- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #86412 üzenetére
Valaki?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Megane 1 PH1 és PH2 óracsoport plexi előlap megyegyezik? A PH1 felmegy a PH2 óracsoportjára? -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok! Rob, majd vedd le a kocsit a tagok közül, már nincs meg, így nem lehetek tag
-
BLUE TORNADO
senior tag
Rob210
Nem tudod véletlenül, hogy fb-n miért nem tudok a Renault csoportben sem hsz-t, sem pedig bejegyzést írni?
Annyit dob a gép, hogy az adminisztátor átmenetileg kikapcsolta a hozzászólást -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv Tagok!
Észre vettem, hogy a bal első kerék hátrébb áll, mint a jobb első. Ami annyit jelent, hogy kissebb a hely a küszöb és a kerék közt. Ez valamilyen futómű hiba? Erőteljes fékezéskor nem ráz, nem húz semerre sem. Gyorsításkor is szépen, simán fut.
Megane PH1 98' 1.4 Energy -
BLUE TORNADO
senior tag
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Boldog Karácsonyt minden fórumozónak!
Íme egy kérdés: Ma megnéztem a vízhűtőnél a két vízcsövet. A felső meleg volt, viszont az alsó ami a termosztáthoz vezet, az jéghideg volt. Ilyenkor mi lehet a ludas? Mit kell cseréni? Ez lehet az oka a nagyon gyenge fűtésnek?
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BigBlackDog #63702 üzenetére
Nem. Ez szó szerint jég bevonatot képez a szélvédőn. A törlőlapátok nem is bírják törölni. Csak csíkosan
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
molnarpeter #63698 üzenetére
Hü. Azt hiszem, hogy Prelix. Valami 700 Ft literje.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Mostanában a "nagyobb" mínuszokban, ha az ablakmosót használom, egyből ráfagy a folyadék a szélvédőre folyamatos törlésnél is. A tartályban fagyálló folyadék van(-22C) higítatlanul. Ez ellen lehet valamit tenni? Azért eléggé rossz, hogy mire a motor teljesen eléri az üzemi hőfokot, szinte csak akkortól kezdve tűnik el a jegesedés. -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Az autóban a fűtés még 6-os fokozaton is csak éppen, hogy langyosat fúj. Jól tudom, hogy ilyenkor a termosztát a ludas? Javasolt ilyenkor a termosztát házat is cserélni? Vagy elég csak magában?
Megane 98' 1.4 8V Energy -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv.
Mostmár kezd elegem lenni a drága autótól. Gyújtás kábelek cserélve, előszó fedél cserélve, mégsincs alapjárat hideg motornál. Amit Rob úr javasolt, az a szívósor előfűtő billentyű, annak van valami neve? Vagy hol tudnék ilyet beszerezni? Már nagyon unom ezt a kocsit -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #62652 üzenetére
Olyan lehet, hogy a gyújtás elosztóban az a 4 kis érzékelő pont el van nagyon kopva és az áram késik? Ez okozhatja az alapjárati egyenetlenségem?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Nem régen lett cserélve az alapjárat állító motor (elektromos). Viszont még most sem egyenletes az alapjáratom. Mostanában a hideg reggeleken kicsit nehézkesen indul. Tegnap például csak gázadásra indult. Melegen is ingadozik, de leginkább alacsony. A kis pici csavaron már állítottam de nem igazán érezni külömbséget. Túl sokat nem merek állítani, nehogy nagy legyen. Mit lehetne még tenni? Esetleg egy fojtószelep tömítés cseréje orvosolna valamennyit? Vagy mit ajánlanátok? Az előző alapjárati motor Bosch, a mostani pedig Era, ha ez jelent valamit is.
Megane PH1 98' 1.4 Energy 8V -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Észrevettem, hogy 2-3 nap állás után első indítás előtt, ha rálépek a fékre, akkor nem bírom benyomni. Miután beröffen a motor, egyből beljebb esik a megszokott helyzetbe, mint amikor menet közben fékezek. Ez a jelenség normális?
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Az alany: Megane PH1 98' 1.4 Energy
Nekem nincs alatta középső kipuffdob, így nincs is középen rögzítő fül. Hogyan tudnám ott feljebbhúzatni a lógó kipuffrendszert? Nem, nem drótozok. Esetleg hegesztek rá egy ideiglenes fület. Vagy ne tákoljam? Vegyek alá egy középső dobot? -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #60154 üzenetére
Szétszedtem ismét. Az alapjárati motorban van a nagy fogaskerék és abba belecsúszik egy kis pöcők, amin van két rézláb egymással szemben. Na már most a rézláb csak egy oldalon volt a fogaskerék belsejében és gondolom az akadt meg, így a pici motor nem tudta szabályozni magát. Most minden rendben. Megvolt a gyújtás 4x, viszont nem mentem vele egy métert sem.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Levettem a folytószelepet, hogy megtakarítsap kicsit az alapjárati motort. Mindent ugyan úgy raktam vissza, ahogyan volt. Mégis 4000 körüli az alapjáratom!
Mi van ilyenkor? Normális ez? Segítsetek lécci!
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #60114 üzenetére
Ezt még az első szerelőmmel cseréltettem, de neki megvannak hozzá a szerszámai. Kb. 7-8000 km már benne van azóta. Jogos a hozzáállásod. Ha el akart volna szakadni, akkor már elszakadt volna. Most éppenséggel azon idegeskedek, hogy néha majdhogynem nincs alapjáratom. Olyankor csak gázadásra indul a kocsi és ha nem is áll le alapjáraton, akkor alig ketyeg a motor. Olyankor meg szoktam túráztatni, és jó. Most egy pár napja elhagyta ez a hülyeség.
-
BLUE TORNADO
senior tag
A minap benentem az egyik autós boltba és vettem ékszíjhoz ilyen csúszás elleni spray-t. Nem is ez a lényeg. Hanem! Elkezdtünk beszélgetni az egyik eladóval a szíjakról és akkor azt mondta nekem, hogy a Dayco szíjak már mind kínaiak kb 2-3 éve. Ennek van valami valóság alapja? Kezdjek félni? Mert nekem is Dayco generátor és vezérműszíj van az autóban.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Mostanában a kocsi alapjárata elkezdett csökkenni minden előjel nélkül. Olyan szinten leesett, hogy szinte alig ketyeg olyankor az autó, mintha darabos lenne a benzin. Viszont olyankor megtúráztatom és ideig-óráig hibamentes. Viszont amikor alig van, akkor beindulni is csak gázadással képes, olyankor meg úgy csinál, mint amikor üres a tank. Alapjárati motort kellene kitakarítanom/cserélnem? Ha igen, akkor azt hol találom benne? (Benzinszűrő nincs egy éves benne)
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv! Ma nekiálltam javítani az altív szénszálas szűrőházat. Visszatettem mindent, de viszont minden indításkor felpörög a motor olyan szinten, hogy majd kiugrik belőle. Mit rontottam el? A légszűrő házat levettem addig, amíg szereltem. Semmi nem eshetett a karburátor torokba, mert visszatettem és egy csavarral vissza is fogattam.
Megane 1 PH1 98' 1.4 Energy -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Mostanában észrevettem, hogy hideg motornál az autó olyan hangot ad ki, mint amikor a kuplung kinyomó szerkezet kezdi magát megadni. De ez a hang addig áll fennt, ameddig nem melegszik picit a motor. Kb 1,5 - 2 km után elhallgat. Kuplung cserére gyanakszom. Ja. Ésmég. Reggeli első indításnál miután beröffen a motor, olyan visító hang jön ki a motortérből. Úgy vettem észre, mintha az önindítóból jönne a hang. Mire számítsak a két jelenségnél? Megane PH1 98' 1.4 Energy -
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv!
Kb 2 hónapja cseréltem kilométeróra jeladót. Azóta olyat produkál az óracsoport, hogy a digitális kilométer számláló nagyobb döccenőnél elalszik. Rácsapok a műszerfalra, akkor legtöbb esetben visszajön, újabb döccenőnél ismét elalszik. Már kicseréltem a számláló rizsszem izzót is, az óracsoportra csatlakozó csokikat is befújtam kontaktspray-vel, de a hiba megmaradt. Cserélnem kellene óracsoportot? Vagy mi lehet a hiba oka? Apropó. Ha mégis cserélnék, akkor már nem digitálist tennék vissza. Az miben lenne másabb, mármint a hátsó csokikat beleértve? Vagy a sima számlálósnak is 4 széles csoki van a hátulján? -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #52414 üzenetére
Senki
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
frankstork #52446 üzenetére
Ezt én is láttam Facebookon
-
BLUE TORNADO
senior tag
H.E.L.P.
Olyan gondban vagyok, hogy:
Kiszedtem az OBD csatlakozót a helyéről, viszont a kábel színei nem egyeznek teljesen a neten talált bekötési ábráéval. Valaki tudna nekem ebben segíteni? Vagyis hogy melyik színűt hanyas tüskébe tegyem bele? Nagyon kéne a segítség!!!! -
BLUE TORNADO
senior tag
H.E.L.P.
Olyan gondban vagyok, hogy:
Kiszedtem az OBD csatlakozót a helyéről, viszont a kábel színei nem egyeznek teljesen a neten talált bekötési áráéval. Valaki tudna nekem ebben segíteni? Vagyis hogy melyik színűt hanyas tüskébe tegyem bele? Nagyon kéne a segítség!!!! -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok. Megane 1 98' 1.4 energy. A tankot szeretném kivenni alóla, de nem tudom, hogy a benzint hogy engedjem le belőle. Az ülés alatt a benzinszivattyúnál nem szívesen bontanám meg. Valahol máshol is le lehet egyszerűen?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Ha a sebváltóm sebességben van, akkor nagyon lötyög a váltó rudazat. Ez normális dolog, vagy valami elkopott?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
LamerGyuri #52160 üzenetére
Sima kárpit tisztító?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Lassan oda érkeztem, hogy már a belső esztétikára is tudjak adni. Sajnos 1-2 ajtó kárpit olyan koszos, hogy rossz ránézni. Valakinek valami jó vegyszeres ötlete?
Megane 1 -
BLUE TORNADO
senior tag
Használja vagy használta már valaki ezt a SPURI nevű adalékanyagot? Mi a véleménye róla? Jó/rossz véleményekre kíváncsi vagyok
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
diablo1984 #52068 üzenetére
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #52064 üzenetére
A generátornak külön van szíja. Az most lett kedden cserélve a vezérműszíjjal együtt, mert hideg indításkor csúszott és már idegesített. Akkor csak le a régit, vissza az újat görgővel és kész. Azt hittem, hogy itt is kell variálni. Apropó. A szíjnak milyen feszesnek kell lennie? Dayco szettben láttam 11-12 e Forintért szíjat és görgőt.
-
BLUE TORNADO
senior tag
A hosszbordás szíj cseréjénél mire kell odafigyelni leginkább? Mert a vezérlésnél ugye hideg motor, a szíjon lévő jelzések, stb. Ezen mik azok, amikre nagyon oda kellene figyelni, vagy én is ki tudom cserélni gond nélkül? Megane 1 1.4 Energy
-
BLUE TORNADO
senior tag
Mi az igaz abból, hogy félmeztelenül nem lehet vezetni?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
frankstork #52029 üzenetére
Sajnos az utóbbi pár napban nem jutott ki a nyugalomból
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
kisgyerek85 #52024 üzenetére
Köszi a tippet, én is kipróbálom.
-
BLUE TORNADO
senior tag
A műanyag lökhárítóim eléggé bemattultak (fekete). Mivel lehetne vagy inkább mivel lenne érdemes lefesteni, hogy tartósan rajta maradjon? Egyenlőre még nincs sajnos garázsom, így sokat kinnt áll az ég alatt. Egyik ismerősöm Corsáján fújtuk a vacak Very Super fújós festékkel. Akkor jól is nézett ki, de 2 nap múlva elkezdett peregni. Valami ötletetek erre?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #52003 üzenetére
Akor én kérek elnézést a félreinformálásról
Én ma vittem szerelőhöz
Az enyém valamikor nagyon össze lehetett törve. Ennek hogyan tudnék utánajárni, hogy pontosan hogyan történ a baleset, esetleg képeket honnan tudnék szerezni a sérült állapotáról? Vagy ez macerás dolog lenne?
-
BLUE TORNADO
senior tag
A bal első ajtón az ablakemelő kapcsoló felvált a helyéről. Valahogy vissza lehet ezt tenni? Visszapattintani nem lehet, mert ahogy elnéztem, az előző tulaj már mókányolta elég szépen
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
CriticalHit #51985 üzenetére
Próbáld ki először egy másik akksival, de ha azzal is, akkor az önindítóban vagy leragadt a bendix, vagy a szénkefe kopott el. Annyitmég tehetsz, hogy ha hozzáférsz az önindítóhoz, akkor finoman kocogtasd meg kalapáccsal. Ha szerencséd van, akkor visszaugrik, de akkor is érdemesebb lesz megnézetned egy szakival
-
BLUE TORNADO
senior tag
HELP
Mai nap szétugrott a boztonsági öv feszítő rugója. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell visszarakni?? Fontos lenne, mert reggel kell a kocsi!! -
BLUE TORNADO
senior tag
Hali. Valaki tud Megane 1-hez olcsón lehetőleg új kilométeróra jeladót? Egy helyen találtam a neten, ahol 3100 Ft, de ott épp nincs raktáron
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Sgt. Chris #51807 üzenetére
Sikerült megoldani
A kis pici izzót kellett kicserélnem a műszerfalban
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Sgt. Chris #51807 üzenetére
Nem baj
Én is szoktam tévedni
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Sgt. Chris #51802 üzenetére
Köszi, de nekem Megane 1 van
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Sgt. Chris #51794 üzenetére
Bocsi az amatőr kérdésért, de az a fényerő állító hol van?
Nekem az óracsoporton egy pöcök van, ami az időt állítja, mert nekem nincs fordulatszámmérő, helyette egy óra van
-
BLUE TORNADO
senior tag
Mostanában elhalványodott a digitális kilométer számláló. Mi lehet a hiba oka?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Esti útjaimkor észrevettem, hogy az első fényszóróim eléggé gyéren világítanak. A reflektor annyira gyenge, mint más autón egy jobb fajta tompított. Az én tompított világításomról ne is beszéljünk. Ezt hogy tudnám javítani? Esetleg izzó csere? Vagy valami más baj lehet?
-
BLUE TORNADO
senior tag
Valakinek van kallódóban Megane 1-hez tankajtó?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
diablo1984 #51760 üzenetére
Nem-nem. Arra, amik magán a fedelen vannak. Arra gondoltam. Apropó Megane 1-ről van szó
-
BLUE TORNADO
senior tag
Nagy gondban vagyok. A tankfedélnek a műanyag fülecskéi alul felül eltörtek, amik a rugós fülhöz rögzítették. Sajnos a darabjait nem találtam meg. Hogyan lehetne azt javítani? Újat nem akarok venni, mert drága. Bontottan meg nagyon nehéz kapni. Vagy esetleg hogy lehetne szétszedni a rudazat végét, hogy a rugóhoz hozzáférjek?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #51708 üzenetére
legfeljebb ráhegesztetek valami keményebb anyagot. Hátha. Apropó. Ha kijönne a csavar, akkor milyet érdemes újra beletenni. Jó, most tudom, hogy leginkább a gyárit. De nem akarok mégegyszer ugyan olyan torx fejűt beletenni. Hatlap fejűre gondoltam. És hanyas csavar megy bele? Normál menetű?
-
BLUE TORNADO
senior tag
A kormánycsavarom TORX fejű. Sajnos olyan szinten bele van tohadva, hogy nem bírtam kitekerni. A fejrész szétrágódott benne
Mit tudok csinálni, hogy kivegyem belőle? Muszály, mert a duda kábelei elkoptak a sok tekeréstől és újra szeretném kábelezni.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
rob210 #51677 üzenetére
Akkor ki kell vonatni ideiglenesen, és bontani. 10 év után automatikusan végleg kivonják. Ha nem helyezed forgalomba, akkor a kutya nem fog kérdezősködni, hogy mikor óhajtod újra használni. Mondjuk az egyik haver egy 80-as audit végleg kivonatott. Legalábbis elmondása alapján. Lehet, meg kéne tőle érdeklődnöm.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Ma ráakadtam egy ugyan olyan autóra, mint az enyém. Abból a váltó, első lökös, plusz 1-2 kis motyó hiányzik. Az alja fuszik, a küszöb szintén. Lámpák, tükrök, a belseje 95%-a jó. Ez annyiban különbözik, hogy az enyém 1.4, amaz 1.6. A csávó eladná egyben 50-ért. A papírjai megvannak, de nincs kivonatva forgalomból sem ideiglenesen, sem végleg. A rendszám is rajta van. Mondták, hogy valami bontási papírral nyugodtan el tudnám hozatni. Első kérdés: Megéri-e az 50-et? A fuvar kb 10-ből meglenne (tréler) Második kérdés: A bontási papíros vételnek mi a módja és menete? Alkatrésznek venném meg a kocsit.
-
BLUE TORNADO
senior tag
A generátor hosszbordás szíjam majdnem minden indításkor csúszik kb 2-5 másodpercig. Még nem igazán akarom lecseréltetni. Mondtak nekem olyat, hogy szappannal be kell kenni, és akkor elmúlik a visító hang. Feszíteni nem akarom, mert ahhoz inkább nem kezdenék. Van valami valóság alapja ennek a szappanos dolognak, vagy valakinek valami házi ötlete ez ellen?
-
BLUE TORNADO
senior tag
-
BLUE TORNADO
senior tag
Tegnap néztem, hogy az óracsoport jeladót (km óra jeladó) hogyan tudnám kiszerelni a helyéről. Odáig eljutottam, hogy levettem róla a csatlakozót, de onnan tovább nem jutottam. Valaki? HELP!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest