- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem gerjed, hanem igen halk, de nagyon fülelve fülessel hallható zajt szedett össze.... [link] Valamiért üresben, 133-as BCLK-val pont olyan frekvenciák vannak, ami átjutnak a hangkarim szűrésén... (4 hónapos X-fi extreme music) Picit magasabb BCLK-n vagy C1E nélkül, vagy terhelve tökéletes.
(A két kép közvetlen egymás után készült, csak az egyik alatt futott a prime, a másik üres volt.... Jól látszanak a tüskék 2-10Khz között.) -
HSM
félisten
Sok cucc csinálja, nekem mondjuk a GTX csak nagyon halkan. A legviccesebb, nekem az I7 cicereg, relatíve hangosan, de csak alapórajelen és terhelés nélkül, C1E-vel. 133-ról felhúzom a BCLK-ját (kb. az FSB) 165-re, és síri kussban van.... A vicces, hogy még a hangkarimban is gyártott némi zajt alapórajelen....
-
HSM
félisten
Lehet, én is lejjebb viszem egy lépcsőt, olyan 1,05V-ra és úgy próbálom.... Hiába a kitűnő minőségű VRM, de a GTX280 5 fázisából lecsaptak 2-t (!!!) márpedig a kártya teljesítményszükséglete nem lett a 60%-a.....Mondjuk alapra félkézzel elég, de 20% OC felett ez kezd lenni a szűk keresztmetszet..... (Nameg maga a GPU, nálam 715/1550 körül) Bár amennyiért adták, nincs egy szavam se.....
(#14997) rup1u5: Köszi.
Akkor ezért nem lehet feszt állítani az 55nm-es GTX-eken... Lecserélték a VRM-et....
(Bár ez lehet előny is, ha butább, de erősebbet tettek rá...
)
-
-
TTomax
félisten
Na ez a 90-100 fok egyáltalán nem itt van,ezt tapasztalatból mondom... 120 fokig meg el se tud mennimert 95foknál meseszépen meglassul, egyszer egy vinyócsere után egy IDE kábellal véletlen megszorítottam a ventit,aztán játszottam egy kicsit...és azt hittem rosszul látok amikor meglassult,és elkezdett hibázni...ugyhogy a hosszútávú 90-100fok az minden csak nem normális... 85fok felett én már nagyon kényes vagyok rá!És bizony folding alatt még igy is van hogy 82-85 fokig melegszik 100% venti melett... de van amikor csak 66 fokos 40% ventivel, a feladatok nem egyformán terhelnek...
(#14872) Svájcinéger
Szerintem meg elviszi a tápod...a 8800 320-as GTS-ed sem eszik most jelentösen kevesebbet... az HD4870 meg majdnem többet fogyaszt IDLE mint a GTX280... AZ RV770 IDLE fogyasztásán lett volna még mit csiszolni... -
rup1u5
nagyúr
Sajnos nem tudom kipróbálni másik gépben. Egyetlen ismerősöm van PCI-E-s géppel, annak is ATI-ja van és nem szeretném driver telepítgetéssel szétbarmolni a rendszerét.
Nem hinném, hogy a kártyának lenne baja. Tegnap vagy 3 órát GTA-ztam és tökéletes volt.
Valami driver mizériára gyanakszom de az is lehet, hogy a táp van már határon és néha ingadozik a fesz, bár ehhez te értessz nem én.
Egyébként gyönyörűen szabályozza magának a venti fordulatát.Csak kicsit hangos a Twin Turbo után.
Jött hozzá, tuningoló, ventiállító, monitorozó progit, ugyhogy rivával sem kell szenvednem többet.
Egyelőre több játékkal nem tudtam tesztelni. -
JONAS77
aktív tag
Nagy mester, ó mond Qru, nekem egy CHIEFTEC CFT-850-14C tápom van, ami egy Q6600-as(@2700MHz) és egy GTX 260-as(nincs húzva) társaságában trónol, szerinted ez elég hozzá, bevallom ezt kicsit félve kérdeztem, mert nem volt olcsó!
A leirásod szerint, nekem 30Ax12V=360W ad le egy 12V-os ágon, és hogyan tovább?
A VGA-m 2x6pin-es csatlakozón működik, azt is megtudtam, hogy a kártyát 36A-os ágra kell csatlakoztatni, 2x. Eddig megy minden simán, csak nem fog később valami kipurcanni?
Kérném a segitséged, szerinted elág eza táp, megfelel?
Küldök egy képet, erről könnyebben megtudsz mindent, ja és a konfigom a nebem allatt meglátod. Addig is köszi! -
rup1u5
nagyúr
te aztán vágod a témát. Lassan és tagoltan olvastam de így is keveset sikerült megérteni belőle. Ráhibáztál! Én mindíg aludtam fizika órán.
Sajnos ezek sosem mentek a fejembe. Elvesztettem a fonalat órán a v=s/t-nél.
Minden esetre az már biztos, hogy tőled fogom megkérdezni milyen tápot vegyek ha oda kerül a sor!
Most be van löve a proci 8*500-ra, némi plusz fesszel. Kíváncsian várom, hogy marad-e ugyan ilyen stabil ha mellékerül a GTX.jók az írásaid!
-
Zé_Mester
őstag
óóó akkor hibátlan.
az igazság az hogy a Gigabyte GOOC verseny miatt kérdezem, mert kiderült hogy az európai döntőn már lehet a VGA-ra is POT-ot tenni.a legszebb meg most derült ki, hogy SLI rendszerrel kell majd tesztelni. úgyhogy marha boldog vagyok, kell akkor még egy POT.
-
Bagira01
veterán
3dmarkba anno kipróbáltam e2140-el a gtx260-at, hát mit ne mondjak nem hajtja ki
E8400 azért kéne h kihajtsa markba és játékokba is
Azzal a procival szépen lehetne alapórajeltől 4,7Ghz-ig simán 1,35v alatt tesztelni h mekkora teljesítménynövekedést hoz és társai... Nekem a moncsim max 1920x1080-at bír úh az a max felbontás ami szóba jöhet.
-
VinoRosso
veterán
Pedig a 4850 szvsz talán a legjobb kari amit valaha az ati csinált. Olcsó és gyors, és nem szabad elfelejteni, hogy az középkategória! A baj sajnos, h nagy a selejtarány, és kukába valók a driverek, bár nekem a 4850-el pont nem volt driver gond, de 3870-el 3/3-al volt. A GTX260-at meg nem igazán lehet a 4850el egy lapon említeni, a 216 sp-s változat meg a 4870nél is jobb, igaz annyival drágább is. Majd a GTX275re leszek kiváncsi, elvileg ez jön a 4890 ellen, most hogy felhagytak a 295ös gyrtásával, szerintem arra fognak rágyúrni, hogy ez árban felvegye a versenyt a 4890-el.
-
Bagira01
veterán
Kösz a felajánlást, sajna nem pesti vagyok ez a fő probléma, 3,6Ghz-es q6600-al meg ugyanott lennék mint e2140-el, még van itthon egy e7300-am nem tom mit megy tuningba, de az úgy néz ki pénteken elkél. Azért kéne az az e8400 mert az garantáltan megy 4,8Ghz körül 1,34v-on 3dmark06-ban játékok alatt meg 1,34v körül 4,7Ghz-et
(első tulaja én voltam
)
-
VinoRosso
veterán
ez azt sejteti, hogy az 4890 valóban nem lesz valami nagy pukkanás, és ezért csoposrtosítják át az erőforrásokat az alacsonyabb szegmensbe. Gondolom azért halasztottáka végleges felfüggesztést is el határozatlan időre, mert megvárják, hogy ténylegesen milyen lesz az ATI konkurrens kártyája, és ha árban kell vele versenyezniük, nem teljesítményben, akkor végleg le is fogják állítani a gyártást, nem csak felfügesztik.Akkor viszont valszeg lesz GTX 255 vagy 265
-
rup1u5
nagyúr
Lehet teszek egy próbát vele majd 10év mulva!
Biztos marad nekik raktáron egy csomó a régiek közül.
Pl. nem tudom, honnan szedtek most 2009 márciusában elő egy 8800 GTS 512-őt cserébe a döglött helyett. Ha ideér megnézem. Gyanítom, hogy az is bontatlan új lesz de az is lehet, hogy a 30 napos step-up programban becserélt vga-kat tartják meg ilyen célokra.
Egyébként Ő lesz az. A legolcsóbb, legalapabb evga 216-os.Ott írja is az egyik tulaj, hogy IDLE 35, LOAD 56
-
TTomax
félisten
Nem,nem ... nem akartam én ám ennyire kritizálni,jobb is hogy nem a logoutra írtam.A GPUCW-t valamiért nem nagyon szereti 900X900-on nem tudom miért,nekem sem sokkal jobb eredmény jött ki.
A 80fok amúgy tényleg nem sok,szerintem teljesen rendben van,persze csak azért mert kifúj a házból a gyárt cooler,ha nem tenné akkor lenne pislogás... -
TTomax
félisten
Engedd meg hogy itt reagáljak.az NV tábor kellős közepén....logoutra ismeretlen okok miatt nem tudok belépni...
A hűtésverseny ugye nem volt túl korrekt,hiszen egy referenciát hasonlítottál össze a VF1000-ell...de nézzük a további teszteket....
3DM06... érdekes de látom hogy mások is észrevették,hogy a húzott 4850 SM2,SM3 pontjai is magasabbak mint az alap GTX260,végeredményben mégis a GTX260-é a több.Most néztem meg a képeket ITT simán látszik elírtad
A GPU Caps View teszt érdekelne milyen felbontáson ment,mert nagyon kevesellem...
Nézzük a játékbeli teljesítményeket...A GRID tesztből szépen látszik,akárhova húzzuk a radeont a min fps nem lesz magasabb,igaz a játszhatóság határain belül van persze,nem tudom szaggat-e még amúgy mert nekem a 4850-el még CF-ben is hajlandó volt az 1.1-es folt után is...a fallout 3-ben szerintem ki kellett volna kapcsolni a vsync-et azért az dobott volna a GTX eredményein...
Crysis...ehhez nem tudok mit hozzátenni.Annyi amennyi... na de a konklúzió az elég érdekes....Akinek 192 stream processzoros GTX-e van, az az itt kapott GTX eredményekből kb 10%-nyi levonás után kapja meg az ő GTX-énk teljesítménybéli viszonyát.
Ezt mégis honnan???Nem azt írtad vissza lett véve az órajele??Szerintem nincs annyi, akkor jobban nyílik az olló ha húzod őket...A GTX óriási mérete, fogyasztása és ezzel együtt hőtermelésével bizony könnyen gondjaink akadhatnak. Tuningolt órajelen a kártya egész burkolata felforrósodott és csak úgy tódult kifelé belőle a szintén forró levegő
Ugye a GTX fogyasztása még így is a HD4870 alatt marad,és a hűtése is elég jó... 83-85 fok fölé elég nehéz melegíteni őket,igaz egy rivás ventiszabályzás nem árt mellé...
Mindezek ellenére,köszönjük a tesztet tanúságos volt.
-
Henk
veterán
Sőt még a 285 meg a 295 is ugyanolyan hosszú mint a 260,úgy tudom.Bár ez nem 100%.
Amúgy valóban írtad is,hogy a ref hűtéssel a 4850 is melegedett,de a befejezésből mégis úgy sejlett ki,hogy a 260 mennyire melegszik.Főleg azért mert a venti vezérlése 73 fok körül kezdi el emelni a venti fordulatát addig alapon megy.Ha riva-val átvariálod,hogy már kissebb hőmérsékletnél kezdje emelni akkor nem is megy fel addig.Persze akkor meg a hangja nagyobb valamivel. -
Igen, kb erre számítottam.
Amúgy jó kis teszt, nehogy félreértsd a reakciómat.
Nagyon jók ezek a kártyák, a játékok nagy része is ezekre van optimalizálva és a driverek is faszák. Az meg a kutyát nem érdekli, hogy a nyers számolási teljesítmény valamelyik radeonnál magasabb, mert játszani vesz az ember vga-t, nem a caps víverben az fps-t bámulni....
-
Henk
veterán
Szerintem jó a teszt,de a Zalman vf1000-et a 260 gyárijával szembeállítani,hm..
Persze,hogy melegszik.Nálam a HR03gtx-el a 260 sem melegedett ennyire.
Nálam volt egy 4870,de csak nagyon rövid időre és 2 játékban tudtam gyorsba kipróbálni.De nem cseréltem el rá a 260-at,se hangban se teljesítményben nem győzött meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest