- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
orosziem81
tag
Szia,
Több helyen is olvashatod, ha kicsit utánanézel, hogy a klímát ajánlott 2 hetente legalább 1x üzemeltetni a kocsiban, mert a hűtőközeg keni a rendszer alkatrészeit. Ha mondjuk téli mínusz 20 van 1 hónapig én akkor is be szoktam kapcsolni 1-1 alkalommal.
Érdemes erre odafigyelni. -
rob210
Topikgazda
Ehh azóta nem volt használva?
Mert akkor meg is van a hiba tessék elféradni egy klímáshoz.Jobb esetben csak tölteni kell, és szivárgást ellenőriztetni, hol enged lehet az akér egy O gyűrű is.
Rosszabb esetben megtapadt a kompresszor, ez vagy felújítást vagy cserét jelent.
III.- kerületben tudok jó klímástha kell.
-
rob210
Topikgazda
-
Mágus2
Közösségépítő
A légterelő léptető motorja adta be a kulcsot. Az autó most fűt, nem hűt, mert a fűtőradiátor felé tereli a lefegőt.
Meg kell fogni a két klma csövet a motortérben a tűzfal közelében, ha az egyik hideg, akkor a klma hűt, csak a levegőt nem vezeti a hőcseérlőn keresztül az utastérben a rendszer.
-
diablo1984
veterán
2-es szervóolaj tartály
3 fékolaj tartály
1-4-es az nem tartály az biztos, bár így a képeken nem látszik, hogy mi hová megy, de a 4-es valami szivattyú vagy vákumos rész lehet.....(#51014) salieri.: akitől vetted, az mit mond? Remélem cseréli! Egy vezérműszíj nem annyira drága asszem kb 5ezerből kijön, cseréld ki, nehogy az olaj meggyengítse a szíjat és azért később elszakadjon!
-
rob210
Topikgazda
Első körben a hidraulika folyadékot cserélném.
Ez felel a kuplung keménységéért és megfelelő működésért.
Ha ez nem oldja meg akkor kuplung csere.Ellenőrzés, kézifék behúz 1- be teszed a kocsit.
Elkezded felengedni a kuplungot.
Ha fél vagy fél előtt lefullad, akkor a szerkezet tárcsa jó, ha majdnem teljesen fel tudod engedni akkor kopott a kuplung és csere. -
Cane
őstag
A jelenség: Visszajött a hideg és nem vészesen de kissé nehezen veszi a fokozatokat. Nem recseg, nem ad hangot de mintha darabosan váltana. Kuplung holtjáték hibáról is olvastam, emiatt is kérdem, hogy állítható ennél a tipusnál vagy minden automata. Esetleg szükség esetén váltóolaj ellenőrzés, utántöltés is kellene?
-
Wiz Khalifa
veterán
Nekünk autóemelőként árulták.
MÁS:
Most a kapu előtt mentem lassan ide-oda de nem recsegett. A kocsi alatt nincs hó hogy elnyelje a hangot, hanem csak egy pirinyó kis jég van de az is a kocsi segge fele.A végén kiderülne hogy a lengéscsillapító volt, mivel a jobboldaliba ki volt ugye folyva az olaj, gondolom eléggé száraz volt. Mind1, majd ha a hó nagy része elolvadt, meg épp nem leszek beteg akkor meglesem jobban. De örülnék neki ha a lengéscsillapító lett volna, csak valamiért előröl lehetett hallani.
-
rsf
senior tag
Ebben az idézetben benne van az én álláspontom!
Én úgy gondolom, hogy egy autó üzemmelegen működik az élete kb. 90%-ában.
Az autó motorjában alkalmazott technika szabja meg hogy hozzá milyen olaj az ajánlott. Nem véletlenül van az hogy a 30.000-es olajperiódust a motor tudja megfelelő olajjal.
A fenti idézetben is utalnak rá, hogy az olajfilm fentartása a lényeg, hogy ne legyen fémes érintkezés a motorban. És mivel az x40-es használat során x30-as lesz ebből következik hogy az x30-as meg x20-as ami már annyira vékony filmet képez, hogy melegen nagy fordulaton már nem ken eléggé. Mondjuk egy hosszú autópálya tempó mellett.
Ezért én csak az azonos vagy magasabb minőségen belüli hideg oldali olaj vékonyítást pártolom. Ugyanis hidegen még fontosabb a jó kenés mert a vastag olaj nem jut el mindenhová egyből és nem is fér be olyan könnyen mint a vékony. És ugye hidegen nem véletlenül nem szabad pörgetni és terhelni az autót. Ezzel biztosítjuk, hogy a vékonyabb olajfilm réteg nem fog elégni és elég lesz a kenése addig amig rendesen felmelegszik.
Ezért vagyok most bajban ugyanis nem találok a piacon RN720 vagy Acea C4-es 0W30-as olajat.Üdv.
-
rob210
Topikgazda
Ez mitől xenon , xenon gázzal van töltve?
Mert akkor mondjuk pont parasztvakÍtás az egész. -
Csatravi
senior tag
Akkor nem értem a problémád.
Leírod, hogy44. § A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása
(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.Eleget tesz ennek a követelménynek az aki felkapcsolja a nappali menetfényt ? Igen.
Eleget tesz ennek az aki felkapcsolja a tompítottat és még mellette világít a nappali menetfény 50%-os fényerővel ? Igen.
Akkor most mi is a probléma ?
Ha elég a menetfény azt használom ha nem elég mert a látási viszonyok megkövetelik akkor felkapcsolom a tompítottat, hogy a hátsó lámpák is világítsanak. Ennél rosszabbat csak az csinál aki semmit nem kapcsol fel. -
Csatravi
senior tag
Egy kicsit jobban figyeld meg a dolgot.
A gyári bekötésnél mikor világít a nappali menetfény meg a tompított is akkor bizony világít hátul a helyzetjelző.
Mert ugye az úgy működik, hogy
1. Nappali menetfény (semmi nem világít vele együtt)
2. Parkolófény, tompított, reflektor. (Nem világít a nappali menetfény)Másik, bizonyos autóknál most elterjedő verzió.
1. Nappali menetfény (semmi nem világít vele együtt)
2. Parkolófény, tompított, reflektor ( nappali menetfény világít a többivel együtt de csak 50% fényerővel)
tehát ilyenkor a nappali menetfény + fényforrást jelent a többihez de csökkentett fényerővel. -
rob210
Topikgazda
Az csak a generátor szÍja.
Viszont a golfnál tÍpushiba, hogy ha az elszakad vagy kirepedezik, kiszálasodik és felkap a vezérműszÍj egy darabkát belőle, akkor elviszi a vezérlést és szétveri a motort.
A sogor golfját is pontosan ezért kellett generáloztatni. (meg elég sok ismerősét)
Azonnal cserés.
Nem vicc, ezer párszáz forint a szÍj de 100.000.- hibát generál!!!!!!! -
rob210
Topikgazda
Nem minden esetben.
Sok gyárnál csinálják azt, hogy a "keret" hátlapjára tesznek fel egy csúszó csatlakozót amibe belenyomod a fejegységet és az azon található csatlakozó belecsússzan.
Ilyen esetben nincs kábelezés.
De ez a ritkább eset nagy álltalánosságban van kábel.
A te gépedet nem ismerem, de renaultéknál a kábeles nem a dokkolós verzió szokott lenni. -
mycso
Topikgazda
Pedig a renyó 3.0 v6 benzin pont nem is egy rossz darab. (v6 dci-vel voltak bajok, talán hűtési ha jól rémlik a hátsó hengereknél ????).
A becsnepper egyébként már pár éve ilyen, ahogyan az egész totálkár is.
A becsnepper általában mindent fikáz, kivéve csakahondajapánbenzin....
Nagyjából indokok nélkül, vagy hasonló indokokkal, mint az általad bemásolt.Pedig régen tényleg egész jókat írt, kár érte.
-
motoflug
őstag
Nekem nagyon tetszik ez az auto es faj ezt olvasni. Szerintem tegnap ota kicsit rossz passban lehet (Phaeton cikk)... Legalabb alternativat irhatott volna. Egyebkent meg aki ilyet vesz az valszeg evekre veszi es nem erdekli, hogy bukik-e rajta, mint ahogyan szinte minden autot bukik az ember, ha hasznalja rendesen...
-
rob210
Topikgazda
Most ezt nem értem amit leÍrtál.
De konkrétan van egy tÍpus a ford mondeo, ahol a PH I PH II rugótányérja teljesen más.
Ez az Espacenál, tipuson és évjáraton belül is simán kivitelezhető volt a Franciáknál
Azaz egyikbe ilyet másikba olyat tettek.
Mikor mi volt a polcon.
No és továbbra is tartom amit mondtam, az, hogy erősÍtett kivitel, vagy normál úti használatú a futómű. -
rob210
Topikgazda
Nem nem,
az erősÍtett kivitel nem azt jelenti, hogy jobb vagy erősebb, csak keményebb kiképzésű.
Azaz jobban fogsz vele pattogni a betonyon.Több féle hangolású futóművel szerelik a kocsikat.
Azt kell tudni a tiéd melyik, mert berakni betudod, de hogy a komfortot hazavágja az biztos, ha egy normál futóművesbe berakod az erősÍtettet. -
motoflug
őstag
Ertem,koszi!
A bibi az, hogy sehol sem talaltam meg a 15-os lemezfelnihez a gyari teligumi meretet, minden oldal mast ir gyarinak, ezert kerdeztem, hogy ezt hol tudom tutira csekkolni, mert eddig fogalmam sem volt arrol, hogy mi tortenne, ha rossz meretet valasztanek. A scenices blogon 185/65-ot irt a szerzo, a neten 195/65 es 195/60 is megvan, a csomagtartoban a potkereke. pedig 195/60 van. Szoval a legoptimalisabb megoldast szeretnem, ami minden forras szerint mas...
-
Voice24
őstag
Úgy általánosságban kérdezem, hogy ha egy hirdetésben megadják az alvázszámot is (Scenic), akkor abban azért meg lehet bízni, vagy ez még nem garancia semmire sem, így a kmó valóságtartalmára sem?
Mert természetesen minden kereskedő azt állítja az általa kínált keveset futott kocsikra, hogy valós a km.
Mondjuk némelyik Scenic esetében a képek alátámasztják ezt, tehát (szigorúan a fotók alapján) tényleg jó és szép állapotú kocsikat kínálnak. Persze ettől még szerelővel fogok megnézni minden darabot, én laikus és könnyen átverhető vagyok ebben a témában -
userxy
őstag
Kapcsolóval nincs baj.
Mint írtam már a kapcsoló csatlakozóba nem jut el a 12V.
Ha a csatlakozóba máshonnan viszek 12V-ot akkor szépen kapcsol mindegyik fokozat.Minden egyes alkatrész ami a rendszerhez kell jó.
Áramot nem kap valamiért. Csak nem tudom miért.
Relé van valahol a biztosíték és a kapcsoló között valahol?
-
rob210
Topikgazda
A legjobb teszteredmény a saját tapasztalat.
Én pl. tapasztaltam, hogy a barum gumira Írnak amit akarnak nem bÍzom sem a kocsim, sem a saját épségem.
No és van még egy pár ilyen.
Volt szerencsém sok kocsit sok féle körülmény között kipróbálni ezért némileg mondhatom, azt, hogy tudom az én vezetési stÍlusomnak melyik gumi felel meg a legjobban.
Ez a NOKIAN.De van még pár másik is ami tetszett és meg tudnék bÍzni benne.
Pl.: dunlop, michlein, fulda, vredestein, sava, semperitAmi soha nem lesz a kocsimon:
Nexen, apollo, nankang, marshall, barum, matador, falken, kléber, hankook ezt nem próbáltam, de ismerős a gyárban dolgozik azt mondta eszembe ne jusson venni. -
Cane
őstag
Na tegnap estefelé kicseréltem az index/ködlámpa/világításkapcsoló karomat egy Valeo-ra. Az index és ablaktörlő kapcsoló cseréjéhez ki kell csavarni a kormány burkolat alatti 2 db torx csavart. Ezután óvatosan leválasztható a burkolat alsó és felső fele. Ezután hozzáférhetővé válik az index és az ablaktörlő kapcsoló. Ha netán mégsem, akkor a kormány rögzítő kioldásával állítsunk a kormány magasságán vagy közelségén, míg nem lesz elég helyünk. Ekkor le kell húzni a motortér felőli "euro-scart szerű" csatlakozót az kapcsolóról, amelyeket alul-felül fülek tartják: a fülek alá egy kis lapos csavarhúzóval lehet benyúlni és alábillenteni hogy lazuljanak. Ha ez megvan, az régi kapcsolón oldalt alul fölül szintén vannak fülek, amelyeket megnyomva kijön a kapcsoló a helyéről.
Az új beszerelése fordított sorrendben történik: előbb bepattintjuk a kapcsolód a helyére, a két fülnek alul-felül be kell pattannia. Ezután a motortér felőli csatlakozót vissza kell pattintani a helyére. Ezzel kész is lenne, ellenőrizzük le a funkciókat, minden működik-e.
A kormányburkolat visszahelyezése: minden karnak, index, világítás, cd kezelő karjának a helyére kell mennie, tehát az alsó burkolatot helyezzük fel, nézzük meg hogy a hosszú rögzítőcsavarok pontosan a furatjáratba kerüljenek vissza! Ezután visszailleszthetjük a burkolat felső részét is. A jobb oldalt pattintottam vissza először, majd a bal oldalt (nekem legalábbis ez a sorrend jött be) ezután vissza lehet csavarni a csavarokat és kész.Az Espace IV-hez rendelt kapcsoló az alábbi típusokhoz is jó volt, ezért gondolom, a kicserélése ezeknél a felsorolt típusoknál nem 100%, de hasonlóan történhet:
RENAULT VEL SATIS
RENAULT LAGUNA II
RENAULT TRAFIC II
RENAULT ESPACE IV
és bizonyos OPEL VIVARO típusok.
Alkatrész rendelést csak pontos gépjárműadatokkal, a cserét pedig csak óvatosan végezzük! -
WunderKinder
aktív tag
Összevásároltam a fél ebayt/aliexpresst. Nálam egyik se volt jó, de már az összes haver kocsijába jutott ledes helyzetjelző az én próbálkozásaimból. Kipróbáltam mindenféle "canbus error free", "canbus compatible" ledet, még egy olyat is amit kimondottan Renault Laguna-hoz írtak (drága volt mondjuk, de a pénzt visszaadták legalább).
Ja és az Osram Canbus Control Unit sem volt jó...
De ez csak a beszédszintetizátorosokra vonatkozik, a többibe jók voltak a canbusos ledek is. -
mycso
Topikgazda
Először T5 leddel, majd T5 smd leddel, egyik sem bírta tovább 1 hónapnál.
Illetve a sima lednek a beforrasztása nehéz volt, így aki próbálkozik ilyesmivel, csak smd-t vegyen.
Valószínű a led nem bírta a feszültség ingadozást, attol adták meg magukat. Valami kondit, vagy szabályzó áramkört kellett volna a komplett kapcsoló elé beépíteni, de ennyire nem mentem bele.ITT egy kis rövid iromány a ledesítéshez.
-
eTrade
tag
Lehet hogy a kipufogórendszer valamelyik része hozzáér a védőlemezhez. Itt egy video amire gondolok: How To Fix Exhaust Rattles
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest