- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Ez egyenlőre mind találgatás, mutass valami hivatalos infót, link-et......
Jó ez a kép a 295 X2-ről....
Ok, én elhiszem, hogy jönnek az új kártyák, de addig semmi nem biztos, amíg nincs róluk hivatalos infó. Egyébként sanszos, hogy ezek a paraméterek lesznek, de ki tudja.....
-
muld
csendes tag
OFF: "Igen ezen és is gondolkoztam, de az időtállőság végett döntöttem szintén az i7 4790K mellett illetve, azt könnyedséggel tudom használni stock OC-vel 4,4-en, míg a 4690K jóval megkéne húznom, és arra nem biztos hogy elég lenne az Alpenföhn Brocken 2 hűtő amit kinéztem hozzá, illetve ennyire mélyen még egyelőre nem másznék bele a tuningba."
Egyébként úgy döntöttem, hogy mivel az árkülönbségből SSD-t terveztem venni, ezért azt inkább kitolom nyárra, addig elleszek egy kölcsön ssd-n és akkor veszek egy PALIT Gtx980 Super Jetstreamet. (Amúgy ez csak itthon hangzik NoName márkának? mert a külföldi tesztekben nagyon áradoznak róla.)
-
törölt tag
Mint már említettem párszor,nekem a 980 nem igazán elég a jelenlegi kijelzőmhöz 4K ban.Ezt elsősorban BF4 multira értem,magas grafikai beállításoknál néha nagyon be tud esni tömegjeleneteknél az fps diavetítés szintre.Ezért cseréltem a 970 et, 980 ra.Azt kell mondanom,hogy 4K ra sok különbség nincsen közöttük,ahol elvérzett a 970 ,ott ledadog a 980 is.
-
törölt tag
Pedig én reménykedem benne,hogy legkésőbb ebben az évben lesz már valami megoldás a normális 4K hoz.
Tele vannak az üzletek UHD megjelenítőkkel,erre csak lépnek valamit a gyártókNem hiszem,hogy ez ekkora technikai lehetetlenség lenne ( bár nem értek hozzá az tény )
17483) Reggie0 Egyik ismerősömnek van már ilyenje és azt mondja néha elfelejti kikapcsolni pc re kötve és semmi baja nincs ,állítólag ezek nem hajlamosak beégésre.Aztán majd kiderül
-
blu79
addikt
- minden tiszteletem
, persze erősebb a GTX 980 nem hiába kerül annyival több-be, de , néztem az FC3 például nekem átlagban megvan a 74-75 Fps néha leesik 71-2 re de van amikor 81-2 és néztem a tech power up tesztjét ahol szintén egy GTX 970 Gaming teljesített és ott van a ref. GTX 980 és annak az átlagát simán felülmúlom, ( egyébként szerintem az enyém nem épp egy mezei 970, elég jól megy a kicsike
, egyébként Samsung memóriás), persze lesznek vannak olyan game-k ahol erősebb a GTX 980, de azért a refet szerintem utol lehet érni.
-
-
Cooley18
aktív tag
Viszont ha az eddig ismert adatok igazak, akkora a 380X nem lesz sokkal erősebb a 980-nál, cserébe jóval nagyobb fogyasztással. A GM200-as GeFo meg közel másfélszer erősebb lehet, szóval megint nem lesz konkurencia a legfelsőbb körökben, megint el fognak szállni az árakkal... Viszont a 980-nak lemehet az ára, és még jó vétel is lehet majd a végén.
Mondjuk én személy szerint annak örülnék, ha mobil fronton villantana valamit az AMD, de az esélytelen.
-
Koszi szepen!
Csak azert erdeklodtem, mert kinez nekem is egy uj vga. Nem reg erdeklodtem, hogy 1680-ban okoz-e gondot a 970 memoria problemaja es nemleges valaszt kaptam, szoval nekem megfelelne az a kartya, a teljesitmenye meg szerintem boven eleg lesz abban a felbontasban. Viszont ha jon uj kartya, lehet erdemes kicsit varni, talan meg olcsobbak lesznek a 970-ek, mint most.
-
h1mpi
félisten
Így van már lassan 3 hónapos lesz
(#17030) KAMELOT: én a kereskedelemben dolgozom immár 15. éve. Rengeteg reklamációt kezeltem már és félre rendelt milliós tételnél is volt, hogy egy 10 000 Ft-os tartozék oldotta meg a problémát. Az ügyfél örömmel távozott és utána még vagy 2x cserélt autót és 3 ismerősét küldte, hogy milyen korrekt a cég. Embere válogatja, de van akinél elég az, hogy valamit kap, bármit, lehet a Wunder Baum is elég lett volna
-
trufa12
addikt
persze tudom, de full-hdban azért már jobbak lesznek szerintem....
mert ha elterjed a wqhd és társai, inkább arra fognak (nem optimalizálni hogy a gamer mégjobbat vegyen) a fhd meg lassan alap lesz mint az 1280x800 v mi voltnekem is tetszik a wqhd- meg a 4-8 k de egyelőre meg vagyok nélküle. Főleg anyagi okok végett is .
Régen is lehetett 2500 as monitort kapni a képcsöves korszakban aztán sokáig sokan 1280-on elvoltak.
-
törölt tag
Végre egy jó minőségű videó,amiben hallani is lehet amit kell
Hál ist, lekopogom,nekem teljesen kussban van az EVGA ( azoknál a játékoknál, amit használok perpill )
(#16430) hpeter10 Valóban nem értana valami aktuális eredmény/ állásközlés a szavazásról,mert ennek így nincs sok értelme
#16434) ÁdiBá Tényleg benne van minden aminek kell.Nem savazásból mondtam
-
Asbee
veterán
Told ki a power limitet 85 fokra így egy egy 1430 körüli boostal vígan elvan. Nálam így auto venti vezérléssel 80-83 fok, a hangja még pont oké számomra far cry 4 alatt is és nem vesz vissza órajelet.
(#16198) gbors: Nincs vapor kamra amúgy ugyanaz. Még 780-on volt a legjobb az a hűtés, de itt is el lehet vele lenni.
-
Szinyák
őstag
Frissítést megcsinálta nekem is gond nélkül , ott kezdőnek a bajok ha rá kattintok a drivers fülre, akkor keres v.mit és hibával le áll , és ugyan ezt csinálja addig míg újra nem indítom a gépet :S
Nem szabad rá menni a drivers fülre , akkor jó
Nem tudom mikor akarják kijavítani ezt a bugot ... -
h1mpi
félisten
Szerintem már a 780Ti szériánál is elérte a végét. Ezért nem értem, miért vesztek ref megoldást, ha még tuningolni is akarjátok? Egy normális házban, átgondolt ventikkel egy custom vga szerintem még kevesebb hőt termel, legalábbis nálam ez a tapasztalat.
A ref SLI esetén (bár ott se melegszik a custom már) vagy 0 tuning esetén javasolt.
-
-
DigitXT
félisten
Ha egy GTX980-nal csak 24 fps-ed van, csak gratulálni tudok.
CPU limit meg akármilyen felbontásban lehet, ha pl. olyan f*s motorra
épülő játékok jönnek ki, mint a Dying Light+odaadják az agyatlan user
kezébe a csuszkát, hogy nesze, told az égbe, hadd szaggasson!Bizonyára fasza lehet az a WQHD*, és biztos megéri a tuning, de azért
a számolás nem az erősséged: oda 60 fps-hez még a 980SLI is kevés.
Ha nem életszerű példát hozol, az meg hadd ne az én hibám legyen.*: azt mondjuk meg sem merem kérdezni, hogy ezt mekkora képátlón.
(Utálok a monitorba belebújni. Agyamra mennek a Full HD egérmozik:
akkor egy WQHD-hoz milyen közel kell ülni, hogy lásd az összes sort.) -
trufa12
addikt
Szerintem sem, de manapság már én is leszarom, mindent feltoltam maxra 970nél aztánf ut, (persze nem 60 fps-el ) mert megnéztem azért a kíváncsiság bennem van, meg láttam szemmel is hogy nem annyi, így ránéztem kb mennyi
30-50 fps között ugrálnak a játékok . Ha mindent feltolok maxra. Meg meg van oc-zva a vga.Kissé idegesít de ez van, játszom aztán örömködöm hogy legalább nem szaggat.
-
Locutus
veterán
Kár lenne ezen vitatkozni, én nem vagyok ennyire ráizgulva a benchmarkokra, meg az fpst sem nagyítóval nézem. Egyszerűen csak élvezem hogy minden jól fut maxon, és egyelőre semminél sem merült fel, hogy még több teljesítmény kéne. Főleg olyan áron nem, hogy hangosabb meg melegebb legyen.
-
proci985
MODERÁTOR
o igen, crysis 1 mar a 6950 2GBmmel is folyamatosan furmark szinten throttlingolt 3840x1024ben. crysis 3 detto, amiatt szoktam mondani, hogy furmarkkal is muszaj tesztelni a tuningot, mert ha furmark alatt tulmelegszik a kartya, akkor lesz jatek is ahol fog.
btw: furmark egyszalas, szoval a crysis/C3 meg tobbet is fogyaszt. battlefieldel nem jatszottam, de az is gyanus "stabil a tuningom, csak BF3 alatt esik szet" megfogalmazas gondolom ismeros.
-
trufa12
addikt
Nekem tud mindenről mindig, azért is kapott 1 laptopot most
nyugalom legyen ....
ha nem vettem volna én is 980 al tolnámha monitort nem vettem volna meg még meg toldom már 2ő-vel
de most nem volt vga-m , meg monitorom is öregecske volt már így ezek kellettek, neki meg a laptopja nem volt már az igazi így ez van ...
lehet jövőre 2ővel szériázok majdbeállítottm am a gammát, így most már a bevezetőben látom a 970 venti lapátjait is ...
mindig a hardverapró alapján állítom be a monitort, mert annyi az árnyalat, meg a szín hogy kihívás .amúgy azért is kérdeztem rá mert hogy a kedves kolléga sárga abban biztos voltam
reeves az fehér gyerek
-
trufa12
addikt
Hova még
így beszéltek róla már elavultnak érzem : Dpedig 2 napja van meg a vga.
bár ha nem koplal az ember hogy meg tudja venni úgy miért neén csak kb jövő januárba tudok új vga-t venni, bár akkor már nem 0 ról indulok így egyből majd 1 csúcs vga-t vásárolok .
akoska07
nálad is sárgás Reeves arca?
azért kérdezem hogy nagyjából jól van e beállítva a monitor.... :S
-
Televan74
nagyúr
Vannak egyéb prioritások is a kártyán kívül.FHD meg ha jól teljesít a 980,akkor felesleges váltanom.
Az új radeont majd használtam 2-3 hónap múlva a megjelenése után.Úgy lesz aki túlad egy még bőségesen garanciális darabot.Ha egyáltalán kell.
(#15956) Szaby59 AMD háza táján semmi sincs kőbe vésve.Én lassan már nem igazodok el náluk.
-
törölt tag
Az egész DX12 "koncepciót" a Mantle indította el... Pont azért sincs jelentősebb különbség Mantle vs. DX12 ugyanazon a kártyán mert a kettő az alapokat tekintve kb. ugyanaz.
Egyébként amíg nem lesz végleges az OS/API/Driverek + nem lesz rendes DX11/DX12-es játék amivel összelehet vetni addig valahogy túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen. Minek kellene évente új csúcskártya ha ezzel az új API-val még ilyen extrém tesztekben is 60+ FPS-t lehet hozni egyetlen 980-al ? -
Szinyák
őstag
ha tudtam volna ezt a dolgot akkor nem váltok 290.-ről , eddig jó nincs kimondottam bajom , de el fognak hamarosan jönni azok a játékok ahova kevés lesz tátsd : Dying Light és még a GTA5 ki se jött stb.. ha dia vetítőt fog játszani a vram miatt akkor kivágom a kukába ...
-
proci985
MODERÁTOR
nem csak neked, viszont altalaban akarom erzekeltetni, hogy mi a baj,
amikor vettem a kartyat, ugy szamoltam, hogy 5760x1080ra kell. akkor ket 7850 OCm volt, optimalis esetben kb a 7970 GHZ / Titan sarkaban voltak. emiatt kb ugy voltam vele, hogy valszeg ket kartya fog kelleni, meghozza a 290/290x/970/980 negyesbol.
a 290 jo aron volt, de a pumpa valszeg nem birta volna, a radit ki kellett volna egesziteni, szoval amit megsporoltam volna azt elvitte volna az FC blokk es a viz megerositese. 290x szinten, legen a Cosmosban eselytelen kategoria. 290x hivogato volt, mert az nvidia a crossbar memszervezes miatt kevesbe skalazodik szepen (ill reszben, mashol vannak a bottleneckek es mashogy skalazodnak az architekturak). viszont a ringbusnak is vannak hatranyai. engem meg fHD es 2K nem igazan erdekel. harom evre terveztem.
980at nezegettem, de ket kartya kellett volna, az ugy meg draga. plusz eleg nagy a halo product arbonusz rajta, szoval junius korul buko lesz.
a 970hez ugy neztem eleg a tap (utolag mivel a maxwell tdp adatok nem fedik a valosagot ez nem feltetlenul igaz), ara is oke volt, fogyasztasa, hotermelese is. ugy voltam vele megveszem az elso kartyat, meglatjuk hogy megy 5760x1080, aztan tap, haz es vizhutes upgrade nelkul mehet meg egy kartya, ha keves lenne, vagy ha kiszorjak a keszleteket generaciovaltasnal.
---
direkt 5760/4K teszteket neztem csak, memterhelessel. valamint en megneztem a specifikaciot is: oke, nem nyultak a memoriaval osszefuggo reszhez / crossbarhoz, tehat garantaltan nem lesz a memoria egy resze lassabb, mint korabban a 660/660tinel.
ehelyett adhatom el a kartyat ha keves lesz, mert a 970 SLI felejtos.
velemenyek, avagy miert nem problema:
elobb fogy ki a gpu, mint hogy a memoria szuk lesz
SLIben gondolkodok 5760x1080ra, szoval nem.ez fHDben nem jon elo, az az elterjedt, 4K kiforratlan, surround nem kene
nem erdekel mas hogy hasznalja a rendszeretcsak az utolso fel giga problemas, gyakorlatban nem jon elo
a jatekok jelenleg annyit foglalnak memoriabol amennyit tudnak. ld pl BF3, ment szepen 2GB vrammal, de 3GBs kartyaknal foglalt 2.5 fole is. itt semmi nem akadalyozza meg, hogy a jatek folefoglaljon 3.5GBnek es belassuljoneddig elegedett voltal, mar miert nem
mert magas felbontasra a 970 SLI innentol felejtos a mikrolag miattdehat multigpu es multimonitor felejtos
masfel evig volt 7850 OC CFem, nekem nem volt vele bajom (hint: csak stabil driverre valtottam es azt se az elso par napban)elmeletileg meg lehet oldani, hogy felvaltva irjon es olvasson a ket resz
elmeletileg.
ha tudod, hogy a crossbar igy van felepitve megvetted volna a 970et?
korantsem. nezegettem a 980at szoval lehet az lett volna. vagy egy 290x nemileg megerositett vizzel. mindenesetre par anomalianak jobban utannakerestem volna.btw: az elmeleti alapokkal -tehat a computer science resszel- kapcsolatban nem minosulok laikusnak, emelle hobbiszinten van nemi tapasztalaton magasfelbontasu tobbkijelzos rendszerekkel.
akoska07: oke jelenleg eleg, de az SLI felejtos lesz neked is hozzam hasonloan.
-
dewil666
őstag
(#14966) TTomax (#14984) ÁdiBá
Nem is mondtam hogy hibás. De ők sem közölték hogy 3,5Gb használható.
Most ha én eladok egy vga-t ami 1Gb és 2Gb-os ként hirdetem és megveszik akkor ez természetes?
Vagy ha veszel egy ilyet és adnak hozzá pótkereket akkor az négykerekű lesz és lehet hirdetni négykerekű járműként?"kijavítanák a hibát " arra utaltam itt hogy vagy tényleges 4Gb-ra vagy a dobozra írják hogy 3,5Gb és emellé kompenzációs összeget visszafizetnek.
Így lenne reális. -
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
Ahogy daveoff is irja, Te egy vagy a kivetelek kozul. A tobbseg siman FHD-ban jatszik, nem fog megvenni egy olyan monitort, aminek az aran vehetne 2db 970-est is akar. Marpedig FHD-ban ne mondja nekem senki sem, hogy extrem a VRAM fogyasztas, mikor nem az. Meg a 3Gb-s kartyakkal is ki lehet huzni 1 par evet 1080P-n-n, mert nincs kihasznalva rajtuk az a memoria mennyiseg.
De varom a vallakozo szellemueket, akik megmutatjak, mennyi VRAM -ot tud megzabalni egy-egy jatek FHD-n. Tenyleg kivancsi vagyok.Egyebkent az a resze a dolognak rendben van, hogy a kartya hasznalt piaci erteke csokkent. Ez tenyleg nem jo, bar az egyre olcsobb AMD-s kartyak miatt ez egyebkent is a kuszobon lett volna. 980 meg mindig sokkal nagyobb bukta lesz....
-
-
westlake
félisten
Nem azért vette vissza a GPU sebességét egy lépcsővel, mert aktív volt a boost, hanem azért, mert nem állítottál át minden szükséges feszültség értéket az MBT-ben. Régen túlléptem a 68C fokos határt, de még mindig a beállított értéken meg a kártya. Igaz, hogy lusta vagyok kicserékni a 780 Ti-t a 980-ra, de a BIOS ezen része teljesen megegyezik.
Egyébként teljesen hivatalosan a 68C fokos határ átlépése után a vezérlés a túlmelegedés veszélye miatt csökkenti a feszültséget, amiatt bekövetkezik a vRel (a beállított GPU MHz-hez túl alacsony a vGPU), emiatt pedig csökken a GPU sebessége (MHz) is.
-
daveoff
veterán
De mi értelme a fix 1,26V-nak, és a kitolt TDP-nek, ha alapfeszen is megy a fix 1500mhz stabilan, és TDP-n belül vagyok.....!? Max ha 3dmark rekordokat akarsz döntögetni, akkor van értelme ezeknek a mókolásoknak, 24/7-re nem látom értelmét. Azt sem értem a boost-tal mi a baj.....
-
westlake
félisten
A downclock a boost nélkül is működik. Ott van például a 63C fokos limit. Mondjku ezt lehet pont ki tudod iktatni a feszemeléssel.
A gyárilag megadott TDP értékeknek semmi köze a real-world használathoz. Az NVIDIA olyan mérési módszert alkalmaz, amit már azzal "felrúgsz", ha 40%-nál jobban leterheled a GPU-t.
Ha veszed mondjuk az utolsó 10 komolyabb grafikával rendelkező játékot, és átlagot számolsz, akkor biztosan 200W feletti értéket kapsz tuning nélkul is. -
MPowerPH
félisten
A majdnem SLI szint kozeleben nem lesz, de meg az 50% teljesitmeny elony sem boritekolhato, ami a specifikaciok alapjan kinez.(mert csak a spec alapjan annyi, valojaban nem fogja megkozeliteni sem) Az alaporajele minden bizonnyal sokkal alacsonyabb lesz. En 25% tobbletet varok maximum, amit valszeg csillagaszati arral fejelnek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest