- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
daveoff #18275 üzenetére
játékra: vagy akinek fontos, hogy a leggyorsabb legyen neki, és ki tudja fizetni, vagy akinek annyira nem tétel, hogy a korosodó 980-at már időszerűnek érzi leváltani. már a Titan megjelenésekor is írtam, a prémium kategóriában az ár / teljesítmény sokkal kevésbé érdekes. zöldéknek lesz 2-3 hónapjuk, amíg ilyen pofátlan áron tudják konkurencia nélkül adni, naná, hogy megteszik.
-
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #18121 üzenetére
http://www.3dmark.com/3dm11/9505600
Jaja, nem hozott sokat. Maris tolok nvidia inspectoros gorbet, hogy mi okozhatja.
-
bubcsi03
csendes tag
válasz
daveoff #17953 üzenetére
Játékra,de tudok nélkülözni pár extra beállitást.Egyébként nem döntöttem egyáltalán monitor ügyben,ez csak egy kósza gondolat volt mi lenne ha 1440p lenne.De mondják nekem bőven elég lenne egy minőségi dell [link] és ami azt illeti nekem is tetszik ez a monitor és ár értékbven is spórólnék egyszer 70ezret a monitoron illetve 60ezret a kártyán mert ugye akkor 980 kellenne.Szóval lehet megis magyaráztam magamnak
.Vélemény?
Azaz maradna akkor ez a belinkelt monitor a gtx 970 el. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #17857 üzenetére
Én máshogy gondolom. A részletek helyett benyomott böszme dolgok számomra nem szépek.
Nekem alapvetően azzal van bajom, hogy nyilván nem véletlen volt eredetileg annyi a 100% beállítás, amennyi, és így igazából elvették a csúszka értelmét. Korábban tudtad skálázni a grafikát az igényeid (géped képessége) szerint, most nem. Most mindenki felhúzza 100%-ra, és boldog (?), de nincs választásod, nagyobb látótávolságot szeretnél kevesebb FPS-el, vagy sok FPS-t rövid látótávval.
Amiket bejelöltél, nekem a picit más szög/megvilágítás hatásának tűnik csak.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #17828 üzenetére
Sosem veszed észre az apró eltéréseket.
Vannak bőven. Keresd a részleteket.
(#17830) Asbee: A 970-esek ellen indított perben sokkal szebben megfogalmazták, mint ahogy én tudnám: "On January 25, 2015, Nvidia’s Senior VP of GPU Engineering, Jonah Alben, admitted that while the GTX 970 technically features 4GB of VRAM, the final 512MB part runs at a far slower rate than the first 3.5GB. This is not a technical glitch, as from a practical standpoint this means that when a purchaser uses the GTX 970, when a true 4GB of VRAM is needed, once 3.5 GB is reached, the program will slow down or sputter as the graphics card is not capable of operating as a true 4GB card. The device does not function as if it has 4GB of VRAM, which was and is a key selling point for the device." [link]
És itt még ki sem tértek rá, hogy a 3,5GB-os partíciót is belassítja, ha használva van az a bizonyos 512MB.
És azt hiszem, itt ez a lényeges gondolat, hogy a kártya nem úgy működik, mint ahogyan egy "valódi" 4GB-os kártyától elvárható lenne. Tehát pl. ha csomagolnak a kártya mellé egy 16GB-os pendrive-ot, akkor nem 20GB memóriás lesz a kártya, hiába van annyi a dobozban, amit szoftveresen ugyanúgy a videóramhoz csaphatnál.(#17832) rambustibi: Igen, mintha a Forma1-es autóra 3 rendes, és egy mankókereket tennének versenyezni. 4 gumi van rajta? Hát persze.
Nyilván ennyire nem gáz a 970-ek helyzete, csak példaként írtam.(#17839) Asbee: 970 tulaj tollából származik az írás.
(#17843) daveoff: Úgy látszik, neked nem tetszik a részletesebb kép.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Asbee
veterán
-
regener
veterán
válasz
daveoff #17828 üzenetére
Az első kép az patch előtti, ahol alig látszik valami, a második a patch utáni. (A linkeket a cikkből szedtem)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #17743 üzenetére
Sajnos annyival rosszabb. Ezt már a teljes iparág elfogadta, a Microsoft is megmutatta, hogy sokkal hatékonyabb a DX12. Ez van. Felesleges a DX11-et védeni, mert egyetlen fejlesztő, egyetlen gyártó, és ami nagyon fontos, hogy még maga a Microsoft sem mondja róla, hogy hatékony API. Sőt, pont az ellenkezőjéről beszélnek.
Szerintem a profilozó főbb funkciói gyártófüggetlenek. De ha nem, akkor a GPUView biztosan az, csak kisebb a tudása.(#17744) HSM: Azért nem jellemző az EA-re, hogy grafikát butítanak. Nekik nem nagyon van okuk rá. Még, ha a DX11 egy hulladék, akkor is messze a Frostbite 3 kezeli a legjobban, ha a teljesítményről van szó. Persze ennek az ára a stabilitás, lásd a híres DXGI ERROR DEVICE HUNG hiba, ami minden Frostbite 3 játékot érint. Szóval az EA-nek más problémája van. Elsődlegesen ők azzal küzdenek a DX11 alatt, hogy ne fagyjon a kód.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #17745 üzenetére
Ebben mégis mi a szedett-vetett elmélet, hogy egy játék, főleg egy ilyen multira kihegyezett változhat a patch-ek alkalmával?
Akár néhány havonta is, nemhogy évek távlatában.
Amennyi fogalmad van (*nincs) a játékprogramok működéséről, én finomabban osztanám a kritikákat.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #17743 üzenetére
"Oké, és akkor az megvan, hogyha most jó a játék, akkor rohadtul nem a DX11-el van a baj...."
Az ugye megvan, hogy "optimalizálás" címen bármikor kicserélhetik az "Ultra" beállítást "High"-ra is? Tán még észre se vennéd. Vagy mint a Dying Light, szarul fut max látótávolságon, a user meg hőbörög, amikor ő nem volt képes megérteni, hogy nem viccből 50% az ajánlott maximum? [link] Oké, harmadoljuk el a 100%-ot, jó lesz nekik....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #17739 üzenetére
Senki sem mondta, hogy CPU-limit van ott. A problémát úgy hívják, hogy API-limit, vagy szoftveres limit.
A GPU közel sem teker 100%-on. Az Afterburner és hasonló programok kihasználtságjelzője totál bullshit. Ha tudni akarod a valós belső kihasználást, akkor GPUPerfStudiót használj. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #17732 üzenetére
A GPUPerfStudio alapján a kritikus rész azután jön, miután szétesett a hajó. Amikor kettévált és kiugrassz arra a nagy nyílt területre. Egészen addig tart, amíg a vízbe nem ugrassz balhézni. Tisztán mérhető, hogy a GPU-k belső kihasználása ezen a kis részen a BF4 ~60%-os átlaga alá esik ... 40-50% közé. Máshol ez nem jellemző. Egyébként ez tényleg egy komplex jelenet, szóval érthető.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff #17726 üzenetére
Honnan veszed, hogy kamu, vagy manipulált? Ha meghallgattad az előadást, akkor Repi világosan elmondta, hogy ez a jelenet a legnagyobb probléma DX11 alatt, mert nem viseli el az API azt a terhelést, amivel a jelenet jár. Itt nem egy hardverről vagy konfigurációról van szó, hanem arról, hogy az API szintjén egy olyan limitbe ütközik a rendszer, amin nem tudtak javítani a fejlesztők. Ez van. Ezekről a limitekről beszél mindenki, amióta a DX12-t bemutatta a Microsoft az elmúlt évben. Nem hardveres, hanem abszolút egy szoftveres problémáról van szó, amit nem lehet megvuduzni, vagy csodát tenni. Létezik és el kell fogadni. A linket előadás arról szólt, hogy amely fejlesztők ugyanezekbe a limitekbe ütköznek (és beleütköznek, mert tele volt a terem az ipar programozóival), azok számára legyen felvázolva egy lehetőség, hogy hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani. A gyorsulás oka közel 40 oldalon van kifejtve, olvasd át azt is.
De ha nem hiszed az sem baj, mert az előadás nem marketingcélból készült. Nem fontos meggyőzni a felhasználót arról, hogy a DX11 rossz. A lényeg, hogy a fejlesztők, akik beültek lássák a lehetőségeket.
A második béta 32 bites volt. Tudni akarta az EA, hogy az új 32 bites kód stabil-e. A 64 bites kódot eleget tesztelték. Nyilván az ellenőrzés egyik legegyszerűbb módja, ha a béta résztvevőit 32 bitre kényszerítik. Mivel ez nem a szórakozásról szólt, így elfogadhatók az ilyen döntések. Végtére is a végső program minőségét befolyásolhatják pozitív irányban.
-
Habugi
addikt
válasz
daveoff #17710 üzenetére
Félreérthetően írtam valóban, az esetleges többlet terhelés okán gondoltam/feltételeztem, hogy ez Hardlineos mérés, semmi több csak egy eszmefuttatás volt. A linked pedig egyértelművé tette, hogy nem az, szóval..
(#17713) HSM:
Hát az nagyon kemény lenne, ha ennyi az annyi.
Elvileg a HEDT-k egy szálon minimálisan gyengébbek, vagy legalábbis single VGA "kihajtásra" jobbak a húzott i5/i7-ek. Ámbár ez lehet nettó hülyeség, nincs gyakorlati tapasztalatom, plusz a BF4 híresen jól kezel több szálat, szóval nem hiszem hogy ez bele számított volna az eredménybe.. -
Habugi
addikt
válasz
daveoff #17707 üzenetére
A Hardlineról már olvastam olyat, hogy lényegesen rondább és lényegesen gépigényesebb mint a BF4.
Fogalmam sincs mi a forrása ennek a képnek, de a filenévből "rendering-battlefield-4-with-mantle-3" arra következtetek, ez bizony nem a Hardline.., namost azt nekem ne mondja senki, hogy egy 6/12es HEDT-vel 1080p-ben ilyen procilimit és/vagy API limit van, ez azért már az én gyomromat is megfekszi..
Nekem tetszik a Mantle, bőven többet "észrevettem belőle" mint itt a fórumon sokan, ami akár az FX számlájára is írható, de ez a 2.2X-es minFPS növekedés ami itt látható.., hát ezt hagyjuk.
-
rocket
nagyúr
válasz
daveoff #17583 üzenetére
Lehet a GPU rendelkezik a pletykakban szereplo parameterekkel, de hogy a gyartasi kihozatal miatt, nem lesz ennyi aktiv egyseg az szinte biztos.
Fiji-vel lesz azert gondja az AMD-nek, elso generacios HBM memoriabol maximum 4GB-ot lehet pakolni GPU-nkent, a 2. generacio meg 2016-ban jon csak, es ugye mar most is tobb memoriaert konyorognek a highend felhasznalok.
Meg az ag is huzza oket.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #17590 üzenetére
Gyanus hogy nagyon erős lesz az új Radeon ami picit bizonytalanít miért kell megint vizet rakni rá gyárilag? Viszont egy GM200 Titan kártyára minden esély megvan. Az elfog vegetálni a Radeonnal. Kérdés az , hogy mi mit kapunk 200 ezer körül?
AMD fanok is biztosan tudják ha egy 40-35 erősebb kártyát hoz le a piacra a Radeon akkor az nem lesz best buy 120 ezer forintért, hanem inkább 220 körül. -
Cole86
senior tag
válasz
daveoff #17390 üzenetére
Ha nem vennék laptopot akkor valszeg ez lenne a köv monitorom.. 200 + az fix az árazását illetően, ha acer.. ha nem..
(#17392) h1mpi : 300?
Ezt miből vetted le amúgy? Van már valahol valami árféleség? Úgy tudom márciusban kezdik el szórni..
A hozzá passzoló gép meg alsó hangon 700-800!
Brutál cucc, a végére csak össze lehetett hozni a jó válaszidővel ellátott ips panellel egy 144hzes magas felbontású monitort.. Amihez persze egy brutálisan erős gép is kell ,h legyen értelme a 144hznek... szóval kemény beruházás ,ha valaki bevállalja és esze is van hozzá..
-
Cole86
senior tag
válasz
daveoff #17009 üzenetére
Gyerekek AMD POWA...
!! kövezzetek meg!!!
Amúgy 980ast bepattintottam a gépbe, 1555/1950en alapfeszen visz mindent mint az isten nyila.... Brutális egy cucc, más kérdés ,h kissé túlárazottnak találom ,de megéri az árát annak,aki maximalista és magasabb felbontást kedvel mint a full hd.
A témához kapcsolódóan csak annyit ,hogy ezt az Nvidia szépen beszopta, de leginkább a jónépet cumiztatta meg, ami nem szép dolog, lássuk be!
Persze irreális visszavenni minden karit ,de simán lehetett volna egy kemény elnézését mellett mondjuk 1 ingyenes game minden 970es tulajnak, valami jó AAA cím pl.. fájdalomdíj gyanánt vagy valami... de ez a b@sszátok meg 4gbos a kártya és nem terhel minket felelősség, meg hogy nem értettek szót a marketingesek az Nvnél és a technikai részleg, ez valami szánalmas magyarázat!
Ettől függetlenül aki csalódott az AMD driveres és softveres (régebben) problémai kapcsán, annak ilyen áron nincs jobb alternatívája az nvidiákból ,mint a 970-esek... ez is tény!
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #17001 üzenetére
Aki nem akarja kifizetni az irrealis tobbletet a 980-ra, persze SLI-ben, tehat duplan. Ez ebben a felallasnal 130k korul van, ami vicc. Az igazsag az, hogy se multi monitorra, se 4k-ra nincsen alkalmas vga a piacon jelenleg. Mert az SLI tenyleg egyre kevesebb helyen alternativa, sajnos.
bombibmw: A GTX 970 -en 4Gb telepitett memoria van, amibol mind a 4-et hasznalja is.
A specifikaciok teren nem ezen a reszen volt a ferdites, mar ki lett targyalva. ROP's -ok lettek tevesen feltuntetve, es az L2 cache. Az utcso 0.5Gb pedig ott van, hasznalhato is, csak sokkal alacsonyabb savszellel, mint az elso 3.5Gb.
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #16774 üzenetére
Ezt az eredményt nagyban torzítja,hogy sok a laptopos felhasználó. 1366x768 27.55%
Nos én 1440pben toltam egy 980al... nem fogsz tudni mindent kimaxolni,de nem is érdemes mert vannak amiket kettővel se tudsz,(sőt szerintem kb semmivel).El lehet lenni 1440ben a 970/980al...
-
LackoMester
addikt
válasz
daveoff #16685 üzenetére
Elhiszem. Nememlékszem, h. a vd milyen beállitáson volt mert már töröltem a gémet, egyébként irták itt a fórumon is, h. a GTX970- es alatt a Vram használat megáll 3,5 gigánál.
SSJPeter
nemtudom, h. amit az Aqua irt mennyire hivatalos ( felőlük biztos az ) , de mind1 is , ahogy irod a kártya legtöbb esetben teljesen használható. -
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #16611 üzenetére
Tovabb megyek, egy 4930K-val, vagy egy 5960X-el meg rosszabbul futna a jatek. Ha minden igaz, akkor 4690K-val megy a legjobban alapon. Ezert kapcsolom en is ki a HT-t, ha ezzel jatszok. Persze, hogy nem skalazodik az SLI. Mert a cpu nem tudja kihajtani. Valszeg rendben lenne, csak kellene meg egy 2GHz gyorsulas cpu oldalrol.
-
MPowerPH
félisten
válasz
daveoff #16607 üzenetére
Khm... Mit oldott meg a patch? Semmit. Atlagosan 70-75%-on mehettek kb. A kartyak meg az 50%-os TDP-t sem ertek el. Ugyan ez Assetto alatt 75%, mindket katyan egysegesen, stabil 95-100%-os GPU terhelessel.
Ez egy lapat sz'@r meg mindig, es finoman fogalmaztam. Raadasban amig a kep remeg surroundban, addig nem fizetek ezert egy petakot sem.daveoff: Sorolom. FC3, FC4, Crysis 3, AC, rFactor 2. Ezeknel mind 100%-on tekernek. Egyebkent csak azert linkeltem be, mert itt paran megkerdojeleztek a cpu limitet FHD-ban, mondvan, mar javitva lett. Ami szegyen, hogy meg surroundban is csak 85%-ig jutnak a GPU-k. Mindezt 4.9GHz-n, HT off, mert azt vegkepp nem szereti a game.
-
Cole86
senior tag
válasz
daveoff #16551 üzenetére
Hát igen.. most lett értelme a 6magos intelnek 12 szállal 4400mhzen, én végigvittem az eredetit (1.2.1es patchel) középre tolt távolsággal átlag 50-70fpsel egy 290es vaporral 1100as gpu mellett. Mondanom sem kell, végig 100-os volt a gpu kihasználtság..
Elvileg ezt nvidiára írták.. 970est most vettem ki a gépből, 980assal már nagyon nem kéne gondok legyenek, majd azzal is megnézem. Erős proci kell gyerekek, sajnos ez van, nem fognak mindent jól optimalizálni, sajnos sok játék lesz így, a konzol az elsődleges piac a fejlesztőknek, lássuk be, ott van a legtöbb eladásuk messze..
-
bombibmw
veterán
válasz
daveoff #16554 üzenetére
Nálam most nagyon szépen fut a játék az új peccsel,120fps teljesen maxon.
A procihasználat maximum 86% volt és a kártyák maximum körül mennek végig.
Abban reménykedek,hogy a GTA V-öt pont azért tolták el,hogy rendesen át tudják írni pc-re és ne kelljen foltozgatni.
Majd meglátjuk,nincs már sok hátra addig. -
törölt tag
válasz
daveoff #16551 üzenetére
"Ennek köszönhetően az új frissítésben a 100%-os látótávolság nagyjából az eredeti kód nagyjából 55-60% közötti beállításának felel meg."
Amiatt gyorsult, mert egyszerűsödött több eljárás is. Persze látványban nincs lényeges különbség, de a háttérben akkor is kiszámoltatták a CPU/GPU-val. Ezt nem optimalizációnak nevezzük, hanem butításnak
-
sixpak
nagyúr
válasz
daveoff #16425 üzenetére
Tudom, nálam is felrakta a Steam a frissítéseket.
Én már 10 órát beleraktam. Az eleje jól megy mindenkinek.
Viszont ahol van már 40-50 zombi ott beesik 35-40 fps-re is akár.
Én 4690k- val tolom, kevés hozzá.
Ja és a vga itt teljesen másodlagos, szinte tök mindegy, hogy fullon van vagy mediumon.
Nekem is van 100 fps, ha nincs tele zombival minden.
Szóval maradjunk annyiban, hogy ez a játék nem jól optimalizált.... -
monosz
őstag
válasz
daveoff #16382 üzenetére
Lehet már örömködni,mert időközben rájöttek,sokkal eladhatóbb és esztétikusabb a cucc,és gyártottak hozzá.
No de anno nem volt!Ez így szép ebben a formában.
Csak hát,ezt így is kellett volna kiadni,amikor megjelent. (Tudom,üzletpolitika) Pl. FC4-Season pass.
(#16385) h1mpi : Na igen,egy sacc/kb 500 forintos fém lemez.De lehet hogy sokat mondtam.
-
monosz
őstag
válasz
daveoff #16380 üzenetére
Én is igazából Msi párti vagyok,de sajnos anno a 780 Lightningom beszart,aztán garanciális csere (1 hónap),aztán mivel nem gyártottak Msi-ék Lightningot a maxwell-re,így a G1-nél kötöttem ki.Ha lett volna Back plate a gaming-en,tuti az lett volna a következő.Nekem valahogy,olyan félbe maradt termék érzetét kelti.Pedig bitang az is.
-
monosz
őstag
válasz
daveoff #16376 üzenetére
Pont ezért kérdeztem meg én is őket,de mint a mellékelt válaszból kiderült,sajnos nem elírás.
Igazából nem gond,mert bitang a kártya,és nagyon tuning barát.Akárhova feszelem,húzom,71 fok a max hőmérséklete,gyári venti fordulaton.
Mondjuk,már nagyon elszaladtak az árak,ennyiért már én sem venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyaralás topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest