játék és felbontás függvénye, hogy lenne-e (és mekkora) CPU limit.
bombibmw: a kérdése nem tartalmazott olyan infót. Játékhoz elsősorban VGA kell nem CPU, és egyi5-4590 procival is tökéletesen menne egy GTX980 (is).
A többi infó / részlet hiányában ezért fogalmaztam meg úgy a választ ahogy. Megjegyzem: minél nagyobb a felbontás, tudtommal annál kisebb a CPU limit lehetősége / mértéke. Vagy tévednék?
-
Dr.Én
veterán
válasz
smallmer #12151 üzenetére
Januárban veszek egy új házikót azért...tágasabbat...a mostani egy kicsit öreg...
Hang terén én se panaszkodom...netezés alatt nem hallom...amikor játszok akkor meg úgy is fel van tekerve a
a hangerő...szóval hallani akkor se hallom...
de nagyon jó vidkari
Szerintem a a Giga elég jó kártya minőség terén....zsinórban ez a 4-ik Giga kártyám, eddig nem volt velük gond.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
smallmer #12143 üzenetére
giga uresben hangosabb, cserebe az Asusnak 196Wnal beut a TDPlimit, G1nel ez 280W. a G1 eleg hosszu, de jobb a VRMje. az Asusnal egy oldalon van az osszes memoria ami vizre jobb lenne, bar ezeket a kartyakat nem erdemes vizezni
multimonitorra en G1et vettem a magasabb fogyasztas miatt.
-
Asbee
veterán
válasz
smallmer #12143 üzenetére
A strix halkabb mint a giga. Ha belősz neki egy custom venti profilt kis hanggal kb úgy hűti a gpu-t mint a giga. A gigán jobb a vrm hűtés és a feszt is megkapja rendesen ha emelsz. Asuson a vrm hűtés miatt feszelés felejtős. Ha nem tervezel extra tuningot és bechelést akkor kb mindegy melyiket veszed. Nekem G1 volt most Asus van, mindkettő jó kártya Gigát picit jobbnak tartom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Autóhifi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest