-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbika88
senior tag
-
papirzsepi93
tag
de Z-s alaplapom van gigabyte GA-Z97M-D3H
utorrent nem volt fenn akkor mikor tegnap délután próbálkoztam az első win 8.1 reinstall után feltenni ezt a 364.51-es drivert
üresjáratban sem dolgozik nagyon a processzor
hdd-ről fut minden játékom de akkor megpróbálkozom az ssd-ről futtatással
és tegnap telepítettem újra a win-t 2x is
abból először mint fentebb is említettem a 364.51-es szűz telepítéskor a 359.06osól való frissítés közben produkálta azt hogy megfagyott telepítés közben és újraindulgatott majd az egyik újraindításkor betöltött megfagyott és néhány fekete kockát is tett a monitoromra
most egyenlőre a 359.06os driverrel működik -
papirzsepi93
tag
a kari augusztus óta van meg (giga g1 gaming verzió) és korábban is csinált néha ilyet, persze nem az elejétől viszont nem emlékszem mióta csinál ilyet, de betudtam annak, hogy a játékaim ilyenek hogy beadják az unalmast (battlefied 4)
előtte laptopom volt, nyáron építettem a gépem és simán működött minden
semmiféle fura hangja nincsen megy végzi a dolgát ahogy kell és több óra játékot is kibír, de pl a divisont se a bétát se a teljest nem szereti...
semmiféle tuning nincs rajta és a hőmérsékletek is jók -
papirzsepi93
tag
SZia
Azt a drivert is próbáltam, de azzal is hasonlókat produkál, csak annyi különbséggel, hogy pár restert után újra tudok rakni egy régebbi drivert a 359.06os-t. Azzal nem csinál ilyet. Viszont érdekes probléma, hogy azzal viszont olyant csinál, hogy elindítom az újonann kijött divisiont belépek megy a játék aztán csinál egy 5 sec-es laggot majd megy tovább fél percig normálisan mejd újra lagg...
Ezután kilépek a játékból és az asztalon nem látom a kurzort. Restart után viszont újra látom.
Nem értem a problémát, mert ritka esetekben előjön más játéknál is ez a jelenség, hogy befagy és egy restart segít rajta...Nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres a hiba...
-
-
smiti
veterán
Igen, teljesen alapon van a ventivezérlés. Még nem volt kedvem szórakozni beállítgatni a venti vezérlést. Ha játszom kézzel felveszem ~ 40%-ra , így még továbbra is hangtalan és a hűtés is sokkal hatékonyabb.
A tápegység cserén már gondolkodtam de szerintem nem ez lehet a baj, mivel nem is olyan régen GTX 760 SLI- vel is elboldogult ez a kis 450W-os tápocska.
-
Bib
őstag
Azért megy fel hamar a hőmérséklet mert állnak a ventik sokáig.Én játékok alatt sosem láttam 68-69 C felett a hőmérsékletet viszont hangja sincs.
Beállítva a venti fordulatszámát Grave444-hez (kb 1250rpm) így alakul a hőmérséklet nálam:A mérés persze nem reprezentatív.
-
Colos1
őstag
No, asszem megvan mi ez. nVidia feature
A munkahelyemen van egy tervező gép, nVidia quadro -val. És volt pofám behozni, és feltenni a DCS World -ot. Azzal is, és a Google Chrome -al is tudtam reprodukálni a hibát, csak nem olyan mértékben.
A laptopomon Radeonnal, illetve az otthoni másik gépen szintén Radeonnal nem tudtam reprodukálni.
-
Colos1
őstag
Nem a DDU, az AMD -nek van sajátja. A Win -nek ki kell bírnia egy ilyen VGA cserét, a 7-es óta akár két különböző kártya is lehet benne, mint ahogy tkp most is van, mert telepítve van az iGPU drivere is.
Megpróbálom régebbi Geforce driverrel. Mondjuk a 361.75 -el.
Deee lehet megnézem a DDU -t, ilyen esetben lehet pont ez a jó. Aztán rátolom a Geforce drivert, tiszta telepítéssel.
-
Colos1
őstag
Sikerült még egy videót elkapnom, brutálisan lassítva van, amikor áthúzom az egeret a böngészőről a tálcára, de nem mindig. És érdekes, hogy nem minden oldalon csinálja. Pl a Youtube-nál, Google kezdőlapnál nem jött elő, és ahol előjön, ott sem mindig.
Újrarakhatom, de letöröltem minden AMD -s drivert, használtam az AMD által erre rendszeresített Clean Install vackot is, meg manuálisan még rá is kerestem, hátha maradt valami. Viszont fent van még az IGPU -nak az Intel vezérlője, de az inaktív.
-
Colos1
őstag
A régi kártyám halt meg memóriahiba miatt, játék közben csíkos képernyő, újraindításkor meg két csíkos sáv, és 3-4 reboot erejéig az üdvözlőképernyő helyett a játékban látott utolsó kép egy részét láttam.
Az egérrel ezt csinálta már tegnap is, csak azt hittem, hogy a DCS world -miatt. De ma láttam Google Chromeban is.
Nem, a Win10 -et nem tettem újra. Elvileg bírnia kellene egy kártyacserét.
-
Colos1
őstag
Eleinte azt hittem, hogy rossz benne a hőmérő dióda, csak akkor tudtam 61...62 fokra feltornászni, amikor a brutális 300W körüli összfogyasztást sikerült vele elérnem, de ehhez ki kellett kapcsolnom a vsyncet meg az FPS limitációkat.
Akkor ennyire más a képe NV -nek?
Ezt a kártyát DP -vel szereltem, a régi DVI -vel volt. Nem tudtam eldönteni, hogy a kábel miatt mások a színek, vagy a kártya miatt. (Arra meg lusta voltam, hogy próbaként visszaszereljem a DVI -t.) Bár, ha jól emlékszem, amikor 2009-ben NV -ről ATI-ra váltottam, mintha rémlene, hogy ugyanez volt.
(#35837): Eegen, jó tudni, hogy azt jelenti
De érdekes, hogy a másik kártyával ez nem jött elő. Olyan, mintha egy pillanatra más felbontásban megjelenne a mutató. Próbálkoztam, hogy állítgattam a méretezést, meg hogy monitor/gpu végezze, de nem tűnt el, baromi idegesítő
És mostanában elegem lett a memóriahibákból.
Jaaaj, eszembe jutott! Az egyik kolléga erősködött egy olyan marhasággal, hogy megsüti a régi kártyámat, és jó lesz. Mondtam neki, mindegy, nagyobb kárt már nem tudsz benne okozni, meg hogy félig süsse át, és tegyen rá vajasmártást is.
Megcsinálta, és a qrva kártya tényleg megjavult -
Ugyanolyan hutese van mint G1nek
Volt G1 es WF3am is 3-4db es full ugyanaz... Keress ra a hszeimre pont par napja irtam rola h milyen marha jol hut a WF3!!!
A G1 hatlapja pedig semmit nem merevit! Egy szarra se jo latvanyelem ami inkabb csak melegit (nem viccelek!) es helyet foglal
De ha a G1 az olcsobb egyertelmuen azt kell megvenni
-
Colos1
őstag
-
-
-
Gaben1987
tag
A TV-n csak HDMI 2.0 van. A DP-to HDMI 2.0 4K 60Hz meg csak a Club 3D gyárt, de azt meg jelenleg lehetetlen beszerezni. Pont a HDMI 2 miatt vettem a GTX-et. Lepucoltam mindent. Ahogy egyre jobban belemerülök a témába, annál több ugyanilyen esett látok az nvidia fórumán, megoldás nélkül
-
mihione
őstag
Hmm az en Msi-m alap orajeleken se tud iylen huvos lenni.1460/7900 tuningal tomb raider alatt 1 ora alatt 67 fokig melegedett max.mondjuk ocsem is ott gepezett nalam,ket asztalival felfutottuk 26 fokra a szobat
De ha nincs ilyen meleg akkor sem szokott sokkal kevesebb lenni. -
- = Zk = -
félisten
áá, nemigazán szeretném én az MSI AB-ét ide... mégiscsak GagyibáLYtom van (ismét, és nem bánom. félreértés ne essék!)
ha 1 mód lenne rá, maradnék OC Guru-nálhőfok most?! ugye cseréltem a radin a gyári 120as ventit egy Corsair 140re. az hamar felkúszik max fordulatra (~1400RPM). tehát ehhez viszonyított értékeket mondok
- R6: Siege ->55-60 körül
- RotTR -> 50-58
- BF4 -> 50-52-55=>60 fölött nem nagyon láttam még....
apropó:
OC GURU-ban az OSD HOTKEY mire jó?!... miféle OSD ez?! -
csocs
tag
Hát ilyet, ipon kivette a gigabyte kártyákat a Tomb Raider-es akcióból
Nem para, hogy ennek csak 2 ventilátora van? Ezt ajánlottátotok többen a Gigabyte G1 mellett.
https://ipon.hu/webshop/product/msi_gtx970_gaming_4g_pcie/800873
-
smiti
veterán
Csak amit olvastam (#34934) cyberkind hozzászólásában, hogy csak a Black ajánlott az Asusból, mert azon van " rendes hűtés és tápellátás is "
Ezért gondoltam, hogy valami nem stimmelhet. De igazán akárhogy keresem a választ itt a topikban, nem jutok előrébb semmivel, mit kellene választani.
Aprón nézelődnék leginkább, de nagyon egyoldalú a választék.
-
Archttila
veterán
És ez oly annyira így van, hogy a már egy ideje stablinak vélt 1500 MHz ma kiderült, hogy mégsem az. Előkaptam újra a TR gondoltam játszom vele egy kicsit az új rész előtt erre rendre 30-60 percenként tombraider.exe stopped working error message-el kidob a desktopra.
Gyári órajelen minden rendben, 1495-ön tesztelem tovább. Pedig annyira kerek volt ez az 1500
-
balint107
aktív tag
Én készítettem a nap folyamán egy videot a TR2-ből (vagyis kb erre ment el a napom)
[link]Úgy érzem itt haltak meg a GTX 970-ek. Azóta tovább haladtam és nyílt terepen beesik az fps 30 esetenként még alá is beugrik egy-egy pillanatra. FullHD-ban FXAA-n árnyékok csak High-on. Blur effektek kikapcsolva.
Tudtam, hogy el fog jönni ez az idő, csak azt nem, hogy ilyen hamar.
Ez után mondja valaki, hogy a GTX 980Ti WQHD-re meg 4K-ra van. Meg, hogy a 970 elég még fullHD fölött is :/.... Szerintem, aki 100 ezer fölött vesz karit, nem medium grafikán szeretne játszani
Megnéztem az is, hogy felhúztam 1500 mhz-re a karit, hát nem sokat segített.
Jöhetne már a Pascal....
-
dewil666
őstag
-
Bile Demon
őstag
üdv,
Ja furmarkolni én se sűrűn fogok. Amíg 1-2 napos a kártya alaposan ki akartam tesztelni. Csúcsra járatja a VRAM-ot és a GPU-t is. Stabil szó se róla. Nem lesz gond a RoTR-el sem.
Ezek az órajel profilok vannak:
1279 MHz / 1140 MHz (OC Mode)
1253 MHz / 1114 MHz (Gaming Mode)
1178 MHz / 1051 MHz (Silent Mode)Alapból az 1253 / 1114 profil aktív és max 1354MHz-re boostol.
Gondolom azért olyan magas a fesz, mert az OC módhoz lőtték be, de már a Gaming mód is OC.Amúgy ahogy elnézem csak 60 fok alatt ad neki 1.225V-ot és 1354MHz-n megy, fölötte egyből visszaugrik 1.2V-ra és 1341MHz-re.
A valley pontszám az kb. megfelelő?
-
Bile Demon
őstag
Kösz a tippet!
Ha jól látom 200W a default TDP és 10%-ot lehetne emelni rajta.Furmarkban power limit van, ott visszaveszi az órajelet és feszt.
Valleyben csak 90% TDP-t ér el, pörög maxon.Hőmérséklet 71 fok volt egy kör végén, (2db 800rpm venti hűti a házat 23.8 fokos szobában.)
A 76 fokos maximumot egy korábbi furmarkolás során jegyezte meg a gpu-z.A doboz felső-hátsó sarkán ahol szellőző lyukak vannak, dől ki a meleg 45.3 fokos levegő.
Jobban befűt, a GTX 970 a 200W-al, mint a 135W-os GTX 660.
Nyilván nem a kártya hibája, ha meleg levegőt szív be a hűtője. -
Bile Demon
őstag
üdv,
Beléptem a klubba.
Megvan.
(Mármint az MSI GTX 970 Gaming 4G + MSI egér + RoTR kupon)
Csak akkor és annyira cicereg, mint az előző GTX 660 is, leginkább akkor, amikor felpörög az FPS igen magas értékre, ami max akkor fordul elő, amíg kilépek a progiból, záróképernyő meg ilyesmi. 50-100-200fps körül semmi probléma.más:
Keresek BIOS editort a kártyához. Nem akarok semmi extrémet csak szeretnék ránézni a táblázatokra és a TDP értékekre.
Nagyon gyanús nekem ez a kártya, sokkal jobban melegszik, mint a 660, annak ellenére, hogy nagyobb a hűtése és papíron alacsonyabb a TDP-je is. Mondjuk enyhén jobban megy, alapból 1353MHz-re boostol (nem tettem fel a silent/gaming/overclock mode selector progit). -
SoulReaver
veterán
Nem volt baj a régivel sem. Nem tudom, hogy elmagyarázni másképp..
Az a lényeg, hogy mikor felkerül az nvidia oldalára az új driver, akkor a régi, ami fel van telepítve, úgy viselkedik, mint ha alap beállításon menne a vga.
De nem, mert ott fut mellette a gpu z és mutatja, hogy 1530mhz gpu és 2000mhz ram, de még is annyi pontot ad, mint alap órajelen...
Viszont, ha felrakod az újat, akkor minden megy úgy mint azelőtt.
-
GeneraL_XTX
veterán
361.75 - WHQL friss és ropogós.
Optimalizálásokat tartalmaz a Rise of Tomb Raider meg a Division beta-hoz.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nem csodálom, az én rendszeremmel (ahol a physics score 4000-el kevesebb) ennyit dobott az alap 980Ti.
Bár én azért nem szeretem a 3Dmarkot mert a proci is beleszámít a pontba így azért lehet ferdíteni. De GPU score-ban kb 2000-el van csak lemaradva a Tied, ez így is szép eredmény.
Azok a hőfokok meg, hát hihetetlenek
Bár hozzáteszem, hogy az a 60%-os venti a majd 2000rpm-ével nem gyári szabályzás,az is biztos. Volt már Asus karim ezzel a hűtéssel, ezen az rpm-en nem volt már (számomra) halk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest